Cele mai bune filme Netflix – 25 filme de top pe Netflix

0
481133
cele mai bune filme netflix

Numărul de filme și seriale pe Netflix e impresionant. Ceea ce face destul de dificilă misiunea de a găsi cele mai bune filme Netflix. Și aici ne referim atât la filme produse sau distribuite exclusiv de Netflix, cât și filme produse de alte studiouri care au fost cumpărate ulterior de Netflix. De aceea am extras pentru tine 25 din unele dintre cele mai bune filme făcute vreodată și pe care le poți vedea pe Netflix.  Din confortul propriei canapele 🙂

Iată ce titluri vă recomandăm pentru mai multe categorii care v-ar putea interesa: cele mai bune filme produse de Netflix, cele mai bune comedii de pe Netflix, cele mai bune filme de dragoste Netflix, cele mai bune thrillere, drame, filme SF Netflix. Toate la un click distanță în Netflix, bineînțeles 🙂

E bine de reținut, Netflix poate schimba conținutul disponibil fără niciun anunț prealabil. De aceea unele filme ar putea dispărea din oferta Netflix peste noapte, la propriu. 🙂 Așa că vă recomandăm să vedeți filmele din această listă pe Netflix, cât încă mai sunt disponibile. 🙂

Legend (2015)

legend cele mai bune filme netflix 2Unul dintre cele mai bune filme Netflix în materie de entertainment cinematografic, Legend te absoarbe fără drept de apel într-o poveste biografică despre mafia anilor ’60 din Marea Britanie, dar și într-o poveste de dragoste. În mare parte este meritul lui Tom Hardy, care joacă un dublu rol în Legend, în rolul unui mafiot și al fratelui lui nebun.

Legend este un thriller biografic adaptat după cartea The Profession of Violence: The Rise and Fall of the Kray Twins.

There will be blood (2007)

There-Will-Be-Blood-_cele mai bune filme netflixE un film considerat o capodoperă aproape la unison de revistele de specialitate și critica de film, pe care să îl vezi măcar o dată în viață. Nu mică ne-a fost mirarea plăcută când l-am văzut inclus în grila Netflix 🙂 Așadar, nu îl ratați. Vă dăm un argument în plus, actorul Daniel Day-Lewis, contraponderea masculină a lui Meryl Streep la Hollywood, având în vedere palmaresul lui de premii Oscar și aprecierea unanimă pentru interpretările lui în general, a luat pentru rolul din There will be blood Oscarul pentru cel mai bun actor, Globul de Aur și premiul BAFTA, pentru a le menționa doar pe cele mai cunoscute.

There will be blood urmărește destinul unui miner de argint transformat în explorator în căutarea de petrol și îmbogățire. Văzut de mulți ca reprezentarea cinematografică a spiritului american întreprinzător și capitalist, de o ambiție de neclintit, dar în același timp lipsită de scrupule, There will be blood va rămâne cu tine mult timp după vizionare, mai ales prin imaginea feței încleștate și murdare de petrol a lui Daniel Day-Lewis.

Fiicele doctorului March

Little-Women-1994 filme netflix buneNetflix a înlocuit ecranizarea romanului Little Women / Fiicele doctorului March a regizoarei-actrițe Greta Gerwig din 2019, cu ecranizarea clasică, din 1994.

Ecranizarea unui roman (semi)autobiografic american, despre maturizarea a patru surori, Little Women a adunat laolaltă o distribuție incredibilă și în 1994: de la Winona Ryder, Kirsten Dunst și Christian Bale până la Susan Sarandon și Claire Danes.

Fiicele doctorului March e unul din acele drame pozitive despre familie, despre dragoste și găsirea drumului în viață, așa cum Hollywoodul nu prea mai produce de ceva timp.

The Big Lebowski (1998) 

the big lebowski comedii

A revenit în grila Netflix super comedia devenită clasică, The Big Lebowski.

The Big Lebowski e unul dintre cele mai bune filme de comedie din anii ’90. Sursa umorului din comedia The Big Lebowski este o încurcătură de identități. Astfel, personajul principal, The Dude, e cel mai relaxat om din lume. De aceea nu are niciun obiectiv în viață în afară de conservarea stării de relaxare. Însă, fără voie, the Dude e antrenat într-un carusel de răpiri, atacuri și răzbunări. 

Dacă ți-ai căutat vreodată argumente pentru a alege în viață calea unui pierdevară, atunci trebuie să fi văzut și comedia fraților Coen, cu Jeff Bridges în rol principal. Jeff Bridges este The Big Lebowski, The Dude, il duderino sau his dudeness, cel mai cool tip din oraș prin faptul că nu se agită pentru nimic în lume, nici măcar când este introdus într-o intrigă în care se vor pierde vieți, ba chiar și câteva frumoase degete de la picioare. His dudeness va rămâne calm și-și va savura băutura preferată, îmbrăcat în halat și visând scene suprarealiste cu tipa de care îi place, Julianne Moore. Dacă ți-ai pierdut cumva coolness-ul, The Big Lebowski este cea mai simplă și la îndemână soluție pentru a-l recăpăta în cel mult două ore.

