Cele mai bune filme Netflix – 25 filme de top pe Netflix

0
121401
cele mai bune filme netflix

Numărul de filme și seriale pe Netflix e impresionant. Ceea ce face destul de dificilă misiunea de a găsi cele mai bune filme Netflix. Și aici ne referim atât la filme produse sau distribuite exclusiv de Netflix, cât și filme produse de alte studiouri care au fost cumpărate ulterior de Netflix. De aceea am extras pentru tine 25 din unele dintre cele mai bune filme făcute vreodată și pe care le poți vedea pe Netflix.  Din confortul propriei canapele 🙂

Iată ce titluri vă recomandăm pentru mai multe categorii care v-ar putea interesa: cele mai bune filme produse de Netflix, cele mai bune comedii de pe Netflix, cele mai bune filme de dragoste Netflix, cele mai bune thrillere, drame, filme SF Netflix. Toate la un click distanță în Netflix, bineînțeles 🙂

E bine de reținut, Netflix poate schimba conținutul disponibil fără niciun anunț prealabil. De aceea unele filme ar putea dispărea din oferta Netflix peste noapte, la propriu. 🙂

Cele mai bune filme produse de Netflix în ultimii 3 ani

Marriage Story / Poveste despre căsnicie (2019)

marriage story cele mai bune filme netflixNetflix investește sume foarte mari și adună multe talente din industria cinematografică pentru a produce filme de Oscar. Nu îi iese de fiecare dată, dar pariul pe Marriage Story a fost unul câștigător. Este unul dintre cele mai apreciate filme produse de Netflix. Și va intra probabil în istoria filmului, lângă un alt film pe aceeași temă Kramer vs Kramer. Tema: ce înseamnă un divorț, mai ales atunci când la mijloc există un copil.

Ea, jucată de Scarlett Johansson, este o actriță de teatru din New York. El, jucat de Adam Driver, este regizorul de teatru cu care e căsătorită. Deși își propun să ajungă la o despărțire amiabilă, inevitabil apar certuri, neînțelegeri, vorbe dureroase aruncate de o parte și de cealaltă. E un film pe alocuri simpatic, pe alocuri trist, jucat foarte bine de întreaga distribuție, cu dialoguri și situații credibile. Ce se va întâmpla cu toată tandrețea pe care o au unul pentru celălalt personajele, cu dragostea trăită între cei doi, cu copilul lor? Veți afla urmărind filmul pe Netflix, bineînțeles. 🙂 Îl poți vedea aici.

The last thing he wanted (2020)

the last thing he wantedE un thriller politic adaptat după romanul cu același nume al lui Joan Didion. Scenariul e bine gândit și construit cu atenția unui puzzle. Rolurile principale sunt interpretate de Anne Hathaway, Ben Affleck și Willem Dafoe.

Anne Hathaway joacă rolul unei jurnaliste care trebuie să aibă grijă de tatăl ei bolnav. Dar află că este implicat în traficul de arme în America Centrală. Anne Hathaway ajunge astfel să joace rolul tatălui său, prea bolnav pentru a se deplasa și a realiza schimbul de arme. Lucrurile se complică și Anne Hathaway intră într-o intrigă în care nu mai știe în cine să aibă sau nu încredere, nici măcar când vine vorba de diplomații americani.

The last thing he wanted este un Netflix Original, dar nu este produs de companie, ci distribuit.

The Ballad of Buster Scruggs (2018)

The Ballad of Buster Scruggs cele mai bune filme netflixFrații Coen, doi dintre cei mai talentați și originali regizori de la Hollywood (alături de Tarantino și Woody Allen), au renunțat la marele ecran și au semnat un film pentru Netflix, liderul serviciilor de divertisment online. Și le-a ieșit un film de antologie extraordinar de bine făcut, pe care îl poți vedea singur, cu familia sau prietenii. Tot odată sau în seri diferite, pe bucăți.

Filmul e un western cu șase povești diferite care te vor amuza, pune pe gânduri și te vor surpinde plăcut. Deși simple, geniul Fraților Coen în a spune o poveste cu tâlc este inegalabilă în cinematografia actuală. Eficiența cu care creează atmosfera, personajele, leagă ițele poveștii și livrează umor, dramă, empatie și multe alte emoții nu este egalată de niciun alt regizor, după umila noastră părere. Cel puțin când vorbim de regizorii de la Hollywood. Cu siguranță The Ballad of Buster Scruggs este unul dintre cele mai bune filme ale lui 2018. National Board of Review, o organizație din State care selectează filmele cu cel mai mare merit, l-a inclus printre cele mai bune filme din 2018.

