Filme noi pe Netflix în 2020 – ce merită să vezi

  0
  2601
  top filme noi netflix

  Netflix pregătește abonaților din România cam 100 de filme noi Netflix pe care le face disponibile în fiecare lună. Iată din cele 100 de filme, ce filme noi Netflix merită să vezi. În funcție de interesele tale: comedii, comedii romantice, filme de acțiune, thrillere, drame sau drame romantice. Sunt fie filme noi produse de Netflix din bugetul său sau filme bune din ultimii ani, cărora Netflix le-a cumpărat drepturile de difuzare. De notat, nu toate aceste filme noi Netflix vor deveni disponibile din data de 1 ale lunii. Ci vor intra în grila Netflix pe parcursul lunii.

  Filme noi pe Netflix de văzut în octombrie 2020

  Rebecca (2020) – apare pe Netflix pe 21 octombrie

  REBECCA filme noi netflix

  E un thriller romantic produs de Netflix care promite. Atmosferă de belle epoque, decoruri și costume luxoase, scene de dragoste, riviera engleză – sunt toate prezente în acest mixt amețitor. Dacă v-a plăcut romanticul Call me by your name din 2017, o să vreți să vedeți și Rebecca.


  Asta pentru că unul din rolurile principale e jucat de același actor ca și în Call me by your name, Armie Hammer. Hammer interpretează rolul lui Maxim de Winter, ce o seduce pe tânăra Lilly James pentru a-i fi soție. Ajungând la moșia acestuia, Lilly James începe să fie bântuită de prezența fostei soții a lui Maxim.

  The Trial of the Chicago 7 / Procesul celor șapte din Chicago – apare pe 16 octombrie

  Trial-of-the-Chicago-7-filme noi netflixE o dramă juridică și istorică cu o distribuție excepțională: Sacha Baron Cohen, Joseph Gordon-Levitt, Michael Keaton, Eddie Redmayne, Frank Langella și Yahya Abdul-Mateen (Aquaman). Da, cam mulți bărbați, dar asta pentru că filmul urmărește povestea a șapte protestatari împotriva Războiului din Vietnam, din 1968.

  Scenariul a fost scris în 2007 și trebuia să fie regizat de Steven Spielberg, dar din cauza unei greve a scenariștilor, planul a picat. Și ghinionul nu l-a părăsit complet, pentru că în 2020, când trebuia să fie lansat în cinematografe de Paramount, a venit pandemia. Dar cum ghinionul cuiva e norocul altuia, Netflix a cumpărat drepturile de distribuție, așa că putem să-l vedem pe Netflix începând cu 16 octombrie. A fost bine primit de critici și din trailer pare că promite o experiență faină.

  Holidate (2020) – din 28 octombrie 2020

  holidate-filme noi netflix

  Dacă acum un an am văzut comedia romantică Plus one, în care doi prieteni se ajută reciproc pozând în iubitul/iubita celuilalt la nunțile la care sunt invitați peste vară, în Holidate doi prieteni se hotărăsc să fie iubiți de fațadă pentru a trece cu bine sărbătorile de iarnă. Fără să mai aibă parte de apropourile și întrebările familiei de ce nu sunt încă într-o relație serioasă… 🙂

  Dar, bineînțeles, fiind vorba de o comedie romantică, e posibil ca o scânteie de iubire să se aprindă între cei doi. Ei sunt interpretați de Emma Roberts și de Luke Bracey.

  Filmul e distribuit de Netflix și va deveni disponibil începând cu 28 octombrie 2020.


  Baietii din trupa / The Boys in the Band (2020)

  the boys in the band filme noi netflix

  Din 30 septembrie a intrat în grila Netflix un film nou despre comunitatea LGBTQ din New York din 1968. Când homosexualii încă erau persecutați social și a fi openly gay era văzut ca un act de curaj.

  Șase prieteni gay se întâlnesc la o petrecere de aniversare, care va scoate la iveală foarte multe intimități și dileme interioare, pentru fiecare dintre cei prezenți. Băieții din trupă are un ritm al dialogului foarte susținut, schimburi de replici inteligente și tăioase. Nu e o capodoperă cinematografică, dar este peste media filmelor pe care le poți vedea pe Netflix.

  Filmul are o distribuție excelentă, de la Jim Parsons (personajul principal din serialul Big Bang), până la Matt Bomer (pe care noi l-am îndrăgit peste măsură în comedia Papi Chulo). De fapt, The Boys in The Band este o adaptare a unei piese de teatru, care este jucată pe Broadway de aceeași distribuție ca și în filmul Netflix. Așa că poți să consideri când îi dai play că ți-ai luat bilet pe Broadway și ești în New York. 😀

  Une fille facile (2020)

  une fille facile filme de dragoste noi


  Ți-e dor de un film plin de viață și de soare? Da, și nouă, de asta am sorbit pe nerăsuflate acest cocktail exploziv de senzualitate, tinerețe, vară și dialoguri deștepte din Une fille facile. Dintre filmele noi Netflix, acesta e cel mai fain ca atmosferă, de departe.

  Lansat pe Netflix în august 2020, Une fille facile/An easy girl e un film de neratat. E o poveste de vară, la care poți să te uiți de mai multe ori fără să te plictisești. Imaginile cu Riviera Franceză, Cannes, plaje, corpuri bronzate și senzualitatea care plutește în aer te fac să simți în nări mirosul mării, al verii și al pielii încălzite de soare.

  Naima e o adolescentă care locuiește la Cannes, făcând parte dintr-o familie foarte modestă. Peste noapte se trezește atrasă în lumea senzuală, dar foarte materialistă a verișoarei ei Sofia, care sosește de la Paris. Cele două încep să petreacă din ce în ce mai mult timp împreună, pe iahturi, în restaurante luxoase, în compania unor bărbați atrăgători atrași de nurii tinereții.

