30 Filme bune Netflix mai puțin cunoscute

0
164220
filme bune netflix

Filme bune Netflix. Sunt sau nu sunt? Netflix fie îți pare că n-are nimic nou să-ți ofere, că-s aceleași filme ca și ieri sau săptămâna trecută, fie îți dai seama că în adâncurile lui sunt multe filme bune pe care algoritmul nu ți le aduce niciodată în față și prin urmare nici nu le vezi. În oricare dintre situații te-ai afla, ți-am pregătit mai jos 30 filme bune Netflix care merită timpul tău.

1. The 355 (2022) – film Netflix

the 355 filme de actiuneDupă o primă scenă slăbuță de început, 355 își revine spectaculos după ce intră în scenă distribuția feminină a filmului de la Jessica Chastain și Diane Kruger la Penelope Cruz și Lupita Nyong’o. Un thriller și film de actiune cu spioni care se vrea în stilul Misiune: Imposibilă sau James Bond, adică mai puține subtilități și mai multe scene de acțiune. Actrițele joacă convingător scenele de urmărire și luptă în rolurile unor spioni internaționali care trebuie să recupereze o armă top secretă. În concluzie, dacă vrei să te relaxezi la un film de spionaj cu femei în rolurile principale, The 355 este o alegere bună.

2. Le fils de francais / Fiul francezului (1999) – Netflix

E o comedie franțuzească ceva mai veche preluată în grila Netflix de curând. E un fel de Indiana Jones cu bunici franceze 🙂 și o recomandăm fără rezerve. Noi am râs cu gura până la urechi…

Benjamin, de 9 ani, merge însoțit de cele două bunici care nu pot fi una mai diferită de cealaltă, în Brazilia! Da, ați auzit bine, merg în jungla braziliană pentru a-l găsi pe tatăl lui Benjamin. Una dintre bunici e rafinată și cultivată, în timp pe cealaltă n-o vezi altfel decât într-un fel de capot, cu toate corăbiile înecate și cu țigara în colțul gurii – gata-gata să cadă. Umorul care se naște din duoul bunicilor în junglă este spumos. Toată echipa joacă impecabil și veți primi la pachet și o scenografie super exotică.

3. Little Women / Fiicele doctorului March – pe Netflixlittle women film de epoca de dragoste 2019

Vrei să vezi un film de epocă, dar în același timp un film biografic? Adică să știi că are într-adevăr o conexiune cu ceva ce s-a întâmplat în realitate și nu este doar producția unei imaginații romantice? Atunci Little Women este pentru tine.

Fiicele doctorului March e unul din acele drame de dragoste pozitive, așa cum nu a mai produs Hollywoodul de mult timp. Dacă în ultimii ani suflul filmelor a fost din ce în ce mai grav, iată că regizoarea și actrița Greta Gerwig ne scoate din această stare cu Little Women.

Ecranizarea unui roman (semi)autobiografic clasic american, despre maturizarea a patru surori, Little Women adună laolaltă o distribuție incredibilă: de la Meryl Streep, Emma Watson, Saoirse Ronan, Laura Dern, până la unii dintre cei mai interesanți și sexy actori din ultimii ani: Timothée Chalamet și francezul Louis Garrel.

4. Fiica ascunsă / The Lost Daughter (2021) – film Netflix

The-Lost-Daughter-filme 2021Lansat fără tam-tam pe ultima sută de metri din 2021, filmul de debut regizoral al actriței Maggie Gyllenhaal are în centru frustrările și regretele noilor generații. Personajul principal este un profesor respectat aflat în vacanță, care nu regretă tinerețea netrăită după pofta inimii, ci chiar invers. Într-o societate în care carpe diem e principiul după care ne ghidăm, datoria față de copii e cea care are de suferit.

Leda (Olivia Colman) e în vacanță solo în Grecia, unde observă relațiile din familia personajului lui Dakota Johnson. Între cele două femei se creează o intimitate bazată pe înțelegerea a ce înseamnă să fii mamă. În timp, Olivia Colman are din ce în ce mai multe flash-back-uri cu ea tânără, când, încercând să-și creeze o carieră și să-și trăiască viața, și-a neglijat într-o oarecare măsură fetele. Filmul se transformă încet într-un thriller psihologic, dar cel mai intens conflict are loc în inima Ledei (Olivia Colman).