Okja (2017)

Okja-cele mai bune filme netflixȘtiți deja probabil, premiul Oscar pentru cel mai bun film în acest an a fost câștigat de un film coreean, Parasite. Pare de-a dreptul ireal, dar nu vă gândiți că membrii Academiei Americane de Film au văzut un film coreean atât de bun încât nu au putut să nu îi dea premiul, pus și simplu. Nu. Regizorul Parasite, pe numele lui Bong Joon Ho, era deja bine cunoscut la Hollywood și în State, de unde și aplecarea Academiei pentru producția lui.

Una dintre filmele lui realizate în Statele Unite este chiar o producție Netflix din 2017, probabil cel mai bun film Netflix din acel an. Okja e un film emoționant, care pune pe tapet probleme etice despre exploatarea animalelor. Un porc modificat genetic ajunge să fie crescut de o fetiță, undeva departe de lumea dezlănțuită. Doar că firma care l-a produs îl vrea înapoi, după ce ajunge la maturitate. Urmează o întreagă aventură a fetiței, în încercarea de a-l salva. Okja va rămâne probabil în istoria filmului ca E.T. – Extraterestrul noii generații. Așa cum pentru unii dintre noi filmul lui Steven Spielberg, E.T., a fost unul dintre filmele definitorii ale adolescenței noastre, Okja va fi pentru noua generație. Dar nu e un film pentru adolescenți, te va fascina indiferent de vârstă.

 

Cele mai bune comedii de pe Netflix

Sunt mai multe filme excelente cu elemente de comedie pură, pe care le veți găsi incluse la celelalte categorii din listă. Deocamdată vă recomandăm la capitolul cele mai bune comedii de pe Netflix: clasicul Pulp Fiction și titlurile destul de noi Birdman și The Big Short.
Pulp Fiction (1994)

pulp-fiction filme bune pe netflixProbabil l-ai văzut deja, pentru că Pulp Fiction e deja un fenomen cinematografic 🙂 Dar e bine de știut că îl poți revedea oricând pe Netflix. Poveștile întrepătrunse ale mai multor gangsteri sau oameni simpli din Los Angeles au făcut deja deliciul mai multor generații. Iar John Travolta, Uma Thurman, Bruce Willis și Samuel L. Jackson fac unele dintre cele mai bune roluri ale carierei lor. Dar dincolo de subiectul filmului și de actori, ceea ce face deliciul spectatorilor sunt micile frânturi de dialog, dezbaterile pe diverse teme secundare ale gangsterilor, în timp ce scot pistolul, amenință sau apasă pe trăgaci.

E o dramă și o comedie în același timp. Dacă iei filmul ca atare, doar luând în considerare ce se întâmplă în el, cu siguranță e o dramă (împușcături, sechestrări, urmăriri, oameni aflați în pericol). Dar dacă luăm în considerare modul cum se conectează personajele și fac referire la însăși acțiunile lor, vom râde cu poftă. Pentru că știm că e doar un film și știm că îl privim ca să ne distrăm. Această auto-referențialitate din filmele lui Quentin Tarantino le face atât de distractive și unice. De aceea, Pulp Fiction este considerat capodopera absolută a lui Quentin Tarantino.

The Big Short / Brokerii apocalipsei (2015)

The-Big-Short- filme bune netflixE posibil să faci un film haios, antrenant, care să-ți dea o stare de bine despre criza financiară din 2008-2009? 🙂 Da, este posibil și deja s-a făcut. Este The Big Short, o comedie-dramă care reușește să explice concepte financiare complicate și să te distreze în același timp.

Cu un scenariu adaptat după o carte, The Big Short are o distribuție stelară (Christian Bale, Steve Carell, Ryan Gosling, Brad Pitt și mulți alții). Urmărește trei povești paralele care ajung să se intersecteze. Fiecare dintre cele trei are la bază specialiști în finanțe care intuiesc căderea piețelor financiare, plecând de la criza pieței imobiliare din SUA. Așadar, nu-l ratați pe Netflix.