  Nu se încadrează neapărat în categoria filme de dragoste noi, ci mai degrabă filme de descoperire și maturizare, dar senzualitatea joacă un rol aproape palpabil în film, așa că îl face să se apropie de un film nu despre iubire, ci despre atracții sexuale și legături amoroase de vară. Une fille facile îți amintește în același timp de filmele lui Brigitte Bardot și de senzualitatea ei debordantă, dar și de filmele lui Rohmer, în care dialogul joacă un rol central. În care discuțiile conceptuale și filosofice despre viață și sensul ei fac deliciul minutelor petrecute în fața televizorului.

  I’m thinking of ending things / Mă gândesc să-i pun capăt (2020)

  im-thinking-of-ending-things filme noi netflixVrei să vezi un film cu totul și cu totul diferit? În septembrie, gigantul american de streaming a lansat unul dintre cele mai originale filme Netflix produse vreodată de el. Dar și unul dintre cele mai originale și neașteptate filme lansate în general în 2020. Și cu asta am spus cam tot. Povestea e simplă. Un cuplu merge în vizită la părinții lui… Drumul cu mașina și tot ce se întâmplă în film e în același timp metafizic, dar și cât se poate de visceral. E ca și cum ți-ai schimbat corpul și acum ești complet mutat în corpul și mintea personajului principal, tânăra din cuplu.

  Ca să vorbim în genuri, I’m thinking of ending things e un horror psihologic sau thriller psihologic. De fapt, e mai mult de atât. E greu de pus într-o categorie. Dar dacă ai văzut alte nebunii de filme ca Being John Malkovich sau Adaptation/Hoțul de orhidee, atunci sigur o să apreciezi și I’m thinking of ending things. Pentru că are în spate gândirea aceluiași Charlie Kaufmann. Scenarist în primele două filme, Charlie Kaufmann a adaptat romanul I’m thinking of ending things pentru film și a regizat această producție care te va ului…

   

  Alte filme pe care le poți găsi pe Netflix


  Moneyball (2011)

  moneyball filme noi netflix_Moneyball este o poveste despre cum poți schimba “lumea” plecând de la o idee. Este o dramă biografică despre baseball ca business si ca sport, avându-i în rolurile principale pe Brad Pitt,  Jonah Hill (Super Bad), Robin Wright (House of Cards, Forrest Gump) si Philip Seymour Hoffman (The Big Lebowski, Magnolia).

  Moneyball nu este doar un film hollywoodian despre sport asa cum ne-am obisnuit: povestea unei echipe in dificultate, transformata cu efortul unor persoane carismatice si cu viziune intr-o echipa-star. Este istoria unei idei, plecand de la intrebarea cum sa privesti cu ochi noi ceva cu care te-ai obisnuit. In cazul filmului, intrebarile sunt cum se joaca baseball-ul, cum se conduce si cine il joaca? De fapt, cum poti inova?

  Filmul ecranizeaza bestseller-ul lui Michael Lewis Moneyball: The Art of Winning an Unfair Game, care spune istoria echipei de baseball Oakland Athletics, condusa de Billy Beane. In ciuda unei situatii financiare dificile, managerul echipei reuseste sa compuna o echipa extrem de competitiva printr-o abordare moderna si analitica, plecand de la statistici si alte date empirice despre jocul de baseball.

  Filmul trebuia sa fie produs de Sony si regizat de Steven Soderbergh. Dupa ce Sony s-a retras chiar inainte de inceperea filmarilor, Brad Pitt, simtind ca povestea si rolul lui au potential, a refacut echipa cu regizorul Miller. Proiectul n-a murit, ci s-a transformat intr-un film care distreaza in aceeasi masura in care este profund. Revista americana Rolling Stone a incadrat filmul la categoriadynamite stuff. Poți vedea aici trailerul Moneyball.

  Mad Max: Fury Road (2015)

  mad-max-fury-road filme noi netflixChiar dacă nu ești fan al filmelor SF sau al seriei Mad Max, nu sta departe de Fury Road. E un film bun.

  Cu siguranță ți-l amintești pe Mel Gibson pe la 20 și ceva de ani, interpretând unul dintre rolurile care l-au propulsat în carieră. E vorba de rolul bărbatului care face orice pentru a-și răzbuna familia ucisă de o bandă de motocicliști, într-unul dintre cele mai reușite setting-uri distopice ale anilor ’79 – ’80. Ei bine, Tom Hardy (îl știi din Lawless, Dark Knight Rises, Bronson) e noua alegere a producătorilor pentru a-l readuce la viață pe Mad Max.

  Alături de Charlize Theron și Nicholas Hoult (Warm Bodies, Jack the Giant Slayer), Tom Hardy spune continuarea poveștii anti-eroului australian, aflat în mijlocul unui război de data asta, The Road War.

  George Miller, regizorul întregii trilogii Mad Max, e cel care s-a ocupat și de Mad Max: Fury Road. Pe lângă regie, Miller a revenit și în postura de co-scenarist. Vezi trailerul Mad Max Fury Road.

  The Wrong Missy / Cealaltă Missy (2020)

  THE WRONG MISSY comedii netflixE o comedie Netflix din 2020, pe care ți-o recomandăm dacă n-ai văzut-o deja. E, mai precis, ceea ce se numește a raunchy comedy, adică una mai din topor 🙂 Cu glume mai grosolane și nebune, dar care ajung să te distreze copios după ce te obișnuiești cu stilul dintr-o bucată al umorului din The Wrong Missy.

