Filme de comedie – 40 comedii pe care să nu le ratezi

1
93171
top filme de comedie

Vrei sa te relaxezi și nu stii ce comedie să vezi? Avem pentru tine peste 40 de recomandări de filme de comedie. Am precizat platforma de streaming unde pot fi găsite, acolo unde este cazul.

1. White Noise (2022) – pe Netflix 

white noise comedii 2022_De la regizorul și scenaristul Noah Baumbach, de la care avem Marriage Story, unul dintre cele mai bune și nominalizate la Oscar filme produse de Netflix, putem vedea această comedie neagră, cu Adam Driver în rolul principal, alături de Greta Gerwig. Jack (Adam Driver) îl studiază pe Hitler, iar viața lui și a familiei sale este complet dată peste cap de un accident catastrofal…

White Noise e o comedie foarte diferită de o comedie obișnuită. Deși acțiunea se petrece în anii ’80, e greu să nu te identifici cu temele filmului. Pentru că White Noise ne amintește de anxietățile pe care le trăim cu toții de câțiva ani încoace din cauza crizelor recente (pandemie, război). Deși nu e haioasă în modul în care te aștepți de la o comedie obișnuită, White Noise ne amintește cu fiecare cadru cât de relevant este să nu ne luăm prea tare în serios.

2. How to build a girl (2020) – Netflix

how-to-build-a-girl-filme de vazutNu ocoli această comedie spumoasă și deșteaptă! 🙂 Un film plin de energie, umor și voie bună, de văzut atunci când ai nevoie de puțină inspirație. How to build a girl este dus cu succes de la un capăt la altul de talentata Beanie Feldstein (ai văzut-o în Booksmart) – care demonstrează că are suficientă energie și maturitate actoricească pentru o astfel de sarcină. Dar să nu uităm nici de scenariul foarte bun, care are ca punct de plecare cartea cu același nume.

Johanna, o tânără de 16 ani, dintr-o familie săracă din Marea Britanie, încearcă să-și urmeze visele în ciuda originii, vârstei și a faptului că este fată. Cu inocență, dar și voință de mutat munții, Johanna ajunge critic de rock la una dintre revistele de specialitate, depășindu-și în același timp complexele de adolescentă, fricile și eșecurile.

Introdus de Netflix în grila sa de curând.

3. The unbearable weight of massive talent (2022)

the unbearable weight of massive talent_filme 2022

O comedie de acțiune total nebună și sărită de pe fix 🙂 pe care, dacă nu ai văzut-o încă, e musai să-i dai o șansă într-o seară când ai nevoie de bună dispoziție și râsete.

Nicolas Cage se joacă pe el însuși în această comedie, într-o variantă a sa dramatizată, în care cariera nu merge prea bine, iar ego-ul său imens stă în calea comunicării cu propria fiică. Demoralizat și demotivat, Cage renunță la actorie și pleacă la o petrecere în Mallorca. Aici are o chimie cu un mafiot, jucat extraordinar de Pedro Pascal – îl știi din Game of Thrones, Narcos și Triple Frontier.

Chimia nu se întâmplă doar în film, ci și pe platourile de filmare. Filmul funcționează atât de bine în primul rând datorită celor doi actori, care se distrează de minune împreună și ne iau și pe noi în “călătoria” lor. O singură critică, filmul putea fi ceva mai scurt, măcar cu 20 minute 🙂

4. See how they run / Uite-i cum fug – pe Disney +

see how they run filme noiDupă succesul comediei polițiste britanice Knives Out, apar și alte comedii cu detectivi care vor să îi copieze rețeta. Uite-i cum fug reușește să se detașeze ca o comedie reușită și cu un mister demn de urmărit, dar nu are, din păcate, aceeași “carismă” precum Knives Out 🙂

Sam Rockwell și Saoirse Ronan sunt în rolurile a doi detectivi britanici ce investighează crime succesive din distribuția unei piese de teatru… Dar cel mai cool și flamboaiant personaj este cel al lui Adrien Brody, de care ne era dor să-l vedem într-o asemenea formă de zile mari 🙂

Poți să vezi aici trailerul simpatic al acestei comedii 😉

Îl găsești pe Disney+.


