27 thrillere Netflix de neratat

0
23965
top thrillere netflix

Cele mai bune thrillere Netflix sau filme de suspans Netflix pentru că vrem câteodată să evadăm un pic din propriul context. Vrem să simțim adrenalină, să urmărim un ucigaș sau să rezolvăm un mister contra-cronometru într-un thriller reușit. Pentru astfel de momente, lista de mai jos poate fi o inspirație potrivită.

1. Adulți iubitori / Loving Adults (2022)

loving adults thrillere netflixNetflix ni-l tot împingea la recomandări dar nu ne-a atras din prima. Nu faceți aceeași greșeală ca noi 😛 Primul film original Netflix danez e un thriller cum numai nordicii se pricep să facă, unul care-ți îngheață sângele în vene.

Jucat impecabil, Adulți iubitori e un thriller Netflix despre cum dragostea se poate transforma în ură și chiar moarte. Tensiunea din interiorul unei căsnicii a fost dramatizată în nenumărate filme, dar Loving Adults reușește să-ți dea niște fiori de toată frumusețea 🙂

2. Am trecut pe acolo / I came by (2022)

i-came-by-thrillere netflix

Un thriller Netflix nou, produs de data asta de britanici, mult peste calitatea cu care ne-a obișnuit Netflix la thrillerele semnate de gigantul american. Un thriller cu idei, care combină suspansul cu comentariul despre diferențele semnificative între păturile sociale din Marea Britanie.

Un tânăr intră în casa unui fost judecător pentru a i-o vandaliza – cu scopul de a-l face să se simtă vulnerabil, dar descoperă ceva înspăimântător. Cel pe care trebuia să îl facă să se simtă vulnerabil este un “prădător” periculos.

De aici se pun în mișcare rotițele thrillerului care prinde din ce în ce mai multe personaje și le malaxează într-un scenariu din care nu știi cine va ieși la suprafață: adevărul acoperit până acum din cauza privilegiului și banilor sau va câștiga, și de această dată, minciuna.

3. Gone – thriller suedez

gone thrillere netflixRevenim la thrillerele nordice de pe Netflix. Am căutat să descoperim mai multe, dar l-am găsit doar pe Gone la fel de bun. Am trece pe o dietă de thrillere nordice, sunt prea bune să le reziști 🙂

Un thriller simplu, cu o femeie la volan pusă în pericol de un bărbat care o urmărește. Te duce cu gândul la un thriller clasic precum Duel, al lui Steven Spielberg, în care un șofer de tir îl șicanează pe alt conducător auto. Simplu dar eficient, cum numai un maestru al suspansului poate pune în scenă, Gone este, la fel ca primele două recomandări de thrillere Netflix, peste calitatea cu care ne-a obișnuit gigantul american de streaming.

4. Salvează-mă / Run (2021)

run-sarah-paulson-thrillere netflix

Un thriller psihologic Netflix cum noi n-am mai văzut. Filmul nu e în sine înspăimântător, ca primele trei, dar ipoteza lui este mult prea interesantă și neobișnuită pentru a nu-l urmări până la final. Sarah Paulson joacă rolul unei mame foarte protectoare cu propria fiică. Doar că pare să fi fost mult prea protectoare, ciudat de protectoare… Lansat în SUA de Hulu și la nivel internațional de Netflix, a fost cel mai vizionat film lansat de Hulu vreodată.

5. Paramedicul (2020)

paramedic thriller netflixExtraordinar jucat, acest thriller Netflix te proiectează instantaneu în lumea unui personaj dereglat. Nu ai nevoie de prea multe scene introductive, care să seteze starea. Actorul Mario Casas îți transmite rapid ciudățenia personajului, care pare să ascundă în spatele privirii o lume foarte întunecată. Nu vrem să vă spunem mai mult ca să nu facem spoilere, dar căutați-l și dați play.

6. Trilogia Red Riding / În căutarea asasinului (2009)


in cautarea asasinului thrillere netflixO trilogie britanică alcătuită (cum altfel) din trei filme despre corupția din nordul sărac al Marii Britanii, tarat de lipsa de oportunități economice și de tot felul de complicități între instituțiile statului și cei mai bogați afaceriști. În primul film din trilogie, personajul principal, un jurnalist, este interpretat impecabil – la fel ca restul distribuției – de Andrew Garfield, acompaniat de Rebecca Hall și Sean Bean. Acțiunea se petrece în 1974, atmosfera vremii fiind minuțios recreată.

