8 Seriale noi de văzut – nu le ocoliți :)

1
96024

Avem pentru voi 8 recomandări de seriale noi, pe care noi le-am devorat în ultimele zile. Dar avem mai jos, pe lângă cele 8, și alte seriale lansate în România de curând.

  1. The English / Englezii (2022) -- HBO Max

the english seriale noiNumit de ziarul The Guardian, chiar din titlu, o capodoperă rară și senzațională, western-ul The English e o mini-serie nouă captivantă, cu Emily Blunt în rolul principal, axată pe acțiune, dar la fel de mult pe dialoguri cu miez. Noi n-am zice chiar că e o capodoperă, am observat subiectivitatea The Guardian atunci când recenzează orice e de producție englezească, dar se distinge clar în plutonul serialelor lansate pe bandă rulantă de platformele de streaming, dar și de televiziuni.

Cu interpretări remarcabile, The English îi are în centru pe britanica Cornelia, venită în State de câteva zile, pentru a se răzbuna, și pe Eli, un indian american, care a pierdut totul și care s-a resemnat să fie un străin hăituit la el acasă. Cei doi dezvoltă o relație bazată pe încredere și înțelegere, care se transformă într-o intimitate profundă, care nu are nevoie de cuvinte sau gesturi romantice pentru a se exprima.

O producție BBC și Amazon, pe care, bineînțeles, noi o vedem pe HBO Max, deși avem abonament la Amazon. Pentru că românii sunt clienți de mâna a doua pentru Amazon Prime Video și nu merită să aibă în platformă filmele și serialele produse de Amazon la nivel mondial…

2. SAS Rogue Heroes / Eroi și ticăloși (2022) -- HBO Max

rogue heroes seriale noi 1De la scenaristul Peaky Blinders vine un serial nou, pe care ți-l recomandăm fără ezitare! Serialul este adaptarea unei cărți istorice despre crearea serviciului special din armata britanică SAS, dar rezultatul este mult mai mult de atât. Este entertainment/ distracție în cea mai pură formă, are acțiune, umor, mister, senzualitate, exotism -- acțiunea se petrece în nordul Africii în timpului celui de Al Doilea Război Mondial, și niște actori de nota 10.

Printre aceștia din urmă îi vei recunoaște pe Connor Swindells, din serialul Netflix Sex Education, pe Dominic West, cunoscut din The Affair și The Crown, pe Alfie Allen, din Urzeala tronurilor, și pe Jack O’Connell, din Seberg.

La începutul serialului ești avertizat că povestea este reală, dar totul pare atât de neînchipuit, încât nu am crezut avertismentul. Ei, bine, un istoric britanic face o recenzie elogioasă serialului în The Guardian, inclusiv pentru respectarea adevărului istoric 🙂

În plus, dacă îți place muzica rock, ea completează serialul prin coloana sonoră și e al naibii de potrivită. 🙂 Dacă vrei un serial cu energie și surprinzător, nu mai sta pe gânduri, deși e BBC, îl găsești în grila HBO Max.

3. Câștig facil / Snabba cash (2022) -- Netflix

snabba cash seriale noi_Un serial suedez cu un sezon nou apărut în această toamnă, despre lumea imigranților din Stockholm și încercarea de a supraviețui, fie prin activități mafiote, fie prin saltul într-o nouă pătură socială. Leya are un startup, în timp ce lucrează la un restaurant full-time și crește un copil singură. Iar pentru a obține finanțarea dorită pentru afacerea ei, trebuie să apeleze la mafie…

Serialul este un sequel al trilogiei Stockholm Noir, după care s-au făcut filmele din seria Easy Money.

4. Industry / Lumea financiară (2022) -- HBO Max

industry seriale noi

Deși te-ai aștepta ca serialele noi și bune să îți fie împinse în față de algoritmul platformelor de streaming, ei, bine, lucrurile nu se întâmplă mereu așa. O dovadă este serialul HBO Max Industry, despre care am citit prima dată pe Financial Times 😀 Un fenomen printre corporatiști și, mai ales, bancheri de investiții, Industry spune lucrurile așa cum sunt în jungla carierismului feroce.

Distribuția din Industry este bogată, având peste 20 de personaje care intră sau ies din prim plan, de mai multe ori într-un episod, recreând pe ecran colectivul dintr-o corporație. Plecăm de la câțiva tineri recent recrutați și îi urmărim cum dau din coate, de multe ori fără scrupule, pentru a deveni favoriții șefilor și a avansa cât mai repede în rang. Serialul are o nuanță de critică socială, dar doar o nuanță :), concentrându-se mai ales pe personaje, conflicte, intrigi și “supraviețuirea” lor de la un episod la altul în lumea bancherilor.

5. Russian Doll / Matrioșka (2022) -- Netflix

russian doll seriale noiNu e cel mai nou serial Netflix, dar pe noi nu a reușit să ne prindă până acum. E inteligent, haios și neașteptat, jucat bine și care, în esență, surprinde pornirile autodistructive pe care cu toții le avem. În Matrioșka aceste porniri conduc la autosabotaj, consum excesiv de alcool, fumat și consum de droguri. Trebuie să ai dispoziția să intri în această energie distructivă, dar, dacă ai intrat, nu mai vrei să cobori din caruselul nebun din Matrioșka, pentru că dă dependență.

