Comedii romantice – TOP 40 filme de dragoste vesele și luminoase

0
40521
top comedii de dragoste

Comedii romantice pentru că vrei să vezi câteodată o poveste de dragoste luminoasă, veselă, care să-ți transmită energie pozitivă și care să te facă să zâmbești.

Ei, bine, noi v-am pregătit peste 40 de comedii romantice, în funcție de ce și unde vrei să vezi. Vrei să vezi comedii de dragoste din ultimii ani? Sau poate vrei niște comedii romantice care să placă și prietenului. 🙂 Ori căutați comedii de dragoste clasice. Sau unele britanice. 🙂 Ori vreți unele la îndemână, pe Netflix. Ne-am gândit la toate pentru voi, așa că iată recomandările noastre mai jos.

Rosaline (2022) – Disney Plus

rosaline comedii romantice 3O comedie romantică lansată ieri, despre povestea lui Romeo și a Julietei, dar dintr-o altă perspectivă, cea a verișoarei Julietei, pe nume Rosaline. Rosaline este de fapt prima iubită a lui Romeo 🙂 O tipă cam acidă și haioasă, într-o comedie care încearcă să aducă umorul în Romeo și Julieta dar, mai ales, să aducă ideile și comportamentele contemporane într-o poveste clasică. Disponibilă pe Disney Plus.

Persuasiune (2022) – Netflix

persuasion-comedii romanticeDupă rolul din 50 de umbre ale lui Grey, ce ziceți de Dakota Johnson într-un film adaptat după Jane Austen? Ciudat, firesc?! Între timp Dakota Johnson a dovedit că poate juca roluri diverse, așa că de ce nu și rolul Annei Elliot, unul dintre cele mai mature și înțelepte personaje feminine din cărțile lui Jane Austen? Am fost avertizați să așteptăm o adaptare modernă și nu una 100% de epocă.

Și, într-adevăr, avem parte de o adaptare în stilul serialului Netflix de mare succes Bridgerton, dar nu una care să mustească de romantism. Dacă un serial de epocă precum The Great, cu Elle Fanning și Nicholas Hoult, poate fi fresh, modern și distractiv și dacă un serial de epocă precum Bridgerton poate fi fresh, modern și super romantic în același timp, Persuasiune nu reușește să fie decât cam stătut și nu foarte distractiv. 🙂 Dar, în fine, în penuria de filme de văzut în anotimpul cald, noi ne-am uitat la el de la un capăt la altul ca și cum sorbeam un Limoncello bun și rece în arșița verii. 😀 😀

O alăturare perfectă (2022) – Netflix

a perfect pairing filme netflix 2022E o comedie romantică Netflix pe care l-ai putea cataloga ușor în stilul Hallmark, dar este ceva mai mult de atât. Reușește să se ridice peste categoria Hallmark datorită celor două personaje principale, jucate cu reținere și umor de cei doi actori.

Ea este o corporatistă ambițioasă din State, care zboară în Australia la o fermă pentru a câștiga un contract de distribuție de vinuri. El pare să fie cel care conduce ferma adiacentă podgoriei, un tip misterios, concentrat pe muncă și doar atât 🙂 Dar ceea ce trebuia să fie o scurtă vizită de lucru se transformă într-o experiență de viață și nu numai.

Comedii romantice din ultimii ani

1. Ne vedem data viitoare (2022) – o găsești pe Netflix
ne vedem data viitoare filme netflix noiCe zici de o comedie romantică spaniolă în primăvara asta, cu peisaje incredibile din Peru și care să te ducă cu gândul la o vacanță luuungă și exotică? 🙂

Personajul principal e interpretat de un tip trăznet, Maxi Iglesias, pe care probabil l-ai văzut deja pe Netflix în seriale precum Valeria sau Toy Boy – sezonul al 2lea. Maxi Iglesias joacă un arhitect foarte competitiv care trăiește pentru carieră. Pleacă în Peru pentru a dezvolta un nou proiect de arhitectură, dar planurile de acasă, ca întotdeauna, nu se potrivesc în practică. În Peru cunoaște un spirit liber (ați observat că în ultimul timp fetele din filme sunt super înțelepte?), care nu dă doi bani pe bani :D. Din această întâlnire cu scântei, amândoi ajung să se transforme în bine, cum altfel?

E unul din acele comedii romantice Netflix care merită văzute pentru relaxare, nu neapărat pentru valoarea lor cinematografică.

2. Coda (2021) – Oscarul pentru cel mai bun film – Apple TV

CODA filme 2021Câștigătorul Oscarului pentru cel mai bun film 2021, Coda este una dintre cele mai emoționante și calde comedii romantice și de trecere la maturitate din 2021. Un film accesibil și haios, cu o poveste care-ți încălzește inima și care-ți readuce încrederea în oameni.

O familie de persoane fără auz încearcă să-și păstreze afacerea de pescuit undeva în Massachusetes, deși sunt marginalizați, iar intermediarii amenință să acapereze și mai mult din profiturile pescarilor. Singurul copil al familiei fără probleme de auz, adolescenta Ruby, încearcă să-și ajute familia și, în același timp, să-și urmeze propriile vise. Drepturile de distribuție sunt ale Apple TV.

