10 Filme noi Netflix de văzut, intrate în grilă în ultimele săptămâni

0
127315
filme noi netflix de vazut (3)

Nu sunt mereu filme noi Netflix care merită să fie văzute. Dar în 2022, Netflix pare să-și diversificat destul de mult oferta, investind mai mult în producții europene și, în general, non-americane -- iar câteva dintre acestea sunt filme reușite, pe care să nu le ocolești. Iată așadar recomandările noastre de filme noi Netflix, dar și ce producții să ocolești.

1. Promising Young Woman / Femeie promițătoare (2020)

promising young woman filme noi 2021Filmul Promising Young Woman reușește să combine cu succes ce au mai bun două genuri clasice cinematografice: suspansul din thrillere cu umorul din comedii. Iar super talentata Carey Mulligan face un rol de zile mari, ca de vârf de carieră.

Un thriller care o urmărește pe o tânără de 30 de ani în încercarea de a procesa pierderea celei mai bune prietene, pedepsindu-i pe toți cei implicați activ sau prin nepăsare în suferința prietenei ei.

Cu un scenariu bine scris, de tânăra britanică Emerald Fennell, recunoscută până acum pentru serialul BBC Killing Eve. Dacă știi abordarea subversivă din Killing Eve, un thriller în care senariștii, și nici actorii, nu se iau prea în serios, atunci poți să-ți faci o idee despre abordarea din Promising Young Woman. Femeie promițătoare a luat de altfel Oscarul pentru cel mai bun scenariu original în 2021.

2. Lady Chatterley’s Lover / Amantul Doamnei Chatterley -- apare vineri, pe 2 decembrie

lady-chatterleys-lover-filme de epoca

Continuăm articolul cu filme noi Netflix cu o producție romantică de epocă, ce va fi lansată vineri pe Netflix. Povestea toridă de dragoste dintre Lady Chatterley și paznicul terenului de vânătoare de pe domeniul său o fac pe prima să rupă orice convenții sociale pentru a-și putea trăi viața alături de iubitul ei…

Clasicul roman de dragoste al lui D.H. Lawrence primește o nouă adaptare, în care Lady Chatterley este interpretată de actrița britanică de 25 de ani Emma Corrin, pe care ați văzut-o în rolul lui Lady Diana în sezonul de anul trecut al The Crown.

3. The Wonder / Minunea (2022)

minunea filme noi netflixNetflix a dat lovitura cu The Wonder. Am văzut multe filme noi Netflix, dar Minunea este cu adevărat o minune 🙂 Cel mai hipnotizant film pe care l-am văzut în 2022, de departe. Iar Florence Pugh, actrița britanică din rolul principal, ne-a convins total de talentul ei. Inteligența și forța cu care își dozează și interpretează acest rol la doar 26 de ani ne fac să spunem că este noua Kate Winslet sau Scarlett Johansson.

Acțiunea se petrece în Irlanda, după Marea Foame a Cartofului din secolul al XIX, când un milion de irlandezi au murit. O infirmieră din Londra (Florence Pugh) este chemată într-un sat pentru a supraveghea o fată de 11 ani, care nu a mai mâncat de 4 luni și e considerată de comunitate o sfântă. Un film despre credințe și cât de departe sunt dispuși oamenii să meargă pentru certitudinile lor…

4. Closer (2004) – dragostea într-un pătrat amoros


closer filme emotionanteUn film de neratat și unul dintre filmele noastre de dragoste preferate, apărut în 2004, dar intrat doar de câteva zile în grila Netflix.

Intrat parcă într-un con de umbră nemeritat, Closer e unul dintre cele mai profunde filme de dragoste, un film care privește adânc în complexitatea relațiilor de iubire și nu oferă o poveste previzibilă de dragoste. Lacrimile rostogolite pe obrazul lui Natalie Portman vor rămâne mult timp cu tine și după ce se va încheia filmul.

