33 de carti pe care sa le citesti in vacanta de iarna

0
8634
painting: Angelo Inganni - Snowfall in the Navigli/Me in a Museum Facebook page

Pentru mulţi, vacanţa de iarnă înseamnă cadouri, momente dedicate lecturii sau evadării (măcar imaginare) în ţinuturi exotice. Poate îţi plac poveștile de Crăciun, filmele romantice în proză. Sau poate preferi un thriller plin de suspans în decoruri interbelice. Nu te-am uitat nici dacă vrei să te scufunzi în amintirile scriitorilor preferaţi sau în scenele tandre ale unei cărţi scrise pentru a-ţi reda încrederea în umanitate. De aceea ţi-am pregătit o listă de 33 de cărţi, pentru a avea de unde alege. Lectură plăcută!

Cărţi despre iernile regăsirilor

1. O paranteză în timp de Jeanette Winterson

Jeanette Winterson a reinterpretat piesa lui Shakespeare – Poveste de iarnă. Dramele personajelor, trădările, geloziile, iubirile pătimașe, despărţirile și regăsirile neașteptate sunt plasate în zilele noastre. Paginile despre cuplul format de un bărbat din înalta societate, obișnuit să câștige mereu, și o tânără artistă sunt de o frumuseţe răvășitoare.

Povestea de iubire din roman include un amestec de povești care tulbură, ca apoi să îţi redea încrederea în umanitate. În stilul ei straniu, Jeanette Winterson oferă niște pasaje care te vrăjesc, reamintindu-ţi de nevoia de iubire și de prietenie. Te invităm să citești și recenzia.

Poţi comanda volumul de pe LibHumanitas, Libris, Cărturești, Elefant.ro

2. Zile de Crăciun. 12 povestiri și 12 sărbători pentru 12 zile de Jeanette Winterson

Când ne gândim la vacanţa de iarnă, mintea ne fuge spre aromele și poveștile din zilele de Crăciun. Îmbinând povești pentru toate vârstele, amintiri și reţete culinare irezistibile, Jeanette Winterson oferă un cadou memorabil: Zile de Crăciun. 12 povestiri și 12 sărbători pentru 12 zile. Este o carte de care te bucuri cu toate simţurile. Poveștile te vor înduioșa, iar în camera se vor strecura mirosurile unor mâncăruri îmbietoare. Nu uita de un ceainic pentru a completa atmosfera cu parfumul scorţisoarei sau al iasomiei liniștitoare. Te invităm să citești și recenzia.

Poţi comanda volumul de pe LibHumanitas, Libris, Cărturești, Elefant.ro

 

Cărţi precum niște filme romantice

3. O zi de decembrie de Josie Silver

Iarna este și anotimpul în care până și cei ce se consideră mereu cu picioarele pe pământ își dau voie să creadă în magia unui film romantic. Poţi alege și un film romantic în proză, care să nu te dezamăgească. Noi îţi recomandăm O zi de decembrie.

Povestea începe într-o zi de 21 decembrie. În acea zi, protagonista romanului fugea prin Londra cuprinsă de febra cumpărăturilor de sezon. Deodată, a zărit un tânăr irezistibil. Din păcate, acesta nu reușește să urce la timp în autobuz, pentru a începe o conversaţie cu ea. Tânăra îl reîntâlnește, dar în calitate de iubit al colegei de apartament. Ce urmează? Vei afla citind romanul a cărui protagonistă are drăgălășenia lui Bridget Jones. Te invităm să citești și recenzia.

Poţi comanda volumul de pe Libris, LibHumanitas, Cărturești, Elefant.ro

 

4. Evvie Drake o ia de la capăt de Linda Holmes

Vacanţa de iarnă îţi amintește să faci bilanţul anului ce se apropie de final. De aceea ai nevoie de o carte având un mesaj încurajator, fără a emana un optimism tâmp. O astfel de carte este și romanul Evvie Drake o ia de la capăt. Vei descoperi o poveste tandră și plină de umor. Nu lipsesc nici observaţiile psihologice privind viaţa de cuplu și desprinderea de o relatia toxica.

În centrul romanului se afla Evvie. În ziua în care hotărăște să-și părăsească, în sfârșit, soţul egoist, află că acesta a murit în urma unui accident. Vestea o face să-și privească viaţa într-un mod pesimist. Salvarea ei vine din partea celui mai bun prieten. El o întreabă dacă poate închiria niște camere unui sportiv adulat de femei. Sportivul se află într-o criză afectivă. Nu îţi va lua mult până să te prinzi că între Evvie și acest sportiv părăsit de noroc se va înfiripa o poveste de iubire, precedată de o securizantă prietenie. Te invităm să citești și recenzia.

