10 Filme noi Netflix pe care merită să le vezi

0
53217
top filme netflix noi

Nu sunt mereu filme noi Netflix care merită să fie văzute. Dar în 2021, Netflix pare să-și diversificat destul de mult oferta, investind mai mult în producții europene și, în general, non-americane – iar câteva dintre acestea sunt filme reușite, pe care noi îți recomandăm să nu le ocolești. Iată așadar recomandările noastre de filme noi Netflix, cele mai multe filme de limbă engleză.

  1. The Power of the Dog / În ghearele câinilor (2021)

the power of the dog filme netflix noiVrei să vezi un film diferit, nu simpaticele dar ușurelele filme Netflix lansate de Sărbători? În ghearele câinilor e un film Western așa cum nu te așteptai să găsești la finalul anului pe Netflix. 🙂 Nu are nimic din atmosfera de Crăciun sau de Sărbători. Dar e un film nou bun, pe care-l recomandă multe aspecte, și mai ales faptul că rolul principal e interpretat excepțional de Benedict Cumberbatch. În plus, te ține în priză, iar personajele sunt bine construite.

Regizoarea e Jane Campion, ale cărei filme le cunoști cu siguranță (de ex Pianul), chiar dacă numele ei poate nu-ți sună cunoscut; de altfel Jane Campion a luat cu acest film premiul pentru cea mai bună regie la Festivalul de Film 2021 de la Veneția.

Benedict Cumberbatch îl joacă pe Phil, care împreună cu fratele său crește vaci în stepa americană. Sunt oameni de succes, cu două temperamente complet diferite. Când fratele se căsătorește, trădând relația de camaraderie dintre cei doi, Phil se răzbună pe noua soție și copilul acesteia intimidându-i în mod constant. Dar relația de putere stă să se schimbe… Și nu merge deloc spre ceea ce v-ați putea gândi 🙂

The Power of The Dog e un film cu multe chei, fiecare va lua din el ceea ce își dorește: fie misterul, fie lupta pentru putere, fie masculinitatea brută și camaraderia dintre bărbați, natura și peisajele care-ți taie răsuflarea, alții vor lua expresivitatea extraordinară a actorilor, de la Benedict Cumberbatch până la Jesse Plemons și Kirsten Dunst, ală căror priviri și emoții spun mai multe decât o mie de scene de dialog. E un film nou cu aer de vechi, pentru că e Western, dar nu numai din acest motiv. Are ceva clasic și tradițional, dar în același timp e un film pe care-l simți inovativ, pentru modul în care misterele personajelor se arată dar doar pentru a se intensifica și mai mult.

2. The Courier / Umbra spionului (2021)

the courier filme netflix noiCine-ar fi zis că la sfârșitul anului îl vom putea vedea pe Benedict Cumberbatch în două filme noi și bune pe Netflix? 🙂 Aș fi pariat poate pe un actor sau o actriță americană, dar nu pe Cumberbatch, care are și 3 copii mici de crescut în viața reală 🙂 Și nici că ar putea fi două roluri mai diferite în cele două filme. Dacă te gândești la Cumberbatch ca la spilcuitul Sherlock Holmes, mai gândește-te o dată, pentru că în The Power of The Dog este un văcar murdar din cap până în picioare cam tot filmul care apreciază mai mult tăiatul a știți voi ale taurilor decât conversațiile de salon, în timp ce în The Courier e un comerciant mai șters decât orice v-ați putea gândi. Însă în ambele roluri, ca și în rolul Sherlock Holmes, personajele lui Cumberbatch nu duc deloc lipsă de curaj.

The Courier e un film istoric de spionaj, bazat pe fapte reale, în care Benedict Cumberbatch joacă rolul unui comerciant britanic devenit spion pentru MI6, pentru a obține pentru Vest informații prețioase despre programul nuclear sovietic. Nu vreau să vă divulg prea multe despre poveste, dar Cumberbach merită văzut în acest rol.3. Tick Tick … Boom! (2021)

tick tick boom filme noi netflixS-a nimerit ca a treia noastră recomandare să aibă tot un personaj masculin în centru, dar ne vom revanșa în continuarea articolului cu filme noi care au în focus personaje feminine. Tick tick … Boom! e un film cu atât de multă energie pozitivă, încât merită să fie văzut în perioada sărbătorilor dar și după – ca film motivațional care să ne revenim la viață după Sărbători 😀 Acest film nou Netflix se concentrează pe procesul de creație, cât de încâlcit, dificil, deprimant dar și minunat, optimist și divin poate fi să creezi ceva de la zero.

