Comedii Netflix – Cele mai bune de văzut acum

0
150742
top comedii netflix

Ești în căutarea unei comedii Netflix de văzut, care să te relaxeze și să te distreze? Ți-am pregătit mai jos 22 de comedii pe care le găsești pe Netflix și care merită văzute. Cele mai multe sunt din ultimii 2-3 ani. Unele sunt produse de Netflix, altele distribuite de ei. Sunt comedii de acțiune, comedii romantice, comedii cu accente polițiste, comedii mai grosolane etc.

1. You people / Oamenii ăștia (2023) 

you people filme noi__Netflix include multe comedii în fiecare lună dar doar câteva merită văzute, printre care și You People. You People e o comedie romantică, combinată cu comentariu social și satiră și cu o distribuție în plină formă: Eddie Murphy, Jonah Hill, Julia Louis-Dreyfous și David Duchovny. Personajul evreu al lui Jonah Hill se îndrăgostește de o femeie afro-americană, de unde nepotriviri culturale crase între cele două familii 😀

Tușele de satiră și umor sunt parțial prea îngroșate, dar tot e un film care se simte mai fresh și adevărat față de 90% din comediile romantice noi și față de comediile noi, în general. Așadar, încercați și vedeți dacă vi se potrivește sau nu. 😀

2. How to build a girl (2020) – nou pe Netflix

how to build a girl comedii netflixNu ocoli această comedie spumoasă și deșteaptă! 🙂 Un film plin de energie, umor și voie bună, de văzut atunci când ai nevoie de puțină inspirație. How to build a girl este dus cu succes de la un capăt la altul de talentata Beanie Feldstein (ai văzut-o în Booksmart) – care demonstrează că are suficientă energie și maturitate actoricească pentru o astfel de sarcină. Dar să nu uităm nici de scenariul foarte bun, care are ca punct de plecare cartea cu același nume.

Johanna, o tânără de 16 ani, dintr-o familie săracă din Marea Britanie, încearcă să-și urmeze visele în ciuda originii, vârstei și a faptului că este fată. Cu inocență, dar și voință de mutat munții, Johanna ajunge critic de rock la una dintre revistele de specialitate, depășindu-și în același timp complexele de adolescentă, fricile și eșecurile.

3. Glass Onion (Knives Out 2) – Netflix

Knives-Out-cele mai bune filme netflix 2022Continuăm lista de comedii Netflix cu Glass Onion, continuarea comediei cu detectivi Knives Out. Poate te întrebi dacă merită să vezi un sequel și dacă e la fel de bun.

Ambele sunt super distractive, în ambele Daniel Craig e foarte bun și te intrigă cu personalitatea lui ciudată. În ambele, ansamblul actorilor secundari strălucește. În Knives Out 2 îi vei putea vedea pe Edward Norton, Kate Hudson, Janelle Monae, printre alții. Ambele au un scenariu bine pus la punct.

Probabil singura diferență notabilă între cele două e aerul de Hollywood pe care l-a căpătat între timp. În ce sens? Se vede că s-au investit mult mai mulți bani în această producție și se vede că s-a ales în mod special o aparență mai frivolă pentru întregul film, pentru a fi mai atractiv. În plus, s-a îngroșat stratul ironic de auto-referențialitate la consumerism, trai pe picior mare, cultură de spoială etc, fără să pice într-o critică socială. Rămânem tot timpul la nivelul de comedie simpatică.

Personajul lui Daniel Craig este o combinație greu de definit: pedant, dar foarte uman, extrem de inteligent, dar în același timp ridicol și inadecvat, cu o minte de olimpic la matematică, dar și corp de atlet olimpic, super elegant îmbrăcat și cu prezență de James Bond, dar în același timp cu outfituri caraghioase (are niște costume mortale, vei vedea), cu prezență de britanic, dar accent american. Într-un cuvânt, el e o enigmă în sine.

Dar despre ce e vorba în noul Knives Out? Mai mulți prieteni, fiecare mai diferit decât celălalt, sunt invitați de un miliard excentric pe insula lui din Grecia, pentru un weekend de distracție. Detectivul Benoit Blanc (Daniel Craig) își face și el apariția, invitat pentru a descurca o crimă.

