Cele mai bune 20 thrillere Netflix disponibile acum pe platformă

0
6229
thrillere netflix

Cele mai bune thrillere Netflix sau filme de suspans Netflix pentru că vrem câteodată să evadăm un pic din propriul context. Vrem să simțim adrenalină, să urmărim un ucigaș sau să rezolvăm un mister contra-cronometru într-un thriller reușit. Pentru astfel de momente, lista de mai jos poate fi o inspirație potrivită.

1. The Woman in The Window / Femeia de la fereastră – Netflix mai 2021

The Woman in The Window filme din 2020Lansat de Netflix în România ieri, pe 14 mai 2021, e un thriller psihologic excelent. Femeia de la fereastră pleacă de la premisa clasicului hitchcockian Rear Window, cu Grace Kelly și James Stewart în rolurile principale.

O psiholoagă care suferă de agorafobie (jucată de Amy Adams) se împrietenește cu vecina din clădirea de vizavi (interpretată de Julianne Moore), doar ca să fie martora morții ei suspecte. În această producție joacă și un alt actor de mare clasă, Gary Oldman.

Filmul trebuia să fie lansat anul trecut, dar datorită pandemiei avem ocazia să-l vedem distribuit de Netflix în 2021, care a preluat drepturile de difuzare la nivel mondial.

2. Below Zero – lansat deja pe Netflix în 2021

Below-Zero-filme noi 2021Dacă vrei să vezi un thriller nou pe Netflix, combinat cu film de acțiune, Below Zero e o propunere bună pentru tine. Un film spaniol lansat în 2021 de Netflix și care pe noi ne-a ținut cu succes în suspans. Unde mai pui că e vorba și despre români în poveste (nu știu dacă ați observat dar mafioții români sunt la ordinea zilei în filmele și serialele spaniole din ultimii ani).

Un polițist (jucat excelent de Javier Gutierrez, pe care probabil l-ai mai văzut pe Netflix și în thrillerul The Motive/Autorul) însoțește un transport de deținuți periculoși în mijlocul nopții către o nouă închisoare. Transportul este deturnat violent de cineva care îl vrea pe unul dintre deținuți. Răsturnările de situație se țin lanț, așa că îți recomandăm să îl vezi. Nu e o capodoperă, dar e un film bun de văzut la sfârșitul zilei, când vrei o experiență escapistă. 🙂

3. În umbra lunii / In Shadow of The Moon (2019)

In-the-Shadow-of-the-Moon-filme politiste netflixUn thriller polițist SF pe care-l găsești pe Netflix, cu un început excelent, care te prinde foarte repede. Povestea se desfășoară pe parcursul mai multor zeci de ani, într-un puzzle interesant. Un polițist aflat la începutul carierei încearcă să dezlege moartea subită și sângeroasă a mai multor locuitori ai Philadelphiei. După încă 9 ani, povestea se repetă. Există tot felul de coincidențe și ucigașul pare că îl cunoaște îndeaproape… Pentru modul original în care e structurată povestea, În umbra lunii e un film polițist bun de văzut.

4. I Care a Lot – lansat de Netflix în 2021

i care a lot comedii netflix noi


Noi spunem că e cel mai bun film Netflix din ultimul an și jumătate. I care a lot e un thriller cu Rosamund Pike și Diane Wiest în rolurile principale, care funcționează atât de bine datorită în primul rând a lui Rosamund Pike, care reușește să joace credibil rolul. Filmele cu entertainment de calitate încep să devină o pasăre rară în pandemie, așa că nu ratați I care a lot.

Rosamund Pike o joacă pe Marla Grayson, o femeie de afaceri pe care nu poți decât s-o disprețuiești pentru modul în care se folosește de bătrâni pentru banii lor. Dar pe care, în același timp, îți place să o urmărești, pentru că e fun. E distractivă în nebunia ei de a se pune cu un mare traficant de droguri, atunci când o internează într-un azil pe mama acestuia.

Vezi trailerul I care a lot.

5. Anon (2018)

anon-filme politiste netflix

La fel ca și În umbra lunii, Anon e tot un thriller SF Netflix care-și pune problema cum cât de interesant sau nu va fi munca de polițist în viitor, atunci când tot ce vedem va putea fi accesat de poliție… Premisa e foarte interesantă, la fel ca și actorul din rolul principal, nimeni altul decât Clive Owen. Owen face echipă în acest film cu Amanda Seyfried. Amândoi joacă destul de bine și misterul crimelor pe care polițistul Clive Owen le are de rezolvat e imposibil să nu te intrige.