Trilogia Red Riding a fost produsă pentru televiziunea britanică, fiind o adaptare după cărțile unui autor englez, David Peace. Dacă nu ar fi fost preluată de Netflix, probabil nu am fi văzut-o vreodată. Netflix merită o notă de zece pentru că ne-a adus în atenție aceste filme 🙂 Pe de altă parte, fotografiile de profil ale celor trei, care aduc mai mult a reclamă pentru documentare, nu fac dreptate producțiilor. Recomandarea noastră este să treceți peste prezentarea Netflix și să apăsați play 🙂

7. Mașina de bani / Money monster (2016)

Money-Monster-thrillere netflixUn thriller regizat de Jodie Foster – da, acea Jodie Foster – , cu George Clooney și Julia Roberts în rolurile principale, este ceea ce s-ar putea numi un film spectaculos în sensul în care un foc de artificii este astfel. Distractiv, cu suspans, surprinzător, fără să mori de frică. Dacă vrei să vezi un thriller care să te bage în sperieți, nu da play la Money monster 🙂 Dar dacă vrei un thriller Netflix care să te țină pe marginea canapelei și să te distreze, Mașina de bani e perfectă pentru a o vedea și revedea. 🙂

În timp ce filmează o nouă emisiune cu sfaturi financiare, George Clooney este luat ostatic de un investitor dezamăgit… Ce urmează este o nebunie “live”, cum jurnaliștii probabil visează în coșmarurile lor cele mai negre…

8. Fără zgomot! / A quiet place (2018) 

A+Quiet+Place+filme de groazăCo-scris și regizat de cel pe care-l știți în primul rând ca un actor bun, John Krasinki face o treabă foarte bună în thrillerul de groază A quiet place, unul dintre cele mai bune ale genului din ultimii ani. Atât de bună încât a fost lansată și o continuare: A quiet place 2. Groaza pe care ți-o produce îți intră în sânge datorită liniștii în care se petrece acțiunea, dar și datorită jocului actoricesc al soției lui John Krasinski. Nimeni alta decât Emily Blunt.

Este un film de groază SF post-apocaliptic. Un fel de Alien, dar pe Pământ. Creatura seamănă destul de bine cu extraterestrul din Alien care îi vâna pe cei de la bordul navei. Doar că aici creatura vine atunci când e atrasă de zgomote mai puternice. Groaza și frica îngrozitoare vor trebui așadar să se manifeste într-o liniște mormântală. Ceea ce face filmul și mai apăsător.

9. The 355 (2022) – thriller Netflix de acțiune

the 355 filme de actiuneDupă o primă scenă slăbuță, 355 își revine spectaculos după ce intră în scenă distribuția feminină a filmului de la Jessica Chastain și Diane Kruger la Penelope Cruz și Lupita Nyong’o. Un thriller de actiune cu spioni care se vrea în stilul Misiune: Imposibilă sau James Bond, adică mai puține subtilități și mai multe scene de acțiune. Actrițele joacă convingător scenele de urmărire și luptă în rolurile unor spioni internaționali care trebuie să recupereze o armă top secretă. În concluzie, dacă vrei să te relaxezi urmărind un thriller de acțiune cu femei în rolurile principale, The 355 este o alegere bună.

10. Kate (2021)

Kate filme netflix noiE un film de acțiune combinat cu thriller în genul Atomic Bomb, dar ceva mai slab. Actrița principală, însă, Mary Elizabeth Winstead face o treabă excelentă. Așa că rezultă un film de acțiune care merită văzut seara după serviciu 🙂 Kate e asasin plătit, al cărei șef, interpretat de Woody Harrelson, îi încredințează misiunea uciderii unui șef al yakuza, mafia japoneză. Inutil de adăugat, acțiunea acestui thriller Netflix se desfășoară în Japonia 😉

Alte thrillere Netflix de văzut – dacă nu le-ai văzut încă

11. The Guilty / Vinovatul (2021)theguilty_filme netflix noi

Un thriller psihologic-polițist Netflix realizat parcă pentru a-l pune în valoare pe Jake Gyllenhaal. Bineînțeles, Gyllenhaal se ridică la înălțimea misiunii și oferă un rol care te prinde rapid… E un remake după un thriller danez, după un scenariu de Nic Pizzolatto – poate nu-l știi după nume, dar știi sigur serialul True Detective, al cărui creator și scenarist este.