Hustle / Marea încercare (2022) 


hustle filme netflix 2022În sfârșit a apărut această comedie-dramă pe care o așteptam în grila cu filme Netflix 2022 din ianuarie. Adam Sandler descoperă talente în basket, dar perioada lui de glorie a trecut de ceva timp. Asta până când cunoaște într-o călătorie un talent promițător cu care și-ar putea face revenirea în NBA…

Așteptam Hustle mai ales după excepționalul Uncut Gems, tot cu Adam Sandler și tot pentru Netflix. La fel ca și în Diamante neșlefuite, Adam Sandler joacă rolul unei persoane căreia nu prea i s-au așezat ploile, este în burn-out, dar care încearcă o ultimă “lovitură”, care îi poate readuce bucuria și pasiunea pentru ceea ce face. Nu suntem fani basket și nici filme “sportive”, dar Hustle ne-a absorbit în poveste. O poveste de ficțiune, dar în care joacă multe foste sau actuale staruri din basketul american.

Game night (2018) – cea mai bună comedie de acțiune Netflix

game-night-jason-bateman filme 2018E un film 3 în 1 🙂 comedie, film de acțiune și thriller. Max (Jason Bateman) și Annie (Rachel McAdams) formează o familie dar și o echipă în serile de jocuri de societate cu prietenii. Sunt obsedați să le câștige de fiecare dată. Doar că, în una dintre seri, jocul devine cât se poate de real, dar nu știu asta. De unde foarte multe scene comice în care Max, Anne și prietenii lor sunt puși în situații periculoase de tot felul de răufăcători în timp ce ei sunt convinși că totul e în joacă… 🙂

The Invisible Man / Omul invizibil (2020) – va fi scos din grilă pe 16 noiembrie 2022

the invisible man filme noi

Unul dintre cele mai bune filme de groază SF din ultimii ani a venit de curând pe Netflix. Filmul pleacă de la premisa romanului SF de groază clasic al lui H.G. Wells, Omul invizibil, din 1897. Dar acțiunea se petrece în zilele noastre. O femeie este ținută captivă de soțul ei într-o casă enormă. Dar într-o noapte reușește să fugă, în ciuda riscurilor de a fi prinsă. După o perioadă de timp, îngrozită și mereu cu senzația că el este pe urmele ei, Cecilia află că Adrian Griffin, soțul ei, a murit. În loc să se simtă ușurată, Cecilia e și mai speriată, mai ales că în jurul ei încep să se întâmple tot felul de fenomene ciudate.

Ar mai fi de adăugat că filmul n-ar fi funcționat atât de bine fără o actriță de primă mână, precum Elisabeth Moss, în rolul principal.

The Invisible Man a fost foarte bine primit atât de public (este al cincilea film după încasări în State, în 2020) și, de asemenea, foarte lăudat de critica de film. Așa că nu ratați Omul invizibil și adăugați-l pe lista cu filme Netflix SF de văzut.

4L (2019)

4l filme bune netflix 3Cum poate fi decât minunat un film cu Jean Reno în rolul principal traversând într-o mașină de raliuri împreună cu prieteni vechi o parte din Africa? Producția spaniolă este un road movie în toată regula, despre patru prieteni și fiica unuia dintre ei, care merg până în Timbuktu cu o mașină din 1975 din raliul Paris – Dakar. Vei avea parte de nenumărate aventuri, râsete, mult deșert și vei fi emoționat de acest film despre prietenie și prieteni vechi.

Dark Waters / Lupta pentru adevăr (2019)


  1. dark waters filme 2019

Vrei să vezi o poveste inspirațională despre ce poate face chiar și un singur om atunci când este de partea binelui, în lupta cu o corporație gigantică? O poveste despre rezistență și loialitate? Dar și una în care vei afla multe despre substanțe chimice cu care luăm contact în fiecare zi și nu știm cât sunt de periculoase.

Dark Waters e un thriller juridic produs de actorul Mark Ruffalo, care joacă și rolul principal. Filmul spune povestea reală a avocatului Robert Bilott, care aproape singur a dus o luptă juridică de proporții impresionante, de tipul David și Goliath. Robert s-a luptat și încă o face de zeci de ani cu mamutul DuPont pentru a-l trage la răspundere pentru deversarea de substanțe chimice periculoase într-un orășel din Virginia.Mark Ruffalo face un rol de zile mari. Rolul parcă e făcut pentru el, tipul cu inimă de aur din orice film în care-l vei vedea. 🙂 Alți actori care joacă în Dark Waters sunt Anne Hathaway, Tim Robbins și Bill Pullman. A intrat de curând în grila Netflix și direct în lista noastră cu cele mai bune filme Netflix.

