Cele mai bune filme Netflix – 25 filme de top pe Netflix

0
249480
cele mai bune filme netflix

Numărul de filme și seriale pe Netflix e impresionant. Ceea ce face destul de dificilă misiunea de a găsi cele mai bune filme Netflix. Și aici ne referim atât la filme produse sau distribuite exclusiv de Netflix, cât și filme produse de alte studiouri care au fost cumpărate ulterior de Netflix. De aceea am extras pentru tine 25 din unele dintre cele mai bune filme făcute vreodată și pe care le poți vedea pe Netflix.  Din confortul propriei canapele 🙂

Iată ce titluri vă recomandăm pentru mai multe categorii care v-ar putea interesa: cele mai bune filme produse de Netflix, cele mai bune comedii de pe Netflix, cele mai bune filme de dragoste Netflix, cele mai bune thrillere, drame, filme SF Netflix. Toate la un click distanță în Netflix, bineînțeles 🙂

E bine de reținut, Netflix poate schimba conținutul disponibil fără niciun anunț prealabil. De aceea unele filme ar putea dispărea din oferta Netflix peste noapte, la propriu. 🙂

În ultimul timp au scos multe din cele mai bune filme pe care le anunțasem anterior pe Netflix: Pulp Fiction, Birdman, The Big Short, The Eternal Sunshine of the Spotless Mind, Lost in Translation, The Prestige și The Revenant.  Așa că vă recomandăm să vedeți filmele din această listă pe Netflix, cât încă mai sunt disponibile. 🙂

4L (2019)

4L-cele mai bune filme netflixCum poate fi decât minunat un film cu Jean Reno în rolul principal traversând într-o mașină de raliuri împreună cu prieteni vechi o parte din Africa? Producția spaniolă este un road movie în toată regula, despre patru prieteni și fiica unuia dintre ei, care merg până în Timbuktu cu o mașină din 1975 din raliul Paris – Dakar. Vei avea parte de nenumărate aventuri, râsete, mult deșert și vei fi emoționat de acest film despre prietenie și prieteni vechi.

Lock, Stock, and Two Smoking Barrels / Jocuri, poturi și focuri de armă

Lock-Stock cele mai bune filme netflixLock, Stock … este o comedie britanică de acțiune pe care nu trebuie s-o ratezi pe Netflix, având în vedere că au reușit de curând să o includă în grila lor. E super antrenantă, simpatică, originală, jucată excepțional și cu o muzică de nota 10. Dacă îți place Tarantino sunt șanse mari să-ți placă și această comedie semnată de Guy Ritchie. Ritchie a semnat mai multe filme după Lock, Stock (The man from U.N.C.L.E, Sherlock Holmes, Snatch), dar din perspectiva noastră acesta rămâne cel mai bun film al lui.

1917 (2019) – nou pe Netflix din februarie 2021


1917-speranta-si-moarte-filme de razboi

Nu știu dacă sunteți la fel ca noi, dar în general noi ocolim filmele de război. Prea multă dramă umană… Dar pe 1917 l-am văzut și ne bucurăm că am făcut-o. E genul acela de film care te absoarbe complet în poveste, mai ales că aici avem de a face cu o cursă contra cronometru prin liniile inamice. Dar mai mult de atât, 1917, în ciuda faptului că este despre război, este și despre ce avem mai profund ca oameni, despre camaraderie, loialitate, bunătate.

Considerat unul dintre cele mai bune filme ale anului 2019, drama de război 1917: Speranță și moarte a primit nu mai puțin de 10 nominalizări la premiile Oscar. Doi soldați britanici trebuie să transmită în timp record și traversând liniile inamice un ordin de anulare a unui atac sortit eșecului, în care ar fi murit 1600 de soldați.

Filmul este regizat de Sam Mendes (cunoscut pentru American Beauty) și e bazat pe fapte reale. Mai exact pe amintirile din război ale bunicului din partea tatălui al lui Sam Mendes 🙂 Iată cum povestirile bunicilor pot lăsa amprente în memoria nepoților și se pot transforma la ani distanță în filme inspirate din fapte reale.