Poţi comanda volumul de pe Libris, LibHumanitas, Cărturești, Elefant.ro

 


Romane irezistibile despre iubiri salvatoare

5. Oameni normali de Sally Rooney

Proaspăt ecranizat, romanul Oameni normali reinterpretează tema unei mari iubiri din adolescenţă. Protagoniștii romanului fac parte din lumi diferite. Ea vine din înalta societate. El este fiul menajerei care îi este apropiată ei asemenea unei mame. El se bucura de popularitatea sportivului râvnit de toate fetele din liceu, în timp ce ea pare o timidă incurabilă, adesea luată peste picior de colegi.

Povestea de iubire este una cu suișuri și coborâșuri, cu dezamăgiri, dar și cu multe scântei de speranţă. Este genul de iubire care se întinde pe mai multe etape din procesul de maturizare al celor două personaje. Te invităm să citești și recenzia.

Poţi comanda volumul de pe Libris, LibHumanitas, Cărturești, Elefant.ro

 

6. În Calabria de Peter S. Beagle

Vacanţele de iarnă sunt și răgazul ideal ce îţi permite să planifici următoarea vacanţă de vară. Pentru mulţi, Calabria este o destinaţie atrăgătoare. Nu întâmplător vor fi atrași de titlul romanului În Calabria. În acest roman se îmbină inspirat pitorescul, suspansul filmelor cu gangsteri, iubirea și realismul magic.

Vei citi despre un bărbat care va avea parte de două mari surprize. Una este reprezentată de iubirea târzie întruchipată de o tânără desprinsă parcă din filmele italiene în decor meridional. Cealaltă surpriză vine de pe tărâmul fantasticului. În grădina bărbatului își face adăpost o licornă. Despre apariţia acestui animal fantastic află și un temut mafiot local. Cum va interveni licorna în lupta împotriva răului și ce se va alege de povestea de iubire? Vei afla citind acest roman ce pare un basm actual, pentru oameni mari. Te invităm să citești și recenzia.

Poţi comanda volumul de pe Libris, LibHumanitas, Cărturești, Elefant.ro

 

7. Iubire cu i mic de Francesc Miralles

Iubire cu i mic îi umple de speranţă pe cei care se simt singuri în perioada sărbătorilor. La fel se simte și personajul romanului. Acesta este un profesor universitar dependent de lectură, pictură, filme clasice și muzică. Are și o pasiune pentru literatura japoneză. Așadar nu te mira când vei afla că noul său prieten, un motan apărut de nicăieri, va fi botezat Mishima.

Motanul nu vine singur. Prezenţa lui va fi o ușa deschisă, pe unde vor intra două femei – una din prezent, alta din trecut. Noua viaţă a profesorului însingurat este povestită astfel încât să-i farmece pe cititorii pasionaţi de artă. Paginile abundă în trimieri la picturi celebre sau la cărţi. Te invităm să citești și recenzia.

Poţi comanda volumul de pe LibHumanitas, Libris, Cărturești, Elefant.ro

 

Romane pentru iubitorii filmelor de epocă

8. Aroma timpului de Nuria Pradas
Iarna este și anotimpul în care ne răsfăţăm prin cadouri. Un cadou la care multe femei visează este și parfumul Chanel. Poţi citi și un roman captivant despre epoca lui Coco Chanel. Aroma timpului amintește de întâlnirea dintre zeiţa emancipării și un celebru parfumier. În decorul paradisului olfactiv din Grasse, un parfumier fugit din Rusia cucerită de bolșevici descoperă formula unui parfum revoluţionar. Este parfumul demn de femeia modernă, care vrea să se bucure liber de propria capacitate de seducţie fără a parea o cocotă.

Romanul Aroma timpului mai spune și povestea celui devenit ucenicul parfumierului ce o impresionează pe Coco Chanel. Numele acestui elev este Pablo și vine din Barcelona. Dragostea pentru parfumuri îl va purta în Parisul anilor nebuni, unde va trăi o năucitoare poveste de iubire. Dezamăgirile din culisele gloriei de parfumier nu-l vor ocoli. Din fericire, Coco Chanel este acolo pentru a-i oferi niște sfaturi preţioase în amor. Te invităm să citești și recenzia.

