Cele mai originale 20 seriale noi, lansate in 2020

0
32299
seriale noi 2020

Întotdeauna suntem în căutarea a ceva nou și interesant, o experiență nouă cinematografică. Dar e greu să ținem pasul cu atât de multe programe TV noi, care se lansează pe toată perioada anului. Așa că am scanat pentru voi ce seriale noi au apărut până acum în anul 2020 și care merită văzute. Sunt seriale care au avut succes și la public, dar și la critică. Și care, recunoaștem cu modestie 🙂 , ne-au plăcut foarte mult și nouă.

Fiecare e fain în felul lui, unele sunt romantice, unele sunt thrillere, altele istorice etc. Dar toate sunt bune, toate sunt jucate minunat de bine, toate au scenarii închegate și dialoguri atent șlefuite. Enjoy!

1. Hunters (2020)

hunters seriale noiE un super serial nou de tip thriller conspiraționist în care Al Pacino strălucește. Super actorul american joacă unul dintre rolurile principale, care i se potrivește mănușă. Așa cum nu s-a întâmplat prea des în ultimele apariții. Ți-l recomandăm dacă vrei un serial nou, din 2020, cu suspans de calitate, cu scene de acțiune bune și cu distracție în stilul oferit de filmele lui Quentin Tarantino.

Hunters exploatează premisa pe care am văzut-o deja în multe filme, cea a vânătorii de naziști fugiți ca potârnichiile prin toată lumea după Cel De-Al Doilea Război Mondial. Dar nu doar evreii îi vânează, ci și invers, naziștii, în încercarea de a institui un al Patrulea Reich îi vânează pe supraviețuitorii lagărelor care le-ar putea sta în cale.

Lăudat pentru scenele de acțiune și pentru tensiunea construită, Hunters a fost criticat pentru lipsa de realitate a poveștilor evreilor pe care a ales să le spună. Dar creatorul serialului, nepotul unui supraviețuitor al Holocaustului, chiar asta a evitat să facă: să spună povești adevărate. Pentru că serialul e atât de entertaining, te ține în suspans și te face să uiți că privești episod după episod, ca orice thriller de calitate, încât ar fi fost deplasat să fie bazat pe povești reale. Îl poți vedea pe Amazon.

2. Snowpiercer (2020)

snowpiercer seriale noiVrei să vezi un serial nou care te transportă într-o cu totul altă lume? Serial SF post-apocaliptic, Snowpiercer recreează atmosfera și universul din filmul de limbă engleză cu același nume, din 2013, al regizorului coreean Joon-ho Bong, noua senzație de la Hollywood. Dacă ați văzut filmul și v-a plăcut, sunt șanse mari să vă placă și serialul. Noua producție TV nu spune povestea filmului într-un serial, ci doar creează universul apocaliptic din film și îl leagă apoi de un mister detectivistic. La câțiva ani după ce Pământul a devenit o planetă înghețată, supraviețuitorii din toate clasele sociale trăiesc într-un tren care înconjoară la nesfârșit planeta.

Pe lângă problema resurselor limitate, cei care conduc trenul se confruntă și cu găsirea unui criminal. Pentru identificarea lui este adus din rândul călătorilor clandestini un fost detectiv de poliție. Atmosfera este construită cu mare grijă la detalii, practic Snowpiercer e o lume în sine, ceea ce este cu adevărat fascinant.  Rolurile principale sunt jucate de Jennifer Connelly și Daveed Diggs. E o producție TNT deja reînnoită cu o a doua serie, dar îl poți vedea în România pe Netflix.
3. The Capture 

The_Capture_-_BBC_seriale 2020

2020, cel puțin până acum, nu s-a remarcat cu seriale detectivistice interesante. Am căutat destul de mult până am găsit un serial nou pe care să vi-l recomandăm. Pentru că, nu-i așa, genul detectivistic e unul din cele mai captivante și se pretează de minune formatului de serial.

Am ales pentru voi un serial BBC din 2020, The Capture, în care povestea se învârte în jurul CCTV-ului din Londra, rețeaua de camere de luat vederi londoneză. Așa cum știți, Londra e împânzită de camere de luat vederi. Un ofițer de la centrul de control CCTV vede în direct ceva ce pare o crimă. Urmează o anchetă complicată, în care imaginile surprinse de camere de luat vederi din Londra joacă unul dintre cele mai importante roluri. Dar nu neapărat pentru a clarifica situația, ci mai degrabă pentru a o complica.

