Orange Is the New Black

0
1168

Cu un nume care te face să te gândești la emisiuni de modă și un plot ce-ți amintește vag de Prison Break, poate și Oz, Orange Is the New Black este un serial de la Netflix care, fără prea multă propagandă, își vede de treaba lui și-ți oferă episoade bune, bune, personaje cât mai trăznite și bine conturate, comedie și dramă de calitate.

Sinopsisul serialului este cât se poate de simplu: o femeie de treizeci de ani, Piper Chapman (jucată de Taylor Schilling), este condamnată la 15 luni de închisoare deoarece își ajută iubita (Laura Prepon din That '70s Show, October Road) care se ocupă cu traficul de droguri. Bazat pe o poveste reală (și o carte – Orange Is the New Black: My Year in a Women's Prison), serialul o prezintă pe Piper, care în prezent este îndrăgostită de logodnicul ei Larry (Jason Biggs), iar viitorul lor pare alcătuit din mulți copii, cine elegante, cafele scumpe. Această imagine perfectă este destrămată de condamnarea ei la închisoare din cauza unor acțiuni ale lui Piper din trecut, de pe vremea când era lesbiană și îndrăgostită de Alex (Laura Prepon). E ca și când unul din personajele din Sex and the City a fost transferat într-o închisoare și îndoctrinat în lumea infracționalității. Cam așa a decurs primul sezon. O lume în derivă cu personaje care ridică discuții despre rasă, sexualitate, imaginea unei femei în societate, educație, povestea încercând să evite stereotipurile și clișeele. Dacă sezonul unu prezenta o Piper care încerca să învețe cum să supraviețuiască în această lume și să găsească binele în rău, în sezonul doi o vom vedea mai încrezătoare. 

Sezonul doi al serialului este mai ambițios, întunecat și mai complex, încercând să prezinte cum răul poate co-exista cu binele într-o instituție, populație și uneori într-o persoană. E un must-try și un must-continue-watching. Un bonus al serialului este promisiunea că fiecare personaj are spațiu pentru a se dezvolta și a-și prezenta povestea.

Galerie video

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here