3. Spune-mi când…(2021) – Netflix


spune mi cand filme noi netflixE o comedie din 2021 pe care noi am descoperit-o de curând pe Netflix. Pur și simplu o comedie romantică fresh și simpatică, foarte bine jucată.

Un tânăr american de origini mexicane pleacă într-o călătorie de autodescoperire în Mexico City. Will o cunoaște aici pe Dani, o tânără actriță carismatică. Bineînțeles că Will se îndrăgostește de ea, dar lucrurile sunt mai complicate. El, introvert, ea – extrovertă, el – fără experiență amoroasă, ea deja după o despărțire de marea iubire…

Verdict: e o comedie pe care să nu o ocolești, mai ales într-o seară ploioasă de primăvară când nu poți sta la terasă 😀

4. Aroma iubirii / Love hard (2021) – Netflix

love-hard-filme netflix de CrăciunNu e o capodoperă, dar e o comedie romantică feel good, cu interpretări bune și glume destul de acide, un pic peste media unor astfel de producții. Așa că încercați să-l vedeți, s-ar putea să-mi dați dreptate 🙂

O tipă de 30 și ceva de ani din Los Angeles, cu un istoric de întâlniri romantice dezastruoase, se hotărăște să întâlnească prin intermediul unei aplicații de dating și bărbați din alte orașe. Așa încep conversațiile lungi cu un băiat care arată foarte bine și cu care pare să se înțeleagă perfect. Tocmai pentru că Natalie se înțelege atât de bine cu Josh, zboară în preajma Crăciunului la New York să îl întâlnească în carne și oase 🙂 Doar că descoperă că nu era chiar ce-și imagina ea. Nu vă spun mai multe ca să nu vă stric surpriza.

5. Little Women / Fiicele doctorului March – îl găsești pe Netflix


little women film de epoca de dragoste 2019E un film din 2019, dar un film nou pe Netflix, preluat de curând în grila lor. Fiicele doctorului March e unul din acele drame cu accente de comedie romantică pozitivă, așa cum nu a mai produs Hollywoodul de mult timp. Dacă în ultimii ani suflul filmelor a fost din ce în ce mai grav, iată că regizoarea și actrița Greta Gerwig ne scoate din această stare cu Little Women.

Ecranizarea unui roman clasic american, despre maturizarea a patru surori, Little Women adună laolaltă o distribuție incredibilă: de la Meryl Streep, Emma Watson, Saoirse Ronan, Laura Dern, până la unii dintre cei mai interesanți și sexy actori din ultimii ani: Timothée Chalamet și francezul Louis Garrel.

6. Mă încred în familie – îl găsești pe Netflix

in family i trust comedii romanticeO comedie romantică spaniolă – încă una – pe care o găsești tot pe Netflix și care te va încânta, dacă nu ai văzut-o până acum! O arhitectă se întoarce în orașul natal după ce logodnicul o înșeală. Se întoarce pentru a se regăsi în sânul familiei sale cam sărită de pe fix :). Dar va avea parte de mai mult de atât. E un film la care râzi și te distrezi, dar care are și o anumită profunzime, ca mai toate filmele europene.

7. Sunetul dragostei (2021) – Netflix

sunetul dragostei filme 2021O comedie romantică spaniolă pe care o găsești pe Netflix. Nu e o capodoperă cinematografică, dar e un film bun pentru relaxare la sfârșitul zilei. Dacă nu ți-a apărut încă în recomandările Netflix, caută-l și încearcă-l. 🙂

Maca e o tânără de 30 și ceva de ani care lucrează ca asistentă personală pentru o influenceriță enervantă și pretențioasă. În același timp, nici la capitolul dragoste nu prea are cu ce să se laude. Atunci când fostul iubit Leo, marea dragoste a vieții ei, revine la Madrid, Maca intră într-un vertij autodistructiv. Încrederea în ea însăși, deja aflată foarte jos, scade și mai mult. Dar, ca mai mereu în viață, atunci când crezi că toate corăbiile s-au înecat, ești poate mai aproape ca oricând să te redescoperi.

8. Cel mai cel / Out of my league (2020) – Netflix

cel mai cel filme netflix noi_


Vreți să vedeți o comedie romantică? Nu mai căutați, pentru că avem pentru voi o recomandare simpatică. Cel mai cel e o comedioară despre o italiancă ciudățică, cu o boală genetică rară, care se hotărăște să țintească foarte sus în viața amoroasă. Tipul este mai mult decât hot, ea nu doar ciudățică ci și cam urâțică, dar extraordinar de carismatică și creativă. Veți zâmbi, râde, plânge – într-un cuvânt, e un feel-good movie, pe care să-l (re)vedeți de Sărbători sau oricând aveți timp.

 

9. Up for love (2016)

up for love filme de comedie

Up for Love / Un homme a la hauteur (2016) este ceea ce ne dorim de obicei de la o comedie pentru o seară de vineri. Pentru că e ușor de urmărit și nu-și propune să rezolve mari probleme. Ea începe o relație cu un bărbat care e tot ce-și poate dori o femeie. Doar că este foooarte scund… Iubitul e jucat de unul dintre cei mai haioși actori francezi, Jean Dujardin. Chimia dintre ei e perfectă, iar râsetele sunt asigurate.