Strigă-mă pe numele tău (2017) – dacă vrei să visezi la prima iubire

call-me-by-your-nameA revenit pe Netflix drama romantică Call me by your name, revelația anului 2017. Și nu ne săturăm să o recomandăm, dacă nu ați văzut-o deja. 🙂

Unul dintre cele mai frumoase și romantice filme din ultimii ani, Strigă-mă pe numele tău te va face să-ți amintești de prima dragoste. Și să visezi la o vacanță de vară în însorita Italie. Într-o vară de neuitat, tânărul Elio, jucat de noul star masculin de la Hollywood, Timothee Chalamet, se îndrăgostește de cercetătorul asistent al tatălui său… Ca orice primă iubire e unică, specială, intensă.

Un singur lucru trebuie să ai în vedere pentru a te lăsa vrăjit de sensibilitatea ispititoare a poveştii din acest film şi de calităţile vizuale: toleranţa faţă de iubirea dintre două personaje de sex masculin. Vei descoperi un film de dragoste senzual și empatic, care va rămâne în topurile celor mai bune filme de gen.

Lost in Translation (Rătăciţi printre cuvinte, 2003)

lost in translation cele mai bune filme netflixHipnotic şi complex ca o călătorie în Japonia, Lost in translation povesteşte despre întâlniri revelatoare, relaţii care nu pot fi etichetate după categorii obișnuite şi despre poezia lumii nipone.

Miezul poveştii îl reprezintă legătura dintre Bob (Bill Murray) şi Charlotte (Scarlett Johansson), doi americani care se cunosc într-un Tokyo pe cât de impresionant, pe atât de imposibil uneori. El este un actor aflat în acea etapă frustrantă a carierei în care rolurile bune sunt înlocuite de figuraţii în reclame japoneze. Ea este căsătorită cu un fotograf de succes, nu ştie ce vrea de la viaţă şi pune sub semnul întrebării alegerile de până atunci. În neobişnuita lume niponă se înfiripă, sensibil şi şarmant, la fel de neobişnuita relaţie dintre cei doi, bazată pe empatie şi comunicare dincolo de cuvinte, cu efecte aproape terapeutice de ambele părţi.

 

Cele mai bune filme produse de Netflix în ultimii 3 ani

I care a lot (2021)

i care a lot comedii netflix noi

E un thriller comedic nou-nouț apărut pe Netflix ieri, cu Rosamund Pike și Diane Wiest în rolurile principale. Filmele distractive bune încep să devină o pasăre rară în pandemie, așa că nu ratați I care a lot, pentru că e printre cele mai bune comedii Netflix din ultimul an și jumătate.

Rosamund Pike o joacă pe Marla Grayson, o femeie de afaceri pe care nu poți decât s-o disprețuiești pentru modul în care se folosește de bătrâni pentru banii lor. Dar pe care, în același timp, îți place să o urmărești, pentru că e fun. E distractivă în nebunia ei de a se pune cu un mare traficant de droguri, atunci când o internează într-un azil pe mama acestuia.

Rosamund Pike face un rol de zile mari, fiind de altfel nominalizată la Globurile de Aur din acest an pentru rolul din I care a lot, pe care îl joacă inteligent. Cu siguranță, dacă ar fi fost o actriță mai slabă distribuită în rol, filmul nu ar fi funcționat. Dacă vreți să vedeți care a fost abordarea ei din spatele acestui rol, vă recomandăm să citiți articolul despre I care a lot din Los Angeles Times.
Marriage Story / Poveste despre căsnicie (2019)

marriage story cele mai bune filme netflixNetflix investește sume foarte mari și adună multe talente din industria cinematografică pentru a produce filme de Oscar. Nu îi iese de fiecare dată, dar pariul pe Marriage Story a fost unul câștigător. Este unul dintre cele mai apreciate filme produse de Netflix. Și va intra probabil în istoria filmului, lângă un alt film pe aceeași temă Kramer vs Kramer. Tema: ce înseamnă un divorț, mai ales atunci când la mijloc există un copil.