6. Mammals / Mamifere (2022) -- Amazon


mammals seriale noiUn serial nou, lansat în noiembrie de Amazon Prime Video, cu James Corden în rolul principal 😉 Așadar, de așteptat, o comedie britanică, dar una neagră. Jamie (James Corden) este bucătar care tânjește după prima stea Michelin, dar care se concentrează mai mult pe nevasta lui însărcinată… Concentrarea nu vine din nevoia acesteia de atenție, având în vedere sarcina, ci pentru că Jamie află ceva cât se poate de neașteptat despre ea… În nebunia încercării de a afla adevărul despre soție, Jamie trece de la agonie la extaz de câteva ori pe zi, păstrându-și cu greu mintea întreagă 🙂

7. Somebody somewhere / Cineva, undeva (2022) -- HBO

somebody-somewhere-seriale noi 2Un serial semi-autobiografic al talentatei Bridgeret Everett -- comic, actriță, cântăreață, care trece printr-o criză existențială după moartea uneia dintre surorile ei. Pe cât de fragilă este viața, pe atât este de caldă și sensibilă abordarea ei în Somebody somewhere. Un serial care s-ar putea defini ca heartwarming -- care îți încălzește inima.

8. Reservation dogs / Băieții răi din rezervație -- sezon nou în 2022 -- Disney Plus

reservation dogs seriale noi 2O dramă-comedie despre un grup de adolescenți din zona rurală a Ocklahomei, unde trăiesc numai indieni americani. Tinerii prieteni fură mașini și dau diverse mici spargeri pentru a strânge bani, atrași de mirajul Californiei. Excelent scris și jucat, Reservation dogs merită văzut și dacă ai trecut de vârsta adolescenței, fiind muult peste serialele de adolescenți obișnuite. De altfel, American Film Institute l-a inclus printre cele mai bune seriale, în anul lansării primului sezon.

Mai multe seriale Netflix noi, găsiți aici:

10 Seriale noi Netflix de văzut

TOP 5 seriale noi, lansate în octombrie 2022

1. The Bear (2022)


the bear seriale noi_

Cel mai bun serial pe care l-am văzut în ultimele două luni, The Bear ne-a entuziasmat pur și simplu! E incredibil de distractiv, în sensul de entertaining. Te cuprinde ca un vertij și nu te mai lasă să scapi până nu îl vezi pe tot. E și comedie, e și dramă și are un ritm atât de intens încât pe unii îi va înnebuni de plăcere, iar pe alții îi va obosi. 😀

Dacă nu ne credeți, iată ce spune The Guardian despre The Bear: vă întrebați dacă ar trebui să urmăriți această dramă genială “de bucătărie” imediat? “Da, chef!” . Sau Financial Times: una dintre cele mai bune comedii din acest an.

Un tânăr chef super profesionist și priceput se întoarce să conducă restaurantul de familie din Chicago, unde domnește haosul. E un serial despre ce înseamnă un restaurant în măruntaiele lui, dar nu e despre mâncare. Ne-am uitat de-a lungul timpului la multe seriale documentare-foodie, despre bucătari și dramele lor sau despre anumite mâncăruri sau bucătării tradiționale. Le-am urmărit până când am ajuns la o sațietate vecină cu greața. 😀 Dar The Bear este cu totul altceva, e un serial de nota zece care te va face să uiți de tot și să te implici în poveștile celor care lucrează în restaurant.

În România îl poți vedea pe Disney Plus.

2. The Old Man (2022)

the old man seriale noi_O combinație de Jack Reacher și Identitatea lui Bourne. Așadar, dacă vrei un serial de spionaj, thriller de acțiune și de aventură, nu ocoli The Old Man. Dan Chase -- interpretat cum altfel decât impecabil de Jeff Bridges, este un fost agent CIA, obligat să fugă deși ieșise din rețea de treizeci de ani. În State, unde The Old Man a avut premiera înainte de Europa, serialul a fost foarte bine primit atât de public, cât și de critică.

În România îl poți vedea pe Disney Plus.

3. The Empress / Împărăteasa (2022) -- Netflix


the empress seriale noiSerialul nou Netflix, The Empress / Împărăteasa, este primul serial lansat în această toamnă care ne-a plăcut cu adevărat. 🙂 Super bine jucat, cu dialoguri de nota 10, plus muzica lui Strauss și costume incredibile. Ce nu e de plăcut? 🙂

Dacă ești dornic(ă) de un nou serial romantic, până la lansarea unei noi serii Bridgerton, Netflix ți-a pregătit un serial istoric romantic despre legendara iubire dintre împărăteasa Sisi și împăratul Franz Iosef. Sisi, iubitoare de natură și cai, poetă -- a vizitat și chiar a scris poezii pe munții din jurul stațiunii Băile Herculane 🙂 -- trăiește o iubire fulgerătoare cu Franz Iosef, deși acesta trebuia să se căsătorească cu sora ei…

Poți vedea The Empress începând cu 29 septembrie 2022, pe Netflix.

4. Avenue 5 -- sezon nou (2022)

avenue 5 seriale noi_

Avenue 5 e o comedie nebună și caustică. Este SF, dar de fapt e o critică cât se poate de aplicată a societății actuale și lipsei de autenticitate din viețile noastre. Hugh Laurie este căpitanul unei navete spațiale turistice, care suferă un accident din cauza căruia călătoria de 2 luni ar trebui să dureze 3 ani. Turiștii sunt înnebuniți, iar echipajul e depășit de situație, în timp ce antreprenorul din spatele turismului spațial se gândește doar la profit sau minimizarea pierderilor.

