Top 20 comedii Netflix ca să te relaxezi după serviciu

0
18882
top comedii netflix

Vrei să vezi o comedie să te relaxezi după o zi de muncă? Sau să te distrezi într-o după-amiază de weekend? Pentru astfel de momente, ți-am pregătit 20 de comedii Netflix. Pe care le-am împărțit pe subcategorii ca să-ți fie mai ușor să găsești ce te interesează:

  1. Comedii Netflix de acțiune
  2. Filme de comedie romantice Netflix
  3. Comedii Netflix pentru familie
  4. Filme Netflix de comedie premiate la festivaluri
  5. Comedii mai grosolane 🙂

1. The Wrong Missy (2020)

THE WRONG MISSY comedii netflixE o comedie nou-nouță, lansată chiar pe Netflix pe 13 mai 2020. Ce vrem să spunem e că n-a făcut turul cinematografelor până să rămână fără suflu, ci pe Netflix îl putem vedea pentru prima dată. E ceea ce se numește a raunchy comedy, adică una mai din topor 🙂 Cu glume mai grosolane și nebune, dar care ajung să te distreze copios după ce te obișnuiești cu stilul dintr-o bucată al umorului din The Wrong Missy.

Tim Morris (David Spade) are o întâlnire romantică dezastruoasă cu Melissa, care pare de-a dreptul scăpată de la casa de nebuni. Ideile ei sunt atât de sărite de pe fix și e atât de directă și fără filtre sociale, încât îl sperie de moarte pe Tim. Între timp, Tim cunoaște o altă Melissa și cei doi par făcuți unul pentru celălalt. Așa că Tim se hotărăște să o invite în retreat-ul firmei lui în Hawaii. Doar că își dă seama de abia în avion că a invitat-o pe prima Melissa, cea super stranie și care te pune în cele mai ciudate situații…

Așa că vacanța în Hawaii o ia complet razna și toată lumea e oripilată de Melissa…

2. The Incredible Jessica James (2017)

the incredible jessica james filme comedie netflixNu ai un nivel bun de energie? Atunci încearcă The Incredible Jessica James. Jessica nu și-a găsit drumul în viață, dar nu se lasă cu una cu două. Mai mult, e plină de energie și optimism. E o comedie romantică absolut spumoasă despre o tânără artistă căreia nu prea i-au ieșit pasențele nici în carieră, nici în viața personală. Dar asta nu o împiedică să fie super independentă și să nu facă compromisuri. Jessica e molipsitoare cu abordarea ei pozitivă asupra vieții.

Chiar dacă nu ai chef neapărat de o comedie romantică, The Incredible Jessica James merită oricum să îi dai play. Pentru că nu e în primul rând despre intrigi romantice, ci despre o anumită abordare a vieții. Despre umor, distracție și a vedea întotdeauna partea plină a paharului. E o comedie originală Netflix.

3. Magic Mike (2012)

magic mike filme de comedie netflixMagic Mike e o comedie de vară cu stripperi, jucați printre alții de Matthew McConaughey și Channing Tatum. În una din cele mai haioase scene, Matthew McConaughey, îmbrăcat în haine strânse pe corp și prea mici pentru el, face o demonstrație despre mișcarea bazinului într-un show de striptease.

Filme de acțiune care sunt și comedii 

Vrei bătăi, urmăriri, ritm alert, dar și glume care să asezoneze toate astea? Atunci vrei să vezi un gen hibrid unde filmul de comedie se întâlnește cu filmul de acțiune. Aceste comedii Netflix de acțiune sunt minunate de văzut și revăzut, atunci când vrei distracție cu umor și dinamism.

4. Rush Hour 2 & 3
Cele doua filme din seria Rush Hour disponibile pe Netflix sunt o completare a rețetei clasice a filmelor cu Jackie Chan. Cum? Prin introducerea unui nou personaj comic, al carui efect comic nu este obtinut din cascadoriile dificile, ci din backgroud ul de stand up comedy. E vorba de personajul lui Chris Tucker. Sunt filme pentru toata familia, cu violență moderată. În care sunt bineinteles prezenți raufacatori si arme, dar scenele de lupta si de actiune sunt doar cascadorii dificile a la Jackie Chan.

5. Mortdecai (2015)

mortdecai comedii netflix

Personajul Mortdecai, interpretat de Johnny Depp, trebuie să scape de ruși, agenți MI5 și teroriști pentru a pune mâna pe un tablou care conține cifrul unui seif al naziștilor. Conținutul seifului merită toată osteneala, conține o adevărată comoară. Scenariul pare un roman clasic de aventuri, deloc surprinzător având în vedere că este o adaptare a seriei comice Mortdecai a lui Kyril Bonfiglioli.

