TOP 25 seriale de dragoste din ultimii ani pe care să nu le ratezi

0
163633
top seriale romantice

Câteodată simțim nevoia de un strop sau mai mult de romantism în serialele noastre. De aceea ți-am pregătit o listă cu top 25 de seriale de dragoste din ultimii ani, pentru acele momente când vrei să vezi o iubire ca-n filme 🙂 . Sunt fie comedii romantice, seriale de epocă de dragoste, seriale de dragoste super emoționante, sau mai platonice și intelectuale, dar și câteva seriale romantice cu adolescenți. Iată recomandările noastre pentru acele seri și după-amieze cu dispoziție romantică.

Cele mai noi seriale de dragoste

  1. Conversații cu prieteni / Conversations with friends (2022) – HBO Max

conversations-with-friends-seriale romanticeEste cel mai romantic serial lansat în acest an. Dacă ați văzut Normal People și v-a plăcut, atunci grăbiți-vă să dați play și acestuia, pentru că este realizat după romanul de debut al lui Sally Rooney, care a semnat și romanul Normal People. Două studente ajung în cercul de prieteni ai unui cuplu. Una dintre tinere, timidă și introvertă, este atrasă de soțul scriitoarei cu care s-au împrietenit, la fel de introvert ca și ea. De aici începe o poveste complicată și intensă, care ajunge până pe coasta Mării Adriatice din Croația, într-o casă de vacanță.

Îl găsești pe HBO Max, dar este o producție BBC și Hulu, la fel ca și Normal People.

2. Starstruck / O întâlnire fascinantă – cel mai bun serial de tip comedie romantică din 2022 – HBO Max

starstruck seriale noi 2022 hbo maxE unul dintre cele mai simpatice și fresh seriale de dragoste pe care le-am văzut în ultimii ani, preluat de HBO Max de la BBC. Nu am mai văzut un serial de comedie romantică atât de bine jucat și atât de simpatic de la Fleabag încoace. (Dacă nu ai apucat încă să vezi Fleabag, nu-l rata.)

Jessie e o tânără deșteaptă și cam rotunjoară din Noua Zeelandă care trăiește în Londra. La o petrecere de Anul Nou se cuplează cu Tom Kapoor. A doua zi dimineață realizează că tipul este nimeni altul decât un actor faimos 🙂 Și de aici apar tot felul de complicații, cam ca în stilul Notting Hill, cu Julia Roberts și Hugh Grant. Doar că acum rolurile sunt inversate: el este o celebritate, în timp ce ea lucrează ca dădacă și într-un cinematograf.

E un serial de dragoste preluat foarte de curând de HBO Max în grila sa, dar care are deja două sezoane. Ca întotdeauna primul sezon e mai bun decât al doilea. De neratat, zicem noi 😀

Vezi trailerul Starstruck

3. The Empress / Împărăteasa (2022) – Netflix

the empress seriale noiSerialul Netflix, The Empress / Împărăteasa, este unul dintre puținele seriale lansate în această toamnă care ne-au plăcut cu adevărat. 🙂 Super bine jucat, cu dialoguri de nota 10, plus muzica lui Strauss și costume incredibile. Ce nu e de plăcut? 🙂

Dacă ești dornic(ă) de un nou serial romantic de epocă, până la lansarea unei noi serii Bridgerton, Netflix ți-a pregătit un serial istoric romantic despre legendara iubire dintre împărăteasa Sisi și împăratul Franz Iosef. Sisi, iubitoare de natură și cai, poetă – a vizitat și chiar a scris poezii pe munții din jurul stațiunii Băile Herculane 🙂 – trăiește o iubire fulgerătoare cu Franz Iosef, deși acesta trebuia să se căsătorească cu sora ei…

4. Fideli (2022) – serial de dragoste Netflix

fidelity seriale noi

E unul dintre cele mai bune seriale de dragoste italiene pe care le-am văzut, cu siguranță atât de reușit și pentru că este adaptarea unei cărți. Un roman care a făcut furori în Italia, un best-seller care a generat o întreagă dezbatere în societatea italiană despre ce înseamnă fidelitatea în cuplu. Un serial romantic, care analizează până în cele mai mici gesturi relația de cuplu, atracția fizică dintre cei doi, dar nu numai, și care flirtează cu trădarea. Serialul analizează, dar deloc teoretic așa cum ar putea suna din alegerea cuvântului “analiză”. Din contră, e o producție cât se poate de vie și senzuală.