Gyllenhaal este un detectiv cu probleme, detașat pentru a răspunde apelurilor de urgență. O femeie răpită de propriul soț sună disperată. De aici lucrurile se precipită rapid, în timp ce personajul lui Gyllenhaal se luptă cu proprii demoni.

Ar mai fi de spus ca argument în plus pentru a-i da o șansă acestui thriller că se bazează pe un apel real la numărul de urgență 911.

12. În umbra lunii / In Shadow of The Moon (2019)

In-the-Shadow-of-the-Moon-filme politiste netflixUn thriller polițist SF pe care-l găsești pe Netflix, cu un început excelent și care te prinde foarte repede. Povestea se desfășoară pe parcursul mai multor zeci de ani, într-un puzzle interesant. Un polițist aflat la începutul carierei încearcă să dezlege moartea subită și sângeroasă a mai multor locuitori ai Philadelphiei. După încă 9 ani, povestea se repetă. Există tot felul de coincidențe și ucigașul pare că îl cunoaște îndeaproape… Pentru modul original în care e structurată povestea, În umbra lunii e un thriller polițist numai bun de văzut în serile gri.


13. Deepwater Horizon (2016)

deepwater horizon filme de acțiune_

E unul din acele thrillere Netflix și filme de acțiune care prezintă evenimentele unui dezastru care chiar s-a întâmplat în realitate. E vorba aici de una dintre cele mai mari catastrofe ecologice: explozia unei platforme petroliere care a condus la cea mai mare poluare cu petrol din istorie. Platforma gigantului British Petroleum din Golful Mexic ajunge să explodeze în urma unor greșeli umane în lanț.

Personajele principale, care muncesc pe platformă, Mike (Mark Wahlberg) și Jimmy (Kurt Russell), încearcă să salveze ce se mai poate și să minimizeze efectele dezastrului. Imaginile și tensiunea filmului te vor urmări și după ce vei termina de văzut Deepwater Horizon.

Pe bună dreptate bine primit de critică, Deepwater Horizon a intrat deja într-un con de umbră, deși a fost lansat oarecum de curând, în 2016. Din păcate aceasta e soarta multor filme bune.

14. Aici e acasă (2020)

the-occupant-filme spaniole netflixE povestea degradării psihologice și umane a unui fost director. Un thriller spaniol Netflix cu Javier Gutierrez (Sub Zero, Autorul) în rolul principal. Celălalt actor în rol principal, Mario Casas, pentru cunoscătorii de filme spaniole Netflix și nu numai, joacă de asemenea în Aici e acasă, într-un rol secundar.

Javier este un fost executiv care își pierde statutul social. Zilele succesului par să se îndepărteze din ce în ce mai mult, așa că renunță la apartament și ajunge să accepte joburi mult sub experiența lui. Dar încet-încet se înfiripă în mintea lui un plan diabolic de a recupera tot ce a pierdut printr-o încrengătură de minciuni bolnave, prin familia care tocmai ce s-a mutat în fostul lui apartament…

15. The Woman in The Window / Femeia de la fereastră

The Woman in The Window filme din 2020Femeia de la fereastră pleacă de la premisa clasicului hitchcockian Rear Window, cu Grace Kelly și James Stewart în rolurile principale.

O psiholoagă care suferă de agorafobie (jucată de Amy Adams) se împrietenește cu vecina din clădirea de vizavi (interpretată de Julianne Moore), doar ca să fie martora morții ei suspecte. În această producție joacă și un alt super actor, Gary Oldman.

Filmul trebuia să fie lansat în cinematografe deja din 2020, dar datorită pandemiei avem ocazia să-l vedem distribuit de Netflix începând de anul trecut, care a preluat drepturile de difuzare la nivel mondial.