Ea, jucată de Scarlett Johansson, este o actriță de teatru din New York. El, jucat de Adam Driver, este regizorul de teatru cu care e căsătorită. Deși își propun să ajungă la o despărțire amiabilă, inevitabil apar certuri, neînțelegeri, vorbe dureroase aruncate de o parte și de cealaltă. E un film pe alocuri simpatic, pe alocuri trist, jucat foarte bine de întreaga distribuție, cu dialoguri și situații credibile. Ce se va întâmpla cu toată tandrețea pe care o au unul pentru celălalt personajele, cu dragostea trăită între cei doi, cu copilul lor? Veți afla urmărind filmul pe Netflix, bineînțeles. 🙂 Îl poți vedea aici.

The two popes / Cei doi papi – cel mai bun film biografic din 2019

The-Two-Popes - filme 2019 onlineAmbii giganți TV HBO și Netflix au produs seriale și filme bune care au în centru Vaticanul. Dacă HBO a ales o abordare mai neobișnuită și poetică, cu The Young Pope și The New Pope, Netflix a ales o cale mai clasică. Dar rezultatul nu e mai puțin demn de a fi urmărit. E un film despre doi bătrânei 🙂 Papa Benedict și Papa Francisc. Fiecare are idei foarte diferite despre ce înseamnă o viață merituoasă, trăită conform virtuților creștine. Benedict e foarte conservator, Francisc e foarte uman și săritor. În ciuda diferențelor de viziune cei doi ajung să fie prieteni.

E o dramă biografică, dar care te va prinde chiar și dacă nu ești interesat de catolicism. Pentru că dincolo de cele două figuri, filmul vorbește despre alegerile pe care le face fiecare dintre noi în viață și încărcătura morală pe care o are fiecare opțiune. O să-ți placă pentru că e un film umanist și pe alocuri super haios. În plus, jocul celor doi actori în rolurile principale este excepțional. Anthony Hopkins face unul dintre cele mai bune roluri ale lui din ultimii 20 de ani.

Bineînțeles, îl poți vedea oricând pe Netflix. Alte două filme din 2019 de văzut pe Netflix care fac parte tot din categoria dramă sunt Marriage Story (vezi mai sus) și The Irishman. The Two Popes e unul dintre cele mai bune filme Netflix, așa că nu îl ratați, chiar dacă vi se pare la prima vedere că nu aveți ce împărți cu doi papi 🙂

The Ballad of Buster Scruggs (2018)
The Ballad of Buster Scruggs cele mai bune filme netflixFrații Coen, doi dintre cei mai talentați și originali regizori de la Hollywood (alături de Tarantino și Woody Allen), au renunțat la marele ecran și au semnat un film pentru Netflix, liderul serviciilor de divertisment online. Și le-a ieșit un film de antologie extraordinar de bine făcut, pe care îl poți vedea singur, cu familia sau prietenii. Tot odată sau în seri diferite, pe bucăți.

Filmul e un western cu șase povești diferite care te vor amuza, pune pe gânduri și te vor surpinde plăcut. Deși simple, geniul Fraților Coen în a spune o poveste cu tâlc este inegalabilă în cinematografia actuală. Eficiența cu care creează atmosfera, personajele, leagă ițele poveștii și livrează umor, dramă, empatie și multe alte emoții nu este egalată de niciun alt regizor, după umila noastră părere. Cel puțin când vorbim de regizorii de la Hollywood. Cu siguranță The Ballad of Buster Scruggs este unul dintre cele mai bune filme ale lui 2018. National Board of Review, o organizație din State care selectează filmele cu cel mai mare merit, l-a inclus printre cele mai bune filme din 2018.

Alte filme bune Netflix din ultimii ani sunt Okja și Uncut Gems. Nu le ratați nici pe acestea.

Cele mai bune comedii de pe Netflix

Sunt mai multe filme excelente cu elemente de comedie pură, pe care le veți găsi incluse la celelalte categorii din listă. Deocamdată vă recomandăm la capitolul cele mai bune comedii de pe Netflix: Knives Out din 2019, Super băieți / The Nice Guys (2016) și Lupul de pe Wall-Street/ The Wolf of Wall-Street (2013).