Carlo este scriitor și profesor de scriere la o universitate, în timp ce ea, Margherita, este agent imobiliar. El pare că și-a epuizat puterea de creație, dar una dintre studente începe să se apropie de el. De aici apare încet-încet ideea de trădare din partea Margheritei. Nu vă spunem mai multe ca să nu vă stricăm plăcerea de a-l urmări.

5. Timpul recâștigat (2021) – serial romantic Netflix

the time it takes seriale spaniole netflixE unul dintre cele mai bine construite și romantice seriale pe care le-am văzut în ultimul timp. Timpul recâștigat e un serial spaniol Netflix despre dragoste și, mai ales, prima dragoste 🙂 O miniserie de 10 episoade scurte, dar intense. În fiecare episod un minut este despre starea actuală a relației dintre doi foști îndrăgostiți, în timp ce celelalte 10 minute îi arată pe cei doi cât de fericiți și îndrăgostiți erau înainte de despărțire… Timpul recâștigat e un serial în care nicio replică sau scenă nu sunt în plus, oferind o imagine intimă asupra relațiilor actuale de dragoste. Merită văzut 😉

6. Ghid astrologic pentru inimi frânte – al doilea sezon lansat pe Netflix


un ghid astrologic pentru inimi frante_seriale noi 2022Mai avem pentru voi un serial romantic Netflix italienesc. 😉 Al doilea sezon al simpaticului serial de comedie Ghid astrologic pentru inimi frânte a fost lansat de curând de Netflix. Dacă nu știai de această comedie romantică îți recomandăm să o încerci când vrei o seară relaxantă.

În centrul poveștii este Alice Bassi, o femeie singură de 30 și ceva de ani, care lucrează ca asistentă de producție TV. Alice e foarte creativă, dar va reuși să-l câștige de partea ei pe noul ei șef, șarmantul și discretul Davide Sardi?

O comedie romantică bazată pe romanul cu același nume de succes în Italia care te va distra. Mai mult, te vei atașa de personajele principale, pentru că sunt bine scrise, emoționante și chiar credibile.

7. Bridgerton (2020-2022)

bridgerton seriale de dragosteȘtim că dacă ai văzut primul sezon, de abia îl aștepți pe al doilea 🙂 Și noi l-am așteptat, pentru că suntem cel mai probabil cu toții de acord că Bridgerton e cel mai romantic serial pe care l-am văzut în ultimii 3-4 ani. Deși nu poți să nu te uiți la el dacă ai văzut primul sezon din Bridgerton, al doilea sezon nu ne-a convins la fel de mult ca primul… Și asta probabil pentru că personajele principale, Anthony Bridgerton, fratele lui Daphne, și Miss Sharma – cea de care e interesat amoros, nu au aceeași chimie pe ecran ca personajele din primul sezon…. 🙁

Pentru cei care nu au văzut încă primul sezon, ce vă oferă Bridgerton? E un serial romantic de epocă în stilul adaptărilor după Jane Austen, despre lumea aristocrată din Anglia secolului al XVIII-lea, cu haine superbe, baluri, lorzi și duci galanți și ducese elegante. Dar, cu un twist. Pentru că serialul nu e o producție BBC, ci o producție Shonda Rhymes, creatoarea Grey’s Anatomy. Așa că așteaptă-te la o interpretare fresh a ideii de serial romantic de epocă.

Toate cele 8 episoade ale serialului creat pentru Netflix, se prizează unul după altul fără întrerupere :).  Singurul minus: e un pic cam soapy. Dar, dincolo de asta, tensiunea romantică și senzuală dintre cele două personaje principale, interioarele impresionante, distribuția excelentă, dar mai ales scenariul foarte bine închegat te vor transporta într-o lume a intrigilor de dragoste și a aranjamentelor pentru căsătorii mai mult sau mai puțin inspirate. O notă în plus este dată de faptul că Bridgerton este adaptarea seriei de romane de mare succes a Juliei Quinn, ceea ce dă mai multă adâncime personajelor și tensiunilor portretizate.