16. Below Zero (2021)

Below-Zero-filme noi 2021Dacă vrei să vezi un thriller Netflix, combinat cu film de acțiune, Below Zero e o propunere bună pentru tine. Un film spaniol Netflix care ne-a ținut cu succes în suspans. Unde mai pui că e vorba și despre români în poveste (nu știu dacă ați observat dar mafioții români sunt la ordinea zilei în filmele și serialele spaniole din ultimii ani).


Un polițist (jucat excelent de Javier Gutierrez, pe care probabil l-ai mai văzut pe Netflix și în thrillerul The Motive/Autorul) însoțește un transport de deținuți periculoși în mijlocul nopții către o nouă închisoare. Transportul este deturnat violent de cineva care îl vrea pe unul dintre deținuți. Răsturnările de situație se țin lanț, așa că îți recomandăm să îl vezi. Nu e o capodoperă, dar e un film bun de văzut la sfârșitul zilei, când vrei o experiență escapistă. 🙂

17. I Care a Lot (2021) – cel mai bun thriller Netflix din ultimii an

i care a lot comedii netflix noi
Noi spunem că e cel mai bun film Netflix din ultimii doi ani. I care a lot e un thriller cu Rosamund Pike și Diane Wiest în rolurile principale, care funcționează atât de bine datorită – în primul rând – a lui Rosamund Pike, care reușește să joace credibil rolul. Filmele cu entertainment de calitate încep să devină o pasăre rară, așa că nu ratați I care a lot.

Rosamund Pike o joacă pe Marla Grayson, o femeie de afaceri pe care nu poți decât s-o disprețuiești pentru modul în care se folosește de bătrâni pentru banii lor. Dar pe care, în același timp, îți place să o urmărești, pentru că e fun. E distractivă în nebunia ei de a se pune cu un mare traficant de droguri, atunci când o internează într-un azil pe mama acestuia.

Vezi trailerul I care a lot.

18. Anon (2018)

anon-filme politiste netflix

La fel ca și În umbra lunii, Anon e tot un thriller SF Netflix care-și pune problema cât de interesantă sau nu va fi munca de polițist în viitor, atunci când tot ce vedem va putea fi accesat de poliție… Premisa filmului promite, la fel ca și actorul din rolul principal, nimeni altul decât Clive Owen. Owen face echipă în acest film cu Amanda Seyfried. Amândoi joacă bine, iar misterul crimelor pe care polițistul Clive Owen le are de rezolvat e imposibil să nu te intrige.

Doar că însăși ipoteza filmului pune probleme de interpretare celorlalți actori. Filmul pare de categoria B tocmai din cauza inadecvării jocului distribuției… Anon se pare că nu ne provoacă doar nouă imaginația, ci și actorilor distribuiți, care par să se afle câteodată în pană de idei la nivelul interpretării unor personaje care pot vedea oricând prin ochii altor personaje… oarecum asemănător cu provocările pe care le-a oferit actorilor dar și nouă, privitorilor, filmul de anul trecut al lui Christopher Nolan, Tenet. 🙂 Vezi aici Anon pe Netflix.

19. Gerald’s game / Jocul lui Gerald (2017)

gerald s game filme psihologice netflix

Cum ai reacționa dacă te-ai trezi legat(ă) de pat, într-un casă izolată, fără posibilitatea de a te elibera? Ce mecanisme psihologice de supraviețuire s-ar pune în mișcare? Te-ai lupta sau te-ai resemna? Sau cât ai fi dispus(ă) să te lupți?

Creat după cartea cu același nume a lui Stephen King, regele horror-ului și suspansului, Jocul lui Gerald e un thriller psihologic și horror Netflix, pe care însuși Stephen King l-a numit hipnotic. Nu putem decât să fim de acord cu el, la care am mai adăuga adjectivul “terifiant”…

20. I am mother (2019) – super thriller SF


I Am Mother - filme 2019 netflix

Hilary Swank in I Am MotherOare cum ne-am dezvolta ca oameni dacă am fi crescuți de roboți?