  Tim Morris (David Spade) are o întâlnire romantică dezastruoasă cu Melissa, care pare de-a dreptul scăpată de la casa de nebuni. Ideile ei sunt atât de sărite de pe fix și e atât de directă și fără filtre sociale, încât îl sperie de moarte pe Tim. Între timp, Tim cunoaște o altă Melissa și cei doi par făcuți unul pentru celălalt. Așa că Tim se hotărăște să o invite în retreat-ul firmei lui în Hawaii. Doar că își dă seama de abia în avion că a invitat-o pe prima Melissa, cea super stranie și care te pune în cele mai ciudate situații… Așa că vacanța în Hawaii o ia complet razna și toată lumea e oripilată de Melissa…

  The Old Guard (2020)

  the old guard filme noi netflixE un film nou-nouț cu Charlize Theron în rolul principal. Un film de acțiune cu superoi, pe care nu am avut cum să-l vedem pentru că încă nu a fost lansat. Dar pariem că va fi unul care merită văzut, dacă Charlize Theron îl girează cu interpretarea ei. Și ăsta nu e singurul motiv, toate recenziile criticilor din Statele Unite care au văzut deja filmul sunt pozitive.

  Iar dacă nu îți plac filmele cu supereroi, nicio problemă, pentru că The Old Guard e mai mult de atât și partea de superputeri e adiacentă conflictului adevărat din The Old Guard. Un fel de high-landers, de fapt un grup de mercenari care sunt veșnici pentru că supraviețuiesc oricărei răni, se luptă pentru a-și păstra puterile în fața unui nou-venit care vrea să le afle secretul.

  The Hater (2020) – thriller polonez

  The-Hater-filme noi netflixE unul din acele filme care n-au mai reușit să intre în cinematografe din cauza Covid-19, așa că s-au “refugiat” pe Netflix. Ceea ce pentru cei care au abonament e o veste bună, pentru că au parte de mai multe filme bune. The Hater a avut parte de doar un weekend în cinematografe înainte de a fi impusă carantina în Polonia, de aceea drepturile de distribuție au fost vândute către gigantul american.

  După cum îi spune și numele, filmul urmărește un hater, un tip deștept, dar care se hrănește cu ură, incitarea la ură și din manipulare. Pentru că provine dintr-o pătură socială inferioară, încearcă să parvină și să obțină dragostea unei tinere din familia bogată care îi finanțează studiile.  Dar, între timp, se angajează la o firmă de PR unde e plătit să fie hater online…

  Southpaw (2015)


  southpaw filme noi netflixE o dramă sportivă cu Jake Gyllenhaal în rolul principal. Billy este un boxeur profesionist care își pierde soția, iar copilul este preluat de serviciile sociale. Acesta încearcă să-și refacă viața cu orice preț după ce a pierdut aproape totul și să continue să boxeze la nivel înalt.  Jake Gyllenhaal face echipă în acest film cu Forest Whitaker și Rachel McAdams, dar distribuția are mai multe nume sonore.

  My week with Marilyn (2012)My week with Marilyn filme netflix

  Filmul My Week With Marilyn prezinta, dupa cum sugereaza si titlul, o saptamana din viata lui Marilyn Monroe, in Marea Britanie, in timp ce filma The Prince and The Showgirl cu actorul britanic Sir Laurence Olivier. În film este vorba despre o poveste de dragoste, dar si de multa tensiune. Ultima pentru ca intre cei doi, Marilyn si Olivier, este un conflict intre ego-uri, imposibil de descris mai bine decat prin caracterizarea pe care i-a facut-o Olivier: the stupidest, most self-indulgent tart I have ever come across.

  Filmul este recomandat de cele doua nominalizari la OscarMichelle Williams (pe care as descrie-o more brains than looks) care o interpreteaza pe Marilyn, si Kenneth Branagh, pentru rolul lui Olivier. Michelle Williams a primit un Glob de Aur pentru rol. Kenneth Branagh este un actor si regizor britanic cu pedigree dovedit, cunoscut pentru adaptarile dupa piesele lui Shakespeare. Pe langa cei doi, inMy Week With Marilyn apar Eddie Redmayne (The Other Boleyn Girl), Judi Dench si Emma Watson.

  A most wanted man (2013) – thriller de spionaj

  a_most_wanted_manCând un imigrant pe jumătate cecen, pe jumătate rus, ajunge în comunitatea islamică din Hamburg după ce pare a fi o perioadă de detenţie şi tortură, declarându-se moştenitor a averii tatălui său, agenţiile de securitate din Germania şi Statele Unite încep să îl monitorizeze. Pe măsură ce timpul trece şi miza devine din ce în ce mai mare, începe o cursă contra timp pentru a stabili adevărata identitate a acestui bărbat – victimă oprimată a regimului sau terorist într-o misiune de devastare?

  Continuând tema ultra cunoscută a luptei împotriva terorismului cu savoare islamică, A Most Wanted Man, ecranizare a romanului cu acelaşi nume a lui  John le Carré, oferă o perspectivă relativ nouă, povestea fiind inspirată din cazul real al lui Murat Kurnaz, cetăţean german de naţionalitate turcă arestat în Pakistan în 2001, ce ulterior a fost reţinut şi torturat în două centre militare de detenţie americane, înainte de a fi eliberat în 2006.

  Filmul regizat de Anton Corbjin (The American) are o distribuţie cu multe nume sonore printre care Rachel McAdamsRobin Wright (House of Cards), Philip Seymour Hoffman și Willem Dafoe .

   

  Safe House / Casa conspirativă (2012)

  Tot un film de spionaj, Safe House e un thriller de acțiune foarte intens cu Denzel Washington și Ryan Reynolds în rolurile principale. Ryan Reynolds e un agent CIA detașat la o casă conspirativă în Cape Town, unde are loc interogarea unui alt agent (jucat de Denzel Washington) care se pare că a trădat Agenția. Casa este atacată de mercenari și toți agenții sunt omorâți, în afară celor doi. Urmează o cursă în care cei doi fug de cei care vor să îi elimine…  Greu de spus cine e sincer și care sunt mizele ascunse. Ryan Reynolds va trebui să descurce toate ițele operațiunii, în timp ce se luptă pentru viața lui și a celuilalt agent, jucat de Denzel Washington.