Daphne este fiica familiei Bridgerton, ce trebuie să își facă ieșirea în lume pentru a-și aranja căsătoria în noul sezon de baluri de la Londra. Simon este un lord anti-social venit cu treburi în lumea superficială a Londrei, de care și-ar dori să scape cât mai repede. Cu cine va reuși să se căsătorească Daphne, pe când Simon va reuși oare să scape de urzelile mamelor de fete singure? 🙂 Poți vedea aici teaser-trailerul sezonului 2 Bridgerton.

8. The Pursuit of Love (2021) – cel mai bun serial romantic din 2021

The_Pursuit_of_Love_seriale noiSingurul serial bun romantic lansat în 2021… Nu că nu ne-am fi dorit să fie mai multe, dar doar pe acesta l-am reținut demn de a fi recomandat. Două tinere din societatea engleză înaltă caută dragostea și împlinirea între cele două Războaie Mondiale. O dramă-comedie vibrantă, plină de energie, dar și cu accente profunde, The Pursuit of Love te va lăsa la final dorind să vezi mai mult din viețile și căutările celor două tinere. În doar 3 episoade (lungi, ce-i drept) te vei atașa de cele două tinere, dar și de alte personaje, cel puțin la fel de șarmante și aceeași joie de vivre.

Personajul principal, Linda, este jucată de carismatica Lily James, dar întreaga distribuție merită laude. Vei recunoaște mulți actori britanici, dar și pe actorul francez Assaad Bouab (îl poți vedea pe Netflix în serialul franțuzesc Call my Agent!).

Este o co-producție BBC-Amazon Studios și a primit în general recenzii pozitive. Așa că nu stați departe de el :). Îl găsiți pe HBO Max în România.

Seriale de dragoste – comedii romantice


Pe lângă serialele prezentate la această categorie, vezi mai jos și alte seriale de dragoste de tip comedie romantică, precum Master of None, Love, Modern Love, Plan Coeur, Aterizare forțată în brațele tale.

8. Un iubit de sezon / Home for Christmas (2019-2020)

home-for-christmas-serial de craciun

Vrei un serial romantic de comedie la care să râzi și să te emoționezi? Cu ale cărui situații să te poți identifica, mai ales dacă ești singur și toată lumea te bate la cap să te așezi la casa ta? 🙂 Atunci o să-ți placă Un iubit de sezon. E atât de bine făcut încât personajele par desprinse din viața reală.

E un mini-program TV norvegian cu 6 episoade, cu două sezoane, foarte simpatic. Se apropie acea perioadă a anului, dar asistenta medicală Johanne nu mai are chef să fie din nou subiectul glumelor și apropourilor pentru că nu are un iubit. E singură la 30 de ani. Dar nu pentru mult timp. Pentru că s-a hotărât să-și facă prieten până la seara de Crăciun și masa cu familia. E o producție originală Netflix, cul ultimul sezon apărut în 2020.

9. Jane The Virgin (2014-2019)

jane the virgin telenovele netflix

Jane The Virgin este uman și cald, cum numai o comedie romantică care e și telenovelă poate fi 🙂 De fapt satirizează formatul de telenovelă. Oricât ai rezista, te vei îndrăgosti iremediabil de el, pentru că te va face să te simți atât de bine, încât vei da play la încă un episod și încă un episod… Nu sunt multe seriale care să transmită atât de multă energie pozitivă! Serialul are 100 de episoade filmate în 5 serii, ultima produsă în 2019. A fost nominalizat și premiat la Globurile de Aur. Deci nici măcar nu vei avea de ce să te simți vinovat(ă) că te uiți la o telenovelă. 🙂 Dacă te încearcă cumva astfel de vinovății. 🙂

Printr-o eroare medicală, Jane, o americancă de origine venezueleană, ajunge să fie inseminată artificial. Și să nască astfel copilul bărbatului pentru care a avut o pasiune în adolescență. Acțiunea se petrece în Miami.

 

Seriale de dragoste de epocă

Parcă serialele romantice a căror acțiune se petrec într-o altă epocă au ceva în plus. Hainele superbe și galanteria personajelor adaugă farmecului acestor seriale. În plus misterul și tensiunea amoroasă între cei doi parcă sunt și mai intense datorită regulilor sociale mai stricte, care nu acceptau consumarea relației atât de rapid. Așa că iată câteva seriale de dragoste de epocă pe care vi le recomandăm pentru serilele și weekendurile când vreți să vă răsfățați.

