House of Cards

0
991

UPDATE:  Cel de-al doilea sezon House of Cards va avea premiera pe 14 februarie 2014. Cele 13 episoade vor fi lansate simultan pe serviciul de streaming Netflix.


 

Remake al mini-seriei britanice scrise de Andrew Davis la începutul anilor ’90, House of Cards este unul dintre cele mai discutate şi de succes seriale ale momentului, disponibil şi în România din 15 aprilie, prin reţeaua voyo.ro.

House of Cards prezintă lumea intrigiilor politice de la Washington, unde Frank Underwood (Kevin Spacey), un puternic lider al partidului democrat, joacă rolul de păpuşar, părtaş la toate secretele adversarilor săi pe care îi manipulează fără remuşcări pentru a-şi atinge scopul final: să devină preşedinte.

Când actualul preşedinte refuză să îl nominalizeze ca Secretar de Stat, Frank trebuie să urzească un plan complex, pentru a-i “detrona” pe toţi cei ce stau în calea sa.

House of Cards a fost difuzat în SUA de către serviciul de streaming online Netflix, ce şi-a asumat cu acest proiect un nou mod de a face televiziune. Primul sezon de 13 de episoade a fost lansat pe 1 februarie 2013 în întregime.

Decizia de a comanda acest serial a venit în urma studiilor preferinţelor utilizatorilor Netflix, iar Kevin Spacey şi David Fincher (Se7en, Fight Club, The Social Network) – care a regizat primele două episoade din House of Cards, rămânând apoi implicat în proiect ca producător executiv – au fost aleşi din aceleaşi considerente.

Printre alți regizori care au participat la realizarea primului sezon se numără Joel Schumacher (Falling Down, Batman Forever, Phone Booth), Allen Coulter (Hollywoodland, Remember Me, serialul The Sopranos) sau Carl Franklin (Devil in a Blue Dress).

House of Cards devine astfel primul proiect în care publicul este partener în luarea unor decizii ce se aflau, până acum, în domeniul exclusiv al producătorilor.

Galerie video

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here