Recomandari pentru weekendul 19 – 21 aprilie

0
575

În acest weekend îți recomandăm să nu ratezi cel mai sofisticat festival de muzică electronică din București, Rokolectiv, și proiecțiile de filme "altfel" de la Festivalul Internațional de Film București – care se încheie în acest weekend.

 

Și cinematografele de mall au o ofertă interesantă. În primul rând este vorba de premiera The Hunt, al danezului Thomas Vinterberg, regizor din aceeași generație cu Lars Von Trier. Actorul principal din The Hunt, Mads Mikkelsen, a câștigat la Cannes 2012 premiul pentru cea mai bună interpretare.

 

Tot în acest weekend au premiera thriller-ul Dead Man Down cu Colin Farrell și Noomi Rapace, dar și cel mai recent film al lui Halle Berry,   tot un thriller, e vorba de The Call.

 

Dacă ne referim la arte având ca esență performance-ul, pe lângă Rokolectiv, se desfășoară în acest weekend Festivalul Texte în Mișcare la Institutul Francez, iar la Teatrul Odeon vei putea vedea spectacolul Urme de distrugere pe Marte, spectacol ce îmbină poezia, proiecția video și sunetul.

 

Dacă vorbim strict de teatru, ai multe opțiuni la acest sfârșit de săptămână. Vineri și sâmbătă, la Teatrul National Bucuresti se va juca Năpasta în regia lui Radu Afrim. De asemenea, la cafeneaua Godot, vineri se joacă  Accidente înspăimântătoare pe terenul de joacă, iar sâmbătă în Green Hours 2, spectacolul Asta-i tinerețea noastră te va purta într-o călătorie în lumea complicată a adolescenței.

 

Și ca să închei săptămâna cu bine, duminică te așteaptă trei piese, toate în cafeneaua Godot, și anume: 7 dintr-o lovitură, Cui i-e frică de Virginia Wolf și Așteptându-l pe Godot, ultima este premieră.

 

Dacă vrei să vezi și o expoziție, la MNAC poți vizita atât noua expoziție semnată Mircea Cantor, cât și pe cea dedicată artei lettriste. The Human Body continuă la Muzeul AntipaÎntre Est și Vest la MNAR, iar MȚR-ul îți prezintă Războiul împotriva țărănimii. Anii colectivizării (1949-1962).

În plus, poți vedea două expoziții de pictură: Ștefan Câlția la AnnArt Galery și Tia Peltz la Muzeul Cotroceni.

 

Tot la acest sfârșit de săptămână, vei avea ocazia să îți reînnoiești garderoba la ediția de primăvară a târgului Cloud No. 9  Pop-up Store. La Sala Dalles, târgul de bijuterie contemporană Autor va fi deschis tot weekend-ul. Iar pentru pasionții de antichitați în Complexul Expozitional Romexpo se va desfășura târgul de obiecte de artă și antichitați – Antique Market.     

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here