23 Filme de Oscar Netflix, multe cu Oscar pentru cel mai bun film

0
23908
film de oscar netflix

De ce filme de Oscar Netflix?  Pentru că uneori nu avem timp să experimentăm, nu avem timp să fim dezamăgiți, să încerci încă un film și tot așa. Vrei să mergi la sigur și să vezi filme premiate Netflix.

Noi ți-am pregătit 23 producții pe care ți le recomandăm, multe câștigătoare ale premiului Oscar pentru cel mai bun film. Mai precis 8 dintre ele. Poate de unele nu știai că sunt câștigătoare de Oscar sau de altele nu știai că sunt pe Netflix, iar pe altele nu ai apucat să le vezi la cinematograf la momentul lansării. Ei, bine, acum le poți urmări la ce oră vrei, din confortul propriei canapele/pat/fotoliu. 🙂

1. Bombshell / Bombshell: Scandalul (2019)

bombshellBombshell e povestea magnatului de presă Roger Ailes, cel care a creat Fox News. El e acuzat de jurnaliste și prezentatoare de la Fox News de agresiuni sexuale greu de cuprins cu mintea în secolul nostru. Filmul e interesant și bine jucat. Trei super actrițe interpretează rolurile principale. Margot Robbie, Nicole Kidman și Charlize Theron – ultima aproape de nerecunoscut prin transformarea facială, astfel încât să semene cu news anchor-ul Megyn Kelly.

O altă opțiune pentru aceeași poveste din Bombshell este mini-seria The Loudest Voice de pe HBO, cu Russell Crowe în rolul lui Roger Ailes.

Bombshell a câștigat Oscarul pentru cel mai bun machiaj – cu adevărat remarcabil, cum spuneam, pe Charlize Theron aproape că nu o recunoști, în timp ce Charlize Theron și Margot Robbie au fost nominalizate la Oscar pentru rolurile din Bombshell.

 

2. The Big Short / Brokerii apocalipsei (2015)

The-Big-Short- filme bune netflixE posibil să faci un film haios, antrenant, care să-ți dea o stare de bine despre criza financiară din 2008-2009? 🙂 Da, este posibil și deja s-a făcut. Este The Big Short, o comedie-dramă care reușește să explice concepte financiare complicate și să te distreze în același timp.

Cu un scenariu adaptat după o carte, care prezintă cum s-a întâmplat criza financiară din State din 2008, The Big Short urmărește biografiile mai multor executivi de pe Wall-Street. Cele trei povești paralele se desfășoară în paralel până ajung să se intersecteze. Fiecare dintre cele trei are la bază specialiști în finanțe care intuiesc căderea piețelor financiare, plecând de la criza pieței imobiliare din SUA. Așadar, nu-l ratați pe Netfli, mai ales că are o distribuție stelară (Christian Bale, Steve Carell, Ryan Gosling, Brad Pitt și mulți alții). Noi ne-am făcut deja un obicei de a reveni la el periodic, cu aceeași plăcere, așa cum o facem și cu alte filme bune din ultimii ani. Îl poți vedea pe Netflix.

The Big Short a câștigat meritat premiul Oscar pentru cel mai bun scenariu adaptat în 2016, dar a fost nominalizat și la cel mai bun film, cea mai bună regie, iar Christian Bale a fost nominalizat la Oscar pentru prestația excepțională – cum altfel…

3. Mank (2020) 

mank-mank filme netflix 2020Vrei un bilet către o călătorie în timp în strălucitorul și creativul Hollywood în anii lui de glorie? Atunci Mank e biletul pe care îl cauți.

Mank a pierdut în 2021 premiul Oscar pentru cel mai bun film în favoarea Nomadland, dar a câștigat totuși două statuete, cea mai valoroasă fiind pentru cea mai bună cinematografie/imagine. Dar filmul merită văzut și pentru interpretările extraordinare. Începând cu rolul lui Gary Oldman, până la Amanda Seyfried și Lily Collins.

Mank nu e prima producție Netflix din 2020 care e o reverență la Hollywoodul din Epoca lui de Aur. Cu un dialog extraordinar de deștept, acid și haios și interpretări remarcabile, Mank este un film biografic care îl urmărește pe scenaristul Herman Mankiewich în procesul creativ prin care s-a născut povestea unuia dintre cele mai bune filme făcute vreodată, Cetățeanul Kane/Citizen Kane.


