Filme noi pe Netflix începând cu 1 aprilie 2021 – ce merită să vezi

0
11467
filme noi netflix

După o pauză de două luni, în care Netflix nu prea a venit cu conținut nou pe zona de filme, în aprilie am numărat cel puțin 22 de filme interesante pe care Netflix le adaugă în grila sa. Iată așadar ce filme noi poți vedea pe Netflix începând cu 1 aprilie 2021. Câteva dintre filme nu intră chiar din 1 aprilie în librăria Netflix, dar vei găsi exact ziua din aprilie precizată în text.

Filme noi pe Netflix din aprilie 2021

Madame Claude (2021) – film nou Netflix, cu premiera pe 2 aprilie 2021

madame claude filme noi netflixFilm original Netflix, Madame Claude e o dramă biografică franțuzească cu acțiunea în Parisul anilor ’60… Ce ne putem dori mai mult, decât o evadare în Paris, când șanse să călătorim anul ăsta mai departe de Sovata nu prea se arată. 🙂 Conform sinopsisului primit de la Netflix, în Parisul anilor ’60, influența lui Madame Claude depășește sfera prostituției, dar o tânără bogată amenință să schimbe totul.

The Secret Garden (2020)

the secret garden filme netflix noiUn film de fantezie britanic de anul trecut, adaptat după romanul cu același nume. În unul dintre rolurile principale îl veți descoperi pe Colin Firth. Povestea o urmărește pe o adolescentă care se mută pentru a trăi cu unchiul ei și care descoperă o grădină magică 🙂

Joker (2019) – din 29 aprilie 2021 pe Netflix

joker filme tv ianuarie 2021_V1_Probabil cel mai discutat și cunoscut film al anului 2019, Joker poate fi văzut pe Netflix începând cu sfârșitul lui aprilie 2021, dacă aveți dispoziție pentru o astfel experiență cinematografică deloc comodă. Joker e un thriller psihologic despre un fost clovn și standup comedian care alunecă încet-încet în nebunie și nihilism.

Blackhat (2015)

Blackhat-2015 filme noi netflixDacă ești în căutarea unui thriller de acțiune, Blackhat e o opțiune bună. Este regizat de unul dintre cei mai titrați regizori de filme de acțiune și crimă, Michael Mann (Collateral, Heat, Public Enemies) și îl are în rolul principal pe Chris Hemsworth.

My Spy (2020)

my-spy-filme netflix noi

O comedioară de acțiune fără prea mari pretenții, despre un spion CIA demascat de o fetiță precoce de doar 9 ani…

Passengers (2016)

passengers-filme noi netflixUn film romantic SF cu Chris Pratt și Jennifer Lawrence în rolurile a doi pasageri pe o navă care îi transportă spre o colonie de pe o altă planetă, dar care se trezesc mult prea devreme din somnul indus.

The Shallows (2016)

Un film horror despre supraviețuire, care o are în rolul principal pe Blake Lively, surferiță ce ajunge departe de mal, pe o insulă minusculă, unde trebuie să facă față atacului unui rechin.


Everest (2015)

the everest filme noi netflix

E un thriller combinat cu film de aventură și film istoric destul de dur care urmărește ascensiunea Everestului a doi alpiniști, Rob Hall și Scott Fischer. Bazat pe faptele reale ale acestei expediții, filmul reușește să te țină în suspans cu succes. Printre actorii pe care-i vei recunoaște cu greu dincolo de gheața de pe față sunt Jake Gyllenhaal, Josh Brolin și Jason Clarke.

47 Ronin (2013)

47 ronin filme noi netflix

47 Ronin este o dramă bazată pe povestea reală din secolul al XVIII-lea a celor 47 samurai care pleacă într-o călătorie pentru a răzbuna moartea conducătorului lor. Rolul principal este deținut de Keanu Reeves.

Personajul lui Reeves, Kai, este un sclav care, în căutarea răzbunării pe proprii dușmani, se alătură călătoriei celor 47 samurai. Deși este inpirată de o poveste reală, filmul este o versiune stilizată a acesteia, acțiunea fiind puternic marcată de elementul fantastic și de o lume populată de monștri și vrăjitoare.

Pe lângă Keanu Reeves, distribuția este completată de câțiva dintre cei mai buni actori japonezi ai momentului, printre care Tadanobu Asano, Rinko Kikuchi, Hiroyuki Sanada și Togo Igawa.

Magic Mike XXL (2015)

magix mike xxl filme noi netflixChanning Tatum, Joe Manganiello, Matt Bomer și Kevin Nash revin împreuna pe marile ecrane în comedia Magic Mike XXL. Filmul reia povestea lui Mike (Channing Tatum) care, după trei ani de când a renunțat la cariera sa promițătoare de stripper,  își conduce propria afacere.

Când se întâlnește cu foștii săi colegi din trupa de striptese, Mike află că aceștia plănuiesc un show grandios la Myrtle Beach care va marca sfârșitul carierelor lor de dansatori. După îndelungi insistențe, Mike se lasă convins să pășească din nou în lumina reflectoarelor și pornește la drum alături de vechii săi colegi. Vezi trailerul Magic Mike XXL 

A Million Ways to Die in the West (2014)

A Million Ways to Die in the West filme netflix noi_A Million Ways to Die in the West este o comedie western cu Charlize Theron, Liam Neeson, Amanda Seyfried, Neil Patrick Harris și Sarah Silverman, alături de Seth MacFarlane , care interpretează rolul principal și totodată este regizorul și co-scenaristul filmului. Acesta și-a făcut debutul regizoral cu filmul Ted și este creatorul serialelor Family Guy, American Dad și The Cleveland Show.

Acțiunea este plasată în Arizona anului 1882 și îl are în centru pe Albert (Seth MacFarlane) care își pierde iubita (Amanda Seyfried) atunci când refuză să participe la un duel. Însă, curând, o întâlnește pe Anna (Charlize Theron) de care se îndrăgostește imediat și de la care învață cum să își câștige încrederea și cum să se dueleze :). Nu durează mult până este nevoit să pună în practică ceea ce a învățat, pentru că soțul Annei (Liam Neeson) vrea răzbunare. 😀 Citește recenzia noastră la A Million Ways...

7. Steve Jobs (2015)

steve-jobs-filme biografice

Din punctul nostru de vedere, e cel mai bun film despre Steve Jobs.

Filmul palpitant al lui Danny Boyle, care se desfășoară în culisele a trei lansări de produse Apple, începe cu cofondatorul Apple certându-i pe ceilalți câteva minute înainte de a introduce Macintosh în 1984, deoarece echipa nu a reușit să spună „Salut” cum trebuie. Era ciudat în unele privințe și obsesiv – calități pentru care era renumit – dar avea și dreptate pentru ceva, așa cum știm acum: această idee a tehnologiei servind ca un tovarăș constant și reconfortant. Acestea împreună cu faptul că a fost atât de rece și a respins oamenii cei mai apropiați de el – oamenii care l-au iubit de fapt – duc la o contradicție fascinantă.