10. Destination Wedding (2018) – comedie romantică Netflix

destination weddingLansat în 2018, e o comedie romantică diferită de ce vedem de obicei, cu Keanu Reeves și Winona Ryder. Frank și Lindsay sunt doi ciudați care nu prea iubesc oamenii în general și care bineînțeles nu se suportă reciproc. Ajung însă să se cunoască la o nuntă la care sunt amândoi invitați. Dar neplăcerea de a sta cu restul participanților e mai mare decât neplăcerea de a petrece timpul împreună. Așa că cei doi stau din ce în ce mai mult unul în compania celuilalt. Cu mult umor negru și glume destul de anti-romantice, cei doi vor ajunge oare să dezvolte sentimente? 🙂 Îl poți vedea pe Netflix.

 

11. Love is all you need/ Te iubesc oricum (2012)


love-is-all-you-need-739841182

Vreți o comedie romantică cu personaje mai înțelepte și trecute prin viață, nu 20+? Atunci Love is all you need e perfectă pentru voi. Daca vorbim de comedii romantice, ne gandim la un arsenal cunoscut în termeni de personaje, poveste si, mai ales, clisee. Den skaldede frisør/ Love Is All You Need aduce prospetime rețetei bine-știute, prin cateva personaje bine construite, o actrita carismatica (una din cele mai bune actrite daneze Trine Dyrholm) si o abordare inteligenta a subiectului.

Love is All You Need surprinde inceputul unei relatii mai mult sau mai putin asteptate: suntem introdusi in viata Idei, o sotie si mama confruntata cu probleme pe mai toate planurile – victima a cancerului de san, ea trebuie sa faca fata si infidelitatii sotului, care prefera legatura cu o tanara si aeriana colega de munca. Recenzie Love is all you need.

 

12. Plus one (2019)

plus_one_comedii romanticeTot despre relațiile de dragoste care apar datorită nunților frecventate 🙂 e vorba și în Plus one, apărut în 2019, la fel ca în Destination Wedding. Doar că diferența față de celălalt film e că aici cei doi sunt prieteni de mult timp și hotărăsc să se ajute reciproc, fiind partenerul celuilalt în sezonul nunților. 🙂 Site-ul de specialitate Rotten Tomatoes îi dă o notă mare, pentru că, într-adevăr, nu cade în clișeele cu care ne-am obișnuit atunci când vine vorba despre comedii romantice.

 

Comedii romantice bune, care le vor plăcea și bărbaților 🙂

Bărbații cam strâmbă din nas la ideea de a vedea comedii romantice 🙂 Preferă alt gen de film. Dar nu abandonați 🙂 Pentru că sunt comedii romantice cu glume directe și fără așa multe menajamente care o să îi distreze și pe ei. Pe lângă cele de mai jos, vă recomandăm și Isn’t it romantic, Bridesmaids, Always be my maybe, The blind date.

13. Trainwreck 

trainwreck amy schumer filme comedie

În primul rând, Trainwreck (lansat în 2015) este o comedie romantică foarte directă, deci nu vă așteptați la glume de mare finețe. În al doilea rând, are două nominalizari la Globurile de Aur, pentru cea mai bună comedie și cea mai bună actriță. Puteți să vă așteptați așadar la glume bune, dar cu tușe ceva mai groase. Pentru că Amy Schumer, un stand-up comedian aflat pe val în State în ultimii ani, nu este tocmai Audrey Hepburn, așa cum această comedie nu e chiar Breakfast at Tiffany’s sau Roman Holiday.

14. Nevastă de împrumut / Just go with it

just go with it_comedii romanticeLa fel ca și celelalte comedii romantice de pe Netflix, Nevastă de împrumut e o comedie fără pretenții de mare film. E o comedie care-și face treabă, de a te destinde după o zi sau săptămână grea. Adam Sandler și Jennifer Aniston lucrează împreună. Adam Sandler e șeful lui Aniston. Printr-o încurcătură monumentală, personajul lui Adam Sandler ajunge să o roage pe Jennifer Aniston să joace rolul soției de care e în plin divorț. Doar pentru a-l ajuta să o cucerească pe atrăgătoarea Palmer. Doar că Aniston are două copii, care cresc și mai mult încurcătura, spre deliciul nostru, al spectatorilor.

15. Bridesmaids

bridesmaids filme de comedieBridesmaids e o versiune proaspătă a unei povești des întâlnită în filme de comedie: o nuntă care se transformă într-un eșec de tot râsul. De aceea a primit o nominalizare la Oscar pentru cel mai bun scenariu. Ceea ce nu e puțin lucru pentru o comedie. Mai mult, autoarea principală a poveștii este Kristen Wiig, membru al echipei Saturday Night Live, cea mai cea emisiune TV de comedie din Statele (se difuzează de peste 40 de ani fără întrerupere).

16. The 40 year old virgin


the 40 year old virgin filme comedie

The 40 year old virgin e o comedie despre sex, care reușește să nu cadă în prost gust. Dacă aveți nevoie de mai multe argumente, filmul e creat și regizat de Jude Apatow, recunoscut pentru serialul de comedie de cursă lungă, Girls, și pentru scrierea, producerea sau regizarea mai multor comedii de succes: Knocked Up (2007), Funny People (2009), This Is 40 (2012), Trainwreck (2015). Este și pe Netflix.