Filmul este regizat de David Fincher, cunoscut pentru Se7en, Zodiac, Fight Club, The Curious Case of Benjamin Button (pe multe dintre ele le găsești pe Netflix) și altele, după un scenariu scris de tatăl acestuia. Planul inițial al lui David Fincher era să îl filmeze imediat după The Game, din 1997, dar filmul a ajuns să vadă lumina zilei de abia în 2020.

4. Doctor Zhivago (1965) 

Unul dintre cele mai frumoase și emoționante povești de dragoste spuse vreodată pe marile ecrane, Doctor Zhivago, este acum pe Netflix.  In ecranizarea romanului lui Borris Pasternak personajele principale încercă să supravieţuiască între două lumi, Rusia Taristă care se prăbuşeşte şi Rusia comunistă în care visătorii ca Iuri şi Lara nu-şi găsesc locul. In mijlocul unui peisaj îngheţat, povestea de dragoste dintre cei doi protagonişti pare să fie singura sursă de căldură.

Omar Sharif și Julie Cristie sunt cei doi îndrăgostiți, dar ei nu au fost premiați cu Oscar pentru performanțele din acest film. Doctor Zhivago a primit 10 nominalizări la Oscar, din care a fructificat cinci, cel mai valoros fiind cel pentru scenariu adaptat.

5. 1917 (2019)

1917-speranta-si-moarte-filme de razboi

Nu știu dacă sunteți la fel ca noi, dar în general noi ocolim filmele de război. Prea multă dramă umană… Dar pe 1917 l-am văzut și ne bucurăm că am făcut-o. E genul acela de film care te absoarbe complet în poveste, mai ales că aici avem de a face cu o cursă contra cronometru prin liniile inamice. Dar mai mult de atât, 1917, în ciuda faptului că este despre război, este și despre ce avem mai profund ca oameni, despre camaraderie, loialitate, bunătate.

Considerat unul dintre cele mai bune filme ale anului 2019, drama de război 1917: Speranță și moarte a primit nu mai puțin de 10 nominalizări la premiile Oscar. Doi soldați britanici trebuie să transmită în timp record și traversând liniile inamice un ordin de anulare a unui atac sortit eșecului, în care ar fi murit 1600 de soldați.

Filmul este regizat de Sam Mendes (cunoscut pentru American Beauty) și e bazat pe fapte reale. Mai exact pe amintirile din război ale bunicului din partea tatălui al lui Sam Mendes 🙂 Iată cum povestirile bunicilor pot lăsa amprente în memoria nepoților și se pot transforma la ani distanță în filme inspirate din fapte reale.

Din 10 nominalizări la Oscar, inclusiv pentru cel mai bun film, cea mai bună regie și cel mai bun scenariu, 1917 și-a însușit 3, cel mai valoros fiind cel pentru imagine.

6. The Constant Gardener / Prietenie absolută (2005)


The Constant Gardener_filme netflix de oscar_E un thriller intim care s-ar putea să-ți fi scăpat, poate din cauza titlului mai puțin inspirat, sau a subiectului mai dur. Este vorba despre mafia medicamentelor din țările din Lumea a Treia. Povestea este un du-te-vino între scene care spun povestea din prezent, în care Ralph Fiennes încearcă să descâlcească ițele acestei mafii, cu scene din trecut, despre relația și afecțiunea dintre cei doi. Cei doi sunt Ralph Fiennes, un mic diplomat din Africa și Rachel Weisz, activistă Amnesty International.

Noi zicem că e un film de Oscar Netflix care merită (re)văzut. Argumentele sunt atât nominalizările la Oscar (pentru cel mai bun scenariu adaptat, montaj, cea mai bună muzică), plus Oscarul câștigat de Rachel Weisz pentru interpretare, cât și faptul că filmul a fost filmat la fața locului, în Kenya (ceea ce oferă un plus de autenticitate și exotism), dar și faptul că este o adaptare după un roman de John Le Carre – cunoscut pentru super cărțile de mister și spionaj semnate, mult mai adevărate și complexe față de alte romane, ca de exemplu ale lui Ian Fleming, cel cunoscut pentru crearea personajului James Bond.

