5 Seriale noi Netflix de văzut

0
24993
seriale noi netflix de vazut mai 2023

Netflix lansează practic în fiecare zi seriale noi, dar multe nu sunt reușite sau interesante.  Mai jos veți găsi 5 seriale noi Netflix, plus alte producții care merită văzute și care au fost lansate în lunile anterioare.

1. Fubar (2023) – din 25 mai pe Netflix

fubar seriale noiCe zici de un serial de spionaj cu umor și multă acțiune, cu nimeni altul decât Arnold Schwarzenegger în rolul principal? 😀 😀 Un agent CIA în pragul pensionării se vede nevoit să revină în activitate pentru o ultimă misiune. Serialul urmărește dinamica familială din lume spionilor, cu umor. Poți vedea trailerul Fubar aici.

2. Black Knight / Cavalerul în negru (2023) – a apărut de 2 zile pe Netflix

black knight seriale noi netflixCe zici dacă ai trăi într-un viitor în care curierii ar fi cei mai importanți oameni de pe planetă? 😀 Black Knight e un serial nou Netflix, un SF sud-coreean care reușește să închege bine o poveste distopică.

În 2071, Pământul e devastat de poluarea aerului, iar supraviețuirea omenirii depinde de Cavalerii în negru, un grup de curieri nu tocmai obișnuiți. Doar 1% din populația Pământului a supraviețuit, iar aceștia sunt segregați în pături sociale distincte, cu excepția “refugiaților”, celor care trăiesc de azi pe mâine, nefiind acceptați în nicio castă.

3. Muted / Mut (2023) – din 19 mai pe Netflix

muted seriale noi netflixContinuăm lista cu seriale noi Netflix cu o dramă spaniolă cu ceva inserții de thriller, care apare săptămâna viitoare pe Netflix.

Sergio n-a mai vorbit din ziua în care și-a ucis părinții, în urmă cu șase ani. Acum, o psihiatră încearcă să descopere adevărul conducând o investigație complexă. Poți vedea trailerul Muted pe Netflix.

4. Turn of the Tide / Valurile schimbării (2023) – din 26 mai pe Netflix

turn of the tide seriale noi netflixO dramă portugheză dură și care se anunță captivantă, despre tineri dintr-o comunitate fără perspective, care își pot schimba destinele riscând totul.

O barcă plină cu cocaină se scufundă în apele din Azore, iar Eduardo întrevede o oportunitate riscantă, dar interesantă de a face bani și a-și îndeplini visuri nesperate. Poți vedea trailerul Turn for the Tide pe Netflix.


5. Queen Charlotte: A Bridgerton Story 

Queen Charlotte A Bridgerton Story seriale noi_

Cu siguranță ai văzut deja acest serial promovat de Netflix pe platformă, dar dacă nu i-ai dat încă play, nu ezita să-l încerci. Știm, al doilea sezon din Bridgerton a fost o dezamăgire, iar primul sezon a fost cam prea zaharisit, pe alocuri, dar acest spin-off capătă mai multă profunzime… Cam cum s-a întâmplat și cu filmele cu James Bond 😛

Așa că așteaptă-te actori noi mai buni și cu chimie între ei, așteaptă-te la romantism, dar și la doze sănătoase de melancolie, introspecție și cunoaștere de sine. Se ating multe teme atât de actuale de azi, probabil cea mai profundă fiind singurătatea, iar Queen Charlotte reușește ceva aproape imposibil azi: să balanseze fără să calce în străchini sensibilități legate de rolurile de gen, culoarea pielii etc, fără să piardă deloc din vedere entertainmentul privitorului. 🙂

Al treilea sezon al serialului romantic Bridgerton vine sub forma unui prequel. Centrat pe ascensiunea reginei Charlotte către faimă și putere, acest prolog al universului Bridgerton spune povestea căsătoriei între tânăra regină și regele George, care a dat naștere unei mari povești de iubire, dar și unei schimbări în societate. Ea a dus la apariția înaltei societăți din care fac parte personajele din Bridgerton.

