TOP 10 Seriale noi de văzut – nu le ocoliți :)

0
62866
top seriale noi

Netflix a dat câteva lovituri deja în 2021 cu mai multe seriale noi lansate în ultimele săptămâni. Chiar a început în forță anul, într-un mod care ne-a luat prin surprindere, cu producții bine închegate și captivante. BBC-ul a dat lovitura însă cu serialul nou Serpent, pe care nu trebuie să-l ratați nicicum. Găsiți mai jos toate serialele nou apărute pe care ți le recomandăm. Pe cele mai multe le găsiți pe Netflix.

Întotdeauna suntem în căutarea a ceva nou și interesant de văzut. Dar e greu să ținem pasul cu atât de multe programe TV noi, care se lansează pe toată perioada anului. Așa că am scanat pentru voi ce seriale noi au apărut până acum în anul 2021 și care merită văzute. Fiecare serial din listă e fain în felul lui, unele sunt romantice, unele sunt thrillere, altele istorice etc. Dar toate sunt bune, toate sunt jucate minunat de bine, toate au scenarii excelente (unele au chiar la bază cărți bestseller), și toate au dialoguri autentice. Enjoy!

  1. Brave New World / Minunata Lume Nouă – Netflix 2021

brave-new-world-seriale noiTe întrebai când vei vedea pe Netflix un serial nou în stilul Westworld de pe HBO? Atunci întrebarea ta a căpătat un răspuns de câteva zile, în serialul Brave New World.

Serialul SF apărut de curând pe Netflix România, dar lansat în 2020 în State pe serviciul de streaming al NBC, este inspirat din romanul clasic al lui Aldous Huxley cu același nume, Brave New World.

Brave New World te transpune într-o lume distopică în care oamenii nu sunt născuți, ci “produși”, în care fiecare dintre noi aparținem tuturor celorlalți, pentru că intimitatea nu este acceptată, ci doar relațiile trecătoare, fără atașament emoțional. Mai mult, oamenii nu știu cum să facă față emoțiilor negative, așa că starea lor interioară este reglată continuu cu o pastilă pe nume Soma…

Bineînțeles că natura umană nu se dezminte și își face loc dincolo de Soma. Nevoia de a simți și altceva în afară de mulțumire superficială începe să se facă simțită în unii dintre membrii societății. Iar alții, din păturile sociale inferioare, încep să-și pună întrebări referitoare la status quo…

Serialul nu are o notă extraordinară pe Rotten Tomatoes dar pe noi ne-a prins, prin modul cum problematizează întrebări tipice naturii umane legate de scopul și sensul vieții și cum internalizăm dezamăgirea și emoțiile negative. La bază, Brave New World este inclusiv o critică a societății actuale care tinde spre idealizarea fericirii cu orice mijloace, într-o așa măsură încât ni se anulează dreptul de a fi altfel decât fericiți…

Brave New World e foarte bine jucat, iar Demi Moore, dacă vă era dor să o vedeți jucând, apare în două dintre cele 9 episoade.

2. Serpent (2021)

the-serpent seriale noi 2021Fascinația răului… Cam așa ar putea fi sintetizat acest serial nou în două cuvinte. Te va fascina, te va obseda chiar, te va transpune în exotica Thailandă și nu îl vei putea lăsa deoparte.

Am văzut multe seriale în ultimele luni, dar niciunul atât de impresionant ca Serpent. Iar ca realizare cinematografică Serpent e din punctul nostru de vedere cel mai bun serial din întreaga listă. Așa că nu e de mirare că e produs de BBC. Oricâte seriale noi ar produce Netflix pe bandă rulantă și cu bugete de miliarde de dolari, BBC lansează din când în când un astfel de serial cu care le dă clasă. 🙂 Bine, ar fi de spus totuși că Netflix va prelua cât de curând acest serial nou în grila lui, după lansarea din ianuarie 2021 pe BBC.