Dacă nu știi foarte multe despre Steve Jobs, despre garajul din Los Altos, unde a început totul sau despre lunga și încurcată prietenie cu Wozniak îți recomandăm și filmul lui Alex Gibney, “Steve Jobs: The Man in the Machine“, care acoperă o mare parte din același teren, dar mai detaliat.

Vezi trailerul Steve Jobs și citește recenzia Steve Jobs.


Trainwreck (2015)

trainwreck amy schumer filme comedie

În primul rând, Trainwreck (lansat în 2015) este o comedie romantică foarte directă, deci nu vă așteptați la glume de mare finețe. În al doilea rând, are două nominalizari la Globurile de Aur, pentru cea mai bună comedie și cea mai bună actriță. Puteți să vă așteptați așadar la glume bune, dar cu tușe ceva mai groase. Pentru că Amy Schumer, un stand-up comedian aflat pe val în State în ultimii ani, nu este tocmai Audrey Hepburn, așa cum această comedie nu e chiar Breakfast at Tiffany’s sau Roman Holiday.

Anonimul venețian (1970) – din 7 aprilie 2021 pe Netflix

anonimul venetian tony-musante filme noi netflix

O dramă italiană clasică, Anonimul veneţian este o scurtă şi ultimă întâlnire între doi oameni care au cunoscut, de tineri, marea dragoste unul în braţele celuilalt şi pe care viaţa, cu meandrele ei imprevizibile, i-a separat.

Se regăsesc pentru o zi. O trăiesc cu intensitatea unei vieţi întregi.  Două firi pătimaşe, imprevizibile, prinse într-o iubire ca-n filme şi un final mai presus de o … moarte la Veneţia.

Liar Liar / Mincinosul mincinoșilor (1997)

liar liar filme noi netflixCum să spui nu unei comedii cu Jim Carrey în rolul principal? 🙂 Carrey e avocat de succes, dar pentru că își dezamăgește copilul nu va putea să mintă timp de 24 de ore… Rezultatele vor fi cum altfel decât hilare.

Death Becomes Her (1992)

death-becomes-her.filme netflix noiO comedie ceva mai veche dar ce mai contează, când vrei să vezi o comedie “cinstită”, cu Meryl Streep, Bruce Willis și Goldie Hawn în rolurile principale? Două rivale, Streep și Hawn, beau din poțiunea tinereții veșnice, doar că lucrurile nu sunt ceea ce par…Filmul a luat Oscarul pentru cele mai bune efecte speciale la momentul respectiv 🙂


In the Name of the Father / În numele tatălui (1993)

In the Name of the Father daniel day lewis filme noi netflix_Un film clasic, cu 7 nominalizări la Oscar, cu Daniel Day Lewis și Emma Thomson, despre conflictul din Irlanda de Nord și inspirat din fapte reale. Dacă nu l-ai văzut, acum este momentul perfect 🙂

Lista lui Schindler / Schindler’s List (1993)

Clasicul Lista lui Schindler revine în grila Netflix de la 1 aprilie 2021. Cruciada individuală a lui Oscar Schindler (Liam Neason) de a salva cât mai mulţi evrei din lagărul de concentrare condus de Amon Goeth (Ralph Fiennes), un comandant nazist egomaniac şi foarte zelos, îndreaptă un deget acuzator spre toţi cei care au afirmat că orice rezistenţă din interior în faţa naziştilor ar fi fost imposibilă.

Inspirat dintr-o poveste reală, filmul care i-a adus încă un Oscar lui Steven Spielberg prezintă nu doar oroarea crimelor în masă, a camerelor de gazare, a gropilor comune şi a ucigaşilor fără remuşcări, ci şi o dimensiune a Holocaustului despre care nu se prea vorbeşte : interesele economice care gravitau în jurul sclavilor evrei. Schindler reuşeşte să salveze lucrătorii din propria fabrică mizând pe lăcomia fără margini a birocraţilor şi ofiţerilor nazişti, convinşi că în spatele intenţiilor acestuia nu se află nimic altceva decât dorinţa, perfect normală conform moralei lor distorsionate, de a caştiga cât mai mult cu ajutorul prizonierilor.

The Big Lebowski (1998) 

the big lebowski comedii

Revine în grila Netflix și super comedia deja devenită clasică, The Big Lebowski.

Sursa umorului din comedia The Big Lebowski este o încurcătură de identități. Astfel, personajul principal, The Dude, e cel mai relaxat om din lume. De aceea nu are niciun obiectiv în viață în afară de conservarea stării de relaxare. Însă, fără voie, the Dude e antrenat într-un carusel de răpiri, atacuri și răzbunări. The Big Lebowski e unul dintre cele mai bune filme de comedie din anii ’90.

Iar dacă vreți să continuați cu alte filme de comedie în același stil, încercați și alte producții ale Fraților Coen. De la Fargo, la O Brother, Where Are Thou, la Burn After Reading și Hail, Caesar! Dacă ți-ai căutat vreodată argumente pentru a alege în viață calea unui pierdevară, atunci trebuie să fi văzut și comedia fraților Coen, cu Jeff Bridges în rol principal.

Jeff Bridges este The Big Lebowski, The Dude, il duderino sau his dudeness, cel mai cool tip din oraș prin faptul că nu se agită pentru nimic în lume, nici măcar când este introdus într-o intrigă în care se vor pierde vieți, ba chiar și câteva frumoase degete de la picioare. His dudeness va rămâne calm și-și va savura băutura preferată, îmbrăcat în halat și visând scene suprarealiste cu tipa de care îi place, Julianne Moore. Dacă ți-ai pierdut vreodată coolness-ul, The Big Lebowski este cea mai simplă și la îndemână soluție pentru a-l recăpăta în cel mult două ore.

The Game


the game filme psihologiceUn thriller psihologic devenit clasic care revine în grila Netflix din aprilie 2021, în care cineva se joacă cu mintea personajului principal în așa măsură încât îl face să creadă că trăiește într-o cu totul altă lume sau că a luat-o efectiv razna.

Michael Douglas este în The Game (R: David Fincher, 1999) un bancher foarte bogat, a cărui viață se reduce la a face sau a desface afacerile altor oameni. Părăsit de soție, neinteresat de cercurile sociale înalte, Nicholas Van Orton e cinic și mizantrop. Faptul nu trece neobservat de fratele sau Conrad (Sean Penn), care îi oferă cadou de ziua lui o carte de vizită cu un număr de telefon la care îi spune să sune neapărat, fără explicații.

Aflăm odată cu el că e vorba de o companie care oferă un soi de experiență iluminantă în forma unui “joc” live-action. Un spectacol elaborat și personalizat, jocul se dovedește sinistru din primele momente, când Van Orton găsește pe aleea casei o păpușă-clovn în mărime naturală, urmând ca un prezentator de știri să i se adreseze direct din televizor.