Doar că însăși ipoteza filmului pune probleme de interpretare celorlalți actori. Filmul pare de categoria B tocmai din cauza inadecvării jocului distribuției… Anon se pare că nu ne provoacă doar nouă imaginația, ci și actorilor distribuiți, care par să se afle în pană de idei la nivelul interpretării unor personaje care pot vedea oricând prin ochii altor personaje… oarecum asemănător cu provocările pe care le-a oferit actorilor dar și nouă, privitorilor, filmul de anul trecut al lui Christopher Nolan, Tenet. 🙂 Vezi aici Anon pe Netflix.

6. Gerald’s game / Jocul lui Gerald (2017)

gerald s game filme psihologice netflix

Cum ai reacționa dacă te-ai trezi legat(ă) de pat, într-un casă izolată, fără posibilitatea de a te elibera? Ce mecanisme psihologice de supraviețuire s-ar pune în mișcare? Te-ai lupta sau te-ai resemna? Sau cât ai fi dispus(ă) să te lupți?

Creat după cartea cu același nume a lui Stephen King, regele horror-ului și suspansului, Jocul lui Gerald e un thriller psihologic și horror Netflix, pe care însuși Stephen King l-a numit hipnotic. Nu putem decât să fim de acord cu el, la care am mai adăuga adjectivul “terifiant”…

7. Split (2017)

split filme psihologice netflixPe când actrița principală din The Queen’s Gambit, Anya Taylor Joy, era mai mică, juca într-un thriller psihologic horror cu James McAvoy în rolul principal. Un thriller care te va atrage ca un păianjen în plasa lui și nu te va mai lăsa să scapi până la final. 🙂 McAvoy interpretează rolul unui personaj cu tulburări psihologice disociative sau, mai pe românește, 24 de personalități diferite conviețuiesc în aceeași minte. Întrebarea presantă este: ce se va întâmpla cu adolescentele pe care le-a răpit? … Vei găsi acest film psihologic pe Netflix, bineînțeles.

8. I am mother (2019) – super thriller SF


I Am Mother - filme 2019 netflix
Hilary Swank in I Am Mother

Oare cum ne-am dezvolta ca oameni dacă am fi crescuți de roboți?

I am mother e unul dintre thrillerele din 2019 pe care le găsești pe Netflix și ar fi bine să nu îl ratezi 🙂 Unul dintre cele mai mișto thrillere psihologice pe care le-am văzut în ultimul timp, e genul de producție deșteaptă și bine jucată care se leagă frumos, chiar dacă nu e o capodoperă cinematografică. Un film SF post-apocaliptic în care suspansul se construiește lent dar autentic. Cine e personajul negativ? Este sau nu mediul exterior toxic? Mai există și alți oameni supraviețuitori sau Daughter e primul om al unei noi generații umane post-Apocalipsă? Răspunsurile nu vin foarte greu și nu pot fi prea complexe, având în vedere că e un film în 3 personaje, dar reușește să te țină în suspans și acordat la atmosfera filmului.

După un eveniment post-apocaliptic un bunker se autoactivează pentru salvarea speciei umane. Un robot denumit Mama “crește” embrioni umani și apoi copii în adulți… Fiica ei care nu are efectiv un nume, ci e doar Daughter (Fiica), e învățată cu răbdare de robotul mamă care e diferența între bine și rău… Dar e din ce în ce mai greu de spus dacă nu cumva ea reprezintă Răul.

9. Mystic River 

mystic river filme oscar netflixTe-ai gândit vreodată cât de ciudată e viața și cum ne înstrăinează de prietenii din copilărie, cum ne face să uităm unii de alții și chiar și de cine credeam că suntem la un moment dat? 🙂

Mystic River e povestea a trei prieteni din copilărie pe care viața îi duce în locuri complet diferite: unul este fost pușcăriaș, unul ajunge polițist, iar celălalt nu reușește nici peste ani și ani să depășească o traumă din copilărie. Prietenia celor trei uitată în mare parte ajunge din nou în prim plan odată cu uciderea cuiva apropiat unuia dintre ei. Misterul morții ei trebuie deslușit de polițist, în timp ce unul va fi suspect…