Closer are în centru mai multe povești de dragoste. În timp ce Dan (Jude Law) și Alice (Natalie Portman) se zbat să reziste în relația lor amoroasă, Anna (Julia Roberts) și Larry (Clive Owen) trec printr-o despărțire urâtă, după ce ea îi dezvăluie acestuia că a avut o relație extraconjugală.

5. All Quiet on the Western Front / Nimic nou pe frontul de vest (2022)

all-quiet-on-the-western-front-filme noi netflixUnul dintre filmele noi Netflix cele mai dure și, probabil, un candidat Netflix la Oscarurile de anul viitor. E un film anti-război adaptat după romanul celebru, cu același nume, semnat de Erich Maria Remarque, cu Daniel Bruhl în rolul principal. Povestea urmărește un soldat pe măsură ce experimentează ororile Primului Război Mondial. Filmările au avut loc în Praga anul trecut, lansarea a fost la Festivalul de Film de la Toronto din acest an, iar pe platforma Netflix a fost lansat la sfârșitul lunii trecute.

E o dramă puternică, cu imagini impresionante și o cinematografie de nota 10. Singurul minus este imaginea grafică a războiului, puteam să înțelegem perfect mesajul filmului și fără atâta sânge, cadavre dezmembrate și aruncate prin copaci.

6. The Good Nurse (2022)

the good nurse filme noi netflixContinuăm lista de filme noi Netflix cu un thriller bazat pe fapte reale și care a avut premiera în grila Netflix pe 26 octombrie 2022.

Jessica Chastain și Eddie Redmayne sunt actorii principali din The Good Nurse, un thriller bun, bine jucat, dar care are un final care vine brusc și nenatural. Un film, de asemenea, despre cât de mult se acoperă cu hârtii și lipsă de responsabilitate sistemul medical în Statele Unite, la fel ca și în România. Un fel de stat în stat.

Un asistent fără scrupule, interpretat de Redmayne, ucide în decursul mai multor ani peste 300 de pacienți. O altă asistentă medicală, jucată de Jessica Chastain, ajută la prinderea ucigașului… Thrillerul se bazează pe fapte reale și pe documentarea best-sellerului din 2013 cu același nume, semnat de Charles Graeber, despre criminalul în serie Charles Cullen…

Vezi aici trailerul The Good Nurse.

7. Robbing Mussolini / Să-l jefuim pe Mussolini (2022)


robbing mussolini filme noi netflix_E unul dintre cele mai distractive filme noi Netflix lansate în ultima perioadă. Dacă ți-a plăcut Inglorious Basterds, al lui Tarantino, sunt șanse să-ți placă și Robbing Mussolini, realizat în același ton, cu suspans, umor, multă acțiune și istorie. Un film din sub-genul filme despre jafuri, Robbing Mussolini îl are în centru un antreprenor “pe timp de război”, care adună o bandă de răufăcători, fiecare cu talentul lui special, pentru a-i fura comoara lui Mussolini. 🙂

Poți vedea aici trailerul Robbing Mussolini.

8. The Chalk Line / Linia de cretă 

the chalk line filme noi netflix

Un film polițist și de mister produs de Netflix Spania și bazat pe fapte reale, Linia de cretă are la bază povestea adevărată a „monstrului din Amstetten” -- despre o fată ținută în captivitate de propriul tată timp de 24 de ani. Filmul este axat pe un cuplu care se conectează emoțional cu unul dintre copiii născuți din abuzurile suferite de această fată.

Rolul principal este interpretat de Elena Anaya, pe care probabil ai văzut-o în horror-ul lui Pedro Almodovar, The skin I live in / La pele que habito.

9. The luckiest girl alive / Cea mai norocoasă fată (2022) 

fata cea mai norocoasa filme netflix noiO dramă-thriller Netflix care se ridică peste valoarea medie a producțiilor gigantului de streaming. Așadar, verdictul nostru este da, urmăriți-l!