Intensitatea amenințărilor ia o turnură agravantă și totul pare orchestrat în realitate împotriva lui, viața năruindu-i-se văzând cu ochii. În concluzie, unul dintre cele mai brutale mesaje și cadouri de ziua de naștere, de care am auzit noi, cel puțin.

Sleepers (1996)

Sleepers-filme noi netflixO dramă cu Robert de Niro, Brad Pitt, Kevin Bacon, Dustin Hoffman și Minnie Driver în rolurile principale, despre prieteni din copilărie care ajung într-un centru de detenție și care, la ani distanță, au ocazia să se răzbune pe cel care i-a maltratat. Dacă aveți nevoie de un argument în plus, Sleepers are nota 7.6 pe IMDb.

The Fugitive (1993)

The Fugitive_filme netflix noi

Un super thriller de acțiune, în care Harrison Ford este acuzat de uciderea soției și trebuie să îl găsească pe adevăratul criminal într-un timp record.
 

Filme noi pe Netflix din februarie 2021

News of The World (2020) – disponibil din 20 februarie 2021

news of the world filme netflix noi 2021Lansat în ziua de Crăciun a anului trecut în cinematografele din State, News of The World va intra deja în grila Netflix în a doua parte a lunii februarie 2021. Un film western cu Tom Hanks în rolul principal, News of The World urmărește un veteran al Războiului Civil care conduce o fetiță înapoi la familia ei, după ce fusese răpită și crescută de indieni. Critica deja s-a exprimat pe subiectul acestui film, lăudând jocul actoricesc al lui Tom Hanks și al actriței care o interpretează pe fetiță, plus regia și coloana sonoră.

1917: Speranță și moarte (2019) – nou pe Netflix, începând cu 1 februarie 2021


1917-speranta-si-moarte-filme de razboi

Nu știu dacă sunteți la fel ca noi, dar în general noi ocolim filmele de război. Prea multă dramă umană… Dar pe 1917 l-am văzut și ne bucurăm că am făcut-o. E genul acela de film care te absoarbe complet în poveste, mai ales că aici avem de a face cu o cursă contra cronometru prin liniile inamice. Dar mai mult de atât, 1917, în ciuda faptului că este despre război, este și despre ce avem mai profund ca oameni, despre camaraderie, loialitate, bunătate.

Considerat unul dintre cele mai bune filme ale anului 2019, drama de război 1917: Speranță și moarte a primit nu mai puțin de 10 nominalizări la premiile Oscar. Doi soldați britanici trebuie să transmită în timp record și traversând liniile inamice un ordin de anulare a unui atac sortit eșecului, în care ar fi murit 1600 de soldați.

Filmul este regizat de Sam Mendes (cunoscut pentru American Beauty) și e bazat pe fapte reale. Mai exact pe amintirile din război ale bunicului din partea tatălui al lui Sam Mendes 🙂 Iată cum povestirile bunicilor pot lăsa amprente în memoria nepoților și se pot transforma la ani distanță în filme inspirate din fapte reale.

The Gentlemen / Gangsteri cu stil – nou pe Netflix, începând cu 1 februarie 2021

the-gentlemenE ultima producție a regizorului englez Guy Ritchie. Cunoscut pentru alte două filme super simpatice și antrenante Snatch și Lock, Stock and Two Smoking Barrels, pe care sperăm că le-ai văzut deja, altfel ai pierdut o distracție pe cinste. Acțiunea din Gangsteri cu stil se petrece în Londra, unde un lord al marijuanei vrea să iasă din afacere, dar nu prea e lăsat. Unii vor să-i ia afacerea cu forța, alții vor să-l șantajeze ca să tacă. Britanic-britanic, dar filmul îl are ca protagonist pe un american 🙂 Nimeni altul decât Matthew McConaughey, în formă ca întotdeauna. La fel și Hugh Grant și Colin Farrell. Alți actori din distribuție nu livrează însă dialogul spumos în ritmul și cu șmecheria cerute de rol…

Verdictul nostru pentru The Gentlemen: nu e cel mai bun film pe care l-ai putea vedea, nici al lui Guy Ritchie, nici în general, dar merge de o distracție de seară. Are un dialog haios și foarte jucăuș, mai ales dacă înțelegi engleză, e jucat în general bine, dar e prea static și vrea să pară mai deștept decât este.

Into the Wild / În sălbăticie (2007) – nou pe Netflix, începând cu 15 februarie 2021

           into-the-wild-filme aventură

Ce zici de un film de aventură combinat cu dramă a cărei acțiune se petrece în Alaska și Arizona? Este povestea lui Chris, un personaj ce nu ezită să se aventureze în sălbăticie. Producţia lui Sean Penn, inspirată de cazul real al lui Christopher Johnson MacCandless, redă cei doi ani petrecuţi de acesta călătorind singur prin Statele Unite.

Dispreţuind valorile moderne, Chris caută fericirea sub o altă formă. Personajul refuză categoric să muncească pentru a-şi construi o carieră, catalogând-o ca “o invenţie a secolului al XX-lea”. Alegând să trăiască în cea mai mare parte a timpului ca un pustnic, renunţând inclusiv la bani, personajul capătă o aură aproape mistică.

Filme noi pe Netflix din ianuarie 2021

The Dig / Situl (2021) – apare mâine, pe 29 ianuarie 2021

the dig filme netflix noiȚi-e dor să-l vezi pe Ralph Fiennes într-un rol nou? Și nouă. 🙂 Este acompaniat de Carey Mulligan, Lily James și alți actori la fel de buni în drama The Dig. Când o văduvă bogată angajează un arheolog amator pentru a se ocupa de săpături la mormintele de pe proprietatea ei, cei doi fac o descoperire care schimbă istoria… Aceasta este intriga filmului, dar este dublată de două intrigi romantice în această dramă foarte englezească. Filmul a fost deja văzut de criticii de film și a primit recenzii pozitive în străinătate.

Midway (2019)

Midway filme istoriceMidway e unul din acele filme istorice care se încadrează în sub-genul filme de război epice. Ce înseamnă asta? Înseamnă desfășurări de forțe impresionante, iar în mod special pentru Midway, sute de soldați, zeci de avioane, crucișătoare, submarine, portavioane și multe-multe bombe și gloanțe trase. În ciuda desfășurărilor de forțe implicate, deci a bugetului foarte mare (100 milioane USD), Midway e un film independent, unul dintre cele mai scumpe filme independente făcute vreodată. Poate tocmai de asta s-ar putea să nu fi aflat de el, deși e destul de nou, fiind lansat în 2019.

