10 Filme noi Netflix pe care merită să le vezi

0
69521
filme noi netflix

Nu sunt mereu filme noi Netflix care merită să fie văzute. Dar în 2022, Netflix pare să-și diversificat destul de mult oferta, investind mai mult în producții europene și, în general, non-americane -- iar câteva dintre acestea sunt filme reușite, pe care îți recomandăm să nu le ocolești. Iată așadar recomandările noastre de filme noi Netflix, cele mai multe filme de limbă engleză.

1. Bula / The Bubble (2022) -- lansat pe 1 aprilie 2022

The_Bubble_filme noi netflixBula, nu Bulă, cum am citit prima dată titlul 😀 Bula e unul dintre cele mai noi filme Netflix, lansat pe 1 aprilie. E o comedie ghiveci, dar este filmul pe care noi îl așteptam despre pandemie și toate situațiile haioase create de modul în care viețile ni s-au schimbat în această perioadă.

Comedia vine de la maestrul Judd Apatow (cunoscut pentru Virgin la 40 de ani, This is 40, Trainwreck), cu o distribuție numeroasă, de la David Duchovny, la Leslie Man și Pedro Pascal. O echipă de actori intră în Bulă, un fel de spațiu sigur fără Covid pentru a filma continuarea unui blockbuster cu dinozauri. Bula e distractiv, bine jucat, doar că un pic cam lung. Cel mai bine e să-l vezi pe bucăți, ca să te distrezi de mai multe ori. 😀

2. Ne vedem data viitoare (2022)

ne vedem data viitoare filme netflix noiCe zici de o comedie romantică spaniolă în primăvara asta, cu peisaje incredibile din Peru și care să te ducă cu gândul la o vacanță luuungă și exotică? 🙂

Personajul principal e interpretat de un tip trăznet, Maxi Iglesias, pe care probabil l-ai văzut deja pe Netflix în seriale precum Valeria sau Toy Boy -- sezonul al 2lea. Maxi Iglesias e in film un arhitect foarte competitiv care trăiește strict pentru carieră. Maxi pleacă în Peru pentru a dezvolta un nou proiect de arhitectură, dar planurile de acasă, ca întotdeauna, nu se potrivesc în practică. În Peru o cunoaște o tipă cu spirit liber (ați observat că în ultimul timp fetele din filme sunt super înțelepte?), care nu dă doi bani pe bani :D. Din această întâlnire cu scântei, amândoi ajung să se transforme în bine, cum altfel?

E unul din acele filme noi Netflix care merită văzute pentru relaxare, nu neapărat pentru valoarea lor cinematografică.

3. Spune-mi când…


spune mi cand filme noi netflixE un film din 2021 pe care noi l-am descoperit de curând pe Netflix. La fel ca și Ne vedem data viitoare este o comedie romantică, de data aceasta mexicană, deci tot în limba spaniolă. Dar e mult mai fresh și simpatic în glume și situații, dar și mai bine jucat.

Un tânăr american de origini mexicane pleacă într-o călătorie de autodescoperire în Mexico City. Will o cunoaște aici pe Dani, o tânără actriță carismatică. Bineînțeles că Will se îndrăgostește de ea, dar lucrurile sunt mult mai complicate. El, introvertit, ea -- extrovertită, el -- fără experiență amoroasă, ea deja după o despărțire de marea iubire…

Verdict: e un film Netflix pe care să nu-l ocolești, mai ales într-o seară ploioasă de primăvară când nu poți sta la terasă 😀

4. Seberg

Seberg filme noi netflixSeberg a fost catalogat ca thriller, dar noi l-am luat în considerare mai ales ca un film biografic despre minunata și excentrica actriță americană Jean Seberg, care a trăit mare parte din viață în Franța și cunoscută de toți iubitorii de film pentru rolul din filmul cult Breathless / A bout de souffle/ Cu sufletul la gură.

Filmul funcționează mai ales datorită interpretării excelente a lui Kristen Stewart, care reușește să redea complexitatea personajului, atât forța și curajul, dar și finețea și delicatețea lui Jean Seberg.

Apropo de ideea de thriller, Seberg are într-adevăr o componentă de suspans binevenită. Actrița americană pleacă în Statele Unite, unde ajunge să se implice în lupta pentru drepturile negrilor, prin participarea la activitățile Black Panther Party. Dar se “implică” și altfel, prin relația amoroasă cu membrul Black Panther, Hakim Jamal. FBI intră pe filieră și ajunge să o urmărească și șicaneze pentru afilierea ei cu mișcarea pentru drepturilor negrilor. De unde se dezvoltă tensiunea filmului.