4. The Man from Toronto (2022)


the man from toronto filme netflix 2022O comedie de acțiune marca Netflix, adică nici prea-prea, nici foarte-foarte. 🙂 Ar putea fi mai bună, având în vedere distribuția, condusă de Woody Harrelson, Kevin Hart și Kaley Cuoco (The Big Bang Theory). Kevin Hart este un ratat haios, Woody Harrelson un criminal plătit, dar, printr-o secvență de întâmplări, ajung colegi 😀

The Man from Toronto are multe glume grosolane, dar câteodată și genul ăsta de comedie din topor poate fi distractivă. Nouă ni s-a părut improbabil să ne placă, dar, până la urmă, ne-am distrat. Dacă vă știți năzuroși, nu vă complicați cu The Man from Toronto. Dacă nu, dați-i o șansă 🙂 Merge într-o seară de vară când nu aveți alte planuri.

5. Totul va fi bine Crăciunul care vine / Just another Christmas (2020)

just another christmas filme de crăciun netlfix_2Nu știm voi, dar noi am descoperit cu mare plăcere comediile braziliene de pe Netflix. Sunt incredibil de simpatice și fiecare are energie pozitivă cât pentru trei comedii americane.

Povestea e frumoasă și poți să te conectezi ușor cu ea. Jorge se pregătește de Crăciun, aleargă după cadouri, are tot felul de discuții cu soția “de sezon” :D, primește invitații etc. Doar că a doua zi se trezește din nou în ziua de Crăciun. Nu este ca în ziua Cârtiței, ci își pierde amintirile ultimului an doar în ziua de Crăciun. Așa că pentru o zi are impresia că trăiește la infinit un nou Crăciun la un an distanță: cu aceleași drame, aceleași râsete și îmbrățișari. Dar, cu timpul, lucrurile se schimbă destul de mult… Vă spun doar atât, ca să nu vă stric surpriza.

Rolul principal e jucat de un star brazilian de comedie Leandro Hassum de care te vei îndrăgosti, la fel ca de întreaga distribuție. Nu e singura comedie braziliană de pe Netflix care merită văzută. Dacă îți va plăcea Just Another Christmas, caută și altele. ei găsi una și mai jos.

6. Cel mai cel / Out of my league (2020) 

cel mai cel filme netflix noi_Vreți să vedeți o comedie Netflix romantică? Nu mai căutați, pentru că avem pentru voi o recomandare simpatică. Cel mai cel e o comedie despre o italiancă ciudățică, cu o boală genetică rară, care se hotărăște să țintească foarte sus în viața amoroasă. Tipul este mai mult decât hot, ea nu e o mare frumusețe, dar e extraordinar de carismatică și creativă. Veți zâmbi, râde, plânge – într-un cuvânt, e un feel-good movie, pe care să-l (re)vedeți oricând aveți timp.
7. Nu sunt un ușuratic / I am not an easy man (2018)

i am not an easy man filme 2018Je ne suis pas un homme facile e o comedie pur sânge lansată în 2018. Câteodată avem impresia că francezii sunt singurii care știu cum să producă o comedie adevărată, care să nu fie plină de glume de prost gust ca de exemplu cum să torni bere în fundul unui bărbat…Asta e o glumă din altă comedie din 2018, Blockers.

Nu sunt un ușuratic e o comedie franțuzească romantică, în care Damien se trezește că trăiește într-un univers paralel, după o lovitură la cap. Rolurile de gen sunt inversate și acum femeile sunt la putere 🙂 Ele controlează lumea, sunt șefele, sunt sexiste cu bărbații și se folosesc de ei. Cum se va descurca Damien în această lume dominată de femei și cum va decurge povestea lui de dragoste cu șefa lui? 🙂 Foarte haios, vă zicem noi.

8. The world is yours (2018)

the world is yours comedii netflixVreți să vedeți un super film de acțiune, dar și să râdeți pe săturate? Avem soluția: comedia Netflix The World is Yours (Le monde est à toi). E un film de acțiune și de comedie franțuzesc super distractiv, cu Vincent Cassel, Isabelle Adjani și un actor nou, Karim Leklou, în rolurile principale.