Acest thriller Netflix ceva mai vechi a primit șase nominalizări la Oscar, inclusiv pentru cel mai bun film, cea mai bună regie (Clint Eastwood), cel mai bun actor (Sean Penn), cel mai bun actor într-un rol secundar (Tim Robbins) și cea mai bună actriță în rol secundar… Dintre toate nominalizările, Mystic River a reușit să primească două premii. Sean Penn și Rim Robbins au plecat fiecare acasă cu câte un Oscar 🙂

10. Prizonieri / Prisoners (2013)

prisoners filme politisteCu un an înainte de apariția serialului True Detective, care a devenit între timp standardul de aur în materie de producții polițiste, era lansat thrillerul polițist Prizonieri. Considerat unul dintre cele mai bune filme ale anului. La fel ca și True Detective, acțiunea se petrece în America profundă. Acolo unde sărăcia merge mână în mână cu misterele unor crime, cu răpiri și minți bolnave.

Două fetițe sunt răpite în statul Pennsylvannia, iar căutările par că nu duc nicăieri. Din contră, deși apar mai mulți suspecți, misterul parcă ne adâncește într-un nisip mișcător. Răpirea este dublu investigată. Pe de o parte polițistul Loki, pe de cealaltă parte tatăl Annei, una dintre fetițele răpite, încearcă să găsească fetițele. Toată lumea suspectează pe toată lumea. Iar viziunea întunecată a regizorului Denis Villeneuve reușește să te facă să te implici emoțional în căutări, de acasă din confortul propriului fotoliu. Jake Gyllenhall e magistral în rolul polițistului, în timp ce Hugh Jackman în rolul tatăului devine un pic plictisitor. 🙂

În concluzie însă, privind Prizonieri și True Detective în paralel, aș zice că serialele polițiste sunt niște producții mai relevante pe zona polițistă. Reușesc să construiască mai bine personajele, fără să piardă din vedere intriga detectivistică. Altfel, în două ore de film, e destul de dificil să reușești să dai profunzime personajelor și în același timp să creezi un mister polițist suficient de puternic. Asta dacă nu lucrezi cu un actor precum Jack Nicholson, care pur și simplu sparge ecranul.  Și care te convinge de la prima scenă. La fel ca și celelalte titluri din lista noastră, și Prisoners face parte din thrillerele Netflix disponibile acum pe platformă.

11. Uncut Gems / Diamante neșlefuite (2019)

uncut-gems adam sandler Un thriller Netflix din 2019 care începe să capete un statut cult, Uncut Gems e un film reușit cu Adam Sandler în rolul principal. Adam Sandler face probabil rolul carierei lui în Diamante neșlefuite. Un evreu implicat în comerțul cu diamante din New York, Howard este dependent de jocuri de noroc. Așa că își asumă niște riscuri imposibile pentru mulți dintre noi. Dar anxietatea riscului de a pierde totul nu îl paralizează, ci îl catalizează într-o cursă contra cronometru. În fiecare zi plusează mai mult și mai mult. Prin acest joc de asumare a unor riscuri uriașe și a eforturilor de a face ca pariurile să i se îndeplinească, filmul dă la rândul lui dependență. Și nu poți să pleci de lângă ecran până la final.

Acest film de suspans, pe care îl poți vedea pe Netflix, a fost primit foare bine de critici, fiind lăudate în mod special regia, scenariul și jocul actoricesc al lui Adam Sandler.

12. The Platform (2019)

E filmul perfect de văzut în pandemie, pentru că ne arată limitările noastre umane, atât în bine, cât și în rău. O parabolă pentru natura umană și cum ne schimbăm într-o criză.

Înțesat cu scene violente, grotești, cu mult sadism, dar și cu dovezi ale altruismului uman, acest thriller psihologic și distopic spaniol este disponibil pe Netflix din martie 2020.

…Un film SF-horror care se vrea în esență un film de critică socială și care spune povestea unor rezidenți dintr-un fel de bloc. Aici, cei care au norocul să stea la etajele superioare mănâncă pe săturate. În timp ce restul rezidenților, în mod special cei de la nivelele cele mai de jos, practic mor de foame. Pentru că singurul sistem prin care primesc hrană este “platforma”. Aceasta e înțesată cu mâncare, dar pe măsură ce coboară de la etaj la etaj mâncarea se transformă în resturi. Până când nu mai rămâne deloc…