Vezi trailerul The Constant Gardener.

7. Zero Dark Thirty (2012)

După Oscarul câștigat în 2010 pentru The Hurt Locker, prima regizoare din istorie care a primit acest premiu – Kathryn Bigelow se întoarce cu filmul Zero Dark Thirty. Nu renunță la tematica istorică și reprezentarea violenței nici de data aceasta și tratează povestea uciderii celui mai căutat terorist din lume, Osama Bin Laden, liderul Al-Qaeda. 

Deși primul impuls când auzi subiectul este să îl ocolești, Zero Dark Thirty este un film de acțiune altfel decât te-ai aștepta: în modul în care curge, în modul în care violența este filmată “în toată splendoarea” fără accente moralizatoare, dar și fără efecte și montaje hollywoodiene.

Pentru realizarea acestui film, Bigelow și jurnalistul american Mark Boal, co-scenaritul filmului, au avut la dispoziție documente oficiale clasificate despre urmărirea lideului Al Quaeda. De asemenea, i-a avut drept consulanți chiar pe câţiva dintre soldaţii implicaţi în misiune. Vezi trailerul Zero Dark Thirty.

A câștigat un singur Oscar, pentru mixaj de sunet, dar a fost nominalizat inclusiv pentru cel mai valoros Oscar, cel pentru cel mai bun film al anului 2012.

8. Monster 

O recunoașteți? Mulți actori trec prin transformări incredibile pentru roluri, se îngrașă, slăbesc zeci de kilograme. Actrițele mai puțin. Dar Charlize Theron, pentru acest rol și pentru faima eternă de a primi un premiu Oscar 🙂 s-a îngrășat aproximativ 15 kilograme. Este practic de nerecunoscut în acest rol nu doar la nivel fizic, ci și ca interpretare. Și, binemeritat, a venit și Oscarul 🙂

În film Charlize Theron interpretează o femeie care, după abuzuri și o viață dificilă se transformă în criminal în serie…

Monster e unul dintre multele filme premiate de pe Netflix apărute de curând în grilă.

9. The Revenant (2015) 


the revenant cele mai bune filme netflixDupă ce veți vedea prin ce trebuie să treacă personajul lui Leonardo DiCaprio în acest film, orice problemă o să vi se pară floare la ureche. 🙂 Epic, feroce, intens, implicat total pentru a spune povestea eroului principal, fără compromisuri. Sunt doar câteva adjective care pot descrie acest film, dar și jocul actoricesc al lui Leonardo DiCaprio. 

Acțiunea are loc în anul 1823 în America de Nord, iar în centrul ei se afla Hugh Glass (Leonardo DiCaprio). Hugh Glass este membru al unei expediții în Munții Stâncoși, unde este atacat de un urs grizzly și rănit grav. Căpitanul grupului lasă în urmă trei oameni (personaje interpretate de Tom Hardy, Will Poulter și Domhnall Gleeson), pentru a-i ține companie în ultimele clipe de viață și pentru a-i săpa mormântul.

Dar, de frica să nu fie prinși de indieni, cei trei îi iau lui Glass armele și echipamentul și îl abandonează. Eroul reușește să supraviețuiască și se târăște, deși mutilat, mai bine de 300 de kilometri prin sălbăticie, motivat fiind de planurile sumbre de răzbunare pe cei care l-au părăsit. Urmărește și trailerul The Revenant. Îl poți vedea pe Netflix.

The Revenant a primit un număr record de nominalizări la Oscar, nu mai puțin de 12, din care a câștigat trei premii. Leonardo DiCaprio a primit statueta pentru rolul său, Alejandro Inarritu a primit Oscarul pentru regie, iar Emmanuel Lubezki pentru imagine.

10. Roma (2018)

roma filme frumoaseDe ce ai face un film alb-negru atunci când avem 10 milioane de culori, nuanțe care să ne bucure ochii? Pentru că are o altă semnificație și pentru că poți compensa pentru aceasta în mult mai multe feluri, după cum demonstrează splendid următorul film. Roma este un film de dramă, mexican din 2018 și urmărește viața unei menajere dintr-o familie de clasă mijlocie, ca o abordare semi-autobiografică a regizorului. Filmul a primit aprecieri universale, fiind considerat de mai mulți critici drept cel mai bun film din 2018.  A fost de altfel nominalizat la 10 premii Oscar, dintre care le-a câștigat pe cel mai bun film străin, cea mai bună regie și cea mai bună cinematografie.