Ani, jucată de Mila Kunis, pare o tânără parvenită și atât. Filmul începe promițător, cu tot felul de scene în care Ani demonstrează cât de lipsită de scrupule este. De fapt, aflăm că are un scop: parvine pentru a avea mai multă greutate versiunea ei despre atacul armat care a avut loc în liceul în care a studiat… E plăcut s-o vezi din nou pe Mila Kunis pe ecran, după o pauză destul de lungă, într-un film ok de urmărit seara după serviciu.

10. Mr. Harrigan’s Phone / Telefonul Domnului Harrigan (2022)


mr harrigan s phone filme netflix noiÎn linia modei din ultimii ani de a face mash-up-ul de genuri, Netflix adaptează o nuvelă de Stephen King într-un film care vrea să fie și dramă, și mister, și horror. Prin urmare, Telefonul Domnului Harrigan e jumătate din timp dramă și încearcă după o oră să se transforme în horror… Evident că nu poți să faci transformarea în mod convingător, după ce jumătate din film o dai cu comentarii despre cât de periculoasă este tehnologia telefoanelor mobile pentru societatea modernă… 😀

Un copil este antamat de un miliardar bătrân și morocănos -- jucat de Donald Sutherland -- pentru a-i citi din cărțile preferate, de câteva ori pe săptămână. Încet-încet, copilul transformat în adolescent, construiește o conexiune cu miliardarul. O conexiune care pare să supraviețuiască dispariției acestuia din urmă.

Verdictul Postmodern: merită văzut doar dacă nu ai alte opțiuni mai bune.

 

Alte filme Netflix apărute în ultima perioadă pe Netflix

1. The King of Staten Island / Regele din Staten Island (2020)The King of Staten Island_filme netflix noi

O dramă-comedie adusă de Netflix curând în grila sa, regizată și co-scrisă de Judd Apatow, pe care îl știți pentru comediile Knocked Up, Virgin la 40 de ani, Trainwreck. Așa cum filmele de mai sus i-au făcut celebri pe Seth Rogen, Steve Carell sau Amy Schumer, Regele din Staten Island ar trebui să funcționeze ca un vehicul de lansare pe orbita Hollywoodului pentru Pete Davidson, pe care îl știți mai ales din distribuția show-ului de comedie live Saturday Night Live.

Alături de Pete Davidson, din distribuție fac parte și actori precum Marisa Tomei și Steve Buscemi, într-o poveste despre un tânăr care nu-și găsește drumul în viață. Trăiește acasă la mama lui, nu are job și fumează marijuana cât e ziua de lungă. Dar schimbările din viața mamei îl vor determina să-și înfrunte propriile probleme.

Verdict Postmodern: noi l-am tot ocolit, până când într-un final i-am dat “play” și l-am văzut pe tot dintr-o suflare. Nu e o capodoperă, dar e mai proaspăt și plăcut de urmărit față de majoritatea filmelor Netflix.
2. Am fost cândva celebru (2022)

I Used to Be Famous filme netflix noiO comedie britanică despre un fost cântăreț dintr-o trupă de băieți cu oarecare succes, dar care a ajuns un adult ratat. Încearcă să se reinventeze cooptând în “trupa” sa pe un tânăr toboșar cu probleme de sănătate.

Verdict Postmodern: Am fost cândva celebru e un film ușurel, cu energie bună, dar nu merită să fie văzut decât dacă nu ai chiar nicio altă opțiune pentru această seară.

3. Cutează să atingi stelele (2022)

Jumping-From-High-Places_filme noi netflix

Tot o comedie nouă Netflix, dar de această dată italienească, despre o tânără care își propune să-și depășească anxietățile cu ajutorul prietenilor. Nu e o comedie uau, nu te vei zdruncina de râs, nu e nici originală, dar dacă vrei să te relaxezi seara după serviciu cu peisaje și imagini de vară din Italia (mai exact din pitoreasca zonă Apulia), plus intrigi ușoare cu tineri plăcuți, atunci Cutează să atingi stelele este pentru tine.

