TOP 24 comedii Netflix de văzut

0
51581
top comedii netflix

Ești în căutarea unei comedii Netflix de văzut, care să te relaxeze și să te distreze? Ți-am pregătit mai jos 24 de comedii pe care le găsești pe Netflix și care merită văzute. Cele mai multe sunt din ultimii 2-3 ani. Unele sunt produse de Netflix, altele distribuite de ei. Sunt comedii de acțiune, comedii romantice, comedii cu accente polițiste, comedii mai grosolane și o comedie clasică.

1. I care a lot (2021)

i care a lot comedii netflix noi

E un thriller comedic nou-nouț apărut pe Netflix ieri, cu Rosamund Pike și Diane Wiest în rolurile principale. Filmele distractive bune încep să devină o pasăre rară în pandemie, așa că nu ratați I care a lot, pentru că e printre cele mai bune comedii Netflix din ultimul an și jumătate.

Rosamund Pike o joacă pe Marla Grayson, o femeie de afaceri pe care nu poți decât s-o disprețuiești pentru modul în care se folosește de bătrâni pentru banii lor. Dar pe care, în același timp, îți place să o urmărești, pentru că e fun. E distractivă în nebunia ei de a se pune cu un mare traficant de droguri, atunci când o internează într-un azil pe mama acestuia.

Rosamund Pike face un rol de zile mari, fiind de altfel nominalizată la Globurile de Aur din acest an pentru rolul din I care a lot, pe care îl joacă inteligent. Cu siguranță, dacă ar fi fost o actriță mai slabă distribuită în rol, filmul nu ar fi funcționat. Dacă vreți să vedeți care a fost abordarea ei din spatele acestui rol, vă recomandăm să citiți articolul despre I care a lot din Los Angeles Times.

2. Doctorul african (2016)

the-african-doctor-2016 comedii netflixE o comedie franțuzească super simpatică, descoperită pe Netflix de curând. Tot filmul e simpatic, dar sunt câteva scene de umor de situație în care am râs cu gura până la urechi. Dacă ai nevoie de puțină destindere, Doctorul african e perfect.

Inspirată din fapte reale, acest film amuzant, cald și uman are în centru o familie de zairezi care încearcă să își refacă viața în Franța anilor ’70. El devine medic de țară într-un orășel uitat de lume, în care culoarea pielii lui e atât de excentrică încât locuitorilor le este foarte greu să îl accepte. Situația devine și mai complicată când se reunește cu familia – soția și cei doi copii – care crede că se va muta la Paris… Spre mirarea celor trei îi așteaptă o comunitate ostilă, dar care încet-încet va învăța nu doar să îi accepte, ci și să țină la ei.

3. Knives Out / La cuțite (2019)

knives out_
Vrei un film polițist cu aer englezesc, la care să te și distrezi? Knives Out e o comedie detectivistică cu o distribuție impresionantă. De la Daniel Craig și Chris Evans până la Don Johnson, Toni Collette și Christopher Plummer. Și mulți alții. Netflix a preluat această comedie cu mare succes la public, dar și la critica de film de curând în grilă. Unde mai pui că are și o nominalizare la Premiile Oscar pentru cel mai bun scenariu de film. Filmul e american, dar cu o distribuție foarte britanică și cu stil detectivistic a la Agatha Christie de whodunit (găsește criminalul), încât se simte foarte englezesc. Așadar, te prinzi cine e criminalul? 🙂

4. Nu sunt un ușuratic / I am not an easy man (2018)

i am not an easy man filme 2018Je ne suis pas un homme facile e o comedie pur sânge lansată în 2018. Câteodată avem impresia că francezii sunt singurii care știu cum să producă o comedie adevărată, care să nu fie plină de glume de prost gust ca de exemplu cum să torni bere în fundul unui bărbat…Asta e o glumă din altă comedie din 2018, Blockers.