  Identity thief/ Hoața de identitate (2013)


  Cu siguranță viața este mult mai distractivă când o furi de la altcineva. Victima este Sandy Bigelow Patterson (Jason Bateman), un tip de treabă. Munceşte, îşi plăteşte taxele şi are o familie frumoasă. Viaţa lui nu este plină de aventura dar este sigură şi lejeră.

  Dar aventura îl așteaptă la cotitură, pentru că identitatea îi este furată de Diana (Melissa McCarthy), care îşi satisface dependența de shopping cu fondurile pe care Sandy s-a chinuit o viaţă întreagă să le strângă.

  Lăsat fără bani de benzină şi cu riscul unui cazier, Sandy pleacă în căutarea hoaţei de identitate. Însă Diana nu este dispusă să renunţe la viaţa pe care a furat-o cu atât de multă uşurinţă şi cei doi se trezesc legaţi într-o aventură haotică, plină de umor şi absurd, cum doar regizorul filmului Horrible Bosses ar putea să ne-o aducă.

   

  The Imitation Game (2014)

  imitation game filme noi netflixActorul Benedict Cumberbatch s-a instalat confortabil în două nișe distincte: geniu (dacă producția este britanică: Van Gogh: Painted with WordsHawkingSherlock) sau antagonist (dacă e vorba de un blockbuster precum Star Trek sau Hobbitul). Când Imitation Game a fost anunțat nu a trebuit decât să verificăm țara de proveniență pentru a stabili – geniu.

  Într-adevăr filmul regizorului norvegianMorten Tyldum (Headhunters) are în centru figura matematicianului Alan Turing, cel care a spart Enigma – codul în care se realizau transmisiunile naziștilor. Importanța acestui fapt pentru deznodământul celui de-al Doilea Război Mondial îl transformă pe Turing într-un fel de supererou. Și totuși The Imitation Game se deschide cu Turing interogat de poliție, la câțiva ani de la sfârșitul războiului; crima lui Turing: homosexualitate.

  The Imitation Game se conturează ca un film despre realizările lui Turing, străbătut însă de un fir tragic: Turing s-a sinucis la 41 de ani, iar scenariul lui Graham Moore stabilește clar problema. Nu contează ce ai făcut pentru societate, important e să nu te ridici împotriva normelor ei.

  În film apar și Keira Knightley, Matthew GoodeMark Strong (Tinker Taylor Soldier Spy)

   

  No country for old men – super thriller în genul western

  no_country_for old men filme thriller

  E una dintre cele mai mari realizări cinematografice din ultimii 20 de ani.  Și probabil cel mai bun thriller al aceleiași perioade. Așa că dacă nu l-ai văzut din diverse motive, ai acum șansa să-l vezi pe Netflix. Nu există țară pentru bătrâni  (2007) nu poate fi ratat nici de cinefili, nici de cei care se uită la filme ocazional. Pentru că nu avem vreme de pierdut cu filme proaste. Thrillerul ăsta o să vă țină lipiți de canapea garantat. Pentru că e o urmărire cum numai în filme vedem. Și mai ales în filmele western 🙂

  Anton (Javier Bardem) îl urmărește pe agentul de poliție Moss (Josh Brolin), care a fugit cu o valiză de bani. La rândul lor, cei doi sunt urmăriți de un șerif. Povestea pare prea simplă ca să fie bună, dar talentul de a spune o poveste dezvoltat în atâtea și atâtea producții de film de Frații Coen este inegalabil. Până la urmă nici thrillerele clasice ale lui Alfred Hithcock nu se bazau pe povești complicate, dar what a ride sunt filmele lui.


  În plus, Javier Bardem e atât de diabolic de rău și periculos încât o să-ți fie greu să-l mai urmărești după în alt film fără să te treacă un fior de frică pe șira spinării. Nu-ți spunem mai mult, doar că Anton are un mod de a ucide oameni care o să-ți trezească niște reacții viscerale și un val de emoții cum nu ai mai trăit de ceva timp la un film. 🙂 Thrillerul western No country for old men a luat 4 premii Oscar: cel mai bun film, cea mai bună regie, cel mai bun scenariu și cel mai bun actor pentru jocul lui Javier Bardem. Vezi o scenă din acest thriller aici.

  Revolutionary Road (2008) 

  revolutionaryroadE o dramă romantică în care veți avea ocazia să îi vedeți din nou împreună pe Leonardo DiCaprio și Kate Winslet. Dacă nu l-ați văzut încă și aveți chef de un film serios despre rutina din cuplu și nerealizările din viața adultă, căutați-l în baza de date Netflix. Filmul a fost apreciat de critici și cei doi actori au fost nominalizați la Globurile de Aur pentru interpretările lor din Revolutionary Road.

  The Artist (2011) – comedie alb-negru 

  the artist filme frantuzesti
  În rolul principal joacă irezistibilul și haiosul Jean Dujardin. The Artist a făcut senzație la momentul lansării și a câștigat cam toate premiile pe care le putea câștiga. A luat Oscarul pentru cel mai bun film, pentru cea mai bună regie, pentru cel mai bun actor în rol principal (Jean Dujardin). Astfel, Jean Dujardin a marcat primul premiu Oscar luat vreodată de un francez la această categorie.
  Comedia The Artist e atât de umană și de caldă încât e imposibil să nu vă cucerească. Acțiunea are loc la Hollywood, la sfârșitul anilor ’20 și începutul următorului deceniu. Filmele mute încep să piardă din teren. Iar actorii vedetă trebuie să supraviețuiască trecerii la filmele cu sunet sau să dispară… Jean Dujardin e o astfel de vedetă, care se îndrăgostește de una din actrițele noului val…

   

  Dacă vreți să revedeți 🙂

  The Big Lebowski (1998) 

  the big lebowski comedii

  Sursa umorului din comedia The Big Lebowski este o încurcătură de identități. Astfel, personajul principal, The Dude, e cel mai relaxat om din lume. De aceea nu are niciun obiectiv în viață în afară de conservarea stării de relaxare. Însă, fără voie, the Dude e antrenat într-un carusel de răpiri, atacuri și răzbunări. The Big Lebowski e unul dintre cele mai bune filme de comedie din anii ’90.

