60 seriale Netflix pe care merită să le vezi

5
316032
top seriale netflix

Ai terminat serialul preferat și cauți unul nou pe Netflix? Poate vrei să alegi din serialele Netflix din 2021? Preferi seriale de dragoste sau seriale polițiste? Sau poate seriale SF sau producții pentru adolescenți? Ori poate cauți un serial care să te țină ocupat pentru mai mult timp, cu multe sezoane la activ? Găsești mai 60 de seriale bune Netflix din care să alegi, organizate cât mai clar ca să te poți orienta ușor și să faci cea mai potrivită alegere pentru tine.

Netflix investește în fiecare an miliarde de dolari în producția de conținut de calitate și se vede. Avem din ce în ce mai multe opțiuni și din ce în ce mai variate. Dar tocmai în această abundență de opțiuni nu reușim să ne mai orientăm, așa că vă oferim aici un articol cu serialele Netflix din 2021 și 2020 dar nu numai care merită văzute.

  1. Seriale de dragoste Netflix
  2. Seriale Netflix politiste și thrillere
  3. Seriale Netflix de comedie
  4. Seriale Netflix pentru adolescenți și tineri
  5. Seriale Netflix SF sau de groază
  6. Cele mai bune seriale produse de Netflix
  7. Seriale celebre pe Netflix, care nu sunt produse de Netflix

Cele mai noi seriale Netflix, sfârșitul lui 2020-începutul lui 2021

1. Lupin (2021)

lupin seriale netflix 2021

Francezii s-au ambiționat să calce pe urma spaniolilor, după ce aceștia din urmă au creat fenomenul La casa de papel și după ce sume uriașe au început să fie pompate în producții spaniole de Netflix și nu numai. Așa că au dat lovitura cu serialul Lupin, lansat la începutul lui 2021 pe Netflix.

Lupin este un thriller care îl urmărește pe Assane Diop, un hoț de bijuterii, care ajunge să fure pentru a expune o înscenare din urmă cu mulți ani, care a dus la moartea tatălui lui. Lupin e super antrenant și nu te lasă să pleci de lângă ecran, plus are o naturalețe care îl face ușor de plăcut și urmărit (în comparație cu ritmul aproape stresant de rapid din thrillerele americane). Să vă mai spunem că l-a depășit pe Queen’s Gambit ca audiență. 🙂 Primul sezon are 10 episoade, primele 5 lansate în ianuarie 2021, celelalte urmează în vara 2021.

2. Bridgerton (2020)

bridgerton seriale de dragosteLansat de Netflix pe 25 decembrie 2020, Bridgerton e cel mai romantic serial pe care l-am văzut în 2020, de departe. De fapt e cel mai bun serial de dragoste pe care l-am văzut în ultimii 3-4 ani. În ADN-ul lui scrie “romantism 100%” :). Așa că nu-l ratați dacă sunteți în căutarea unor seriale de dragoste de încercat.

Ce vă oferă Bridgerton? E un serial romantic de epocă în stilul adaptărilor după Jane Austen, despre lumea aristocrată din Anglia secolului al XVIII-lea, cu haine superbe, baluri, lorzi și duci galanți și ducese elegante. Dar, cu un twist. Pentru că serialul nu e o producție BBC, ci o producție Shonda Rhymes, creatoarea Grey’s Anatomy. Așa că așteaptă-te la o interpretare fresh a ideii de serial romantic de epocă.

Toate cele 8 episoade ale serialului creat pentru Netflix, care l-a lansat pe 25 decembrie 2020, se prizează unul după altul fără întrerupere :). Noi așa am făcut. 😀 Singurul minus: e un pic cam soapy. Dar, dincolo de asta, tensiunea romantică și senzuală dintre cele două personaje principale, interioarele impresionante, distribuția excelentă, dar mai ales scenariul foarte bine închegat te vor transporta într-o lume a intrigilor de dragoste și a aranjamentelor pentru căsătorii mai mult sau mai puțin inspirate. O notă în plus este dată de faptul că Bridgerton este adaptarea seriei de romane de mare succes a Juliei Quinn, ceea ce dă mai multă adâncime personajelor și tensiunilor portretizate.


Daphne este fiica familiei Bridgerton, ce trebuie să își facă ieșirea în lume pentru a-și aranja căsătoria în noul sezon de baluri de la Londra. Simon este un lord anti-social venit cu treburi în lumea superficială a Londrei, de care și-ar dori să scape cât mai repede. Cu cine va reuși să se căsătorească Daphne, pe când Simon va reuși oare să scape de urzelile mamelor de fete singure? 🙂

3. Dix pour cent / Call my agent! (2015-2021)

dix-pour-cent-seriale netflix noiÎn ianuarie 2021 s-a lansat și al patrulea sezon din Dix pour cent, un serial franțuzesc cu o premisă super interesantă, cu dialoguri excepționale și care per total e foarte distractiv și relaxant. Nu îl ratați dacă nu l-ați descoperit încă pe Netflix.

O firmă de impresariat artistic, ASK, lucrează cu unii dintre cei mai mari actori francezi și nu numai. Actori care se joacă pe ei înșiși în acest serial :). De la Juliette Binoche, la Jean Dujardin, Monica Bellucci, Sigourney Weaver etc. Impresarii îi sfătuiesc, îi ajută să obțină și să aleagă roluri și le administrează emoțiile și sensibilitățile…

Dacă nu știi ce înseamnă viața de impresar, sau mai bine zis de dădacă a vedetelor, încearcă Dix pour cent. Te vei distra pe seama unor mari actori care se pare că au și mult umor și nu se iau prea tare în serios. Dar pe lângă ei, echipa de impresari are dramele, iubirile, neîmplinirile proprii, care se adaugă competiției intense dintre impresari-parteneri în firma de ASK.

4. Snowpiercer (2020-2021)

snowpiercer seriale noiVrei să vezi un serial nou care te transportă într-o cu totul altă lume? Serial SF post-apocaliptic, Snowpiercer recreează atmosfera și universul din filmul de limbă engleză cu același nume, al regizorului coreean Joon-ho Bong, noua senzație de la Hollywood. Dacă ați văzut filmul și v-a plăcut, sunt șanse mari să vă placă și serialul. Noua producție TV nu spune povestea filmului într-un serial, ci doar creează universul apocaliptic din film și îl leagă apoi de un mister detectivistic. La câțiva ani după ce Pământul a devenit o planetă înghețată, supraviețuitorii din toate clasele sociale trăiesc într-un tren care înconjoară la nesfârșit planeta.