Poţi comanda volumul de pe LibHumanitas, Libris, Cărturești, Elefant.ro

 

9. Amintirea dragostei de Jim Fergus

Tot din Parisul anilor nebuni vine și povestea unei pictoriţe rebele, pe care o vei descoperi citind Amintirea dragostei. Romanul începe de la interesul manifestat de soţia autorului. Aceasta descoperise un tablou incitant, foarte îndrăzneţ, chiar și pentru zilele noastre. Jim Fergus a vrut să afle mai multe despre Chrysis Jungbluth, femeia care l-a pictat. Ajunge să scrie astfel un roman care te aruncă direct în efervescentul Paris al artiștilor care scandalizau. Te invităm să citești și recenzia.

Poţi comanda volumul de pe LibHumanitasCărturești, Elefant.ro

 

10. Femeia din Orient Express de Lindsay Jayne Ashford

Dacă visezi să călătorești în ţările calde alături de cea mai iubită autoare de romane poliţiste, poţi alege cartea Femeia din Orient Express. Având la bază povestea de viaţă a faimoasei Agatha Christie, romanul te seduce precum un film de epocă având ca fundal orașele considerate leagănul civilizaţiei. Te vei plimba prin bazaruri, te vei îmbăta cu arome exotice, apoi vei avea parte de momente palpitante. Te invităm să citești și recenzia.

Poţi comanda volumul de pe Libris, LibHumanitas, Cărturești, Elefant.ro

 

11. Orașul fetelor de Elizabeth Gilbert

În marile orașe devenite faimoase în perioada interbelică, iarna însemna strălucire, fast, petreceri nesfârșite. De astfel de petreceri se bucurau și vedetele feminine ale unui teatru de variete din New York. În lumea lor va nimeri și o tânără din înalta societate. Teatrul îi apaţine mătușii ei rebele. Culisele spectacolelor devin o invitaţie la un trăi libertin, dar și la maturizare.

Orașul fetelor are toate șansele să atragă interesul unui regizor. Decorurile sunt flamboaiante, personajele sunt expresive, iar poveștile de iubire și maturizare sunt pline de neprevăzut. Așadar, pregătește-te pentru un răsfăţ cu personaje pline de șarm. Te invităm să citești și recenzia.

Poţi comanda volumul de pe LibHumanitas, Libris, Cărturești, Elefant.ro

 

Romane pentru iubitorii de pisici

12. Zilele lui Savelie de Grigori Slujitel
Moliciunea unui prieten din lumea felinelor, care se așează lângă tine exact când ajungi la cele mai importante pasaje din roman, este una dintre plăcerile zilelor friguroase de iarnă. Poţi alege să citești Zilele lui Savelie dacă îţi plac pisicile și plimbările prin orașele vechi.

Plimbările îi plac și motanului Savelie. El va străbate cartierele istorice ale unei Moscove mai puţin cunoscute de turiști. Alături de el, vei descoperi istoria orașului, deoarece lui Savelie îi place foarte mult cultura. Atât de mult îi place, încât ajunge să se angajeze ca vânător de rozătoare. Vrea să apere capodoperele picturii de lăcomia șoriceilor ce își fac veacul prin galeriile de pictură. Te invităm să citești și recenzia.

Poţi comanda volumul de pe LibHumanitas, Libris, Cărturești, Elefant.ro

 

13. Memoriile unui motan călător de Hiro Arikawa

Memoriile unui motan călător este unul dintre cele mai sensibile romane dedicate prieteniei dintre om și felinele domesticite. Are acel farmec delicat atribuit romanelor japoneze. Alături de motanul devenit personajul principal vei străbate Japonia, pentru a cunoaște un ţinut de o stranie frumuseţe, aflat în nordul îndepărtat. Te invităm să citești și recenzia.

Poţi comanda volumul de pe LibHumanitas, Libris, Cărturești, Elefant.ro

 

Cărţi despre apropierea oamenilor diferiţi

14. Mâine poate am să rămân de Lorenzo Marone

Nu vei mai lăsa din mână cartea Mâine poate am să raman dacă preferi niște personaje ce-ţi dau impresia că-ţi devin prietene. Multe scene te fac să te simţi invitat la o cină de niște locuitori veseli din Napoli. Şi, asemenea meridionalilor, aceste personaje trăiesc din plin. Își exprimă sentimentele exuberant. Se aprind când văd nedreptatea. Emană autenticitate și poftă de viaţă prin toţi porii. Sunt pătimașe. Adoră melodiile sentimentale ce străbat cartierele vechi, pline de străduţe înguste și, mai presus de toate, învaţă să meargă înainte, chiar dacă problemele ameninţă să le copleașească.