Vezi aici trailerul Queen Charlote: A Bridgerton Story.

Seriale noi Netflix, apărute în ultimele săptămâni


1. Beef (2023) – deja pe Netflix

BEEF seriale noiNe-a plăcut BEEF, mai ales primele 3 episoade în care scenariul nu se ia prea tare în serios. Un serial ireverențios, bine jucat, care pune punctul pe “i” și cu care s-ar putea să rezonați. 

Un serial de comedie despre doi oameni nemulțumiți de lume și de viață, care ajung să escaledeze un conflict pornit dintr-o neînțelegere din trafic. Danny Cho (Steven Yeun – îl știi din The Walking Dead și Burning), un tip morocănos fără noroc în afaceri, se răfuiește cu Amy Lau (Ali Wong – stand-up comedian pe care ai văzut-o tot pe Netflix în comedia romantică Always be my maybe), o antreprenoare de succes. Mizele tot mai mari ale conflictului le dau peste cap viețile și relațiile în acest serial de comedie neagră. Vezi aici simpaticul trailer Beef

Îl poți vedea din 6 aprilie 2023 pe Netflix.

2. War Sailor / Marinar de război (2023)

war sailor seriale noi netflixContinuăm lista cu seriale noi Netflix cu War Sailor/Marinar de război despre care îți spunem că merită văzut, mai ales dacă îți plac serialele dramatice despre război. Bine realizat și jucat, spune povestea marinarilor norvegieni în timpul celui de Al Doilea Război Mondial, când sunt prinși la mijloc între armata aliaților și cea nazistă, fără să fie protejați într-un fel de aliați.

3. Thicker than Water / Apă nu se face (2023)

thicker than water seriale netflix noi

E un serial franțuzesc simpatic, despre o jurnalistă de origine arabă care își vede viața cuprinsă de haos, încercând să-și apere fratele de autorități și implicându-și fără să vrea familia în planul nemilos al unui baron al drogurilor.


4. Obsession / Obsesie, dragoste, invidie (2023) – mini-serial

obsession_seriale noiContinuăm lista cu seriale noi Netflix, cu unul bazat pe cartea Damage, de Josephine Hart, din 1991 – The Fifty Shades of Grey a acelei perioade. E un thriller ce are în centru relația de atracție fizică ajunsă până la obsesie dintre un tată și logodnica fiului lui. În rolul tatălui joacă britanicul Richard Armitage. Dacă ai văzut filmul Damage cu Jeremy Irons și Juliette Binoche, știi despre ce scenariu vorbim 🙂

Armitage spune în serial la un moment dat: “A intrat cineva vreodată în viața ta dându-ți un sentiment de obsesie fizică copleșitoare, de nedescris? Dacă da, ai ajuns într-o relație cu acea persoană sau ai ales să nu îi dai curs? Dacă nu ai simțit niciodată acest sentiment, mi-e milă de tine. Pentru că toți ar trebui să trăim asta.

Vezi aici trailerul Obsession. Din trailer, ne așteptam la un serial sub media producțiilor Netflix, dar nu e chiar așa de rău. Nu e o capodoperă, dar merge văzut seara după serviciu. Dacă l-ați văzut, vouă cum vi s-a părut?

5. Florida Man (2023) – mini-serial Netflix


florida man seriale noiUn polițist căzut în dizgrație este nevoit să meargă în Florida, pentru o misiune dubioasă și periculoasă, care îl trimite în căutarea unei comori. Un mini-serial de crimă și mister care poate fi văzut fără să dai ochii peste cap mai ales datorită simpaticului Edgar Ramirez, care salvează multe scene :). Poți vedea aici trailerul Florida Man

6. Transatlantic (2023) 

transatlantic-netflix-series-what-we-know-so-farUn mini-serial Netflix în 7 părți care, deși se anunța peste media serialelor Netflix, este destul de slab, cu dialoguri slabuțe și joc actoricesc la fel de slab, dar pe care îl poți vedea dacă vrei scenografie, costume și peisaje frumoase.