Serpent este Charles Sobhraj, un tip super șarmant, deștept, dar ucigaș în serie… Serialul este inspirat din faptele reale ale acestui criminal care în anii ’70 a ucis mai mulți turiști hipioți în Asia de Sud-Est pentru banii lor dar și pentru ce simbolizau ei…

Serialul are un talent de a-ți intra pe sub piele cum puține seriale reușesc. Deși poate nu are cel mai bun start, nebunia și obsesiile personajelor, atenția cu care sunt construite, peisajele geniale și nivelul extraordinar de detaliu în recrearea atmosferei și interioarelor timpurilor respective, limbile exotice vorbite și multe altele te vor face să-ți dorești să vezi mai mult – și mai mult- și mai mult. Deși e o mini-serie, episoadele sunt lungi (în jur de o oră), așa că îți recomandăm să te apuci de el într-un weekend dacă te știi bingewatcher. 😀
3. Firefly Lane / Aleea cu licurici (2021)

Firefly-Lane-seriale noi

Netflix a început în forță anul 2021 în materie de seriale. Lupin, Firefly Lane și Bridgerton (lansat ce-i drept cu 5 zile înainte de sfârșitul anului trecut) – sunt toate peste media serialelor cu care ne-a obișnuit. Ceea ce se vede deja în succesul pe care l-au avut la public Lupin și Bridgerton.

Firefly Lane (lansat la începutul aceste luni) este, ca și Bridgerton, făcut după o carte. Ceea ce ajută mult la credibilitatea personajelor și la cât de mult ajunge să te prindă situațiile în care se găsesc cele două personaje principale. Prietene din copilărie, Tully (jucată de Katherine Heigl) și Kate, sunt ca surorile una pentru cealaltă. Cu personalități complet diferite, Tully este ambițioasă și extrovertă, dar incapabilă de atașament emoțional, iar Kate este fata bună, mereu în umbra lui Tully, cu o personalitate numai bună de pus pe rană.

Serialul urmărește prietenia lor încă de la început până pe la 40 și ceva de ani, cu o tehnică de flashback. Firefly Lane este despre viață, despre compromisuri, prietenie, iubire și spune poveștile celor două cu atâta empatie încât te va emoționa cu siguranță. Unde mai pui că ambele actrițe dar și restul echipei de actori joacă impecabil.

4. Capitani 

capitani seriale noi netflix


Capitani este un serial nou european tot de pe Netflix. Urmează să fie lansat pe 11 februarie 2021. E de fapt un serial ceva mai vechi, ale cărui drepturi de difuzare Netflix le preia acum.

Într-un sat din Luxembourg, e descoperit corpul fără suflare al unei fete de 15 ani, iar detectivul Capitani trebuie să descopere cine e ucigașul. Dacă ți-e dor de un thriller bun detectivistic, Capitani are toate ingredientele pentru a-ți satisface această dorință.

5. Lupin (2021)

lupin seriale netflix 2021

Francezii s-au ambiționat să calce pe urma spaniolilor, după ce aceștia din urmă au creat fenomenul La casa de papel și după ce sume uriașe au început să fie pompate în producții spaniole de Netflix și nu numai. Așa că au dat lovitura cu serialul Lupin, lansat la începutul lui 2021 pe Netflix.

Lupin este un thriller care îl urmărește pe Assane Diop, un hoț de bijuterii, care ajunge să fure pentru a expune o înscenare din urmă cu mulți ani, care a dus la moartea tatălui lui. Lupin e super antrenant și nu te lasă să pleci de lângă ecran, plus are o naturalețe care îl face ușor de plăcut și urmărit (în comparație cu ritmul aproape stresant de rapid din thrillerele americane). Să vă mai spunem că l-a depășit pe Queen’s Gambit ca audiență. 🙂 Primul sezon are 10 episoade, primele 5 lansate în ianuarie 2021, celelalte urmează în vara 2021.