Filmul este regizat de David Koepp (Premium Rush, Ghost Town), iar distribuția este una impresionantă: Gwyneth Paltrow, Ewan McGregor, Paul Bettany, Olivia Munn, Jeff Goldblum, Oliver Platt.

6. The Man from U.N.C.L.E. (2015)

The Man from U.N.C.L.E. comedii netflixFilmul The Man from U.N.C.L.E. e un mix promițător de aventură, acțiune și comedie, așa că nu-l ocoliți. E ceea ce s-ar numi o comedie de acțiune. 🙂

Perechea de agenți secreți interpretată de Henry Cavill (cunoscut din Superman) și Armie Hammer (The Lone Ranger) face tot posibilul să oprească o organizație criminală internațională. Aceasta urmărește destabilizarea lumii prin răspândirea armelor nucleare. Citește aici mai multe și vezi trailerul. E disponibil pe Netflix.

7. The Nice Guys / Super băieți (2016)

Doi tipi cât se poate de diferiți, jucați de Ryan Gosling și Russell Crowe, ajung să formeze un cuplu detectivistic care se afundă într-o conspiraţie. Politicieni, industriaşi lacomi din Detroit şi femei ușuratice se joacă de-a şoarecele şi pisica în goana după mize mari. Nimic nou sub soare, doar că regizorul The Nice Guys e foarte inventiv. O să vă distreze în mod special ezitările şi mimica amuzantă ale personajului interpretat de Ryan Gosling. Plus intervenţiile salvatoare ale durului său coleg de investigaţie, un Russell Crowe uns cu toate alifiile, cinic şi bătăuş. E una din multele comedii mișto pe care le găsești acum pe Netflix.

8. The Big Short / Brokerii apocalipsei (2015)

The-Big-Short- filme bune netflixNu e în sine un filme de acțiune, dar e foarte dinamic, așa că se potrivește cel mai bine la categoria comedii Netflix de acțiune de văzut.

E posibil să faci un film haios, antrenant, care să-ți dea o stare de bine despre criza financiară din 2008-2009? 🙂 Da, este posibil și deja s-a făcut. Este The Big Short, o comedie-dramă care reușește să explice concepte financiare complicate și să te distreze în același timp.

Cu un scenariu adaptat după o carte, The Big Short are o distribuție stelară (Christian Bale, Steve Carell, Ryan Gosling, Brad Pitt și mulți alții). Urmărește trei povești paralele care ajung să se intersecteze. Fiecare dintre cele trei are la bază specialiști în finanțe care intuiesc căderea piețelor financiare, plecând de la criza pieței imobiliare din SUA. Așadar, nu-l ratați pe Netflix. Noi ne-am făcut deja un obicei de a reveni la el periodic, cu aceeași plăcere, așa cum o facem și cu alte filme bune din ultimii ani.

Găsiți și alte comedii bune pe Netflix cu multe scene de acțiune. Printre alte asemenea comedii Netflix, nu ratați să (re)vedeți The Bounty Hunter și Hangover.

Citește și

Cele mai bune 30 filme de comedie – vizioneaza-le când rămâi fără idei
Comedii Netflix romantice

Clasicele comedii de dragoste sunt preferatele fetelor dar și ale băieților daca nu-s prea siropoase. 🙂 Așa că ți-am ales mai jos câteva comedii Netflix romantice care pot fi pe placul ambelor genuri. Toate te așteaptă pe Netflix, dar e bine de știut că sunt foarte multe exemple de comedii romantice drăguțe în grila gigantului american online.

9. Isn’t it romantic / Cât romantism!  (2019)

isnt it romantic comedii romantice netflixȘi aceasta e o comedie lansată prima dată pe Netflix. E ceea ce Netflix numește “un Netflix original”. E o comedie romantică din 2019 ce satirizează comediile romantice 🙂 Deși sceptică la început, trebuie să recunosc că distribuția foarte bine aleasă (Rebel Wilson, Liam Hemsworth, Priyanka Chopra), dar și scenariul plin de umor de situație se întâlnesc fericit în această comedie. Ea e o tipă foarte grăsuță și neîncrezătoare în ea, de asta nici nu iubește comediile de dragoste. Doar că într-o zi se trezește într-o lume perfectă, în care toate clișeele romantice se împlinesc unul după altul: cine romantice cu lumânări, buchete mari de flori, un bărbat super sexy înnebunit după ea etc.