Primele imagini aduc un flux natural de viață – apă, piatră, aer – prezentându-ne, de asemenea, conceptul de micro din macro. O mare parte din Roma repetă acest concept al poveștii personale pe fundalul uneia mai mari – fața din mulțime, povestea umană în contextul unei societăți. Regizorul adoptă un stil vizual fascinant prin faptul că rareori folosește prim-planuri, ținându-ne la distanță de personajele sale și permițând detaliilor lumii din jurul lor să prindă viață. Atenția ți se poate plimba de la un detaliu la altul, aducându-te mai aproape de atmosfera acelui loc în anii 70.

Filmul este remarcabil de episodic – atât de mult încât lipsa unei continuități narative clare poate dezamăgi – însă este conceput pentru a te scufunda, pentru a te transporta în acea lume, iar cei care rămân cu el vor fi recompensați. 

11. Dunkirk (2017)

dunkirk filme de razboi

E un film istoric care face parte din subgenul filmelor istorice despre război. Ba chiar e cel mai bun film de război din ultimii muuulți ani. O dramă super bine dozată, care îți ridică adrenalina la cote aproape insuportabile. Aproape simți că ești și tu pe front, alături de ceilalți soldați…

După ce a devenit faimos datorită unor filme precum InterstellarInception şi The Dark Knight, regizorul Christopher Nolan s-a inspirat de data aceasta dintr-un moment istoric – evacuarea soldaţilor aliaţi din calea naziştilor. Deşi a avut loc în primele luni ale celui de-al Doilea Război Mondial, acţiunea spectaculoasă a decis rezultatul marelui război.

Inspirându-se din ceea ce a fost numit miracolul de la DunkirkChristopher Nolan a condus povestea dramatică a trupelor aliate înconjurate de inamici spre zona thrillerelor. Aşadar, în locul unui reprezentant tipic din categoria filme de război, vei urmări mai degrabă o poveste cu suspans, în care personajele trebuie să îndeplinească misiuni grele într-un timp foarte scurt, între 26 mai şi 4 iunie 1940.

În rolurile principale îi vei putea vedea pe actorii Tom HardyCillian MurphyKenneth Branagh și Mark Rylance…

A câștigat din păcate doar 3 premii Oscar (pentru editare imagine și sunet), din cele 8 nominalizări – inclusiv pentru cel mai bun film și cea mai bună regie.


12. La La Land (2017)

La La Land - filme premiate netflix
imagine: Lionsgate Films

Dacă nu îţi place jazz-ul, ai toate şansele să te îndrăgosteşti de el după ce vezi acest musical. Ryan Gosling, în rolul unui pianist îndrăgostit de jazzul de altădată, şi Emma Stone, în rolul unei aspirante la statutul de actriţă cu speranţe de viitor dramaturg, te vor face să visezi la un Los Angeles chic şi feeric, din alte vremuri, cu plimbări la înserat, conversaţii deasupra oraşului fremătător şi poposiri întâmplătoare în barurile cu lumini difuze şi elemente Art Deco.

Dacă nu ești fan musicaluri și ai tot amânat să-l vezi, gândește-te că a câștigat 6 premii Oscar, fiind unul dintre cele mai premiate filme din anul 2017 🙂 În total a avut 14 nominalizări la Oscar. Așa că dă-i o șansă, mai ales că-l găsești la un click distanță pe Netflix.

13. Brokeback Mountain (2005)

Brokeback Mountain_filme netflix de oscar_

Din nou Ang Lee (vezi mai sus) 🙂 Nimeni nu se aştepta ca filmul lui Ang Lee  despre doi cowboy din Wyoming să fie o poveste de dragoste plină de romantism, suferinţă, despărţiri şi regăsiri. Filmul a stârnit controverse la lansarea sa din 2005, părând o trădare a westernului tradiţional, însă de fapt povestea lui Ennis şi Jack nu face decât să aducă sentimente reale printre stereotipurile unui gen artificial, in care feminitatea şi masculinitatea sunt standardizate.