4. Host Autumn Fall (2015)


host autumn fall filme netflix noiUn film Netflix nou în grilă, Host Autumn Fall este producția perfectă pentru toamnă. Ne-a plăcut această comedie norvegiană intimă, cu personaje îndrăgostite de cărți, într-un Oslo în plină toamnă. 🙂 Da, recomandarea noastră este să îi dați o șansă.

5. Lou (2022)

lou filme netflix noi

Un thriller de acțiune Netflix cu laureata Oscar-ului Allison Janney în rolul unei bătrâne morocănoase care se dovedește foarte abilă în lupta cu un tânăr care vrea să le facă rău chiriașelor sale.

Verdict Postmodern.ro: un film slab, cu un scenariu străveziu, care nu merită timpul tău.

6. Zola (2021)

zola filme netflix noiUn film pe care l-am văzut înainte să intre în grila Netflix de curând și pe care am ezitat mult dacă să vi-l recomandăm printre cele mai bune filme de anul trecut. E un film care te prinde foarte ușor, o comedie și în același timp o dramă puternică, despre două femei care pleacă într-un road trip prin Florida, ca să descopere că show-ul de striptease către care călătoreau era de fapt prostituție.

Zola este primul film care ecranizează un Tweet devenit viral, mai exact un thread de Tweeturi de pe Twitter, bineînțeles. Și reușește să îl ecranizeze cu multă prospețime, pentru că Zola spune povestea altfel și îți arată o lume la care nu avem acces, dar și cum a fost această lume influențată de tehnologie.

Verdict Postmodern.ro: vă recomandăm să-l vedeți, dar nu e o vizionare ușoară. 🙂

7. Singel 39 (2019)


Singel 39 filme netflix noiO comedie olandeză adusă de Netflix în grila sa dar care nu dă pe afară de umor și nici la capitolul scenariu nu excelează. O femeie de carieră încearcă să construiască o relație de încredere și prietenie cu un bărbat, dar compromisul rezultat nu are în ingrediente și atracția fizică.

8. Adulți iubitori / Loving Adults (2022)

loving adults thrillere netflixNetflix ni-l tot împingea la recomandări dar nu ne-a atras din prima. Nu faceți aceeași greșeală ca noi 😛 Primul film original Netflix danez e un thriller cum numai nordicii se pricep să facă, unul care-ți îngheață sângele în vene.

Jucat impecabil, Adulți iubitori e un thriller Netflix despre cum dragostea se poate transforma în ură și chiar moarte. Tensiunea din interiorul unei căsnicii a fost dramatizată în nenumărate filme, dar Loving Adults reușește să-ți dea niște fiori de toată frumusețea 🙂

9. Am trecut pe acolo / I came by (2022)

i-came-by-thrillere netflix

Un thriller Netflix nou, produs de data asta de britanici, mult peste calitatea cu care ne-a obișnuit Netflix la thrillerele semnate de gigantul american. Un thriller cu idei, care combină suspansul cu comentariul despre diferențele semnificative între păturile sociale din Marea Britanie.

Un tânăr intră în casa unui fost judecător pentru a i-o vandaliza -- cu scopul de a-l face să se simtă vulnerabil, dar descoperă ceva înspăimântător. Cel pe care trebuia să îl facă să se simtă vulnerabil este un “prădător” periculos.

De aici se pun în mișcare rotițele thrillerului care prinde din ce în ce mai multe personaje și le malaxează într-un scenariu din care nu știi cine va ieși la suprafață: adevărul acoperit până acum din cauza privilegiului și banilor sau va câștiga, și de această dată, minciuna.