Nu sunt un ușuratic e o comedie franțuzească romantică, în care Damien se trezește că trăiește într-un univers paralel, după o lovitură la cap. Rolurile de gen sunt inversate și acum femeile sunt la putere 🙂 Ele controlează lumea, sunt șefele, sunt sexiste cu bărbații și se folosesc de ei. Cum se va descurca Damien în această lume dominată de femei și cum va decurge povestea lui de dragoste cu șefa lui? 🙂 Foarte haios, vă zicem noi.
6. The world is yours (2018)

the-world-is-yours comedii de acțiuneVreți să vedeți un super film de acțiune, dar și să râdeți pe săturate? Avem ce vă trebuie: comedia Netflix The World is Yours (Le monde est à toi). E un film de acțiune și comedie franțuzească super distractiv, din 2018, cu Vincent Cassel, Isabelle Adjani și un actor nou, Karim Leklou, în rolurile principale. Un mic dealer de droguri iese din închisoare cu planuri mari, doar ca să afle că maică-sa (Isabelle Adjani) i-a făcut praf economiile cu care voia să își extindă afacerea. Așa că plănuiește o lovitură pentru a face rost de bani. Doar că niciodată planurile de acasă nu se potrivesc cu cele din târg… Reiese așadar un haos absurd și haios nu în mică parte datorat oamenilor apropiați personajului principal.

7. Rapperiță la 40 de ani / The 40-year-old version (2020)

40yearold_version_filme optimisteE o comedie din 2020 fresh și plină de viață și energie despre viața de artist, cu toate părțile ei pozitive dar și despre lupta pentru a-ți câștiga existența ca artist. Mai mult decât atât, Rapperiță la 40 de ani este despre căutarea sensului și a împlinirii.

Acțiunea se petrece la New York, unde o versiune ficțională a artistei Radha Blank se luptă pentru scrierea și producerea unei noi piese de teatru. Căzută într-un con de umbră după un relativ succes de acum mulți ani, Radha se apropie de 40 de ani, nu are bani să-și plătească chiria și creativitatea pare că a părăsit-o. Dar forța interioară a Radhei nu o lasă la greu și descoperă ca supapă pentru a-și transpune viața prin rap. 🙂 Plus, întâlnește un rapper cool. 🙂


8. The Lovebirds / Porumbeii (2020)

lovebirds comedii 2019Vrei să vezi o comedie care e și romantică și de acțiune? Atunci Lovebirds e perfectă pentru tine. Jibran și Leilani sunt împreună de deva timp, așa că viața sexuală nu mai e chiar la fel de intensă. Și micile certuri din tot felul de motive hilare apar la tot pasul. Dar fix când sunt hotărâți să se despartă, cuplul ajunge în centrul unei intrigi criminale. 🙂 În ciuda micilor neînțelegeri super simpatice, vor reuși să supraviețuiască și să dea de cap răufăcătorilor? 🙂

Lovebirds e o comedie care merită văzută. E jucată bine și nu are glume de prost gust, atât de des întâlnite în comediile de azi. Comedia The Lovebirds trebuia să fie lansată în cinematografe în primăvara lui 2020. Dar din cauza pandemiei, Paramount a vândut drepturile de difuzare către Netflix. Așa că puteți să-l vedeți chiar în această seară pe Netflix.

9. The Incredible Jessica James (2017)

the incredible jessica james filme comedie netflixNu ai un nivel bun de energie? Atunci încearcă o altă comedie Netflix, The Incredible Jessica James. Jessica nu și-a găsit drumul în viață, dar nu se lasă cu una cu două. Mai mult, e plină de energie și optimism. E o comedie romantică absolut spumoasă despre o tânără artistă căreia nu prea i-au ieșit pasențele nici în carieră, nici în viața personală. Dar asta nu o împiedică să fie super independentă și să nu facă compromisuri. Jessica e molipsitoare cu abordarea ei pozitivă asupra vieții.

Chiar dacă nu ai chef neapărat de o comedie romantică, The Incredible Jessica James merită oricum să îi dai play. Pentru că nu e în primul rând despre intrigi romantice, ci despre o anumită abordare a vieții. Despre umor, distracție și a vedea întotdeauna partea plină a paharului. E o comedie originală Netflix.

