Michael Fassbender – actorul anului in 2011

3
1934

Michael Fassbender nu a fost remarcat de Academia Americana in acest an, dar asta deja nu mai conteaza, pentru ca regizori importanti de la Hollywood sau aiurea, ca si multi iubitori de film, au fost convinsi de talentul lui Michael Fassbender

, care a fost aproape omniprezent in filmele anului 2011.

Multi actori au facut roluri extraordinare in 2011, printre care Ryan Gosling (in Drive si in Ides of March), Colin Firth si Jeoffrey Rush in King's Speech, Ewan McGreggor si Christopher Plummer in Beginners, Paul Rudd in Our Idiot Brother, Christoph Waltz in Carnage etc.

Dintre toti, cel care s-a impus detasat este actorul britanic cu origini germane si irlandeze Michael Fassbender. Comparat pe buna dreptate cu Daniel Day-Lewis si Marlon Brando, dupa cum spuneam, Michael Fassbender a jucat in foarte multe filme in 2011, iar in cele mai multe chiar are rolul principal: Jane Eyre, X-Men: First Class, A Dangerous Method, Shame si Haywire.

Da, Fassbender traverseaza o perioada extrem de fastuoasa, jucand cu regizori mari: David Cronenberg pentru A Dangerous Method, unde este Dr. Carl Jung, Steve McQueen pentru Shame, unde interpreteaza un dependent de sex, Steven Soderbergh in Haywire, Quentin Tarantino in Inglorious Basterds (2009), in rolul unui locotenent britanic din cel de-al Doilea Razboi Mondial. In paranteza fie spus, Fassbender a fost rasfatat si de ziaristi, incheind 2011 cu editoriale in revistele Intelligent Life si Vogue Paris.

Fassbender este alintat datorita versatilitatii surprinzatoare, care iti da senzatia ca poate juca in modul cel mai autentic orice rol primeste (poate de aceea i s-au oferit roluri atat de diferite). Dincolo de tipologiile jucate, transmite raceala, control, ca si mister, intensitate, fragilitate si senzatia unei minti ocupate.

Michael Fassbender a prins aripi destul de greu in lumea filmului, jucand la inceput in reclame si seriale TV britanice (de genul Hex, in care este Azazeal, un inger decazut, chintesenta raului).

Rolul prin care s-a facut remarcat a fost cel din filmul lui Steve McQueen, Hunger, din 2008, in care Fassbender este un detinut irlandez in greva foamei. In Hunger, Fassbender avea deja 31 de ani.

Imediat dupa Hunger, este distribuit in Fish Tank, un film despre viata in ghetourile britanice. Fassbender joaca rolul unui muncitor ce o dezvirgineaza pe fiica adolescenta a amantei.

Tot in 2009 joaca in ultimul film al lui Quentin Tarantino, Inglorious Basterds, rolul unui locotenent britanic pedant.

Ajungem in 2011 cand Michael Fassbender este neobosit. Il joaca pe Rochester in clasica ecranizare a cartii lui Charlotte Bronte, Jane Eyre. In acest film joaca rolul cel mai fragil si sensibil dintre toate, avand o chimie perfecta cu actrita Mia Wasikowska.

Urmeaza rolul lui Magneto din filmul de entertainment X-Men: First Class, unde interpreteaza alaturi de James McAvoy (despre care s-a zvonit ca este iubitul lui Fassbender) rolul unui personaj extrem de indarjit si lipsit de scrupule si nuante mentale. De pe platourile de filmare de la X-Men s-a ales si cu iubita Zoe Kravitz, fiica lui Lenny Kravitz.

Tot in 2011 a fost distribuit in filmul lui David Cronenberg, A Dangerous Method, in rolul lui Carl Jung intr-o intalnire cu Freud, jucat de Viggo Mortensen, si Sabina Spielrein, una ditre primii psihanalisti femeie. Sabina este interpretata de Keira Knightley, cu care Fassbender nu are o chimie actoriceasca la fel de reusita ca aceea cu Wasikowska.

Anul 2011 se incheie pentru Fassbender cu un rol in ultimul film al lui Soderbergh, Haywire, care va ajunge si la noi pe ecrane pe 3 februarie 2012, dar se incheie mai ales cu rolul din Shame.

Regizorul care l-a consacrat pe Fassbender, Steve McQueen, ii da din nou partitura principala acestuia, rolul unui dependent de sex. Filmul probabil nu va ajunge la noi pe ecrane, dar cu siguranta va fi disponibil online cat de curand.

 

Michael Fassbender merita cu siguranta atentia noastra si in 2012. Deocamdata are doua filme anuntate: filmul lui Ridley Scott, Prometheus, si Twelve Years A Slave, din nou o creatie a lui Steve McQueen, in care joaca alaturi de Brad Pitt.

Daca nu ai vazut unele din filmele mentionate, poti sa le gasesti aproape pe toate online.

Gasesti trailer-ele filmelor in care a jucat Fassbender in 2011 mai jos.

Galerie video

SHARE
Articolul precedentTinker Tailor Soldier Spy – Trailer
Următorul articolShame – Trailer (2011)
Esti liber sa alegi. Dar optiunile sunt aproape infinite si timpul este cea mai valoroasa resursa. De aceea, noi te ajutam sa faci rapid alegeri inspirate, inteligente, personalizate. Ce filme sau seriale noi ti se potrivesc, ce locuri interesante poti sa vizitezi, ce carti noi bune merita citite, ce citate si statusuri inspirationale, cum sa economisesti pentru experientele noi si multe altele.

3 COMENTARII

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here