10. Eu sunt toate fetele (2022)


i am all girls filme politiste netflixUn film polițist Netflix nou, care vine din Africa de Sud. Filmul este o reflecție asupra traficului de femei și fete de peste tot din lume… Politicieni sus puși abuzează de putere și frâng viețile a nenumărate fete din Africa de Sud. O polițistă foarte determinată, dar și afectată emoțional de abuzurile pe care le anchetează, încearcă să dea de cap rețelei care există deja de zeci de ani.

Ghidul lor improbabil este un criminal în serie care îi conduce pe polițiști din aproape în aproape către capii rețelei. Eu sunt toate fetele este mai mult decât un film polițist, e o dramă care reușește să-ți transmită cât de dificil este să faci față emoțional cazurilor pe care le anchetezi ca polițist.

11. Never. Rarely. Sometimes. Always 

never. rarely. sometimes. always filme noi

Un film de acum doi ani dar care a intrat acum 2 săptămâni pe Netflix și e unul dintre preferatele noastre.

E un film american cât se poate de european. 🙂 Cu un ritm lent, multe lucruri lăsate nespuse, dar cu atât mai intens și mai apăsător. Simplist spus, este vorba despre drama unei adolescente care rămâne însărcinată. Dar povestea e spusă cu atâta delicatețe, discreție și sensibilitate, încât e mai convingătoare decât dacă ar fi fost mult mai directă și ar fi arătat abuzuri fizice sau psihologice.

Depinde foarte mult ce vrei să vezi, pentru că nu e un film confortabil, la care să te relaxezi seara după o zi de muncă. La fel ca și celelalte filme noi Netflix din listă și acesta este cel puțin inspirat de fapte reale. Creatoarea filmului a pornit de la un caz real din Irlanda, al unei femei de origini indiene căreia doctorii i-au refuzat avortul și care s-a îmbolnăvit apoi grav…

12. Blonde (2022) 

BLONDE filme noi 2022Mult-așteptatul Blonde a fost o dezamăgire mare pentru noi. Un film lung cu multe pretenții și artificii artististice, din care singurul lucru bun este interpretarea lui Marilyn Monroe, de către Ana de Armas.

Blonde este un film biografic despre Marilyn Monroe, jucată de nimeni alta decât Ana de Armas. O știi pe Ana din Knives Out, unde este tânăra pe care se bazează personajul lui Christopher Palmer pentru îngrijire. După colaborarea din Knives Out, Daniel Craig a recomandat-o ca Bond girl, așa că ați văzut-o și în ultimul film James Bond. Din distribuția Blonde fac parte și Adrien Brody și Bobby Cannavale.


 

Alte filme Netflix din 2022:

1. The Gray Man (2022)

the grey man filme netflix 2022Un film de acțiune Netflix cu super distribuție, care livrează ce promite, adică scene care te țin cu sufletul la gură. Dacă ar fi să facem un top Postmodern al celor mai bune filme noi Netflix, The Gray Man ar intra în top 3, după Hustle / Marea încercare și Munich: The Edge of War.

The Gray Man este agentul CIA Court Gentry (Ryan Gosling), alias Sierra Six. Scos dintr-un penitenciar federal și recrutat de mentorul său, Donald Fitzroy (Billy Bob Thornton), Gentry a fost cândva un mercenar iscusit, dar sancționat de Agenție. Acum însă situația s-a schimbat, iar ținta este chiar Six, vânat pe tot globul de Lloyd Hansen (Chris Evans), parte dint-un fost grup CIA, căruia nu-i va sta nimic în cale pentru a-l elimina. Însă agentul Dani Miranda (Ana de Armas) îi vine în ajutor. Și va avea nevoie. Vezi aici trailerul The Gray Man

2. Hustle / Marea încercare (2022) 

hustle filme netflix 2022În sfârșit a apărut această comedie-dramă pe care o așteptam în grila cu filme Netflix 2022 din ianuarie. Adam Sandler descoperă talente în basket, dar perioada lui de glorie a trecut de ceva timp. Asta până când cunoaște într-o călătorie un talent promițător cu care și-ar putea face revenirea în NBA…