Dacă cumva ți-a scăpat, îți spunem că merită văzut pentru prezentarea unei secvențe din Al Doilea Război Mondial poate mai puțin cunoscută de noi, pentru că a avut mai puține implicații în zona noastră geografică. E vorba despre luptele din Oceanul Pacific dintre americani și japonezi. Povestea începe cu atacul de la Pearl Harbor, dar acesta e doar începutul. Pentru că filmul urmărește pe parcursul mai multor ani personaje și evenimente centrale din teatrul de operațiuni din Pacific.


Midway nu e o capodoperă cinematografică, concentrându-se parcă mai mult pe corectitudinea evenimentelor prezentate, decât pe dramatizarea lor, dar e un film bun de pe Netflix care merită văzut. Cu siguranță vei urmări cu sufletul la gură plonjeurile avioanelor americane în plin atac al portavioanelor japoneze, urmăririle în aer, rafalele de mitraliere și loviturile artileriei anti-aeriane.

Midway e unul din acele filme fără succes extraordinar la box-office, de aceea e bine că există Netflix, ca să ni-l aducă în prim plan.

Julie & Julia (2009)

julie julia filme optimiste d

E un film care intră și iese din grila Netflix periodic. În ianuarie a revenit în grilă, ceea ce e perfect, pentru că e foarte potrivit prin optimismul și pozitivitatea pe care le degajă pentru o lună mai mohorâtă.

Ce faci când viața ta pare că nu merge nicăieri, în timp ce cunoscuții par să fi obținut tot ce și-au dorit în viața? Unii dintre noi s-ar putea apuca de gătit, pentru că asta ne motivează și ne relaxează. Alții ar începe să facă sport sau să citească. Julie a noastră, din comedia Julie & Julia hotărăște să pregătească toate cele peste 500 de rețete din cartea de gătit a Juliei Child într-un singur an și să documenteze toată experiența pe un blog.

Cum cine e Julia Child? Este cea care a introdus publicului american bucătăria franțuzească, prin cărțile și show-urile ei TV :). Interpretată în acest film super optimist de Meryl Streep, Julia e acel personaj din viețile noastre care nu se dă bătut, care pare că are un izvor nesfârșit de optimism și energie.

Filmul spune în paralel povestea ambelor personaje – Julie în New York căutându-și drumul în viață prin blogging și gătit și Julia, cu ani în urmă în Franța împreună cu soțul ei, descoperind bucătăria franțuzească și învățând să gătească. E un film de văzut atunci când ai nevoie de o doză de optimism. Disponibil pe Netflix.

Bombshell / Bombshell: Scandalul (2019)

bombshell Bombshell e povestea magnatului de presă Roger Ailes, cel care a creat Fox News. El e acuzat de jurnaliste și prezentatoare de la Fox News de agresiuni sexuale greu de cuprins cu mintea în secolul nostru. Filmul e interesant și bine jucat, dar cam haotic. Trei super actrițe interpretează rolurile principale. Margot Robbie, Nicole Kidman și Charlize Theron – ultima aproape de nerecunoscut prin transformarea facială, astfel încât să semene cu news anchor-ul Megyn Kelly. Îl poți vedea pe Netflix.

O altă opțiune pentru aceeași poveste din Bombshell este mini-seria The Loudest Voice de pe HBO, cu Russell Crowe în rolul lui Roger Ailes. Noi o preferăm pe aceasta din urmă.

Nu mă atinge-mă / Touch me not (2018)

Touch-Me-Not-0 filme noi netflixFilmul de debut al Adinei Pintilie care a câștigat Ursul de Aur la Festivalul de la Berlin și care a născut multe controverse poate fi văzut din această lună pe Netflix. Așa că dacă nu ai avut ocazia să îl vezi la cinematograf, acum poți vedea exact despre ce e vorba în acest film și dacă ți se potrivește sau nu.

Dacă încă nu ești decis, citește și recenzia noastră la Touch me not.

Call Me by Your Name / Strigă-mă pe numele tău (2017)

call-me-by-your-nameA revenit în girla Netflix această minunată dramă romantică, revelația anului 2017. Așa că puteți să o vedeți sau să o revedeți după pofta inimii oricând aveți chef și timp.

Unul dintre cele mai frumoase și romantice filme din ultimii ani, Strigă-mă pe numele tău te va face să-ți amintești de prima dragoste și să visezi la o vacanță de vară în însorita Italie. Într-o vară de neuitat, tânărul Elio, jucat de noul star masculin de la Hollywood, Timothee Chalamet, se îndrăgostește de cercetătorul asistent al tatălui său… Ca orice primă iubire e unică, specială, intensă. Un singur lucru trebuie să ai în vedere pentru a te lăsa vrăjit de sensibilitatea ispititoare a poveştii din acest film şi de calităţile vizuale: toleranţa faţă de iubirea dintre două personaje de sex masculin. Dacă nu ai această prejudecată, vei descoperi un film de dragoste senzual și empatic, care va rămâne în topurile celor mai bune filme de gen.

It could happen to you / Un bacșiș de 2 milioane de dolari (1994)

it could happen to you filme bune pe netflix_O super comedie ceva mai veche, pe care noi n-o văzusem, dar a fost o plăcere totală s-o urmărim. Netflix ne face astfel de surprize din când în când, de a ne readuce în atenție filme bune mai vechi intrate într-un con de umbră.

Unul dintre cele mai simpatice, optimiste și calde filme de pe Netflix pe care le-am văzut în ultima perioadă. Poate și pentru că e făcut în anii ’90 și are vibe-ul acelor ani. Nicolas Cage și Bridget Fonda joacă rolurile principale în această comedie romantică. El este polițist, ea ospătăriță. El câștigă 4 milioane la loto, ea e falită. 🙂 Dar amândoi au o inimă de aur. 🙂

Dacă vreți să vi se înmoaie inima, să râdeți cu poftă și să începeți să credeți din nou în bunătatea lumii care vă înconjoară, căutați It could happen to you. Noi suntem recunoscători Netflix că ne-a oferit ocazia să vedem această mică bijuterie. Unde mai pui că New York-ul arată atât de prietenos de zici că-i cartierul din spatele blocului, cu un farmec foarte familiar, în timp ce atât Cage, dar mai ales Bridget Fonda, ca și restul distribuției, fac niște roluri minunate.

Filme noi pe Netflix din ultimul trimestru 2020

Rebecca (2020) 

REBECCA filme noi netflix

E un thriller romantic produs de Netflix care promite. Atmosferă de belle epoque, decoruri și costume luxoase, scene de dragoste, riviera engleză – sunt toate prezente în acest mixt amețitor. Dacă v-a plăcut romanticul Call me by your name din 2017, o să vreți să vedeți și Rebecca.


Asta pentru că unul din rolurile principale e jucat de același actor ca și în Call me by your name, Armie Hammer. Hammer interpretează rolul lui Maxim de Winter, ce o seduce pe tânăra Lilly James pentru a-i fi soție. Ajungând la moșia acestuia, Lilly James începe să fie bântuită de prezența fostei soții a lui Maxim.