The Hand of God / Mâna lui Dumnezeu (2021) – producție Netflix

THE HAND OF GOD cele mai bune filme netflix
Credit: Photo by Gianni Fiorito/Netflix

The Hand of God e un film frumos, de multe ori cu note umoristice despre familie, maturizare, pierdere, atracție fizică și multe alte ingrediente ale vieții, realizat de câștigătorul Oscarului pentru cel mai bun film străin, Paolo Sorrentino.

Unele filme sunt un univers în sine. Sau reușesc să oglindească o lume întreagă. Așa este Mâna lui Dumnezeu. Da, este despre adolescența unui tânăr din Napoli al anilor ’80 – de fapt este un film inspirat chiar din viața regizorului, dar e mai mult de atât. Vei trăi prin mici scene, gesturi, schimburi de replici chiar în Italia anilor 80 pentru două ore. Mâna lui Dumnezeu are această putere extraordinară de a te absorbi în universul cinematografic, așa cum o fac filmele lui Fellini dar în Italia altei perioade.

După ce a realizat două seriale pentru HBO The Young Pope și The New Pope, regizorul Paolo Sorrentino a fost cooptat pentru acest film incredibil, cel mai personal film al său de până acum. Cine e Sorrentino? Posibil să-i fi văzut unul dintre filmele cele mai recente: La Grande Bellezza sau Tinerețe.

The Power of the Dog / În ghearele câinilor (2021) – film Netflix

the power of the dog filme netflix noiVrei să vezi un film diferit, nu simpaticele dar ușurelele filme Netflix lansate de Sărbători? În ghearele câinilor e un film Western așa cum nu te așteptai să găsești la finalul anului pe Netflix. 🙂 Nu are nimic din atmosfera de Crăciun sau de Sărbători. Dar e un film bun care a intrat direct în topul nostru cu cele mai bune filme de văzut pe Netflix. Îl recomandă multe aspecte, dar mai ales faptul că rolul principal e interpretat excepțional de Benedict Cumberbatch. În plus, te ține în priză, iar personajele sunt bine construite.

Regizoarea e Jane Campion, ale cărei filme le cunoști cu siguranță (de ex Pianul), chiar dacă numele ei poate nu-ți sună cunoscut; de altfel Jane Campion a luat cu acest film premiul pentru cea mai bună regie la Festivalul de Film 2021 de la Veneția.

Benedict Cumberbatch îl joacă pe Phil, care împreună cu fratele său crește vaci în stepa americană. Sunt oameni de succes, cu două temperamente complet diferite. Când fratele se căsătorește, trădând relația de camaraderie dintre cei doi, Phil se răzbună pe noua soție și copilul acesteia intimidându-i în mod constant. Dar relația de putere stă să se schimbe… Și nu merge deloc spre ceea ce v-ați putea gândi 🙂

The Power of The Dog e un film cu multe chei, fiecare va lua din el ceea ce își dorește: fie misterul, fie lupta pentru putere, fie masculinitatea brută și camaraderia dintre bărbați, natura și peisajele care-ți taie răsuflarea, alții vor lua expresivitatea extraordinară a actorilor, de la Benedict Cumberbatch până la Jesse Plemons și Kirsten Dunst, ală căror priviri și emoții spun mai multe decât o mie de scene de dialog. E un film nou cu aer de vechi, pentru că e Western, dar nu numai. Are ceva clasic și tradițional, dar în același timp e un film pe care-l simți inovativ, pentru modul în care misterele personajelor se arată dar doar pentru a se intensifica și mai mult.


Tick Tick … Boom! (2021) 

tick tick boom filme noi netflix

Tick tick … Boom! e un film cu multă energie pozitivă și se concentrează pe procesul de creație – despre cât de încâlcit, dificil, deprimant dar și minunat, optimist și divin poate fi să creezi ceva de la zero.

E o dramă, mai mult chiar, e o dramă biografică. Ba chiar o dramă biografică muzicală realizată de creatori de pe Broadway (regizat de super talentatul Lin Manuel Miranda cunoscut pentru Hamilton) despre unul de al lor: un compozitor și scriitor american pe nume Jonathan Larson. Acesta din urmă crea și se lupta pentru a pune în scenă un spectacol pe Broadway în timp ce lucra într-o cafenea pe timpul zilei, într-un New York fără suflet, ca orice oraș mare. După ani de încercări, Larson suferă la doar 35 de ani un anevrism de aortă în dimineața zilei în care musicalul său, Rent, urma să își aibă premiera pe Broadway. Rent a fost un succes, jucându-se timp de 12 ani pe Broadway.

Poate nu sunteți fani musicaluri, nici noi, dar filmul ăsta are atâta voie bună și substanță încât merită văzut oricum. Iar momentele muzicale sunt foarte bune și nu au artificialitatea obișnuită din musicalurile tradiționale. Așa că treceți peste această reținere și încercați să-l vedeți. Ah, și am uitat să vă spun cine interpretează rolul principal: e vorba despre Andrew Garfield (cunoscut pentru filmele Spider-Man), care ne-a cucerit total cu acest personaj.