Birdman (2014)

Birdman Michael-Keaton--Edward-NortonExtraordinarul regizorul mexican Alejandro González Iñárritu a schimbat foaia în 2014. După dramele 21 GramsBabel și Biutiful, a produs la Hollywood comedia-satiră, Birdman. Este o comedie spumoasă, ritmată și deșteaptă, care o să-ți dea o energie de nestăvilit.

Riggan Thompson este un actor căzut într-un con de umbră, cunoscut mai ales pentru rolul unui supererou. Hotărât să-și recâștige faima, Riggan merge pe Broadway unde pune în scenă o adaptare a piesei What We Talk About When We Talk About Love. În rolul principal apare Michael Keaton, un actor cunoscut mai ales în ipostaza de Batman al lui Tim Burton. În film joacă și Emma Stone (The HelpEasy A), Naomi Watts (Mulholland Drive21 Grams), Edward Norton (Fightclub) și Andrea Riseborough (Shadow Dancer). Vezi trailerul Birdman.

 

Cele mai bune filme de dragoste de pe Netflix

Din păcate Netflix nu excelează la filme de dragoste foarte bune, totuși am reușit să nominalizăm la această categorie, de cele mai bune filme de dragoste de pe Netflix, trei titluri excelente.
 The eternal sunshine of the spotless mind (2004)

eternal-sunshine-of-the-spotless-mind cele mai bune filme de dragoste netflixStrălucirea eternă a minții neprihănite îi aduce impreună pe Kate Winslet și Jim Carrey, într-un film de dragoste sensibil, emoționant și creativ.  Rezultă un puzzle despre relaţii, monotonia în cuplu, iubire, suferinţă şi uitare.

Filmul urmăreşte doi foşti iubiţi care iau pe rând decizia de a-şi sterge orice amintire a relaţiei care tocmai s-a încheiat. Astfel, ne pune faţă în faţă cu un cuplu atipic, format dintr-un Jim Carrey extrem de sensibil şi o Kate Winslet haotică, nesigură. Și care ne face să uităm că actriţa britanică părea sortită să-şi joace cele mai bune roluri alături de Leonardo DiCaprio. 🙂 Citește mai multe în recenzia The Eternal Sunshine of The Spotless Mind.

Lost in Translation / Rătăciți printre cuvinte (2003)

Lost in Translation cele mai bune filme de dragoste netflixHipnotic şi complex ca o călătorie în Japonia, Lost in translation povesteşte despre întâlniri revelatoare, relaţii care nu pot fi etichetate după categorii obișnuite şi despre poezia lumii nipone.

Miezul poveştii îl reprezintă legătura dintre Bob (Bill Murray) şi Charlotte (Scarlett Johansson), doi americani care se cunosc într-un Tokyo pe cât de impresionant, pe atât de imposibil uneori.

El este un actor aflat în acea etapă frustrantă a carierei în care rolurile bune sunt înlocuite de figuraţii în reclame japoneze. Ea este căsătorită cu un fotograf de succes, nu ştie ce vrea de la viaţă şi pune sub semnul întrebării alegerile de până atunci. În neobişnuita lume niponă se înfiripă, sensibil şi şarmant, la fel de neobişnuita relaţie dintre cei doi, bazată pe empatie şi comunicare dincolo de cuvinte, cu efecte aproape terapeutice de ambele părţi. Vezi trailerul Lost in Translation.

Call me by your name (2017) – va fi disponibil din 28 aprilie 2020

call-me-by-your-nameUnul dintre cele mai frumoase și romantice filme din ultimii ani, Strigă-mă pe numele tău te va face să-ți amintești de prima dragoste și să visezi la o vacanță de vară în însorita Italie. Într-o vară de neuitat, tânărul Elio, jucat de noul star masculin de la Hollywood, Timothee Chalamet, se îndrăgostește de cercetătorul asistent al tatălui său… Ca orice primă iubire e unică, specială, intensă.

Un singur lucru trebuie să ai în vedere pentru a te lăsa vrăjit de sensibilitatea ispititoare a poveştii din acest film şi de calităţile vizuale: toleranţa faţă de iubirea dintre două personaje de sex masculin. Dacă nu ai această prejudecată, vei descoperi un film de dragoste senzual și empatic, care va rămâne în topurile celor mai bune filme de gen.