5. The Adam Project (2022)

the adam project filme netflix 2022Mulți dintre noi îl îndrăgesc pe Ryan Reynolds pentru talentul de a nu se lua mai niciodată în serios. După succesul de public Red Notice tot de pe Netflix, Ryan Reynolds joacă alături de Zoe Saldana și Jennifer Garner în filmul de acțiune și aventură SF The Adam Project.

Un călător în timp (Ryan Reynolds) face echipă cu versiunea lui mai tânără și tatăl său pentru a se împăca cu propriul trecut, în timp ce salvează viitorul. 🙂 Cam complicat, dar Ryan Reynolds face scenariul să pară nu doar simplu de parcurs, ci și delicios de simpatic. Nouă ni s-a părut chiar mai amuzant decât în Red Notice. 😉

6. Bigbug (2022)


LYTE video

E unul dintre acele filme noi Netflix de artă, nu doar de distracție 😀 Bigbug vine de la regizorul Jean-Pierre Jeunet, cel datorită căruia avem minunatul Amelie și diferitul Delicatessen. Filmul este o comedie neagră SF cu acțiunea în anul 2050, când roboții casnici ai câtorva locuitori îi sechestrează pentru a-i apăra de revolta androizilor care are loc în oraș. Filmul e haios pe alături în modul în care exploatează anxietățile personajelor -- la fel ca și în Amelie, de fapt. Dar nu e la fel de plăcut de urmărit precum Amelie.

7. Little Women / Fiicele doctorului March


little women film de epoca de dragoste 2019E un film din 2019, dar un film nou pe Netflix, preluat de curând în grila lor. Fiicele doctorului March e unul din acele drame de dragoste pozitive, așa cum nu a mai produs Hollywoodul de mult timp. Dacă în ultimii ani suflul filmelor a fost din ce în ce mai grav, iată că regizoarea și actrița Greta Gerwig ne scoate din această stare cu Little Women.

Ecranizarea unui roman clasic american, despre maturizarea a patru surori, Little Women adună laolaltă o distribuție incredibilă: de la Meryl Streep, Emma Watson, Saoirse Ronan, Laura Dern, până la unii dintre cei mai interesanți și sexy actori din ultimii ani: Timothée Chalamet și francezul Louis Garrel.

8. Le fils de francais / Fiul francezului (1999)

E o comedie franțuzească ceva mai veche preluată în grila Netflix de curând. E un fel de Indiana Jones cu bunici franceze 🙂 și o recomandăm fără rezerve. Noi am râs de câteva ori cu gura până la urechi…

Benjamin, de 9 ani, merge însoțit de cele două bunici care nu pot fi una mai diferită de cealaltă, în Brazilia! Da, ați auzit bine, merg în jungla braziliană pentru a-l găsi pe tatăl lui Benjamin. Una dintre bunici e rafinată și cultivată, cealaltă o bunică pe care n-o vezi altfel decât într-un fel de capot, cu toate corăbiile înecate și cu țigara în colțul gurii -- gata-gata să cadă. Umorul care se naște din duoul bunicilor în junglă este spumos. Toată echipa joacă impecabil și veți primi la pachet și o scenografie super exotică.

9. Munich: The Edge of War / Munchenul în fața războiului (2021)


Munich-the-edge-of-war-filme netflix noiDacă nu ați văzut-o încă, producția The Edge of War din 2021 preluată în ianuarie 2022 de grila Netflix, merită văzută. Filmul, din păcate, e mai actual ca oricând, după începerea războiului din Ucraina la sfârșitul lunii februarie.

Deși îmbrăcat în hainele unui film de spionaj, Munich: The Edge of War este în primul rând un film despre dilemele morale pe care le-ar naște războiul în fiecare dintre noi. Cum ar fi cel mai bine să facem față acestei traume, cât de departe sau nu putem merge cu compromisurile morale pentru a ne “salva” pielea. E, în același timp, un film despre cum negociezi cu un autocrat adulat de propriul popor. În acest caz e vorba despre Al Doilea Război Mondial și negocierile dintre Hitler și prim-ministrul britanic Neville Chamberlain, interpretat cum altfel decât exemplar de Jeremy Irons.