Knives Out / La cuțite (2019)

knives out_
Vrei un film polițist cu aer englezesc, la care să te și distrezi? Knives Out e o comedie detectivistică cu o distribuție impresionantă. De la Daniel Craig și Chris Evans până la Don Johnson, Toni Collette și Christopher Plummer. Și mulți alții. A fost lansat în State la sfârșitul anului trecut, cu mare succes la public, dar și la critica de film, plus o nominalizare la Premiile Oscar pentru cel mai bun scenariu de film. Filmul e american, dar cu o distribuție foarte britanică și cu stil detectivistic a la Agatha Christie de whodunit (găsește criminalul), încât se simte foarte englezesc. Așadar, te prinzi cine e criminalul? 🙂 Poți să-l găsești așadar pe Netflix, fiind unul dintre cele mai noi și bune filme de pe Netflix la acest moment.
The Nice Guys / Super băieți (2016)

cele mai bune filme netflix

Doi tipi cât se poate de diferiți, jucați de Ryan Gosling și Russell Crowe, ajung să formeze un cuplu detectivistic care se afundă într-o conspiraţie. Politicieni, industriaşi lacomi din Detroit şi femei ușuratice se joacă de-a şoarecele şi pisica în goana după mize mari. Nimic nou sub soare, doar că regizorul The Nice Guys e foarte inventiv. O să vă distreze în mod special ezitările şi mimica amuzantă ale personajului interpretat de Ryan Gosling. Plus intervenţiile salvatoare ale durului său coleg de investigaţie, un Russell Crowe uns cu toate alifiile, cinic şi bătăuş. E una din multele comedii mișto pe care le găsești acum pe Netflix.

The Wolf of Wall Street (2013)

Comedia neagră The Wolf of Wall-Street a marcat a cincea colaborare între actorul Leonardo DiCaprio şi regizorul Martin Scorsese.

Filmul este bazat pe memoriile devenite best-seller ale lui Jordan Belfort, şi urmăreşte traiectoria acestuia de la tânăr milionar în anii ’80 la carieristul fără scrupule al anilor ’90. Atunci când este condamnat la închisoare, după ce refuză să coopereze în cadrul unei investigaţii de pe Wall-Street.

Un proiect ce a atras nume importante atât în spatele cât şi în faţa camerelor, The Wolf of New York nu este neapărat o poveste foarte originală, subiectul fiind explorat de nenumărate ori până acum.  Chiar şi protagonistul, brokerul Jordan Belfort, este un produs tipic al Americii anilor ’80, o perioadă de exces, hedonism şi nenumărate speculaţii bancare, cu care ne-am mai întâlnit de-a lungul timpului. Cel mai notabil este personajul  Bud Fox din clasicul Wall-Street, regizat în 1987 de către Oliver Stone.

Distribuţia de nume sonore adunate îi include pe lângă DiCaprio, pe Matthew McConaughey, Jean Dujardin şi Jonah Hill. Vezi trailerul The Wolf of Wall-Street, disponibil acum pe Netflix.

Silver linings playbook

SilverLiningsPlaybook-comedii romantice netflix


Unul dintre cele mai bune filme ale anului 2012, cu multe nominalizări la Oscar, Silver Linings Playbook are în centru două personaje. Acestea și-au pierdut complet busola în viață, dar încearcă să o regăsească împreună. El este jucat de Bradley Cooper, iar ea de Jennifer Lawrence. Iubirea se înfiripă între cei doi, pe măsură ce noi, de acasă, suntem distrați copios de situațiile comedice. Comedia Silver Linings Playbook a intrat de curând în grila Netflix, așa că îl puteți (re)vedea oricând.

Cele mai bune filme de dragoste de pe Netflix

Din păcate Netflix nu excelează la filme de dragoste foarte bune, totuși am reușit să nominalizăm la această categorie, de cele mai bune filme de dragoste de pe Netflix, trei titluri excelente.