Alte comedii care sunt și filme de acțiune 

Vrei bătăi, urmăriri, ritm alert, dar și glume care să asezoneze toate astea? Atunci vrei să vezi un gen hibrid unde filmul de comedie se întâlnește cu filmul de acțiune. Aceste comedii Netflix de acțiune sunt minunate de văzut și revăzut, atunci când vrei distracție cu umor și dinamism.

10. Charlie Wilson’s War (2007)

charlie wilsons war filme inspirate din fapte reale

Ce poate fi mai mișto ca un film care te inspiră, te informează în privința unui aspect interesant al istoriei recente, dar care te și distrează copios? Charlie Wilson’s War face cu succes asta.

Un film motivațional mai subtil, în care cel care are succes e un personaj uns cu toate alifiile. De ce câștigă? Pentru că tratează orice situație cu multă diplomație. Charlie Wilson’s War ne amintește că pentru a avea succes nu trebuie să ai stea în frunte, nici să fii cel mai talentat sau cel mai deștept. Dar școala vieții, experiența, empatia și o personalitate sociabilă te pot duce departe.

În Charlie Wilson’s War, Tom Hanks joacă rolul unui membru al Congresului, flușturatic și superficial, interesat doar de femei și puțin spre deloc de politică. La recomandarea unei prietene – jucată de Julia Roberts, ajunge în 1980 să se intereseze de soarta afganilor în lupta cu rușii. Face echipă cu un agent CIA Gust (Philip Seymour Hoffman) și ajunge să organizeze o întreagă rezistență contra rușilor. Și la un buget anti regimuri comuniste al CIA-ului de 500 milioane USD, de la doar 5 milioane USD. Efortul lui Charlie Wilson ajunge astfel să influențeze politica externă americană și să facă parte din Doctrina Reagan de susținere a mișcărilor anti-comuniste din lumea întreagă. Și uite așa aflăm cum s-ar putea și noi, românii, să îi datorăm ceva lui Charlie Wilson 😀


Dacă e un film cu Tom Hanks în rolul principal, sunt șanse mari să fie un film care să te inspire. De ce, pentru că Tom Hanks are un talent atât de natural și familiar, încât e foarte ușor să relaționezi cu el și situațiile pe care le traversează. Unde mai pui că Charlie Wilson’s War e o comedie inspirată din fapte reale. 🙂

11. The Man from U.N.C.L.E. (2015)

The Man from U.N.C.L.E. comedii netflixFilmul The Man from U.N.C.L.E. e un mix promițător de aventură, acțiune și comedie, așa că nu-l ocoliți. E ceea ce s-ar numi o comedie de acțiune.

Perechea de agenți secreți interpretată de Henry Cavill (cunoscut din Superman) și Armie Hammer (The Lone Ranger) face tot posibilul să oprească o organizație criminală internațională. Aceasta urmărește destabilizarea lumii prin răspândirea armelor nucleare. Citește aici mai multe și vezi trailerul. E disponibil pe Netflix.

12. The Nice Guys / Super băieți (2016)

cele mai bune filme netflixDoi tipi cât se poate de diferiți, jucați de Ryan Gosling și Russell Crowe, ajung să formeze un cuplu detectivistic care se afundă într-o conspiraţie. Politicieni, industriaşi lacomi din Detroit şi femei ușuratice se joacă de-a şoarecele şi pisica în goana după mize mari. Nimic nou sub soare, doar că regizorul The Nice Guys e foarte inventiv. O să vă distreze în mod special ezitările şi mimica amuzantă ale personajului interpretat de Ryan Gosling. Plus intervenţiile salvatoare ale durului său coleg de investigaţie, un Russell Crowe uns cu toate alifiile, cinic şi bătăuş. E una din multele comedii mișto pe care le găsești acum pe Netflix.

Găsiți și alte comedii bune pe Netflix cu multe scene de acțiune. Printre alte asemenea comedii Netflix, nu ratați să (re)vedeți The Bounty Hunter și Lupul de pe Wall-Street.
Comedii Netflix romantice

Clasicele comedii de dragoste sunt preferatele fetelor dar și ale băieților daca nu-s prea siropoase. 🙂 Așa că ți-am ales mai jos câteva comedii Netflix romantice care pot fi pe placul ambelor genuri. Toate te așteaptă pe Netflix, dar e bine de știut că sunt foarte multe exemple de comedii romantice drăguțe în grila gigantului american online.