10. Poldark (2015-)

poldark-seriale de dragoste


E un serial de dragoste de epocă foarte sexy. El e aristocrat, dar cu idei umaniste. Ceea ce se traduce prin faptul că îi tratează pe toți de la egal la egal, indiferent de poziție socială, avere sau educație. Un tip atât de onorabil și admirat de comunitatea de mineri din Anglia, dar refuzat de prima iubire! Ross găsește într-un final dragostea acolo unde se așteaptă cel mai puțin. În brațele unei femei simple, lipsită de manierele din înalta societate, pe care Ross o salvează de la o viață cu zero perspective.

Este o poveste de tip Pygmalion, dar nu e vorba doar despre cum Ross o transformă pe Demelza într-o femeie fină. Sensibilitatea ei, iubirea și delicatețea ei îl vor face s-o iubească în timp cu adevărat. Cât despre Ross, să adăugăm că e un tip foarte intens, cu o privire pătrunzătoare care-și dă cam des cămașa jos. 🙂 A fost adaptat pentru BBC.

11. Outlander / Străina (2014- )

OUTLANDER seriale de dragoste netflixOutlander (Străina) este unul dintre cele mai sexy și romantice seriale din ultimii ani. Personajul principal e Claire, o asistentă medicală teleportată în mod misterios în secolul al XVIII-lea. Aici este obligată să se căsătorească cu un luptător scoțian. În ciuda tuturor așteptărilor, între cei doi se naște o poveste de dragoste… Dă-i o șansă și Outlander te va conduce într-o lume romantică, cu cavaleri și povești intense de iubire. Îl poți vedea pe Netflix.

12. The Crown (2016 – ) 

Serialul Netflix The Crown pare făcut de BBC, nu de Netflix. Are stilul, interpretarea impecabilă, costumele, povestea și dialogurile excelente cu care ne-a obișnuit BBC-ul în producțiile sale. The Crown va ajunge în 2022 deja la a cincea serie, urmărind viața reginei Elisabeta a II-a și intrigile din culisele monarhiei britanice din ultimii 50 de ani. Intrigi politice, amoroase, problemele de adaptare la rolul de regină ale tinerei Elisabeta și viața ei de familie… Toate fac obiectul acestui serial, unul dintre cele mai bune producții ale Netflix de până acum. Dacă vreți să vedeți o dramă istorică cu ștaif, lux și maniere britanice, la care se adaugă câteva povești de dragoste, nu stați departe de The Crown.

Vei găsi câteva seriale de dragoste de epocă și mai jos, așadar citește în continuare dacă vrei mai multe sugestii.

Seriale de dragoste neîmplinită

Dragostea nu e simplă niciodată. Dacă e simplă la început se complică ulterior. Sau e complicată de la început… E complicată de situațiile de viață în care ne aflăm, care fac câteodată imposibilă împlinirea unei relații de dragoste, sau e complicată de nesiguranțele noastre sau nepotrivirea în prioritățile de viață de la momentul respectiv. Aceste teme și multe altele legate de iubire sunt explorate în câteva seriale de dragoste neîmplinită pe care ți le recomandăm mai jos.

13. Dash și Lily (2020 – )

Dash-Lily filme de craciun 2020E un serial romantic de tip comedie Netflix, realizat după o carte pentru adolescenți. Dar e la fel de reconfortant de văzut și de adulți 🙂 Doi tineri din New York care nu se cunosc își trimit bilețele cu diverse provocări și ajung să se îndrăgostească unul de altul prin emoțiile și gândurile pe care și le împărtășesc în scris. Pe lângă latura romantică, Dash & Lily o să-ți placă pentru că vei descoperi pe îndelete prin el New York-ul și mai ales New York-ul în preajma Sărbătorilor de iarnă. 🙂

14. High Fidelity (2020)

high fidelity seriale noi


E unul dintre cele mai cool seriale de dragoste din ultimii ani. Dacă ai văzut deja filmul High Fidelity, atunci știi cam despre ce e vorba. Dacă nu l-ai văzut, cu atât mai bine pentru că nu te vei uita la el comparându-l constant cu filmul. High Fidelity s-ar putea spune că e un serial de dragoste. Dar mai degrabă e un serial despre iubiri pierdute, despre New York (mai precis Brooklyn) și despre un grup super faini de oameni. Oameni îndrăgostiți de muzica bună și cu o cultură muzicală pop-rock care te lasă mască. 🙂

Ea e Rob, se apropie de 30 de ani și are un magazin de discuri în Brooklyn. Tocmai ce s-a despărțit de ultimul iubit și încearcă să treacă peste acest eveniment. Nu reușește prea bine, face playlisturi cu mesaje ascunse pentru fostul, stă închisă în casă și întoarce pe toate părțile ce s-a-ntâmplat. În general, își plânge de milă.