5. The Hand of God / Mâna lui Dumnezeu (2021) – producție Netflix


THE HAND OF GOD cele mai bune filme netflix
Credit: Photo by Gianni Fiorito/Netflix

Unele filme sunt un univers în sine. Sau reușesc să oglindească o lume întreagă. Așa este Mâna lui Dumnezeu. Da, este despre adolescența unui tânăr din Napoli-ul anilor ’80. De fapt, este un film inspirat chiar din viața regizorului, dar e mai mult de atât. Vei trăi pentru două ore, prin mici scene, gesturi, schimburi de replici, chiar în Italia acelor ani. Mâna lui Dumnezeu are această putere extraordinară de a te absorbi în universul cinematografic, așa cum o fac filmele lui Fellini dar în Italia altei perioade.

The Hand of God e un film frumos și de multe ori cu note umoristice despre familie, maturizare, pierdere, atracție fizică, realizat de câștigătorul Oscarului pentru cel mai bun film străin, Paolo Sorrentino.

După două seriale pentru HBO The Young Pope și The New Pope, regizorul Paolo Sorrentino a fost cooptat pentru acest film incredibil, cel mai personal film al său de până acum. Cine e Sorrentino? Posibil să-i fi văzut unul dintre filmele cele mai recente: La Grande Bellezza sau Tinerețe.

6. Late Night (2019) – Netflix

late-night-comedii 2019Ce zici de o comedie deșteaptă dar mai puțin cunoscută, cu Emma Thompson în rolul principal?

Emma e șefa dură, directă, care vrea ca totul să fie perfect. Doar că totul se va schimba atunci când job-ul îi este pus sub semnul întrebării. E gazda unuia dintre cele mai cunoscute talk-show-uri de comedie americane. Însă în ultimii 10 ani audiența a scăzut dramatic, glumele nu mai sunt relevante și postul de televiziune se pregătește să o înlocuiască… Doar că personajul Emmei nu se lasă cu una cu două.

7. Munich: The Edge of War / Munchenul în fața războiului (2021) – NetflixMunich-the-edge-of-war-filme netflix noi

Dacă nu ați văzut-o încă, producția The Edge of War preluată în grila Netflix, merită văzută. Filmul, din păcate, e mai actual ca oricând, după începerea războiului de lângă noi.

Deși îmbrăcat în hainele unui film de spionaj, Munich: The Edge of War este în primul rând un film despre dilemele morale pe care le-ar naște războiul în fiecare dintre noi. Cum ar fi cel mai bine să facem față acestei traume, cât de departe sau nu putem merge cu compromisurile morale pentru a ne “salva” pielea. E, în același timp, un film despre cum negociezi cu un autocrat adulat de propriul popor. În acest caz e vorba despre Al Doilea Război Mondial și negocierile dintre Hitler și prim-ministrul britanic Neville Chamberlain, interpretat cum altfel decât exemplar de Jeremy Irons.


8. The Power of the Dog / În ghearele câinilor (2021) – film Netflix

the power of the dog filme netflix noiThe Power of The Dog e un film cu multe chei, fiecare va lua din el ceva diferit: fie misterul, fie lupta pentru putere, fie masculinitatea brută și camaraderia dintre bărbați, natura și peisajele care-ți taie răsuflarea, alții vor lua expresivitatea extraordinară a actorilor, de la Benedict Cumberbatch până la Jesse Plemons și Kirsten Dunst, ale căror priviri și emoții spun mai multe decât o mie de scene de dialog. E un film nou cu aer de vechi, pentru că e Western, dar nu numai. Are ceva clasic și tradițional, dar în același timp e un film pe care-l simți inovativ, pentru modul în care misterele personajelor se arată dar doar pentru a se ascunde și mai mult.

Regizoarea e Jane Campion, ale cărei filme le cunoști cu siguranță (de ex Pianul), chiar dacă numele ei poate nu-ți sună cunoscut; de altfel Jane Campion a luat cu acest film Oscarul pentru cea mai bună regie și premiul pentru regie la Festivalul de Film 2021 de la Veneția.