5. Glass Onion (Knives Out 2) Netflix

Sequelul Knives Out nu mai are nevoie de nicio prezentare. Daniel Craig îl joacă din nou pe detectivul misterios și foarte atent la detalii Benoit Blanc, dar de data aceasta rezolvă un caz de crimă pe o insulă privată din Grecia. Îi vor fi colegi de platou Edward Norton, Janelle Monae, Kate Hudson și Ethan Hawke, printre alții. Noi zicem că rezultatul e la fel de interesant și distractiv ca primul Knives Out, pe care îl puteți (re)vedea pe Netflix aici.

6. The lost city / Orașul pierdut (2022) – pe HBO Max

the-lost-city filme 2022O combinație de comedie și film de aventură care merge ca uns în primul rând datorită celor doi actori din rolurile principale, Sandra Bullock și Channing Tatum. Să nu uităm și de Brad Pitt într-un rol secundar care e cât pe ce să fure show-ul.

Sandra Bullock, o scriitoare de cărți romantice, ca să nu zicem de-a dreptul erotice, e cam debusolată. Ecranizările cărților ei îl au în rolul de erou pe Alan, adică Channing Tatum, un actor superficial, dar cu sex-appeal cât carul. Lui îi place de ea, ea refuză ideea, dar după ce ajunge în junglă printr-un concurs de împrejurări, Alan pleacă în căutarea ei…

Orașul pierdut e neașteptat de simpatic și haios, de neratat dintre comediile din 2022 lansate până acum. Inclus de curând în grila HBO Max.

7. Coda (2021) – Oscarul pentru cel mai bun film – Apple TV

CODA filme 2021Câștigătorul Oscarului pentru cel mai bun film 2021, Coda este unul dintre cele mai emoționante și calde comedii din 2021. Un film accesibil și haios, cu o poveste care-ți încălzește inima și care-ți readuce încrederea în oameni.

O familie de persoane fără auz încearcă să-și păstreze afacerea de pescuit undeva în Massachusetes, deși sunt marginalizați, iar intermediarii amenință să acapereze și mai mult din profiturile pescarilor. Singurul copil al familiei fără probleme de auz, adolescenta Ruby, încearcă să-și ajute familia și, în același timp, să-și urmeze propriile vise. Drepturile de distribuție sunt ale Apple TV.

8. Here Today (2021) 

here-today-top filme 2021

E unul dintre cele mai simpatice și feel good movies ale anului 2021, co-scris, regizat și jucat de Billy Crystal. Partenera lui în acest film e una dintre revelațiile anului 2021 pentru noi, haioasa Tiffany Haddish.

9. The French Dispatch – comedia de artă a anului 2021, disponibil pe Disney+


the french dispatch top filme 2021Nu-i așa că v-a fost dor de un nou film semnat de Wes Anderson? 🙂 Dacă nu-ți sună cunoscut, cu siguranță ai văzut cel puțin unul dintre filmele sale: The Grand Budapest Hotel, Moonrise Kingdom sau Rushmore.

Filmul a fost descris ca o scrisoare de dragoste pentru jurnalism și are la bază trei povești paralele, inspirate din articole apărute în revista The New Yorker. 

Distribuția e pur și simplu incredibilă, de la actorii principali, la cei secundari, toți sunt unul și unul: Benicio del Toro, Adrien Brody, Tilda Swinton, Lea Seydoux, Frances McDormand, Timothee Chalamet, Jeffrey Wright, Mathieu Amalric, Bill Murray, Owen Wilson, Edward Norton, Willem Dafoe, Saoirse Ronan etc… 🙂 Vezi trailerul The French Dispatch.

Cu un umor sec care se alimentează din același izvor cu cel al lui Bill Murray, el însuși prezent în The French Dispatch, ultimul film al lui Anderson spune povești în miniatură, le lucrează în filigran ca un bijutier sau cum scrie un autor o carte. Unde mai pui imaginea filmului, care pur și simplu te lasă mască. E ca și cum te-ai afla în fața unei vitrine minunate a unei cofetării artizanale. Altfel spus, filmul e delicios ca o prăjitură fină franțuzească și lucrat ca o bijuterie la fel de fină. Savurează în tihnă  The French Dispatch aici, din confortul propriei case…

Cele mai bune comedii de pe Netflix

10. Totul va fi bine Crăciunul care vine / Just another Christmas (2020) – Netflix

just another christmas filme de crăciun netlfix_2Nu știm voi, dar noi am descoperit cu mare plăcere comediile braziliene de pe Netflix. Sunt incredibil de simpatice și fiecare dintre ele are energie pozitivă cât pentru trei comedii americane.