The Trial of the Chicago 7 / Procesul celor șapte din Chicago – apare pe 16 octombrie

Trial-of-the-Chicago-7-filme noi netflixE o dramă juridică și istorică cu o distribuție excepțională: Sacha Baron Cohen, Joseph Gordon-Levitt, Michael Keaton, Eddie Redmayne, Frank Langella și Yahya Abdul-Mateen (Aquaman). Da, cam mulți bărbați, dar asta pentru că filmul urmărește povestea a șapte protestatari împotriva Războiului din Vietnam, din 1968.

Scenariul a fost scris în 2007 și trebuia să fie regizat de Steven Spielberg, dar din cauza unei greve a scenariștilor, planul a picat. Și ghinionul nu l-a părăsit complet, pentru că în 2020, când trebuia să fie lansat în cinematografe de Paramount, a venit pandemia. Dar cum ghinionul cuiva e norocul altuia, Netflix a cumpărat drepturile de distribuție, așa că putem să-l vedem pe Netflix începând cu 16 octombrie. A fost bine primit de critici și din trailer pare că promite o experiență faină.
Baietii din trupa / The Boys in the Band (2020)

the boys in the band filme noi netflix

Din 30 septembrie a intrat în grila Netflix un film nou despre comunitatea LGBTQ din New York din 1968. Când homosexualii încă erau persecutați social și a fi openly gay era văzut ca un act de curaj.

Șase prieteni gay se întâlnesc la o petrecere de aniversare, care va scoate la iveală foarte multe intimități și dileme interioare, pentru fiecare dintre cei prezenți. Băieții din trupă are un ritm al dialogului foarte susținut, schimburi de replici inteligente și tăioase. Nu e o capodoperă cinematografică, dar este peste media filmelor pe care le poți vedea pe Netflix.

Filmul are o distribuție excelentă, de la Jim Parsons (personajul principal din serialul Big Bang), până la Matt Bomer (pe care noi l-am îndrăgit peste măsură în comedia Papi Chulo). De fapt, The Boys in The Band este o adaptare a unei piese de teatru, care este jucată pe Broadway de aceeași distribuție ca și în filmul Netflix. Așa că poți să consideri când îi dai play că ți-ai luat bilet pe Broadway și ești în New York. 😀

Une fille facile (2020)

une fille facile filme de dragoste noi


Ți-e dor de un film plin de viață și de soare? Da, și nouă, de asta am sorbit pe nerăsuflate acest cocktail exploziv de senzualitate, tinerețe, vară și dialoguri deștepte din Une fille facile. Dintre filmele noi Netflix, acesta e cel mai fain ca atmosferă, de departe.

Lansat pe Netflix în august 2020, Une fille facile/An easy girl e un film de neratat. E o poveste de vară, la care poți să te uiți de mai multe ori fără să te plictisești. Imaginile cu Riviera Franceză, Cannes, plaje, corpuri bronzate și senzualitatea care plutește în aer te fac să simți în nări mirosul mării, al verii și al pielii încălzite de soare.

Naima e o adolescentă care locuiește la Cannes, făcând parte dintr-o familie foarte modestă. Peste noapte se trezește atrasă în lumea senzuală, dar foarte materialistă a verișoarei ei Sofia, care sosește de la Paris. Cele două încep să petreacă din ce în ce mai mult timp împreună, pe iahturi, în restaurante luxoase, în compania unor bărbați atrăgători atrași de nurii tinereții.

Nu se încadrează neapărat în categoria filme de dragoste noi, ci mai degrabă filme de descoperire și maturizare, dar senzualitatea joacă un rol aproape palpabil în film, așa că îl face să se apropie de un film nu despre iubire, ci despre atracții sexuale și legături amoroase de vară. Une fille facile îți amintește în același timp de filmele lui Brigitte Bardot și de senzualitatea ei debordantă, dar și de filmele lui Rohmer, în care dialogul joacă un rol central. În care discuțiile conceptuale și filosofice despre viață și sensul ei fac deliciul minutelor petrecute în fața televizorului.

I’m thinking of ending things / Mă gândesc să-i pun capăt (2020)

im-thinking-of-ending-things filme noi netflixVrei să vezi un film cu totul și cu totul diferit? În septembrie, gigantul american de streaming a lansat unul dintre cele mai originale filme Netflix produse vreodată de el. Dar și unul dintre cele mai originale și neașteptate filme lansate în general în 2020. Și cu asta am spus cam tot. Povestea e simplă. Un cuplu merge în vizită la părinții lui… Drumul cu mașina și tot ce se întâmplă în film e în același timp metafizic, dar și cât se poate de visceral. E ca și cum ți-ai schimbat corpul și acum ești complet mutat în corpul și mintea personajului principal, tânăra din cuplu.

Ca să vorbim în genuri, I’m thinking of ending things e un horror psihologic sau thriller psihologic. De fapt, e mai mult de atât. E greu de pus într-o categorie. Dar dacă ai văzut alte nebunii de filme ca Being John Malkovich sau Adaptation/Hoțul de orhidee, atunci sigur o să apreciezi și I’m thinking of ending things. Pentru că are în spate gândirea aceluiași Charlie Kaufmann. Scenarist în primele două filme, Charlie Kaufmann a adaptat romanul I’m thinking of ending things pentru film și a regizat această producție care te va ului…

 

Alte filme pe care le poți găsi pe Netflix


Moneyball (2011)

moneyball filme noi netflix_Moneyball este o poveste despre cum poți schimba “lumea” plecând de la o idee. Este o dramă biografică despre baseball ca business si ca sport, avându-i în rolurile principale pe Brad Pitt,  Jonah Hill (Super Bad), Robin Wright (House of Cards, Forrest Gump) si Philip Seymour Hoffman (The Big Lebowski, Magnolia).

Moneyball nu este doar un film hollywoodian despre sport asa cum ne-am obisnuit: povestea unei echipe in dificultate, transformata cu efortul unor persoane carismatice si cu viziune intr-o echipa-star. Este istoria unei idei, plecand de la intrebarea cum sa privesti cu ochi noi ceva cu care te-ai obisnuit. In cazul filmului, intrebarile sunt cum se joaca baseball-ul, cum se conduce si cine il joaca? De fapt, cum poti inova?

Filmul ecranizeaza bestseller-ul lui Michael Lewis Moneyball: The Art of Winning an Unfair Game, care spune istoria echipei de baseball Oakland Athletics, condusa de Billy Beane. In ciuda unei situatii financiare dificile, managerul echipei reuseste sa compuna o echipa extrem de competitiva printr-o abordare moderna si analitica, plecand de la statistici si alte date empirice despre jocul de baseball.