17. Intolerable cruelty 

intolerable cruelty filme comedieE o comedie romantică în care dragostea apare acolo unde te aștepți mai puțin. Prin urmare el e, nici mai mult nici mai puțin, decât cel mai priceput avocat în divorțuri (George Clooney). Iar ea e cunoscută pentru căsătoriile din interes (Catherine Zeta Jones).

18. Dragoste cu preaviz / Two weeks notice

two weeks notice comedii romanticeAșa cum Cameron Diaz poate să țină singură o comedie romantică, la fel și Hugh Grant. 🙂 Practic Hugh Grant are o ștampilă mare pe frunte pe care scrie “garantat comedii romantice bune” 🙂 Doar că în Two weeks notice n-a fost nevoie să se descurce singur, pentru că a avut o parteneră foarte talentată, Sandra Bullock. Bullock e un avocat foarte talentat și ambițios, care ajunge să lucreze pentru răsfățatul și nepriceputul antreprenor Hugh Grant. Între profesionista Bullock și aiuritul Hugh Grant apar tot felul de tensiuni de serviciu, dar și de amoroase 🙂

19. Un+Une / Un plus une (2015)


un plus une filme de dragoste netflixE cel mai emoționant și intens dintre comediile de dragoste pe care le-am văzut Netflix. E, în același timp, și foarte simpatic (am râs la câteva secvențe din toată inima). Și are atâta energie și tensiune romantică între personaje cât 10 filme obișnuite de dragoste, deși e o comedie. 🙂 Asta datorită poveștii bine scrise, dar și datorită super-talentatului actor Jean Dujardin.

Dujardin este în film Antoine, un cunoscut compozitor de muzică de film, care călătorește în India. Deși destul de superficial în relațiile cu femeile, o cunoaște aici pe soția ambasadorului francez, Anna. Care îi schimbă subtil așteptările în privința relațiilor de dragoste. Anna și Antoine călătoresc împreună în India profundă, pentru a participa la câteva ritualuri hinduiste. Și tensiunea romantică dintre ei crește de la zi la zi și minut de minut.

Dacă nu te-am convins, îți mai spunem doar atât: este regizat și co-scris de unul dintre cei mai importanți regizori francezi, Claude Lelouch. Recunoscut pentru filmele de dragoste realizate, intrate deja în istoria filmului, precum Un Homme et une femme.

20. Silver linings playbook

silver-linings playbook filme de comedie

Unul dintre cele mai bune filme ale anului 2012, cu multe nominalizări la Oscar, Silver Linings Playbook are în centru două personaje. Acestea și-au pierdut complet busola în viață, dar încearcă să o regăsească împreună. El este jucat de Bradley Cooper, iar ea de Jennifer Lawrence.

Cele mai bune comedii romantice de pe Netflix

Am selectat pentru voi și câteva comedii de dragoste care merită văzute pe Netflix, disponibile în serviciul de streaming în România. Pe lângă aceste titluri, acolo găsiți și alte comedii romantice recomandate în lista noastră, precum Crazy, Stupid, Love, Destination Wedding, As good as it gets.

21. Isn’t it romantic / Cât romantism!  – Netflix

isnt it romantic comedii romanticeE o comedie romantică din 2019 ce satirizează comediile romantice 🙂 Deși sceptică la început, trebuie să recunosc că distribuția foarte bine aleasă (Rebel Wilson, Liam Hemsworth, Priyanka Chopra), dar și scenariul plin de umor de situație se întâlnesc fericit în această comedie. Ea e o tipă foarte grăsuță și neîncrezătoare în ea, de asta nici nu iubește comediile de dragoste. Doar că într-o zi se trezește într-o lume perfectă, în care toate clișeele romantice se împlinesc unul după altul: cine romantice cu lumânări, buchete mari de flori, un bărbat super sexy înnebunit după ea etc.

Total neîncrezătoare în realitatea a ceea ce se întâmplă în jurul ei, Natalie încearcă să se trezească din acest vis. Visul include și o relație de dragoste cu personajul lui Liam Hemsworth 🙂, clientul firmei la care lucrează Natalie. E o comedie bine scrisă, cu glume dintr-o bucată, așa că sunt șanse mari să placă și bărbaților. A fost lansat internațional pe Netflix, deci nu l-ai putut vedea în cinematografe, doar în rețeaua de streaming.

22. Poate pentru totdeauna / Always be my maybe

always-be-my-maybeFilmul Poate pentru totdeauna, lansat în 2019, a fost creat de doi comedianți de tip stand-up din Statele Unite. Cele două personaje au fost prieteni foarte apropiați în copilărie și în adolescență, dar relațiile dintre ei s-au răcit. La revenirea după mulți ani în San Francisco a Sashei (interpretată de Ali Wong), cei doi se reconectează. E un film cu glume foarte dintr-o bucată și directe, așa cum se pricep atât de bine stand-up comedianții să născocească. Așa că puteți să-l vedeți liniștiți în cuplu, sunt șanse foarte mari să placă și iubiților/prietenilor/soților voștri. 🙂
Cele mai bune comedii de dragoste din anii ’90 și 2000

23. Groundhog Day

Groundhog-Day-1993Ziua cârtiței / Groundhog Day a crescut în preferințele publicului, de la momentul lansării până azi. Și trebuie să recunoaștem că unii dintre noi revenim la ea, mai ales atunci când nu știm ce să mai vedem.