Așteptam Hustle mai ales după excepționalul Uncut Gems, tot cu Adam Sandler și tot pentru Netflix. La fel ca și în Diamante neșlefuite, Adam Sandler joacă rolul unei persoane căreia nu prea i s-au așezat ploile, este în burn-out, dar care încearcă o ultimă “lovitură”, care îi poate readuce bucuria și pasiunea pentru ceea ce face. Nu suntem fani basket și nici filme “sportive”, dar Hustle ne-a absorbit în poveste. O poveste de ficțiune, dar în care joacă multe foste sau actuale staruri din basketul american.

3. Persuasiune (Netflix 2022)

persuasion dakota johnson filme netflix 2022După rolul din 50 de umbre ale lui Grey, ce ziceți de Dakota Johnson într-un film adaptat după Jane Austen? Ciudat, firesc?! Între timp Dakota Johnson a dovedit că poate juca roluri diverse, așa că de ce nu și rolul Annei Elliot, unul dintre cele mai mature și înțelepte personaje feminine din cărțile lui Jane Austen? Am fost avertizați să așteptăm o adaptare modernă și nu una 100% de epocă.

Și, într-adevăr, avem parte de o adaptare în stilul serialului Netflix de mare succes Bridgerton, dar nu una care să mustească de romantism. Dacă un serial de epocă precum The Great, cu Elle Fanning și Nicholas Hoult, poate fi fresh, modern și distractiv și dacă un serial de epocă precum Bridgerton poate fi fresh, modern și super romantic în același timp, Persuasiune nu reușește să fie decât cam stătut, nu foarte distractiv și spre deloc romantic. Dar, în fine, în penuria de filme noi de văzut în anotimpul cald, ne-am uitat la el de la un capăt la altul ca și cum sorbeam un Limoncello bun și rece în arșița verii. 😀 😀

4. Spiderhead (2022)

spiderhead filme netflix 2022_Când vezi că a apărut un film nou pe Netflix cu Chris Hemsworth și Miles Teller în rolurile principale, nu poți să nu dai play. Filmul începe bine, în ceva ce pare un film SF despre well-being cu acente de thriller, cu Hemsworth în rolul unui om de știință care manipulează pacienții pentru a testa diverse dozaje de medicamente. Totul se petrece într-o închisoare care seamănă cu un hotel de lux. Teller este unul dintre pacienți, aici pentru a-și ispăși pedeapsa pentru o act criminal groaznic.

Dar, deși premisele sunt minunate, la fel ca și distribuția, filmul nu livrează nici conform premiselor, nici a distribuției. La un moment simți ca Spiderhead se transformă într-o parodie la el însuși și plictiseala se instalează rapid. În final, nu prea am înțeles ce s-a vrut cu filmul ăsta: thriller, film psihologic, filosofic, parodie etc?! Probabil dacă producătorii și-ar fi clarificat de la început misiunea, producția ar fi strălucit ceva mai bine pe lista de filme din cariera lui Chris Hemsworth sau Miles Teller 🙂

5. The Man from Toronto (2022)

the man from toronto filme netflix 2022O comedie de acțiune marca Netflix, adică nici prea-prea, nici foarte-foarte. 🙂 Ar putea fi mai bună, având în vedere distribuția, condusă de Woody Harrelson, Kevin Hart și Kaley Cuoco (The Big Bang Theory). Kevin Hart este un ratat haios, Woody Harrelson un criminal plătit, dar, printr-o secvență de întâmplări, ajung colegi 😀

The Man from Toronto are multe glume grosolane, dar câteodată și genul ăsta de comedie din topor poate fi distractivă. Nouă ni s-a părut improbabil să ne placă, dar, până la urmă, ne-am distrat. Dacă vă știți năzuroși, nu vă complicați cu The Man from Toronto. Dacă nu, dați-i o șansă 🙂 Merge într-o seară de vară când nu aveți alte planuri.