4. Perry Mason (2020)

perry mason seriale noiUn serial bazat pe poveștile detectivistice ale lui Erle Gardner, care îl au în centru pe investigatorul Perry Mason, în Los Angeles, în anii ’30. Lansat de HBO în iunie 2020, merită spus că a avut cea mai mare audiență HBO la lansare dintre toate serialele lor din ultimii 2 ani.

Perry Mason este angajat să clarifice misterul răpirii și uciderii unui copil, cu consecințe nu doar pentru familia acestuia, ci pentru întregul oraș. Dar mai mult decât misterul detectivistic în sine, Perry Mason e o realizare din punctul de vedere al recreări cu minuțiozitate a atmosferei și vieții în America post marea criză economică din 1929. O să vă placă în mod special dacă aveți o slăbiciune pentru perioada de timp respectivă sau pentru serialele istorice.

5. Space Force (2020)

space force seriale de comedie 2020

Lansat în mai 2020, Space Force e un serial de comedie co-creat de Steve Carell pe care-l poți vedea pe Netflix. Carell joacă și rolul principal, alături de John Malkovich. Generalul Naird (Steve Carell) este primul general al Forțelor Aeriene Americane care se ocupă de cucerirea spațiului 🙂 Așa că Naird și restul echipei trebuie să trimită cum necum oameni în spațiu, eventual și cu costuri minime. Ca întotdeauna, militarii sunt absurzi și vor să vadă rezultate, în timp ce oamenii de știință încearcă să le bage mințile în cap… Space Force e simpatic prin umorul de situație și pentru jocul actorilor, așa că merită să-i oferiți o șansă. Dar nu va fi pe gustul tuturor, abundă de umor absurd. 😀

Citește și

TOP 20 seriale din ultimul an care merită văzute
6. High Fidelity (2020)

high fidelity seriale noiE unul dintre cele mai cool seriale din ultimii ani. Dacă ai văzut deja filmul High Fidelity, atunci știi cam despre ce e vorba. Dacă nu l-ai văzut, cu atât mai bine pentru că nu te vei uita la el comparându-l constant cu filmul. High Fidelity s-ar putea spune că e un serial de dragoste. Dar mai degrabă e un serial despre iubiri pierdute, despre New York (mai precis Brooklyn) și despre un grup super cool de oameni. Oameni îndrăgostiți de muzica bună și cu o cultură muzicală pop-rock care te lasă mască. 🙂

Ea e Rob, se apropie de 30 de ani și are un magazin de discuri în Brooklyn. Tocmai ce s-a despărțit de ultimul iubit și încearcă să treacă peste acest eveniment. Nu reușește prea bine, face playlisturi cu mesaje ascunse pentru fostul, stă închisă în casă și întoarce pe toate părțile ce s-a-ntâmplat. În general își plânge de milă.

Tipa asta nu e tocmai ceea ce ai putea numi personajul feminin ideal al unui serial romantic. Și dacă zicem New York probabil că filmul romantic la care ne gândim imediat e Breakfast la Tiffany’s. Nu, Zoe Kravitz (pentru că ea o interpretează pe Rob) nu e chiar Audrey Hepburn. Bea whiskey (neat), se îmbracă la fel ca un băiat, are gesturi băiețești, dar e super faină. Dar foarte sensibilă și nesigură pe ea, dincolo de această imagine.

High Fidelity e o producție Hulu. Apropo, încep să-mi placă din ce în ce mai mult serialele Hulu. Cât despre High Fidelity, dacă n-aș avea timp și ar fi să aleg o singură producție din aceste seriale noi din listă, atunci aș alege High Fidelity. Dar depinde mult de ce vreți să vedeți.

7. Mrs. America (2020)

mrs america_CATE-BLANCHET_02_0052_06

Tot o producție Hulu și Fox este și Mrs America. Doar că pe acesta îl poți vedea și pe HBO Go. HBO a preluat drepturile de difuzare pe piețele internaționale pentru acest serial. Mrs. America nu e nici el de ratat. El încă se difuzează. Sunt doar 3 episoade disponibile din 9 în total, la momentul scrierii articolului, dar face deja furori. Merită savurat pe îndelete, la fel ca și High Fidelity.

E un fel de House of Cards dar nu e atât de clar ce e alb și ce e negru și nu e thriller. Clar istoric, pentru că pune în scenă o bucată importantă din istoria Americii, lupta pentru emancipare a femeii americane din anii ’70. Personajele principale sunt, pe de o parte, feministele cu jurnalista Gloria Steinem în frunte. Pe de cealaltă parte sunt femeile conservatoare republicane, în frunte cu Phyllis Schlafly. Ultima e jucată cum altfel decât extraordinar de Cate Blanchett.