 

Cele mai bune drame de pe Netflix

The Shawshank Redemption / Închisoarea îngerilor (1994)
The Shawshank Redemption e unul dintre cele mai apreciate filme americane din ultimii 30 de ani. E o dramă care te prinde total în poveste, te ține în suspans, te distrează și te impresionează, în aceeași măsură. E bazată pe un roman de Stephen King, dar eficacitatea acestei drame nu e doar meritul scenariului. Regia, cinematografia și jocul actorilor sunt de mare clasă.

Ellis “Red ”Redding (Morgan Freeman) este un pușcăriaș în una dintre cele mai dure închisori din America anilor ’50-‘60.  După ani buni de închisoare singurul lucru care-l motivează să-şi reprime impulsurile sinucigaşe este prietenia cu Andy (Tim Robbins), un om închis pe nedrept pe care sistem a încercat să-l transforme într-un criminal. Freeman pare un pușcăriaș resemnat şi bine adaptat, care de fapt urăşte sistemul care i-a luat câteva decenii din viaţă. Filmul este narat de vocea inconfundabilă a lui Freeman, Red fiind de fapt omniprezent în afara, dar și în interiorul închisorii.

Intr-un film care-l are în centru pe  Andy şi evadarea sa, Red  acaparează filmul graţie interpretării lui Freeman care reuşeşte să fie convingător într-un rol care iniţial fusese gândit pentru un irlandez. 🙂 Vezi trailerul Shawshank Redemption.

Django Unchained (2012)

Django Unchained, filmul lui Quentin Tarantino din 2012, este un spaghetti western, in genul clasicelor lui Sergio Leone.

Cu ajutorul mentorului sau, Django, un sclav eliberat devenit vanator de capete, pleaca in misiune pentru a-si elibera sotia de pe o plantatie din Mississippi. Mentorul este Doctorul King Schultz, jucat de Christoph Waltz. Pe care cu siguranta l-ai remarcat in altă creație a lui Quentin TarantinoInglorious Basterds, in rolul Colonelului Hans Landa. Waltz a luat Oscarul pentru rolul din Django Unchained. Django este interpretat de Jamie Foxx.

Neamtul Schultz il elibereaza pe Django pentru a-l ajuta intr-o operatiune de razbunare, dar tot ce isi doreste Django este salvarea sotiei din mainile lui Calvin Candie, un proprietar de plantatie ce organizeaza lupte intre sclavi pe modelul gladiatorilor. Maleficul Candie e jucat de Leonardo DiCaprio.

Avand in vedere subiectul si stilul lui Tarantino, așteaptă-te la o baie de sange orchestrata spectaculos.

12 years a slave (2012)

După Django Unchained, Twelve Years a Slave este încă un film care se întoarce într-o epocă anterioară abolirii sclaviei în America. Povestea e centrată aici mai degrabă pe dramă decât pe acțiune, filmul urmărind povestea suferinței unui bărbat liber din New York-ul anilor 1840, dramă care începe după ce i se face o ofertă de muncă într-un alt oraș. Northop acceptă, dar în loc să primească ceea ce i s-a propus, e răpit și forțat să lucreze pe o plantație din Louisiana pentru următorii 12 ani.

Filmul îi readuce împreună pe Michael Fassbender și regizorul Steve McQueen, cei doi colaborând în trecut la excentricele  Shame și Hunger. Filmul a primit premiul Oscar la categoria Cel mai bun film, un al doilea premiu revenind  actritei Lupita Nyong’o (Best Supporting Actress).

Distribuția îi include și pe Brad PittPaul Giamatti (Sideways, Cosmopolis),Paul Dano (Ruby Sparks, Being Flynn) sau pe micuța Quvenzhané Wallis (Beasts of the Southern Wild). Vezi trailerul 12 years a slave sau citește recenzia 12 years a slave

Portocala mecanică (1971)

Filmul genialului Stanley Kubrick din 1971 e unul dintre cele mai bune filme făcute vreodată. Alex Large (Malcom McDonald), criminalul pentru care violenţa este singura plăcere este mult mai înspăimântător decât monstruleţul hidos care erupea violent din burta gazdei în Alien, iar ideea unei societăţi care poate încerca să te reeduce cu forţa te va urmări mult timp după ce spaima de a fi captiv într-o navă cu extratereştii antropofagi va fi dispărut.