Pe lângă problema resurselor limitate, cei care conduc trenul se confruntă și cu găsirea unui criminal. Pentru identificarea lui este adus din rândul călătorilor clandestini un fost detectiv de poliție. Atmosfera este construită cu mare grijă la detalii, practic Snowpiercer e o lume în sine, ceea ce este cu adevărat fascinant.  Rolurile principale sunt jucate de Jennifer Connelly și Daveed Diggs. E o producție TNT deja reînnoită cu o a doua serie, care a început deja să fie rulată pe Netflix. Deocamdată a apărut un singur episod din a doua serie în 2021.


5. Dash și Lily (2020 – )

Dash-Lily filme de craciun 2020E un serial romantic de tip comedie cu dedicație pentru Crăciun nou-nouț Netflix, realizat după o carte pentru adolescenți. Dar e la fel de reconfortant de văzut și de adulți 🙂 Doi tineri din New York care nu se cunosc își trimit bilețele cu diverse provocări și ajung să se îndrăgostească unul de altul prin emoțiile și gândurile pe care și le împărtășesc în scris. Pe lângă latura romantică, Dash & Lily o să-ți placă pentru că vei descoperi pe îndelete prin el New York-ul și mai ales New York-ul în preajma Sărbătorilor de iarnă. 🙂

6. Favoriții lui Midas (2020)

los-favoritos-de-midas-seriale spaniole

O miniserie spaniolă produsă de Netflix și lansată în noiembrie 2020, Favoriții lui Midas e un thriller excelent care îți va aminti de Oglinda Neagră / Black Mirror. Personajul principal este Victor, președintele unei grup de firme care include un ziar. Aproape în fiecare zi Victor e pus în fața unor alegeri aproape imposibile.

Pe de o parte este subiectul unui șantaj teribil, o persoană aleasă aleatoriu va muri o dată la 8 zile dacă nu transferă organizației Favoriții lui Midas 50 milioane EUR. Pe de altă parte, Victor trebuie să ia decizii dificile legate de ziar și dezvăluirile unui jurnalist de investigație. Totul se întâmplă într-un context aproape distopic, societatea spaniolă este pe punctul de a se destrăma, din cauza inechităților sociale. Victor pare să fie salvat doar de iubirea pentru o jurnalistă.

Inspirat dintr-o scriere a lui Jack London de la începutul secolului trecut (1901), serialul se simte extrem de actual și este foarte antrenant.

7. Into the night / În negura nopții (2020)


Into-the-Night-seriale sf noiCum ai funcționa ca persoană dacă ai supraviețui unui eveniment apocaliptic? Ai reuși să te capacitezi știind că ești singurul în viață din familia ta? Cum ai face față noilor circumstanțe? Ai călca peste cadavre ca să reușești să trăiești mai departe? Sau ai respecta în continuare regulile morale?

Primul serial belgian produs pentru Netflix este unul apocaliptic în care aproape că uiți că urmărești un SF și ești transpus total într-un thriller într-o cursă contra-cronometru cu Soarele. Da, cu Soarele, a cărui lumină a devenit ucigașă și a exterminat deja mare parte din omenire. Printr-un concurs de împrejurări, mai mulți pasageri într-o cursă aeriană ajung să fugă de Soare, zburând în jurul Pământului pentru a se păstra mereu în întuneric.

Conflictul este la ordinea zilei între supraviețuitori și lipsa de încredere unul în altul îi conduce la erori care îi costă viața pe unii dintre ei. Vor reuși să găsească o soluție pentru a se opri din această cursă care pare fără sfârșit?

Seriale de dragoste Netflix

Sunt câteva producții pe Netflix de dragoste din 2020 dar și mai vechi care nu trebuie ratate. Unele nu sunt seriale produse de Netflix, dar gigantul american le distribuie în afara pieței americane. Alte seriale sunt produse de Netflix, dar sunt produse local de Netflix Franța, de exemplu. Toate sunt super romantice și o să vă îndrăgostiți de ele. Negreșit 🙂

8. Outlander 

OUTLANDER seriale de dragoste netflixOutlander (Străina) este unul dintre cele mai sexy și romantice seriale din ultimii ani. Personajul principal e Claire, o asistentă medicală teleportată în mod misterios în secolul al XVIII-lea. Aici este obligată să se căsătorească cu un luptător scoțian. Și, în ciuda tuturor așteptărilor, între cei doi se naște o poveste de dragoste… Dă-i o șansă și Outlander te va conduce într-o lume mai romantică, cu cavaleri și povești intense de iubire.

9. Lovesick

Cauți un serial în care dragostea este portretizată autentic, cu toate suișurile și coborâșurile ei? Dar care rămâne totuși romantică? Nu prea se mai fac astfel de filme și seriale, dar ai noroc. Lovesick este unul. Spune povestea de dragoste complicată dintre Dylan și Evie. Evie l-a iubit și încă îl mai iubește pe Dylan. Dylan nu se pricepe cum să abordeze situația, mai ales că sunt buni prieteni. Cei doi, plus prietenii lor, trăiesc și se distrează în Glasgow. Și încearcă în același timp să facă cele mai bune alegeri amoroase și de cuplu. Lovesick are trei sezoane, ultimul produs in 2018 de Netflix. Au preluat serialul în 2016 de la britanicii de la Channel 4.

10. Plan coeur / The Hook Up Plan

plan coeur_seriale netflix

Dacă vorbim despre seriale de dragoste Netflix, este în topul nostru și unul franțuzesc. Și nu doar pentru că franceza e limba iubirii. Ci în primul rând pentru că este foooaarte bun și sensibil. Povestea Elsei, o tânără pariziancă ce nu poate să îl uite pe ultimul iubit, te va prinde cu siguranță. Cea mai bună prietenă a Elsei plătește o escortă masculină. Tipul se întâlnește cu Elsa, doar că aceasta ajunge să se îndrăgostească de el. Plan coeur e un serial original Netflix, produs de Netflix Franța și reînnoit cu un nou sezon.

11. Jane The Virgin

Jane The Virgin este o combinație foarte reușită între o telenovelă și o satiră a formatului de telenovelă. Personajul principal, la fel ca tot serialul, te vor încărca cu multă energie pozitivă. Serialul are 100 de episoade filmate în 5 serii, ultima produsă în 2019. A fost nominalizat și premiat la Globurile de Aur. Deci nici măcar nu vei avea de ce să te simți vinovat(ă) că te uiți la o telenovelă. Dacă te încearcă cumva astfel de vinovății. 🙂 Printr-o eroare medicală, Jane, o americancă de origine venezueleană, ajunge să fie inseminată artificial. Și să nască astfel copilul bărbatului pentru care a avut o pasiune în adolescență. Acțiunea se petrece în Miami.