Hugh Laurie e doar vârful de lance al distribuției. Toți actorii sunt excepțional distribuiți și interpretează impecabil. Sezonul al doilea al serialului a început să fie lansat episod cu episod, pe HBO. Are până acum 4 episoade noi.

5. O mamă perfectă (2022)

o mama perfecta seriale noi
Un mini serial polițist Netflix franțuzesc bazat pe thriller-ul cu același nume semnat de autoarea Aimee Molloy, tradus în 20 de limbi. În patru episoade, mama unei tinere împreună cu un prieten avocat încearcă să găsească adevăratul criminal pentru a o dezincrimina pe fiică. Dar de fiecare dată pare că adevărul le scapă printre degete. În același timp, propria fiică începe să-i pară o străină și apare întrebarea cui trebuie mama să fie loială: să fie loială mai degrabă fiicei sau adevărului?

Îl poți vedea pe Netflix.

6. Candy (2022)

candy seriale noi_

Jessica Biel îți va da fiori pe șira spinării în acest mini-serial nou biografic, despre uciderea cu toporul a unei femei casnice în anii ’80, în Texas. Cu o estetică perfectă a perioadei în care se întâmplă acțiunea, Candy ne catapultează în viața liniștită de suburbie americană, în care plictisul e la ordinea zilei. Presiunea vieții trase la indigo și lipsită de libertate din suburbii conduce la o crimă îngrozitoare, ai cărei martori suntem la începutul serialului.

Poți vedea Candy pe Disney Plus.

7. The Lørenskog Disappearance / Dispariția din Lørenskog (2022)


The Lørenskog Disappearance seriale 2022

Dispariția din Lorenskog este răspunsul Netflix la serialul Scara / The Staircase al HBO Max, cel cu Colin Firth. Și e un răspuns bun. Nu e cu actori vedete, nu e american, dar e un serial bine jucat, care reușește să pună în perspectivă cât de ușor modelele noastre mentale sunt influențate de media, de prejudecăți și propriile experiențe. Serialul Netflix se bazează de asemenea pe un caz real, la fel ca și Staircase, dar cu o diferență majoră.

În serialul norvegian, cadavrul soției nu este găsit într-o baltă de sânge, ci soția pur și simplu dispare. Din acest punct de vedere, serialul norvegian este superior The Staircase, pentru că nu apasă deloc pe pedala senzațiilor viscerale pe care tuturor ni le trezesc imaginile explicite cu crime. Ce îi putem reproșa Dispariției din Lorenskog este slăbiciunea primului episod, în care poliția bâjbâie într-un mod greu de crezut. De exemplu, de abia în a șasea săptămână polițista care conduce investigația își pune problema dacă soțul miliardar avea neînțelegeri cu soția… Pentru că până atunci s-au bazat pe ipoteza că aceasta a fost răpită pentru răscumpărare.

Un mini-serial polițist nordic, catalogat de Netflix pe bună dreptate ca “intelectual” 🙂 Serialul se bazează pe un caz real întâmplat în Norvegia, în care soția unui miliardar dispare, iar poliția intră într-o cursă contra-cronometru pentru a o găsi. Dar, mai ales, pentru a afla adevărul.

S-a lansat pe Netflix pe 14 septembrie 2022.

Alte seriale noi de văzut

1. Only murders in the building (2022) 

only-murders-in-the-building-season-2 seriale noiAcum câteva luni a apărut al doilea sezon al serialului Only murders in the building și e la fel de bun ca primul sezon.  🙂 Greu de explicat farmecul și carisma ale acestui serial, dar e serialul nostru preferat din ultimii ani.

Only murders in the building e creat la confluența creativității unor clasici ai umorului, precum Steve Martin și Martin Short, și creativitatea noilor generații de creatori de umor. La fel de bun, fie că ești adolescent sau ai trecut de 50 de ani, pentru că are grijă să includă glume și referințe spumoase pentru toți privitorii, indiferent de vârstă.

Dar calitatea lui specială vine dintr-o liniște și naturalețe pe care ți le transmite. Serialul ăsta nu e făcut de cineva care încearcă acum să dea lovitura cu un serial de succes. Nu vrea să se impună cu orice preț ca un produs de calitate. Oarecum aristocrația umorului american s-a hotărât să facă un serial și îi iese fără să se chinuiască, fără să tragă de păr idei și glume. Naturalețea acestui serial este de fapt atuul lui numărul unu. Dar, în spate, suntem siguri că sunt mii de ore de analizat fiecare glumă și fiecare scenă din fiecărui episod. 😀

Un serial feel-good, co-creat de comediantul și actorul Steve Martin, în care joacă alături de Selena Gomez și Martin Short. Internetul și TV-ul sunt pline de seriale de mister, polițiste și de investigații, multe care te deprimă pur și simplu. Only murders in the building este opusul acestora. E un serial de comedie care te binedispune, dar are ca ultim scop descoperirea unui criminal.

Steve Martin, Martin Short și Selena Gomez sunt vecini de bloc în New York, toți trei pasionați de un podcast despre crime… În momentul în care cineva moare chiar în clădirea lor, se hotărăsc să descopere criminalul și, în același timp, să spună povestea printr-un podcast propriu. Pe lângă umor și voie bună, serialul te va transporta în atmosfera New York-ului, cu interioare sofisticate, fashion statements, restaurante care-ți iau ochii (și-ți golesc buzunarele), dar și oameni dintr-o bucată, inconfortabili plus lupta pentru supraviețuire de zi cu zi din jungla new yorkeză.