Pentru Kubrick răul este o particularitate a rasei umane cu care trebuie să învăţăm să trăim, iar aşa-zişii justiţiari care construiesc aparatul de totură care-l obligă pe Alex să privească imagini cu ceea ce ei consideră răul absolut nu fac excepţie de la regulă. Nimic nu este de fapt mai rău decât negarea liberului arbitru, chiar dacă victima este un criminal .

Vezi trailerul de la Portocala mecanică.

 

Cele mai bune thrillere, crime, mister și horror de pe Netflix
Gone Girl (2014) – un thriller de nota 10

gone girlCu un buget de 50 de milioane de dolari şi cu o distribuţie din care fac parte Ben Affleck (Good Will HuntingPearl HarborArgo) şi Rosamund Pike (Pride & PrejudiceDie Another Day) filmul Gone Girl s-a numărat printre cele mai aşteptate filme ale anului 2014. Și nu a dezamăgit. Ba din contră, a câștigat atât admirația publicului, cât și a criticilor. Reușește să te țină în suspans cu succes până în ultimul minut.

Bazat pe romanul omonim al lui Gillian Flynn, filmul Gone Girl prezintă povestea unui cuplu aparent fericit (Ben Affleck şi Rosamund Pike), care, în realitate, ascunde o mulţime de secrete. Totul începe chiar în dimineaţa aniversării celui de-al cincilea an de căsătorie, când Amy, soţia lui Nick Dunne, dispare din locuinţa lor.

Vezi trailerul Gone Girl și citește recenzia.

Se7en (1995) – un thriller de neratat pe Netflix, dacă nu l-ai văzut încă

Seven, thriller-ul regizat de David Fincher, nu e pentru cei care se sperie când aud podeaua scârţâind. Filmul e de fapt undeva la graniţa dintre un thriller şi un horror.

Criminalul urmărit de cei doi detectivi Somerset (Morgan Freeman) şi Mills (Brad Pitt) este un psihopat care îşi alege victimele în funcție de cele 7 păcate capitale. Modul grotesc în care ucide ne face să ne gândim la un film de groază, iar impactul scenelor violente este amplificat de alternarea normalităţii vieţii de familie a lui Mills cu crimele sadice, până când cele două lumi ajung să se ciocnească.

Mills este tânărul impulsiv, iar Sommerset vulpoiul bătrân, care trebuie să privească la rece crimele care macină un oraş în care ploaia nu se termină niciodată. Freeman reuşeşte să-şi păstreze calmul chiar şi atunci când Mills înnebuneşte de furie, lăsând să se vadă întregul efort de a nu-l ucide pe criminalul jucat de un Kevin Spacey de zile mari. Urmărește trailerul Se7en.

Zero Dark Thirty (2012) – un thriller de război

După Oscarul câștigat în 2010 pentru The Hurt Locker, prima regizoare din istorie care a primit acest premiu – Kathryn Bigelow se întoarce cu filmul Zero Dark Thirty. Nu renunță la tematica istorică și reprezentarea violenței nici de data aceasta și tratează povestea uciderii celui mai căutat terorist din lume, Osama Bin Laden, liderul Al-Qaeda. 

Deși primul impuls când auzi subiectul este să îl ocolești, Zero Dark Thirty este un film de acțiune altfel decât te-ai aștepta: în modul în care curge, în modul în care violența este filmată “în toată splendoarea” fără accente moralizatoare, dar și fără efecte și montaje hollywoodiene.

Pentru realizarea acestui film, Bigelow și jurnalistul american Mark Boal, co-scenaritul filmului, au avut la dispoziție documente oficiale clasificate despre urmărirea lideului Al Quaeda. De asemenea, i-a avut drept consulanți chiar pe câţiva dintre soldaţii implicaţi în misiune. Vezi trailerul Zero Dark Thirty.

The Shining (1980) – filmul nostru horror preferat 

the shining

E greu de spus dacă filmele au popularizat cărţile lui Stephen King sau invers, cert este că The Shining este poate cel mai cunoscut horror din toate timpurile. Regizorul Stanley Kubrick cu gustul său pentru imaginile cu impact vizual puternic a reuşit să creeze personaje şi scene care au rămas întipărite pe retina celor care n-au închis ochii de frică.