10. The Hand of God / Mâna lui Dumnezeu (2021) -- producție Netflix

THE HAND OF GOD cele mai bune filme netflix
Credit: Photo by Gianni Fiorito/Netflix

Unul din filmele Netflix relativ noi, The Hand of God e un film frumos și de multe ori cu note umoristice despre familie, maturizare, pierdere, atracție fizică, realizat de câștigătorul Oscarului pentru cel mai bun film străin, Paolo Sorrentino.

Unele filme sunt un univers în sine. Sau reușesc să oglindească o lume întreagă. Așa este Mâna lui Dumnezeu. Da, este despre adolescența unui tânăr din Napoli al anilor ’80 -- de fapt este un film inspirat chiar din viața regizorului, dar e mai mult de atât. Vei trăi prin mici scene, gesturi, schimburi de replici chiar în Italia anilor 80 pentru două ore. Mâna lui Dumnezeu are această putere extraordinară de a te absorbi în universul cinematografic, așa cum o fac filmele lui Fellini dar în Italia altei perioade.

După ce a realizat două seriale pentru HBO The Young Pope și The New Pope, regizorul Paolo Sorrentino a fost cooptat pentru acest film incredibil, cel mai personal film al său de până acum. Cine e Sorrentino? Posibil să-i fi văzut unul dintre filmele cele mai recente: La Grande Bellezza sau Tinerețe.
Dacă nu le-ați văzut încă, vă invităm să luați în considerare și următoarele titluri apărute pe Netflix în ultimele luni:

  1. The Power of the Dog / În ghearele câinilor (2021)

the power of the dog filme netflix noiVrei să vezi un film diferit, nu simpaticele dar ușurelele filme Netflix lansate de Sărbători? În ghearele câinilor e un film Western așa cum nu te așteptai să găsești la finalul anului pe Netflix. 🙂 Nu are nimic din atmosfera de Crăciun sau de Sărbători. Dar e un film nou bun, pe care-l recomandă multe aspecte, și mai ales faptul că rolul principal e interpretat excepțional de Benedict Cumberbatch. În plus, te ține în priză, iar personajele sunt bine construite.

Regizoarea e Jane Campion, ale cărei filme le cunoști cu siguranță (de ex Pianul), chiar dacă numele ei poate nu-ți sună cunoscut; de altfel Jane Campion a luat cu acest film premiul pentru cea mai bună regie la Festivalul de Film 2021 de la Veneția.

Benedict Cumberbatch îl joacă pe Phil, care împreună cu fratele său crește vaci în stepa americană. Sunt oameni de succes, cu două temperamente complet diferite. Când fratele se căsătorește, trădând relația de camaraderie dintre cei doi, Phil se răzbună pe noua soție și copilul acesteia intimidându-i în mod constant. Dar relația de putere stă să se schimbe… Și nu merge deloc spre ceea ce v-ați putea gândi 🙂

The Power of The Dog e un film cu multe chei, fiecare va lua din el ceea ce își dorește: fie misterul, fie lupta pentru putere, fie masculinitatea brută și camaraderia dintre bărbați, natura și peisajele care-ți taie răsuflarea, alții vor lua expresivitatea extraordinară a actorilor, de la Benedict Cumberbatch până la Jesse Plemons și Kirsten Dunst, ală căror priviri și emoții spun mai multe decât o mie de scene de dialog. E un film nou cu aer de vechi, pentru că e Western, dar nu numai din acest motiv. Are ceva clasic și tradițional, dar în același timp e un film pe care-l simți inovativ, pentru modul în care misterele personajelor se arată dar doar pentru a se intensifica și mai mult.

2. The Courier / Umbra spionului (2021)

the courier filme netflix noiCine-ar fi zis că la sfârșitul anului îl vom putea vedea pe Benedict Cumberbatch în două filme noi și bune pe Netflix? 🙂 Aș fi pariat poate pe un actor sau o actriță americană, dar nu pe Cumberbatch, care are și 3 copii mici de crescut în viața reală 🙂 Și nici că ar putea fi două roluri mai diferite în cele două filme. Dacă te gândești la Cumberbatch ca la spilcuitul Sherlock Holmes, mai gândește-te o dată, pentru că în The Power of The Dog este un văcar murdar din cap până în picioare cam tot filmul care apreciază mai mult tăiatul a știți voi ale taurilor decât conversațiile de salon, în timp ce în The Courier e un comerciant mai șters decât orice v-ați putea gândi. Însă în ambele roluri, ca și în rolul Sherlock Holmes, personajele lui Cumberbatch nu duc deloc lipsă de curaj.