Primit bine și de public, și de critică, a fost deja anunțat un nou sezon. E un serial Hulu, îl poți vedea pe Disney Plus.

2. The Pursuit of Love -- HBO

the pursuit of love seriale noiO mini-serie care nu se putea vedea în România până foarte de curând, când a fost preluat în grila HBO Max. El e de fapt co-produs de Amazon Studios, dar în România nu se găsește în grila Amazon Prime Video… Clasic, ce să mai zicem 😀 De aceea, deși e din 2021, l-am inclus în lista cu seriale noi de văzut.

E singurul serial romantic din această listă… Nu că nu ne-am fi dorit să fie mai multe, dar doar pe acesta l-am reținut ca demn de a fi recomandat. Două tinere din societatea engleză înaltă caută dragostea și împlinirea între cele două Războaie Mondiale. O dramă-comedie plină de energie, dar și cu accente profunde, The Pursuit of Love se va termina prea repede și te va lăsa dorind să vezi mai mult din viețile și căutările celor două tinere. În doar 3 episoade (lungi, ce-i drept) te vei atașa de cele două tinere, dar și de alte personaje, cel puțin la fel de șarmante și cu joie de vivre.


Personajul principal, Linda, este jucată de carismatica Lily James, dar întreaga distribuție merită acolade. Vei recunoaște mulți actori britanici, dar și pe actorul francez Assaad Bouab (îl poți vedea pe Netflix în serialul franțuzesc Call my Agent!).

Este o co-producție BBC-Amazon Studios și în primăvara lui 2023 așteptăm al doilea sezon.

3. Westworld -- sezon nou lansat în această vară

westworld sezon 4 seriale noiHBO și-a dorit ca Westworld să fie serialul fanion al HBO în materie de producții serioase, care să rămână în memoria iubitorilor de seriale ca producția care pune întrebări importante despre interacțiunea dintre umanitate și tehnologie. Un fel de nou Star Trek. Ajuns la al patrulea sezon, Westworld și-a pierdut capacitatea de problematizare filosofică, dar misterul și jocul solid al actorilor tot fac acest serial demn de a fi văzut. Distribuția este condusă de Evan Rachel Wood, Thandiwe Newton, Jeffrey Wright, și Ed Harris.

E un serial SF, în care știința recreează ființe aproape perfect umane care să-ți fie partenere într-un joc de western. Practic mergi ca într-un parc tematic în care totul este ca în Vestul Sălbatic, doar că personajele nu sunt actori, ci cyborgi. Cum ar fi să poți merge într-un astfel de loc și să îți pui în aplicare toate fanteziile?

4. The Staircase / Scara (2022) -- serial original HBO Max 

the-staircase-seriale noi-2022Cum să nu vrei să vezi o miniserie nouă cu Colin Firth în rolul principal? 🙂 Colin Firth îl interpretează pe Michael Peterson, un scriitor acuzat de uciderea soției -- Kathleen Peterson Kathleen Peterson, interpretată de Toni Collette.

Serialul se bazează pe un caz real din Statele Unite, ceea ce adaugă greutății serialului de tip crimă, pe alocuri destul de greu de urmărit, datorită alternării scenelor cu Kathleen cât de poate de înfloritoare, cu cele în care o vedem zăcând într-o baltă de sânge la baza scărilor din propria casă. The Staircase reușește să te prindă în misterul crimei, așa că noi am rezistat cu greu să nu căutăm pe Google pentru a vedea deznodământul cazului real pe care îl dramatizează 🙂

5. We own the city / Orașul ne aparține (2022) -- serial original HBO 


We-Own-This-City-seriale noi 2022E o miniserie HBO polițistă de neratat. În cele șase episoade explorează în mod realist corupția și încrengăturile din poliția din Statele Unite. Dialogurile și scenariul pictează un tablou atât de viu și complex, deși cinic, încât putem spune că We own the city se detașează cu ușurință în peisajul serialelor noi ca unul dintre cele mai reușite.
Scenariul se bazează pe cartea de non-ficțiune cu același nume, semnată de jurnalistul Justin Fenton. Cazul la care se referă este poliția din Baltimore, orașul unde a murit George Floyd în incidentul cu poliția orașului, ceea ce a condus la o serie de demonstrații pe întregul teritoriu al Statelor Unite.

6. The Baby / Copilul (2022) -- serial original HBO

the baby seriale noi 2022Nu e doar așa cum se spune un serial original HBO, adică produs de HBO, e efectiv un serial nou cu adevărat original, așa că nu-l ratați.

Maternitatea, mai ales cea din primii ani, poate fi o experiență greu de parcurs. Dar, și mai mult, greu de înțeles de cei care nu au copii 🙂 Cam aceasta e premisa acestui serial de 8 episoade de comedie horror britanică. Nefiind departe în timp de acești primi ani ai maternității, ne-am distrat copios, pentru că The Baby reușește să surprindă toată absurditatea și dificultățile acestei perioade, în care pare că plăcerea supremă a copilului este să nu te lase să te bucuri de niciun minut de liniște :D.