Kubrick reuşeşte să facă din sunetul unei trotinete care alunecă pe culoarul unui hotel un sunet de nesuportat, tocmai pentru că bănuim spre ce se îndreaptă copilul. Totuşi, pe parcursul filmului, aşteptările noastre sunt înşelate din nou şi din nou, până când sunt întrecute şi înecate de o baie de sânge. Filmul nu ar fi fost acelaşi fără zâmbetul pe jumătate malefic, pe jumătate nebun al unui Jack Nicholson care încet-încet îşi schimbă personalitatea. Vezi trailerul The Shining.

Citește și

Top 5 filme horror pentru un weekend inspaimantator

The Prestige (2006) – unul dintre cele mai bune filme de tip mystery

Ce înseamnă magia? Trucuri inteligente pentru care ai nevoie de maşinării sofisticate sau fascinaţia inexplicabilului? E un truc sau e real? The Prestige, filmul regizat de Cristopher Nolan, nu răspunde la niciuna dintre aceste întrebări, doar le sădeşte cu răbdare în mintea privitorului.

Doi magicieni, Robert Angier (interpretat de Hugh Jackman) şi Alfred Borden (Christian Bale), se înfruntă şi îşi pun reciproc beţe-n roate. Filmul, cu un final care pune întreaga intrigă într-o cu totul altă perspectivă, prezintă un univers al paradoxurilor în care cei care pleacă în căutarea tehnicii din spatele trucurilor dau peste magia ascunsă a lumii, iar cei care cred în magie mai presus de orice îşi sacrifică viaţa pentru a menţine o iluzie construită cu migală. Urmărește și trailerul The Prestige.

 

Cele mai bune filme de acțiune și aventură de pe Netflix

Printre cele mai bune filme găsiți pe Netflix și filme de acțiune și aventură, precum The Revenant, Seven Years in Tibet sau Operation Finale.

The Revenant (2015) – un film de acțiune fără compromisuri

the revenant cele mai bune filme netflixEpic, feroce, intens, implicat total pentru a spune povestea eroului principal, fără compromisuri. Sunt doar câteva adjective care pot descrie acest film, dar și jocul actoricesc al lui Leonardo DiCaprio. The Revenant este ultimul film regizat de Alejandro González Iñárittu, pentru care a și luat Oscarul pentru regie. De asemenea, Leonardo DiCaprio a câștigat mult așteptatul Oscar pentru interpretare masculină.

Acțiunea are loc în anul 1823 în America de Nord, iar în centrul ei se afla Hugh Glass, interpretat de Leonardo DiCaprio. Hugh Glass este membru al unei expediții în Munții Stâncoși, unde este atacat de un urs grizzly și rănit grav. Căpitanul grupului lasă în urmă trei oameni (personaje interpretate de Tom Hardy, Will Poulter și Domhnall Gleeson), pentru a-i ține companie în ultimele clipe de viață și pentru a-i săpa mormântul.

Dar, de frica să nu fie prinși de indieni, cei trei îi iau lui Glass armele și echipamentul și îl abandonează. Eroul, însă, reușește să supraviețuiască și se târăște, deși mutilat, mai bine de 300 de kilometri prin sălbăticie, motivat fiind de planurile sumbre de răzbunare pe cei care l-au părăsit. Urmărește și trailerul The Revenant.

Seven years in Tibet (1997)

Șapte ani în Tibet este despre călătorii și aventuri, care ne conduc să ne schimbăm în interior. În plus, exotismul lumii prin care călătoresc cele două personaje principale fac din Șapte ani în Tibet o experiență cinematografică deosebită, care te va marca vizual.

Doi oameni ai muntelui încearcă să cucerească un vârf muntos din India, dar sunt surprinși acolo de izbucnirea celui de al Doilea Război Mondial. Printr-un concurs de împrejurări, cei doi ajung în Tibet, unde Heinrich, interpretat de tânărul pe atunci Brad Pitt, devine unul dintre mentorii viitorului lider spiritual al tibetanilor. Relația dintre cei doi este o experiență de învățare pentru amândoi. Delicatețea și bunătatea lui Dalai Lama, în fond încă un copil, dar deja foarte înțelept, îl ajută pe Heinrich să devină o persoană și un tată mai bun.

Tot din categoria filme de epocă, și tot cu Brad Pitt în rol principal, este și Legends of The Fall/ Legendele toamnei, pe care îl poți urmări de asemenea pe Netflix.