Un mic dealer de droguri iese din închisoare cu planuri mari, doar ca să afle că maică-sa (Isabelle Adjani) i-a făcut praf economiile cu care voia să își extindă afacerea. Așa că plănuiește o lovitură pentru a face rost de bani. Doar că niciodată planurile de acasă nu se potrivesc cu cele din târg… Reiese așadar un haos absurd și haios nu în mică parte datorat oamenilor apropiați personajului principal.

9. Mă încred în familie (2019)


in family i trust comedii romanticeO comedie romantică spaniolă – încă una – pe care o găsești tot pe Netflix și care te va încânta, dacă nu ai văzut-o până acum! O arhitectă se întoarce în orașul natal după ce logodnicul o înșeală. Se întoarce pentru a se regăsi în sânul familiei sale cam sărită de pe fix :). Dar va avea parte de mai mult de atât. E un film la care râzi și te distrezi, dar care are și o anumită profunzime, ca mai toate filmele europene.

10. Jurnalul unei studente în străinătate / Secret diary of an Exchange Student (2021) 

SECRET-DIARY-OF-AN-EXCHANGE-STUDENT-filme de craciun netflixE o comedie romantică despre tineri care își caută drumul în viață, cu foarte multă voie bună, veselie și energie pozitivă. Cele două personaje principale, Barbara și Taila, pleacă din Brazilia ca studente cazate în casele a două familii americane, pentru a studia și a avea grijă de copiii familiilor.

11. Rapperiță la 40 de ani / The 40-year-old version (2020)40yearold_version_filme optimiste

E o comedie din 2020 fresh și plină de viață și energie despre viața de artist, cu toate părțile ei pozitive dar și despre lupta pentru a-ți câștiga existența ca artist.

Acțiunea se petrece la New York, unde o versiune ficțională a artistei Radha Blank se luptă pentru scrierea și producerea unei noi piese de teatru. Căzută într-un con de umbră după un relativ succes de acum mulți ani, Radha se apropie de 40 de ani, nu are bani să-și plătească chiria, iar creativitatea pare că a părăsit-o. Dar forța interioară a Radhei nu o lasă la greu și descoperă rapul ca supapă pentru a-și transpune viața în mod artistic… 🙂 Plus, întâlnește un rapper cool. 🙂

12. Le fils de francais / Fiul francezului (1999) 
E o comedie franțuzească ceva mai veche preluată în grila Netflix de curând. E un fel de Indiana Jones cu bunici franceze 🙂 și o recomandăm fără rezerve. Noi am râs cu gura până la urechi…

Benjamin, de 9 ani, merge însoțit de cele două bunici care nu pot fi una mai diferită de cealaltă, în Brazilia! Da, ați auzit bine, merg în jungla braziliană pentru a-l găsi pe tatăl lui Benjamin. Una dintre bunici e rafinată și cultivată, în timp pe cealaltă n-o vezi altfel decât într-un fel de capot, cu toate corăbiile înecate și cu țigara în colțul gurii – gata-gata să cadă. Umorul care se naște din duoul bunicilor în junglă este spumos. Toată echipa joacă impecabil și veți primi la pachet și o scenografie super exotică.

13. The Incredible Jessica James (2017)

the incredible jessica james filme comedie netflixNu ai un nivel bun de energie? Atunci încearcă o altă comedie Netflix, The Incredible Jessica James. Jessica nu și-a găsit drumul în viață, dar nu se lasă cu una cu două. The Icredible… e o comedie romantică absolut spumoasă despre o tânără artistă căreia nu prea i-au ieșit pasențele nici în carieră, nici în viața personală. Dar asta nu o împiedică să fie super independentă și să nu facă compromisuri. Jessica e molipsitoare cu abordarea ei pozitivă asupra vieții.

Chiar dacă nu ai chef neapărat de o comedie romantică, The Incredible Jessica James merită oricum să îi dai play. Pentru că nu e în primul rând despre intrigi romantice, ci despre o anumită abordare a vieții. Despre umor, distracție și a vedea întotdeauna partea plină a paharului. E o comedie originală Netflix.