13. Isn’t it romantic / Cât romantism!  (2019)

isnt it romantic comedii romantice netflixE o comedie lansată prima dată pe Netflix. E ceea ce Netflix numește “un Netflix original”. E o comedie romantică din 2019 ce satirizează comediile romantice 🙂 Deși sceptică la început, trebuie să recunosc că distribuția foarte bine aleasă (Rebel Wilson, Liam Hemsworth, Priyanka Chopra), dar și scenariul plin de umor de situație se întâlnesc fericit în această comedie. Ea e o tipă foarte grăsuță și neîncrezătoare în ea, de asta nici nu iubește comediile de dragoste. Doar că într-o zi se trezește într-o lume perfectă, în care toate clișeele romantice se împlinesc unul după altul: cine romantice cu lumânări, buchete mari de flori, un bărbat super sexy înnebunit după ea etc.

Total neîncrezătoare în realitatea a ceea ce se întâmplă în jurul ei, Natalie încearcă să se trezească din acest vis. Visul include și o relație de dragoste cu personajul lui Liam Hemsworth 🙂, clientul firmei la care lucrează Natalie. E o comedie bine scrisă, cu glume dintr-o bucată, așa că sunt șanse mari să placă și bărbaților. A fost lansat internațional de rețeaua de streaming Netflix.

14. Crazy, stupid, love / A naibii dragoste

crazy stupid love filme de comedie netflixDe departe una dintre cele mai simpatice comedii Netflix. Pentru noi, Crazy, stupid, love e de fapt una dintre cele mai haioase filme de comedie din ultimii ani. De ce le-a ieșit atât de bine? În primul rând datorită poveștii bine scrise, iar în al doilea rând a distribuției excelente.

Așadar, Cal (Steve Carell) e un tata de familie cu haine demodate și tunsoare de tataie. În schimb, celălalt personaj (Ryan Gosling) e cel mai sexy bărbat din cartier… Așa că Ryan încearcă să-l învețe pe Cal cum să devină la fel ca el. Doar că aceasta e o misiune aproape imposibilă, din care se nasc multe situații distractive.

15. It could happen to you / Un bacșiș de 2 milioane de dolari (1994)
it could happen to you filme bune pe netflix_

O super comedie ceva mai veche, pe care noi n-o văzusem, dar a fost o plăcere totală s-o urmărim. Netflix ne face astfel de surprize din când în când, de a ne readuce în atenție filme bune mai vechi intrate într-un con de umbră.

E unul dintre cele mai simpatice, optimiste și calde filme de pe Netflix pe care le-am văzut în ultima perioadă. Poate și pentru că e făcut în anii ’90 și are vibe-ul acelor ani. Nicolas Cage și Bridget Fonda joacă rolurile principale în această comedie romantică. El este polițist, ea ospătăriță. El câștigă 4 milioane la loto, ea e falită. 🙂 Dar amândoi au o inimă de aur. 🙂

Dacă vreți să vi se înmoaie inima, să râdeți cu poftă și să începeți să credeți din nou în bunătatea lumii care vă înconjoară, căutați It could happen to you. Noi suntem recunoscători Netflix că ne-a oferit ocazia să vedem această mică bijuterie. Unde mai pui că New York-ul arată atât de prietenos de zici că-i cartierul din spatele blocului, cu un farmec foarte familiar, în timp ce atât Cage, dar mai ales Bridget Fonda, ca și restul distribuției, fac niște roluri minunate.

16. Cele două fețe ale dragostei / The mirror has two faces (1996)

the mirror has two faces comedii netflixThe mirror has two faces e o comedie de dragoste ceva mai veche, cu Barbara Streisand și Jeff Bridges. Dar merită cu siguranță văzută. 🙂 E o poveste simpatică, emoționantă și cât se poate de romantică. Rose, o profesoară de literatură, e trecută de prima tinerețe și s-a împăcat cu gândul că va rămâne fată bătrână. El e profesor de matematică la aceeași universitate. Cei doi ajung să ia în considerare o relație mai atipică, de natură strict platonică…:) Oare e posibil?