  Iar dacă vreți să continuați cu alte filme de comedie în același stil, încercați și alte producții ale Fraților Coen. De la Fargo, la O Brother, Where Are Thou, la Burn After Reading și Hail, Caesar! Dacă ți-ai căutat vreodată argumente pentru a alege în viață calea unui pierdevară, atunci trebuie să fi văzut și comedia fraților Coen, cu Jeff Bridges în rol principal.

  Jeff Bridges este The Big Lebowski, The Dude, il duderino sau his dudeness, cel mai cool tip din oraș prin faptul că nu se agită pentru nimic în lume, nici măcar când este introdus într-o intrigă în care se vor pierde vieți, ba chiar și câteva frumoase degete de la picioare. His dudeness va rămâne calm și-și va savura băutura preferată, îmbrăcat în halat și visând scene suprarealiste cu tipa de care îi place, Julianne Moore. Dacă ți-ai pierdut vreodată coolness-ul, The Big Lebowski este cea mai simplă și la îndemână soluție pentru a-l recăpăta în cel mult două ore.

  Misiune Imposibilă – celelalte 4 filme din serie

  Dacă vreți să revedeți, vestea bună este că Netflix a adăugat și celelalte 4 filme din seria Misiune Imposibilă în rețea. Așadar acum puteți vedea pe Netflix toate cele 6 filme ale seriei de până acum.

  The Girl on The Train (2016)


  E un thriller cu Emily Blunt în rolul principal. Ea interpretează rolul unei alcoolice care a pierdut tot ce avea în viață din cauza băuturii. Soțul a părăsit-o și acum merge fără scop într-un tren… Comportamentul ei autodistructiv și depresiv o face să dezvolte o obsesie pentru fostul ei soț și actuala lui soție…

  Days of Thunder (1990)

  days of thunder Se pare că Tom Cruise a negociat cu Netflix nu doar preluarea celor patru filme din seria Mission Impossible, ci și filmul lui din 1990 Days of Thunder. Drama sportivă în care Tom Cruise interpretează un pilot de curse foarte competitiv, care își asumă riscuri nenumărate pentru a câștiga, dar care se îndrăgostește și în film, dar și în viața reală de doctorița care îl tratează, jucată de Nicole Kidman. Nicole Kidman e de o prospețime incredibilă în film, nouă ne-a făcut plăcere să revedem Days of Thunder după mulți ani 🙂

  Gladiatorul (2000)

  Marele succes al regizorului Ridley Scott, cu Russell Crowe în rolul principal e unul din acele filme de aventuri și acțiune care poate fi văzut și revăzut ori de câte ori rămâi în pană de idei de filme și vrei să vezi ceva entertaining. Acum îl poți vedea și pe Netflix.

  Lista lui Schindler / Schindler’s List (1993)

  Cruciada individuală a lui Oscar Schindler (Liam Neason) de a salva cât mai mulţi evrei din lagărul de concentrare condus de Amon Goeth (Ralph Fiennes), un comandant nazist egomaniac şi foarte zelos, îndreaptă un deget acuzator spre toţi cei care au afirmat că orice rezistenţă din interior în faţa naziştilor ar fi fost imposibilă.

  Inspirat dintr-o poveste reală, filmul care i-a adus încă un Oscar lui Steven Spielberg prezintă nu doar oroarea crimelor în masă, a camerelor de gazare, a gropilor comune şi a ucigaşilor fără remuşcări, ci şi o dimensiune a Holocaustului despre care nu se prea vorbeşte : interesele economice care gravitau în jurul sclavilor evrei. Schindler reuşeşte să salveze lucrătorii din propria fabrică mizând pe lăcomia fără margini a birocraţilor şi ofiţerilor nazişti, convinşi că în spatele intenţiilor acestuia nu se află nimic altceva decât dorinţa, perfect normală conform moralei lor distorsionate, de a caştiga cât mai mult cu ajutorul prizonierilor.

  Filmele pe care Netflix le-a introdus în grila sa în ultimele 2-3 luni

  Comedii noi Netflix


  Mereu suntem în căutare de comedii noi pe Netflix și câteodată nu prea avem noroc. Așa că iată ce comedii noi Netflix au apărut sau apar în curând. Sunt comedii nou-nouțe produse de Netflix, dar și câteva comedii bune ceva mai vechi.

  Catch me if you can / Prinde-mă dacă poți – disponibil din 1 mai 2020

  catch me if you can filme noi netflix_Un film pe care merită să-l (re)vezi oricând ai chef de o experiență plăcută de vizionare. Un film la care râzi, care te ține în suspans și care te lasă la final cu satisfacția a 2 ore petrecute în cel mai plăcut mod. Regizat de Steven Spielberg și cu Leonardo DiCaprio și Tom Hanks în rolurile principale, Catch me if you can n-avea cum să dea greș. Povestea e inspirată din fapte reale, și anume un escroc care până la vârsta de 20 de ani înșelase multă lume de milioane de dolari, dându-se drept medic sau pilot de avion!! Da, ați citit bine 🙂

  The Man from U.N.C.L.E. (2015)

  The Man from U.N.C.L.E.Filmul The Man from U.N.C.L.E. e un mix promițător de aventură, acțiune și comedie, așa că nu-l ocoliți. Perechea de agenți secreți interpretată de Henry Cavill (cunoscut din Superman) și Armie Hammer (The Lone Ranger) face tot posibilul să oprească o organizație criminală internațională. Aceasta urmărește destabilizarea lumii prin răspândirea armelor nucleare. Citește aici mai multe și vezi trailerul.