Filmul trebuia sa fie produs de Sony si regizat de Steven Soderbergh. Dupa ce Sony s-a retras chiar inainte de inceperea filmarilor, Brad Pitt, simtind ca povestea si rolul lui au potential, a refacut echipa cu regizorul Miller. Proiectul n-a murit, ci s-a transformat intr-un film care distreaza in aceeasi masura in care este profund. Revista americana Rolling Stone a incadrat filmul la categoriadynamite stuff. Poți vedea aici trailerul Moneyball.

Mad Max: Fury Road (2015)

mad-max-fury-road filme noi netflixChiar dacă nu ești fan al filmelor SF sau al seriei Mad Max, nu sta departe de Fury Road. E un film bun.

Cu siguranță ți-l amintești pe Mel Gibson pe la 20 și ceva de ani, interpretând unul dintre rolurile care l-au propulsat în carieră. E vorba de rolul bărbatului care face orice pentru a-și răzbuna familia ucisă de o bandă de motocicliști, într-unul dintre cele mai reușite setting-uri distopice ale anilor ’79 – ’80. Ei bine, Tom Hardy (îl știi din Lawless, Dark Knight Rises, Bronson) e noua alegere a producătorilor pentru a-l readuce la viață pe Mad Max.

Alături de Charlize Theron și Nicholas Hoult (Warm Bodies, Jack the Giant Slayer), Tom Hardy spune continuarea poveștii anti-eroului australian, aflat în mijlocul unui război de data asta, The Road War.

George Miller, regizorul întregii trilogii Mad Max, e cel care s-a ocupat și de Mad Max: Fury Road. Pe lângă regie, Miller a revenit și în postura de co-scenarist. Vezi trailerul Mad Max Fury Road.

The Wrong Missy / Cealaltă Missy (2020)

THE WRONG MISSY comedii netflixE o comedie Netflix din 2020, pe care ți-o recomandăm dacă n-ai văzut-o deja. E, mai precis, ceea ce se numește a raunchy comedy, adică una mai din topor 🙂 Cu glume mai grosolane și nebune, dar care ajung să te distreze copios după ce te obișnuiești cu stilul dintr-o bucată al umorului din The Wrong Missy.

Tim Morris (David Spade) are o întâlnire romantică dezastruoasă cu Melissa, care pare de-a dreptul scăpată de la casa de nebuni. Ideile ei sunt atât de sărite de pe fix și e atât de directă și fără filtre sociale, încât îl sperie de moarte pe Tim. Între timp, Tim cunoaște o altă Melissa și cei doi par făcuți unul pentru celălalt. Așa că Tim se hotărăște să o invite în retreat-ul firmei lui în Hawaii. Doar că își dă seama de abia în avion că a invitat-o pe prima Melissa, cea super stranie și care te pune în cele mai ciudate situații… Așa că vacanța în Hawaii o ia complet razna și toată lumea e oripilată de Melissa…

The Old Guard (2020)

the old guard filme noi netflixE un film nou-nouț cu Charlize Theron în rolul principal. Un film de acțiune cu superoi, pe care nu am avut cum să-l vedem pentru că încă nu a fost lansat. Dar pariem că va fi unul care merită văzut, dacă Charlize Theron îl girează cu interpretarea ei. Și ăsta nu e singurul motiv, toate recenziile criticilor din Statele Unite care au văzut deja filmul sunt pozitive.

Iar dacă nu îți plac filmele cu supereroi, nicio problemă, pentru că The Old Guard e mai mult de atât și partea de superputeri e adiacentă conflictului adevărat din The Old Guard. Un fel de high-landers, de fapt un grup de mercenari care sunt veșnici pentru că supraviețuiesc oricărei răni, se luptă pentru a-și păstra puterile în fața unui nou-venit care vrea să le afle secretul.

Southpaw (2015)


southpaw filme noi netflixE o dramă sportivă cu Jake Gyllenhaal în rolul principal. Billy este un boxeur profesionist care își pierde soția, iar copilul este preluat de serviciile sociale. Acesta încearcă să-și refacă viața cu orice preț după ce a pierdut aproape totul și să continue să boxeze la nivel înalt.  Jake Gyllenhaal face echipă în acest film cu Forest Whitaker și Rachel McAdams, dar distribuția are mai multe nume sonore.

My week with Marilyn (2012)My week with Marilyn filme netflix

Filmul My Week With Marilyn prezinta, dupa cum sugereaza si titlul, o saptamana din viata lui Marilyn Monroe, in Marea Britanie, in timp ce filma The Prince and The Showgirl cu actorul britanic Sir Laurence Olivier. În film este vorba despre o poveste de dragoste, dar si de multa tensiune. Ultima pentru ca intre cei doi, Marilyn si Olivier, este un conflict intre ego-uri, imposibil de descris mai bine decat prin caracterizarea pe care i-a facut-o Olivier: the stupidest, most self-indulgent tart I have ever come across.

Filmul este recomandat de cele doua nominalizari la OscarMichelle Williams (pe care as descrie-o more brains than looks) care o interpreteaza pe Marilyn, si Kenneth Branagh, pentru rolul lui Olivier. Michelle Williams a primit un Glob de Aur pentru rol. Kenneth Branagh este un actor si regizor britanic cu pedigree dovedit, cunoscut pentru adaptarile dupa piesele lui Shakespeare. Pe langa cei doi, inMy Week With Marilyn apar Eddie Redmayne (The Other Boleyn Girl), Judi Dench si Emma Watson.

A most wanted man (2013) – thriller de spionaj

a_most_wanted_manCând un imigrant pe jumătate cecen, pe jumătate rus, ajunge în comunitatea islamică din Hamburg după ce pare a fi o perioadă de detenţie şi tortură, declarându-se moştenitor a averii tatălui său, agenţiile de securitate din Germania şi Statele Unite încep să îl monitorizeze. Pe măsură ce timpul trece şi miza devine din ce în ce mai mare, începe o cursă contra timp pentru a stabili adevărata identitate a acestui bărbat – victimă oprimată a regimului sau terorist într-o misiune de devastare?

Continuând tema ultra cunoscută a luptei împotriva terorismului cu savoare islamică, A Most Wanted Man, ecranizare a romanului cu acelaşi nume a lui  John le Carré, oferă o perspectivă relativ nouă, povestea fiind inspirată din cazul real al lui Murat Kurnaz, cetăţean german de naţionalitate turcă arestat în Pakistan în 2001, ce ulterior a fost reţinut şi torturat în două centre militare de detenţie americane, înainte de a fi eliberat în 2006.

Filmul regizat de Anton Corbjin (The American) are o distribuţie cu multe nume sonore printre care Rachel McAdamsRobin Wright (House of Cards), Philip Seymour Hoffman și Willem Dafoe .