Povestea e frumoasă și poți să te conectezi ușor cu ea. Jorge se pregătește de Crăciun, aleargă după cadouri, are tot felul de discuții cu soția “de sezon” :D, primește invitații etc. Doar că a doua zi se trezește din nou în ziua de Crăciun. Nu este ca în ziua Cârtiței, ci își pierde amintirile ultimului an doar în ziua de Crăciun. Așa că pentru o zi are impresia că trăiește la infinit un nou Crăciun la un an distanță: cu aceleași drame, aceleași râsete și îmbrățișari. Dar, cu timpul, lucrurile se schimbă destul de mult… Vă spun doar atât, ca să nu vă stric surpriza.

Rolul principal e jucat de un star brazilian de comedie, Leandro Hassum, de care te vei îndrăgosti, la fel ca de întreaga distribuție. Nu e singura comedie braziliană de pe Netflix care merită văzută. Dacă îți va plăcea Just Another Christmas, caută și altele. Vei găsi una și mai jos.

11. Le fils de francais / Fiul francezului (1999) – Netflix

E o comedie franțuzească ceva mai veche preluată în grila Netflix de curând. E un fel de Indiana Jones cu bunici franceze 🙂 și o recomandăm fără rezerve. Noi am râs cu gura până la urechi…

Benjamin, de 9 ani, merge însoțit de cele două bunici care nu pot fi una mai diferită de cealaltă, în Brazilia! Da, ați auzit bine, merg în jungla braziliană pentru a-l găsi pe tatăl lui Benjamin. Una dintre bunici e rafinată și cultivată, în timp pe cealaltă n-o vezi altfel decât într-un fel de capot, cu toate corăbiile înecate și cu țigara în colțul gurii – gata-gata să cadă. Umorul care se naște din duoul bunicilor în junglă este spumos. Toată echipa joacă impecabil și veți primi la pachet și o scenografie super exotică.

12. Jurnalul unei studente în străinătate / Secret diary of an Exchange Student (2021) – NetflixSECRET-DIARY-OF-AN-EXCHANGE-STUDENT-filme de craciun netflix

E o comedie despre tineri care își caută drumul în viață, cu multă voie bună, veselie și energie pozitivă transmise de cele două personaje principale: Barbara și Taila. Cele două pleacă din Brazilia în casele a două familii americane pentru a studia și a avea grijă de copiii familiilor.

Nu e o capodoperă cinematografică, dar e o comedie potrivită dacă ești în căutare de zâmbete și relaxare.

13. Spune-mi când…(2021) – Netflix


spune mi cand filme noi netflixE o comedie din 2021 pe care noi am descoperit-o de curând pe Netflix. E o comedie romantică fresh și simpatică, foarte bine jucată.

Un tânăr american de origini mexicane pleacă într-o călătorie de autodescoperire în Mexico City. Will o cunoaște aici pe Dani, o tânără actriță carismatică. Bineînțeles că Will se îndrăgostește de ea, dar lucrurile sunt mai complicate. El, introvert, ea – extrovertă, el – fără experiență amoroasă, ea deja după o despărțire de marea iubire…

Verdict: e o comedie pe care să nu o ocolești, mai ales într-o seară ploioasă de primăvară când nu poți sta la terasă 😀

14. Game night (2018) – Netflix

game-night-jason-bateman filme 2018E un film 3 în 1 🙂 comedie, film de acțiune și thriller. Max (Jason Bateman) și Annie (Rachel McAdams) formează o familie dar și o echipă în serile de jocuri de societate cu prietenii. Sunt obsedați să le câștige de fiecare dată. Doar că, în una dintre seri, jocul devine cât se poate de real, dar nu știu asta. De unde foarte multe scene comice în care Max, Anne și prietenii lor sunt puși în situații periculoase de tot felul de răufăcători în timp ce ei sunt convinși că totul e în joacă… 🙂