6. C.B. Strike – sezonul 3 Lethal White acum pe HBO

strike seriale bbc

Dacă ești fan Harry Potter și J.K. Rowling, aveți motive serioase să vedeți această mini-serie BBC din 2020 dar pe care o puteți vedea și în România din 2021, pe HBO. De ce s-o urmăriți? Pentru că J.K. Rowling a scris romanele care se găsesc la baza serialului. Le-a semnat sub pseudonim, dar nu a durat mult până când a fost descoperită autoarea reală. 🙂

O miniserie de 4 episoade ajunsă la sezonul al treilea în 2020, Strike e o producție detectivistă cam în stilul Chinatown cu Jack Nickolson. El, Cormoran Strike, e un amestec de duru-duru, mister și fragilitate, de care e îndrăgostit asistenta sa în ale detectivisticii. E interesant cum intriga pe care o au de descifrat se complică din ce în ce mai tare și cum ițele se încurcă de la episod la episod. Până când zici că s-ar putea să nu se mai dezlege niciodată.


Dar apele se limpezesc încet-încet, la fel ca și atracția dintre cei doi detectivi. Tensiunea senzuală dintre cei doi adaugă un nivel în plus serialului BBC Strike, dar personajele sunt totuși destul de schematice, într-un mod în care nu reușesc să se sudeze foarte bine. Dacă ți-a plăcut Strike, încearcă și The Capture, tot o producție BBC. E cu aceeași actriță principală din Strike, Holliday Grainger.

7. Bridgerton (2020)

bridgerton seriale de dragosteLansat de Netflix pe 25 decembrie 2020, Bridgerton e cel mai romantic serial pe care l-am văzut în ultimii 3-4 ani. În ADN-ul lui scrie “romantism 100%” :). Așa că nu-l ratați dacă sunteți în căutarea unor seriale de dragoste de încercat.

Ce vă oferă Bridgerton? E un serial romantic de epocă în stilul adaptărilor după Jane Austen, despre lumea aristocrată din Anglia secolului al XVIII-lea, cu haine superbe, baluri, lorzi și duci galanți și ducese elegante. Dar, cu un twist. Pentru că serialul nu e o producție BBC, ci o producție Shonda Rhymes, creatoarea Grey’s Anatomy. Așa că așteaptă-te la o interpretare fresh a ideii de serial romantic de epocă.

Toate cele 8 episoade ale serialului creat pentru Netflix, care l-a lansat pe 25 decembrie 2020, se prizează unul după altul fără întrerupere :). Noi așa am făcut. 😀 Singurul minus: e un pic cam soapy. Dar, dincolo de asta, tensiunea romantică și senzuală dintre cele două personaje principale, interioarele impresionante, distribuția excelentă, dar mai ales scenariul foarte bine închegat te vor transporta într-o lume a intrigilor de dragoste și a aranjamentelor pentru căsătorii mai mult sau mai puțin inspirate. O notă în plus este dată de faptul că Bridgerton este adaptarea seriei de romane de mare succes a Juliei Quinn, ceea ce dă mai multă adâncime personajelor și tensiunilor portretizate.

Daphne este fiica familiei Bridgerton, ce trebuie să își facă ieșirea în lume pentru a-și aranja căsătoria în noul sezon de baluri de la Londra. Simon este un lord anti-social venit cu treburi în lumea superficială a Londrei, de care și-ar dori să scape cât mai repede. Cu cine va reuși să se căsătorească Daphne, pe când Simon va reuși oare să scape de urzelile mamelor de fete singure? 🙂


8. Dix pour cent / Call my agent! (2015-2021)

dix-pour-cent-seriale netflix noiÎn ianuarie 2021 s-a lansat și al patrulea sezon din Dix pour cent, un serial franțuzesc cu o premisă super interesantă, cu dialoguri excepționale și care per total e foarte distractiv și relaxant. Nu îl ratați dacă nu l-ați descoperit încă pe Netflix. Iar dacă ești cinefil, cu atât mai mult nu îl ratați, pentru că veți descoperi jucând în el de la mari actori la mari regizori actuali.