12. Coisa mais linda  / Most Beautiful Thing

COISA-MAIS-LINDA- seriale netflix
Un serial Netflix care o să te facă să visezi la plaje perfecte, tărâmuri îndepărtate și seri cu muzică bună și mult flirt. Cu siguranță brazilienii nu împart cu sângele latin doar o limbă de origine latină, portugheza, ci și pornirile pasionale. Vei merge la sigur cu Coisa mais linda, pentru că totul este romantic în acest serial. De la limba vorbită, până la muzica bună, bossa nova. Personajul principal, Malu, o femeie frumoasă și independentă, deschide un bar în Rio de Janeiro. Asta chiar în anii când jazz-ul brazilian prindea aripi. În paralel, se îndrăgostește de un cântăreț, pe care nu prea te poți baza. Dar tocmai asta e frumusețea relației lor. Serialul apărut în 2019 este original Netflix. Dar a apărut o nouă serie în 2020, la fel de bună ca prima.

 

13. The Crown

the crown- seriale netflix

E unul dintre cele mai bune seriale Netflix, așa că nu rata această producție. The Crown este despre regi și regine, prinți și prințese. Deci vine la pachet cu haine și bijuterii impresionante, dineuri și ceremonii așa cum doar în filme vezi. Dar vine la pachet și cu drame și iubiri bine ascunse de lumina reflectoarelor. Povestea reginei Elisabeta a II-a, monarhul care conduce Marea Britanie astăzi, vorbește despre dragostea pentru soțul ei, Prințul Philip. Dar și implicarea ei în viața amoroasă a surorii ei. A patra serie a apărut în 2020.

14. Love

Vrei altceva decât iubiri pudrate cu zahăr? Love este un serial original Netflix cu 3 sezoane, despre relația dintre doi tineri americani. El e Gus, ea Mickey. El nu e cel mai sexy bărbat din cartier, iar ea sigur nu e cea mai feminină și romantică tipă. Dar totuși iubirea se înfiripă, cu pași înainte dar și înapoi, cu mai puțin romantism dar cu mai mult umor.
15. Un iubit de sezon / Home for Christmas (2019-2020)

Ce zici de un serial Netflix haios, bun de văzut în preajma Sărbătorilor?

Vrei un serial romantic de comedie la care să râzi și să te emoționezi și cu ale cărui dileme și situații să te poți identifica? Atunci o să-ți placă Un iubit de sezon. E atât de bine făcut încât personajele par desprinse din viața reală. Ca și cum ne-am uita la un serial în care joacă prietenii noștri. O să vezi că nu exagerăm, dacă îl vei vedea.

E un mini-program TV norvegian cu 6 episoade și două sezoane deja foarte simpatic, de văzut oricând, dar mai ales în preajma Crăciunului. Se apropie Crăciunul și masa aferentă cu toată familia și asistenta medicală Johanne nu mai are chef să fie din nou subiectul glumelor și apropourilor pentru că încă nu e așezată la casa ei. Are deja 30 de ani, dar nicio relație nu a funcționat așa că e încă singură. Dar nu pentru mult timp, pentru că s-a hotărât ca până la seara de Crăciun să aibă un iubit.

Seriale Netflix politiste și thrillere

16. Păcatul / The Sinner – (2017 – sezon nou în 2020)

the sinner seriale polițiste

Un serial ajuns la al treilea sezon, dar care a reușit să-și păstreze calitatea. Serialul psihologic și polițist The Sinner este ceea ce se poate descrie nu ca un who-dunnit, ci un why-dunnit. Misterul pe care detectivul Harry îl are de descifrat nu este identificarea criminalului, ci înțelegerea motivației criminalului. Și aici încape multă psihologie fină, multă cunoaștere a vieții și empatie pentru suspecți. De toate dă dovadă detectivul interpretat de Bill Pullman, hârșâit prin viață și dispus să descifreze și să înțeleagă motivațiile oricui.

În fiecare din cele 3 sezoane din The Sinner, criminalul este persoana la care te-ai aștepta cel mai puțin. Dar atunci, de ce oare a făcut-o? În primul sezon Jessica Biel îl omoară pe un aparent străin, îl al doilea un copil de 11 ani își otrăvește prietenii, iar în a treia explicații de-a dreptul filosofice intră în scenă pentru justificarea unor crime.

Toate cele trei sezoane sunt bune și toate sunt legate între ele prin structura poveștii, dar și prin detectivul Harry, jucat în toate sezoanele de nimeni altul decât Bill Pullman. Cu un psihic tulburat el însuși, are o aplecare specială spre a căuta explicații și a-i înțelege pe ucigași.

Îl poți vedea pe Netflix.

17. De necrezut / Unbelievable

UNBELIEVABLE seriale politiste netflix
UNBELIEVABLE

E un serial Netflix, apărut în 2019, despre o serie de violuri investigate de două femei detectiv. În general serialele polițiste au ca personaje principale polițiști bărbați dintr-o bucată. Unbelievable e un serial în care o tipă pițigăiată, cu doi copii mici acasă, dă de cap unui caz complicat. Are ca partener o polițistă mai bărbătoasă decât mulți polițisti (jucată de Toni Collette). Dacă mai ai nevoie de argumente în plus, trebuie să știi că este bazat pe o întâmplare adevărată. Mai mult, deși netul și programele TV abundă de filme și seriale polițiste, vei găsi o abordare proaspătă în Unbelievable. Și proceduri polițiste pe care nu le vezi prea des în astfel de filme.

18. Mindhunter

mindhunterFilmele Tăcerea mieilor, Hannibal, Se7en plus toată suita de seriale pe urma criminalilor în serie pleacă de la premisa unor polițiști, detectivi și agenți care pentru a-i prinde, încearcă să înțeleagă psihologia criminalului. Mindhunter e un serial foarte reușit despre perioada în care nu exista ideea de criminal în serie și profilarea criminalului. În care nu exista noțiunea că psihologia te poate ajuta să prinzi criminalul. Serialul urmărește cum mai mulți agenți FBI încep să pună cap la cap la sfârșitul anilor ’70 și începutul anilor ’80 piese din puzzle-ul psihologiei criminalilor în serie și să o transforme într-un corp de cunoaștere.

Mindhunter e un serial Netflix care te va captiva prin poveste, vizualuri și prin atenția cu care-și construiește personajele. Și nu doar cu primul sezon, ci ambele. Primul a apărut în 2017 și al doilea în 2019, ambele fiind lăudate de critică.

19. Criminal
Este un serial Netflix lansat în toamna lui 2019. Are 12 episoade, dar e interesant că fiecare 3 episoade sunt produse în altă limbă. Trei sunt filmate și produse în Marea Britanie, 3 în Spania, 3 în Franța și alte 3 în Germania. Dacă Netflix își permite un astfel de experiment, de ce nu? Toate se joacă cu genul filmului polițist încercând o abordare nouă. Aflarea adevărului despre suspect strict prin tehnica interogatoriului. Practic fiecare poveste se întâmplă doar în secția de poliție. Și în general polițiștii au un timp foarte limitat pentru a descurca ițele cazului.