  Ricki and the Flash (2015)

  Dramedia Ricki and the Flash împletește problemele în familie cu elementul nelipsit din filmele lui Meryl Streep din ultimul timp: muzica. Actrița o interpretează pe Linda, o femeie de vreo 60 de ani care a renunțat la familie din pasiune pentru muzică. Pasiunea i-a fost răsplătită printr-un succes modest alături de formația Ricki and the Flash. Când fiica ei încearcă să se sinucidă, Linda este chemată de fostul soț (Kevin Klein, care a apărut alături de Streep în Sophie’s Choice). Fiica din film e interpretată chiar de fiica lui Meryl Streep, Mamie Gummer. Vezi trailerul Ricki and the Flash.

  The Squid and the Whale / Câinele și pisica (2005)

  Squid-and-the-whaleDacă ai văzut noua producție Netflix Marriage Story și ți-a plăcut, atunci e bine de știut că din aprilie 2020 va fi disponibil în rețeaua Netflix un alt film semnat de regizorul Marriage Story, The Squid and the Whale. Regizorul Noah Baumbach urmărește povestea a doi băieți care trebuie să treacă peste divorțul părinților.

  Waiting… / Cu ce vă servim? (2005)

  O comedie foarte simpatică, cu Ryan Reynolds și Anna Faris, care urmărește viața unor tineri ajunși fără voia lor chelneri. Fiecare dintre personaje are problemele lui, dar viața la restaurant îi unește și îi ajută să uite de toate.

  The Mask of Zorro (1998)

  mask of zorro
  THE MASK OF ZORRO, Catherine Zeta-Jones, Antonio Banderas, 1998

  Eh, cam toți am urmărit legenda lui Zorro, așa cum e spusă cu Antonio Banderas, Catherine Zeta-Jones și Anthony Hopkins în rolurile principale. 🙂 Dar e plăcut să o revezi oricând, pentru că îți va transmite multă energie pozitivă.

  Men in Black / Bărbații în negru (1997)

  Un alt clasic, urmat de mai multe sequel-uri care vor fi de asemenea disponibile din aprilie pe Netflix România: Men in Black 2 și Men in Black 3.

  The Breakfast Club / Școala de sâmbătă (1985)

  Dintre toate titlurile de filme noi pe Netflix, Școala de sâmbătă are printre cele mai mari note pe IMDB, 7,9. Este de fapt un film cult, despre 5 elevi de liceu care descoperă că au mult mai multe în comun decât s-ar fi gândit. 🙂

  Comedii romantice noi Netflix

  Am creat o categorie specială dedicată comediile romantice noi de pe Netflix 🙂 Am găsit cinci, una care se lansează în mai 2020, patru un picuț mai vechi, din 2018, 2015, 2012 și 2009.

  Crazy Rich Asians (2018) – My Big Fat Greek Wedding varianta asiatică

  Crazy+Rich+Asians filme noi netflixE o comedie romantică în care o profesoară de economie chinezo-americancă descoperă că prietenul ei face parte din una din cele mai bogate familii din Singapore… Se va putea integra new-yorkeza în familia lui Nick? 🙂 A avut mare succes de boxoffice și unul împărțit printre critici 🙂

  Hello, My Name Is Doris (2015)

  hello-my-name-is-doris filme noi netflixE o comedie foarte simpatică :). O femeie trecută bine de prima tinerețe prinde curaj pentru a-l curta pe colegul ei de muncă muult mai tânăr ca ea… Urmează multe ipostaze și neînțelegeri comice, care de care mai absurde și nebunești.

  Ghosts of Girlfriends Past / Fantomele fostelor iubite (2009)

  ghosts of girlfriends past filme noi netflix

  Nu e un mare film dar cred că e suficient să punctăm atât: îl are pe atrăgătorul și talentatul Matthew Mcconaughey în rol principal 🙂 Un tip foarte afemeiat, ajunge să fie bântuit de vechile iubiri. În această comedie romantică joacă și Emma Stone și Jennifer Garner.

  Filme de acțiune noi Netflix


  Îți plac filmele de acțiune care te țin lipit de canapea până la final? Și nouă. Așa că iată ce filme de acțiune vom vedea sau revedea în aprilie 2020 pe Netflix.

  Sergio (2020) – film original NETFLIX

  sergio filme noi netflixCarismaticul fost-diplomat al Națiunilor Unite Sergio primește o ultimă misiune în Bagdad. Care se dovedește una dintre cele mai dificile și riscante din întreaga carieră. Sergio este un film de acțiune original Netflix. 

  Extraction / Operațiunea de recuperare (2020) – film original NETFLIX

  Chris Hemsworth, pe care îl știi din Thor și Avengers, joacă în acest film de acțiune și thriller palpitant. La fel de neînfricat ca și în celalte producții în care l-am văzut, în Extraction intră în lumea cartelurilor de droguri și traficanți de arme pentru a-l salva pe copilul unuia dintre traficanți. Va reuși oare?

  The Mummy / Mumia (1999)

  Un film de acțiune și aventură din 1999, urmat de alte sequel-uri pe care de asemenea vei putea să le vezi pe Netflix din aprilie 2020: The Mummy Returns și The Mummy: Tomb of the Dragon Emperor. Doar că nu sunt nici pe departe la fel de inspirate ca originalul. În Mumia, un american care face parte din Legiunea Srăină Franceză aduce la viață în mod accidental o mumie antică. Pune astfel în pericol umanitatea, în căutarea reîncarnării ființei iubite.