Din cele 8 nominalizări la premiile Oscar, a câștigat 3, inclusiv cele pentru cea mai bună regie și cel mai bun scenariu adaptat, ratându-le la mustață pe cele pentru cel mai bun film, cel mai bun actor, cel mai bun actor în rol secundar și cea mai bună actriță în rol secundar.

14. The Artist (2011) – Oscarul pentru cel mai bun film în 2012


the artist filme frantuzesti
În rolul principal joacă irezistibilul și haiosul Jean Dujardin. The Artist a făcut senzație la momentul lansării și a câștigat cam toate premiile pe care le putea câștiga. A luat Oscarul pentru cel mai bun film, pentru cea mai bună regie, pentru cel mai bun actor în rol principal (Jean Dujardin). Astfel, Jean Dujardin a marcat primul premiu Oscar luat vreodată de un francez la această categorie.
Comedia The Artist e atât de umană și de caldă încât e imposibil să nu vă cucerească. Acțiunea are loc la Hollywood, la sfârșitul anilor ’20 și începutul următorului deceniu. Filmele mute încep să piardă din teren. Iar actorii vedetă trebuie să supraviețuiască trecerii la filmele cu sunet sau să dispară… Jean Dujardin e o astfel de vedetă, care se îndrăgostește de una din actrițele noului val…

15. 12 years a slave (2012) – câștigător Oscar pentru cel mai bun film

12 years a slave filme istorice netflixTwelve Years a Slave este o dramă care se întoarce într-o epocă anterioară abolirii sclaviei în America. Povestea e centrată mai degrabă pe dramă, decât pe acțiune, filmul urmărind povestea suferinței unui bărbat liber din New York-ul anilor 1840. După ce acceptă o ofertă de muncă într-un alt oraș, Northop e răpit și forțat să lucreze pe o plantație din Louisiana pentru următorii 12 ani.

Filmul îi readuce împreună pe Michael Fassbender și regizorul Steve McQueen, cei doi colaborând în trecut la excentricele  Shame și Hunger. Filmul a primit premiul Oscar la categoria Cel mai bun film, un al doilea premiu revenind actritei Lupita Nyong’o (Best Supporting Actress).

Distribuția îi include și pe Brad PittPaul Giamatti (Sideways, Cosmopolis),Paul Dano (Ruby Sparks, Being Flynn) sau pe micuța Quvenzhané Wallis (Beasts of the Southern Wild). Vezi trailerul 12 years a slave sau citește recenzia 12 years a slave

16. No country for old men – câștigător al Oscarului pentru cel mai bun film în 2007

no_country_for old men filme thriller

E una dintre cele mai mari realizări din domeniul filmului din ultimii 20 de ani.  Și probabil cel mai bun thriller al aceleiași perioade. Așa că dacă nu l-ai văzut din diverse motive, ai acum șansa să-l vezi pe Netflix. Nu există țară pentru bătrâni  (2007) nu poate fi ratat nici de cinefili, nici de cei care se uită la filme ocazional. Pentru că nu avem vreme de pierdut cu filme proaste. Thrillerul ăsta o să vă țină lipiți de canapea garantat, fiind o urmărire cum numai în filme putem vedea. Și mai ales în filmele western 🙂

Anton (Javier Bardem) îl urmărește pe agentul de poliție Moss (Josh Brolin), care a fugit cu o valiză de bani. La rândul lor, cei doi sunt urmăriți de un șerif. Povestea pare prea simplă ca să fie bună, dar talentul de a spune o poveste dezvoltat în atâtea și atâtea producții de film de Frații Coen este inegalabil. Până la urmă nici thrillerele clasice ale lui Alfred Hithcock nu se bazau pe povești complicate, dar what a ride sunt filmele lui.


În plus, Javier Bardem e atât de diabolic de rău și periculos încât o să-ți fie greu să-l mai urmărești după în alt film fără să te treacă un fior de frică pe șira spinării. Nu-ți spunem mai mult, doar că Anton are un mod de a ucide oameni care o să-ți trezească niște reacții viscerale și un val de emoții cum nu ai mai trăit de ceva timp la un film. 🙂

Thrillerul western No country for old men a luat 4 premii Oscar: cel mai bun film, cea mai bună regie, cel mai bun scenariu și cel mai bun actor pentru jocul lui Javier Bardem. Vezi o scenă din acest thriller aici.