Un+Une / Un plus une (2015)

un plus une filme de dragoste netflixE cel mai emoționant și intens dintre filmele de dragoste de pe Netflix. E, în același timp, și foarte simpatic (am râs la câteva secvențe din toată inima). Și are atâta energie și tensiune romantică între personaje cât 10 filme obișnuite de dragoste, deși e o comedie. 🙂 Asta datorită poveștii bine scrise, dar și datorită super-talentatului actor Jean Dujardin.

Dujardin este în film Antoine, un cunoscut compozitor de muzică de film, care călătorește în India. Deși destul de superficial în relațiile cu femeile, o cunoaște aici pe soția ambasadorului francez, Anna. Care îi schimbă subtil așteptările în privința relațiilor de dragoste. Anna și Antoine călătoresc împreună în India profundă, pentru a participa la câteva ritualuri hinduiste. Și tensiunea romantică dintre ei crește de la zi la zi și minut de minut.

Dacă nu te-am convins, îți mai spunem doar atât: este regizat și co-scris de unul dintre cei mai importanți regizori francezi, Claude Lelouch. Recunoscut pentru filmele de dragoste realizate, intrate deja în istoria filmului, precum Un Homme et une femme.

 
Mănâncă, roagă-te, iubește (2010)

eat pray love filme de dragoste netflix

Ca toate filmele în care joacă Julia Roberts, zâmbetul, energia și exuberanța ei sunt molipsitoare. Vei plânge, vei râde cu ea, vei călători în jurul lumii, din Italia până în Indonezia. Și vei mânca cele mai bune și gustoase mâncăruri. Vei gândi cele mai profunde și înțelepte idei despre viață. Și, nu în ultimul rând, vei descoperi dragostea. Celălalt personaj principal al filmului e interpretat de Javier Bardem.

Atlantique / Atlantics (2019)

atlantics filme noiUn film artistic și unul dintre cele mai frumoase și hipnotizante vizual filme de dragoste văzute de noi în ultimul timp, deși acțiunea se petrece în sărăcăciosul și aridul Senegal. Și e cu siguranță unul dintre cele mai bune filme de pe Netflix pe care le poți vedea în acest moment.

Vei urmări o poveste de dragoste în stilul Romeo și Julieta, dar și o poveste în care realismul social și elementele magice fac casă bună împreună. Cum spuneam, acţiunea se petrece în Senegal, într-o comunitate săracă de pe malul oceanului. Aici locuiește personajul central-tânăra care își pierde iubitul. Acesta dispare în mare, încercând să ajungă în Spania, pentru a-și câștiga existența. Chiar în perioada în care ea este obligată să devină soţia altui bărbat, fostul iubit înecat se întoarce sub forma unei fantome.

Atlantique este un debut regizoral, care a luat unul dintre cele mai râvnite premii ale filmului, Grand Prix la Festivalul de Film de la Cannes în 2019. În mod neașteptat poate, această producție se găsește pe Netflix! 🙂 Așa că îl poți vedea oricând dacă ai abonament sau online pe alte site-uri.

Sunt multe filme de dragoste pe Netflix, dar acesta e cel mai original. Încercați-l dacă vreți ceva nou 🙂

Cele mai bune drame de pe Netflix

The Shawshank Redemption / Închisoarea îngerilor (1994)
The Shawshank Redemption e unul dintre cele mai apreciate filme americane din ultimii 30 de ani. E o dramă care te prinde total în poveste, te ține în suspans, te distrează și te impresionează, în aceeași măsură. E bazată pe un roman de Stephen King, dar eficacitatea acestei drame nu e doar meritul scenariului. Regia, cinematografia și jocul actorilor sunt de mare clasă.

Ellis “Red ”Redding (Morgan Freeman) este un pușcăriaș în una dintre cele mai dure închisori din America anilor ’50-‘60.  După ani buni de închisoare singurul lucru care-l motivează să-şi reprime impulsurile sinucigaşe este prietenia cu Andy (Tim Robbins), un om închis pe nedrept pe care sistem a încercat să-l transforme într-un criminal. Freeman pare un pușcăriaș resemnat şi bine adaptat, care de fapt urăşte sistemul care i-a luat câteva decenii din viaţă. Filmul este narat de vocea inconfundabilă a lui Freeman, Red fiind de fapt omniprezent în afara, dar și în interiorul închisorii.