Operation Finale (2018)
E un film de acțiune cu spioni și un film de epocă, în același timp. Acțiunea se petrece după terminarea celui de Al Doilea Război Mondial, când agenția de spionaj a Israelului, Mossadul, face tot posibilul pentru a-l captura în Argentina pe Adolf Eichmann, omul din spatele Holocaustului. Punerea în aplicare a planului de capturare te va ține lipit în fotoliu, oferind entertainment de calitate. Nu e o capodoperă cinematografică, dar e un film bun. Foarte bine realizat și foarte bine jucat de Oscar Isaac, Ben Kingsley și Melanie Laurent.

 

Cele mai bune filme SF de pe Netflix

Printre cele mai bune filme pe Netflix poți găsi și câteva SF-uri. Pe lângă cele recomandate mai sus, care se pot încadra și la SF, precum Okja și The Eternal Sunshine of the Spotless Mind, nu ratați:

Matrix

Dincolo de costumele negre, ochelarii de soare şi oamenii care se mişcă mai rapid decât gloanţele, vei găsi o întreagă filosofie în Matrix. O filosofie care contestă însăşi realitatea pe care ne-am obişnuit să o considerăm palpabilă. Astfel, amintindu-ne că realitatea înseamnă înainte de toate percepţie. Matrix îmbină critica societăţii capitaliste cu concepte din filosofia budistă. Rezultatul: unul dintre acele SF-uri pe care poţi să le vezi iar şi iar. Chiar și mult timp după ce efectele speciale care i-au adus faima au devenit clişee.

In The Matrix realitatea e o poveste ţesută de maşini care s-au revoltat împotriva creatorilor lor. Iar acum mașinile îi cultivă pe post de baterii. În spatele iluziei se află o lume în care ultimii oameni îşi pun speranţele într-o profeţie. In Matrix realitatea este o înşiruire de iluzii, personajele trăind în burta unui peşte care a fost înghiţit de alt peşte şi apoi de altul…

Urmărește trailerul Matrix.

Inception / Începutul (2010)

In Inception problema centrală este tot definirea realităţii, ca și în Matrix. Dar de această dată problema e tema veche de când lumea: viața ca un vis. In filmul lui Christopher Nolan (The Prestige) oamenii pot intra unii în visele celorlalţi. Astfel, se coboară spre zonele mai profunde ale minţii visătorului, sărind din vis în vis. In universul din Inception, ca şi în Matrix, nu există limite. Oraşele sunt construite într-o clipă, iar legile fizicii pot fi sfidate fără niciun pericol.

Această lume este însă mai periculoasă decât cea reală. Pentru personajul principal, Cobb (Leonardo Di Caprio), visul devine o a doua realitate din care nu mai poate sau nu mai vrea să se trezească.

Pe lângă The Prestige și Inception, e bine de știut că poți vedea și alte producții dintre cele mai bune filme semnate de Christopher Nolan pe Netflix. Ca de exemplu: Cavalerul Negru, Batman: Începuturi, Interstellar și Cavalerul Negru: Legenda renaște.

Odiseea Spațială 2001 / 2001: A Space Odyssey

2001-a-space-odyssey-stanley-kubrickUna dintre capodoperele incontestabile ale cinematografiei mondiale, filmul lui Stanley Kubrick este poate pe nedrept inclus în categoria SF. Miza sa este aproape pur filosofică, urmărind evoluţia umanităţii pornind de la epoca preistorică. În care totul e de neînţeles pentru oameni. Până la plecarea omului în spaţiu.

Filmul e plin de secvenţe ca o meditație continuă. În care imaginea şi muzica se îmbină perfect. 2001: A Space Odyssey, ca orice SF de calitate, lasă privitorului libertatea de a căuta sensul sau sensurile ascunse dincolo de imaginile memorabile.

Urmărește trailerul Odiseei Spațiale 2001.

V-am recomandat deja câteva din capodoperele lui Stanley Kubrick mai sus. Ar mai fi de adăugat că puteți vedea pe Netflix și altele. Ca de exemplu Lolita (1962), Full Metal Jacket / Platoșa de metal (1987).

În plus față de topul nostru, am adăuga la cele mai bune filme de văzut pe Netflix și The Post (2017), Lady Bird (2017) și clasicele Goodfellas și Scarface.

Citește și

Filme 2020 – Cele mai așteptate 20 de filme ale anului

Top 20 comedii Netflix bune și simpatice

Seriale Netflix – 50 de seriale bune pe care le poti vedea pe Netflix

Filme noi Netflix – ce merită să vezi

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here