  In the Line of Fire / În bătaia puștii (1993)

  in the line of fire Este un film de acțiune cu Clint Eastwood, John Malkovich și Rene Russo, care și-a păstrat o notă destul de bună pe IMDB, 7.2. Agentul secret Frank Horrigan (Clint Eastwood) nu a putut să îl salveze pe președintele Kennedy, dar va face tot posibilul să îl salveze pe președintele în exercițiu…

  The Karate Kid (1984)

  Este un film de aventură și acțiune prin care adolescentul Daniel se transformă dintr-un băiat fără multe responsabilități într-o persoană matură. Meritul îi revine maestrului Miyagi care îl învață karate și filosofia din spatele acestei arte marțiale.

  Thrillere și filme horror noi Netflix

  Hmm, un thriller psihologic sau un film horror bun te va face să uiți de faptul că trăim și noi, oarecum, un film acum. Așa că haideți să încercăm niște thrillere nou apărute pe Netflix.

  Children of Men – disponibil pe Netflix din 22 mai 2020

  Intr-o lume tot mai ameninţată de suprapopulare, Children Of Men propune un univers de coşmar în care umanitatea este pe cale de dispariţie din cauza infertilităţii. Cum întrega societate umană este construită pe ideea de progres, de mai mult şi mai bine pentru cei ce vor veni, certitudinea că cei încă în viaţă sunt ultima generaţie de oameni care va vedea lumina zilei antrenează dispariţia vechilor structuri sociale care vor fi înlocuite de anarhie, terorişti şi un ultim regim totalitar rămas în picioare în Marea Britanie.  Children of Men nu este o poveste lipsită de speranţă, în centrul ei aflându-se o femeie însărcinată pe care Theo Faron (Clive Owen), un funcţionar anonin, va încerca să o scoată dintr-o ţară în care toţi imigranţii erau vânaţi şi trimişi în lagăre de exterminare sub privirile impasibile ale britanicilor. Vezi trailerul Children of men.

  Psycho și Vertigo / Amețeala – din 22 mai 2020

  vertigo filme noi netflix

  Din 22 mai 2020 poți vedea pe Netflix două dintre cele mai cunoscute și apreciate thrillere din toate timpurile, marca Alfred Hitchcock: Psycho și Vertigo. Au băgat în sperieți generații de iubitori de film 🙂 și au influențat la fel de multe generații de regizori și realizatori de filme.

  Hannibal (2001)

  Este continuarea filmului Tăcerea mieilor (1991). În noul thriller și horror psihologic, regizat de Ridley Scott, criminalul în serie Hannibal, interpretat de Anthony Hopkins, trăiește în Italia. Devine ținta răzbunării, în timp ce agentul special FBI Clarice, jucat de data aceasta de Julianne Moore, încearcă să îl prindă.

  Dangerous lies / Minciuni periculoase (2020) – Film original NETFLIX

  Dangerous-Lies filme noi netflixBanii nu aduc fericirea. Acest lucru îl află și îngrijitoarea unei persoane foarte bogate, care moare și îi lasă ei toată averea. Noua bogăție o atrage într-o lume a minciunii și a crimei, care o va putea costa nu doar banii, ci și viața.

  Red Dragon (2002)

  Aprilie se pare că a fost luna lui Anthony Hopkins la Netflix, pentru că au introdus multe filme în care acesta joacă: Hannibal, Meet Joe Black, Masca lui Zorro, 84 Charing Cross și Red Dragon. Ultimul este de asemenea o continuare la Tăcerea mieilor. De data aceasta Hannibal este implicat în capturarea unui alt criminal în serie misterios, care își spune Zâna măseluță.

  Night of the Living Dead / Noaptea morților vii (1968)

  Filmul Noaptea morților vii se ridică de asemenea la cea mai mare notă pe IMDB dintre toate filmele introduse de Netflix în lista de titluri noi disponibile. Are nota 7.9, ceea ce e o notă extraordinar de bună. Un grup de tineri se baricadează la o fermă pentru a se adăposti de niște monștri care fac ravagii pe Coasta de Est a Statelor Unite. Filmul se potrivește destul de bine cu situația prin care trecem și noi acum, cu carantina generală. 🙂

   

  Filme drame noi Netflix

  Forrest Gump

  forrest gump filme noi netflix Comedia-dramă a regizorului Robert Zemeckis din 1994, câștigătoare a 6 premii Oscar, nu mai are nevoie de nicio prezentare. Dacă vrei să (re)vezi un film bun care să-ți readucă încrederea în umanitate, atunci Forrest Gump e pentru tine. Disponibil din 1 mai 2020 pe Netflix. Cu Tom Hanks în rolul principal.

  Tigertail / Tigertail: O poveste de viață (2020) – Film original NETFLIX

  tigertail-filme noi netflixE o dramă americano-taiwaneză, în care Grover, un emigrant din Taiwan, își amintește cu nostalgie de marea lui dragoste din tinerețe. Grover vizitează apoi după mulți ani țara natală. Cum va fi reîntâlnirea cu femeia iubită și pierdută de atât de mult timp?

  Sex, lies, and videotape / Sex, minciuni și casete video (1989)

  Sex, lies, and videotape filme noi netflixGraham (James Spader) filmează femei ce își povestesc de bună voie experiențele, eșecurile, fanteziile și plăcerile sexuale. Urmărind apoi aceste casete singur, Graham trăiește plăcere sexuală, imposibilă pentru el în prezența unei femei. Nu știm exact de ce Graham are acest blocaj, dar jocul minții și al dialogurilor dintre personajele principale sunt o plăcere cinemtografică în sine. Filmul nu este niciun moment plictisitor și reușește să ducă la capăt cu brio această ipoteză extremă a personajului masculin. De la lansare, realizarea regizorului Steven Soderbergh, Sex, lies, and videotape a căpătat statutul de film cult.