Intr-un film care-l are în centru pe  Andy şi evadarea sa, Red  acaparează filmul graţie interpretării lui Freeman care reuşeşte să fie convingător într-un rol care iniţial fusese gândit pentru un irlandez. 🙂 Vezi trailerul Shawshank Redemption.

Steve Jobs (2015)

steve-jobs-filme biografice

Din punctul nostru de vedere, e cel mai bun film despre Steve Jobs.

Filmul palpitant al lui Danny Boyle, care se desfășoară în culisele a trei lansări de produse Apple, începe cu cofondatorul Apple certându-i pe ceilalți câteva minute înainte de a introduce Macintosh în 1984, deoarece echipa nu a reușit să spună „Salut” cum trebuie. Era ciudat în unele privințe și obsesiv – calități pentru care era renumit – dar avea și dreptate pentru ceva, așa cum știm acum: această idee a tehnologiei servind ca un tovarăș constant și reconfortant. Acestea împreună cu faptul că a fost atât de rece și a respins oamenii cei mai apropiați de el – oamenii care l-au iubit de fapt – duc la o contradicție fascinantă.

Dacă nu știi foarte multe despre Steve Jobs, despre garajul din Los Altos, unde a început totul sau despre lunga și încurcată prietenie cu Wozniak îți recomandăm și filmul lui Alex Gibney, “Steve Jobs: The Man in the Machine“, care acoperă o mare parte din același teren, dar mai detaliat.

Vezi trailerul Steve Jobs și citește recenzia Steve Jobs.

Cele mai bune thrillere, crime, mister și horror de pe Netflix
Dunkirk (2017)

dunkirk filme de razboi

E un film istoric care face parte din subgenul filmelor istorice de război. Ba chiar e cel mai bun film de război din ultimii muuulți ani. Un thriller super bine dozat, care îți ridică adrenalina la cote aproape insuportabile. Aproape simți că ești și tu pe front, alături de ceilalți soldați…

După ce a devenit faimos datorită unor filme precum InterstellarInception şi The Dark Knight, regizorul Christopher Nolan s-a inspirat de data aceasta dintr-un moment istoric – evacuarea soldaţilor aliaţi din calea naziştilor. Deşi a avut loc în primele luni ale celui de-al Doilea Război Mondial, acţiunea spectaculoasă a decis rezultatul marelui război.

Inspirându-se din ceea ce a fost numit miracolul de la DunkirkChristopher Nolan a condus povestea dramatică a trupelor aliate înconjurate de inamici spre zona thrillerelor. Aşadar, în locul unui reprezentant tipic din categoria filme de război, vei urmări mai degrabă o poveste cu suspans, în care personajele trebuie să îndeplinească misiuni grele într-un timp foarte scurt, între 26 mai şi 4 iunie 1940.

În rolurile principale îi vei putea vedea pe actorii Tom HardyCillian MurphyKenneth Branagh și Mark Rylance…

The Post (2018)

Sunt filme de Steven Spielberg care să nu merite văzute? Nouă nu ne vine niciunul în minte…În filmul lui Spielberg The Post, Meryl Streep și Tom Hanks sunt editorii unuia dintre cele mai importante ziare din lume, The Washington Post. Aici trebuie să gestioneze modul în care vor publica dosare și informații compromițătoare legate de administrația centrală și Războiul din Vietnam. Filmul e bazat pe fapte reale și, deși acțiunea se petrece în anii ’70, filmul e o critică țintită către administrația prezidențială actuală din Statele Unite. Și, în mod special, e o critică la adresa președintelui Trump.

Se7en (1995) – un thriller de neratat pe Netflix, dacă nu l-ai văzut încă

seven filme anii 90Seven, thriller-ul regizat de David Fincher, nu e pentru cei care se sperie când aud podeaua scârţâind. Filmul e de fapt undeva la graniţa dintre un thriller şi un horror.