17. Destination Wedding (2018)


destination wedding

Lansată în 2018, e o comedie romantică diferită de ce vedem de obicei, cu Keanu Reeves și Winona Ryder. Frank și Lindsay sunt doi ciudați care nu prea iubesc oamenii în general și care bineînțeles nu se suportă reciproc. Ajung însă să se cunoască la o nuntă la care sunt amândoi invitați. Dar neplăcerea de a sta cu restul participanților e mai mare decât neplăcerea de a petrece timpul împreună. Așa că cei doi stau din ce în ce mai mult unul în compania celuilalt. Cu mult umor negru și glume destul de anti-romantice, cei doi vor ajunge oare să dezvolte sentimente? 🙂 Îl poți vedea pe Netflix.

Alte comedii Netflix de dragoste foarte haioase pe care le poți vedea acum sunt Fantomele foștilor iubiți și Two weeks notice.

 

Filme de comedie pentru familie

Câteodată vrei să vezi o comedie cu membri ai familiei din mai multe generații, așa că uite 2 sugestii de comedii Netflix potrivite.

18. Mamma mia!  

mamma-mia filme de comedie de dragosteFilmul Mamma Mia!, din 2008, e comedie de vară, cu multă muzică bună, briza mării și probleme ușoare. Sophie se pregătește de căsătorie, dar se folosește de acest moment pentru a afla cine e de fapt tatăl ei. Bineînțeles că mama, jucată de Meryl Streep, nu e deloc încântată de revederea cu foștii parteneri. De adăugat neapărat că Mamma Mia! e un musical. Muzica se îmbină ușor și plăcut în poveste, dar dacă nu suportați musicalurile, e bine totuși de știut 🙂

O altă comedie de familie pe care o poți vedea tot pe Netflix este și Un socru de coșmar.

Comedii Netflix cu succes la critică și premiate la festivalurile de film

Netflix flirtează cu ideea de a produce filme și seriale de succes nu doar la public, ci și la critică. Filme care să devină în timp cult și cu care să demonstreze că are puterea și creativitatea unui mare studio de film.

19. Silver linings playbook (2012) – una dintre cele mai bune comedii romantice din ultimii ani

Unul dintre cele mai bune filme ale anului 2012, cu multe nominalizări la Oscar, Silver Linings Playbook are în centru două personaje. Se pare că acestea și-au pierdut complet busola în viață, dar încearcă să o regăsească împreună. El este jucat de Bradley Cooper, iar ea de Jennifer Lawrence. Silver linings playbook o să te facă să râzi cum numai o comedie romantică reușită poate. Dar te va emoționa la fel de mult. Cu această poveste de dragoste despre doi oameni pierduți care se regăsesc prin iubirea lor.

20. Manhattan Murder Mystery – comedie Woody Allen

Într-o carieră de regizor atât de lungă, de aproape 50 de ani, Woody Allen a avut timp să dezvolte afinități și sensibilități pentru mai mult de o singură muză. Printre ele Mia Farrow (cu care a realizat 13 filme), Dianne Wiest, Judy Davis, Scarlett Johansson și, mai nou, Penelope Cruz. Dar, dintre toate femeile care l-au inspirat pe Woody, Diane Keaton merită cel mai mult supranumele de muză.

Deși nu au realizat împreună la fel de multe filme, doar 7 :), sunt cele mai valoroase creații ale lui Woody Allen. Sunt filmele pentru care regizorul va rămâne în istoria cinematografiei: Annie Hall și Manhattan, ambele povești de dragoste, dar și comediile Sleeper, Love and Death, Radio Days, Manhattan Murder Mystery și drama Interiors. Dintre ele, poți vedea în acest moment pe Netflix doar Manhattan Murder Mystery. Între cei doi se simte o chimie creatoare extraordinară pe ecran, dincolo de povestea de iubire ce a existat dincolo de ecran.