  Les Misérables / Mizerabilii (2014)


  Les Miserables este o noua adaptare a romanului omonim al lui Victor Hugo, transformata de aceasta data intr-un musical, dupa musical-ul de succes Les Miserables creat in anii ’80. Pentru cei care nu stiu, actiunea se petrece in Parisul secolului al XIX-lea, urmarind vietile mai multor personaje, firul unificator fiind Jean Valjean, un fost detinut ce incearca sa isi refaca viata si sa isi mantuiasca trecutul. Jean Valjean este jucat de Hugh Jackman; politistul Javert care il urmareste pe de abia eliberatul detinut este interpretat de Russell CroweAnne Hathaway este Fantine, lucratoare intr-o fabrica; Amanda Seyfried este Cosette, fiica lui Fantine, iar Eddie Redmayne il interpreteaza pe Marius Pontmercy, dragostea lui Cosette. Citește mai mult și vezi trailerul Les Miserables.

  Elizabeth / Elisabeta, regina virgină (1998)

  Elizabeth 1E o dramă istorică despre anii de început ai reginei Elizabeth I, în care află ce înseamnă de fapt să fie monarh. Regina e jucată de actrița australiană Cate Blanchett, care a primit un premiu Golden Globe pentru interpretarea sa extraordinară.

  Drame romantice noi pe Netflix

  Call Me by Your Name / Strigă-mă pe numele tău (2017)

  call-me-by-your-nameMinunata dramă romantică Call me by your name a fost revelația anului 2017. Vestea bună este că din 28 aprilie 2020 e disponibilă și pe Netflix, să o vedeți sau să o revedeți după pofta inimii oricând aveți chef și timp. Unul dintre cele mai frumoase și romantice filme din ultimii ani, Strigă-mă pe numele tău te va face să-ți amintești de prima dragoste și să visezi la o vacanță de vară în însorita Italie. Într-o vară de neuitat, tânărul Elio, jucat de noul star masculin de la Hollywood, Timothee Chalamet, se îndrăgostește de cercetătorul asistent al tatălui său… Ca orice primă iubire e unică, specială, intensă. Un singur lucru trebuie să ai în vedere pentru a te lăsa vrăjit de sensibilitatea ispititoare a poveştii din acest film şi de calităţile vizuale: toleranţa faţă de iubirea dintre două personaje de sex masculin. Dacă nu ai această prejudecată, vei descoperi un film de dragoste senzual și empatic, care va rămâne în topurile celor mai bune filme de gen.

  Breathe / Rămâi (2017)

  Respire/Breathe este un film despre adolescență, schimbări și, inevitabil, dragoste. Charlie este o adolescentă de 17 ani a cărei viață este tulburată de sosirea unei noi colege. Sarah, adolescentă nonconformistă și rebelă, s-a mutat din Nigeria. Cele două fete se înțeleg bine de la început, iar o călătorie la mare antrenează o serie de evenimente răscolitoare pentru Charlie, în speță sărutul cu Sarah. Mélanie Laurent, actrița din Inglourious Basterds, se află cu Respire (Breathe) la cea de-a doua producție regizorală. Citește aici mai multe despre Breathe.

  A Knight’s Tale (2001)

  a_knights_tale_filme noi netflixE un film romantic de aventură în care îl vei putea admira pe Heath Ledger. După ce stăpânul lui dispare, un supus de origine modestă, dar foarte ambițios, ajunge cavaler…

  Meet Joe Black / Întâlnire cu Joe Black (1998)

  O dramă romantică de fantezie, Meet Joe Black îi aduce împreună pe Brad Pitt și Anthony Hopkins. Brad Pitt este Moartea, care se îndrăgostește de fiica lui Anthony Hopkins, un mogul media.

  Rent / Viață de boem (2005)

  Un musical romantic realizat după foarte apreciatul musical produs pe Broadway cu același nume. În centrul poveștii e un grup de boemi din East Village, New York, care trăiesc, iubesc și se luptă cu SIDA.

  Out of Africa / Departe de Africa (1985)

  Una dintre cele mai frumoase drame romantice, Out of Africa este povestea de dragoste exotică și unică dintre o baronesă (Meryl Streep) și un vânător din Kenya. El este interpretat de Robert Redford.

  Animații noi pe Netflix

  howl's moving castle animatii noi netflixPentru cei mai mici privitori Netflix, copiii, Netflix a pregătit câteva filme de animație simpatice pentru lunile aprilie-mai. Printre care, vă recomandăm în primul rând filmele de animație ale studioului japonez Ghibli. Poate ați încercat deja câteva, sunt la fel de potrivite și pentru copii, și pentru adulți. The Wind Rises / Vântul se întețește (2013), From up on Poppy Hill / Dealul cu maci (2011), Howl’s Moving Castle / Castelul umblător (2004), Ponyo (2008), Pom Poko (1994), Violet Evergarden Gaiden: Eternity and the Auto Memories Doll (2019), When Marnie Was There / Anna și Marnie, Whisper of the heart / Șoapte din inimă. Dacă vreți să vedeți filme de animație Netflix noi americane, aveți aici o selecție: Smallfoot / Aventurile lui Smallfoot (2018), Babe /Povestea lui Babe (1995), The Swan Princess/ Prințesa lebădă (1994), The Land Before Time / Tărâmul uitat de timp (1988). Citește și:

  Cele mai bune filme Netflix – 25 filme de top pe Netflix

  Seriale Netflix – 50 de seriale bune pe care le poti vedea pe Netflix

  Documentare Netflix – 20 de documentare super interesante

  LASĂ UN COMENTARIU

  Please enter your comment!
  Please enter your name here