20. Bodyguard

bodyguard seriale politiste netflixUn serial britanic produs pentru BBC dar preluat și de Netflix. Bodyguard este foarte antrenant, te va ține în priză până la final, ceea ce face din el un thriller reușit. Personajul principal este un fost soldat britanic acum polițist special, detașat ca bodyguard pentru un ministru din cabinetul britanic. A fost lansat în 2018.

21. Collateral

collateral seriale politiste netflix

La fel ca și Unbelievable, Collateral are în prim plan o polițistă, nu un polițist. Tipa investighează o crimă folosindu-se mai mult de intuiție decât de mușchi. Și face o treabă foarte bună. La fel ca și serialul, care reușește să-ți capteze atenția și să te țină prins până la final.  La fel ca și Bodyguard, a fost produs pentru BBC în 2018. Personajul principal este interpretat excepțional de foarte apreciata actriță Carrey Mulligan.

22. Sherlock

sherlock Ultimul episod s-a filmat în 2017, dar dacă nu l-ai văzut încă trece-l și pe acesta pe listă.  Pentru că este printre serialele detectivistice cele mai premiate și iubite din ultimii ani. E un serial deștept. Misterul e construit cu grijă pentru detaliu și te ține în suspans până la final. Unde mai pui că actorii din rolurile principale sunt Benedict Cumberbatch – Sherlock și Martin Freeman – Dr Watson. Dr. Watson este prietenul super inteligentului dar lipsitului de empatie, Sherlock.

23. Broadchurch

Broadchurch este și el un serial britanic non-Netflix, dar pe care-l poți vedea pe Netflix. A fost filmat în trei sezoane, ultimul fiind difuzat în 2017. Prima serie în principal urmărește modul cum suspiciunea reciprocă și atenția media schimbă o comunitate mică după dispariția unui copil. Modul cum sunt construite personajele, regia și talentul cu care sunt filmate scenele au fost multi-premiate. Dacă ai stomac pentru un serial destul de apăsător, dar foarte bun, atunci Broadchurch este pentru tine.

24. Farina (2018)

Te-ai întrebat vreodată cum ar fi să duci o viață la limită? Te-a tentat vreodată ideea unui câștig ușor? Cum ar fi să te transformi dintr-un om care pune capul liniștit pe pernă în fiecare seară într-un traficant de droguri cu legături cu traficanții super periculoși din America de Sud? 🙂 Farina explorează chiar o astfel de poveste inspirată din fapte reale: pescarii din regiunea spaniolă Galicia i-au ajutat în anii ’80 pe traficanții din America de Sud să introducă cocaină pe piața europeană. Farina e un serial spaniol super reușit și captivant, urmărind cum se schimbă viețile a câțiva pescari obișnuiți care ajung traficanți de tutun și, apoi, folosindu-se de infrastructura dezvoltată pentru țigări, încep să traficheze droguri de mare risc…

25. Lucifer

Poate n-are titlul cel mai atrăgător. E unul dintre motivele pentru care nu i-am dat o șansă prea devreme serialului Lucifer. 🙂 Mare greșeală. Pentru că e unul dintre cele mai distractive seriale Netflix. Dracul Lucifer, care are în pază Iadul, pleacă plictisit în lumea largă. Mai precis, pleacă în Los Angeles, unde va avea propriul club de noapte. Lucifer, un brunet sexy, ajunge consultant pentru poliție și îi ajută să rezolve cazuri. Pentru că, fiind Lucifer, are talente ascunse. Lucifer e jucat de un actor britanic, cu prezență și stil britanic, cu umor britanic etc. Tot tacâmul. Bineînțeles, glumele și replicile nu sunt scrise de el, dar i se potrivesc foarte bine. Deși se numește Lucifer, serialul ăsta îți transmite de la primele scene optimism și stare de bine 🙂 Așa că zic să încercați primul episod și vorbim după 🙂

Se pare că nu doar noi nu i-am dat o șansă lui Lucifer, ci și critica de specialitate. Dar, între timp, serialul reînnoit de Netflix după ce canalul american Fox a renunțat la el după al treilea sezon, a primit aprecieri din ce în ce mai pozitive și din partea criticilor. Un nou sezon, cel de al șaselea, va fi lansat în 2021. Și se pare că va fi ultimul.

26. La casa de papel / Money Heist

money heistE un fenomen în lumea întreagă, cu cea mai mare audiență globală a unui serial care nu e vorbit în limba engleză. Ceea ce e un lucru extraordinar, având în vedere că e o producție spaniolă. Fără audiența mondială oferită de Netflix, probabil nu ar fi ajuns nici pe departe la acest statut. În 2017, când a apărut primul sezon, Netflix nu era implicat. Gigantul american i-a văzut însă potențialul, l-a cumpărat și l-a împărțit în două sezoane, difuzate în 2017 și 2018. Cu un buget mult mărit, a produs încă o serie în 2019, iar în 2020 tocmai ce a lansat-o pe a patra în aprilie.

Primul sezon se concentrează pe povestea tunului dat asupra monetăriei din Spania. “Echipa” de spărgători este complexă, fiecare membru având un talent personal. Toți sunt aduși împreună de mintea din spatele loviturii, Profesorul. De ce monetăria? Pentru că nu e un jaf obișnuit. Miza nu sunt banii existenți, ci tipărirea a 2 miliarde de EUR… Serialul are multe întorsături de situație, nuanțe și perspective din care se spune povestea. Rezultă o producție captivantă.

Seriale Netflix de comedie

27. Space Force (2020)

space force seriale de comedie 2020

Lansat în mai 2020, Space Force e un serial de comedie Netflix co-creat de Steve Carell. Carell joacă și rolul principal, alături de John Malkovich. Generalul Naird (Steve Carell) este primul general al Forțelor Aeriene Americane care se ocupă de cucerirea spațiului 🙂 Așa că Naird și restul echipei trebuie să trimită cum necum oameni în spațiu, eventual și cu costuri minime. Ca întotdeauna, militarii sunt absurzi și vor să vadă rezultate, în timp ce oamenii de știință încearcă să le bage mințile în cap… Space Force e simpatic prin umorul de situație și pentru jocul actorilor, așa că merită să-i oferiți o șansă. Dar nu va fi pe gustul tuturor, abundă de umor absurd. 😀

28. Gentefied – Genteficare (2020)

gentefied seriale noiSerialul Netflix Gentefied atacă tema gentrificării. Cartierele sărace accesibile emigranților sunt încet-încet dezvoltate imobiliar și chiriile cresc. Serialul acesta din 2020 produs de Netflix e povestea imigranților mexicani din Los Angeles. Dar poate fi și povestea imigranților români prin diverse colțuri ale Europei. E de fapt o poveste de când lumea, cea a veneticului care încearcă să-și refacă viață într-un loc nou.