Vei citi despre o tânără nonconformistă care ajută o femeie să-și păstreze copilul. În viaţa ei apare și un tânăr șarmant, după ce logodnicul o părăsește brusc. Nu lipsesc nici acele personaje secundare adorabile, ce dau sarea și piperul unui roman a cărui acţiune se petrece în sudul Italiei. Te invităm să citești și recenzia.

Poţi comanda volumul de pe LibHumanitas, Libris, Cărturești, Elefant.ro

 

15. Madlena de Aurora Liiceanu

În Madlena, Aurora Liiceanu amintește de frumuseţea prieteniilor dintre femeile având personalităţi diferite. Rememorând vacanţele petrecute la Vama Veche, Aurora Liiceanu îţi va prezenta două artiste rebele. Una îi este prietenă, cealaltă vine din Parisul interbelic. Te invităm să citești și recenzia.

Poţi comanda volumul de pe Libris, LibHumanitas, Cărturești, Elefant.ro

 

Cărţi despre oamenii care ne salvează în momentele dificile

16. Recunoștinţă (Delphine de Vigan)

Fiind și anotimpul cadourilor, iarna îţi aminește și de oamenii care ţi-au fost alături în momente dificile. Despre astfel de oameni este vorba și în romanul intitulat Recunoștinţă. Vei citi mai multe povești care se intersectează. Sunt povești despre întâlniri salvatoare și prietenii ce pot dura o viaţă. Te invităm să citești și recenzia.

Poţi comanda volumul de pe Libris, LibHumanitas, Cărturești, Elefant.ro
17. Felix și izvorul invizibil de Eric-Emmanuel Schmitt

Într-unul dintre cartierele boeme ale Parisului există o cafenea unde te poţi retrage pentru a trăi clipe magice. Localul îi aparţine unei femei din Senegal. Nunele ei este Fatou și este mama lui Felix, un adolescent care se maturizează peste noapte. Motivul? Fatou cade în abisul unei tristeţi adânci. Leacul nu va putea fi găsit decât în Senegal, ţara natală a femeii. Călătoria în Senegal va dezvălui și niste secrete din trecutul mamei lui Felix. Te invităm să citești și recenzia.

Poţi comanda volumul de pe LibHumanitas, Libris, Cărturești, Elefant.ro

 

Cărţi având mesaje ce invită la reflecţie

18. Ce vrem noi, femeile? de Isabel Allende

În noua sa carte, intitulată Ce vrem noi, femeile? Isabel Allende ţi se destăinuie. Vorbește despre copilăria ei, despre feminism, despre forţa literaturii și despre femeile care au inspirat-o. Nu lipsesc nici detalii ce te vor face să-i înţelegi mai bine ţara natală, de care a fost obligată să se despartă în timpul dictaturii lui Pinochet. Te invităm să citești și recenzia.

Poţi comanda volumul de pe LibHumanitas, Libris, Cărturești, Elefant.ro

 

19. Din ce este făcut un măr? de Amos Oz

Amos Oz este un partener de discuţie irezistibil. Nu te mai saturi să-l asculţi. Întrebările editoarei sale, Shira Hadad, scot la suprafaţă amintiri uitate și gânduri secrete. Din ce este făcut un măr? curprinde unele dintre cele mai frumoase pasaje despre iubire, feminitate, erotism, libertate, legături de famile și literatură oferite de Amos Oz. Te invităm să citești și recenzia.

Poţi comanda volumul de pe LibHumanitas, Libris, Cărturești, Elefant.ro

 

Cărţi dornice de a te purta departe

20. Kyparissia de Alexandra Niculescu

Dacă preferi prozele scurte care să îţi amintescă de vacanţele mult visate în Grecia, Spania, Malta sau Italia meridională poţi alege și Kyparissia. Vei citi douăzeci de povestiri în care umorul duios, nostalgia, atmosfera unei veri mediteraneene și amintirile despre iubiri trecute se îmbină tandru. Te invităm să citești și recenzia.