17. Slumdog Millionaire – Oscar pentru cel mai bun film în 2008

Un film care nu mai are nevoie de nicio prezentare. Dar dacă vrei să-l (re)vezi e bine de știut că se găsește pe Netflix.

18. A Beautiful Mind (2001) – Oscar pentru cel mai bun film

BeautifulMind filme biograficeÎn anumite condiții oricine poate dezvolta o tulburare mintală, chiar și un câștigător al premiului Nobel.

E foarte probabil să cunoști filmul, dar chiar și-așa se cuvine să-l menționăm pentru a fi revăzut. Iar pentru cei care nu l-au vizionat încă le putem da motive să o facă: avem în față povestea unuia dintre cei mai mari matematicieni (John Nash, câștigător al premiului Nobel în Economie), care suferă de schizofrenie. Descoperirile lui în domeniu, mai ales în teoria jocurilor (luarea deciziilor), au un impact asupra vieții noastre de zi cu zi. 

Filmul biografic îi are în rolurile principale pe Russell Crowe în rolul lui Nash și pe Jennifer Connelly în rolul soției, însărcinată în momentul în care primele simptome ale bolii sale devin evidente. 

Pe de-o parte mintea lui sclipitoare îi permite să realizeze lucruri extraordinare și să împingă știința înainte, iar pe de altă parte aceasta îi joacă feste, distorsionându-i realitatea.


Filmele au obiceiul de a reprezenta bolile mintale într-o lumină negativă extremă: de multe ori stereotipul îl înfățișează pe un om ca fiind violent, arătând diferit de oamenii „normali”, tocmai pentru a urmări senzaționalul. Pe când în realitate, lucrurile stau altfel, pentru că aceia care suferă de o tulburare sunt mai des victime decât agresori. Acest film este o excepție pentru că ne arată pur și simplu o boală care face viața complicată, dar nu chiar imposibilă pentru Nash și soția sa.

La final rămâne întrebarea dacă fără nebunia lui, Nash ar fi trăit și apoi ar fi fost uitat? Capacitatea lui de a pătrunde în cele mai dificile zone ale gândirii matematice a venit cumva cu un preț atașat?

19. Forrest Gump (1994) – Oscar pentru cel mai bun film

forrest gump filme noi netflix Comedia-dramă a regizorului Robert Zemeckis din 1994, câștigătoare a 6 premii Oscar, nu mai are nevoie de nicio prezentare. Dacă vrei să (re)vezi un film bun care să-ți readucă încrederea în umanitate, atunci Forrest Gump e pentru tine. Cu Tom Hanks în rolul principal. Îl poți vedea pe Netflix.

20. Lista lui Schindler / Schindler’s List (1993) – premiul Oscar pentru cel mai bun film

Cruciada individuală a lui Oscar Schindler (Liam Neason) de a salva cât mai mulţi evrei din lagărul de concentrare condus de Amon Goeth (Ralph Fiennes), un comandant nazist egomaniac şi foarte zelos, îndreaptă un deget acuzator spre toţi cei care au afirmat că orice rezistenţă din interior în faţa naziştilor ar fi fost imposibilă.

Inspirat dintr-o poveste reală, filmul care i-a adus încă un Oscar lui Steven Spielberg prezintă nu doar oroarea crimelor în masă, a camerelor de gazare, a gropilor comune şi a ucigaşilor fără remuşcări, ci şi o dimensiune a Holocaustului despre care nu se prea vorbeşte : interesele economice care gravitau în jurul sclavilor evrei. Schindler reuşeşte să salveze lucrătorii din propria fabrică mizând pe lăcomia fără margini a birocraţilor şi ofiţerilor nazişti, convinşi că în spatele intenţiilor acestuia nu se află nimic altceva decât dorinţa, perfect normală conform moralei lor distorsionate, de a caştiga cât mai mult cu ajutorul prizonierilor.