Parașutați cu o întreagă cultură complet diferită într-un cartier al Los Angelesului, mexicanii noștri mănâncă niște feluri minunate, cântă, văd viața diferit, familia e întotdeauna pe primul loc, muncesc mult, dar o duc foarte greu. Chiriile cresc din cauza gentrificării și riscă să fie aruncați din cartier din cauza noilor prețuri. Pur și simplu nu mai fac față să le plătească. Și, apropo de mâncare, serialul e și un foodie series.

Foarte bine jucat, serialul ăsta nou îți dă senzația de autenticitate. Îți transmite de multe ori energie pozitivă, în ciuda dificultăților cu care personajele se confruntă. Și te face să-ți dorești să înțelegi și să cunoști mai multe lucruri despre cultura mexicană. Așa că, având în vedere toate cele de mai sus recomandarea noastră e să-l puneți pe lista de seriale noi de văzut pe Netflix.

29. Derry Girls

derry girls

E unul dintre cele mai haioase seriale din ultimii ani văzute de noi. Un sitcom britanic, cu umor negru englezesc de cea mai bună calitate. Povestea e simplă, serialul e povestea adolescenței lui Erin și a colegelor ei. Cum era oare să fii adolescent în plin conflict civil din Irlanda de Nord în anii ’90? Ca a tuturor adolescenților din toată lumea, dar mai nebună, cu siguranță. Dar nu vă gândiți că e un serial pentru adolescenți neapărat, o comedie reușită e binevenită la orice vârstă. De fapt în Irlanda de Nord a fost unul dintre cele mai urmărite seriale din toate timpurile.

Lansat în 2018, are două sezoane de care să vă bucurați pe Netflix. Al treilea sezon va apărea în 2020.

30. Brooklyn Nine-Nine

brooklyn nine nine seriale polististe netflixDe văzut dacă vrei pur și simplu să te distrezi și să vezi o comedie fără complicații. Brooklyn Nine-Nine e unul dintre puținele seriale gândite 100% ca și comedie. Nu vei găsi în acest serial nicio situație creată să te pună pe gânduri. E doar umor pur sânge de la un capăt la altul. Acțiunea se concentrează într-o secție de poliție din New York. Detectivul Jake Peralta se comportă foarte copilăros, dar reușește totuși să rezolve cu succes cazurile care i se alocă. Ceilalți polițiști au fiecare câte o trăsătură de caracter îngroșată, care îi face super distractivi. Serialul are deja 8 sezoane, cu ultimul difuzat în 2021.

31. Rake

rake seriale comedie netflixE un serial australian de comedie și satiră disponibil pe Netflix, cu ultimul sezon, al cincilea, lansat în 2018. Personajul principal este un avocat original care mereu găsește soluții creative la probleme avocățești clasice. În viața personală, Cleaver iese de asemenea din tipare. Are tot felul de relații care mai de care mai neobișnuite, mai mereu odihnindu-se în alt pat. Tipul o să te binedispună cam cum te binedispune un pahar de șampanie, pentru că e de-a dreptul spumos.

32. Grace and Frankie

Grace and Frankie e un serial Netflix de comedie, care a ajuns deja la 5 sezoane, ultimul lansat in 2019. Cu două actrițe de primă mărime care interpretează cele două personaje principale, Jane Fonda și Lily Tomlin. Serialul urmărește întâmplările hazlii prin care trec la 70 de ani cele două. Jane Fonda e foarte clasică și fostă femeie de afaceri. Lily Tomlin e o hippiotă cu pasiuni naturiste. Dintre difernțele dintre ele apar tot felul de conflicte și ironii. Pentru că de fapt au ajuns prietene nu pentru că au vrut, ci printr-o întorsătură ciudată a sorții. Partenerii lor de o viață sunt de fapt îndrăgostiți de mulți ani unul de celălalt…

33. Master of None

master of none polististe de comedie netflix

Un serial Netflix cu idei și glume proaspete despre relații în general. Fie că vorbim despre prieteni, iubiți sau părinți. Master of None îl are în rolul principal pe comediantul și actorul Aziz Ansari, de origine indiană. Prima serie, din 2015, urmărește experiențele în New York ale unui actor. Diversele ipostaze haioase îl aduc pe Dev (Aziz Ansari) să își reevalueze părerile pe care le avea despre viață. A doua serie, din 2017, are loc în Italia. Și se concentrează pe relația cu italiancă Francesca. Al treilea sezon nu-l va mai avea în centru pe Dev, ci un personaj secundar din celelalte două sezoane.

Master of None este un serial original Netflix.

34. Comedians in Cars Getting Coffee

comedians in cars getting coffee seriale comedie netflixCă tot vorbim de comedianți, Jerry Seinfeld a revenit în 2012, după serialul Seinfeld, cu un talk-show ajuns deja la sezonul al nouălea, în 2019.  Jerry Seinfeld se întâlnește în fiecare episod cu un alt comediant sau actor care a avut roluri de comedie. Invitatul este preluat de Seinfeld intr-o mașină vintage. Merg apoi la o cafea, unde schimbă păreri despre umor, trecutul lor și întâmplări comune. Unele dintre episoade sunt foarte simpatice, altele nu în mod deosebit… Contează foarte mult istoricul comun al celor doi și chimia dintre ei. Dar poate unii invitați nu sunt pur și simplu așa haioși în viața reală… Ultimul sezon Comedians in cars getting coffee a fost produs de Netflix.

35. Workin’ moms

working moms seriale netflixO să-ți placă în mod special dacă ești mamă. Pentru că știi cât de complicat este să împaci toate aspectele din viața ta. De exemplu copiii, viața de cuplu, serviciul, pasiunile personale și timpul numai pentru tine. Personajele principale sunt câteva prietene proaspăte mămici care se întorc după câteva luni la muncă. Serialul este destul de direct, cu pompe de sân pentru lactație și tot tacâmul. De aceea e foarte simpatic. E un serial canadian de comedie cu trei sezoane, ce vor fi urmate de o a patra în 2020.

Citește și Cele mai bune 30 filme de comedie de văzut în 2020.

 

Producții Netflix pentru adolescenți și tineri

Ne-am gândit și la o selecție de seriale Netflix specială pentru adolescenți și tineri. Fie că vorbim de seriale Netflix SF, de groază sau pur și simplu seriale Netflix concentrate pe preocupările tinerilor. Stai fără grijă dacă ai depășit adolescența, aceste seriale Netflix sunt atât de bine făcute încât te vor captiva indiferent de vârstă.