Identity thief/ Hoața de identitate (2013)


Cu siguranță viața este mult mai distractivă când o furi de la altcineva. Victima este Sandy Bigelow Patterson (Jason Bateman), un tip de treabă. Munceşte, îşi plăteşte taxele şi are o familie frumoasă. Viaţa lui nu este plină de aventura dar este sigură şi lejeră.

Dar aventura îl așteaptă la cotitură, pentru că identitatea îi este furată de Diana (Melissa McCarthy), care îşi satisface dependența de shopping cu fondurile pe care Sandy s-a chinuit o viaţă întreagă să le strângă.

Lăsat fără bani de benzină şi cu riscul unui cazier, Sandy pleacă în căutarea hoaţei de identitate. Însă Diana nu este dispusă să renunţe la viaţa pe care a furat-o cu atât de multă uşurinţă şi cei doi se trezesc legaţi într-o aventură haotică, plină de umor şi absurd, cum doar regizorul filmului Horrible Bosses ar putea să ne-o aducă.

The Imitation Game (2014)

imitation game filme noi netflixActorul Benedict Cumberbatch s-a instalat confortabil în două nișe distincte: geniu (dacă producția este britanică: Van Gogh: Painted with WordsHawkingSherlock) sau antagonist (dacă e vorba de un blockbuster precum Star Trek sau Hobbitul). Când Imitation Game a fost anunțat nu a trebuit decât să verificăm țara de proveniență pentru a stabili – geniu.

Într-adevăr filmul regizorului norvegianMorten Tyldum (Headhunters) are în centru figura matematicianului Alan Turing, cel care a spart Enigma – codul în care se realizau transmisiunile naziștilor. Importanța acestui fapt pentru deznodământul celui de-al Doilea Război Mondial îl transformă pe Turing într-un fel de supererou. Și totuși The Imitation Game se deschide cu Turing interogat de poliție, la câțiva ani de la sfârșitul războiului; crima lui Turing: homosexualitate.

The Imitation Game se conturează ca un film despre realizările lui Turing, străbătut însă de un fir tragic: Turing s-a sinucis la 41 de ani, iar scenariul lui Graham Moore stabilește clar problema. Nu contează ce ai făcut pentru societate, important e să nu te ridici împotriva normelor ei.

În film apar și Keira Knightley, Matthew GoodeMark Strong (Tinker Taylor Soldier Spy)

 

No country for old men – super thriller în genul western

no_country_for old men filme thriller

E una dintre cele mai mari realizări cinematografice din ultimii 20 de ani.  Și probabil cel mai bun thriller al aceleiași perioade. Așa că dacă nu l-ai văzut din diverse motive, ai acum șansa să-l vezi pe Netflix. Nu există țară pentru bătrâni  (2007) nu poate fi ratat nici de cinefili, nici de cei care se uită la filme ocazional. Pentru că nu avem vreme de pierdut cu filme proaste. Thrillerul ăsta o să vă țină lipiți de canapea garantat. Pentru că e o urmărire cum numai în filme vedem. Și mai ales în filmele western 🙂

Anton (Javier Bardem) îl urmărește pe agentul de poliție Moss (Josh Brolin), care a fugit cu o valiză de bani. La rândul lor, cei doi sunt urmăriți de un șerif. Povestea pare prea simplă ca să fie bună, dar talentul de a spune o poveste dezvoltat în atâtea și atâtea producții de film de Frații Coen este inegalabil. Până la urmă nici thrillerele clasice ale lui Alfred Hithcock nu se bazau pe povești complicate, dar what a ride sunt filmele lui.


În plus, Javier Bardem e atât de diabolic de rău și periculos încât o să-ți fie greu să-l mai urmărești după în alt film fără să te treacă un fior de frică pe șira spinării. Nu-ți spunem mai mult, doar că Anton are un mod de a ucide oameni care o să-ți trezească niște reacții viscerale și un val de emoții cum nu ai mai trăit de ceva timp la un film. 🙂 Thrillerul western No country for old men a luat 4 premii Oscar: cel mai bun film, cea mai bună regie, cel mai bun scenariu și cel mai bun actor pentru jocul lui Javier Bardem. Vezi o scenă din acest thriller aici.

Revolutionary Road (2008) 

revolutionaryroadE o dramă romantică în care veți avea ocazia să îi vedeți din nou împreună pe Leonardo DiCaprio și Kate Winslet. Dacă nu l-ați văzut încă și aveți chef de un film serios despre rutina din cuplu și nerealizările din viața adultă, căutați-l în baza de date Netflix. Filmul a fost apreciat de critici și cei doi actori au fost nominalizați la Globurile de Aur pentru interpretările lor din Revolutionary Road.

The Artist (2011) – comedie alb-negru 

the artist filme frantuzesti
În rolul principal joacă irezistibilul și haiosul Jean Dujardin. The Artist a făcut senzație la momentul lansării și a câștigat cam toate premiile pe care le putea câștiga. A luat Oscarul pentru cel mai bun film, pentru cea mai bună regie, pentru cel mai bun actor în rol principal (Jean Dujardin). Astfel, Jean Dujardin a marcat primul premiu Oscar luat vreodată de un francez la această categorie.
Comedia The Artist e atât de umană și de caldă încât e imposibil să nu vă cucerească. Acțiunea are loc la Hollywood, la sfârșitul anilor ’20 și începutul următorului deceniu. Filmele mute încep să piardă din teren. Iar actorii vedetă trebuie să supraviețuiască trecerii la filmele cu sunet sau să dispară… Jean Dujardin e o astfel de vedetă, care se îndrăgostește de una din actrițele noului val…

 

Dacă vreți să revedeți 🙂

The Girl on a Train (2016)
E un thriller cu Emily Blunt în rolul principal. Ea interpretează rolul unei alcoolice care a pierdut tot ce avea în viață din cauza băuturii. Soțul a părăsit-o și acum merge fără scop într-un tren… Comportamentul ei autodistructiv și depresiv o face să dezvolte o obsesie pentru fostul ei soț și actuala lui soție…

Filmele pe care Netflix le-a introdus în grila sa în ultimele 7-8 luni

Comedii noi Netflix


Mereu suntem în căutare de comedii noi pe Netflix și câteodată nu prea avem noroc. Așa că iată ce comedii noi Netflix au apărut sau apar în curând. Sunt comedii nou-nouțe produse de Netflix, dar și câteva comedii bune ceva mai vechi.

The Man from U.N.C.L.E. (2015)

The Man from U.N.C.L.E.Filmul The Man from U.N.C.L.E. e un mix promițător de aventură, acțiune și comedie, așa că nu-l ocoliți. Perechea de agenți secreți interpretată de Henry Cavill (cunoscut din Superman) și Armie Hammer (The Lone Ranger) face tot posibilul să oprească o organizație criminală internațională. Aceasta urmărește destabilizarea lumii prin răspândirea armelor nucleare. Citește aici mai multe și vezi trailerul.