14. I care a lot (2021)

i care a lot comedii netflix noi

E un thriller comedic Netflix, cu Rosamund Pike și Diane Wiest în rolurile principale. Filmele distractive bune încep să devină o pasăre rară în pandemie, așa că nu ratați I care a lot, pentru că e printre cele mai bune comedii Netflix din ultimii doi ani.

Rosamund Pike o joacă pe Marla Grayson, o femeie de afaceri pe care nu poți decât s-o disprețuiești pentru modul în care se folosește de bătrâni pentru banii lor. Dar pe care, în același timp, îți place să o urmărești, pentru că e fun. E distractivă în nebunia ei de a se pune cu un mare traficant de droguri, atunci când o internează într-un azil pe mama acestuia.

Rosamund Pike face un rol de zile mari, câștigând de altfel și Globul de Aur pentru cel mai bun rol într-o comedie pentru personajul din I care a lot. Cu siguranță, dacă ar fi fost o actriță mai slabă distribuită în rol, filmul nu ar fi funcționat. Dacă vreți să vedeți care a fost abordarea ei din spatele acestui rol, vă recomandăm să citiți articolul despre I care a lot din Los Angeles Times.


15. Knives Out / La cuțite (2019)

knives out_
Vrei un film polițist cu aer englezesc, la care să te și distrezi? Knives Out e o comedie detectivistică cu o distribuție impresionantă. De la Daniel Craig și Chris Evans până la Don Johnson, Toni Collette și Christopher Plummer. Și mulți alții.

Netflix a preluat această comedie cu mare succes la public, dar și la critica de film în grila sa. Unde mai pui că are și o nominalizare la Premiile Oscar pentru cel mai bun scenariu de film. Filmul e american, dar cu o distribuție foarte britanică și cu stil detectivistic a la Agatha Christie de whodunit (găsește criminalul), încât se simte foarte englezesc. Așadar, te prinzi cine e criminalul? 🙂

Vestea bună, în acest an apare Knives Out 2, tot pe Netflix.

16. Tick Tick … Boom! (2021) – film Netflix

tick tick boom filme noi netflix

Tick tick … Boom! e un film cu multă energie pozitivă și se concentrează pe procesul de creație – despre cât de încâlcit, dificil, deprimant dar și minunat, optimist și divin poate fi să creezi ceva de la zero.

E o comedie biografică, ba chiar una muzicală realizată de creatori de pe Broadway (regizat de super talentatul Lin Manuel Miranda cunoscut pentru Hamilton) despre unul de al lor: un compozitor și scriitor american pe nume Jonathan Larson. Acesta din urmă crea și se lupta pentru a pune în scenă un spectacol pe Broadway în timp ce lucra într-o cafenea pe timpul zilei, într-un New York fără suflet, ca orice oraș mare. După ani de încercări, Larson moare la doar 35 de ani din cauza unui anevrism de aortă în dimineața zilei în care musicalul său, Rent, urma să își aibă premiera pe Broadway. Rent a fost un succes, jucându-se timp de 12 ani pe Broadway.

Poate nu sunteți fani musicaluri, nici noi, dar filmul ăsta are atâta voie bună și substanță încât merită văzut oricum. Iar momentele muzicale sunt foarte bune și nu au artificialitatea obișnuită din musicaluri. Așa că treceți peste această reținere și încercați să-l vedeți. Ah, și am uitat să vă spun cine interpretează rolul principal: e vorba despre Andrew Garfield (cunoscut pentru filmele Spider-Man), care ne-a cucerit total cu acest personaj.

Alte comedii de acțiune Netflix

Vrei bătăi, urmăriri, ritm alert, dar și glume care să asezoneze aceste ingrediente? Atunci vrei să vezi un gen hibrid unde filmul de comedie se întâlnește cu filmul de acțiune. Aceste comedii Netflix de acțiune sunt minunate de văzut și revăzut, atunci când vrei distracție cu umor și dinamism.