36. Stranger Things

stranger things seriale horror de groaza netflixDacă vrei să vezi un serial horror pe Netflix, atunci Stranger Things e alegerea cea mai bună. Într-un mic orășel din statul Indiana, Statele Unite, se întâmplă fenomene paranormale. Un băiețel dispare într-o dimensiune paralelă. Prietenii lui îl caută, cu ajutorul unei fete cu puteri supranaturale. Dacă ți-a plăcut E.T. când erai copil, trebuie neapărat să vezi Stranger Things. Pentru că acțiunea se petrece în anii ’80 și se inspiră din sensibilitatea și elementele vizuale ale filmelor lui Steven Spielberg. Iar dacă ești adolescent cu siguranță nu trebuie ratat. Pentru că e unul dintre cele mai bune seriale horror din ultimii ani. Serialul are deja 3 sezoane, ultimul lansat în 2019.

37. Sex Education (2019- )

Un serial britanic ușor, la care să te relaxezi, dar care pune pe tapet probleme reale. Personajele principale sunt câțiva adolescenți cu probleme tipice adolescenței: prima iubire, sudarea celor mai bune prietenii, primele relații intime. Dar ce faci când ești adolescent și mama ta este sexolog și are obiceiul să vorbească foarte pe șleau despre intimitatea ta? Te vei simți stingherit, dar poate toate cunoștințele aflate de la mama ta te vor ajuta să ajungi chiar tu sexologul școlii… E un serial pentru adolescenți, dar o să-ți placă și dacă ești adult. 🙂 Mama sexolog e jucată exemplar de Gillian Anderson (o știi sigur din X-Files). Sex Education are deja 2 sezoane.

38. Anne with an E

anne-with-an-eE un serial canadian pentru copii, dar e atât de optimist și pozitiv, atât de energic, încât nouă ne-a plăcut să îl urmărim oricum. Chiar dacă suntem bine trecuți de vremea adolescenței :). Anne e orfană într-o lume nu foarte prietenoasă. E sfârșitul secolului al XIX-lea și copiii reprezintă pentru mulți părinți forță de muncă… Anne e adoptată de o familie care descoperă în loc de un băiat, așa cum și-ar fi dorit, o fată cu multă imaginație, super creativă, vorbăreață și plină de viață. Va reuși să fie acceptată de această familie sobră și greu de mulțumit? Anne with an E are trei sezoane, toate disponibile pe Netflix.

39. Jessica Jones

Un detectiv cu sânge rece și sarcastic… Nu sună departe de imaginea clasică a unui detectiv particular. Doar ca Jessica Jones este femeie și are și super puteri, fiind un personaj Marvel. Jessica Jones s-a încheiat după al treilea sezon, care a fost lansat în 2019.

40. The OA

the oa seriale netflixO tânără reapare după ce fusese dispăruta timp de 7 ani. Mai mult, deși era nevăzătoare la momentul dispariției, acum vede. Ai ghicit. The OA este un serial SF. Și reușește să creeze cu succes o stare neobișnuită, care te va scoate din rutină. Așadar, dacă vrei să evadezi, dă drumul celor două serii din The OA. Ultimul sezon a fost lansat în 2019.

41. Riverdale

riverdale netflix seriale

Dacă ești în căutarea unui serial pentru adolescenți care dă dependență, atunci Riverdale este alegerea perfectă. Pentru că hățișul intrigilor în care intră adolescenții din Riverdale te va prinde și pe tine. Cea de a cincea serie a aparut în ianuarie 2021, așadar ai ce vedea. Dincolo de imaginea perfectă a vieții lor din orășelul Riverdale, adolescenții și familiile lor ascund multe secrete și conflicte.

 

Seriale Netflix SF sau de groază

Pe lângă seriale Netflix SF gândite în mod special pentru tineri și incluse deja în categoria de mai sus.

 

42. Sense 8

Sense-8V-a plăcut Matrix? Dacă da, poate v-ar plăcea să știți că regizorii și creatorii din spatele Matrix (Frații Wachowski, acum Surorile Wachovski, după schimbarea de sex 🙂 ) sunt co-creatorii și co-regizorii serialului Sense 8.

Un serial SF cu echipe tehnice și actori diferiți în întreaga lume, în care premisa e legătura psihologică între 8 oameni complet diferiți, din culturi și țări diferite. Cei opt “se simt” reciproc… Pot să comunice între ei, pot să facă schimb de informații și cunoștințe.

Sense 8 e un serial spectaculos vizual și care te va prinde destul de repede în mrejele lui. A avut două sezoane, al doilea terminându-se în 2018.

43. Regatul / Kingdom (2019) – serial SF, politic, thriller și de epocă

kingdom regatul seriale coreeneE un serial complex produs de Netflix în Coreea. Are elemente de serial de epocă, serial politic, supranatural și thriller, totul adus împreună în aceeași producție. Deși pare mult și riscant, Netflix a reușit un rezultat remarcabil, recunoscut ca atare și de criticii de film. De aceea a fost reînnoit pentru o a doua serie ce va apărea în 2020. Acțiunea se petrece în perioada istorică Joseon, unde apare o invazie de zombies. Prințul moștenitor se implică în aflarea cauzei și a opririi fenomenului îngrijorător. Pregăteș-te așadar pentru o călătorie în lumea supranaturalului, dar și a intrigilor politice…

44. Black Mirror 

Nu e cel mai ușor de urmărit serial, pentru că pune întrebări incomode. Ce consecințe neașteptate poate avea tehnologia în viețile noastre? Cum ar fi practic ca întreaga noastră viață să fie condiționată de cât de apreciați suntem în social media? De popularitatea noastră să depindă job-ul nostru, prieteniile, accesul la finanțare și la o locuință. Acesta e un exemplu de episod, dar fiecare pleacă de la altă idee. Serialul britanic are 5 sezoane, toate la fel de incomode. Dacă ești în căutare de un serial deștept, e greu să găsești ceva peste Black Mirror. În plus, o să-ți ofere subiecte de discutat la birou cu colegii. 🙂

Alte seriale Netflix de tip dramă

45. Unorthodox (2020)

Știai că în cel mai liberal și cosmopolit oraș în lume, New York, există comunități ultra-conservatoare, cu femei care nu au acces la educație? Genul cu basma pe cap și fuste până la pâmânt, cu o droaie de copii după ele? Nici noi nu știam, până la Unorthodox.