Benedict Cumberbatch îl joacă pe Phil, care împreună cu fratele său crește vaci în stepa americană. Sunt oameni de succes, cu două temperamente diferite. Când fratele se căsătorește, trădând relația de camaraderie dintre cei doi, Phil se răzbună pe noua soție și copilul acesteia intimidându-i în mod constant. Dar relația de putere stă să se schimbe… Și nu merge deloc spre ceea ce v-ați putea gândi 🙂

9. Game night (2018) – Netflix

game-night-jason-bateman filme 2018E un film 3 în 1 🙂 comedie, film de acțiune și thriller. Max (Jason Bateman) și Annie (Rachel McAdams) formează o familie dar și o echipă în serile de jocuri de societate cu prietenii. Sunt obsedați să le câștige de fiecare dată. Doar că, în una dintre seri, jocul devine cât se poate de real, dar nu știu asta. De unde foarte multe scene comice în care Max, Anne și prietenii lor sunt puși în situații periculoase de tot felul de răufăcători în timp ce ei sunt convinși că totul e în joacă… 🙂


10. Tick Tick … Boom! (2021) – film Netflix

tick tick boom filme noi netflix

Tick tick … Boom! e un film cu multă energie pozitivă și se concentrează pe procesul de creație – despre cât de încâlcit, dificil, deprimant dar și minunat, optimist și divin poate fi să creezi ceva de la zero.

E o dramă, mai mult chiar, o dramă biografică. Ba chiar una muzicală realizată de creatori de pe Broadway (regizat de super talentatul Lin Manuel Miranda cunoscut pentru Hamilton) despre unul de al lor: un compozitor și scriitor american pe nume Jonathan Larson. Acesta din urmă crea și se lupta pentru a pune în scenă un spectacol pe Broadway în timp ce lucra într-o cafenea pe timpul zilei, într-un New York fără suflet, ca orice oraș mare. După ani de încercări, Larson moare la doar 35 de ani din cauza unui anevrism de aortă în dimineața zilei în care musicalul său, Rent, urma să își aibă premiera pe Broadway. Rent a fost un succes, jucându-se timp de 12 ani pe Broadway.

Poate nu sunteți fani musicaluri, nici noi, dar filmul ăsta are atâta voie bună și substanță încât merită văzut oricum. Iar momentele muzicale sunt foarte bune și nu au artificialitatea obișnuită din musicaluri. Așa că treceți peste această reținere și încercați să-l vedeți. Ah, și am uitat să vă spun cine interpretează rolul principal: e vorba despre Andrew Garfield (cunoscut pentru filmele Spider-Man), care ne-a cucerit total cu acest personaj.

11. 4L (2019)

4L-cele mai bune filme netflixCum poate fi decât minunat un film cu Jean Reno în rolul principal traversând într-o mașină de raliuri împreună cu prieteni vechi o parte din Africa? Producția spaniolă este un road movie în toată regula, despre patru prieteni și fiica unuia dintre ei, care merg până în Timbuktu cu o mașină din 1975 din raliul Paris – Dakar. Vei avea parte de nenumărate aventuri, râsete, mult deșert și vei fi emoționat de acest film despre prietenie și prieteni vechi. Cu siguranță un must see dintre filmele bune disponibile pe Netflix.

12. Spune-mi când…


spune mi cand filme noi netflixE un film din 2021 pe care noi l-am descoperit de curând pe Netflix. Este o comedie romantică mexicană, deci în limba spaniolă. Dar e fresh și simpatică în glume și situații, plus bine jucată.

Un tânăr american de origini mexicane pleacă într-o călătorie de autodescoperire în Mexico City. Will o cunoaște aici pe Dani, o tânără actriță carismatică. Bineînțeles că Will se îndrăgostește de ea, dar lucrurile sunt mult mai complicate. El, introvertit, ea – extrovertită, el – fără experiență amoroasă, ea deja după o despărțire de marea iubire…

Verdict: e un film Netflix pe care să nu-l ocolești, mai ales într-o seară ploioasă de primăvară când nu poți sta la terasă 😀

13. O fată ușoară / Une fille facile (2019)

une fille facile filme de dragoste noiVei sorbi pe nerăsuflate acest cocktail exploziv de frumusețe pură, senzualitate, tinerețe și vară din Une fille facile. Corpurile încălzite de soare, Riviera Franceză mereu însorită, plajele, apa azurie, mesele pe terasă lângă mare o să-ți ofere o doză de frumusețe și hedonism de care avem cu toții nevoie din când în când.

