10 Seriale noi Netflix de văzut

0
8324

Netflix lansează practic în fiecare zi seriale noi, dar multe nu sunt reușite sau interesante. Octombrie și noiembrie 2022, însă, au fost două luni bune pentru Netflix. Mai jos veți găsi 10 seriale noi Netflix care merită văzute și care au fost lansate în octombrie și noiembrie 2022.

1. Viitura / High Water (2022)

high water seriale noi netflix__Cel mai bun serial polonez pe care l-am văzut pe Netflix, Viitura / High Water este un serial despre un dezastru natural, o inundație de proporții care a rămas în memoria colectivă a Poloniei. În 2022 se împlinesc 25 de ani de la această inundație, astfel că Netflix s-a hotărât să realizeze acest serial, oarecum în stilul serialului HBO Cernobîl: despre cum lipsa de comunicare, colaborare, înțelegere și respect, dar și incompetența, pot conduce la dezastre păstorite de politicieni și așa-ziși specialiști…

2. Bărbatul din interior / Inside Man (2022)

inside man seriale noi netflix__

Este un mini-serial BBC cu Stanley Tucci și David Tennant în rolurile principale, lansat la finalul lui octombrie pe Netflix. Dacă zici BBC, zici poveste interesantă, personaje bine construite și, în general, zici calitate. Ceea ce se aplică și acestui serial nou Netflix. Un thriller despre natura umană și cum oameni puși în situații limită pot fi în stare de acte greu de imaginat… Iar Stanley Tucci joacă un criminal care, deși încarcerat, își păstrează simțul umorului și inteligența intacte, în rolul unui Sherlock Holmes improbabil.

3. The Crown – sezonul 5 lansat în noiembrie 2022the crown sezonul 5 seriale netflix 2022

Noul sezon din super producția istorică Netflix The Crown a fost lansat în noiembrie 2022. Dacă Peaky Blinders, Ozark și Stranger Things s-au încheiat anul acesta, pentru The Crown sezonul al 5-lea nu va fi ultimul, așa cum poate ne așteptam.

Câteva schimbări de distribuție, așa cum ne-au obișnuit producătorii la trecerea de la un sezon la altul pentru a reflecta trecerea timpului: Imelda Staunton o interpretează pe Regina Elisabeta, în timp ce Dominic West îl interpretează pe Prințul Charles, iar Elizabeth Debicki pe Diana.

Probabil una dintre cele mai cunoscute producții Netflix, „Coroana”, redă, într-o manieră care se vrea obiectivă, viața familiei regale britanice, în timpul domniei reginei Elisabeta a II-a. Costumele, decorul, portretizarea detaliată a personajelor, evenimentele importante din istoria Marii Britanii privite „din spatele cortinei” te îmbarcă într-o călătorie mentală de neuitat și te fac să te simți un membru în toată regula al casei regale.

Vezi și trailer-ul „The Crown”.

4. Dulapul de curiozitati al lui Guillermo del Toro (2022)

Guillermo-del-Toros-Cabinet-of-Curiosities-seriale noi netflix__ Cunoscutul regizor câștigător al Oscarului dă numele acestei antologii horror de 8 episoade, în care fiecare episod spune o poveste diferită, aleasă chiar de el, dar scrisă și regizată de alți autori (ce-i drept, la două dintre ele este și del Toro co-autor, probabil nu s-a putut abține :D). Dar nu te aștepta la un horror în stilul Oglinda neagră / Black Mirror, Dulapul de curiozități / Guillermo del Toro’s Cabinet of curiosities este în stilul noir gothic.

5. The Playlist (2022)


Ai nevoi de puțină inspirație sau motivație? Atunci trebuie să vezi mini-serialul nou Netflix The Playlist, creat de Netflix Suedia, despre povestea succesului aplicației Spotify. Da, sunt la modă filmele biografice din lumea tehnologiei, după The Social Network și producțiile despre Steve Jobs, dar vizionarul antreprenor din spatele Spotify nu este nici Zuckerberg, nici Steve Jobs. E mult mai uman, te poți identifica mai ușor cu el, și tocmai de aceea este cu atât mai inspirațional și motivațional pentru privitori.