15. Lock, Stock, and Two Smoking Barrels / Jocuri, poturi și focuri de armă – Netflix

Lock-Stock cele mai bune filme netflixLock, Stock … este o comedie britanică de acțiune pe care nu trebuie s-o ratezi pe Netflix, având în vedere că au reușit de curând să o includă în grila lor. E super antrenantă, simpatică, originală, jucată excepțional și cu o muzică de nota 10. Dacă îți place Tarantino sunt șanse mari să-ți placă și această comedie semnată de Guy Ritchie. Ritchie a semnat mai multe filme după Lock, Stock (The man from U.N.C.L.E, Sherlock Holmes, Snatch), dar din perspectiva noastră acesta rămâne cel mai bun film al lui.

16. The Lovebirds / Porumbeii (2020) – Netflix


lovebirds comedii 2019Jibran și Leilani sunt împreună de deva timp, așa că viața sexuală nu mai e chiar la fel de intensă. Și micile certuri din tot felul de motive hilare apar la tot pasul. Dar fix când sunt hotărâți să se despartă, cuplul ajunge în centrul unei intrigi criminale. 🙂 În ciuda micilor neînțelegeri super simpatice, vor reuși să supraviețuiască și să dea de cap răufăcătorilor? 🙂

Lovebirds e o comedie de acțiune care merită văzută. E jucată bine și nu are glume de prost gust, atât de des întâlnite în multe comedii de azi.

Comedia The Lovebirds trebuia să fie lansată în cinematografe. Dar din cauza pandemiei, Paramount a vândut drepturile de difuzare către Netflix. Așa că puteți să-l vedeți chiar în această seară pe Netflix.

17. The Big Lebowski (1998) – a revenit pe Netflix

the big lebowski comedii

Sursa umorului din The Big Lebowski este o încurcătură de identități. Astfel, personajul principal, The Dude, e cel mai relaxat om din lume. De aceea nu are niciun obiectiv în viață în afară de conservarea stării de relaxare. Însă, fără voie, the Dude e antrenat într-un carusel de răpiri, atacuri și răzbunări.

The Big Lebowski e unul dintre cele mai bune filme de comedie din anii ’90. Iar dacă vreți să continuați cu alte filme de comedie în același stil, încercați și alte producții ale Fraților Coen. De la Fargo, la O Brother, Where Are Thou, la Burn After Reading și Hail, Caesar!

Îl găsești pe Netflix.

18. Murder Mystery / Vacanță criminală (2019) – Netflix

Murder_Mystery comedii 2019E o comedie ușoară care are în centru un polițist american în vacanță în Europa, cu Jennifer Aniston și Adam Sandler în rolurile principale. Cele mai multe glume sunt pe seama celor doi și a relației lor de lungă durată.

Audrey și Nick sunt doi americani obișnuiți care pleacă în luna de miere după 15 ani de căsătorie 🙂 Doar că vacanța se transformă dintr-un tur cu autobuzul într-una de vis pe un iaht al unor bogătași. Însă totul vine cu un preț, corect? Așa că ajung să pice ca musca în lapte într-un conflict de familie. Urmează o cursă contracronometru foarte haioasă pentru a identifica ucigașul, mai ales că Nick este polițist… Poți vedea Vacanță criminală pe Netflix.

19. The world is yours (2018) – Netflix

the-world-is-yours comedii de acțiuneVreți să vedeți un super film de acțiune, dar și să râdeți pe săturate? Atunci încercați The World is Yours (Le monde e a toi).

E o comedie de acțiune franțuzească din 2018, cu Vincent Cassel, Isabelle Adjani și un actor nou, Karim Leklou, în rolurile principale. Un mic dealer de droguri iese din închisoare cu planuri mari, doar ca să afle că maică-sa (Isabelle Adjani) i-a făcut praf economiile cu care voia să își extindă afacerea. Așa că plănuiește o lovitură pentru a face rost de bani. Doar că niciodată planurile de acasă nu se potrivesc cu cele din târg… Reiese așadar un haos absurd și haios nu în mică parte datorat oamenilor apropiați personajului principal. Îl poți vedea pe Netflix.