Dar filmul nu e superficial, nu e doar o poveste de vară. Naima e o adolescentă care locuiește la Cannes, făcând parte dintr-o familie foarte modestă. Peste noapte se trezește atrasă în lumea senzuală, dar foarte materialistă a verișoarei ei Sofia, care sosește de la Paris. Cele două încep să petreacă din ce în ce mai mult timp împreună, pe iahturi, în restaurante luxoase, în compania unor bărbați atrăgători atrași de nurii tinereții.

Une fille facile e un film despre auto-descoperire și maturizare, dar senzualitatea joacă un rol aproape palpabil în film, așa că îl face să se apropie de un film despre atracții și legături amoroase de vară. Une fille facile îți amintește în același timp de filmele lui Brigitte Bardot și de senzualitatea ei debordantă, dar și de filmele lui Rohmer, în care dialogul joacă un rol central. În care discuțiile conceptuale și filosofice despre viață și sensul ei fac deliciul minutelor petrecute în fața televizorului.


14. The Operative (2019)

the operative filme bune pe netflixEste un thriller din 2019 cu spioni, cu Diane Kruger în rolul principal. Puțin cunoscut, pentru că nu a fost foarte promovat la momentul lansării, The Operative e un film pentru cei care-și doresc thrillere care nu sunt trase la indigo cu alte zeci de thrillere făcute pe bandă rulantă. Veți vedea viața de spion portretizată într-un mod mult mai autentic decât în filme de genul James Bond sau Misiune Imposibilă. Cu atât mai mult cu cât filmul este realizat după cartea unui fost spion. Suspansul e acolo, doar finalul pe noi ne-a lăsat un pic în aer.

Cât despre sinopsis, Diane Kruger joacă rolul unui spion Mossad infiltrat în lumea arabă. E atât de bine infiltrată încât începe o relație cu bărbatul pe care îl urmărește, doar că lucrurile iau pe lângă o turnură periculoasă, și una tensionată la nivel de alegeri de viață și etică.

15. Georgetown (2019)

georgetown filme bune pe netflixGeorgetown merită văzut pentru spectacolul actoricesc pe care doi mari actori ni-l oferă în fiecare minut al acestui film: Christoph Waltz și Vanessa Redgrave. Când Hollywood-ul ajunge să facă numai superproducții de zeci și sute de milioane de dolari, ajungem să vedem mici bijuterii de film în genul Georgetown pe Netflix.

Georgetown, un cartier select al Washington-ului, dă numele acestui film, despre parvenire socială și escrocherie. Christoph Waltz, aflat în acest film în rolul principal, dar și pentru prima dată în postura de regizor, joacă rolul unui intern trecut de prima tinerețe ajuns în lumea politică a Washington-ului. Fără să aibă prea mare succes, în ciuda pasiunii și energiei de care dă dovadă, Ulrich ajunge să parvină prin soția lui.

Elsa (Vanessa Redgrave) are foarte multe conexiuni în lumea politică și reușește să îl lanseze pe Ulrich într-o încrengătură în care nu mai știi dacă el chiar are o contribuție efectivă sau e un mare escroc. Dacă-ți plac poveștile de genul Talentatul Domn Ripley, dar mai la senectute :D, încearcă Georgetown, e un film bun pe care-l găsești pe Netflix (nu știm pentru cât timp, dar deocamdată e în grila lor).