Așadar, cum ar fi să retrăiești aceeași zi la nesfărșit? Bill Murray ne demonstrează că poate fi foarte distractiv, mai ales pentru spectatori. Dacă vă place stilul lui Bill Murray, încercați și alte filme de comedie în care joacă. Câteva sugestii ar fi Ghostbusters, Rushmore sau Broken Flowers.
24. 500 days of summer – Disney Plus

500 days of summer comedii romanticeFilmul 500 Days of Summer pare să fie o poveste despre doi îndrăgostiţi predestinaţi să fie împreună până la adânci bătrâneţi, cel puţin cam aşa vede Tom (Jason Gordon -Lewitt) relaţia sa cu Summer (Zooey Deschanel), deşi, trebuie spus, ea nu pare să fie de acord . 500 Days of Summer este o poveste de dragoste care se încheie frumos, fără ca asta să însemne un happy-end pentru cei doi protagonişti.

Disponibil pe Disney Plus.

25. Amelie

amelie filme frantuzestiAmelie e în același timp o comedie, dar și un film de dragoste. De o tandrețe, căldură, drăgălășenie și umor așa de naive și plăcute, încât îți readuce negreșit încrederea în oameni și bunătatea lor. Toată povestea, care se desfășoară în Paris, se concentrează asupra micilor plăceri ale vieții de care se bucură cu fiecare celulă a ființei ei Amelie, o fată cu o imaginație extrem de bogată.

Amelie e de o bunătate copleșitoare și încearcă să schimbe spre bine viețile celor din jurul ei, în timp ce ea este încă extrem de singură. Dar asta nu va dura mult, pentru că va descoperi dragostea. Filmul a apărut în 2001 și a făcut senzație la momentul respectiv. Acum probabil ar trăi o nouă viață dacă valul care promovează mindfulness l-ar da ca exemplu pentru acest stil de a trăi fiecare moment al vieții la intensitate maximă. Amelie a consacrat-o pe Audrey Tautou ca una dintre cele mai bune actrițe franceze, ca și pe regizorul și realizatorul francez Jean-Pierre Jeunet. Cel din urmă a mai realizat filme, dar acesta rămâne cea mai luminoasă și plăcută dintre creațiile sale.

26. Mai bine nu se poate / As good as it gets

as-good-as-it-gets-comedii romantice

Din categoria comedii de dragoste cu personaje trecute prin viață face parte și As good as it gets, la fel ca și recomandarea de mai sus, Love is all you need. La fel ca și în Destination Wedding, rolul principal e jucat de un personaj care nu suportă oamenii. Singura persoană pe care o acceptă Melvin (Jack Nicholson) este chelnerița Carol, interpretată de Helen Hunt. Mai mult decât atât, lui Melvin începe să îi placă de ea, dar trebuie să treacă printr-un proces amplu de transformare emoțională până la momentul acceptării sentimentelor pe care le nutrește. Mai vreți un argument în plus? Jack Nicholson și Helen Hunt au primit fiecare Oscarul pentru interpretarea din As good as it gets.

27. My best friend’s wedding

my-best-friends-weddingÎncă o comedie romantică în jurul evenimentului unei nunți? Da, cu plăcere, dacă e cu Julia Roberts și Cameron Diaz în rolurile principale 🙂 Cele două sunt rivale în acest film, concurând pentru inima aceluiași bărbat, prietenul de o viață al Juliannei (Julia Roberts). Urmează o cursă nebună, pentru că Julianne află cu doar patru zile înainte de eveniment, că bunul ei prieten Michael se căsătorește… Ce va reuși oare Julianne într-un timp atât de scurt? Cu siguranță va reuși să ne facă să râdem și să ne distrăm copios.

28. Mamma mia!  – disponibilă pe Netflix

mamma-mia filme de comedie de dragosteFilmul Mamma Mia!, din 2008, e comedie de vară, cu multă muzică bună, briză și probleme ușoare. Sophie se pregătește de căsătorie, dar se folosește de acest moment pentru a afla cine e de fapt tatăl ei. Bineînțeles că mama, jucată de Meryl Streep, nu e deloc încântată de revederea cu foștii parteneri. De adăugat neapărat că e un musical. Muzica se îmbină ușor și plăcut în poveste, dar dacă nu suportați musicalurile, e bine totuși de știut 🙂

O găsești pe Netflix.
Cele mai bune comedii romantice din anii ’80

29. The blind date (1987)

Blind Date - 1987

Personajul lui Bruce Willis merge la o cină cu clienți importanți. Dar nu știe că partenera lui (Kim Basinger) se schimbă complet după un păhărel. Urmează așadar un șir nesfârșit de glume, cu o Kim Basinger de neoprit.

30. Overboard (1987)

overboard-1987 filme de comedie

Goldie Hawn e o tipă comodă, dar care ajunge mamă pentru copiii deja mari ai lui Kurt Russell. În consecință, transformarea lui Goldie Hawn într-o femeie atentă la nevoile celorlalți se face prin tot felul de probe simpatice. Iar chimia dintre cele două personaje prinde bine filmului.