Doar că în serial copilul nu este al Natashei, ea este celibatară, iar despre copii nici nu poate fi vorba -- în ciuda faptului că prietenele ei devin mame, spre disperarea ei. Dar nu știe ce-o așteaptă, pentru că se va trezi cu un monstru -- la propriu 🙂 -- de bebeluș în brațele sale. Și, deși ea nu îl vrea, el se pare că nu-și dorește altă mamă în afară de Natasha. 🙂

7. Wolf like me (2022) -- Amazon Prime Video

wolf like me seriale noi 2022
Un serial nou de comedie cu Isla Fisher și Josh Gad în rolurile principale care te va cuceri prin naturalețea cu care este jucat, chimia dintre personaje și umorul de care debordează. Premisa este pur și simplu nebună -- veți vedea, nu vrem să facem spoilere, dar, în mod suprinzător, scenariștii și actorii reușesc să o instrumentalizeze incredibil de bine. Verdict: un miniserie haioasă, cu personaje foarte lipicioase 😀 A fost deja reînnoit pentru un al doilea sezon.

8. The Tourist / Turistul (2022) -- HBO Max

the tourist seriale noi 2022
E un serial nou BBC de tip thriller super distractiv, pe care îl poți vedea pe HBO Max, cu actorul din Fifty Shades of Grey în rolul principal, Jamie Dornan. Noi am tot ocolit serialul, nefiind foarte convinși până acum de talentele lui Jamie :D. Într-un final am apăsat play și nu l-am mai lăsat “din mână” până la final. 🙂 Jamie Dornan joacă rolul unui irlandez amnezic, trezit într-un spital din Australia, urmărit de moarte la fiecare pas. Înainte s-o pățească, trebuie să descopere cine este, pentru a avea o șansă la supraviețuire.


9. Anatomy of a scandal -- serial nou Netflix


LYTE video

Bazat pe romanul cu același nume, Anatomia unui scandal spune povestea unei investigații care îl are în centru pe James Whitehouse (Rupert Friend), politician britanic acuzat de viol. Soția lui, jucată de Sienna Miller este convinsă în primă fază de inocența lui. Dar lucrurile se schimbă repede. Serialul este gândit ca o antologie -- fiecare sezon va documenta cazuri diferite în care membri ai societății britanice înalte se sustrag regulilor doar pentru că sunt privilegiați.

Dacă mai aveți nevoie de un argument în plus pentru a urmări acest serial nou -- este co-creat de nimeni altul decât David E. Kelley, care și-a pus semnătura pe seriale de la Ally McBeal până la Big Little Lies (cu Nicole Kidman și Reese Witherspoon în rolurile principale) și The Undoing (serialul cu Hugh Grant și Nicole Kidman) -- ultimele două seriale de succes HBO.

E un serial nou Netflix.

10. Starstruck / O întâlnire fascinantă -- serial nou de comedie romantică HBO Max

starstruck seriale noi 2022 hbo maxStarstruck e un serial nou BBC -- și cu asta cred c-am spus totul -- preluat de HBO Max. Nu am mai văzut un serial de comedie, unde mai pui că e și romantic, atât de fresh, atât de bine jucat și atât de simpatic de la Fleabag încoace. (Dacă nu ai apucat încă să vezi Fleabag, nu-l rata.)

Jessie e o tânără deșteaptă și cam rotunjoară din Noua Zeelandă care trăiește în Londra. La o petrecere de Anul Nou se cuplează cu Tom Kapoor. A doua zi dimineață realizează că tipul este nimeni altul decât un actor faimos 🙂 Și de aici apar tot felul de complicații, cam ca în stilul Notting Hill, cu Julia Roberts și Hugh Grant. Doar că acum rolurile sunt inversate: el este o celebritate, în timp ce ea lucrează ca dădacă și într-un cinematograf.

E un serial preluat de curând de HBO Max în grila sa, dar care are deja două sezoane. Ca întotdeauna primul sezon e mai bun decât al doilea. De neratat, zicem noi 😀

Vezi trailerul Starstruck

11. Fideli (2022) -- serial nou de tip dramă, produs de Netflix
fidelity seriale noi

E unul dintre cele mai bune seriale italiene pe care le-am văzut. La fel ca și Anatomia unui scandal, acest serial nou Netflix este tot adaptarea unei cărți. Un roman care a făcut furori în Italia, un best-seller care a generat o întreagă dezbatere în societatea italiană despre ce înseamnă fidelitatea în cuplu. Serialul nu e neapărat o producție romantică, dar este un serial care analizează până în cele mai mici gesturi relația de cuplu, atracția fizică dintre cei doi dar nu numai și flirtează cu trădarea. Serialul analizează, dar deloc teoretic așa cum ar putea suna din alegerea cuvântului “analiză”. Din contră, e o producție cât se poate de vie și senzuală.

Carlo este scriitor și profesor de scriere la o universitate, în timp ce ea, Margherita, este agent imobiliar. El pare că și-a epuizat puterea de creație, dar una dintre studente începe să se apropie de el. De aici apare încet-încet ideea de trădare din partea Margheritei. Nu vă spunem mai multe ca să nu vă stricăm plăcerea de a-l urmări.

12. Julia (2022) -- serial nou de comedie HBO Max

julia seriale noi 2022Vrei să încerci un serial plin de viață și relaxant în care se face anatomia primului show TV de gătit din istoria televiziunii? Julia este Julia Child, o americancă plimbată prin Franța, unde a descoperit deliciile bucătăriei franțuzești. E o tipă trecută de prima tinerețe, cu o voce ciudată, înaltă și solidă, dar care reușește să treacă testul ecranului și să creeze primul show de gătit.

Noi am urmărit “pe nemestecate”, ca să zicem așa, primele trei episoade. Ca apoi să savurăm în liniște celelalte 5 episoade. Pentru gurmanzi, fiecare episod are ca titlu numele unui fel de mâncare în jurul căruia gravitează întâmplările din cele 45-50 minute ale episodului: Omelette, Coq au Vin, Boeuf Bourguignon etc. 🙂

Poți să vezi aici trailerul Julia.