13. Furie / Get In / E casa mea! (2019)

furie-filme 2019 netflixUn thriller de groază nebun cum numai filmele franțuzești pot fi. O familie cu un copil se întoarce din vacanță doar pentru a afla că aceia pe care i-au lăsat să aibă grijă de casă nu îi mai lasă să intre în propria locuință…Semnaseră un contract prin care ocupanții se angajau să plătească facturile de utilități… Și atâta timp cât aceștia sunt niște “chiriași” model, nu pot fi dați afară… Și, uite așa, familia liniștită rămâne pe drumuri și se refugiază într-un parc de rulote…Dar ăsta e doar începutul nebuniei…

14. Zodiac (2007)

Criminalul în serie? Avem în Se7en. Paranoia? În The Game. Dubla personalitate? Fight Club. Teroarea care se strecoară pe la marginile ecranului, niciodată în prim-plan? Panic Room. Zodiac? Criminal în serie, paranoia, dublă personalitate, teroare.

Însă calitatea acestui thriller polițist nu stă în idee, ci în modul în care regizorul o tratează. Având ca punct de plecare romanul omonim al lui Robert Graysmith, despre criminalul care a activat în anii ’60-’70, în zona San Francisco Bay, regizorul David Fincher nu realizează doar ecranizarea unei cărți, ne prezintă un caz inclus deja în cultura pop.

Riscul unui astfel de film este familiaritatea poveștii: criminalul în serie a mai fost adus o dată pe marile ecrane sub pseudonimul Scorpio, în filmul lui Clint EastwoodDirty Harry. În același timp, Zodiac este unul dintre cele mai cunoscute cazuri de crimă în care vinovatul nu a fost prins. Soluția lui Fincher a fost demararea unei investigații pe cont propriu. Regizorul a vorbit cu Graysmith, cu inspectorul care s-a ocupat de caz – David Toschi, interpretat de Mark Ruffalo, a consultat specialiști în lingvistică, în încercarea de a elucida misterul scrisorilor Zodiacului. În final l-a distribuit pe Jake Gyllenhaal în rolul lui Graysmith, ilustratorul transformat în detectiv, impresionat de capacitatea lui de a interpreta o personalitate duală în Donnie Darko.

Pornind de la aceste elemente, filmul funcționează la nivelul ritmului, acesta fiind și punctul în care Zodiac se diferențiază de Panic RoomThe Game, Fight Club și Se7en. Toate aceste filme pot fi plasate sub umbrela termenului thriller; această încadrare generică i se poate aplica și lui, doar că Zodiac nu are scene de acțiune și dialogul este din belșug.

Citește toată recenzia Zodiac și vezi trailerul Zodiac. E cu siguranță unul dintre acele thrillere care se culcușesc în imaginarul nostru pentru totdeauna după ce le vezi. Așa că dacă vrei un thriller Netflix bun cu efecte secundare, Zodiac e perfect. 🙂

15. Ultimul lucru pe care l-a dorit / The last thing he wanted (2020)

the last thing he wanted


The Last Thing He Wanted e un thriller politic cu multă acțiune și dinamism, adaptat după romanul cu același nume al lui Joan Didion. Scenariul e bine gândit și construit cu atenția unui puzzle, iar rolurile principale sunt interpretate de Anne Hathaway, Ben Affleck și Willem Dafoe.

Anne Hathaway joacă rolul unei jurnaliste care are grijă de tatăl ei bolnav. Dar află că este implicat în traficul de arme în America Centrală. Ajunge astfel să meargă în America Centrală, în locul tatălui, prea bolnav pentru a se deplasa și a realiza schimbul de arme. Iar lucrurile se complică. Anne Hathaway intră într-o intrigă în care nu mai știe în cine să aibă sau nu încredere, nici măcar când vine vorba de diplomații americani. Îl poți vedea pe Netflix.

16. Joker (2019) – din aprilie 2021 pe Netflix

joker filme tv ianuarie 2021_V1_Probabil cel mai discutat și cunoscut film al anului 2019, thrillerul Joker poate fi văzut pe Netflix începând cu sfârșitul lui aprilie 2021, dacă aveți dispoziție pentru o astfel experiență cinematografică deloc comodă. Joker e un thriller psihologic despre un fost clovn și standup comedian care alunecă încet-încet în nebunie și nihilism.