20. Isn’t it romantic / Cât romantism!  (2019) – Netflix

isnt it romantic comedii romantice netflix“Un Netflix original” ce satirizează comediile de dragoste 🙂

Deși sceptică la început, trebuie să recunosc că distribuția foarte bine aleasă (Rebel Wilson, Liam Hemsworth, Priyanka Chopra), dar și scenariul plin de umor de situație se întâlnesc fericit în această comedie. Ea e o tipă foarte grăsuță și neîncrezătoare în ea, de asta nici nu iubește comediile de dragoste. Doar că într-o zi se trezește într-o lume perfectă, în care toate clișeele romantice se împlinesc unul după altul: cine romantice cu lumânări, buchete mari de flori, un bărbat super sexy înnebunit după ea etc.

Total neîncrezătoare în realitatea a ceea ce se întâmplă în jurul ei, Natalie încearcă să se trezească din acest vis. Visul include și o relație de dragoste cu personajul lui Liam Hemsworth 🙂, clientul firmei la care lucrează Natalie. E o comedie bine scrisă, cu glume dintr-o bucată, așa că sunt șanse mari să placă și bărbaților.

 

Top comedii din toate timpurile

Mai jos am ales comediile noastre preferate, din toate câte am văzut până acum. Sperăm să găsești câteva pe care să nu le fi văzut deja. 😉

21. Intolerable Cruelty (2003) – pe SkyShowtime

intolerable cruelty filme comedieÎncepem cu o comedie romantică în care dragostea apare acolo unde te aștepți mai puțin. Prin urmare el e cel mai priceput avocat în divorțuri (George Clooney). Iar ea e cunoscută pentru căsătoriile din interes (Catherine Zeta Jones).

22. The Blind Date (1987)

blind date filme de comedie

Personajul lui Bruce Willis merge la o cină cu clienți importanți. Dar nu știe că partenera lui (Kim Basinger) se schimbă complet după un păhărel. Urmează așadar un șir nesfârșit de glume, cu o Kim Basinger de neoprit.

23. OSS 117: Alerte rouge en Afrique noire (2021), Cairo, nest of spies (2006) și Lost in Rio (2009) – filme de comedie care parodiază seria James Bond

OSS 117 jean dujardin filme de comedieSeria de parodii comedice OSS 117 reușește să-l facă pe James Bond super haios. Unde mai pui că buna dispoziție a James Bond-ului francez (Jean Dujardin) e molipsitoare. Ultimul film din serie a apărut în 2021: Alerte rouge en Afrique noire. După el, vă sugerăm să vedeți OSS 117: Cairo, nest of spies, și continuarea, OSS 117: Lost in Rio (2009). Ar mai fi de adăugat că pe Jean Dujardin l-ai văzut probabil în The Artist.


24. Snatch (2000) – Netflix

snatch filme de comedie

O comedie cu Brad Pitt, cu mafioți și tot felul de dubioși, toți în căutarea unui diamant? Da, e de încercat, mai ales pentru umorul englezesc și pentru ritmul rapid al acțiunii. Dacă ți-a plăcut, încearcă și Lock, Stock and Two Smoking Barrels –  Vezi mai sus. Este tot o comedie, scrisă și regizată de același englez (Guy Ritchie).

25. Overboard (1987) 

overboard-1987 filme de comedie

Goldie Hawn e o tipă comodă, dar care ajunge mamă pentru copiii deja mari ai lui Kurt Russell. În consecință, transformarea lui Goldie Hawn într-o femeie atentă la nevoile celorlalți se face prin tot felul de probe simpatice. Iar chimia dintre cele două personaje prinde bine filmului.

Pentru că ce e bun e copiat, comedia din 1987 a avut parte de o nouă versiune in 2018 și are acelasi titlu.

26. Green Book (2018)

green book filme de comedie

De ce să vezi această comedie? Pentru că este un film de călătorie cu poveste bine construită, dialoguri deștepte și personaje solide. Se poate naște o prietenie între un bodyguard cu idei puține dar fixe și un pianist cu fițe? Da, dar numai după multe râsete. Găsești aici recenzia comediei Green Book (2018).

27. Crazy, Stupid, Love (2011)


crazy stupid love filme de comedieCrazy, stupid, love e pur și simplu haios. De ce le-a ieșit atât de bine? În primul rând datorită poveștii bine scrise, iar în al doilea rând a distribuției excelente.