Primele se luptă pentru dreptul femeilor de a alege pentru ele însele, inclusiv dreptul la avort. Conservatoarele se luptă pentru a sta acasă și a avea grijă de copii. Unul dintre argumentele celor din urmă e unul pe care probabil multe dintre femeile de azi îl simt pe propria piele. Dacă femeile vor munci, vor avea de fapt două joburi: munca plus job-ul de acasă de a spăla, călca, făcut mâncare și avut grijă de copii.

Deci, de partea cui sunteți? 🙂 Eu zic să n-alegem tabere, dar să ne bucurăm de un serial de calitate.

 
8. Gentefied – Genteficare (2020)

gentefied seriale noiLa fel ca și în High Fidelity, și Gentefied atacă tema gentrificării, dar mult mai pe larg. Cartierele sărace accesibile emigranților sunt încet-încet dezvoltate imobiliar și chiriile cresc. Serialul acesta din 2020 produs de Netflix e povestea imigranților mexicani din Los Angeles. Și poate fi și povestea imigranților români prin diverse colțuri ale Europei. E de fapt o poveste de când lumea, cea a veneticului care încearcă să-și refacă viață într-un loc nou.

Parașutați cu o întreagă cultură complet diferită într-un cartier al Los Angelesului, mexicanii noștri mănâncă niște feluri minunate, cântă, văd viața diferit, familia e întotdeauna pe primul loc, muncesc mult, dar o duc foarte greu. Chiriile cresc din cauza gentrificării și riscă să fie aruncați din cartier din cauza noilor prețuri. Pur și simplu nu mai fac față să le plătească. Și, apropo de mâncare, serialul e și un foodie series.

Foarte bine jucat, serialul ăsta nou îți dă senzația de autenticitate. Îți transmite de multe ori energie pozitivă, în ciuda dificultăților cu care personajele se confruntă. Și te face să-ți dorești să înțelegi și să cunoști mai multe lucruri despre cultura mexicană. Așa că, având în vedere toate cele de mai sus recomandarea noastră e să-l puneți pe lista de seriale noi de văzut pe Netflix.

 

9. Breeders – Părinți și copii (2020)

the breeders producții tv noiDacă ai copil/copii mici și ai terminat de văzut Workin’ moms pe Netflix :), poți începe noul serial Breeders de pe HBO. E un serial inspirat parțial din experiența de părinte a actorului Martin Freeman (Sherlock, Fargo), care joacă și rolul personajului principal. Paul și Ally au doi copii și toate problemele cu care vine meseria de părinte. Adică lipsa cronică de somn, zgomotul infernal și nevoia constantă de atenție a copiilor din cauza cărora nu reușești să duci un gând până la capăt, dileme fără sfârșit legate de cea mai bună educație pentru progenituri etc. Toate sunt dezbătute în această comedie britanico-americană.

Serialul nou Breeders a început să fie difuzat în martie în State pe Fox și în Marea Britanie pe Sky. La noi poți să-l vezi pe HBO. Nu e o mare capodoperă, dar e mult mai autentic față de multe alte seriale care portretizează familii cu copii în mod idealist.

 

10. Run (2020)

run hboCum ar fi ca la un moment dat să primești un SMS de la un fost iubit care să-ți spună: hai să evadăm împreună din viețile noastre plicticoase. Ai face-o? Ai lăsa totul baltă? Asta e premisa noului thriller de pe HBO, Run. Cele două personaje principale sunt Ruby și Billy, foști iubiți care se reîntâlnesc.

Aceasta e o producție HBO nouă, nu doar un serial ale cărui drepturi de difuzare le-a achiziționat. E o comedie neagră și vei înțelege extrem de bine cam unde bate dacă îți vom spune că joacă în ea și e co-produsă de britanica Phoebe Waller-Bridge. Ea e creierul și fața serialului super smart Fleabag, pe care ți l-am recomandat și cu alte ocazii.

 

11. Feel Good – Vreau să mă simt bine (2020)

feel good netflixPe Netflix, poți vedea o comedie britanică nouă queer. (Nu e produsă de Netflix, ci de Channel 4 din Marea Britanie, dar Netflix a cumpărat drepturile de difuzare la nivel mondial.) Cele două personaje principale sunt două fete care încearcă să trăiască o poveste de dragoste. Mae e un comedian canadian care se joacă pe ea însăși. E în căutare de succes în Anglia dar pare că găsește mai degrabă dragostea. Mae Martin este cea care a și co-scris scenariul acestui serial simpatic și haios pe alocuri, care se simte destul de autentic. Așa că dacă vrei să te simți bine, la fel ca și personajele din acest serial nou Netflix, caută-l și dă-i o șansă.