Criminalul urmărit de cei doi detectivi Somerset (Morgan Freeman) şi Mills (Brad Pitt) este un psihopat care îşi alege victimele în funcție de cele 7 păcate capitale. Modul grotesc în care ucide ne face să ne gândim la un film de groază, iar impactul scenelor violente este amplificat de alternarea normalităţii vieţii de familie a lui Mills cu crimele sadice, până când cele două lumi ajung să se ciocnească.

Mills este tânărul impulsiv, iar Sommerset vulpoiul bătrân, care trebuie să privească la rece crimele care macină un oraş în care ploaia nu se termină niciodată. Freeman reuşeşte să-şi păstreze calmul chiar şi atunci când Mills înnebuneşte de furie, lăsând să se vadă întregul efort de a nu-l ucide pe criminalul jucat de un Kevin Spacey de zile mari. Urmărește trailerul Se7en.

Zero Dark Thirty (2012) – un thriller de război

După Oscarul câștigat în 2010 pentru The Hurt Locker, prima regizoare din istorie care a primit acest premiu – Kathryn Bigelow se întoarce cu filmul Zero Dark Thirty. Nu renunță la tematica istorică și reprezentarea violenței nici de data aceasta și tratează povestea uciderii celui mai căutat terorist din lume, Osama Bin Laden, liderul Al-Qaeda. 

Deși primul impuls când auzi subiectul este să îl ocolești, Zero Dark Thirty este un film de acțiune altfel decât te-ai aștepta: în modul în care curge, în modul în care violența este filmată “în toată splendoarea” fără accente moralizatoare, dar și fără efecte și montaje hollywoodiene.

Pentru realizarea acestui film, Bigelow și jurnalistul american Mark Boal, co-scenaritul filmului, au avut la dispoziție documente oficiale clasificate despre urmărirea lideului Al Quaeda. De asemenea, i-a avut drept consulanți chiar pe câţiva dintre soldaţii implicaţi în misiune. Vezi trailerul Zero Dark Thirty.

Uncut Gems / Diamante neșlefuite (2019)

uncut-gems adam sandler O producție Netflix din 2019 care începe să capete un statut cult, Uncut Gems e un thriller reușit cu Adam Sandler în rol principal. Adam Sandler face probabil rolul carierei lui în Diamante neșlefuite. Un evreu implicat în comerțul cu diamante din New York, Howard este dependent de jocuri de noroc. Așa că își asumă niște riscuri imposibile pentru mulți dintre noi. Dar anxietatea riscului de a pierde totul nu îl paralizează, ci îl catalizează într-o cursă contra cronometru. În fiecare zi plusează mai mult și mai mult. Prin acest joc de asumare a unor riscuri uriașe și a eforturilor de a face ca pariurile să i se îndeplinească, filmul dă la rândul lui dependență. Și nu poți să pleci de lângă ecran până la final.

Producția, pe care o poți vedea pe Netflix, a fost primită foare bine de critici, fiind lăudate în mod special regia, scenariul și jocul actoricesc al lui Adam Sandler.

Citește și Top 5 filme horror pentru un weekend inspaimantator

Cele mai bune filme de acțiune și aventură de pe Netflix
Printre cele mai bune filme găsiți pe Netflix și filme de acțiune și aventură, precum The Revenant, Seven Years in Tibet sau Operation Finale.

Sicario (2015)

sicario-filme de acțiuneE unul dintre acele puține filme de acțiune super iubite de public, dar și de critică. Super nominalizat la Premiile Oscar, dar și la festivalurile de film chiar mai pretențioase, de genul Festivalului de film de la Cannes, Sicario este un thriller de acțiune care te va ține cu pumnii încleștați de la suspans până la final.

Agentul FBI Kate Macer, jucată de Emily Blunt, se alătură unei operațiuni complexe de eliminare a unui lider din lumea drogurilor mexicane. Acțiunile pe care le întreprind membrii operațiunii par suspect de la limita legii. Dar se pare că pentru a destabiliza un mare traficant de droguri nu poți merge doar pe linia dreaptă… Fiți pregătiți pentru super multă acțiune de mare calitate, dar și pentru multă violență! Nu putea fi altfel, dacă vă gândiți că traficanții mexicani sunt unii dintre cei mai nemiloși din întreaga lume. Și se folosesc de violență pentru a controla populația. Îl poți vedea pe Netflix, unde e printre cele mai bune filme la care te-ai putea uita din grila lor.