13. Ghid astrologic pentru inimi frânte -- al doilea sezon lansat pe Netflix


un ghid astrologic pentru inimi frante_seriale noi 2022Mai avem pentru voi un serial nou italienesc. 😉 Al doilea sezon al simpaticului serial de comedie Ghid astrologic pentru inimi frânte a fost lansat în martie de Netflix. Dacă nu știai de această comedie romantică îți recomandăm să-l încerci când vrei o seară relaxantă.

În centrul poveștii este Alice Bassi, o femeie singură de 30 și ceva de ani, care lucrează ca asistentă de producție TV. Alice e foarte creativă, dar va reuși să-l câștige de partea ei pe noul ei șef, șarmantul și discretul Davide Sardi?

O comedie romantică bazată pe romanul cu același nume de succes în Italia care te va distra. Mai mult, te vei atașa de personajele principale, pentru că sunt bine scrise, emoționante și chiar credibile.

14. Minx -- serial nou de comedie HBO Max

minx serial nou 2022 hbo maxLansat la jumătatea lunii martie 2022 de HBO Max, Minx este tot un serial de comedie. Și încă unul reușit. Dacă până de curând ne plângeam că nu mai găsim comedii simpatice, iată că producătorii ne propun în 2022 atât cu filme noi, cât și seriale noi de comedie care merită timpul nostru.

Minx e un serial care te transportă rapid în anii ’70 și nu te mai lasă să pleci de acolo. Datorită personajelor bine construite, scenografiei impecabile și, bineînțeles, a poveștii bine închegate. O feministă cu idei mari și multe cărți citite la activ își dă mâna cu un editor de reviste deochiate pentru a crea prima revistă erotică pentru femei 🙂 Contrastul dintre idealista Joyce și restul echipei din editură va conduce la nenumărate situații amuzante, spre deliciul nostru.

15. Landscapers -- serial nou detectivist HBO


landscapers seriale noi hboE un serial investigativ care reușește să aducă un suflu nou genului, ceea ce e remarcabil, având în vedere numărul semnificativ de seriale polițiste și detectiviste care se lansează în fiecare an.

Landscapers are la bază povestea adevărată a cuplului William și Patricia Wycherley și a morții suspecte a părinților celei din urmă. Crima celor doi este descoperită la distanță de mai bine de 10 ani, în 2012. Serialul este un whodunit în care versiunea morții celor doi se schimbă de câteva ori în fiecare episod și care nu te lasă să te oprești din privit. Cele două personaje, jucate de super actori britanici, Olivia Colman și David Thewlis, sunt de o ciudățenie memorabilă. Serialul își construiește misterul cu măiestrie, dar și cu tușe de umor negru, care îl aduc în lista noastră cu recomandări de seriale noi.

16. Inventing Anna -- serial nou Netflix din februarie 2022Inventing anna seriale netflix 2022

Escrocii și poveștile lor ne fascinează. Vă mai amintiți de Leonardo di Caprio în Catch me if you can? Ne fascinează tabu-ul unui astfel de comportament, în care oameni fără competențe, cu un trecut dubios, ajung să pozeze cu succes în cineva care nu sunt. Dar mai mult, ne fascinează cum oameni de bună credință ajung să îi creadă și să le încredințeze proprii bani, ba chiar și viața.

O producție nouă Netflix, Inventing Anna este despre o tânără escroacă, star Instagram, care a păcălit oameni din cercurile cele mai bogate ale Manhattanului, escrocându-i de sute de mii de dolari. Povestea serialului pleacă de la un caz real, documentat în ziarele americane, și care continuă încă în justiția americană…

Creatoarei serialului e nimeni alta decât Shonda Rhymes, cea care este în spatele unor seriale precum Bridgerton, Grey’s Anatomy, How to get away with murder sau Scandal. Talentul Shondei de a crea seriale care-ți intră pe sub piele și te țin țintuit de canapea este evident. La fel s-a întâmplat și cu Inventing Anna, lucrat la filigran și jucat impecabil.


17. Însoțitoarea de zbor/ The Flight Attendant -- sezon nou lansat pe 21 aprilie 2022 -- HBO 

insotitoarea de zbor sezonul 2 2022 seriale bune

La o zi după ce ultimul episod din primul sezon avusese premiera, HBO Max a anunțat reînnoirea serialului de succes cu un nou sezon, pe care l-a lansat în 2022.

Dacă vrei să vezi un serial antrenant și distractiv, serialul Însoțitoarea de zbor e un candidat perfect. Este ceea ce se numește pulp fun, adică nu vă așteptați la nu știu ce subtilități și probleme existențiale dezbătute în The Flight Attendant, dar e atât de bine făcut încât distracția e garantată. Noi așteptăm cu sufletul la gură apariția fiecărui episod.

Un argument în plus? Dacă ești fan Big Bang Theory, trebuie neapărat să-l vezi, pentru că în rolul principal joacă Kaley Cuoco, care face același rol ca și în Big Bang Theory, de tipă dintr-o bucată și cam împrăștiată. Doar că aici este stewardesă și este într-o cursă contra cronometru cu un ucigaș plătit, dar și cu FBI.