Poţi comanda volumul de pe Libris, LibHumanitas, Cărturești, Elefant.ro

 

21. Schiţă de Rachel Cusk


Tot vara mediteraneană este și fundalul romanului Schiţă. Personajele romanului discută despre iubiri pierdute, legături de familie, speranţă și prietenie. Ele pendulează între Atena efervescentă și liniștea unei insule mitice. Te invităm să citești și recenzia.

Poţi comanda volumul de pe Libris, LibHumanitas, Cărturești, Elefant.ro

 

22. Toate vieţile pe care nu le-am trăit de Anuradha Roy

În timp ce lași aromele unui ceai exotic să te învăluie într-o zi geroasă, poţi începe să citești romanul Toate vieţile pe care nu le-am trăit. Este un roman ce te poartă prin ţinuturile parfumate ale Indiei și insulei Bali. Personajul central este o femeie care fuge de o familie tradiţionalistă pentru a-și urma vocaţia de pictoriţă. Se refugiază în Bali, departe de un soţ care nu o înţelege. Peste ani, fiul ei rămas în India va încerca să-i înţeleagă deciziile dureroase.

Toate vieţile pe care nu le-am trăit este un roman plin de sensibilitate. Paginile descriptive întind o vrajă peste timp. Vei avea impresia că te afli alături de pictoriţă din roman într-un paradis luxuriant. Te invităm să citești și recenzia.

Poţi comanda volumul de pe LibHumanitas, Libris, Cărturești, Elefant.ro

 

23. Biroul pentru Grădini și Iazuri (Didier Decoin)

 

Japonezii venerează grădinile. Iar orice gradină este perfectă doar dacă are un mic iaz cu pești cărora li se atribuie diferite simboluri.  

Biroul pentru Grădini și Iazuri descrie o poveste de iubire pentru cei fascinaţi de Japonia. În centrul romanului se află o femeie care trebuie să ducă niște pești spciali, aleși pentru împărat. Așa începe o călătorie plină de amintiri senzuale.

A duce peștii în siguranţă pentru a-l bucura pe împărat când privește iazul din grădina palatului este o declaraţie de iubire făcută de protagonista soţului dispărut. Acesta era unul dintre pescarii apreciaţi datorită peștilor de o rară frumuseţe ce ajungeau la curtea imperială. Te invităm să citești și recenzia.

Poţi comanda volumul de pe LibHumanitas, Libris, Cărturești, Elefant.ro

 

24. Tangoul. Patru conferinţe de Jorge Luis Borges

Una dintre cele mai frumoase cărţi despre tango a fost scrisă de Borges. De fapt, cartea include niște conferinţe dedicate acestui dans. Borges exploează nu doar originile tangoului, ci însăși istoria orașului de suflet. Vei călători într-un Buenos Aires cameleonic, unde s-au contopit mai multe influenţe culturale. Te invităm să citești și recenzia.

Poţi comanda volumul de pe Libris, LibHumanitas, Cărturești, Elefant.ro

 

Impresii din călătorii

25. Hoinar prin România de Gregory Rateau

Uneori, străinii care aleg România observă niște detalii de o frumuseţe pe care noi am încetat să o mai percepem. Prin ochii francezului Gregory Rateau vei descoperi o Românie care te va surprinde plăcut. Capitolele au consistenţa unor povestiri care te invită să revezi o lume cu alţi ochi. Hoinar prin România este o călătorie plină de umor, duioșie, curiozitate și empatie. Te invităm să citești și recenzia.

Poţi comanda volumul de pe Libris, LibHumanitas, Cărturești, Elefant.ro

 

26. Grădina de piatră de Nikos Kazantzakis

Nikos Kazantzakis a fost și un mare călător. Impresiile din călătoriile sale asiatice, incluse în volumul Grădina de piatră, îţi dezvăluie o mare capacitate de a înţelege esenţele altor culturi. În vremuri tulburi, când europenii se temeau de China și de Japonia, Kazantzakis le descoperă frumuseţea și le respectă diversitatea. Amintirile din călătoriile sale uimesc și năucesc. Te invităm să citești și recenzia.

Poţi comanda volumul de pe LibHumanitas, Libris, Cărturești, Elefant.ro

 

Cărţi având povești pline de mister


27. Femeia cu mască de Miruna Vasiliţă

Dacă îţi plac thrillerele și filmele poliţiste în decoruri interbelice, vei savura povestirile din Femeia cu mască. Femei fatale, bărbaţi trădaţi sau răzbunători, moștenitori prinși în capcane, plimbări prin cartiere vechi, tablouri, oglinzi veneţiene, case pline de secrete. Iată elementele unui crime thriller de epocă. De cele mai multe ori, detaliile asociate decorului rafinat devin indiciile ce pot alimenta suspansul. Te invităm să citești și recenzia.