Rapperiță la 40 de ani / The 40-year-old version (2020)

40yearold_version_filme optimisteE o comedie din 2020 fresh și plină de viață și energie despre viața de artist, cu toate părțile ei pozitive dar și despre lupta pentru a-ți câștiga existența ca artist. Mai mult decât atât, Rapperiță la 40 de ani este despre căutarea sensului și a împlinirii.

Acțiunea se petrece la New York, unde o versiune ficțională a artistei Radha Blank se luptă pentru scrierea și producerea unei noi piese de teatru. Căzută într-un con de umbră după un relativ succes de acum mulți ani, Radha se apropie de 40 de ani, nu are bani să-și plătească chiria și creativitatea pare că a părăsit-o. Dar forța interioară a Radhei nu o lasă la greu și descoperă ca supapă pentru a-și transpune viața prin rap. 🙂 Plus, întâlnește un rapper cool. 🙂

Lock, Stock, and Two Smoking Barrels / Jocuri, poturi și focuri de armă


Lock-Stock cele mai bune filme netflixLock, Stock … este o comedie britanică de acțiune pe care nu trebuie s-o ratezi pe Netflix, având în vedere că au reușit de curând să o includă în grila lor. E super antrenantă, simpatică, originală, jucată excepțional și cu o muzică de nota 10. Dacă îți place Tarantino sunt șanse mari să-ți placă și această comedie semnată de Guy Ritchie. Ritchie a semnat mai multe filme după Lock, Stock (The man from U.N.C.L.E, Sherlock Holmes, Snatch), dar din perspectiva noastră acesta rămâne cel mai bun film al lui.

Never. Rarely. Sometimes. Always (2020) – film de artă

never. rarely. sometimes. always filme noi

Un film american inclus în grila Netflix în septembrie 2022, dar cât se poate de european. Cu un ritm lent, multe lucruri lăsate nespuse, dar cu atât mai intens și mai apăsător. Simplist spus, este vorba despre drama unei adolescente care rămâne însărcinată. Dar povestea e spusă cu atâta delicatețe, discreție și sensibilitate, încât e mai convingătoare decât dacă ar fi fost mult mai directă și ar fi arătat abuzuri fizice sau psihologice.

Depinde foarte mult ce vrei să vezi, pentru că nu e un film confortabil, la care să te relaxezi seara după o zi de muncă. La fel ca și celelalte filme din listă și acesta este cel puțin inspirat de fapte reale. Creatoarea filmului a pornit de la un caz real din Irlanda, al unei femei de origini indiene căreia doctorii i-au refuzat avortul și care s-a îmbolnăvit apoi grav…

1917 (2019)

1917-speranta-si-moarte-filme de razboi

Nu știu dacă sunteți la fel ca noi, dar în general noi ocolim filmele de război. Prea multă dramă umană… Dar pe 1917 l-am văzut și ne bucurăm că am făcut-o. E genul acela de film care te absoarbe complet în poveste, mai ales că aici avem de a face cu o cursă contra cronometru prin liniile inamice. Dar mai mult de atât, 1917, în ciuda faptului că este despre război, este și despre ce avem mai profund ca oameni, despre camaraderie, loialitate, bunătate.

Considerat unul dintre cele mai bune filme ale anului 2019, drama de război 1917: Speranță și moarte a primit nu mai puțin de 10 nominalizări la premiile Oscar. Doi soldați britanici trebuie să transmită în timp record și traversând liniile inamice un ordin de anulare a unui atac sortit eșecului, în care ar fi murit 1600 de soldați.

Filmul este regizat de Sam Mendes (cunoscut pentru American Beauty) și e bazat pe fapte reale. Mai exact pe amintirile din război ale bunicului din partea tatălui al lui Sam Mendes 🙂 Iată cum povestirile bunicilor pot lăsa amprente în memoria nepoților și se pot transforma la ani distanță în filme inspirate din fapte reale.
Munich: The Edge of War / Munchenul în fața războiului (2021) Munich-the-edge-of-war-filme netflix noi

Dacă nu ați văzut-o încă, producția The Edge of War preluată în grila Netflix, merită văzută. Filmul, din păcate, e mai actual ca oricând, după începerea războiului de lângă noi.

Munich: The Edge of War este în primul rând un film despre dilemele morale pe care le-ar naște războiul în fiecare dintre noi. Cum ar fi cel mai bine să facem față acestei traume, cât de departe sau nu putem merge cu compromisurile morale pentru a ne “salva” pielea. E, în același timp, un film despre cum negociezi cu un autocrat adulat de propriul popor. În acest caz e vorba despre Al Doilea Război Mondial și negocierile dintre Hitler și prim-ministrul britanic Neville Chamberlain, interpretat cum altfel decât exemplar de Jeremy Irons.