Așadar, Cal (Steve Carell) e un tata de familie cu haine demodate și tunsoare de tataie. În schimb, celălalt personaj (Ryan Gosling) e cel mai sexy bărbat din cartier… Așa că Ryan încearcă să-l învețe pe Cal cum să devină la fel ca el. Doar că aceasta e o misiune aproape imposibilă, din care se nasc multe situații distractive.

28. Bandits (2001)

bandits 2001 filme comediePersonajul lui Bruce Willis și partenerul lui de răutăți se-ndrăgostesc de tipa pe care au răpit-o (interpretată de Cate Blanchett). Pentru că nimeni nu știe exact ce-și dorește, din acest triunghi al dragostei se nasc multe răsturnări simpatice de situație.

29. Bridesmaids (2011) – pe SkyShowtime

bridesmaids filme de comedieBridesmaids e o versiune proaspătă a unei povești des întâlnită în filmele de comedie: o nuntă care se transformă într-un eșec de tot râsul. De aceea a primit o nominalizare la Oscar pentru cel mai bun scenariu. Ceea ce nu e puțin lucru pentru o comedie. Mai mult, autoarea principală a poveștii este Kristen Wiig, membru al echipei Saturday Night Live, cea mai cea emisiune TV de comedie din Statele (se difuzează de peste 40 de ani fără întrerupere).

30. Welcome to the sticks (2008)


welcome to the sticks filme de comedieComedia Welcome to the sticks este filmul cu cele mai mari încasări din toate timpurile în Franța. Lucru care spune ceva despre cât de bună este. Iar dacă ți se pare că nu prea mai găsești filme americane haioase, nu ești singura/singurul. Așa că hai să descoperim comediile franțuzești, pentru că de multe ori au glume mai proaspete decât cele de la Hollywood.

31. Groundhog Day (1993)

ziua cartitei filme comedieGroundhog Day / Ziua cârtiței a crescut în preferințele publicului, de la momentul lansării până azi. Și trebuie să recunoaștem că unii dintre noi revenim la ea, mai ales atunci când nu știm ce comedii să mai vedem.

Așadar, cum ar fi să retrăiești aceeași zi la nesfărșit? Bill Murray ne demonstrează că poate fi foarte distractiv, mai ales pentru spectatori. Dacă vă place stilul lui Bill Murray, nu ocoliți alte filme de comedie în care joacă, mai puțin cunoscute, precum Rushmore sau Broken Flowers.

32. The 40 year old virgin (2005) – pe Netflix și SkyShowtime

the 40 year old virgin filme comedie

The 40 year old virgin e o comedie despre sex, care reușește să nu cadă în prost gust. Dacă aveți nevoie de mai multe argumente, filmul e creat și regizat de Jude Apatow, recunoscut pentru serialul de comedie de cursă lungă, Girls, și pentru scrierea, producerea sau regizarea mai multor comedii de succes: Knocked Up (2007), Funny People (2009), This Is 40 (2012), Trainwreck (2015).

33. Trainwreck (2015) – pe SkyShowtime

trainwreck amy schumer filme comedie

În primul rând, Trainwreck este o comedie romantică foarte directă, deci nu vă așteptați la glume de mare finețe. În al doilea rând, are două nominalizari la Globurile de Aur, pentru cea mai bună comedie și cea mai bună actriță. Puteți să vă așteptați așadar la glume bune, dar cu tușe ceva mai groase. Pentru că Amy Schumer, un stand-up comedian aflat pe val în State în ultimii ani, nu este tocmai Audrey Hepburn, așa cum această comedie nu e chiar Breakfast at Tiffany’s sau Roman Holiday. 😀 😀

34. Mamma Mia! (2008) – o găsești pe Netflix

mamma-mia filme de comedie

O comedie de vară, cu multă muzică bună, briză și probleme ușoare. Sophie se pregătește de căsătorie, dar se folosește de acest moment pentru a afla cine e de fapt tatăl ei. Bineînțeles că mama, jucată de Meryl Streep, nu e deloc încântată de revederea cu foștii parteneri.


