Aufgang a cantat incredibil aseara, in cel mai viu si original concert posibil

0
478

Aseara au concertat in Bucuresti Rami Khalife, Francesco Tristano si Aymerich Westrich, adica o formula neobisnuita de muzica electro si clasica numita Aufgang. Un concert mai intens ca  Aufgang am experimentat rar, cu atat mai meritoriu este ca au reusit sa ne transmita asemenea socuri continue de energie in conditiile in care concertul a avut loc la Sala Radio, un loc complet nepotrivit pentru o asemenea nebunie muzicala.

Concertul a fost deschis de Rami  Khalife cu o compozitie proprie, Haos: o partitura minimalista, pe alocuri cu sonoritati ample si ritmuri ferme, in care artistul de origine libaneza a folosit mult pianul ca instrument de percutie.

Prima parte a fost foarte reusita, dar ce a urmat nu poate fi comparat decat cu o lovitura in plexul solar: o experienta naucitoare. Combinatia muzicala intre ritmuri de club sustinute la tobe de Aymerich Westrich, sampling si muzica a doua piane clasice operate dracesc si ireal de Rami Khalife si colegul lui, Francesco Tristano, a fost incredibil de originala, neasteptata si probabil ii va obseda mult timp pe cei care au fost in sala. A fost genul de concert despre care te trezesti la cateva zile pierdut in reverie, gandindu-te cat de magic a fost.

Gig-ul a facut parte, la fel de neasteptat, din cadrul Festivalului George Enescu, care merita felicitari pentru initiativa, motiv pentru care s-a desfasurat la Sala Radio. Sala de concert a fost destul de goala, probabil cei care vin de obicei la Enescu nu s-au identificat cu o astfel de muzica, iar cei atrasi de muzica electro fie nu au aflat de concert, fie au fost neincrezatori in ideea unui concert de gen la Festivalul Enescu.

Intr-adevar, alegerea salii nu a fost foarte inteligenta, un club ar fi fost mult mai potrivit, pentru ca lumea a stat pe scaune ca la Ateneu: nu s-a exprimat in nici un fel si nu s-a dansat deloc, desi probabil mai aveau un pic si faceau infarct la ce rupere de nori a fost pe scena.

Poti citi un preview al concertului aici: http://www.postmodern.ro/eveniment/muzica-electro-la-festivalul-george-enescu-rami-khalif%C3%A9

Galerie video

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here