Stanley Kubrick, regizorul controverselor

0
1075

Intr-o zi de 26 iulie, din anul 1928, s-a nascut la New York unul din cei mai importanti regizori, Stanley Kubrick. Un regizor consumat de munca lui, de perfectionism, dar mai ales de foarte multe dileme intelectuale si morale, Stanley Kubrick este un clasic si regizorul cu cea mai mare influenta in cultura pop dintre regizorii cu adevarat inovatori si controversati. Cine n-a auzit de The Shining, A Clockwork Orange, Eyes Wide Shut, 2001: A Space Odyssey

Fiecare din filmele lui este diferit ca tema, structura, abordare, ca si cum nu este facut de acelasi regizor, dar recunoastem intensitatea din modul cum ne arata lumea si o interpreteaza. Stanley Kubrick este un creator cu abordare pragmatica, fiind intotdeauna eficient in atingerea scopului pe care si l-a propus, dar nu se opreste la suprafata si atinge niveluri ale intelegerii temei propuse care sunt aproape absurd de autentice.

Fiecare film semnat Kubrick ofera un standard al genului din care face parte, in ciuda controverselor pe care le-a trezit la momentul aparitiei:  Lolita al dramei satirice, Dr. Strangelove – standard al comediei negre, 2001: A Space Odyssey – standard al SF-ului, The Shining – al thriller-ului, A Clockwork Orange – standard al povestilor caracterizate de o distopie etc 

Trebuie mentionata si imaginea din filmele lui, Kubrick a inovat mult la capitolul imagine. Pasiunea lui pentru imagine se vede si in fotografiile din galeria de mai jos. Aproape nu exista fotografie cu Stanley Kubrick in care acesta sa nu tina o camera de luat vederi in mana.

Galerie video

SHARE
Articolul precedentReality Bites – despre rebelii obligati sa se maturizeze
Următorul articolReality Bites – Trailer
Esti liber sa alegi. Dar optiunile sunt aproape infinite si timpul este cea mai valoroasa resursa. De aceea, noi te ajutam sa faci rapid alegeri inspirate, inteligente, personalizate. Ce filme sau seriale noi ti se potrivesc, ce locuri interesante poti sa vizitezi, ce carti noi bune merita citite, ce citate si statusuri inspirationale, cum sa economisesti pentru experientele noi si multe altele.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here