16. It could happen to you / Un bacșiș de 2 milioane de dolari (1994)


it could happen to you filme bune pe netflix_Unul dintre cele mai simpatice, optimiste și calde filme de pe Netflix pe care le-am văzut în ultima perioadă. Poate și pentru că e făcut în anii ’90 și are vibe-ul acelor ani. Nicolas Cage și Bridget Fonda joacă rolurile principale în această comedie romantică. El este polițist, ea ospătăriță. El câștigă 4 milioane la loto, ea e falită. 🙂 Dar amândoi au o inimă de aur. 🙂

Dacă vreți să vi se înmoaie inima, să râdeți cu poftă și să începeți să credeți din nou în bunătatea lumii care vă înconjoară, căutați It could happen to you. Noi suntem recunoscători Netflix că ne-a oferit ocazia să vedem această mică bijuterie. Unde mai pui că New York-ul arată atât de prietenos de zici că-i cartierul din spatele blocului, cu un farmec foarte familiar, în timp ce atât Cage, dar mai ales Bridget Fonda, ca și restul distribuției, fac niște roluri minunate.

17. Scufundări la Marea Roșie / Red Sea Diving Resort (2019)

scufundari la marea rosie filme bune pe netflixPentru că rareori avem ocazia să vedem thrillere extraordinare, precum No country for old men sau Se7en, se fac 1-2 pe decadă, ne mulțumim și cu thrillere mai călduțe, dar care sunt suficient de bune pentru o seară distractivă.

Scufundări la Marea Roșie, cu Chris Evans în rolul principal, intră cu brio în această ultimă categorie. Pe noi ne-a ținut în suspans, în timp ce am aflat noi moduri de operare reale ale serviciului de spionaj israelian, Mossad, în încercarea de a salva evrei etiopieni – așa cum din România îi scoteau pe românii evrei prin răscumpărarea de la regimul comunist.
18. Mudbound (2017)

mudbound-filme bune pe netflix

O dramă de familie și o dramă istorică puternică, Mudbound e un film care acoperă foarte multe subteme, de la cum au fost tratați militarii negri la întoarcerea din Al Doilea Război Mondial în teritoriile din sud, până la fenomenul PTSD – sindromul post traumatic de care suferă soldații reveniți din teatrele de luptă, până la viața de zi cu zi a femeilor la începutul secolului al XX-lea în America.

Dar nu vorbim despre un documentar, vorbim despre o dramă care-și spune cu talent și forță povestea, lăsându-și personajele cât se poate de vulnerabile în fața durității vieții sărăcăcioase din acea perioadă. Tot ansamblul de actori face roluri foarte bune și povestea te prinde, motiv pentru care a fost bine primit de critică și public, dar nu e un film ușor de urmărit. Așa că dacă vrei ceva mai ușurel încearcă un alt film din lista noastră cu filme bune pe Netflix.

19. Midway (2019)

Midway filme istoriceMidway e unul din acele filme istorice care se încadrează în sub-genul filme de război epice. Ce înseamnă asta? Înseamnă desfășurări de forțe impresionante, iar în mod special pentru Midway, sute de soldați, zeci de avioane, crucișătoare, submarine, portavioane și multe-multe bombe și gloanțe trase. În ciuda desfășurărilor de forțe implicate, deci a bugetului foarte mare (100 milioane USD), Midway e un film independent, unul dintre cele mai scumpe filme independente făcute vreodată. Poate tocmai de asta s-ar putea să nu fi aflat de el, deși e destul de nou, fiind lansat în 2019.

Dacă cumva ți-a scăpat, îți spunem că merită văzut pentru prezentarea unei secvențe din Al Doilea Război Mondial poate mai puțin cunoscută de noi, pentru că a avut mai puține implicații în zona noastră geografică. E vorba despre luptele din Oceanul Pacific dintre americani și japonezi. Povestea începe cu atacul de la Pearl Harbor, dar acesta e doar începutul. Pentru că filmul urmărește pe parcursul mai multor ani personaje și evenimente centrale din teatrul de operațiuni din Pacific.


Midway nu e o capodoperă cinematografică, concentrându-se parcă mai mult pe corectitudinea evenimentelor prezentate, decât pe dramatizarea lor, dar e un film bun de pe Netflix care merită văzut. Cu siguranță vei urmări cu sufletul la gură plonjeurile avioanelor americane în plin atac al portavioanelor japoneze, urmăririle în aer, rafalele de mitraliere și loviturile artileriei anti-aeriane.

Și Midway e unul din acele filme fără succes extraordinar la box-office, de aceea e bine că există Netflix, ca să ni-l aducă în prim plan.

