Crazy, Stupid, Love – in sfarsit o comedie romantica haioasa

1
1082

Filmul Crazy, Stupid, Love al regizorilor Glenn Ficarra si John Requa si al scenaristului Dan Fogelman reuseste sa fie o comedie inchegata, cu replici bune, care provoaca rasul, nu grimase fortate, e lipsita de vulgaritati si e interpretata de actori care pot sa joace. Nu trece in regiuni neexplorate si originale ca si clasicele Dr. Strangelove sau The Big Lebowski, dar isi atinge scopul de gen minor al cinemaului: iesi de la film relaxat si bine dispus.

Pentru cuplul de regizori este al doilea lung metraj dupa I Love You Philip Morris, iar scenaristul este cunoscut mai mult pentru povesti de animatie (gen Cars). Cu atat mai mult, formula artistica din spatele camerelor merita toata admiratia.

Despre actori numai de bine, incepand cu tinerii Ryan Gosling si Emma Stone si terminand cu Kevin Bacon, despre care uitasem cat de bun este, Julianne Moore si Steve Carell, toti joaca foarte bine.

Ryan Gosling face un rol de mascul feroce ce incearca sa intoarca pe calea masculinitatii regasite un barbat de casa interpretat de Carell. Cal (Steve Carell) este parasit de sotie, iubita lui inca din liceu, cu care are trei copii. Se refugiaza intr-un bar in singuratatea unui pahar, unde Jacob (Ryan Gosling), vanator de femei lipsit de subtilitati emotionale, il sapuneste pentru lipsa de tarie de caracter si delasarea vestimentara, dar ii promite ajutorul. Urmeaza intalnirea celor doi la mall pentru o runda de shopping, in scopul nobil al tunarii lui Cal pentru a incepe sa insire si el femeile precum sosetele, la fel ca Jacob.

Scenele de transfer de know-how de la Gosling catre Carell sunt poate cele mai spumoase. Nu spun mai multe pentru ca nu vreau sa iti stric surpriza. O sa spun doar ca muzica din Crazy, Stupid, Love e inteligent aleasa, incat sa potenteze umorul in mai mult decat o scena. Vei vedea la ce ma refer daca mergi la film.

Al doilea set de glume absolut hilare urmeaza in scena dintre Hannah (Emma Stone), tipa pe care o doreste Jacob dar care il refuza. Dupa ce prietenul ei nu o cere in casatorie, Hannah revine la sentimente mai bune fata de Jacob. Urmeaza o noapte de confidente dar si de glume foarte bune pentru privitori. Ce diferenta fata de scena similara, a primei seri petrecute impreuna, intre Justin Timberlake si Mila Kunis in Friends with Benefits! Diferenta de calibru actoricesc dar si de dialog este net in favoarea Crazy, Stupid, Love.

Revelatia filmului nu a fost Ryan Gosling (tocmai ce-l vazusem cu o ora inainte in Cursa/Drive, este foarte bun), nici Steve Carell (care joaca decent fara sa straluceasca), nici Julianne Moore (care e excesiv de melodramatica in prima parte a filmului), ci Kevin Bacon. Bacon este barbatul cu care Julianne Moore, nevasta lui Steve Carell, isi inseala sotul. Bacon este modest, necaricatural si foarte natural. Merita o mentiune speciala, la fel ca si Marisa Tomei – in film profesoara cu care Cal are o serie scurta de intalniri amoroase.

Filmul merita vazut.

1 COMENTARIU

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here