Tipa asta nu e tocmai ceea ce ai putea numi personajul feminin ideal al unui serial romantic. Și dacă zicem New York probabil că filmul romantic la care ne gândim imediat e Breakfast la Tiffany’s. Nu, Zoe Kravitz (pentru că ea o interpretează pe Rob) nu e chiar Audrey Hepburn. Bea whiskey (neat), se îmbracă la fel ca un băiat, are gesturi băiețești, dar e foarte sensibilă și nesigură pe ea, dincolo de această imagine.

High Fidelity e o producție Hulu, deci îl poți vedea pe Disney+.

15. Normal People (2020)

normal people seriale noi

Normal People a fost serialul fenomen al anului 2020. Este adaptarea romanului cu același nume, semnat de Sally Rooney. Cei doi adolescenți Marrianne și Connell dintr-un orășel din Irlanda trăiesc o poveste de dragoste super hot și sexy. Așteptați-vă la multe scene hot între cei doi. Este ceea ce unii dintre privitori i-au reproșat. Cum că nu prea se întâmplă nimic în serial, în afară de aceste scene toride. 🙂

De fapt, este povestea de descoperire și tatonare a primii iubiri… Da, n-are urmăriri și împușcături, n-are răsturnări de situație șocante. Dar ce poate părea pentru unii o slăbiciune, pentru alții e un punct forte. Așa că încercați și vedeți vouă ce vă spune Normal People 🙂 E o producție Hulu și BBC 3. În România îl găsiți pe HBO Go.

16. Lovesick (2014- )

Cauți un serial în care dragostea este portretizată autentic, cu toate suișurile și coborâșurile ei? Dar care rămâne totuși cât se poate de romantică și misterioasă? Lovesick spune povestea de dragoste complicată dintre Dylan și Evie. Cei doi, plus prietenii lor, trăiesc și se distrează în Glasgow. Evie l-a iubit și încă îl mai iubește pe Dylan. Dylan nu se pricepe cum să abordeze situația, mai ales că sunt buni prieteni. Dar încearcă din răsputeri să facă cele mai bune alegeri amoroase și de cuplu. Lovesick are trei sezoane, ultimul produs in 2018 de Netflix. Au preluat serialul în 2016 de la britanicii de la Channel 4. Îl găsești așadar pe Netflix.
17. Plan coeur / The Hook Up Plan (2018 – 2022)

Dacă vorbim despre seriale de dragoste Netflix, este în topul nostru și unul franțuzesc. Și nu doar pentru că franceza e limba iubirii. Ci în primul rând pentru că este foooaarte bun și sensibil. Povestea Elsei, o tânără pariziancă ce nu poate să îl uite pe ultimul iubit, te va prinde cu siguranță. Cea mai bună prietenă a Elsei plătește o escortă masculină. Tipul se întâlnește cu Elsa, doar că Elsa ajunge să se îndrăgostească de el… Plan coeur e un serial produs de Netflix Franța cu trei sezoane deja, ultimul din 2022

 

Seriale de dragoste intelectuale

Poate vrei un serial de dragoste cu pretenții? 🙂 Atunci serialele romantice intelectuale sunt alegerea potrivită pentru tine. Vei avea parte de dialoguri despre cărți, filme, trimiteri la filme de dragoste clasice și muzică de jazz. Reversul medaliei? Întotdeauna unde-și bagă nasul un intelectual o să ai parte de mai multă luciditate, ceea ce nu e întotdeauna o idee bună atunci când vine vorba de dragoste… Pentru că poți să ajungi în cinism și blazare destul de ușor.

18. Foodie love – Dragoste cu sare și piper (2019- )

dragoste cu sare si piper seriale bune hboE un serial de dragoste HBO, foarte apreciat de critici și de spectatori deopotrivă. Îmbină cu succes pasiunea pentru mâncare cu povestea de dragoste ce se înfiripă între el și ea. Amândoi fragili după relații anterioare eșuate, se tatonează reciproc întâlnindu-se întotdeauna la un restaurant. Experiențele delicioase se îmbină cu discuții inteligente și sexy. Și sunt urmate de cele mai multe ori de partide hot de amor. O să vă placă Dragoste cu sare și piper, mai ales dacă sunteți niște romantici incurabili. E vorbit în limba spaniolă, ceea ce adaugă farmecului și muzicalității serialului.