Mini-serie Netflix cu 4 episoade, lansată în 2020, Unorthodox e un serial dramatic despre o astfel de comunitate ultra-conservatoare. În care rolul principal al femeii e cel de reproducție a speciei… Inspirat din fapte reale, după o carte a unei femei-membră a unei comunități de evrei care a evadat din Brooklyn pentru a fugi în Germania. Soțul o urmărește la Berlin, după ce află că e însărcinată, încercând să o readucă “acasă”. O fire artistică și sensibilă, Esty vrea să își refacă viață pornind la drum singură.

46. Living with yourself (2019-)

living-with-yourselfCum ar fi să ai o varianta mai bună a ta care să-ți facă concurență? Care să fie un soț mai bun, un profesionist mai bun etc? Care să te oblige să devii și tu propria ta versiune mai bună? Asta e premisa serialului Living with yourself, în care un executiv din industria de publicitate este clonat din greșeală. 🙂 Serialul Netflix e o dramă-comedie, cu ceva glume, dar și cu substanță și problematică reală.

Actorul principal al serialului este Paul Rudd. Actor pe care, dacă îl vezi în distribuție, te duce cu gândul că trebuie să fie o producție independentă și originală. Nu mai este neapărat valabil, pentru că Paul Rudd a început să fie distribuit în ultimii ani și în filme mainstream, de genul Avengers.

Cele mai bune seriale Netflix

Netflix are un buget impresionat în fiecare an, destinat exclusiv pentru producția de conținut. În 2019 bugetul pentru seriale Netflix și nu numai este așteptat să ajungă la 15 miliarde de dolari. 🙂 Așa că nu-i de mirare că lucrează cu cei mai buni scenariști și regizori. Nu sunt puține seriale Netflix care au primit deja premii importante precum Globul de Aur. Mai mult, vorbim de seriale Netflix urmărite în întreaga lume de milioane de spectatori.

47. House of Cards 

house of cards seriale netflixHouse of Cards este probabil cel mai cunoscut serial produs de Netflix. Este o super-producție, cu super actori și un scenariu pe măsură. Kevin Spacey și Robin Wright interpretează un cuplu fără scrupule, determinați să ajungă cât mai sus pe scara puterii politice americane. Nu se dau la o parte atunci când e nevoie să joace murdar, să manipuleze și chiar să ucidă. Este un spectacol extraordinar să îi vezi pe cei doi episod după episod. Reușesc să te atragă în poveste și să te țină acolo, până la ultimul sezon. În total au fost produse 6 sezoane, ultimul fiind făcut disponibil de Netflix în 2019.

48. Orange is the new black

orange is the new black seriale originale netflixNu îl poți rata pentru că este unul dintre cele mai urmărite și comentate seriale Netflix.  Dacă nu îi dai o șansă e ca și cum toată lumea a văzut Titanic dar tu refuzi să-l vezi. Așa că pune câteva ore deoparte într-un weekend și încearcă Orange is the new black. Este vorba despre viața în închisoare a unei femei bogate. Cum face față noii situații, cum se adaptează și cum o primesc celelalte femei. Are 7 sezoane, ultimul din 2019.

49. Narcos

narcos netflix seriale

Un alt hit Netflix, Narcos spune povestea celui mai mare traficant de droguri din toate timpurile. Serialul este filmat chiar la Pablo Escobar “acasă”, în Columbia. Escobar era cunoscut pentru violența lui extremă. Dar și pentru averea imensă strânsă din traficul de cocaină. Averea lui a depășit un miliard de dolari. Narcos are trei sezoane.

50. Ozark

ozark seriale netflixVisezi la o viață în afara normelor? Glumim, bineînțeles. Dar dacă vrei să evadezi din rutină, Ozark e o alegere bună. Cum ajungi să treci de partea cealaltă a legii? Simplu, speli bani pentru un traficant mexican de droguri. O familie normală de americani, cu doi copii, se transformă în mafioți. Asta după ce dau chix cu o schemă de spălare de bani. Ca să supraviețuiască, trebuie să recupereze toți banii pierduți. Cum? Printr-o operațiune și mai mare de spălare de bani. Rolurile principale sunt jucate de Jason Bateman și Laura Linney. Are trei sezoane și este așteptat al patrulea în 2021.

51. What/If

renee zellweger in what/if seriale netflix noi

Bridget Jones in rol de femeie fatală, aflată în plină vânătoare de bărbați? Actrița Renee Zellweger a reușit să joace ambele roluri cu brio. În această primă serie din What / If, lansată în 2019, Zellweger este o femeie de afaceri. O femeie care are puterea de a pune unii colaboratori în situația de lua decizii imorale. Ce vor face aceștia, vor călca strâmb sau nu, și cum le vor fi afectate viețile? Vei afla doar urmărind-o pe Renee Zellweger in What / If.

52. Peaky Blinders

peaky blinders seriale netflix cu gangsteri

Vrei un serial cu gangsteri? Peaky Blinders are deja 5 sezoane și e foarte popular. E destul de violent, pentru că urmărește isprăvile unei familii de gangsteri. Unde? Într-o societate vlăguită și în căutare de direcție, după încheierea Primului Război Mondial. Într-un Birmingham noroit și fără opțiuni, gangsterul Thomas Shelby face și desface ițele din pariurile sportive și nu numai.

53. BoJack Horseman

bojack horseman

Serialul BoJack Horseman: A Tale of Fear, Loathing and Animals  e primul serial de animație produs de Netflix care vizează un public matur. Este unul dintre cele mai apreciate seriale Netflix de către critici. Mai ales partea a doua a primei serii și celelalte serii. În total, BoJack are 6 sezoane, încheindu-se în ianuarie 2020.

Calul BoJack, un fost simbol al anilor ’90 și star de serial a trecut de la faimă la anonimat, printre sticle de whiskey și relații eșuate. Cu ajutorul lui Todd – om – și al felinei Princess Caroline – agentul său – BoJack decide să revină în atenția publicului…

Vocile celor trei personaje sunt asigurate de Will Arnett (Arrested Development30 Rock), Aaron Paul (Breaking BadA Long Way Down) și Amy Sedaris (Chef).

Seriale Netflix celebre, care nu sunt produse de Netflix

Sunt multe seriale Netflix care au intrat deja în istoria televiziunii. Precum Star Trek. Ele nu au fost create de Netflix, dar compania a cumpărat drepturile de difuzare pentru ele. Să nu uităm însă că aceste drepturi sunt cumpărate pe o anume perioadă de timp. Așa că dacă ai descoperit pe Netflix un serial care-ți place, ar fi bine să-l urmărești. Poate să dispară oricând din lista de seriale Netflix. Mai nou, Netflix a cumpărat drepturile de difuzare a întregului serial Seinfeld, începând din 2020.

54. Star Trek

star trek Un alt serial care nu are nevoie de nicio introducere, Star Trek se găsește pe Netflix în toată lumea, cu excepția SUA și Canada.