Total neîncrezătoare în realitatea a ceea ce se întâmplă în jurul ei, Natalie încearcă să se trezească din acest vis. Visul include și o relație de dragoste cu personajul lui Liam Hemsworth 🙂, clientul firmei la care lucrează Natalie. E o comedie bine scrisă, cu glume dintr-o bucată, așa că sunt șanse mari să placă și bărbaților. A fost lansat internațional de rețeaua de streaming Netflix.

10. Crazy, stupid, love / A naibii dragoste

crazy stupid love filme de comedie netflixDe departe una dintre cele mai simpatice comedii Netflix. Pentru noi, Crazy, stupid, love e de fapt una dintre cele mai haioase filme de comedie din ultimii ani. De ce le-a ieșit atât de bine? În primul rând datorită poveștii bine scrise, iar în al doilea rând a distribuției excelente.

Așadar, Cal (Steve Carell) e un tata de familie cu haine demodate și tunsoare de tataie. În schimb, celălalt personaj (Ryan Gosling) e cel mai sexy bărbat din cartier… Așa că Ryan încearcă să-l învețe pe Cal cum să devină la fel ca el. Doar că aceasta e o misiune aproape imposibilă, din care se nasc multe situații distractive.

11. Cele două fețe ale dragostei / The mirror has two faces (1996)

the mirror has two faces comedii netflixThe mirror has two faces e o comedie de dragoste ceva mai vechi, cu Barbara Streisand și Jeff Bridges. Dar merită cu siguranță văzut. 🙂 E o poveste simpatică, emoționantă și cât se poate de romantică. Rose, o profesoară de literatură, e trecută de prima tinerețe și s-a împăcat cu gândul că va rămâne fată bătrână. El e profesor de matematică la aceeași universitate. Cei doi ajung să ia în considerare o relație mai atipică, de natură strict platonică…:) Oare e posibil?

 

12. Destination Wedding (2018)


destination wedding

Lansat în 2018, e o comedie romantică diferită de ce vedem de obicei, cu Keanu Reeves și Winona Ryder. Frank și Lindsay sunt doi ciudați care nu prea iubesc oamenii în general și care bineînțeles nu se suportă reciproc. Ajung însă să se cunoască la o nuntă la care sunt amândoi invitați. Dar neplăcerea de a sta cu restul participanților e mai mare decât neplăcerea de a petrece timpul împreună. Așa că cei doi stau din ce în ce mai mult unul în compania celuilalt. Cu mult umor negru și glume destul de anti-romantice, cei doi vor ajunge oare să dezvolte sentimente? 🙂 Îl poți vedea pe Netflix.

Alte comedii Netflix de dragoste foarte haioase pe care le poți vedea acum sunt How to lose a guy in 10 days, The ugly truth și Two weeks notice.

Citește și

Comedii romantice – TOP 40 filme de dragoste vesele și luminoase

 

Filme de comedie pentru familie

Câteodată vrei să vezi o comedie cu membri ai familiei din mai multe generații, așa că uite câteva sugestii de comedii Netflix potrivite.

13. Mamma mia!  

mamma-mia filme de comedie de dragosteFilmul Mamma Mia!, din 2008, e comedie de vară, cu multă muzică bună, briza mării și probleme ușoare. Sophie se pregătește de căsătorie, dar se folosește de acest moment pentru a afla cine e de fapt tatăl ei. Bineînțeles că mama, jucată de Meryl Streep, nu e deloc încântată de revederea cu foștii parteneri. De adăugat neapărat că Mamma Mia! e un musical. Muzica se îmbină ușor și plăcut în poveste, dar dacă nu suportați musicalurile, e bine totuși de știut 🙂

14. This is 40!

Un cuplu ajuns la 40 de ani, Pete si Debbie,  trece printr-o mini-criza provocata de noua varsta. Comedia merita vazută daca esti fanul unor actori care nu au sex-appeal-ul obisnuit eroilor de comedii romantice, dar care au fost in ultimii ani campionii multor comedii: Paul Rudd (Wanderlust, Our Idiot Brother) si Jason Segel (The Five-Year Engagement, Jeff, Who Lives At Home, Friends With Benefits, Bad Teacher). Din distributie fac parte si Leslie Mann sau Megan Fox.

Regizorul Judd Apatow revine cu o comedie in genul Knocked Up (Katherine Heigl, Seth Rogen), intr-un fel de sequel/ spin-off ce se petrece cativa ani mai tarziu.

O altă comedie de familie pe care o poți vedea tot pe Netflix este și Little Fockers.

 

Comedii Netflix cu succes la critică și premiate la festivalurile de film

Netflix flirtează cu ideea de a produce filme și seriale de succes nu doar la public, ci și la critică. Filme care să devină în timp cult și cu care să demonstreze că are puterea și creativitatea unui mare studio de film.