 

Cele mai bune comedii de pe Netflix

Sunt mai multe filme excelente cu elemente de comedie pură, pe care le veți găsi incluse la celelalte categorii din listă. Deocamdată vă recomandăm la capitolul cele mai bune comedii de pe Netflix: Ticăloasele, Knives Out din 2019, Silver Linings Playbook și Lupul de pe Wall-Street/ The Wolf of Wall-Street (2013).

Knives Out / La cuțite (2019)

knives out_
Vrei un film polițist cu aer englezesc, la care să te și distrezi? Knives Out e o comedie detectivistică cu o distribuție impresionantă. De la Daniel Craig și Chris Evans până la Don Johnson, Toni Collette și Christopher Plummer. Și mulți alții. A fost lansat în State la sfârșitul anului trecut, cu mare succes la public, dar și la critica de film, plus o nominalizare la Premiile Oscar pentru cel mai bun scenariu de film. Filmul e american, dar cu o distribuție foarte britanică și cu stil detectivistic a la Agatha Christie de whodunit (găsește criminalul), încât se simte foarte englezesc. Așadar, te prinzi cine e criminalul? 🙂 Poți să-l găsești așadar pe Netflix, fiind unul dintre cele mai noi și bune filme de pe Netflix la acest moment.

Cele mai bune filme de dragoste de pe Netflix

Din păcate Netflix nu excelează la filme de dragoste foarte bune, totuși am reușit să nominalizăm la această categorie, de cele mai bune filme de dragoste de pe Netflix, patru titluri excelente: Lost in Translation care e un film romantic fără să fie de dragoste :), Un+Une, Silver Linings Playbook.

Atlantique / Atlantics (2019) – Netflix


atlantics filme noiEste unul dintre cele mai frumoase și hipnotizante vizual filme văzute de noi în ultimul timp, deși acțiunea se petrece în sărăcăciosul și aridul Senegal.

Este o poveste de dragoste în stilul Romeo și Julieta, dar și o poveste în care realismul social și elementele magice fac casă bună împreună. Cum spuneam, acţiunea se petrece în Senegal, într-o comunitate săracă de pe malul oceanului. Aici locuiește personajul central-tânăra care își pierde iubitul. Acesta dispare în mare, încercând să ajungă în Spania, pentru a-și câștiga existența. Chiar în perioada în care ea este obligată să devină soţia altui bărbat, fostul iubit înecat se întoarce sub forma unei fantome.

Atlantique este un debut regizoral, dar a luat unul dintre cele mai râvnite premii ale filmului, Grand Prix la Festivalul de Film de la Cannes în 2019. În mod neașteptat poate, acest film bun se găsește pe Netflix🙂 Așa că îl poți vedea oricând dacă ai abonament sau online pe alte site-uri.

Cele mai bune thrillere, crime, mister și horror de pe Netflix

The Infiltrator (2016) – îl găsești pe Netflix

the infiltrator program filme la tv_Un film cu gangsteri biografic despre mafia columbiană, cu Bryan Cranston (Breaking Bad) și Diane Kruger în rolurile principale. Dacă nu l-ai văzut, ți-l recomandăm pentru scenariu, jocul actoricesc și suspans. E un film entertaining în adevăratul sens al cuvântului. Cranston joacă rolul unui agent infiltrat în cartelurile columbiene care aduc droguri în State și care vrea să ajungă cât mai aproape de Pablo Escobar.

Zero Dark Thirty (2012) – un thriller de război

După Oscarul câștigat în 2010 pentru The Hurt Locker, prima regizoare din istorie care a primit acest premiu – Kathryn Bigelow se întoarce cu filmul Zero Dark Thirty. Nu renunță la tematica istorică și reprezentarea violenței nici de data aceasta și tratează povestea uciderii celui mai căutat terorist din lume, Osama Bin Laden, liderul Al-Qaeda. 

Deși primul impuls când auzi subiectul este să îl ocolești, Zero Dark Thirty este un film de acțiune altfel decât te-ai aștepta: în modul în care curge, în modul în care violența este filmată “în toată splendoarea” fără accente moralizatoare, dar și fără efecte și montaje hollywoodiene.

Pentru realizarea acestui film, Bigelow și jurnalistul american Mark Boal, co-scenaritul filmului, au avut la dispoziție documente oficiale clasificate despre urmărirea lideului Al Quaeda. De asemenea, i-a avut drept consulanți chiar pe câţiva dintre soldaţii implicaţi în misiune. Vezi trailerul Zero Dark Thirty.

Uncut Gems / Diamante neșlefuite (2019)

uncut-gems adam sandler O producție Netflix din 2019 care începe să capete un statut cult, Uncut Gems e un thriller reușit cu Adam Sandler în rol principal. Adam Sandler face probabil rolul carierei lui în Diamante neșlefuite. Un evreu implicat în comerțul cu diamante din New York, Howard este dependent de jocuri de noroc. Așa că își asumă niște riscuri imposibile pentru mulți dintre noi. Dar anxietatea riscului de a pierde totul nu îl paralizează, ci îl catalizează într-o cursă contra cronometru. În fiecare zi plusează mai mult și mai mult. Prin acest joc de asumare a unor riscuri uriașe și a eforturilor de a face ca pariurile să i se îndeplinească, filmul dă la rândul lui dependență. Și nu poți să pleci de lângă ecran până la final.