17. No country for old men – super thriller în genul western

no_country_for old men filme thriller

E una dintre cele mai mari realizări din domeniul filmului din ultimii 20 de ani.  Și probabil cel mai bun thriller al aceleiași perioade. Așa că dacă nu l-ai văzut din diverse motive, ai acum șansa să-l vezi pe Netflix. Nu există țară pentru bătrâni  (2007) nu poate fi ratat nici de cinefili, nici de cei care se uită la filme ocazional. Pentru că nu avem vreme de pierdut cu filme proaste. Thrillerul ăsta o să vă țină lipiți de canapea garantat. Pentru că e o urmărire cum numai în filme vedem. Și mai ales în filmele western 🙂

Anton (Javier Bardem) îl urmărește pe agentul de poliție Moss (Josh Brolin), care a fugit cu o valiză de bani. La rândul lor, cei doi sunt urmăriți de un șerif. Povestea pare prea simplă ca să fie bună, dar talentul de a spune o poveste dezvoltat în atâtea și atâtea producții de film de Frații Coen este inegalabil. Până la urmă nici thrillerele clasice ale lui Alfred Hithcock nu se bazau pe povești complicate, dar what a ride sunt filmele lui.


În plus, Javier Bardem e atât de diabolic de rău și periculos încât o să-ți fie greu să-l mai urmărești după în alt film fără să te treacă un fior de frică pe șira spinării. Nu-ți spunem mai mult, doar că Anton are un mod de a ucide oameni care o să-ți trezească niște reacții viscerale și un val de emoții cum nu ai mai trăit de ceva timp la un film. 🙂 Thrillerul western No country for old men a luat 4 premii Oscar: cel mai bun film, cea mai bună regie, cel mai bun scenariu și cel mai bun actor pentru jocul lui Javier Bardem. Vezi o scenă din acest thriller aici.

18. The Bad Batch (2016)

the bad batch filme psihologice netflixDacă ți-a plăcut The Platform (vezi mai sus), sunt șanse mari să-ți placă și The Bad Batch. Este un thriller distopic ca și The Platform, cu scene dure care reușesc să te atragă și mai mult în poveste.

În Texas, într-o zonă încercuită în afara oricăror legi, sunt aruncați cei care nu mai sunt doriți de societate. Se creează mai multe comunități, fiecare guvernată de o idee nebunească. Tânăra Arlen ajunge într-o comunitate de canibali, de unde reușește să scape cu viață și să se refugieze într-o altă zonă a deșertului. Filmul se lungește cam mult, dar dacă vrei să vezi un Mad Max sărit de pe fix, atunci The Bad Batch e pentru tine. E unul dintre puținele filme cu suspans bune de care nu auzisem până să îl descoperim pe Netflix 🙂

19. Se7en (1995) – un thriller de neratat pe Netflix

seven filme anii 90Seven, thriller-ul regizat de David Fincher, nu e pentru cei care se sperie când aud podeaua scârţâind.

Criminalul urmărit de cei doi detectivi Somerset (Morgan Freeman) şi Mills (Brad Pitt) este un psihopat care îşi alege victimele în funcție de cele 7 păcate capitale. Modul grotesc în care ucide ne face să ne gândim la un film de groază, iar impactul scenelor violente este amplificat de alternarea normalităţii vieţii de familie a lui Mills cu crimele sadice, până când cele două lumi ajung să se ciocnească.

Mills este tânărul impulsiv, iar Sommerset vulpoiul bătrân, care trebuie să privească la rece crimele care macină un oraş în care ploaia nu se termină niciodată. Freeman reuşeşte să-şi păstreze calmul chiar şi atunci când Mills înnebuneşte de furie, lăsând să se vadă întregul efort de a nu-l ucide pe criminalul jucat de un Kevin Spacey de zile mari. Urmărește trailerul Se7en. E cu siguranță unul dintre cele mai bune thrillere de văzut acum pe Netflix, nu îl rata dacă nu l-ai văzut încă.

20. The Girl on The Train (2016)

emily-blunt-the-girl-on-the-train-filme psihologice netflixUn thriller cu Emily Blunt în rolul principal, ea interpretând rolul unei alcoolice care a pierdut tot ce avea în viață din cauza băuturii. Soțul a părăsit-o și acum merge fără scop într-un tren… Comportamentul ei autodistructiv și depresiv o face să dezvolte o obsesie pentru fostul ei soț și actuala lui soție…

Acestea sunt 20 dintre cele mai bune thrillere Netflix din acest moment de pe platformă.  De mâine intră pe Netflix și The Interpreter, un thriller cu Nicole Kidman pe care vi-l recomandăm, de asemenea. Voi ce filme de suspans ați descoperit pe Netflix în ultima perioadă?

Vezi și

Top 20 filme Netflix inspirate din fapte reale

Cele mai bune filme Netflix – 25 filme de top pe Netflix

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here