Tick tick … Boom! e o dramă, mai mult chiar, e o dramă biografică. Ba chiar o dramă biografică muzicală realizată de creatori de pe Broadway (regizat de super talentatul Lin Manuel Miranda) despre unul de al lor: un compozitor și scriitor american pe nume Jonathan Larson. Acesta din urmă crea și se lupta pentru a pune în scenă un spectacol pe Broadway în timp ce lucra într-o cafenea pe timpul zilei, într-un New York fără suflet, ca orice oraș mare. După ani de încercări, Larson moare la doar 35 de ani din cauza unui anevrism de aortă în dimineața zilei în care musicalul său, Rent, urma să își aibă premiera pe Broadway. Rent a fost un succes, jucându-se timp de 12 ani pe Broadway.

Poate nu sunteți fani musicaluri, nici noi, dar filmul ăsta are atâta voie bună și substanță încât merită văzut oricum. Iar momentele muzicale sunt foarte bune și nu au artificialitatea obișnuită din musicalurile tradiționale. Așa că treceți peste această reținere și încercați să-l vedeți. Ah, și am uitat să vă spun cine interpretează rolul principal: e vorba despre Andrew Garfield (cunoscut pentru filmele Spider-Man), care ne-a cucerit total cu acest personaj.

4. Kate (2021)

Kate filme netflix noiE un film de acțiune combinat cu thriller în genul Atomic Bomb, dar ceva mai slab. Actrița principală, însă, Mary Elizabeth Winstead face o treabă excelentă. Așa că rezultă un film de acțiune care merită văzut seara după serviciu 🙂 Kate e asasin plătit, al cărei șef, interpretat de Woody Harrelson, îi încredințează misiunea uciderii unui șef al yakuza, mafia japoneză. Inutil de adăugat, acțiunea acestui film nou Netflix se desfășoară în Japonia 😉

5. The Guilty / Vinovatul (2021)

theguilty_filme netflix noiUn thriller nou Netflix realizat parcă pentru a-l pune în valoare pe Jake Gyllenhaal. Bineînțeles, Gyllenhaal se ridică la înălțimea misiunii și oferă un rol care te prinde rapid, deși cam tot filmul nu vezi altceva decât scene cu Gyllenhaal vorbind la telefon… Un remake după un thriller danez, după un scenariu de Nic Pizzolatto – poate nu-l știi după nume, dar știi sigur serialul True Detective, al cărui creator și scenarist este.

Gyllenhaal este un detectiv cu probleme, detașat pentru a răspunde apelurilor de urgență. O femeie răpită de propriul soț sună disperată. De aici lucrurile se precipită rapid, în timp ce personajul lui Gyllenhaal se luptă cu proprii demoni.

Ar mai fi de spus ca argument în plus pentru a-i da o șansă acestui film că se bazează pe un apel real la numărul de urgență 911.

6. Ferry (2021)

ferry filme netflix noi_E un film Netflix apărut inițial în luna mai 2021, dar noi l-am descoperit ceva mai târziu. Dacă nu l-ai văzut încă, poate pentru că e o producție europeană (belgiano-olandeză), fără nume mari în distribuție, noi îți recomandăm să îi dai o șansă. Este un film cu gangsteri de acțiune foarte simpatic. Are nu doar suspans, ci și umor, actori super buni și imagine de nota zece. Toate elementele filmului funcționează excelent între ele, așa că nu îl ocoli dacă vrei a fun night în fața televizorului. 🙂

7. Cel mai cel / Out of my league (2020)

cel mai cel filme netflix noi_


Vreți să vedeți o comedie romantică? Nu mai căutați, pentru că avem pentru voi o recomandare simpatică. Cel mai cel e o comedioară despre o italiancă ciudățică, cu o boală genetică rară, care se hotărăște să țintească foarte sus în viața amoroasă. Tipul este mai mult decât hot, ea nu doar ciudățică ci și cam urâțică, dar extraordinar de carismatică și creativă. Veți zâmbi, râde, plânge – într-un cuvânt, e un feel-good movie, pe care să-l (re)vedeți de Sărbători sau oricând aveți timp.