Concluzia noastră? În curând trebuie să adăugăm și o subcategorie dedicată serialelor romantice în care mâncarea e un personaj  în sine 🙂 Până la urmă, oricât de prozaic ar suna, dragostea trece prin stomac, chiar dacă e simplă sau gourmet mâncarea care o intermediază. 🙂

19. Modern Love (2019- )modern love serial
Un serial original despre relații și dragoste, bazat pe articole apărute în The New York Times în rubrica cu același nume, Modern Love. E un serial romantic fresh, care reușește să te țină pe canapea, deși nu are o poveste unitară în cele 8 episoade, ci este serial de antologie. Fiecare episod are o poveste nouă și o distribuție diferită. Practic fiecare episod e un eseu despre o relație de iubire: poate o iubire neîmplinită, poate relații trecătoare, poate iubire complicată de istorii personale dureroase etc.

Și pentru că tot am pomenit de distribuție, este genială. Toți se conectează extraordinar cu personajul interpretat și cu povestea, de la Anne Hathaway, la Dev Patel, la Andy Garcia sau românul nostru Laurențiu Possa. Dacă nu îl știai pe ultimul, e cazul să iei cunoștintă cu el în Modern Love, e foarte bun. 🙂 E o producție Amazon.

20. Coisa mais linda  / Most Beautiful Thing (2019 – )

Cu siguranță brazilienii nu împart cu sângele latin doar o limbă de origine latină, portugheza, ci și pornirile pasionale. Vei merge la sigur cu Coisa mais linda, pentru că totul este romantic în acest serial. De la limba vorbită, până la muzica bună, bossa nova. Personajul principal, Malu, o femeie frumoasă și independentă, deschide un bar în Rio de Janeiro. Asta chiar în anii când jazz-ul brazilian prindea aripi. În paralel, se îndrăgostește de un cântăreț, nestatornic care orice artist… Dar tocmai asta e frumusețea relației lor. E un serial Netflix cu două sezoane.

21. Master of None – sezonul 2

Un serial cu idei și glume proaspete despre relații în general. Fie că vorbim despre prieteni, iubiți sau părinți. Master of None îl are în rolul principal pe comediantul și actorul Aziz Ansari, de origine indiană. Prima serie urmărește experiențele în New York ale unui actor. Diversele ipostaze haioase îl aduc pe Dev (Aziz Ansari) să își reevalueze părerile pe care le avea despre viață. A doua serie, pe care ți-o recomandăm la capitolul seriale de dragoste, are loc în Italia. Și se concentrează pe relația cu italiancă Francesca. Vă recomandăm în mode special acest sezon, dacă vrei un serial romantic. Aziz Ansari reușește să se inspire cu succes din comediile romantice ale lui Woody Allen și să livreze împreună cu maniera cât se poate de europeană de a fi și de a face lucrurile ale Francescăi o comedie romantică de nota 10. Master of None este un serial original Netflix.

22. Love (2016-2018)

love seriale netflix de dragosteVrei altceva decât iubiri pudrate cu zahăr? Love este un serial original Netflix cu 3 sezoane, despre relația dintre doi tineri americani. El e Gus, ea Mickey. El nu e cel mai sexy bărbat din cartier, iar ea sigur nu e cea mai feminină și romantică tipă. Dar totuși iubirea se înfiripă, cu pași înainte dar și înapoi, cu mai puțin romantism dar cu mai mult umor. Un serial făcut cu dedicație pentru hipsteri 🙂

Seriale de dragoste extrem de emoționante 

Telenovelele sunt maestrele serialelor în materie de dragoste și emoție. Nu le subestima doar pentru că sunt telenovele. Pentru că și această categorie a evoluat extrem de mult în ultimii ani. Așa că putem să-ți recomandăm cu încredere câteva telenovele de dragoste care sunt seriale reușite. Sunt coreene, au povești bine scrise, personaje bine construite și sunt minunat jucate. Valul coreean în cinematografie vine peste noi și ne va lua pe sus, fiți pe fază, așadar. 🙂
23. Ciocolata din copilărie / Chocolate (2019) 

E primul serial coreean pe care l-am văzut, dar rămâne cel mai bun după multe alte experiențe cu seriale produse în Coreea de Sud. Dacă vrei să vezi o poveste de dragoste care te va face să râzi și să plângi deopotrivă și de ale căror personaje să te îndrăgostești, atunci Ciocolata din copilărie e alegerea cea mai bună. Deși în format de telenovelă, cu multe răsturnări de situație de gen tragedie grecească, serialul ăsta e foarte înțelept și profund. E despre o dragoste matură, dar și jucăușă, în care cei doi au deja în jur de 40 de ani și își alină reciproc sufletele rănite.