Filme de comedie mai grosolane 🙂

Te-ai săturat de comedii cu pretenții și vrei să vezi un film de comedie dintr-o bucată? Cu glume mai de autobază? 😀 Avem câteva comedii Netflix din această categorie pentru tine 🙂

21. The Wrong Missy (2020)

THE WRONG MISSY comedii netflixE ceea ce se numește a raunchy comedy, adică una mai din topor 🙂 Cu glume mai grosolane și nebune, dar care ajung să te distreze copios după ce te obișnuiești cu stilul dintr-o bucată al umorului din The Wrong Missy.

Tim Morris (David Spade) are o întâlnire romantică dezastruoasă cu Melissa, care pare de-a dreptul scăpată de la casa de nebuni. Ideile ei sunt atât de sărite de pe fix și e atât de directă și fără filtre sociale, încât îl sperie de moarte pe Tim. Între timp, Tim cunoaște o altă Melissa și cei doi par făcuți unul pentru celălalt. Așa că Tim se hotărăște să o invite în retreat-ul firmei lui în Hawaii. Doar că își dă seama de abia în avion că a invitat-o pe prima Melissa, cea super stranie și care te pune în cele mai ciudate situații…

Așa că vacanța în Hawaii o ia complet razna și toată lumea e oripilată de Melissa…

22. Sex Tape 

sex-tape comedii romantice

Cameron Diaz e un ingredient exploziv pentru orice comedie în care joacă. Așa că regizorul lui Bad Teacher, unde Cameron a jucat alăguri de Jason Segel (How I Met Your Mother), reface cuplul celor doi în comedia Sex Tape.

Atunci când Annie si Jay s-au întâlnit pentru prima oară legătura dintre ei a fost una intensă, iar relația una foarte pasională. Acum, dupa 10 ani de căsătorie și 2 copii, flacăra iubirii dă semne că se stinge, iar viața lor amoroasă este foarte plistisitoare. Pentru a salva situația, Annie și Jay decid să realizeze un filmuleț cu ei în timpul unei partide de sex care ajunge să dureze trei ore. Problema apare, însă, atunci când pierd video-ul compromițător, ceea ce conduce la o cursă contracronometru pentru a-l recupera.

23. The 40 year old virgin (2005)

the 40 year old virgin filme comedie

The 40 year old virgin e o comedie despre sex, care reușește să nu cadă în prost gust. Dacă aveți nevoie de mai multe argumente, filmul e creat și regizat de Jude Apatow, recunoscut pentru serialul de comedie de cursă lungă, Girls, și pentru scrierea, producerea sau regizarea mai multor comedii de succes: Knocked Up (2007), Funny People (2009), This Is 40 (2012), Trainwreck (2015).
24. Poate pentru totdeauna (2019) – dragoste fără vrăjeală 🙂

always-be-my-maybeIată încă o comedie produsă de Netflix. Filmul Poate pentru totdeauna/Always be my maybe, lansat în 2019, a fost creat de doi comedianți de tip stand-up din Statele Unite. Cele două personaje au fost prieteni foarte apropiați în copilărie și în adolescență, dar relațiile dintre ei s-au răcit. La revenirea după mulți ani în San Francisco a Sashei (interpretată de Ali Wong), cei doi se reconectează.

E un film cu glume foarte dintr-o bucată și directe, așa cum se pricep atât de bine stand-up comedianții să născocească. Așa că puteți să-l vedeți liniștiți în cuplu, sunt șanse foarte mari să placă și iubiților/prietenilor/soților voștri. 🙂

Acestea sunt câteva din filmele de comedie pe care le găsești pe Netflix în acest moment. Nu uita, însă, Netflix schimbă grila cu conținut în fiecare zi și unele filme pot dispărea fără o atenționare prealabilă din partea gigantului american. Încercăm să actualizăm cât mai des articolele noastre, dar vă rugăm să țineți cont de această limitare.

Vouă ce comedii Netflix v-au plăcut în ultimul timp?

Citește și

Cele mai bune 30 filme de comedie – vizioneaza-le când rămâi fără idei

Comedii romantice – TOP 40 filme de dragoste vesele și luminoase

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here