The Following – in urmarirea geniului criminal

0
715

E bine să te pregăteşti pentru multă adrenalină, violenţă şi sânge în noul serial The Following. Producţia este povestea unui criminal în serie obsedat de scrierile lui Edgar Allan Poe: fostul profesor de literatură Joe Carroll, interpretat de britanicul James Purefoy.

Joe Carroll fusese prins în urmă cu zece ani de agentul FBI Ryan Hardy şi condamnat pentru uciderea mai multor studente. În postura deja clasicului fost polițist autodistructiv, alcoolic și obsedat de criminal este Kevin Bacon, la prima lui apariție în prime time într-un produs de televiziune.

Acţiunea începe cu evadarea lui Joe Carroll, care îşi doreşte să scrie o carte a cărei actor principal să fie polițistul Hardy, chemat de urgenţă de cei de la FBI pentru a îi ajuta să îl prindă, din nou, pe Carroll. Cartea urmează să fie scrisă în timp real în funcţie de cum sunt rezolvate cazurile fiecărui episod. În toată această acţiune creativo-ucigaşă, Carroll este ajutat de persoane convinse că principiile după care acesta își ghidează viața sunt cele corecte. Aceștia formează un adevărat cult, un grup exclusivist în care nu poţi intra decât dacă ești dispus să faci orice: să omori, să răpești sau să îți schimbi identitatea.

Pentru a face parte din acest grup, trebuie să traversezi câteva etape "inițiatice": să te înregistrezi pe un site, să îți povestești viața și, în final, să îți dovedești loialitatea printr-o crimă. Abia după ce ești primit în acest cerc poți să îl vizitezi pe Carroll la închisoare și să primești dreptul de a fi un personaj în viitoarea lui carte. 

 

 

Edgar Allan Poe este cel care îl inspiră pe Carroll să creadă că doar prin moarte poţi obţine mântuire sau că, scoțând ochii victimei tale, îi iei sufletul. Astfel, avem într-unul dintre episoade o femeie care se sinucide, înfigându-şi o ţeapă în ochi după ce primeşte un mesaj simplu de la Carroll: it`s time sau o alta căreia criminalul îi extrage ochii din orbită.

După cum ți-ai dat seama, Carroll este un personaj macabru. Dar și un leader carismatic care se foloseşte de toată lumea pentru a-şi îndeplini fanteziile literare şi un geniu criminal care ucide din plăcere, îşi răpeşte propriul copil şi o chinuie pe fosta sa soţie Claire Matthews (Natalie Zea), obligând-o să se întoarcă la el.

The Followingîncepe promiţător, te ţine în suspans şi intrigă prin faptul că  Joe Carroll are puterea să manipuleze pe toată lumea, ca un păpuşar care aranjează locul fiecărui personaj în acţiune. Creatorul serialului, Kevin Williamson, amintește puțin de fostul său proiect Scream, prin dramatism şi prin momentele horror.

Cu toate acestea, acţiunea devine din ce în ce mai lentă, iar curiozitatea nu se conservă până la sfârșitul seriei. Având în vedere că primul sezon se apropie de final, iar al doilea a fost confirmat, te întrebi dacă scenariștii vor resuscita povestea dincolo de urmăriri, curse cu maşini și crime.

Galerie video

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here