6. Spune-mi când…


spune mi cand filme noi netflixE un film din 2021 apărut de curând pe Netflix, o comedie romantică mexicană, destul de proaspătă și simpatică în glume și situații. În plus, este bine jucată.

Un tânăr american de origini mexicane pleacă într-o călătorie de autodescoperire în Mexico City. Will o cunoaște aici pe Dani, o tânără actriță carismatică. Bineînțeles că Will se îndrăgostește de ea, dar lucrurile sunt mult mai complicate. El, introvertit, ea -- extrovertită, el -- fără experiență amoroasă, ea deja după o despărțire de marea iubire…

Verdict: e un film Netflix pe care să nu-l ocolești, mai ales într-o seară ploioasă de primăvară când nu poți sta la terasă 😀

8. The Adam Project (2022)

the adam project filme netflix 2022Mulți dintre noi îl îndrăgesc pe Ryan Reynolds pentru talentul de a nu se lua mai niciodată în serios. După succesul de public Red Notice tot de pe Netflix, Ryan Reynolds joacă alături de Zoe Saldana și Jennifer Garner în filmul de acțiune și aventură SF The Adam Project.

Un călător în timp (Ryan Reynolds) face echipă cu versiunea lui mai tânără și tatăl său pentru a se împăca cu propriul trecut, în timp ce salvează viitorul. 🙂 Cam complicat, dar Ryan Reynolds face scenariul să pară nu doar simplu de parcurs, ci și delicios de simpatic. Nouă ni s-a părut chiar mai amuzant decât în Red Notice. 😉

9. Bigbug (2022)


LYTE video

E unul dintre acele filme noi Netflix de artă, nu doar de distracție 😀 Bigbug vine de la regizorul Jean-Pierre Jeunet, cel datorită căruia avem minunatul Amelie și diferitul Delicatessen. Filmul este o comedie neagră SF cu acțiunea în anul 2050, când roboții casnici ai câtorva locuitori îi sechestrează pentru a-i apăra de revolta androizilor care are loc în oraș. Filmul e haios pe alături în modul în care exploatează anxietățile personajelor -- la fel ca și în Amelie, de fapt. Dar nu e la fel de plăcut de urmărit precum Amelie.

10. Munich: The Edge of War / Munchenul în fața războiului (2021)


Munich-the-edge-of-war-filme netflix noiDacă nu ați văzut-o încă, producția The Edge of War din 2021 preluată în ianuarie 2022 de grila Netflix, merită văzută. Filmul, din păcate, e mai actual ca oricând, după începerea războiului din Ucraina la sfârșitul lunii februarie.

Deși îmbrăcat în hainele unui film de spionaj, Munich: The Edge of War este în primul rând un film despre dilemele morale pe care le-ar naște războiul în fiecare dintre noi. Cum ar fi cel mai bine să facem față acestei traume, cât de departe sau nu putem merge cu compromisurile morale pentru a ne “salva” pielea. E, în același timp, un film despre cum negociezi cu un autocrat adulat de propriul popor. În acest caz e vorba despre Al Doilea Război Mondial și negocierile dintre Hitler și prim-ministrul britanic Neville Chamberlain, interpretat cum altfel decât exemplar de Jeremy Irons.

Acestea sunt câteva dintre filmele noi Netflix care ne-au plăcut și pe care ți le recomandăm. Plus câteva filme lansate pe Netflix în ultimul an. Dacă ai descoperit alte producții pe care vrei să ni le recomanzi, așteptăm cu plăcere propunerile în comentarii.

Citește și

Cele mai bune filme Netflix – 25 filme de top pe Netflix

6 Seriale noi Netflix de văzut 

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here