17. The Lovebirds / Porumbeii (2020)


lovebirds comedii 2019Jibran și Leilani sunt împreună de deva timp, așa că viața sexuală nu mai e chiar la fel de intensă. Și micile certuri din tot felul de motive hilare apar la tot pasul. Dar fix când sunt hotărâți să se despartă, cuplul ajunge în centrul unei intrigi criminale. 🙂 În ciuda micilor neînțelegeri super simpatice, vor reuși să supraviețuiască și să dea de cap răufăcătorilor? 🙂

Lovebirds e o comedie care merită văzută. E jucată bine și nu are glume de prost gust, atât de des întâlnite în comediile de azi. Comedia The Lovebirds trebuia să fie lansată în cinematografe. Dar din cauza pandemiei, Paramount a vândut drepturile de difuzare către Netflix. Așa că puteți să-l vedeți chiar în această seară pe Netflix.

18. Murder Mystery / Vacanță criminală (2019)

Murder_Mystery comedii 2019E o comedie ușoară care are în centru un polițist american în vacanță în Europa, cu Jennifer Aniston și Adam Sandler în rolurile principale. Cele mai multe glume sunt pe seama celor doi și a relației lor de lungă durată.

Audrey și Nick sunt doi americani obișnuiți care pleacă în luna de miere după 15 ani de căsătorie 🙂 Doar că vacanța se transformă dintr-un tur cu autobuzul într-una de vis pe un iaht al unor bogătași. Însă totul vine cu un preț, corect? Așa că ajung să pice ca musca în lapte într-un conflict de familie și capul familiei e ucis. Urmează o cursă contracronometru și super haioasă pentru a identifica ucigașul, mai ales că Nick este polițist… Poți vedea Vacanță criminală pe Netflix.

Comedii Netflix romantice

Clasicele comedii de dragoste sunt preferatele fetelor dar și ale băieților daca nu-s prea siropoase. 🙂 Așa că ți-am ales mai jos câteva comedii Netflix romantice care pot fi pe placul ambelor genuri. Toate te așteaptă pe Netflix, dar e bine de știut că sunt multe exemple de comedii romantice drăguțe în grila gigantului american online, inclusiv celebrul Mănâncă, roagă-te, iubește.

19. Spune-mi când…(2021)


spune mi cand filme noi netflixE un film din 2021 pe care noi l-am descoperit de curând pe Netflix. Este o comedie romantică mexicană, deci în limba spaniolă. Dar e fresh și simpatică în glume și situații, plus bine jucată.

Un tânăr american de origini mexicane pleacă într-o călătorie de autodescoperire în Mexico City. Will o cunoaște aici pe Dani, o tânără actriță carismatică. Bineînțeles că Will se îndrăgostește de ea, dar lucrurile sunt mult mai complicate. El, introvertit, ea – extrovertită, el – fără experiență amoroasă, ea deja după o despărțire de marea iubire…

Verdict: e un film Netflix pe care să nu-l ocolești, mai ales într-o seară ploioasă de primăvară când nu poți sta la terasă 😀

20. Isn’t it romantic / Cât romantism!  (2019)

isnt it romantic comedii romantice netflixE o comedie lansată prima dată pe Netflix. E ceea ce Netflix numește “un Netflix original”. Isn’t it romantic o comedie romantică 😀 din 2019 ce satirizează comediile de dragoste 🙂

Deși sceptică la început, trebuie să recunosc că distribuția foarte bine aleasă (Rebel Wilson, Liam Hemsworth, Priyanka Chopra), dar și scenariul plin de umor de situație se întâlnesc fericit în această comedie. Ea e o tipă foarte grăsuță și neîncrezătoare în ea, de asta nici nu iubește comediile de dragoste. Doar că într-o zi se trezește într-o lume perfectă, în care toate clișeele romantice se împlinesc unul după altul: cine romantice cu lumânări, buchete mari de flori, un bărbat super sexy înnebunit după ea etc.

Total neîncrezătoare în realitatea a ceea ce se întâmplă în jurul ei, Natalie încearcă să se trezească din acest vis. Visul include și o relație de dragoste cu personajul lui Liam Hemsworth 🙂, clientul firmei la care lucrează Natalie. E o comedie bine scrisă, cu glume dintr-o bucată, așa că sunt șanse mari să placă și bărbaților.
Alte comedii Netflix de dragoste foarte haioase pe care le poți vedea acum sunt Notting Hill și Vacanța.