35. Magic Mike (2012)

magic mike filme de comedieMagic Mike e o comedie de vară cu stripperi, jucați printre alții de Matthew McConaughey și Channing Tatum. În una din cele mai haioase scene, Matthew McConaughey, îmbrăcat în haine strânse pe corp și prea mici pentru el, face o demonstrație despre mișcarea bazinului într-un show de striptease. :))

36. Silver Linings Playbook (2012)

silver-linings playbook filme de comedie

Unul dintre cele mai bune filme ale anului 2012, cu multe nominalizări la Oscar, Silver Linings Playbook are în centru două personaje. Se pare că acestea și-au pierdut complet busola în viață, dar încearcă să o regăsească împreună cu mult umor involuntar. El este jucat de Bradley Cooper, iar ea de Jennifer Lawrence.

Ca o mică recapitulare, dintre filmele de mai sus, acestea sunt comedii cu povești de dragoste: Intolerable Cruelty, The Blind Date, Overboard, Crazy, Stupid, Love, Bandits, Groundhog Day, Trainwreck, Silver Linings Playbook.

37. Adam’s Apples (2005) – comedie neagră

adam's apples filme de comedieCe poate ieși din întâlnirea dintre un neo-nazist, un hoț și un preot care crede orbește în bunătatea oamenilor? Ai ghicit, o comedie neagră. Așadar, dacă îți place umorul negru, atunci Adam’s Apples este o alegere potrivită pentru tine. Dar și dacă îți place actorul Mads Mikkelsen, pentru că joacă rolul principal în acest film.

Ar mai fi de spus ca este scris și regizat de Anders Thomas Jensen, un specialist al comediilor negre, cam la fel ca Frații Coen, doar că în Danemarca 🙂 .

38. Zoolander (2001)

zoolander ben stiller comediePentru momentele când cauți o comedie ușoară, încearcă Zoolander. Ben Stiller ne oferă glume în cascadă, în rolul unui top model ‘pensionat’. Deși nu mai lucrează, reușește să intre în tot felul de încurcături, una mai aiurită decât cealaltă. Aș adăuga că poți încerca și Zoolander 2 și Tropic Thunder.

39. Mujeres al borde de un ataque de nervios / Femei în pragul unei crize de nervi (1988)


Mujeres al borde de un ataque de nervios antonio banderas filme de comedieO comedie simpatică și ușoară este și Mujeres al borde de un ataque de nervios. În primul rând pentru că regizorul (Pedro Almodovar) reușește să transforme povestea tip telenovelă în 100% umor. Iar în al doilea rând pentru că Antonio Banderas joacă unul dintre personaje, pe când nu plecase încă la Hollywood.

Almodovar a mai semnat câteva filme de comedie: Kika, Tie me up! Tie me down! etc. Și dacă tot vorbim de filme spaniole, o comedie de nota 10 este și The discreet charm of the bourgeoisie.

Filme de comedie clasice:

Mai jos găsiți câteva recomandări de comedii clasice. Printre ele: Dr Strangelove, Arsenic and old lace, Annie Hall, The Big Lebowski, The Party, Monty Python and The Holy Grail

40.  Dr Strangelove (1964)

Dr._StrangeloveDacă vrei să te distrezi, dar și să bifezi o capodoperă a filmului, Dr. Strangelove poate fi o alegere foarte bună, mai ales în aceste zile… Această comedie neagră (regizată de Stanley Kubrick) satirizează criza nucleară dintre Statele Unite și URSS din anii ’60. Așa că nu scapă de ironie politicieni, generali, amantele generalilor, ambasadori și mulți alții.

41. Arsenic and old lace (1944)

Arsenic and Old Lace Cary Grant

Dacă vreți o comedie clasică, atunci Arsenic and old lace este pentru voi. Se pare că cele mai dulci și pașnice mătușici sunt de fapt criminale în serie. Spre uimirea totală a nepotului lor, personajul jucat de legenda Cary Grant.

Alte comedii clasice cu Cary Grant de încercat sunt și His Girl Friday, Bringing up Baby, The Philadelphia Story, That touch of mink.

42. Annie Hall (1977)

annie hall filme de comedieCând spui Woody Allen, spui comedie. Iar Annie Hall e comedia pentru care Woody Allen este cel mai cunoscut. Miezul acestei comedii e povestea de dragoste între doi intelectuali new-yorkezi. Woody Allen e personajul principal, care analizează încontinuu, singur sau cu prietenii, orice i se întâmplă în relație.