12. The Outsider – Străinul (serial 2020)

the-outsider-hbo seriale drama buneVrei un serial care să-ți facă pielea de găină? Atunci The Outsider este pentru tine. E un serial nou nouț, din 2020, făcut după un roman al celebrului Stephen King. Mult suspans, mult mister în ceea ce pare o crimă ușor de rezolvat, la prima vedere. Dar care se complică spre aproape imposibil de explicat. Vă provocăm să-l încercați. Este o producție HBO.

 

13. Star Trek: Picard (2020)

star trek picard sfPentru fani dar nu numai, Star Trek Picard e unul dintre acele seriale noi de urmărit. Pentru fani, pentru că e o nouă serie Star Trek. Iar pentru ceilalți, pentru că e un serial fain. Nu pare Star Trekul cu care ne-am obișnuit, e un film în toată regula. Dar cu aceleași probleme și dileme umane și filosofice. Acțiunea se desfășoară la 20 de ani după acțiunea din Star Trek: Nemesis, în care Picard trebuie să depășească sentimente foarte apăsătoare de vină și responsabilitate pentru cele întâmplate sub comanda sa în trecut. Picard e jucat de minunatul Patrick Stewart. Iar serialul își ia răgazul de a construi cu atenție personajele, ceea ce e un mare plus. Îl poți vedea pe Amazon.

 

14. Unorthodox – Neortodox (2020)

Știai că în cel mai liberal și cosmopolit oraș în lume, New York, există comunități ultra-conservatoare, cu femei care nu au acces la educație? Genul cu basma pe cap și fuste până la pâmânt, cu o droaie de copii după ele? Nici noi nu știam, până la Unorthodox.

Mini-serie Netflix cu 4 episoade, lansată în 2020, Unorthodox e un serial dramatic despre o astfel de comunitate ultra-conservatoare. În care rolul principal al femeii e cel de reproducție a speciei… Inspirat din fapte reale, după o carte a unei femei-membră a unei comunități de evrei care a evadat din Brooklyn pentru a fugi în Germania. Soțul o urmărește la Berlin, după ce află că e însărcinată, încercând să o readucă “acasă”. O fire artistică și sensibilă, Esty vrea să își refacă viață pornind la drum singură.

E unul dintre cele mai calde seriale noi pe care le puteți vedea. Așa că dacă vreți să vedeți o poveste emoționantă, căutați Unorthodox pe Netflix.

 

15. The new pope – Noul papă (2020)

the new pope seriale excelente
John Malkovich, Jude Law

Este continuarea serialului HBO Tânărul Papă, cu Jude Law. Viziunea extravagantă și extrem de senzuală a regizorului și realizatorului Paolo Sorrentino te va surprinde. Așteaptă-te la un serial greu de inclus într-un tipar. Viața la Vatican este mai senzuală și mai cinică decât te-ai aștepta vreodată. Iar muzica e mai ceva ca-n club. Intră în atmosferă și bucură-te de ritmul secret al Vaticanului. Doar ca să știți, “Noul papă” este nimeni altul decât John Malkovich. Poți să-l vezi așadar oricând pe HBO Go.

 

16. Ecaterina / The Great (2020)

The-Great-Hulu-Elle-Fanning-Nicholas-HoultÎn ciuda pandemiei, casele de producție continuă să lanseze seriale noi în 2020. De la ultima actualizare a articolului, am descoperit încă patru seriale noi care merită văzute.

Ecaterina e o producție Hulu nou-nouță, lansată în mai 2020. Dar o poți vedea deja în întregime (10 episoade) pe HBO Go. Elle Fanning și Nicholas Hoult sunt geniali într-o comedie satirică despre Ecaterina Cea Mare și Regele Petru al Rusiei. E o abordare foarte fresh și modernă a producțiilor istorice și de epocă. Nu e deloc înțepată și pretențioasă, din contră, ar putea fi la fel de bine un serial a cărui acțiune se petrece în zilele noastre. O să vă distreze și o să vă șocheze pentru cât de diferit se simte ca experiență. Dacă ți-a plăcut filmul The Favourite/Favorita, cu siguranță o să-ți placă și Ecaterina. Dacă, în schimb, îți plac producțiile de genul The Crown sau Downton Abbey, Ecaterina s-ar putea să nu fie pe placul tău.