Filme de comedie mai grosolane 🙂

Te-ai săturat de comedii cu pretenții și vrei să vezi un film de comedie dintr-o bucată? Cu glume mai de autobază? 😀 Avem câteva comedii Netflix din această categorie pentru tine 🙂

21. The Wrong Missy (2020)

THE WRONG MISSY comedii netflixE ceea ce se numește a raunchy comedy, adică una mai din topor 🙂 Cu glume mai grosolane și nebune, dar care ajung să te distreze copios după ce te obișnuiești cu stilul dintr-o bucată al umorului din The Wrong Missy.

Tim Morris (David Spade) are o întâlnire romantică dezastruoasă cu Melissa, care pare de-a dreptul scăpată de la casa de nebuni. Ideile ei sunt atât de sărite de pe fix și e atât de directă și fără filtre sociale, încât îl sperie de moarte pe Tim. Între timp, Tim cunoaște o altă Melissa și cei doi par făcuți unul pentru celălalt. Așa că Tim se hotărăște să o invite în retreat-ul firmei lui în Hawaii. Doar că își dă seama de abia în avion că a invitat-o pe prima Melissa, cea super stranie și care te pune în cele mai ciudate situații…

Așa că vacanța în Hawaii o ia complet razna și toată lumea e oripilată de Melissa…


22. Poate pentru totdeauna (2019) – dragoste fără vrăjeală 🙂

always-be-my-maybeIată încă o comedie produsă de Netflix. Filmul Poate pentru totdeauna/Always be my maybe, lansat în 2019, a fost creat de doi comedianți de stand-up din Statele Unite. Cele două personaje au fost prieteni foarte apropiați în copilărie și în adolescență, dar relațiile dintre ei s-au răcit. La revenirea Sashei (interpretată de Ali Wong) în San Francisco, după mulți ani, cei doi se reconectează.

E un film cu glume foarte directe, așa cum se pricep atât de bine stand-up comedianții să născocească. Așa că puteți să-l vedeți liniștiți în cuplu, sunt șanse foarte mari să placă și iubiților/prietenilor/soților voștri. 🙂

Acestea sunt câteva din comediile Netflix în acest moment. Nu uita, însă, Netflix schimbă grila cu conținut în fiecare zi și unele filme pot dispărea fără o atenționare prealabilă. Încercăm să actualizăm cât mai des articolele noastre, dar vă rugăm să țineți cont de această limitare.

În curând: Murder Mystery 2 (2023) – lansare pe 31 martie 2023

murder mystery 2 filme noi netflixÎncheiem lista cu filme noi Netflix cu o comedie. Foarte curând îi vom putea vedea pe Jennifer Aniston și Adam Sandler într-o nouă comedie de acțiune și mister. Astfel, după primul Murder Mystery, film original Netflix din 2019, urmează Murder Mystery 2. Celor doi actori li s-au alăturat în distribuția sequel-ului Mark Strong, Melanie Laurent și Jodie Turner-Smith.

După ce au rezolvat misterul din Murder Mystery, Nick (Adam Sandler) și Audrey Spitz (Jennifer Aniston) și-au dat demisia din poliție și, respectiv, de la coafor :), pentru a deveni detectivi particulari cu normă întreagă. Doar că nu e ușor să pui pe roate un astfel de business. Cei doi sunt însă invitați la nunta prietenului lor Maharajah, pe o insulă privată, și li se oferă șansa de a dovedi cât sunt de pricepuți atunci când acesta este răpit… Acțiunea are loc în Insulele Caraibe și la Paris 😉

Murder Mystery 2 va avea premiera pe Netflix pe 31 martie 2023. Vezi aici trailerul Murder Mystery 2.

Vouă ce comedii Netflix v-au plăcut în ultimul timp?

Citește și

Cele mai bune 30 filme de comedie – vizioneaza-le când rămâi fără idei

Cele mai bune filme Netflix – 25 filme de top pe Netflix

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here