Producția, pe care o poți vedea pe Netflix, a fost primită foare bine de critici, fiind lăudate în mod special regia, scenariul și jocul actoricesc al lui Adam Sandler.

Cele mai bune filme de acțiune și aventură de pe Netflix
Printre cele mai bune filme găsiți pe Netflix și filme de acțiune și aventură, precum The Revenant, Seven Years in Tibet sau Operation Finale.

Sicario (2015)

sicario-filme de acțiuneE unul dintre acele puține filme de acțiune super iubite de public, dar și de critică. Super nominalizat la Premiile Oscar, dar și la festivalurile de film chiar mai pretențioase, de genul Festivalului de film de la Cannes, Sicario este un thriller de acțiune care te va ține cu pumnii încleștați de la suspans până la final.

Agentul FBI Kate Macer, jucată de Emily Blunt, se alătură unei operațiuni complexe de eliminare a unui lider din lumea drogurilor mexicane. Acțiunile pe care le întreprind membrii operațiunii par suspect de la limita legii. Dar se pare că pentru a destabiliza un mare traficant de droguri nu poți merge doar pe linia dreaptă… Fiți pregătiți pentru super multă acțiune de mare calitate, dar și pentru multă violență! Nu putea fi altfel, dacă vă gândiți că traficanții mexicani sunt unii dintre cei mai nemiloși din întreaga lume. Și se folosesc de violență pentru a controla populația. Îl poți vedea pe Netflix, unde e printre cele mai bune filme la care te-ai putea uita din grila lor.

Snowpiercer / Expresul zăpezii (2013)

snowpiercer filme coreeneSnowpiercer e un film de limbă engleză, dar este o producție coreeano-cehă. Și este regizat  Bong Joon-ho (Okja), cel care a câștigat Oscarul cu Parasite în 2020. Este de fapt primul său produs cinematografic scris și vorbit în mare măsură în limba engleză.

Acțiunea filmului este plasată în viitor, când după un experiment ratat în care s-a încercat stoparea încălzirii globale, toate viețuitoarele dispar, cu excepția pasagerilor din trenul Snow Piercer care străbate Pământul. În lupta pentru supraviețuire, în tren se creează grupuri de interese și revolte.

Filmul lui Bong Joon-ho îi are în distribuție pe Tilda SwintonChris Evans (Not Another Teen Movie, seria Captain America), Song Kang-hoOctavia Spencer și Ed Harris (A Beautiful Mind, The Hours, Game Change). Vezi trailerul Snowpiercer. Sau citește recenzia.

Django Unchained (2012)

Django-unchained-filme western

Django Unchained, filmul lui Quentin Tarantino din 2012, este un spaghetti western, in genul clasicelor lui Sergio Leone.

Cu ajutorul mentorului sau, Django, un sclav eliberat devenit vanator de capete, pleaca in misiune pentru a-si elibera sotia de pe o plantatie din Mississippi. Mentorul este Doctorul King Schultz, jucat de Christoph Waltz. Pe care cu siguranta l-ai remarcat in altă creație a lui Quentin TarantinoInglorious Basterds, in rolul Colonelului Hans Landa. Waltz a luat Oscarul pentru rolul din Django Unchained. Django este interpretat de Jamie Foxx.

Neamtul Schultz il elibereaza pe Django pentru a-l ajuta intr-o operatiune de razbunare, dar tot ce isi doreste Django este salvarea sotiei din mainile lui Calvin Candie, un proprietar de plantatie ce organizeaza lupte intre sclavi pe modelul gladiatorilor. Maleficul Candie e jucat de Leonardo DiCaprio.

Avand in vedere subiectul si stilul lui Tarantino, așteaptă-te la o baie de sange orchestrata spectaculos. Vezi teaser trailerul Django Unchained.

Dacă ți-a plăcut Django Unchained, neapărat încearcă și celălalt film al lui Tarantino de pe Netflix, Inglourious Basterds.

Cele mai bune filme SF de pe Netflix

Printre cele mai bune filme pe Netflix poți găsi și câteva SF-uri. Nu le ratați:

Interstellar 

In Interstellar umanitatea este în pragul extincţiei din cauza unui dezastru ecologic, iar scenariul dezastrului este cu atât mai plauzibil cu cât este vorba de o dispariţie lentă, nu de un cataclism absurd.

Lumea prezentată la început nu este prea diferită de a noastră cu excepţia furtunilor de nisip, a plantelor care dispar şi a semnelor bizare care-l conving pe Cooper (Matthew McConaughey) să-şi asume o misiune care de fapt îi era destinată fiicei sale. Filmul urmăreşte călătoria lui spre planete îndepărtate a căror gravitaţie dilată timpul, astfel încât câteva ore ajung să însemne zeci de ani.