Poţi comanda volumul de pe LibrisCărturești

 

28. Mâţa Vinerii (Doina Ruști)

Realismul magic se simte ca la el acasă în Bucureștiul fanariot evocat în romanele Doinei Ruști. În Mâţa Vinerii, acest realism magic se ascunde în bucătăria domnească. Povestea bucătarului preferat al nobilimii se împletește cu peripeţiile unei tinere având acces la o lume de legende, secrete și multe superstiţii. Ingredientele acestui festin literar devin misterul, încurcăturile amuzante, pitorescul și doza de suspans corect administrată. Te invităm să citești și recenzia.

Poţi comanda volumul de pe Libris, LibHumanitas, Cărturești, Elefant.ro

 

29. Necunoscuta din Tanger de Christine Mangan

Vrei zile de vară ca-n în Maroc, deși ești în mijlocul iernii? Dacă nu poţi ajunge imediat, vine Marocul la tine, prin thrillerul Necunoscuta din Tanger. Vei citi un thriller psihologic al cărui deznodământ este foarte greu de anticipat. Suspansul este întreţinut de personaje înșelătoare, ce se urmăresc printr-un Tanger labirintic. Romanul are farmecul unui film de epocă având personaje pline de șarm, trădări și  rivalităţi feminine. Te invităm să citești și recenzia.

Poţi comanda volumul de pe Libris, LibHumanitas, Cărturești, Elefant.ro

 

30. Jurnalul unei iubiri imposibile de Kaya de Vos

Visătorii ce preferă călătoriile în Toscana pot alege poveștile de dragoste înfiripate în Florenţa. Jurnalul unei iubiri imposibile te farmecă prin oscilaţia între Florenţa prezentului și cea a trecutului. Alături de personaje te vei plimba în cele mai frumoase locuri ale Florenţei, lăsându-te vrăjit de bijuteriile arhitecturii. Te invităm să citești și recenzia.

Poţi comanda volumul de pe LibHumanitas, Libris, Cărturești, Elefant.ro
Cărti scrise pentru alinare

31. Cel mai fumos loc din lume e chiar aici de Care Santos și Francesc Miralles

O cafenea este mai mult decât un simplu local de socializare. Poate deveni un spaţiu magic în care să poti regăsi persoanele de care îţi era dor și pe care le credeai pierdute într-un trecut îndepărtat. Într-o astfel de cafenea ajunge și protagonista romanului Cel mai fumos loc din lume este chiar aici. Localul devine un spaţiu liniștitor după o tentativă de suicid. Cel mai fumos loc din lume e chiar aici poate fi considerat un roman ce te unge pe suflet dacă vacanţa de iarnă vine după un an dificil. Te invităm să citești și recenzia.

Poţi comanda volumul de pe LibHumanitas, Libris, Cărturești, Elefant.ro

 

32. O viaţă mai bună de Anna Gavalda

Preferi o poveste despre dragoste și prietenie ale cărei personaje vin din Parisul boemilor? Atunci merită să încerci și romanul O viaţă mai bună. Anna Gavalda nu dă greș când aduce împreună personaje care nu au, aparent, nimic în comun. Aceste personaje reflectă preocuparile multor tineri, dovedindu-se a fi o sursă de energie, prospeţime și resurse emoţionale imprevizibile. Te invităm să citești și recenzia.

Poţi comanda volumul de pe Libris, LibHumanitas, Cărturești, Elefant.ro

 

Un bonus delicios

Poftă de ciocolată de Care Santos

Iarna și ciocolata au o relaţie specială. De aceea îţi recomandăm un roman ce amintește de faimoșii ciocolatieri ai Barcelonei. Poftă de ciocolată mai este și un roman plin de personaje aventuroase. Acestea îţi vor dezvălui istoriile neștiute ale unuia dintre cele mai vizitate orașe. Vei parcurge romanul cu plăcerea celui ce descoperă un obiect vechi, a cărui poveste leagă biografiile a trei personaje feminine curajoase. Te invităm să citești și recenzia.

Poţi comanda volumul de pe LibHumanitas, Cărturești, Elefant.ro

 Citește și 

46 de carti noi de citit in decembrie 2020

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here