15. Midnight in Paris

Regizorul Woody Allen are un talent uimitor de a problematiza dileme profunde si griji universale intr-un mod voios, accesibil si fermecator. Midnight in Paris se incadreaza perfect in aceeasi reteță.

Gil (Owen Wilson), alter-ego-ul lui Woody Allen, trece printr-o criza existentiala in incercarea de a scrie un roman. Intre timp, calatoreste la Paris impreuna cu viitoarea sotie (Rachel McAdams),  o americanca fara imaginatie. Gil ajunge printr-o metoda oarecare sa calatoreasca in fiecare seara in Parisul anilor ’20,  ’30 sau ’40, intalnindu-se cu personaje reprezentative vremurilor de atunci. V-as strica surpriza daca i-as enumera pe toti cei cu care se intalneste Gil, totusi ii devoalez pe Gertrude Stein – scriitoare americana, Picasso, Salvador Dalí, Scott Fitzgerald și Hemingway.

Comedia este o scrisoare de dragoste catre Paris, dupa ce in ultimii ani Woody Allen a trait o poveste de dragoste mai intai cu Londra (unde se petrece actiunea in trei filme semnate de el in ultimii ani, Match Point, Scoop si Cassandra’s Dream), iar apoi cu Barcelona (unde a filmat Vicky, Cristina, Barcelona). Citește recenzia noastră la Midnight in Paris.

16. Birdman (2014)

Birdman Michael-Keaton--Edward-NortonExtraordinarul regizor mexican Alejandro González Iñárritu a schimbat foaia în 2014. După dramele 21 GramsBabel și Biutiful, a produs la Hollywood comedia-satiră, Birdman.

Riggan Thompson este un actor căzut într-un con de umbră, cunoscut mai ales pentru rolul unui supererou. Hotărât să-și recâștige faima, Riggan merge pe Broadway unde pune în scenă o adaptare a piesei What We Talk About When We Talk About Love. În rolul principal apare Michael Keaton, un actor cunoscut mai ales în ipostaza de Batman al lui Tim Burton. În film joacă și Emma Stone (The HelpEasy A), Naomi Watts (Mulholland Drive21 Grams), Edward Norton (Fightclub) și Andrea Riseborough (Shadow Dancer). Vezi trailerul Birdman.

17. Chef
Regizorul Jon Favreau a fost mulți ani cap de listă când a venit vorba de blockbusterele verii: Iron Man 1 și 2Cowboys and Aliens. După o scurtă absență, Favreau propune un alt tip de film: intim și colorat – Chef. 

Carl Casper, considerat cândva unul dintre cei mai inovatori bucătari din Miami, a ajuns într-un punct mort al carierei sale. Lucrează la un restaurant bun, are o echipă bună, problema însă o reprezintă patronul restaurantului, Riva (jucat excelent de Dustin Hoffman). Pe când Carl și-ar dori să experimenteze, mai ales în vederea vizitei unui cunoscut critic, șeful preferă să servească meniul „casei”. Criticul Ramsay Michel (Oliver Platt) nu se arată impresionat și recenzia este mai mult decât nefavorabilă – este un atac personal.

În acest punct Chef capătă noi tonuri. E greu să nu percepi nota autobiografică, critica, deloc subtilă de altfel, la adresa controlului exercitat de casele de producție asupra unor filme precum Iron Man. Iar când Carl Casper demisionează sau este concediat (greu de spus) și se întoarce în Miami, comparația cu Favreau devine mai evidentă. Chef este o întoarcere la lucrurile de bază, la acel tip de film care l-a făcut faimos pe Favreau în anii ’90 (Swingers). Citește toată recenzia noastră.

18. To Rome with Love

Comedia To Rome With Love este marca Woody Allen, pe care Woody nu doar o regizeaza, ci in care si joaca. Woody Allen continua fascinatia pentru mari orase cu Roma, dupa Londra, Barcelona si Paris.

Fascinatia pentru Roma ca oras este dublata de faptul ca Woody Allen a fost dintotdeauna un mare fan al cinematografiei italiene (Vittorio De Sica, Roberto Rossellini, Michelangelo Antonioni, Federico Fellini), fiind influentat organic de aceasta.

Filmul are patru povesti. In prima, un arhitect american (jucat de Alec Baldwin) venit la Roma pentru vacanta isi aminteste de anul petrecut aici cand era tanar. Prilejul nostalgic ii este oferit de intalnirea cu un tanar interpretat de Jesse Eisenberg (il stii din The Social Network, unde l-a jucat pe Mark Zuckerberg). A doua poveste il are in centru pe Woody Allen, un regizor retras din activitate care incearca sa promoveze un cantaret de opera ce canta extraordinar doar în cabina de duș :). A treia poveste il are ca protagonist pe Roberto Benigni, trezit peste noapte faimos.