I am mother e unul dintre thrillerele Netflix pe care să nu îl ratezi 🙂 Unul dintre cele mai mișto thrillere psihologice pe care le-am văzut în ultimul timp, e genul de producție deșteaptă și bine jucată care se leagă frumos, chiar dacă nu e o capodoperă cinematografică. Un film SF post-apocaliptic în care suspansul se construiește lent dar autentic. Cine e personajul negativ? Este sau nu mediul exterior toxic? Mai există și alți oameni supraviețuitori sau Daughter e primul om al unei noi generații umane post-Apocalipsă? Răspunsurile nu vin foarte greu și nu pot fi prea complexe, având în vedere că e un film în 3 personaje, dar reușește să te țină în suspans și acordat la atmosfera filmului.

După un eveniment post-apocaliptic un bunker se autoactivează pentru salvarea speciei umane. Un robot denumit Mama “crește” embrioni umani și apoi copii în adulți… Fiica ei care nu are efectiv un nume, ci e doar Daughter (Fiica), e învățată cu răbdare de robotul mamă care e diferența între bine și rău… Dar e din ce în ce mai greu de spus dacă nu cumva ea reprezintă Răul.

21. Uncut Gems / Diamante neșlefuite (2019)

uncut-gems adam sandler Un thriller Netflix care începe să capete un statut cult, Uncut Gems e un super film cu Adam Sandler în rolul principal. Adam Sandler face probabil rolul carierei lui în Diamante neșlefuite.

Un evreu implicat în comerțul cu diamante din New York, Howard este dependent de jocuri de noroc. Așa că își asumă niște riscuri imposibile pentru mulți dintre noi. Dar anxietatea riscului de a pierde totul nu îl paralizează, ci îl catalizează într-o cursă contra cronometru. În fiecare zi plusează mai mult și mai mult. Prin acest joc de asumare a unor riscuri uriașe și a eforturilor de a face ca pariurile să i se îndeplinească, filmul dă la rândul lui dependență. Și nu poți să pleci de lângă ecran până la final.

Acest film de suspans, pe care îl poți vedea pe Netflix, a fost primit foarte bine de critici, fiind lăudate în mod special regia, scenariul și jocul actoricesc al lui Adam Sandler.

22. The Platform (2019)

A fost filmul perfect de văzut în pandemie, pentru că ne arată limitările noastre umane, atât în bine, cât și în rău. O parabolă pentru natura umană și cum ne schimbăm într-o criză.

Înțesat cu scene violente, grotești, cu mult sadism, dar și cu dovezi ale altruismului uman, acest thriller psihologic și distopic spaniol este disponibil pe Netflix.

…Un film SF-horror care se vrea în esență un film de critică socială și care spune povestea unor rezidenți dintr-un fel de bloc. Aici, cei care au norocul să stea la etajele superioare mănâncă pe săturate. În timp ce restul rezidenților, în mod special cei de la nivelele cele mai de jos, practic mor de foame. Pentru că singurul sistem prin care primesc hrană este “platforma”. Aceasta e înțesată cu mâncare, dar pe măsură ce coboară de la etaj la etaj mâncarea se transformă în resturi. Până când nu mai rămâne deloc…


23. Furie / Get In / E casa mea! (2019)

furie-filme 2019 netflixUn thriller de groază nebun cum numai filmele franțuzești pot fi. O familie cu un copil se întoarce din vacanță doar pentru a afla că aceia pe care i-au lăsat să aibă grijă de casă nu îi mai lasă să intre în propria locuință…Semnaseră un contract prin care ocupanții se angajau să plătească facturile de utilități… Și atâta timp cât aceștia sunt niște “chiriași” model, nu pot fi dați afară… Și, uite așa, familia liniștită rămâne pe drumuri și se refugiază într-un parc de rulote…Dar ăsta e doar începutul nebuniei…

24. The Bad Batch (2016)

the bad batch filme psihologice netflixDacă ți-a plăcut The Platform (vezi mai sus), sunt șanse mari să-ți placă și The Bad Batch. Este un thriller distopic ca și The Platform, cu scene dure care reușesc să te atragă și mai mult în poveste.