The Courier e un film istoric de spionaj, bazat pe fapte reale, în care Benedict Cumberbatch joacă rolul unui comerciant britanic devenit spion pentru MI6, pentru a obține pentru Vest informații prețioase despre programul nuclear sovietic. Nu vreau să vă divulg prea multe despre poveste, dar Cumberbach merită văzut în acest rol.3. Tick Tick … Boom! (2021)

tick tick boom filme noi netflixS-a nimerit ca a treia noastră recomandare să aibă tot un personaj masculin în centru, dar ne vom revanșa în continuarea articolului cu filme noi care au în focus personaje feminine. Tick tick … Boom! e un film cu atât de multă energie pozitivă, încât merită să fie văzut în perioada sărbătorilor dar și după -- ca film motivațional care să ne revenim la viață după Sărbători 😀 Acest film nou Netflix se concentrează pe procesul de creație, cât de încâlcit, dificil, deprimant dar și minunat, optimist și divin poate fi să creezi ceva de la zero.

Tick tick … Boom! e o dramă, mai mult chiar, e o dramă biografică. Ba chiar o dramă biografică muzicală realizată de creatori de pe Broadway (regizat de super talentatul Lin Manuel Miranda) despre unul de al lor: un compozitor și scriitor american pe nume Jonathan Larson. Acesta din urmă crea și se lupta pentru a pune în scenă un spectacol pe Broadway în timp ce lucra într-o cafenea pe timpul zilei, într-un New York fără suflet, ca orice oraș mare. După ani de încercări, Larson moare la doar 35 de ani din cauza unui anevrism de aortă în dimineața zilei în care musicalul său, Rent, urma să își aibă premiera pe Broadway. Rent a fost un succes, jucându-se timp de 12 ani pe Broadway.

Poate nu sunteți fani musicaluri, nici noi, dar filmul ăsta are atâta voie bună și substanță încât merită văzut oricum. Iar momentele muzicale sunt foarte bune și nu au artificialitatea obișnuită din musicalurile tradiționale. Așa că treceți peste această reținere și încercați să-l vedeți. Ah, și am uitat să vă spun cine interpretează rolul principal: e vorba despre Andrew Garfield (cunoscut pentru filmele Spider-Man), care ne-a cucerit total cu acest personaj.

4. Kate (2021)

Kate filme netflix noiE un film de acțiune combinat cu thriller în genul Atomic Bomb, dar ceva mai slab. Actrița principală, însă, Mary Elizabeth Winstead face o treabă excelentă. Așa că rezultă un film de acțiune care merită văzut seara după serviciu 🙂 Kate e asasin plătit, al cărei șef, interpretat de Woody Harrelson, îi încredințează misiunea uciderii unui șef al yakuza, mafia japoneză. Inutil de adăugat, acțiunea acestui film nou Netflix se desfășoară în Japonia 😉

5. The Guilty / Vinovatul (2021)

theguilty_filme netflix noiUn thriller nou Netflix realizat parcă pentru a-l pune în valoare pe Jake Gyllenhaal. Bineînțeles, Gyllenhaal se ridică la înălțimea misiunii și oferă un rol care te prinde rapid, deși cam tot filmul nu vezi altceva decât scene cu Gyllenhaal vorbind la telefon… Un remake după un thriller danez, după un scenariu de Nic Pizzolatto -- poate nu-l știi după nume, dar știi sigur serialul True Detective, al cărui creator și scenarist este.

Gyllenhaal este un detectiv cu probleme, detașat pentru a răspunde apelurilor de urgență. O femeie răpită de propriul soț sună disperată. De aici lucrurile se precipită rapid, în timp ce personajul lui Gyllenhaal se luptă cu proprii demoni.

Ar mai fi de spus ca argument în plus pentru a-i da o șansă acestui film că se bazează pe un apel real la numărul de urgență 911.