18. Timpul recâștigat -- dramă romantică Netflix

the time it takes seriale spaniole netflixE unul dintre cele mai bine construite și romantice seriale noi. Timpul recâștigat e un serial spaniol Netflix despre dragoste și, mai ales, prima dragoste 🙂 O miniserie de 10 episoade scurte, dar intense. În fiecare episod un minut este despre starea actuală a relației dintre doi foști îndrăgostiți, în timp ce celelalte 10 minute îi arată pe cei doi cât de fericiți și îndrăgostiți erau înainte de despărțire… Timpul recâștigat e un serial în care nicio replică sau scenă nu sunt în plus, oferind o imagine intimă asupra relațiilor actuale de dragoste. Merită văzut 😉


Bridgerton -- sezonul 2 

bridgerton seriale de dragoste

Știm că dacă ai văzut primul sezon, de abia îl aștepți pe al doilea 🙂 Și noi l-am așteptat, pentru că suntem cel mai probabil cu toții de acord că Bridgerton e cel mai romantic serial pe care l-am văzut în ultimii 3-4 ani. Deși nu poți să nu te uiți la el dacă ai văzut primul sezon din Bridgerton, al doilea sezon nu ne-a convins la fel de mult ca primul… Și asta probabil pentru că personajele principale, Anthony Bridgerton, fratele lui Daphne, și Miss Sharma -- cea de care e interesat amoros, nu au aceeași chimie pe ecran ca personajele din primul sezon…. 🙁

Pentru cei care nu au văzut încă primul sezon, ce vă oferă Bridgerton? E un serial romantic de epocă în stilul adaptărilor după Jane Austen, despre lumea aristocrată din Anglia secolului al XVIII-lea, cu haine superbe, baluri, lorzi și duci galanți și ducese elegante. Dar, cu un twist. Pentru că serialul nu e o producție BBC, ci o producție Shonda Rhymes, creatoarea Grey’s Anatomy. Așa că așteaptă-te la o interpretare fresh a ideii de serial romantic de epocă.

Toate cele 8 episoade ale serialului creat pentru Netflix, se prizează unul după altul fără întrerupere :).  Singurul minus: e un pic cam soapy. Dar, dincolo de asta, tensiunea romantică și senzuală dintre cele două personaje principale, interioarele impresionante, distribuția excelentă, dar mai ales scenariul foarte bine închegat te vor transporta într-o lume a intrigilor de dragoste și a aranjamentelor pentru căsătorii mai mult sau mai puțin inspirate. O notă în plus este dată de faptul că Bridgerton este adaptarea seriei de romane de mare succes a Juliei Quinn, ceea ce dă mai multă adâncime personajelor și tensiunilor portretizate.

Daphne este fiica familiei Bridgerton, ce trebuie să își facă ieșirea în lume pentru a-și aranja căsătoria în noul sezon de baluri de la Londra. Simon este un lord anti-social venit cu treburi în lumea superficială a Londrei, de care și-ar dori să scape cât mai repede. Cu cine va reuși să se căsătorească Daphne, pe când Simon va reuși oare să scape de urzelile mamelor de fete singure? 🙂

Poți vedea aici teaser-trailerul noului sezon Bridgerton.

BONUS -- Mai jos vei găsi 10 seriale lansate anul trecut pe care ți le recomandăm dacă nu le-ai văzut deja:

1. Scenes from a marriage (2021)

scenes from a marriage seriale noiE o ocazie cu care ca privitori de TV nu ne întâlnim prea des: aceea de a vedea o operă de artă adevărată sub forma unui serial TV. În plus, e ocazia de a vedea doi actori jucând roluri pe măsura talentului lor. Jessica Chastain și Oscar Isaac te vor absorbi cu ușurință în această poveste despre căsătorie, intimitate, zbaterile și incertitudinile fiecăruia…

O adaptare a serialului cu același nume din 1973 al marelui regizor Ingmar Bergman, Scenes from a marriage este replica pe care o oferă HBO-ul rivalului Netflix pentru filmul Marriage Story/Poveste despre căsnicie, producția câștigătoare de Oscar cu Scarlett Johansson și Adam Driver în rolurile principale.

E un serial nou pe care-l găsești pe HBO.

2. On the verge (2021)

on the verge seriale noi

În paralel cu Scenes from a marriage îți recomandăm să vezi On the verge, un serial nou de comedie Netflix care va face contrapondere cu succes la greutatea primului serial. Actrița franceză Julie Delpy, pe care o știi sigur din trilogia Before (Before sunset, Before sunrise, Before midnight), joacă și e în același timp creatoarea acestui serial despre viața a patru femei din Los Angeles.

E un serial de comedie mai deștept, fresh și simpatic față de multe altele din ultimii ani și, aș zice, mai îndrăzneț, poate tocmai pentru că e scris de o franțuzoaică. Toate cele patru actrițe din rolurile principale sunt excelente, cu o mențiune specială pentru Elisabeth Shue.
3. Șefa de catedră (The Chair) -- 2021

The Chair_serial nou 2021O comedie fresh și cu observații acide despre viața academică din Statele Unite și de oriunde, cu excelenta Sandra Oh în rolul principal. Ea este noua șefa de catedră de limba engleză într-o universitate americană, dar interesele ei amoroase intră repede în conflict cu interesele academice și nu numai. E un serial care se vede ușor, nu doar pentru că e foarte bine scris, dar și pentru că episoadele sunt foarte scurte, în jurul a 30 minute.

Găsești acest serial nou pe Netflix.