20. The Bling Ring / Hoții de celebritate (2013)

the-bling-ring-filme bune pe netflix

Mai toate filmele regizoarei Sofiei Coppola, fiica lui Francis Ford Coppola, se găsesc în mod miraculos pe Netflix, de exemplu Lost in Translation și Marie Antoinette. Toate merită văzute și revăzute, dar noi vorbim azi în acest articol de The Bling Ring. Dincolo de suprafața de lucruri scumpe, celebrități hollywoodiene și adolescenți mai mult decât superficiali în Bling Ring se găsește același angst tipic vârstei de trecere de la copilărie la vârsta adultă cu care ne-a obișnuit Coppola și aceeași fascinație copilărească a adolescentelor pentru lucruri frumoase, drăguțe și cool, în căutarea de fapt de modele și “lucruri” cu adevărat relevante. 

E un film despre adolescenți și tineri, în care unul din personajele feminine principale e jucat de Emma WatsonThe Bling Ring o aduce pe Emma  (seria Harry Potter, The Perks of Being a Wallflower) în atenția noastră într-o postură mai întunecată decât cea cu care ne-a obișnuit. Ea face parte  dintr-un grup de adolescenți care duc obsesia pentru faimă și vedete la un nivel periculos.

Folosind exclusiv internetul, aceștia vânează detalii despre viețile cotidiene ale celebrităților pentru a plănui eficient jafurile caselor acestora. “Operațiunea” reușește nu o dată, ci în repetate rânduri.

The Bling Ring e denumirea reală luată de grupul format mai ales din adolescenți care a prădat în perioada 2008-2009 casele mai multor celebrități: Orlando Bloom, Lindsay Lohan, Megan Fox sau Paris Hilton – ultima va avea și o scurtă apariție în film.

21. The Big Short / Brokerii apocalipsei (2015)

The-Big-Short- filme bune netflix

E posibil să faci un film haios, antrenant, care să-ți dea o stare de bine despre criza financiară din 2008-2009? 🙂 Da, este posibil și deja s-a făcut. Este The Big Short, o comedie-dramă care reușește să explice concepte financiare complicate și să te distreze în același timp.

Cu un scenariu adaptat după o carte, The Big Short are o distribuție stelară (Christian Bale, Steve Carell, Ryan Gosling, Brad Pitt și mulți alții) și urmărește trei povești paralele care ajung să se intersecteze. Fiecare dintre cele trei are la bază specialiști în finanțe care intuiesc căderea piețelor financiare, plecând de la criza pieței imobiliare din SUA. Așadar, nu-l ratați pe Netflix. Noi ne-am făcut deja un obicei de a reveni la el periodic, cu aceeași plăcere, așa cum o facem și cu alte comedii bune din ultimii ani.

22. Osage: August County

Meryl-Streep-August-Osage-County filme bune pe netflixYou don’t get it, do you? You don’t get it! am running things now! Replica îi aparține Barbarei (Julia Roberts) după ce o pune la pământ pe Meryl Streep. Nu este cel mai important moment din August: Osage County, dar abia așteptam să o vedem :)). Partea neașteptată e că restul filmului e chiar mai bun.

August: Osage County este genul de film care atrage nominalizări și premii, cu o distribuție inteligentă (prea inteligentă, poate: Ewan McGregor și Benedict Cumberbatch par momeli pentru publicul britanic) și o regie care nu-și asumă riscuri.  Violet (Meryl Streep) și Beverly (Sam Shepherd ), cele trei fiice ale acestora: Barbara, Ivy și Karen (Juliette Lewis), unchii Mattie Rae (Margo Martindale  The Hours, Million Dollar Baby) și Charlie (Chris Cooper – Adaptation) și fiul acestora Little Charles (Cumberbatch) reprezintă datele de intrare. Ce rezultă când toate aceste personaje se adună pentru înmormântarea lui Beverly este o demonstrație de măiestrie în ale umilinței.