6. Ferry (2021)

ferry filme netflix noi_E un film Netflix apărut inițial în luna mai 2021, dar noi l-am descoperit ceva mai târziu. Dacă nu l-ai văzut încă, poate pentru că e o producție europeană (belgiano-olandeză), fără nume mari în distribuție, noi îți recomandăm să îi dai o șansă. Este un film cu gangsteri de acțiune foarte simpatic. Are nu doar suspans, ci și umor, actori super buni și imagine de nota zece. Toate elementele filmului funcționează excelent între ele, așa că nu îl ocoli dacă vrei a fun night în fața televizorului. 🙂

7. Cel mai cel / Out of my league (2020)

cel mai cel filme netflix noi_


Vreți să vedeți o comedie romantică? Nu mai căutați, pentru că avem pentru voi o recomandare simpatică. Cel mai cel e o comedioară despre o italiancă ciudățică, cu o boală genetică rară, care se hotărăște să țintească foarte sus în viața amoroasă. Tipul este mai mult decât hot, ea nu doar ciudățică ci și cam urâțică, dar extraordinar de carismatică și creativă. Veți zâmbi, râde, plânge -- într-un cuvânt, e un feel-good movie, pe care să-l (re)vedeți de Sărbători sau oricând aveți timp.

8. Worth / Cu ce preț? (2021)

worth-filme netflix noiUn film biografic cu Michael Keaton în rolul principal greu, apăsător, despre familiile victimelor atacului terorist din septembrie 2001 de la Turnurile Gemene. Worth este despre cum poți găsi un compromis mulțumitor, cum poți lua alegeri cu care să poți trăi ulterior și despre cât de important este să-l asculți pe celălalt cu adevărat.

9. Passing / Mirajul identității (2021)

passing filme netflix noiTot un film de artă Netflix, la fel ca și următorul, Mirajul identității este despre afro-americanii cu pielea destul de albă care, în perioada segregației, se “dădeau” albi. Regizoarea Rebecca Hall, cunoscută ca actriță, își face debutul cu acest film complex despre identitate, secrete și ce înseamnă o viață bine trăită. Dacă ai energie pentru un film cu accente istorice, dar mai ales personale, care te va pune pe gânduri, nu ocoli Passing. Debutul regizoral al Rebeccăi Hall a primit multe laude din partea criticii de specialitate.

10. Jungla tragică (2020)

Tragic-Jungle_filme netflix noi


E un film de artă de fantezie, care are șanse mari să te prindă în mrejele lui. Misterul junglei de la limita dintre Mexic și Belize se împletește cu misterul femeii virgine care-și descoperă puterea senzualității și miturile mayașe despre un demon feminin care pândește în junglă și atrage bărbații la pieire.

Jungla tragică nu e un film care să ofere satisfacție rapidă, e un film încet, cu personaje nu suficient de dezvoltate, fără o poveste complexă, dar asta nu îl face mai puțin magic. Misterul junglei, la fel ca în alte filme de referințe ca Aguirre, The Wrath of God sau Apocalypse Now, e întotdeauna la fel de puternic și nu îi poți rezista, trebuie să te lași absorbit de acest univers în sine, atât de străin nouă, celor așa zis “civilizați”. Jungla e cu siguranță cel mai puternic și expresiv personaj al filmului.

11. Don’t Look Up / Nu priviți în sus -- film nou Netflix, care urmează să fie lansat pe 17 decembrie 2021

dont look up filme netflix noiDon’t Look Up, un film de satiră politică, e unul dintre cele mai așteptate filme Netflix din 2021, în special pentru distribuția extraordinară. Așa că Netflix se pare că l-a pregătit pentru lansare chiar în ultimele zile ale acestui an 🙂 -- pentru a-i maximiza probabil șansele de a fi văzut de cât mai mulți dintre noi în vacanța de sfârșit de an.

În film joacă un cuplu interesant de actori: Jennifer Lawrence și Leonardo DiCaprio, care interpretează doi astronomi ce încearcă să avertizeze omenirea despre un asteroid care va distruge Pământul. Alte staruri care joacă în Don’t Look Up sunt Timothée Chalamet, Ariana Grande, Chris Evans, Cate Blanchett și Meryl Streep, dar nu numai. Filmul face deja furori doar pe baza a câtorva fotografii din film făcute publice.

Acestea sunt câteva dintre filmele noi Netflix care ne-au plăcut și pe care ți le recomandăm. Dacă ai descoperit alte filme pe care vrei să ni le recomanzi, așteptăm cu plăcere propunerile tale în comentarii.

Citește și

10 Seriale noi de văzut – nu le ocoliți 🙂

Cele mai bune filme Netflix – 25 filme de top pe Netflix

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here