Ciocolata din copilărie e despre dragoste și bunătate, la fel de mult cât e despre mâncare. Se gătește foarte mult și spectaculos, încât o să vrei să încerci mâncarea coreeană dacă nu ai făcut-o deja.

El e doctor, ea face cele mai bune mâncăruri din lume. Amândoi au un trecut trist și nu privesc cu multă speranță spre viitor, dar dragostea se înfiripă fără să-și dea seama în sufletul lor. Kang face parte dintr-o familie bogată, dar simte că locul lui nu e acolo. Cha-young a ajuns bucătar pentru că prima ei dragoste îi pregătise o masă delicioasă. Să fie doctorul care o tratează chiar acel băiat de care s-a îndrăgostit acum mult timp?

Îl poți vedea oricând pe Netflix.

24. Aterizare forțată în brațele tale / Crash landing on you (2019) – dramă romantică

crash-landing-on-you-hyun binAterizare forțată în brațele tale are o poveste foarte originală, cu doi actori extraordinari de carismatici care o să-ți placă negreșit.  🙂 Sunt de altfel două staruri coreene. Iar serialul pe care îl construiesc împreună are o intensitate emoțională foarte mare, care trece ușor de ecran. În plus, serialul coreean are și scene de comedie foarte reușite, care îi fac pe cei doi și mai umani și calzi.

Povestea din Aterizare forțată în brațele tale

El e jucat de Hyun Bin, un tip pe la 37 de ani, atât în viața reală cât și în serial, cu un chip sculptat pe care nu lasă să se vadă prea multe emoții… Dar chiar și el se va lăsa înmuiat de drăgălășenia, naivitatea, dar și duritatea atunci când o cere, a lui Son Ye-jin. Ea e una dintre cele mai iubite actrițe din Coreea de Sud, pe bună dreptate. Fină ca un porțelan, frumoasă, care poate juca la fel de bine scene haioase, ca și scene foarte serioase și profunde. Ea e în Aterizare forțată o femeie de afaceri care printr-un accident, unii ar spune un accident scris în stele, ajunge să aterizeze cu parapanta în Coreea de Nord. El e căpitan în armata Coreei de Nord și împreună cu camarazii păzește granița cu Coreea de Sud.

Așa o întâlnește pe Son Ye-jin care nu înțelege unde e și ce s-a-ntâmplat exact. Hyun Bin devine apărătorul ei, având grijă să nu fie descoperită. Îl poți vedea oricând pe Netflix sau site-urile cu seriale traduse. Este al doilea cel mai urmărit serial coreean din toate timpurile.

25. Prietena surorii mele / Something in the rain (2018) – serial romantic coreean

Un serial în care joacă din nou simpatica și delicata Son Ye-jin, din Aterizare forțată în brațele tale. Ea are peste 35 ani, el e fratele prietenii ei cele mai bune. El e mai mic decât ea cu câțiva ani, dar asta nu-l împiedică să înceapă să o îndrăgească din ce în ce mai mult. Știe foarte bine ce vrea și cât de mult o dorește. Pentru ea însă nu e așa de evident, mai ales din cauza rezistenței familiei, care își dorește un ginere bogat. Serialul nu are o poveste la fel de spectaculoasă precum Aterizare forțată în brațele tale, practic tot serialul prezintă modul în care cei doi ajung să se îndrăgostească și conflictul cu familia ei.