La fel ca în celălalt serial suedez lansat de curând pe Netflix, Dispariția din Lorenskog, și în The Playlist fiecare episod spune povestea din perspectiva diferită a unul alt personaj. Artificiul aduce profunzime și nuanțe scenariului, chiar dacă știm deja finalul: impunerea startup-ului suedez Spotify la nivel global.

6. From scratch / De la zero 

E un mini-serial romantic care nu e wow, dar merge pentru atmosferă, despre o dragoste între un italian și o americancă, interpretată de Zoe Saldana. Cei doi se cunosc în frumoasa Italie, iar mare parte din filmări au avut loc acolo, așadar așteaptă-te la scene romantice care au loc pe fundalul unei Italii pitorești. Dacă mai ai nevoie de un argument în plus pentru a-i da o șansă, ei, bine, De la zero se bazează pe o poveste adevărată 🙂

Găsești aici trailerul From scratch / De la zero.

7. Fluturi negri – thriller polițist franțuzesc


Albert Desiderio, un modest pensionar, angajează un scriitor pentru a-i scrie biografia. Povestea pe care o deapănă scriitorului în întâlnirile succesive, care pare una despre iubirea dintre el și Solange, se transformă însă încet în ceva sinistru…

Un thriller polițist franțuzesc, Fluturi negri e un serial care te ține la foc mic, dar constant, reușind să te prindă în mrejele poveștii erotico-macabre destul de repede.

8. Belascoarán – serial polițist super simpatic

belascoaran_seriale noi netflixE tot un serial nou polițist Netflix, dar de o cu totul altă inspirație față de Fluturi negri. Belascoaran e mult mai ușor, într-o combinație de umor și acțiune, plus foarte artistic lucrat. Treceți de numele imposibil de pronunțat (pentru noi), care mai mult te îndepărtează decât îți face cu ochiul, și dați o șansă acestui mini-serial simpatic, cu doar trei episoade. Serialul e realizat după cărțile de succes ale scriitorului Paco Ignacio Taibo, care îl au în centru pe un detectiv din New Mexico-ul corupt până la sânge, din anii ’70.

9. Derry Girls – sezonul 3 lansat în octombrie 2022

derry girls sezon 3 seriale netflix 2022


E unul dintre cele mai haioase seriale din ultimii ani 🙂 Și nu și-a pierdut farmecul nici în acest ultim sezon.

Derry Girls e un serial britanic, cu umor negru englezesc de cea mai bună calitate. Povestea e simplă, serialul e povestea adolescenței lui Erin și a colegelor ei. Cum era oare să fii adolescent în plin conflict civil din Irlanda de Nord în anii ’90? Ca a tuturor adolescenților din toată lumea, dar mai nebună, cu siguranță. Dar nu vă gândiți că e un serial pentru adolescenți, e o comedie reușită binevenită la orice vârstă. De fapt, în Irlanda de Nord, Derry Girls este unul dintre cele mai urmărite seriale din toate timpurile.

10. Notre-Dame

Un mini-serial franțuzesc de tip dramă, despre cum sunt profund afectate viețile unor parizieni în noaptea și în preajma incendiului care a compromis catedrala Notre-Dame, unul dintre simbolurile Parisului.

Vezi trailerul Notre-Dame aici.

Acestea sunt 10 seriale noi Netflix care ne-au plăcut, toate lansate în ultimele două luni de toamnă, octombrie și noiembrie. Sperăm că ai identificat cel puțin un titlu care te atrage 🙂

Vezi și

TOP 10 seriale Netflix din 2022

14 Filme noi Netflix intrate în grilă în ultimele săptămâni

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here