Ultima saptamana de Festival Enescu, ce concerte nu trebuie ratate

  0
  675

  Pe 25 septembrie se incheie Festivalul Enescu, dar pana atunci vor fi cateva concerte care nu trebuie pierdute: trei in seria World Music – adica muzica buna care nu poate fi incadrata intr-un stil, dar in care se pot simti influente traditionale – la Sala Radio, un recital cameral al Kremeratei Baltika, plus concertul dirijat de Zubin Mehta, unul dintre cei mai apreciati dirijori din istorie,  la Sala Palatului.

  In aceasta seara de la ora 19:00 vom avea parte de muzica electro combinata cu pian clasic si tobe intr-o intalnire neobisnuita dar foarte ritmata. Trio-ul Aufgang: Rami Khalife, Francesco Tristano si Aymeric Westrich vor canta cu siguranta incredibil la Sala Radio. Dupa concert se vor reuni la Cafepedia din Romana pentru un afterparty si un jamsession. Pentru mai multe detalii despre concert si despre interpreti, citeste articolul dedicat. Aici poti asculta si cateva bucati muzicale semnate de Aufgang: http://www.postmodern.ro/eveniment/muzica-electro-la-festivalul-george-enescu-rami-khalif%C3%A9

  Marti, de la ora 19:30, Zubin Mehta va dirija Orchestra Filarmonica a Israelului intr-un program cvasi-accesibil compus din Enescu – Uvertura de concert pe teme in caracter popular romanesc op.32, Concertul nr.5 pentru pian si orchestra de Beethoven si Simfonia nr.5 a lui Mahler. Zubin Mehta face parte dintre maestrii dirijori pentru care nu trebuie ratata nicio ocazie de a-l vedea dirijand.

  Miercuri, din pacate foarte devreme, de la ora 17:00, orchestra de camera Kremerata Baltika va fi dirijata si il va avea ca solist pe Gidon Kremer intr-un program dominat de Bach. Creativitatea lui Gidon Kremer, interpretarea originala si foarte contemporana a compozitiilor baroce si faptul ca reprezentatia va avea loc la Ateneul Roman intr-o acustica perfecta, si nu la Sala Palatului, fac sa merite incercarea de a mai gasi bilete, desi pe sit-ul Eventim apar ca epuizate. Probabil se va putea intra fara loc.

  Joi va canta la Sala Radio in cadrul concertelor World Music, Chava Alberstein, o artista sofisticata de limba ebraica si idis, apropiata ca sensibilitate de muzica lui Leonard Cohen si Cesaria Evora. Poti citi mai multe in articolul dedicat concertului: http://www.postmodern.ro/eveniment/chava-alberstein-cea-mai-recunoscuta-cantareata-din-israel-concert-la-bucuresti. Tot aici poti asculta muzica ei.

  Vineri ne asteapta la Sala Radio un artist caruia ii place sa experimenteze: Dhafer Youssef. Concertul va amesteca fericit jazz-ul si muzica cu influente arabesti. Ma astept la un spectacol foarte calitativ. Poti citi mai multe despre Youssef si despre concert in articolul dedicat: http://www.postmodern.ro/eveniment/dhafer-youssef-la-festivalul-enescu

  LASĂ UN COMENTARIU

  Please enter your comment!
  Please enter your name here