SF-ul acesta este fascinant nu doar ca scenariu, ci și pentru cunoștințele științifice incluse foarte deștept în poveste. De exemplu, poate fi chiar mai eficient decât un documentar în explicarea teoriei relativităţii, mergând chiar mai departe. Pentru că folosește teorii mai recente despre particule încă nedescoperite, care ar fi responsabile pentru forţa gravitaţională. Existenţa gravotonilor şi a celei de-a cincea dimensiuni sunt esenţiale în rezolvarea intrigii întortocheate a filmului.  Citește aici recenzia Interstellar și vezi trailerul.

Partea bună este că poți vedea acest clasic deja al filmelor science fiction pe Netflix.

Blade Runner 2049 – Vânătorul de recompense 2049 (2017)

filme sf acțiune blade runnder 2049Un film polițist SF din grila Netflix cu Ryan Gosling în rolul principal…Blade Runner 2049 e o continuare a clasicului Blade Runner. Dacă filmul din 1982 a fost foarte prost primit, încât de câștigat Oscaruri nici nu s-a mai pus problema, sequel-ul a luat două astfel de premii. Timpul a arătat că Blade Runner cel clasic e o realizare cinematografică extraordinară, aș că această continuare din 2017 trebuia să se ridice la un nivel de artă comparabil. O provocare semnificativă!

Sequel-ul din 2017 al clasicului Blade Runner este surprinzător de bun. De obicei când auzi de o continuare la un clasic te pregătești pentru o dezamăgire. Dar Blade Runner 2049 are aceeași atmosferă misterioasă și apăsătoare, același suspans și o interpretare la fel de bună. De data asta personajul principal e interpretat de Ryan Gosling, dar joacă și Harrison Ford, figura centrală a originalului Blade Runner.

Întâmplările din actualul Blade Runner se petrec la 35 de ani după evenimentele din precedentul film. Protagonistul este ofiţerul Departamentului de Poliţie din Los Angeles – interpretat de Ryan Gosling. El trebuie să împiedice distrugerea civilizaţiei umane prin dejucarea planurilor personajului negativ interpretat de Harrison Ford. Ancheta lui va dezgropa un secret ce poate arunca societatea în haos.

Reușita acestei continuări a clasicului SF Blade Runner se datorează în mare parte viziunii regizorului Denis Villeneuve (Sicario, Incendies), de la care așteptăm cu mare nerăbdare în anul 2021 un alt film, Dune. Blade Runner 2049 e disponibil pe Netflix, la fel ca și Blade Runner.

Cele mai bune filme produse de Netflix 


Okja (2017)

Okja-cele mai bune filme netflixȘtiți deja probabil, premiul Oscar pentru cel mai bun film în 2020 a fost câștigat de un film coreean, Parasite. Pare de-a dreptul ireal, dar nu vă gândiți că membrii Academiei Americane de Film au văzut un film coreean atât de bun încât nu au putut să nu îi dea premiul, pur și simplu. Nu. Regizorul Parasite, pe numele lui Bong Joon Ho, era deja bine cunoscut la Hollywood și în State, de unde și aplecarea Academiei pentru producția lui.

Una dintre filmele lui realizate în Statele Unite este chiar o producție Netflix din 2017, probabil cel mai bun film Netflix din acel an. Okja e o dramă emoționantă, care pune pe tapet probleme etice despre exploatarea animalelor. Un porc modificat genetic ajunge să fie crescut de o fetiță, undeva departe de lumea dezlănțuită. Doar că firma care l-a produs îl vrea înapoi, după ce ajunge la maturitate. Urmează o întreagă aventură a fetiței, în încercarea de a-l salva. Okja va rămâne probabil în istoria filmului ca E.T. – Extraterestrul noii generații. Așa cum pentru unii dintre noi filmul lui Steven Spielberg, E.T., a fost unul dintre filmele definitorii ale adolescenței noastre, Okja va fi pentru noua generație. Dar nu e un film pentru adolescenți, te va fascina indiferent de vârstă.

I care a lot (2021)

i care a lot comedii netflix noi

E un thriller comedic nou-nouț apărut pe Netflix ieri, cu Rosamund Pike și Diane Wiest în rolurile principale. Filmele distractive bune încep să devină o pasăre rară în pandemie, așa că nu ratați I care a lot, pentru că e printre cele mai bune comedii Netflix din ultimul an și jumătate.

Rosamund Pike o joacă pe Marla Grayson, o femeie de afaceri pe care nu poți decât s-o disprețuiești pentru modul în care se folosește de bătrâni pentru banii lor. Dar pe care, în același timp, îți place să o urmărești, pentru că e fun. E distractivă în nebunia ei de a se pune cu un mare traficant de droguri, atunci când o internează într-un azil pe mama acestuia.