Pentru că ce e bun e copiat, comedia din 1987 a avut parte de o nouă versiune in 2018 și are acelasi titlu.

31. Working girl

working girl comedii de dragoste anii 80E una dintre comediile de dragoste foarte reușite, dar intrate într-un con de umbră nemeritat, pur și simplu datorită trecerii timpului. Working Girl are o energie atât de pozitivă și un ritm atât de alert, încât n-are cum să nu te pună într-o stare bună. Tess (interpretată de Melanie Griffith) e secretara ambițioasă a unui manager de pe Wall-Street. Managerița (Sigourney Weaver) își rupe piciorul, iar în lipsa ei Tess joacă oarecum rolul lui Sigourney Weaver. Și îl cunoaște între timp pe Jack Trainer (Harrison Ford). Cum o va scoate oare la capăt Tess?

Cele mai bune comedii romantice britanice

32. About time! – Netflix și Amazon Prime

about timeAbout time! e una dintre cele mai noi comedii de dragoste britanice bune. A fost lansată în 2013. E un film în stilul britanic, e simpatic și cald, fără să fie siropos. About time! ar putea fi descris cel mai bine ca un Groundhog Day / Ziua cârtiței, varianta britanică. 🙂 Tim Lake descoperă că poate călători în timp, de unde apar tot felul de complicații pentru viața lui amoroasă. Pe care va încerca să le rezolve, culmea, tot prin călătoria în timp. 🙂 Rolurile principale sunt interpretate de Domhnall Gleeson – descris de un critic ca un Hugh Grant roșcat :), Rachel McAdams și Bill Nighy. Citiți și recenzia About time.

Filmul a fost scris de unul dintre cei mai de succes scenariști și regizori britanice de comedii romantice, Richard Curtis. El are la activ succesuri precum Notting Hill, Bridget Jones’ Diary și Patru nunți și o înmormântare, toate incluse în topul nostru mai jos.
33. Notting Hill – disponibilă pe Netflix

notting-hill-1-1Filmul Notting Hill (1999) e una dintre cele mai cunoscute și bune comedii de dragoste britanice. E genul de film pe care l-ai putea vedea de nenumărate de ori fără să te plictisești. Și care îți dă de fiecare dată aceeași stare de bine ca la prima vizionare.

La fel ca și în About time! rolul îndrăgostitei revine însă unei americance. Aici e vorba de carismatica Julia Roberts. Partenerul ei pe ecran este nimeni altul decât preferatul britanicelor pentru mulți ani și nu numai al britanicelor 🙂 Hugh Grant. Premisa filmului este: oare cum s-ar desfășura o relație dintre o persoană cu o viață obișnuită și o vedetă urmărită tot timpul de papparazzi? Anna (Julia Roberts) este o actriță americană, ce face cunoștință întâmplător cu Will, un librar din cartierul londonez Notting Hill. De aici un du-te-vino constant între dorința de a fi împreună și frica de a fi respins sau cea de a nu reuși să păstreze o relație în condițiile unei vieți atât de agitate și analizate de papparazzi, precum cea de vedetă.

Găsești această comedie romantică pe Netflix.

34. Patru nunți și o înmormântare / Four weddings and funeral

four weddings and a funeralFilmul Patru nunți și o înmormântare (1994) e genul de comedie romantică făcut celebru de scenariștii britanici: multe personaje, într-o mișcare continuă între cupluri, situații, întâlniri. În felul ăsta se ivesc nenumărate motive de haz și personajele sunt construite prin mici detalii relevante. Personajele principale sunt interpretate de Hugh Grant, Andie Macdowell, Kristin Scott Thomas și încă cel puțin 7 actori minunați. Ei compun cercul de prieteni ai lui Hugh Grant.

35. Bridget Jones’ Diary

bridget jones diary comedii romantice britanice

O comedie romantică din 2001 devenită clasică, intrată în memoria noastră, a tuturor. Și pe care o revedem mereu cu plăcere. Bridget are 32 de ani și e încă singură. Nesigură pe ea, pe corpul ei și cum se va contura viitorul ei amoros, Bridget (Renee Zellweger) trece prin diverse stări. Are fie perioade de exuberanță, fie perioade de capitulare în lupta pentru găsirea lui “Făt Frumos” 🙂 Mai mult, doi bărbați o curtează, fiecare cu interese cât se poate de diferite. Cei doi sunt jucați de seriosul Colin Firth – un obișnuit al filmelor de dragoste – și jucăușul Hugh Grant, un obișnuit al comediilor. 🙂

 

Comedii de dragoste clasice – cele mai bune comedii romantice din toate timpurile

Sunt atât de multe comedii de dragoste clasice nu bune, ci extraordinar de bune, încât e greu să alegi doar câteva… Dar am încercat și iată care sunt titlurile pe care ți le recomandăm neapărat. 🙂