21. Gladiatorul – câștigător al Oscarului pentru cel mai bun film în 2000

the gladiator filme de oscar netflixUnul din acele filme de Oscar Netflix care sunt ușor recunoscute de publicul din întreaga lume. Gladiatorul nu mai are nevoie de nicio prezentare, dar e bine de știut că poate fi văzut pe Netflix. După cum vă avertizăm mereu, Netflix poate exclude din lista lui filme fără niciun fel de anunț prealabil. Așa că dacă vreți să-l revedeți, acum poate fi un moment bun.

22. Icarus (2017)


icarus filme oscar netflixE un film documentar, dar se simte ca un thriller. Dacă l-ați ocolit până acum sau dacă nu știați de el, iată câteva argumente pentru care e unul dintre filmele de Oscar Netflix pe care să nu le ratați.

În primul rând, este câștigătorul râvnitului Oscar pentru cel mai bun documentar la cea de a 90a ediție a Premiilor. Icarus a plecat la drum ca un documentar despre dopaj, în care realizatorul apare direct pe ecran cum realizează și documentează toată munca de investigație. E fascinant, intim, mai autentic față de un film thriller sau o dramă de exemplu și tocmai de aceea te va prinde în mreje. Dar, ca în orice investigație, cum îți va spune orice jurnalist sau investigator de orice fel, nu știi unde te vor duce ițele poveștii…

Ițele regizorului Bryan Fogel îl duc la lumea plină de corupție și dopaj controlată politic de Rusia și șeful ei de stat. Mai mult de atât, situația devine cât se poate de critică și periculoasă pentru rusul super simpatic și carismatic care ajunge să divulge toată tărășenia despre cum Rusia e o mașină de dopat fără scrupule…

23. American Factory – documentarul anului 2019

american factory

OK-ok, ai văzut destul de multe filme de Oscar pe Netflix. Dar documentare? Netflix are super mână la producție de documentare bune. Așa că s-ar putea să găsești adevărata măsură a filmelor Netflix nu în cele dramatice, ci în documentarele pe care le-a produs sau distribuit.

Indiferent dacă vrei sau nu să dai o șansă documentarelor, dacă ar fi să vezi un singur documentar, atunci acesta vă recomandăm să fie. Seamănă destul de mult cu un film artistic, pentru că dramatizează destul de mult subiectul. Dar rămâne un documentar în carne și oase. Fabrica americană e prima producție a companiei lui Barack și Michelle Obama și a luat Oscarul pentru cel mai bun documentar în anul 2019.

Povestea și atmosfera se construiesc cu răbdare, ceea ce necesită o mică investiție de timp din partea ta. Dar încet-încet povestea prinde contur și te va prinde și pe tine în mreje.

Documentarul are în centru o investiție chineză în Statele Unite. Un mare producător de parbrize pentru autoturisme din China redeschide o fabrică General Motors. Și angajează în mare parte foștii muncitori ai fabricii. Vei înțelege mai bine atât cultura și societatea americană, cât și pe cea chineză. Diferențele sunt șocante și greu de acceptat de ambele părți, dar umanitatea muncitorilor din ambele țări te va emoționa. American Factory deschide o ușă către realități sociale atât din China, cât și din SUA.

Acestea sunt câteva filme de Oscar Netflix despre care ne-am gândit să-ți spunem. Poate le știi dar nu aflase-i că sunt disponibile pe Netflix, poate nu ai reușit să le vezi la cinematograf la momentul lansării, dar acum din confortul casei tale și după propriul program vei găsi timp să le urmărești. Tu ce filme de Oscar Netflix ai văzut din cele de mai sus sau ai vrea să vezi pe Netflix?

Vezi și

Top 20 filme Netflix inspirate din fapte reale

TOP 10 cele mai bune filme Netflix din 2020

SHARE
Articolul precedent21 thrillere Netflix de văzut în 2022
Următorul articolTop 10 seriale de dragoste Netflix de văzut
mm
Esti liber sa alegi. Dar optiunile sunt aproape infinite si timpul este cea mai valoroasa resursa. De aceea, noi te ajutam sa faci rapid alegeri inspirate, inteligente, personalizate. Ce filme sau seriale noi ti se potrivesc, ce locuri interesante poti sa vizitezi, ce carti noi bune merita citite, ce citate si statusuri inspirationale, cum sa economisesti pentru experientele noi si multe altele.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here