Ea, super neexperimentată, cu idei naive despre dragoste și căsnicie. El, mega superficial și fără substanță. Singura soluție pe care o găsește Ecaterina pentru a putea supraviețui acestei relații: să-l ucidă…
17. O parte de adevăr / I know this much is true (2020)

i know this much is true seriale noiUn serial dramatic nou, cum numai lui HBO poate să-i iasă. E disponibil doar un singur episod pentru moment, dar e incredibil de bine jucat și super captivant, deși nu e vorba de droguri, crime, mistere etc. E atât de bine spusă povestea, încât aproape că-ți ții respirația. I know this much is true e o dramă de familie, în care Mark Ruffalo joacă un dublu rol. Este povestea a doi gemeni identici. Pentru rol, Mark Ruffalo s-a îngrășat cel puțin 10kg și scenele au fost filmate la momente diferite, pre- și post- kilogramele adăugate :). Nu vă așteptați la o experiență ușoară, nu e un serial ușurel, din contră, e apăsător. Dar e una care te va absorbi în lumea celor doi gemeni.

 

18. Normal People (2020)

normal people seriale noi

Dintre toate aceste seriale noi anunțate, Normal People e cel mai discutat și analizat în presă. E serialul momentului în Occident. Toată lumea vorbește despre el de bine sau de rău. Unora le place foarte mult. Ceilalți îl detestă. E, cum s-ar spune, serialul unei generații. Generația Millennialilor, fie că te-ai născut în anii ’80 sau în ’90. Cei mai tineri din generație se vor regăsi în povestea de dragoste dintre Marrianne și Connell. Cei mai mari din generație îl vor vedea cu nostalgie. 🙂 Noi suntem din ultima categorie 🙂

Normal People e adaptarea romanului cu același nume, semnat de Sally Rooney. Cei doi adolescenți dintr-un orășel din Irlanda trăiesc o poveste de dragoste super hot și sexy. Așteptați-vă la multe scene de sex între cei doi. Este ceea ce unii dintre privitori i-au reproșat. Cum că nu prea se întâmplă nimic în serial, în afară de aceste scene toride. 🙂 De fapt, este povestea de descoperire și tatonare a primii iubiri… Da, n-are urmăriri și împușcături, n-are nu stiu ce răsturnări de situație. Dar ce poate fi pentru unii o slăbiciune, pentru alții e un punct forte. Așa că încercați și vedeți vouă ce vă spune Normal People 🙂 E o producție Hulu și BBC 3.
19. Homecoming (2018-2020)

homecoming-amazon-studios seriale noiE un serial Amazon Prime care a avut premiera în 2018. Un thriller psihologic. Și e primul serial al Juliei Roberts. Dar noi l-am descoperit de abia acum, în preajma lansării unui nou sezon. A doua serie va avea premiera pe 22 mai 2020, cu o poveste diferită față de prima serie. Iar unul dintre rolurile principale va fi interpretat de cântăreața Janelle Monae.

În primul sezon, Julia Roberts a lucrat ca și consultant la un centru care îi ajută pe soldații reveniți de pe front să se reintegreze în societate… Nu e clar dacă nu sunt și unele motive ascunse în spatele centrului. La distanță de patru ani, Julia Roberts și-a schimbat cu totul viața, s-a mutat și e chelneriță… Iar Departamentul de Stat tocmai începe să pună întrebări referitoare la fostul centru.

20. Coisa mais linda  / Most Beautiful Thing (2019-2020)

COISA-MAIS-LINDA- seriale netflix

Cu siguranță brazilienii nu împart cu sângele latin doar o limbă de origine latină, portugheza, ci și pornirile pasionale. Vei merge la sigur cu Coisa mais linda, pentru că totul este romantic în acest serial. De la limba vorbită, până la muzica bună, bossa nova. Personajul principal, Malu, o femeie frumoasă și independentă, deschide un bar în Rio de Janeiro. Asta chiar în anii când jazz-ul brazilian prindea aripi. În paralel, se îndrăgostește de un cântăreț, pe care nu prea te poți baza. Dar tocmai asta e frumusețea relației lor. Serialul apărut în 2019 este original Netflix. În 2020, a fost lansat un nou sezon, la fel de plin de energie și de bucurie de a trăi, cu tipe dichisite și rafinate. Coisa mais linda îți dă energie și e, în plus, o experiență vizuală de nota 10.


Aceasta e lista noastră cu seriale noi de urmărit în 2020, dar o vom actualiza pe măsură ce vor apărea noi și noi producții TV interesante. Așa că, stați aproape! Până atunci, suntem curioși să ne spuneți voi ce descoperiri ați făcut în materie de seriale noi anul ăsta.

Citește și

TOP 20 seriale din ultimul an care merită văzute

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here