The Squid and the Whale / Câinele și pisica (2005)

Squid-and-the-whaleDacă ai văzut noua producție Netflix Marriage Story și ți-a plăcut, atunci e bine de știut că din aprilie 2020 va fi disponibil în rețeaua Netflix un alt film semnat de regizorul Marriage Story, The Squid and the Whale. Regizorul Noah Baumbach urmărește povestea a doi băieți care trebuie să treacă peste divorțul părinților.

Waiting… / Cu ce vă servim? (2005)

O comedie foarte simpatică, cu Ryan Reynolds și Anna Faris, care urmărește viața unor tineri ajunși fără voia lor chelneri. Fiecare dintre personaje are problemele lui, dar viața la restaurant îi unește și îi ajută să uite de toate.

Men in Black / Bărbații în negru (1997)

Un alt clasic, urmat de mai multe sequel-uri care vor fi de asemenea disponibile din aprilie pe Netflix România: Men in Black 2 și Men in Black 3.

Comedii romantice noi Netflix

Am creat o categorie specială dedicată comediile romantice noi de pe Netflix 🙂 Am găsit cinci, una care se lansează în mai 2020, patru un picuț mai vechi, din 2018, 2015, 2012 și 2009.

Ghosts of Girlfriends Past / Fantomele fostelor iubite (2009)

ghosts of girlfriends past filme noi netflix

Nu e un mare film dar cred că e suficient să punctăm atât: îl are pe atrăgătorul și talentatul Matthew Mcconaughey în rol principal 🙂 Un tip foarte afemeiat, ajunge să fie bântuit de vechile iubiri. În această comedie romantică joacă și Emma Stone și Jennifer Garner.

Filme de acțiune noi Netflix


Îți plac filmele de acțiune care te țin lipit de canapea până la final? Și nouă. Așa că iată ce filme de acțiune vom vedea sau revedea în aprilie 2020 pe Netflix.

Sergio (2020) – film original NETFLIX

sergio filme noi netflixCarismaticul fost-diplomat al Națiunilor Unite Sergio primește o ultimă misiune în Bagdad. Care se dovedește una dintre cele mai dificile și riscante din întreaga carieră. Sergio este un film de acțiune original Netflix. 

Extraction / Operațiunea de recuperare (2020) – film original NETFLIX

Chris Hemsworth, pe care îl știi din Thor și Avengers, joacă în acest film de acțiune și thriller palpitant. La fel de neînfricat ca și în celalte producții în care l-am văzut, în Extraction intră în lumea cartelurilor de droguri și traficanți de arme pentru a-l salva pe copilul unuia dintre traficanți. Va reuși oare?

The Karate Kid (1984)

Este un film de aventură și acțiune prin care adolescentul Daniel se transformă dintr-un băiat fără multe responsabilități într-o persoană matură. Meritul îi revine maestrului Miyagi care îl învață karate și filosofia din spatele acestei arte marțiale.

Thrillere și filme horror noi Netflix

Hmm, un thriller psihologic sau un film horror bun te va face să uiți de faptul că trăim și noi, oarecum, un film acum. Așa că haideți să încercăm niște thrillere nou apărute pe Netflix.

Dangerous lies / Minciuni periculoase (2020) – Film original NETFLIX

Dangerous-Lies filme noi netflixBanii nu aduc fericirea. Acest lucru îl află și îngrijitoarea unei persoane foarte bogate, care moare și îi lasă ei toată averea. Noua bogăție o atrage într-o lume a minciunii și a crimei, care o va putea costa nu doar banii, ci și viața.

Red Dragon (2002)

Aprilie se pare că a fost luna lui Anthony Hopkins la Netflix, pentru că au introdus multe filme în care acesta joacă: Hannibal, Meet Joe Black, Masca lui Zorro, 84 Charing Cross și Red Dragon. Ultimul este de asemenea o continuare la Tăcerea mieilor. De data aceasta Hannibal este implicat în capturarea unui alt criminal în serie misterios, care își spune Zâna măseluță.

 

Filme drame noi Netflix

Sex, lies, and videotape / Sex, minciuni și casete video (1989)

Sex, lies, and videotape filme noi netflixGraham (James Spader) filmează femei ce își povestesc de bună voie experiențele, eșecurile, fanteziile și plăcerile sexuale. Urmărind apoi aceste casete singur, Graham trăiește plăcere sexuală, imposibilă pentru el în prezența unei femei. Nu știm exact de ce Graham are acest blocaj, dar jocul minții și al dialogurilor dintre personajele principale sunt o plăcere cinemtografică în sine. Filmul nu este niciun moment plictisitor și reușește să ducă la capăt cu brio această ipoteză extremă a personajului masculin. De la lansare, realizarea regizorului Steven Soderbergh, Sex, lies, and videotape a căpătat statutul de film cult.

Les Misérables / Mizerabilii (2014)


Les Miserables este o noua adaptare a romanului omonim al lui Victor Hugo, transformata de aceasta data intr-un musical, dupa musical-ul de succes Les Miserables creat in anii ’80. Pentru cei care nu stiu, actiunea se petrece in Parisul secolului al XIX-lea, urmarind vietile mai multor personaje, firul unificator fiind Jean Valjean, un fost detinut ce incearca sa isi refaca viata si sa isi mantuiasca trecutul. Jean Valjean este jucat de Hugh Jackman; politistul Javert care il urmareste pe de abia eliberatul detinut este interpretat de Russell CroweAnne Hathaway este Fantine, lucratoare intr-o fabrica; Amanda Seyfried este Cosette, fiica lui Fantine, iar Eddie Redmayne il interpreteaza pe Marius Pontmercy, dragostea lui Cosette. Citește mai mult și vezi trailerul Les Miserables.

Elizabeth / Elisabeta, regina virgină (1998)

Elizabeth 1E o dramă istorică despre anii de început ai reginei Elizabeth I, în care află ce înseamnă de fapt să fie monarh. Regina e jucată de actrița australiană Cate Blanchett, care a primit un premiu Golden Globe pentru interpretarea sa extraordinară.

Drame romantice noi pe Netflix

Breathe / Rămâi (2017)

Respire/Breathe este un film despre adolescență, schimbări și, inevitabil, dragoste. Charlie este o adolescentă de 17 ani a cărei viață este tulburată de sosirea unei noi colege. Sarah, adolescentă nonconformistă și rebelă, s-a mutat din Nigeria. Cele două fete se înțeleg bine de la început, iar o călătorie la mare antrenează o serie de evenimente răscolitoare pentru Charlie, în speță sărutul cu Sarah. Mélanie Laurent, actrița din Inglourious Basterds, se află cu Respire (Breathe) la cea de-a doua producție regizorală. Citește aici mai multe despre Breathe.

Citește și:

Cele mai bune filme Netflix – 25 filme de top pe Netflix

Seriale Netflix – 50 de seriale bune pe care le poti vedea pe Netflix

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here