36. Breakfast at Tiffany’s


breakfast-at-tiffanys-6Sunt șanse mari să-l fi văzut ceva. Dar, dacă cumva, ți-a scăpat din diverse motive, îți spunem că e divin. Audrey Hepburn diafană și feminină, înconjurată de nenumărați bărbați, mereu cu zâmbetul pe buze dar ascunzând un secret, ajunge să se îndrăgostească de noul vecin. Mereu alergând undeva, văzându-se cu cineva, viața ei e un carusel. Dar are timp să îl observe pe Paul, un scriitor fără mare succes în ultimul timp, ce s-a mutat în clădirea ei. Audrey Hepburn face un rol cu adevărat memorabil, care a inspirat generații întregi de femei după acest film, prin eleganță și spiritul jucăuș. O să râdeți și o să vă relaxați, dar, atenție, s-ar putea să vărsați și câteva lacrimi la final 🙂

37. His Girl Friday 

his girl fridayHugh Grant e probabil cea mai cunoscută figură a comediilor romantice din ultimii 25 de ani, cu o scădere în ultimii ani datorită înaintării în vârstă. Dar în epoca de aur a Hollywoodului, erau mult mai multe figuri. Toți extrem de eleganți, atât în gesturi, cât și în port 🙂 Îmbrăcați la patru ace, ferchezuiți, impecabili. Toți extrem de talentați. Dar dincolo de toți Hugh Granții din lume și toate figurile masculine care s-au impus la Hollywood, actorul cu cel mai mare talent comedic și cu alura cea mai elegantă și atrăgătoare râmăne nemuritorul Cary Grant! Dacă nu îl știți încă, vă recomandăm să îi căutați filmele.

Nu e ușor să vezi filme mai vechi, pentru că e nevoie de un efort de adaptare la tipicurile de atunci ale jocului actoricesc, diferite de cele de acum. E un efort de adaptare la pelicula alb-negru. Dar totul merită, dacă vă intră pe sub piele, veți dori să vedeți cât mai multe comedii romantice clasice.

Iar una dintre cele mai bune este His Girl Friday (1940).  E o comedie de dialog, în care personajul lui Cary Grant, jurnalist, încearcă să o recucerească pe fosta iubită. Cei doi fac schimb de replici într-o tachinare continuă. Amândoi două personaje foarte puternice și de neclintit în propriile alegeri și decizii. E un spectacol impresionant, dar, și mai important, vă va distra pe săturate. Nu ocoliți His Girl Friday!

38. Roman Holiday

roman holiday 

Comedia romantică Roman Holiday (Vacanta la Roma,1953, regia William Wyler) este povestea iubirii intre femeia-ingenua si The Big Bad Wolf, care se dovedeste a nu fi tocmai asa rau intentionat.

Este filmul de debut al lui Audrey Hepburn intr-un rol principal (pentru care a primit un Oscar), o actrita facuta parca pentru roluri romantice. Fragila, candida dar paradoxal puternica, Audrey este in film o printesa ce ajunge sa se plimbe singura prin Roma, in timp ce escorta o cauta pentru revenirea la indatoririle regale. Pe urmele ei se gaseste un jurnalist fara scrupule, jucat de Gregory Peck, ce vrea sa exploateze evadarea lui Audrey din senzationalism jurnalistic.

Dar nebuniile delicioase si nevinovate pe care le face Audrey pe strazile Romei, lipsa oricarei griji, libertatea ei, toate sunt molipsitoare si pentru noi, si pentru Peck. Astfel, intre cei doi rasare o “iubire de vacanta”, vacanta lui Audrey.

39. The Philadelphia Story 

The-Philadelphia-Story-009Mda, v-am spus că e genial Cary Grant? Atât de bun încât a marcat nu o singură comedie romantică intrată în panteonul hollywoodian, ci vreo 10! Noi vă mai recomandăm doar încă trei 🙂 The Philadelphia Story, din 1940, e la fel de tăioasă și intensă ca His Girl Friday. Doar că aici replicile i le dă un alt star al epocii de aur hollywoodiene, Katharine Hepburn.

Oarecum asemănător cu premisa din His Girl Friday, Cary Grant se luptă și aici, pentru inima fostei iubite, Katharine Hepburn. Care tocmai se pregătește să se căsătorească cu Mike (James Stewart). Vă sună cunoscut? Da, nu? Seamănă izbitor cu My Best Friend’s Wedding. Asta pentru că toate aceste comedii romantice au fost regândite, readaptate și reimaginate. Și nu o singură dată, ci de nenumărate ori de la momentul lansării. Aceste remake-uri au încercat să le recreeze farmecul, umorul și energia pozitivă. Dar de cele mai multe ori aceste încercări nici măcar nu s-au apropiat de valoarea variantei clasice.

40. Bringing up Baby 

Cuplul Cary Grant și Katharine Hepburn joacă și în Bringing up Baby (1938) rolurile principale. El e om de știință. Ca toți oamenii de știință e mai neîndemânatic în lumea reală. 🙂 Ea e cam răsfățată și nebună. Îi unește o donație posibilă pentru departamentul lui și goana după prinderea unui leopard pe nume Baby. Amândoi sunt adorabili și haioși. E o comedie romantică mai ușurică, dar atât de plăcută. Veți râde cu poftă, garantat. 🙂
41. That touch of mink

that touch of mink

Din nou Cary Grant, bineînțeles. De data asta o are alături pe Doris Day. Cary Grant e un om de afaceri distant și foarte concentrat pe business. Ea e șomeră, iar limuzina lui Cary Grant o udă din cap până în picioare în timpul unei ploi. Cary Grant încearcă să o identifice pentru a-și cere scuze. Dar Doris nu știe, așa că atunci când chiar îl reîntâlnește e deja extrem de furioasă pe el. 🙂 De unde o cascadă de glume și situații care mai de care mai amuzante.