Un serial dramatic, cu accente istorice, de epocă și romantice, despre doi americani și aliații lor. Aceștia organizează o operațiune de salvare în Marsilia, în 1940, pentru a ajuta artiști, scriitori și alți refugiați să fugă din Europa.

Transatlantic se bazează pe o poveste reală, evocată în romanul The Flight Portfolio de Julie Orringer, de la care a plecat mini-serialul. Iar Anna Winger, co-creatoarea serialului – scenaristă și producătoare americană, este cunoscută pentru mini-serialul Unorthodox, pe care sigur l-ai văzut pe Netflix acum 3 ani. Vezi aici trailerul Transatlantic.

7. The Diplomat / Diplomata (2023) – din 20 aprilie 2023 pe Netflix


the diplomat seriale noi netflixThe Diplomat/Diplomata este un serial thriller politic, de la scenarista și producătoarea executivă a serialului Homeland, Deborah Cahn. Deborah a semnat un contract cu Netflix pe mai mulți ani, iar prima “creație” care iese din acest parteneriat este Diplomata. Deborah Cahn este showrunner la Diplomata, adică persoana care are ultimul cuvânt când vine vorba de acest serial și e implicată inclusiv pe partea de scenariu.

În toiul unei crize internaționale, o diplomată de carieră (jucată de Keri Russell – o știi din Felicity și The Americans) trebuie să facă față noului post de ambasadoare în Marea Britanie și căsniciei turbulente cu un politician de succes. 

The Diplomat apare pe Netflix pe 20 aprilie 2023.

8. Rough Diamonds / Diamante neșlefuite – din 21 aprilie pe Netflix

Rough-Diamonds-serial nouDupă ce fratele său îngroapă imperiul familiei în datorii imposibil de plătit, un bărbat revine în lumea diamantelor din Anvers pentru a rezolva lucrurile. Poți vedea trailerul pe Netflix.

9. Workin’ Moms / Mami merge și la muncă – sezonul 7 din 26 aprilie pe Netflix

workin moms seriale comedie reusiteCum echilibrezi în lumea nebună și vitezomană de azi viața de familie și creșterea copiilor cu munca și profesia? Vei afla urmărind acrobațiile a 4 femei din Toronto care tocmai au devenit mame. E o comedie bună și vei relaționa cel mai bine cu acest serial dacă ești proaspătă mămică. 🙂 E perfect pentru serile în care vrei puțin timp pentru tine după ce a adormit bebelu’. Are deja 6 sezoane, al 7-lea intră pe 26 aprilie pe Netflix.


10. Firefly Lane / Aleea cu licurici (2021) – partea a 2-a din al doilea sezon, din 27 aprilie 2023 firefly lane seriale romantice netflix_

Firefly Lane este, ca și serialul Bridgerton, făcut după o carte. Ceea ce ajută mult la credibilitatea personajelor și la cât de mult ajung să te prindă situațiile în care se găsesc cele două personaje principale. Prietene din copilărie, Tully (jucată de Katherine Heigl) și Kate, sunt ca surorile una pentru cealaltă. Cu personalități complet diferite, Tully este ambițioasă și extrovertă, dar incapabilă de atașament emoțional, iar Kate este fata bună, mereu în umbra lui Tully, cu o personalitate numai bună de pus pe rană.

Serialul urmărește prietenia lor încă de la început până pe la 40 și ceva de ani, cu o tehnică de flashback. Firefly Lane este despre viață, despre compromisuri, prietenie, iubire și spune poveștile celor două cu atâta empatie încât te va emoționa cu siguranță. Unde mai pui că ambele actrițe dar și restul echipei de actori joacă impecabil. A doua parte a celui de al doilea sezon are premiera pe Netflix pe 27 aprilie.