Snowpiercer / Expresul zăpezii (2013)

snowpiercer filme coreeneSnowpiercer e un film de limbă engleză, dar este o producție coreeano-cehă. Și este regizat  Bong Joon-ho (Okja), cel care a câștigat Oscarul cu Parasite în 2020. Este de fapt primul său produs cinematografic scris și vorbit în mare măsură în limba engleză.

Acțiunea filmului este plasată în viitor, când după un experiment ratat în care s-a încercat stoparea încălzirii globale, toate viețuitoarele dispar, cu excepția pasagerilor din trenul Snow Piercer care străbate Pământul. În lupta pentru supraviețuire, în tren se creează grupuri de interese și revolte.

Filmul lui Bong Joon-ho îi are în distribuție pe Tilda SwintonChris Evans (Not Another Teen Movie, seria Captain America), Song Kang-hoOctavia Spencer și Ed Harris (A Beautiful Mind, The Hours, Game Change). Vezi trailerul Snowpiercer. Sau citește recenzia.

Cele mai bune filme SF de pe Netflix

Printre cele mai bune filme pe Netflix poți găsi și câteva SF-uri. Pe lângă cele recomandate mai sus, care se pot încadra și la SF, precum Okja și The Eternal Sunshine of the Spotless Mind, nu ratați:

Matrix

the-matrix-filme anii 90


Dincolo de costumele negre, ochelarii de soare şi oamenii care se mişcă mai rapid decât gloanţele, vei găsi o întreagă filosofie în Matrix. O filosofie care contestă însăşi realitatea pe care ne-am obişnuit să o considerăm palpabilă. Astfel, amintindu-ne că realitatea înseamnă înainte de toate percepţie. Matrix îmbină critica societăţii capitaliste cu concepte din filosofia budistă. Rezultatul: unul dintre acele SF-uri pe care poţi să le vezi iar şi iar. Chiar și mult timp după ce efectele speciale care i-au adus faima au devenit clişee.

In The Matrix realitatea e o poveste ţesută de maşini care s-au revoltat împotriva creatorilor lor. Iar acum mașinile îi cultivă pe post de baterii. În spatele iluziei se află o lume în care ultimii oameni îşi pun speranţele într-o profeţie. In Matrix realitatea este o înşiruire de iluzii, personajele trăind în burta unui peşte care a fost înghiţit de alt peşte şi apoi de altul…

Urmărește trailerul Matrix.

Inception / Începutul (2010)

In Inception problema centrală este tot definirea realităţii, ca și în Matrix. Dar de această dată problema e tema veche de când lumea: viața ca un vis. In filmul lui Christopher Nolan (The Prestige) oamenii pot intra unii în visele celorlalţi. Astfel, se coboară spre zonele mai profunde ale minţii visătorului, sărind din vis în vis. In universul din Inception, ca şi în Matrix, nu există limite. Oraşele sunt construite într-o clipă, iar legile fizicii pot fi sfidate fără niciun pericol.

Această lume este însă mai periculoasă decât cea reală. Pentru personajul principal, Cobb (Leonardo Di Caprio), visul devine o a doua realitate din care nu mai poate sau nu mai vrea să se trezească.

Pe lângă The Prestige și Inception, e bine de știut că poți vedea și alte producții dintre cele mai bune filme semnate de Christopher Nolan pe Netflix. Ca de exemplu: Cavalerul Negru, Batman: Începuturi, Interstellar și Cavalerul Negru: Legenda renaște.

În plus față de topul nostru, am adăuga la cele mai bune filme de văzut pe Netflix și The Bling Ring (r. Sofia Coppola), Scarface, State of Play și clasicele Goodfellas și Nașul.

Citește și

Top 20 comedii Netflix bune și simpatice

Seriale Netflix – 50 de seriale bune pe care le poti vedea pe Netflix

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here