Dar sunt atât de multe gesturi, glume, întâlniri, cuvinte furișate sau directe între cei doi, atâtea zâmbete (sau lacrimi) împărtășite, încât serialul te prinde în mrejele lui și nu te lasă până la final. Intimitatea dintre cei doi e un personaj în sine în acest serial. Ce credem despre personajul masculin? Că va deveni cel mai apreciat actor din filmele și serialele coreene romantice în următorii ani. Zâmbetul și candoarea cu care își interpretează rolurile nu pot să lase pe nimeni neînduplecat. Îl poți vedea pe Netflix.
Bonus: Goo Hae Ryung, ucenică la istorie (2019) – comedie romantică de epocă

Rookie Historian Goo Hae-ryungO comedie romantică de epocă, cu doi protagoniști super simpatici și cu lipici. Goo Hae Ryung nu e o comedie romantică oarecare, e un serial istoric. Bifează cu brio și la categoria serial de dragoste, și la comedie, dar și serial istoric. Ceea ce, trebuie să recunoști, nu e puțin lucru. Ca multe alte povești de dragoste din serialele de tip telenovelă și acesta pleacă de la premisa a două personaje din medii sociale foarte diferite care se intersectează și ajung prin voia sorții să se îndrăgostească și să-și lege destinele pentru totdeauna.

Ea este un personaj foarte dintr-o bucată, o femeie foarte puternică. Acestei eroine veritabile îi face contrapondere prințul, de o frumusețe care pare pur și simplu imposibilă. Frumusețea îi este completată de o candoare și căldură înduiășătoare. Nu este deloc the bad boy.  Ceea ce e reconfortant de văzut și urmărit.

Povestea din Goo Hae Ryung, ucenică la istorie

Acțiunea se petrece în perioada dinastiei Joseon, cea care a definit în mare parte Coreea de astăzi. Ca orice serial de epocă care se respectă, vei vedea interioare superbe, vestimentații luxuriante și obiceiuri și cutume ale vremii multe dintre ele foarte interesante. De exemplu, ea este cronicar, adică istoric la curte. Ceea ce înseamnă că face parte din tagma celor nu foarte iubiți de cei care fac jocurile aici. De ce? Pentru că acești cărturari au dreptul să intre la orice reuniune oficială pentru a nota pentru posteritate discuția și hotărârile luate. Și mai important, oamenii puterii nu au voie să afle ce anume au notat cronicarii. De aici se nasc tot felul de conflicte între putere și cronicari, în care e atrasă și Hae-ryung, eroina seriei. Îl poți vedea pe Netflix.

BONUS: Seriale de dragoste pentru adolescenți
Dar nu numai pentru adolescenți 🙂 O să te prindă indiferent de vârstă, dar personajele sunt, adevărat, la vârsta adolescenței.

Riverdale (2017- )

Dacă ești în căutarea unui serial pentru adolescenți care dă dependență, atunci Riverdale este alegerea perfectă. Pentru că hățișul intrigilor în care intră adolescenții din Riverdale te va prinde și pe tine. Dincolo de imaginea perfectă a vieții lor din orășelul Riverdale, adolescenții și familiile lor ascund multe secrete și conflicte. Îl poți vedea pe Netflix.

Sex education (2019- )

Un serial britanic ușor, la care să te relaxezi, dar care pune pe tapet probleme reale. Personajele principale sunt câțiva adolescenți cu probleme tipice: prima iubire, sudarea celor mai bune prietenii, primele relații intime. Dar ce faci când ești adolescent și mama ta este sexolog și are obiceiul să vorbească foarte pe șleau despre intimitatea ta? Te vei simți stingherit, dar poate toate cunoștințele aflate astfel te vor ajuta să ajungi chiar tu sexologul școlii… Mama sexolog e jucată exemplar de Gillian Anderson (o știi sigur din X-Files). Sex Education are deja 3 sezoane. Îl poți vedea pe Netflix.

Citește și

TOP 30 filme de dragoste de care să te îndrăgostești

TOP 34 seriale turcesti de văzut: emoționante, cu pasiuni și iubiri intense

Comedii romantice – TOP 40 filme de dragoste vesele și luminoase

SHARE
Articolul precedentTOP 10 seriale Netflix din 2022
Următorul articolZMEI3 – Rică din Obor
mm
Esti liber sa alegi. Dar optiunile sunt aproape infinite si timpul este cea mai valoroasa resursa. De aceea, noi te ajutam sa faci rapid alegeri inspirate, inteligente, personalizate. Ce filme sau seriale noi ti se potrivesc, ce locuri interesante poti sa vizitezi, ce carti noi bune merita citite, ce citate si statusuri inspirationale, cum sa economisesti pentru experientele noi si multe altele.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here