Seriale Netflix lansate în ianuarie – martie 2023

Lega Lidiei Poet (2023)

The Law According to Lidia Poët__ seriale noi netflixLegea Lidiei Poet, un serial italienesc jucat ok, cu costume incredibile și scenografie de nota 10, a intrat de două zile pe Netflix. Este o producție originală Netflix având ca target publicul mai tânăr, dar dacă vrei să vezi ceva reconfortant, merge la orice vârstă 🙂

După ce i se interzice să practice avocatura, o femeie se pregătește să lupte împotriva deciziei. Serialul este inspirat de povestea adevărată a Lidiei Poët, prima avocată din Italia. Vezi aici trailerul Legea Lidiei Poet.

Fauda (2023) – sezonul al 4-lea

fauda_seriale noi netflixAl 4-lea sezon din serialul israelian de acțiune și spionaj Fauda a avut premiera în sfârșit pe Netflix, după ce se lansase în Israel din 2022. Dacă nu ai văzut până acum niciun sezon din Fauda, îți spunem că serialul se concentrează pe o unitate de contra-terorism israeliană în lupta cu teroriștii palestinieni.

Dacă treci peste problemele de geopolitică și faci abstracție de distincțiile morale în conflictul israeliano-palestinian, serialul e unul destul de reușit, fiind scris de un fost luptător într-o astfel de unitate a armatei israeliene. De altfel, co-scenaristul Lior Raz joacă rolul principal și în serial. Dacă ai văzut serialul știi despre cine vorbim, despre Doron 🙂

You / Tu – sezonul al 4-lea a apărut pe 9 februarie 2023

you seriale noi netflixLibrarul criminal în serie se întoarce pentru un nou sezon, al patrulea, care va avea acțiunea la Londra. Dar Joe se poate muta și pe Marte, pentru că oricum natura lui își va spune cuvântul și o nouă obsesie feminină se va aprinde.

Prima parte a celui de al patrulea sezon a apărut pe 9 februarie, în timp ce partea a doua se va lansa în martie 2023. Vezi trailerul sezonului al 4-lea din You.

Kaleidoscope (2023) – este deja pe Netflix

kaleidoscope_seriale noi_

Un miniserial Netflix lansat în 2023 care încearcă să aibă același aer cool și să fie la fel de stilat precum seria Ocean’s (Eleven, Twelve etc). Subiectul e comun cu Ocean’s, serialul concentrându-se pe un jaf. De fapt, Kaleidoscope este inspirat din încercarea unuia dintre cele mai jafuri din istorie 🙂 În timpul unui uragan, au dispărut 70 miliarde de dolari în obligațiuni din Manhattan.

Eva lasting / Eva pentru totdeauna


eva lasting serial netflix nouÎncă un serial Netflix nou, de această dată columbian, despre o fată nonconformistă într-un liceu din anii ’70. Pe cât de diferită este, pe atât de multe inimi frânge. Vezi aici trailerul de pe pagina Netflix dedicată Eva lasting, care promite un serial distractiv nu doar pentru liceeni, prin care vom călători în timp cu 50 de ani în urmă, într-o Columbie pre-Pablo Escobar.

Umbra trădării / Treason (2022) 

E un miniserial britanic de spionaj cu Olga Kurylenko și Ciaran Hinds. Adam Lawrence, șeful numărul 2 al MI6 devine mare șef după ce Sir Martin Angelis este otrăvit. Un spion vechi rus și fostă iubită a lui Adam îl contactează pe acesta pentru a-i cere informații… Intră pe fir și CIA, pentru ca misterul să fie și mai bine închegat. În principiu nu știi în cine să ai încredere, pare că toate personajele au interese de ascuns și care le motivează împotriva interesului moral.

Umbra trădării e un serial de spionaj decent, dar nu mai mult de atât.

 

Acestea sunt câteva seriale noi Netflix care ne-au plăcut și câteva pe care le așteptăm în zilele următoare. Sperăm că ai identificat cel puțin un titlu care te atrage 🙂

Vezi și

TOP 10 seriale Netflix din 2022

Filme noi Netflix de văzut

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here