42. Pillow Talk

pillow talk comedii de dragosteRămânem cu simpatica Doris Day, care face echipă în Pillow Talk (1959) cu carismaticul Rock Hudson. El e cam afemeiat și împarte o linie telefonică cu Jan (Doris Day). De fiecare dată când Jan ridică receptorul să formeze pe cineva, îl aude pe Brad (Rock Hudson) seducând o femeie. 🙂 E scoasă din sărite de ocuparea liniei. Dar și de superficialitatea lui Rock Hudson, așa că Jan vrea să îi dea o lecție pe care s-o țină minte. 🙂

43. Beauty and The Beast (1991) – Disney Plus

Poate fi o animație inclusă într-un top de comedii romantice? O, da, și încă cum! Beauty and The Beast, varianta din 1991, deși e un film animat, este unul dintre cele mai frumoase filme de dragoste. Și e una dintre cele mai înduioșătoare și sensibile comedii. O să vă prindă încet-încet în mrejele poveștii și o să iubiți acest film animat la final. Asta dacă nu l-ați văzut și nu îl aveți la inimă la fel de mult ca noi deja. 🙂

44. Crazy, stupid, love / A naibii dragoste

crazy stupid love filme de comedieCrazy, stupid, love e una dintre cele mai haioase filme de comedie din ultimii ani. De ce le-a ieșit atât de bine? În primul rând datorită poveștii bine scrise, iar în al doilea rând a distribuției excelente.

Așadar, Cal (Steve Carell) e un tata de familie cu haine demodate și tunsoare de tataie. În schimb, celălalt personaj (Ryan Gosling) e cel mai sexy bărbat din cartier… Așa că Ryan încearcă să-l învețe pe Cal cum să devină la fel ca el. Doar că aceasta e o misiune aproape imposibilă, din care se nasc multe situații distractive.

Este și pe Netflix.

Bonus: Comedii de dragoste semnate de Woody Allen

45. Annie Hall


annie hall filme de comedieAnnie Hall (1977, Woody Allen, drama-comedie) este filmul de dragoste al unei generatii, cea de la finalul anilor ’70. Talentul special al lui Woody Allen este sa spuna cele mai profunde adevaruri in cel mai comic mod. Iar Annie Hall este cu siguranță una din acele comedii de dragoste in care acest lucru i-a iesit cel mai bine.

Chimia dintre Woody Allen si Diane Keaton, cele doua personaje principale, se simte in fiecare por al filmului. Cuplul format din anxiosul personaj al lui Woody Allen si Annie, nu mai putin nesigura si delicata, este rar. In general, cel putin unul dintre personaje este sigur pe el, are privirea misterioasa si joaca tare. Asumarea in fata tuturor a acestei nesigurante de catre ambele personaje face din Annie Hall un film foarte special.

46. Manhattan

manhattan meryl-streep-bE o comedie de dragoste cu substanță, așa cum numai Woody Allen știe să facă. Erumoasă vizual, cu imagini superbe din New York, cu muzică de jazz pe fundal. Și, bineînțeles, haioasă din plin. Dar pune pe tapet și probleme clasice de cuplu, sub învelișul de umor cu care e glazurată. Cum arată partenerul sau partenera potrivită pentru noi? Cum îl/o recunoaștem? Toate relațiile de dragoste trebuie să aibă un sfârșit? Chimia extraordinară dintre Woody Allen și Diane Keaton continuă să adauge farmecului filmului și în Manhattan. Așa cum a făcut-o și în Annie Hall.

47. Vicky, Cristina, Barcelona

vicky cristina barcelona comedii de dragoste

E o comedie care îți va oferi pe lângă răsetele, și imagini de vacanță de vară foarte relaxante.

Replica filmului e Încă mă cauți în fiecare femeie. E replica personajului lui Penelope Cruz către fostul ei iubit, Javier Bardem 🙂 Vicky Cristina Barcelona este povestea unui menage à trois format din pictorul Juan Antonio (Javier Barden), fosta soție geloasă (Penelope Cruz) și americanca naivă Cristina. Straniu, însă, Penelope Cruz suferă mai tare ca Juan atunci când nou-venita Cristina (Scarlett Johansson) decide să plece. 🙂

Alte comedii de dragoste care merită încercate sunt The Holiday (cu Jude Law și Cameron Diaz), Maid in Manhattan, How to lose a guy in ten days (cu Matthew McConaughey), Moonrise Kingdom, Lost in Translation (cu Scarlett Johansson), The Graduate și musicalurile La La Land și Singing in the rain.

Citește și

Cele mai bune 30 filme de comedie – vizioneaza-le când rămâi fără idei

TOP 30 filme de dragoste de care să te îndrăgostești

TOP 21 seriale de dragoste din ultimii ani pe care să nu le ratezi

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here