Dacă ai văzut deja Annie Hall, poți încerca alte comedii semnate de Woody Allen, de exemplu Love and Death, Whatever Works, Zelig sau Sweet and Lowdown.

43. The Party (1968)
the_party_filme de comedie
De multe ori succesul comediilor se bazează pe talentul actorului principal. E cazul și comediei The party / Petrecerea. Actorul este Peter Sellers, unul dintre cei mai mari actori de comedie. Sellers joacă rolul unui indian total nepregătit să facă față unei petreceri hollywoodiene cu ștaif. Rezultă un lanț de gafe, una mai distractivă decât alta.

Dacă e pe gustul vostru, poate încercați și seria The Pink Panther / Pantera Roz. Pentru că îl are în prim plan tot pe Peter Sellers și e regizată de același Blake Edwards. De asemenea, de la același regizor puteți vedea comedia romantică Breakfast at Tiffany’s.

44. Monty Python and The Holy Grail (1975) – o găsești pe Netflix

Monty python holy grail filme de comedie

Dacă aveți chef de glume în care totul e permis, atunci vă recomandăm Monty Python and The Holy Grail.

Ați ghicit, e vorba despre o parodie a legendei Regelui Arthur și căutarea Sfântului Graal. Pregătiți-vă pentru glume sărite de pe fix, la care grupul de comedie britanic Monty Python se pricepe de minune. Dacă vă place, continuați cu celelalte filme Monty Python, Life of Brian și The Meaning of Life.

Este și pe Netflix.

45. The Incredible Jessica James (2017) – o găsești pe Netflix

the incredible jessica james filme comedieNu ai un nivel bun de energie? Atunci încearcă The Incredible Jessica James. Jessica nu și-a găsit drumul în viață, dar nu se lasă cu una cu două. Mai mult, e plină de energie și optimism.

E o comedie produsă de Netflix.

46. Moonrise Kingdom (2012)

Moonrise_Kingdom_filme de comedie

Doi adolescenți fug împreună pentru a găsi Paradisul: o mică plajă necunoscută. În acest timp, adulții nu prea știu cum să se organizeze în căutarea lor. Iar adulții sunt nimeni alții decât Bruce Willis, Edward Norton, Bill Murray, Tilda Swinton, Frances McDormand etc.

Dacă ți-a plăcut, încearcă și alte filme de comedie semnate de Wes Anderson: The Grand Budapest Hotel, Rushmore, The Royal Tenenbaums.

47. Carnage (2011)


carnage-filme comedieCarnage ți se potrivește dacă-ți plac dialogurile deștepte și nu ai chef de un film bazat pe acțiune. Patru părinți se întâlnesc să discute în cel mai civilizat mod despre cearta copiilor lor. Însă regulile de politețe cad una câte una, spre distracția noastră.

48. Up for Love (2016)

up for love filme de comedieUp for Love este ceea ce ne dorim de obicei de la o comedie pentru o seară de vineri. Pentru că e ușor de urmărit și nu-și propune să rezolve mari probleme. Astfel, ea începe o relație cu un bărbat care e tot ce-și poate dori o femeie. Doar că este foooarte scund… Iubitul e jucat de unul dintre cei mai haioși actori francezi, Jean Dujardin.

Alte comedii franțuzești pe care le poți încerca:

The intouchables, Le dîner de cons – La cină cu un gogoman, seria Astérix și Obélix, Hoțul de inimi – Hearbreaker. Opțiuni pot fi și comediile clasice Vacanta domnului Hulot – Les vacances de M. Hulot și Playtime.

Cele mai multe comedii de mai sus sunt filme de comedie produse la Hollywood. Dacă vrei ceva mai exotic, poți încerca și alte filme de comedie. De exemplu din Japonia (o sugestie ar fi Tampopo), China, Coreea de Sud, Taiwan (The Wayward Cloud) sau … Finlanda (de exemplu Le Havre).

Citește și

Comedii romantice – TOP 40 filme de dragoste vesele și luminoase

10 Filme noi Netflix pe care merită să le vezi

1 COMENTARIU

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here