55. Breaking Bad

breaking bad Dacă nu l-ai văzut încă, ai acum șansa pe Netflix. La fel ca și celelalte seriale recomandate în această categorie, Breaking Bad e recunoscut ca unul dintre cele mai bune seriale create vreodată. Walter White, un modest profesor de chimie, ajunge traficant de droguri, după ce află că are cancer. Vrea să lase familiei cât mai mulți bani, așa că intră în această afacere foarte bănoasă. Ceea ce îl pune în conflict cu cartelurile mexicane și gangsterii locali. Așa că profesorașul Walter se transformă într-un tip din ce în ce mai dur. Dacă l-ai văzut deja, poți continua pe Netflix cu un serial desprins din Breaking Bad, numit Better Call Saul.

56. Tales of The City / Cronici din San Francisco (2019)

E o miniserie despre diversitatea și originalitatea orașului San Francisco, realizat după cărțile unui autor american, Armistead Maupin. Personajele își caută identitatea (inclusiv sexuală) și drumul în viață, ajutați de o doamnă venerabilă, cea care deține apartamentele în care personajele stau cu chirie.  Este de fapt o continuare a mai multor seriale realizate de-a lungul anilor după cărțile lui Maupin. Dacă o să-ți placă miniseria Tales of The City produsă de Netflix, caută și celelalte seriale și mini-programe TV după același autor: Tales of The City (1993), More Tales of the City (1998) și Further Tales of the City (2001). Le găsești pe toate pe Netflix, care a cumpărat drepturile de difuzare.

 

Seriale documentare Netflix

57. Chef’s Table

Face parte din documentarele pe care să nu le vedeți pe burta goală 🙂 pentru că sunt despre mâncare… E primul documentar pe care l-am văzut pe Netflix. Ne-a plăcut foarte mult, iar între timp au apărut atât de multe documentare excelente despre mâncare pe Netflix încât ne e greu să îl alegem doar pe acesta ca recomandare din această categorie. Fiecare episod urmărește cum gătește și cum a ajuns la acele feluri de mâncare un mare bucătar al unui mare restaurant din lume. Veți vedea de la bucătari din Franța și Italia, până la bucătari din Argentina sau Tailanda.

Mâncărurile arată genial și cu siguranță sunt super gustoase, dar mai mult decât atât serialul spune povestea acestor oameni. Este vorba despre copilărie, nostalgia bunicilor și mamelor care i-au inspirat să devină bucătari, despre lupta lor de a se forma în mari restaurante și cum și-au găsit forța interioară să depășească toate obstacolele și să își definească un stil propriu. Ah, și e mult despre cultura locală gastronomică, dar nu numai. Veți înțelege mai multe despre diversitatea culturală a fiecărei țări din care provine bucătarul respectiv. Acest program TV are 6 sezoane denumite de creatori volume. Fiecare volum are 4-6 episoade. De asemenea, s-a creat un spinoff, serialul Chef’s Table: Franța, doar despre bucătari francezi.

58. Ugly Delicious

Tot un program TV la care nu trebuie să te uiți pe stomacul gol, Ugly Delicious a fost lansat în 2018, dar este anunțată o nouă serie pentru primăvara lui 2020. Dacă nu vrei mâncăruri cu pretenții și aranjamente savante în farfurie, precum în seria Chef’s Table, ci mâncare super bună și gustoasă care nu ține la prezentare, atunci Ugly Delicious ți se potrivește mult mai bine. E fără fițe, e cu multe discuții informale despre mâncare și muuuultă mâncare bună. Fiecare episod spune povestea unui fel de mâncare, de la origini până la forme mai noi reinventate despre pizza, carne la grătar, tacos, fructe de mare etc. Nu e vorba doar despre mâncare bună, ci și despre ce înseamnă felul respectiv în comunitățile care îl consumă în mod special. În plus, serialul combină și călătoriile, ceea ce îl face și mai delicios…

59. Curățenie cu Marie Kondo

Poate ești la curent cu această nouă modă, poate nu, dar minimalismul în materie de haine și obiecte pe care le deținem e o tendință care face din ce în ce mai mulți adepți. Unul dintre cei care se fac “vinovați” de promovarea ei este Marie Kondo, e japoneză care crede că pacea interioară poate începe de la făcutul de curățenie în casă. Dacă te uiți la acest documentar despre filosofia lui Marie Kondo, o să înveți tehnici interesante și de ajutor prin care poți să-ți organizezi mai bine casa si lucrurile din șifonier, dar vei vedea și ce înseamnă consumerismul cu adevărat din State… Marie Kondo merge în fiecare episod într-o casă de americani pentru a-i ajuta și convinge să-și facă curat în casă și, oarecum, în viață. Cantitatea de lucruri cumpărate și nefolosite din casele respective te va șoca, cu siguranță…

60. The World’s Most Extraordinary Homes (2019- )

Dacă tot vorbim despre case, ce zici de un documentar unde să găsești inspirație pentru noua amenajare interioară sau casa ta viitoare? Dar, în primul rând, să te relaxezi privind locuri și interioare frumoase? Casele prezentate sunt spectaculoase și costă cu siguranță câteva sute de mii de dolari fiecare, unele milioane, dar e un serial despre locuri superbe, care te va inspira cu siguranță. O să vezi ce înseamnă viziunea unui arhitect, cât de importantă e lumina și, în general factorii externi, atunci când gândești o casă și dificultățile de care te poți lovi într-un astfel de proiect. Dar, dincolo de asta, o să simți, chiar dacă nu te vei plimba efectiv prin casele prezentate, emoția specială și senzațiile pe care fiecare dintre aceste spații le transmit și creează în mod voit celor care le ocupă. A fost lansat în 2019 de Netflix și are deja 3 sezoane.

61. Bani murdari / Dirty money (2018- )

E un serial documentar fascinant despre diferite tipuri de corupție, produs chiar de Netflix. Fiecare episod desface ițele unui tip de a obține bani prin minciună, corupție și escrocherie. Primul episod ne povestește cum a fost posibil ca o mega-corporație precum Volkswagen să mintă o lume întreagă în privința nivelului emisiilor de gaze de eșapament. Al doilea episod vorbește despre creditele oferite de societăți non-bancare și cum escrochează cei mai vulnerabili și mai săraci oameni. În total, sunt șase episoade, dar a fost anunțat un nou sezon.

Acestea sunt recomandările noastre de seriale Netflix. Ție ce seriale Netflix ți-au plăcut până acum? Lasă-ne în comentarii ce seriale reușite ai urmărit până acum pe Netflix.

Citește și:

Cele mai bune filme Netflix – 25 filme de top pe Netflix

40 de seriale bune de văzut în 2020. Atenție, dau dependență 🙂

5 COMENTARII

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here