O firmă de impresariat artistic, ASK, lucrează cu unii dintre cei mai mari actori francezi și nu numai. Actori care se joacă pe ei înșiși în acest serial :). De la Juliette Binoche, la Jean Dujardin, Monica Bellucci, Sigourney Weaver etc. Impresarii îi sfătuiesc, îi ajută să obțină și să aleagă roluri și le administrează emoțiile și sensibilitățile…

Dacă nu știi ce înseamnă viața de impresar, sau mai bine zis de dădacă a vedetelor, încearcă Dix pour cent. Te vei distra pe seama unor mari actori care se pare că au și mult umor și nu se iau prea tare în serios. Dar pe lângă ei, echipa de impresari are dramele, iubirile, neîmplinirile proprii, care se adaugă competiției intense dintre impresari-parteneri în firma de ASK.

9. Pretend it’s a city / Să zicem că e un oraș (2021)

pretend its a city seriale noiE un serial nou ieșit din tipare. Nu e documentar, nu e nici stand-up, e un serial struțo-cămilă care te va fascina dacă îți place New Yorkul, dacă îți place Martin Scorsese și, mai ales, dacă îți plac discuțiile în care se bat câmpii cu mare grație, inteligență, aplomb și umor. Îl găsești pe Netflix.

Serialul cu 7 episoade realizat de Scorsese este un dialog continuu între Scorsese și Fran Lebowitz, o new-yorkeză cu păreri despre orice. Fran este un personaj fascinant, cu idei fresh și obsesii vechi pentru orice intelectual care se respectă 🙂 De la ce înseamnă o adevărată provocare în viață, până la de ce simțim nevoia să mergem în vacanțe, ce înseamnă o viață bine trăită, ce e fericirea, etc totul pe fondul vieții în New York – în cazul lui Fran Lebowitz. Fran este o scriitoare și public speaker, cu perspective acide despre viața modernă din orice oraș, dar mai ales din New York City. Nouă ne-a plăcut într-o asemenea măsură încât l-am văzut deja de două ori.

10. Snowpiercer (2020-2021)


snowpiercer seriale noiVești bune, a apărut al doilea sezon al serialului SF post apocaliptic Snowpiercer, pe Netflix.

Vrei să vezi un serial nou care te transportă într-o cu totul altă lume? Serial SF post-apocaliptic, Snowpiercer recreează atmosfera și universul din filmul de limbă engleză cu același nume, al regizorului coreean Joon-ho Bong, noua senzație de la Hollywood. Dacă ați văzut filmul și v-a plăcut, sunt șanse mari să vă placă și serialul. Snowpiercer nu spune povestea filmului într-un serial, ci doar creează universul apocaliptic din film și îl leagă apoi de un mister detectivistic. La câțiva ani după ce Pământul a devenit o planetă înghețată, supraviețuitorii din toate clasele sociale trăiesc într-un tren care înconjoară la nesfârșit planeta.

Pe lângă problema resurselor limitate, cei care conduc trenul se confruntă și cu găsirea unui criminal. Pentru identificarea lui este adus din rândul călătorilor clandestini un fost detectiv de poliție. Atmosfera este construită cu mare grijă la detalii, practic Snowpiercer e o lume în sine, ceea ce este cu adevărat fascinant.  Rolurile principale sunt jucate de Jennifer Connelly și Daveed Diggs. E o producție TNT deja reînnoită cu o a doua serie, care a început deja să fie rulată pe Netflix. 

Aceasta e lista noastră cu seriale noi de văzut în 2021, cu seriale nou apărute în ultimele două luni, dar o vom actualiza pe măsură ce vor apărea noi și noi producții TV interesante. Așa că, stați aproape! Până atunci, suntem curioși să ne spuneți voi ce descoperiri ați făcut în materie de seriale noi până acum în 2021.

Citește și

TOP 15 seriale 2020 Netflix, HBO, Amazon & Co

10 Seriale spaniole bune, dar mai puțin știute

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here