4. Master of None (sezon nou 2021)

masters of none seriale noiUn sezon nou al unuia dintre cele mai bune seriale Netflix. Nu te aștepti de la un serial scris de un comediant să ajungă atât de profund, dar noul sezon din Master of None e dovada unei maturități artistice surprinzătoare. Cu multă empatie pentru personaje, comediantul Aziz Ansari spune povestea unui cuplu alcătuit din două femei ce încearcă să aibă un copil.

Tema centrală a serialului din primele sezoane, cea a poveștilor de cuplu, rămâne, la fel ca și modul de a spune povestea, cu trimiteri către cinematografia europeană (cu un alt mod de a tăia secvențele, cu mai multă răbdare pentru scene și cu tăceri cu semnificație). Dar Aziz Ansari abia dacă mai apare în acest sezon, iar umorul devine mai negru.

Primele sezoane din Master of None sunt un serial cu idei și glume proaspete despre relații în general. Fie că vorbim despre prieteni, iubiți sau părinți. Master of None îl are în rolul principal pe comediantul și actorul Aziz Ansari, de origine indiană. Prima serie, din 2015, a urmărit experiențele în New York ale unui actor. Diversele ipostaze haioase îl aduc pe Dev (Aziz Ansari) să își reevalueze părerile pe care le avea despre viață. A doua serie, din 2017, are loc în Italia. Și se concentrează pe relația cu italiancă Francesca. Al treilea sezon nu-l mai are în centru pe Dev, ci un personaj secundar din celelalte două sezoane.

Îl poți vedea pe Netflix.

5. Halston (2021)

halston seriale noiNu ne mai surprinde să vedem seriale în care joacă actori de box-office. Halston e un miniserial cu 5 episoade în care rolul principal e interpretat de nimeni altul decât Ewan McGreggor. Carisma lui Ewan McGreggor mai că sparge ecranul în această mini-serie. Atmosfera de succes și aerul că orice poate deveni posibil din primele episoade sunt urmate de decădere și căutări fără răspuns, care nu reușesc să ofere prea mare profunzime personajului central. Dar serialul merită oricum văzut pentru Ewan McGreggor, hainele superbe și pentru puțină istorie a New York-ului din anii disco.

Până la acest serial probabil mulți dintre noi nu vor fi auzit de acest creator american de haine -- Halston, cu o viață atât de spectaculoasă în anii ’60 și ’70, fiind unul dintre prezențele constante de la Studio 54, clubul de noapte care atrăgea unele dintre cele mai interesante personalități ale epocii, printre care Andy Warhol.

Îl poți vedea pe Netflix.


6. Sex Education -- sezon nou în 2021

sex-education-season-3-seriale noi 2021Dacă ați văzut deja primele două sezoane și vă întrebați dacă noul sezon e comparabil cu primele două, răspunsul e un da răspicat. Și acest sezon e la fel de simpatic și amuzant, dar e chiar mai deochiat decât primele două sezoane.

Sex Education a fost reînnoit de Netflix pentru un nou sezon încă de la începutul anului trecut, doar că din cauza pandemiei filmările au fost amânate. Un serial britanic ușor, la care să te relaxezi, dar care pune pe tapet probleme reale. Personajele principale sunt câțiva adolescenți cu probleme tipice: prima iubire, sudarea celor mai bune prietenii, primele relații intime.

Dar ce faci când ești adolescent și mama ta este sexolog și are obiceiul să vorbească foarte pe șleau despre intimitatea ta? Te vei simți stingherit, dar poate toate cunoștințele aflate de la mama ta te vor ajuta să ajungi chiar tu sexologul școlii… E un serial pentru adolescenți, dar o să-ți placă și dacă ești adult. 🙂 Mama sexolog e jucată super bine (cum altfel 🙂 ) de Gillian Anderson (o știi sigur din X-Files).

7. Into the night / În negura nopții -- sezon nou în 2021

Into-the-Night-seriale sf noiCum ai funcționa ca persoană dacă ai supraviețui unui eveniment apocaliptic? Ai reuși să te capacitezi știind că ești singurul în viață din familia ta? Cum ai face față noilor circumstanțe? Ai călca peste cadavre ca să reușești să trăiești mai departe? Sau s-ar respecta în continuare regulile morale?

Primul serial belgian produs pentru Netflix este unul apocaliptic în care aproape că uiți că urmărești un SF și ești transpus total într-un thriller în această cursă contra-cronometru cu Soarele. Da, cu Soarele, a cărui lumină a devenit ucigașă și a exterminat deja mare parte din omenire. Printr-un concurs de împrejurări, mai mulți pasageri într-o cursă aeriană ajung să fugă de soare, zburând în jurul Pământului pentru a se păstra mereu în noapte.


Conflictul este la ordinea zilei între supraviețuitori și lipsa de încredere unul în altul îi conduce la erori care îi costă viața pe unii dintre ei. Vor reuși să găsească o soluție pentru a se opri din această cursă care pare fără sfârșit?

Nu vă povestim nimic din al doilea sezon ca să nu vă facem spoiler, în cazul în care nu ați văzut prima serie deja.

8. Lucifer -- ultimul sezon în 2021

lucifer-seriale netflix

Serialul de fantezie -- crimă -- comedie care face furori de câțiva ani și care nu mai are nevoie de nicio prezentare și-a lansat în septembrie ultimul sezon. Tot serialul e disponibil pe Netflix.

Aceasta e propunerea nostră de seriale noi din 2022, până acum.

Vezi și

Top 37 seriale bune din 2021 și 2020

10 Filme noi Netflix pe care merită să le vezi

1 COMENTARIU

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here