Rosamund Pike face un rol de zile mari, fiind de altfel nominalizată la Globurile de Aur din acest an pentru rolul din I care a lot, pe care îl joacă inteligent. Cu siguranță, dacă ar fi fost o actriță mai slabă distribuită în rol, filmul nu ar fi funcționat. Dacă vreți să vedeți care a fost abordarea ei din spatele acestui rol, vă recomandăm să citiți articolul despre I care a lot din Los Angeles Times.
Marriage Story / Poveste despre căsnicie (2019)

marriage story cele mai bune filme netflixNetflix investește sume foarte mari și adună multe talente din industria cinematografică pentru a produce filme de Oscar. Nu îi iese de fiecare dată, dar pariul pe Marriage Story a fost unul câștigător. Este unul dintre cele mai apreciate filme produse de Netflix. Și va intra probabil în istoria filmului, lângă un alt film pe aceeași temă Kramer vs Kramer. Tema: ce înseamnă un divorț, mai ales atunci când la mijloc există un copil.

Ea, jucată de Scarlett Johansson, este o actriță de teatru din New York. El, jucat de Adam Driver, este regizorul de teatru cu care e căsătorită. Deși își propun să ajungă la o despărțire amiabilă, inevitabil apar certuri, neînțelegeri, vorbe dureroase aruncate de o parte și de cealaltă. E un film pe alocuri simpatic, pe alocuri trist, jucat foarte bine de întreaga distribuție, cu dialoguri și situații credibile. Ce se va întâmpla cu toată tandrețea pe care o au unul pentru celălalt personajele, cu dragostea trăită între cei doi, cu copilul lor? Veți afla urmărind filmul pe Netflix, bineînțeles. 🙂 Îl poți vedea aici.

The two popes / Cei doi papi – cel mai bun film biografic din 2019

The-Two-Popes - filme 2019 onlineAmbii giganți TV HBO și Netflix au produs seriale și filme bune care au în centru Vaticanul. Dacă HBO a ales o abordare mai neobișnuită și poetică, cu The Young Pope și The New Pope, Netflix a ales o cale mai clasică. Dar rezultatul nu e mai puțin demn de a fi urmărit. E un film despre doi bătrânei 🙂 Papa Benedict și Papa Francisc. Fiecare are idei foarte diferite despre ce înseamnă o viață merituoasă, trăită conform virtuților creștine. Benedict e foarte conservator, Francisc e foarte uman și săritor. În ciuda diferențelor de viziune cei doi ajung să fie prieteni.

E o dramă biografică, dar care te va prinde chiar și dacă nu ești interesat de catolicism. Pentru că dincolo de cele două figuri, filmul vorbește despre alegerile pe care le face fiecare dintre noi în viață și încărcătura morală pe care o are fiecare opțiune. O să-ți placă pentru că e un film umanist și pe alocuri super haios. În plus, jocul celor doi actori în rolurile principale este excepțional. Anthony Hopkins face unul dintre cele mai bune roluri ale lui din ultimii 20 de ani.

Bineînțeles, îl poți vedea oricând pe Netflix. Alte două filme din 2019 de văzut pe Netflix care fac parte tot din categoria dramă sunt Marriage Story (vezi mai sus) și The Irishman. The Two Popes e unul dintre cele mai bune filme Netflix, așa că nu îl ratați, chiar dacă vi se pare la prima vedere că nu aveți ce împărți cu doi papi 🙂

The Ballad of Buster Scruggs (2018)
The Ballad of Buster Scruggs cele mai bune filme netflixFrații Coen, doi dintre cei mai talentați și originali regizori de la Hollywood (alături de Tarantino și Woody Allen), au renunțat la marele ecran și au semnat un film pentru Netflix, liderul serviciilor de divertisment online. Și le-a ieșit un film de antologie extraordinar de bine făcut, pe care îl poți vedea singur, cu familia sau prietenii. Tot odată sau în seri diferite, pe bucăți.

Filmul e un western cu șase povești diferite care te vor amuza, pune pe gânduri și te vor surpinde plăcut. Deși simple, geniul Fraților Coen în a spune o poveste cu tâlc este inegalabilă în cinematografia actuală. Eficiența cu care creează atmosfera, personajele, leagă ițele poveștii și livrează umor, dramă, empatie și multe alte emoții nu este egalată de niciun alt regizor, după umila noastră părere. Cel puțin când vorbim de regizorii de la Hollywood. Cu siguranță The Ballad of Buster Scruggs este unul dintre cele mai bune filme ale lui 2018. National Board of Review, o organizație din State care selectează filmele cu cel mai mare merit, l-a inclus printre cele mai bune filme din 2018.

Alte filme bune Netflix din ultimii ani sunt Okja și Uncut Gems. Nu le ratați nici pe acestea, le găsiți mai jos.

În plus față de topul nostru, am adăuga la cele mai bune filme de văzut pe Netflix clasicele Talented Mr. Ripley, Scarface, Forrest Gump, Prinde-mă! Dacă poți!, The Wolf of Wall-Street și Taxi Driver.

Citește și

10 Filme noi Netflix pe care merită să le vezi

Top 20 comedii Netflix bune și simpatice

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here