În Texas, într-o zonă încercuită în afara oricăror legi, sunt aruncați cei care nu mai sunt doriți de societate. Se creează mai multe comunități, fiecare guvernată de o idee nebunească. Tânăra Arlen ajunge într-o comunitate de canibali, de unde reușește să scape cu viață și să se refugieze într-o altă zonă a deșertului. Filmul se lungește cam mult, dar dacă vrei să vezi un Mad Max sărit de pe fix, atunci The Bad Batch e pentru tine. E unul dintre puținele filme cu suspans bune de care nu auzisem până să îl descoperim pe Netflix 🙂

Cele mai bune thrillere Netflix clasice 

25. Snowpiercer / Expresul zăpezii (2013)

snowpiercer filme coreeneCum ai reacționa dacă te-ai afla în trenul singurilor supraviețuitori de pe Pământ? Și te-ai urcat clandestin, așa că ești la coada trenului, înfometat și ținut la respect de cei care au plătit pentru a se afla în tren?

Acțiunea din Expresul zăpezii este plasată în viitor, când după un experiment ratat în care s-a încercat stoparea încălzirii globale, toate viețuitoarele dispar, cu excepția pasagerilor din trenul Snow Piercer care străbate Pământul. În lupta pentru supraviețuire, în tren se creează grupuri de interese și revolte.

Filmul lui Bong Joon-ho, coreeanul care a câștigat Oscarul pentru cel mai bun film cu Parasite în 2020, îi are în distribuție pe Tilda SwintonChris Evans (Not Another Teen Movie, seria Captain America), Song Kang-hoOctavia Spencer și Ed Harris (A Beautiful Mind, The Hours, Game Change). Vezi trailerul Snowpiercer. Sau citește recenzia.

26. Prizonieri / Prisoners (2013)

prisoners filme politisteCu un an înainte de apariția serialului True Detective, care a devenit între timp standardul de aur în materie de producții polițiste, era lansat thrillerul polițist Prizonieri. Considerat unul dintre cele mai bune filme ale anului. La fel ca și True Detective, acțiunea se petrece în America profundă. Acolo unde sărăcia merge mână în mână cu misterele unor crime, cu răpiri și minți bolnave.

Două fetițe sunt răpite în statul Pennsylvannia, iar căutările par că nu duc nicăieri. Din contră, deși apar mai mulți suspecți, misterul parcă ne adâncește într-un nisip mișcător. Răpirea este dublu investigată. Pe de o parte polițistul Loki, pe de cealaltă parte tatăl Annei, una dintre fetițele răpite, încearcă să găsească fetițele. Toată lumea suspectează pe toată lumea. Iar viziunea întunecată a regizorului Denis Villeneuve reușește să te facă să te implici emoțional în căutări, de acasă din confortul propriului fotoliu. Jake Gyllenhall e magistral în rolul polițistului, în timp ce Hugh Jackman în rolul tatăului devine un pic plictisitor. 🙂

În concluzie însă, privind Prizonieri și True Detective în paralel, aș zice că serialele polițiste sunt niște producții mai relevante pe zona polițistă. Reușesc să construiască mai bine personajele, fără să piardă din vedere intriga detectivistică. Altfel, în două ore de film, e destul de dificil să reușești să dai profunzime personajelor și în același timp să creezi un mister polițist suficient de puternic. Asta dacă nu lucrezi cu un actor precum Jack Nicholson, care pur și simplu sparge ecranul.  Și care te convinge de la prima scenă. La fel ca și celelalte titluri din lista noastră, și Prisoners face parte din acele thrillere Netflix disponibile acum pe platformă.

27. The Girl on The Train (2016)

emily-blunt-the-girl-on-the-train-filme psihologice netflixUn thriller cu Emily Blunt în rolul principal, ea interpretând rolul unei alcoolice care a pierdut tot ce avea în viață din cauza băuturii. Soțul a părăsit-o și acum merge fără scop într-un tren… Comportamentul ei autodistructiv și depresiv o face să dezvolte o obsesie pentru fostul ei soț și actuala lui soție…

Acestea sunt 27 dintre cele mai bune thrillere Netflix din acest moment de pe platformă. Dacă vrei să vezi și alte filme, vezi și:

Cele mai bune filme Netflix – 25 filme de top pe Netflix

Top 20 filme Netflix inspirate din fapte reale

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here