Proțăpită în capul mesei stă Violet (Meryl Streep), cu peruca neagră bine așezată pe cap, țigara în mână, ușor aplecată, nu din interes pentru comeseni, ci la pândă, gata să vâneze slăbiciuni, secrete, chiar simple cuvinte, pe care să le întoarcă împotriva posesorilor. Nimeni nu scapă neatins de săgeți otrăvite și nimeni nu pierde ocazia de a arunca la rându-i câteva. Deasupra tuturor se ridică o Julia Roberts cu zâmbetul de preferată a Americii bine dozat, singura care îi ține piept lui Violet.
23. Operation Finale (2018)

operationfinale filme inspirate din fapte realeE un film de acțiune cu spioni și un film de epocă, în același timp. Acțiunea se petrece după terminarea celui de Al Doilea Război Mondial, când agenția de spionaj a Israelului, Mossadul, face tot posibilul pentru a-l captura în Argentina pe Adolf Eichmann, omul din spatele Holocaustului. Punerea în aplicare a planului de capturare te va ține lipit în fotoliu, oferind entertainment de calitate. Nu e o capodoperă cinematografică, dar e un film bun. Foarte bine realizat și foarte bine jucat de Oscar Isaac, Ben Kingsley și Melanie Laurent. Merită văzut pe Netflix.

24. Un+Une / Un plus une (2015)

un plus une filme de dragoste netflixE cel mai emoționant și intens dintre filmele Netflix de dragoste. E, în același timp, și foarte simpatic (am râs la câteva secvențe din toată inima). Și are atâta energie și tensiune romantică între personaje cât 10 filme obișnuite de dragoste, deși e o comedie. 🙂 Asta datorită poveștii bine scrise, dar și datorită super-talentatului actor Jean Dujardin.

Dujardin este în film Antoine, un cunoscut compozitor de muzică de film, care călătorește în India. Deși destul de superficial în relațiile cu femeile, o cunoaște aici pe soția ambasadorului francez, Anna. Care îi schimbă subtil așteptările în privința relațiilor de dragoste. Anna și Antoine călătoresc împreună în India profundă, pentru a participa la câteva ritualuri hinduiste. Și tensiunea romantică dintre ei crește de la zi la zi și minut de minut.

Dacă nu te-am convins, îți mai spunem doar atât: este regizat și co-scris de unul dintre cei mai importanți regizori francezi, Claude Lelouch. Recunoscut pentru filmele de dragoste realizate, intrate deja în istoria filmului, precum Un Homme et une femme.

25. Okja (2017)

Okja-cele mai bune filme netflixȘtiți deja probabil, premiul Oscar pentru cel mai bun film în 2020 a fost câștigat de un film coreean, Parasite. Pare de-a dreptul ireal, dar nu vă gândiți că membrii Academiei Americane de Film au văzut un film coreean atât de bun încât nu au putut să nu îi dea premiul, pur și simplu. Nu. Regizorul Parasite, pe numele lui Bong Joon Ho, era deja bine cunoscut la Hollywood și în State, de unde și aplecarea Academiei pentru producția lui.

Una dintre filmele lui realizate în Statele Unite este chiar o producție Netflix din 2017, probabil cel mai bun film Netflix din acel an. Okja e o dramă emoționantă, care pune pe tapet probleme etice despre exploatarea animalelor. Un porc modificat genetic ajunge să fie crescut de o fetiță, undeva departe de lumea dezlănțuită. Doar că firma care l-a produs îl vrea înapoi, după ce ajunge la maturitate. Urmează o întreagă aventură a fetiței, în încercarea de a-l salva. Okja va rămâne probabil în istoria filmului ca E.T. – Extraterestrul noii generații. Așa cum pentru unii dintre noi filmul lui Steven Spielberg, E.T., a fost unul dintre filmele definitorii ale adolescenței noastre, Okja va fi pentru noua generație. Dar nu e un film pentru adolescenți, te va fascina indiferent de vârstă.

26. The Hustle / Ticăloasele (2019)

the hustle comedii 2019
The Hustle e o comedie simpatică despre două escroace. Una foarte sexy, elegantă și  încrezută (jucată de Anne Hathaway), cealaltă arată ca un butoi și e cam grosolană (Rebel Wilson), dar datorită ei cuplul escroacelor prinde viață și dinamism.

Cele două sunt rivale și încearcă prin toate mijloacele să-și dovedească superioritatea una față de cealaltă. Așa că fac un pariu. Pe lângă glume, merită să vezi această comedie și și pentru locurile cool de pe Riviera Franceză unde se petrece acțiunea.