Cireasa de pe tort este Penelope Cruz, care joaca din nou intr-un film de Woody Allen dupa Vicky, Cristina, Barcelona. Penelope este aici o prostituata cu multa personalitate, personajul principal al celei de a patra povesti.

 

Filme de comedie mai grosolane 🙂

Te-ai săturat de comedii cu pretenții și vrei să vezi un film de comedie dintr-o bucată? Cu glume mai de autobază? 😀 Avem câteva comedii Netflix din această categorie pentru tine 🙂

19. Sex Tape 

sex-tape comedii romantice

Cameron Diaz e un ingredient exploziv pentru orice comedie în care joacă. Așa că regizorul lui Bad Teacher, unde Cameron a jucat alăguri de Jason Segel (How I Met Your Mother), reface cuplul celor doi în comedia Sex Tape.

Atunci când Annie si Jay s-au întâlnit pentru prima oară legătura dintre ei a fost una intensă, iar relația una foarte pasională. Acum, dupa 10 ani de căsătorie și 2 copii, flacăra iubirii dă semne că se stinge, iar viața lor amoroasă este foarte plistisitoare. Pentru a salva situația, Annie și Jay decid să realizeze un filmuleț cu ei în timpul unei partide de sex care ajunge să dureze trei ore. Problema apare, însă, atunci când pierd video-ul compromițător, ceea ce conduce la o cursă contracronometru pentru a-l recupera.

20. Horrible bosses

Horrible Bosses este o comedie cu limbaj tare, in care povestea se invarte in jurul a sapte personaje: trei subordonati, trei sefi si un consultant in crime, ultimul oferindu-le asistenta subordonatilor pentru a-si ucide sefii imposibili.

Personajele care trezesc ura si dorinta de razbunare sunt un sadic-manipulator care face pe desteptul, in persoana lui Kevin Spacey, o distributie evidenta si usoara; Jennifer Aniston – un dentist sexist; si Colin Farrell – un sef idiosincratic si dependent de cocaina. Cele trei roluri sunt interpretate de actori cu personalitate, pe care ti-i amintesti a doua oara dupa ce i-ai vazut intr-un film, spre deosebire de subordonati, niste tipi normali, care nu retin atentia, in acord cu personajele jucate:  Charlie Day, Jason Bateman si Jason Sudeikis.  Ultimul pe lista personajelor este Jamie Fox care il interpreteaza pe consultantul in omucideri.

Revenind la Colin Farrell, este transformat fizic pentru rol cam in acelasi sens in care fusese Tom Cruise pentru The Tropic Thunder, pana in asemenea masura incat isi pierde complet sex-appeal-ul, la fel ca Timberlake in Bad Teacher. Farrell joaca rolul cel mai diferit fata de ceea ce suntem obisnuiti pentru el, ceea ce il face cu atat mai interesant de vazut. Citește recenzia noastră.
Bonus: Poate pentru totdeauna (2019) – dragoste fără vrăjeală 🙂

always-be-my-maybeIată încă o comedie produsă de Netflix. Filmul Poate pentru totdeauna/Always be my maybe, lansat în 2019, a fost creat de doi comedianți de tip stand-up din Statele Unite. Cele două personaje au fost prieteni foarte apropiați în copilărie și în adolescență, dar relațiile dintre ei s-au răcit. La revenirea după mulți ani în San Francisco a Sashei (interpretată de Ali Wong), cei doi se reconectează.

E un film cu glume foarte dintr-o bucată și directe, așa cum se pricep atât de bine stand-up comedianții să născocească. Așa că puteți să-l vedeți liniștiți în cuplu, sunt șanse foarte mari să placă și iubiților/prietenilor/soților voștri. 🙂

Acestea sunt câteva din filmele de comedie pe care le găsești pe Netflix în acest moment. Nu uita, însă, Netflix schimbă grila cu conținut în fiecare zi și unele filme pot dispărea fără o atenționare prealabilă din partea gigantului american. Încercăm să actualizăm cât mai des articolele noastre, dar vă rugăm să țineți cont de această limitare.

Vouă ce comedii Netflix v-au plăcut în ultimul timp?

Citește și

Cele mai bune 30 filme de comedie – vizioneaza-le când rămâi fără idei

Comedii romantice – TOP 40 filme de dragoste vesele și luminoase

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here