8. Worth / Cu ce preț? (2021)

worth-filme netflix noiUn film biografic cu Michael Keaton în rolul principal greu, apăsător, despre familiile victimelor atacului terorist din septembrie 2001 de la Turnurile Gemene. Worth este despre cum poți găsi un compromis mulțumitor, cum poți lua alegeri cu care să poți trăi ulterior și despre cât de important este să-l asculți pe celălalt cu adevărat.

9. Passing / Mirajul identității (2021)

passing filme netflix noiTot un film de artă Netflix, la fel ca și următorul, Mirajul identității este despre afro-americanii cu pielea destul de albă care, în perioada segregației, se “dădeau” albi. Regizoarea Rebecca Hall, cunoscută ca actriță, își face debutul cu acest film complex despre identitate, secrete și ce înseamnă o viață bine trăită. Dacă ai energie pentru un film cu accente istorice, dar mai ales personale, care te va pune pe gânduri, nu ocoli Passing. Debutul regizoral al Rebeccăi Hall a primit multe laude din partea criticii de specialitate.

10. Jungla tragică (2020)

Tragic-Jungle_filme netflix noi


E un film de artă de fantezie, care are șanse mari să te prindă în mrejele lui. Misterul junglei de la limita dintre Mexic și Belize se împletește cu misterul femeii virgine care-și descoperă puterea senzualității și miturile mayașe despre un demon feminin care pândește în junglă și atrage bărbații la pieire.

Jungla tragică nu e un film care să ofere satisfacție rapidă, e un film încet, cu personaje nu suficient de dezvoltate, fără o poveste complexă, dar asta nu îl face mai puțin magic. Misterul junglei, la fel ca în alte filme de referințe ca Aguirre, The Wrath of God sau Apocalypse Now, e întotdeauna la fel de puternic și nu îi poți rezista, trebuie să te lași absorbit de acest univers în sine, atât de străin nouă, celor așa zis “civilizați”. Jungla e cu siguranță cel mai puternic și expresiv personaj al filmului.

11. Bonus – Don’t Look Up / Nu priviți în sus film nou Netflix, care urmează să fie lansat pe 17 decembrie 2021

dont look up filme netflix noiDon’t Look Up, un film de satiră politică, e unul dintre cele mai așteptate filme Netflix din 2021, în special pentru distribuția extraordinară. Așa că Netflix se pare că l-a pregătit pentru lansare chiar în ultimele zile ale acestui an 🙂 – pentru a-i maximiza probabil șansele de a fi văzut de cât mai mulți dintre noi în vacanța de sfârșit de an.

În film joacă un cuplu interesant de actori: Jennifer Lawrence și Leonardo DiCaprio, care interpretează doi astronomi ce încearcă să avertizeze omenirea despre un asteroid care va distruge Pământul. Alte staruri care joacă în Don’t Look Up sunt Timothée Chalamet, Ariana Grande, Chris Evans, Cate Blanchett și Meryl Streep, dar nu numai. Filmul face deja furori doar pe baza a câtorva fotografii din film făcute publice.

Acestea sunt câteva dintre filmele noi Netflix care ne-au plăcut și pe care ți le recomandăm. Dacă ai descoperit alte filme pe care vrei să ni le recomanzi, așteptăm cu plăcere propunerile tale în comentarii.

Citește și

10 Seriale noi de văzut – nu le ocoliți 🙂

Cele mai bune filme Netflix – 25 filme de top pe Netflix

SHARE
Articolul precedentPoze de Noapte Buna Haioase
Următorul articol10 filme de Crăciun Netflix pe care să le vezi + seriale
Esti liber sa alegi. Dar optiunile sunt aproape infinite si timpul este cea mai valoroasa resursa. De aceea, noi te ajutam sa faci rapid alegeri inspirate, inteligente, personalizate. Ce filme sau seriale noi ti se potrivesc, ce locuri interesante poti sa vizitezi, ce carti noi bune merita citite, ce citate si statusuri inspirationale, cum sa economisesti pentru experientele noi si multe altele.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here