27. The Ballad of Buster Scruggs (2018)
The Ballad of Buster Scruggs cele mai bune filme netflixFrații Coen, doi dintre cei mai talentați și originali regizori de la Hollywood (alături de Tarantino și Woody Allen), au renunțat la marele ecran și au semnat un film pentru Netflix, liderul serviciilor de divertisment online. Și le-a ieșit un film de antologie extraordinar de bine făcut, pe care îl poți vedea singur, cu familia sau prietenii. Tot odată sau în seri diferite, pe bucăți.

Filmul e un western cu șase povești diferite care te vor amuza, pune pe gânduri și te vor surpinde plăcut. Deși simple, geniul Fraților Coen în a spune o poveste cu tâlc este inegalabilă în cinematografia actuală. Eficiența cu care creează atmosfera, personajele, leagă ițele poveștii și livrează umor, dramă, empatie și multe alte emoții nu este egalată de niciun alt regizor, după umila noastră părere. Cel puțin când vorbim de regizorii de la Hollywood. Cu siguranță The Ballad of Buster Scruggs este unul dintre cele mai bune filme ale lui 2018. National Board of Review, o organizație din State care selectează filmele cu cel mai mare merit, l-a inclus printre cele mai bune filme din 2018.

28. Ai toată viața înainte / The life ahead (2020)

The-Life-Ahead filme optimiste

O producție Netflix lansată în toamna lui 2020, The life ahead este o adaptare a romanului lui Romain Gary – Ai toată viața înainte.  O recomandare pentru optimiștii mai sensibili dintre noi 🙂 The life ahead e un film despre rezistență și speranță, cu Sophia Loren în rolul principal la fel de magnetică și magică la cei 86 de ani ai săi ca la 30.

Supraviețuitoare a Holocaustului și fostă prostituată, Madam Rosa are grijă de copiii prostituatelor din cartier cât ele sunt la muncă. Pe “capul” ei cade un mic senegalez, copil al străzii, cu care deși începe relația cu stângul, ajung să dezvolte o legătură profundă, în timp ce Rosa încearcă să îl ajute și să îi ghideze creșterea.

Filme bune pe Netflix franțuzești


Bine ascunse pe Netflix se află și mai multe filme franțuzești bune, care merită văzute. Pe lângă Un+Une și Une fille facille de mai sus. Iată așadar încă un film bun Netflix franțuzesc, dar mai sunt și altele pe care te lăsăm să le descoperi singur: Nu sunt un ușuratic, Blind Date și multe altele.

29. Furie / Get In / E casa mea! (2019)

furie-filme 2019 netflixUn thriller de groază nebun cum numai filmele franțuzești pot fi. O familie cu un copil se întoarce din vacanță doar pentru a afla că aceia pe care i-au lăsat să aibă grijă de casă nu îi mai lasă să intre în propria locuință…Se pare că semnaseră un contract prin care ocupanții se angajau să plătească facturile de utilități… Și atâta timp cât aceștia sunt niște “chiriași” model, nu pot fi dați afară… Și, uite așa, familia liniștită rămâne pe drumuri și se refugiază într-un parc de rulote…Dar ăsta e doar începutul nebuniei…

30. Nuntă la distanță (2018)


destination weddingLansat în 2018, e o comedie romantică diferită de ce vedem de obicei, cu Keanu Reeves și Winona Ryder. Frank și Lindsay sunt doi ciudați care nu prea iubesc oamenii în general și care bineînțeles nu se suportă reciproc. Ajung însă să se cunoască la o nuntă la care sunt amândoi invitați. Dar neplăcerea de a sta cu restul participanților e mai mare decât neplăcerea de a petrece timpul împreună. Așa că cei doi stau din ce în ce mai mult unul în compania celuilalt. Cu mult umor negru și glume destul de anti-romantice, cei doi vor ajunge oare să dezvolte sentimente? 🙂 Îl poți vedea pe Netflix, sub titlul Destination Wedding.

Acestea sunt 30 de filme bune Netflix mai puțin știute. Când ai timp, dă-le o șansă celor care ți-au trezit interesul. 🙂

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here