Seriale bune de văzut în 2020. Atenție, dau dependență :)

0
105472
seriale bune

Ești în căutarea unui nou serial de văzut și nu știi pe care să-l începi? Avem multe opțiuni, atât pe HBO, cât și pe Netflix, sau online, încât e foarte ușor să începem un serial care nu ni se potrivește. Ca să faceți o alegere informată, v-am pregătit lista noastră de 50 de seriale bune pe care să le vedeți în 2020. Vă spunem exact la ce să vă așteptați de la fiecare, în ce gen se încadrează – comedie, romantic, mister și crimă etc. Și, de asemenea, în ce rețea îl puteți vedea, Netflix sau HBO.

  1. Cele mai bune seriale de dragoste
  2. Cele mai bune seriale de comedie
  3. Cele mai bune seriale de tip dramă (istorice, politice, etc)
  4. Cele mai bune seriale thriller și crimă
  5. Seriale bune polițiste
  6. Seriale bune SF și fantasy
  7. Unele dintre cele mai iubite și apreciate seriale din toate timpurile

Cele mai bune seriale de dragoste

În ultimii ani au apărut câteva seriale excelente de dragoste, cărora poți să le dedici mai multe seri, dacă nu ai făcut-o deja. Unele sunt foarte romantice în abordare, altele sunt mai cu picioarele pe pământ și mai ancorate în poveștile de iubire din realitate. Toate însă sunt seriale reușite. Iată recomandările noastre:

1. Normal People (2020)

normal people seriale noi

Dintre toate serialele bune din 2020, Normal People e serialul de dragoste cel mai discutat și analizat în presă. E serialul momentului în Occident. Toată lumea vorbește despre el. E, cum s-ar spune, serialul unei generații. Generația Millennialilor, fie că s-au născut în anii ’80 sau ’90. Cei mai tineri din generație se vor regăsi în povestea de dragoste dintre Marrianne și Connell. Cei mai mari din generație îl vor vedea cu nostalgie. 🙂 Noi suntem din ultima categorie 🙂

Normal People e adaptarea romanului cu același nume, semnat de Sally Rooney. Cei doi adolescenți dintr-un orășel din Irlanda trăiesc o poveste de dragoste super hot și sexy. Așteptați-vă la multe scene de sex între cei doi. Este ceea ce unii dintre privitori i-au reproșat. Cum că nu prea se întâmplă nimic în serial, în afară de aceste scene toride. 🙂 De fapt, este povestea de descoperire și tatonare a primei iubiri… Da, n-are urmăriri și împușcături, n-are nu stiu ce răsturnări de situație. Dar ce poate fi pentru unii o slăbiciune, pentru alții e un punct forte. Așa că încercați și vedeți ce vă spune vouă Normal People 🙂 E o producție Hulu și BBC 3.

2. High Fidelity (2020)

high fidelity seriale noiE unul dintre cele mai cool seriale din ultimii ani. Dacă ai văzut deja filmul High Fidelity, atunci știi cam despre ce e vorba. Dacă nu l-ai văzut, cu atât mai bine pentru că nu te vei uita la el comparându-l constant cu filmul. High Fidelity s-ar putea spune că e un serial de dragoste. Dar mai degrabă e un serial despre iubiri pierdute, despre New York (mai precis Brooklyn) și despre un grup super cool de oameni. Oameni îndrăgostiți de muzica bună și cu o cultură muzicală pop-rock care te lasă mască. 🙂

Ea e Rob, se apropie de 30 de ani și are un magazin de discuri în Brooklyn. Tocmai ce s-a despărțit de ultimul iubit și încearcă să treacă peste acest eveniment. Nu reușește prea bine, face playlisturi cu mesaje ascunse pentru fostul, stă închisă în casă și întoarce pe toate părțile ce s-a-ntâmplat. În general își plânge de milă.

Tipa asta nu e tocmai ceea ce ai putea numi personajul feminin ideal al unui serial romantic. Și dacă zicem New York probabil că filmul romantic la care ne gândim imediat e Breakfast la Tiffany’s. Nu, Zoe Kravitz (pentru că ea o interpretează pe Rob) nu e chiar Audrey Hepburn. Bea whiskey (neat), se îmbracă la fel ca un băiat, are gesturi băiețești, dar e super faină. Dar foarte sensibilă și nesigură pe ea, dincolo de această imagine.

High Fidelity e o producție Hulu. Apropo, serialele Hulu sunt fooarte bune.

3. Foodie love – Dragoste cu sare și piper (2019- )

dragoste cu sare si piper seriale bune hboE un serial nou de pe HBO, foarte apreciat de critici și de spectatori deopotrivă. Îmbină cu succes pasiunea pentru mâncare cu povestea de dragoste ce se înfiripă între el și ea. Amândoi fragili după relații anterioare eșuate, se tatonează reciproc întâlnindu-se întotdeauna la un restaurant. Experiențele delicioase se îmbină cu discuții inteligente și sexy. Și sunt urmate de cele mai multe ori de partide hot de amor. O să vă placă Dragoste cu sare și piper, mai ales dacă sunteți niște romantici incurabili. E vorbit în limba spaniolă, ceea ce adaugă farmecului și muzicalității serialului.

4. Modern Love (2019- )

modern love serialUn serial super original și bun despre relații și dragoste, bazat pe articole apărute în The New York Times în rubrica cu același nume, Modern Love. E un serial super fresh, care reușește să te țină pe canapea, deși nu are o poveste unitară în cele 8 episoade, fiind o antologie. Fiecare episod are o poveste nouă și o distribuție diferită. Practic fiecare episod e un eseu despre o relație de iubire: poate o iubire neîmplinită, poate relații trecătoare, poate iubire complicată de istorii personale dureroase etc.

Și, pentru că tot am pomenit de distribuție, este absolut genială. Actorii se conectează extraordinar cu personajul interpretat și cu povestea, de la Anne Hathaway, la Dev Patel, la Andy Garcia sau românul nostru Laurențiu Possa. Dacă nu îl știai pe ultimul, e timpul să iei cunoștintă cu el în Modern Love, e foarte, foarte bun. 🙂 Modern Love e o producție Amazon.

5. Lovesick – Bolnav din dragoste (2014- )

lovesick seriale bune de dragosteE un serial britanic la fel de romantic ca și Foodie love. Iubirea e complicată, greu de declarat și de potrivit. Cele două personaje principale sunt Evie și Dylan, buni prieteni, dar în secret îndrăgostiți unul de celălalt. Însă întotdeauna sunt în contratimp unul cu celălalt. Pare că niciodată nu se vor sincroniza să își recunoască în același timp sentimentele pe care le au unul pentru celălalt. Lovesick nu e doar romantic, ci și foarte simpatic și de multe ori haios. Îl poți vedea pe Netflix.

6. Plan Coeur – Dragoste de ocazie (2018- )

serial francez bun de dragoste plan coeurEuropenii se pricep la romantism. Așa că dacă ați văzut spaniolul Foodie Love și britanicul Lovesick, e momentul să începeți și franțuzescul Plan Coeur (in engleza The Hook Up Plan). Acțiunea se petrece în orașul iubirii, la Paris. Îngrijorați de Elsa, prietenii încearcă să o facă să uite de ultima despărțire cuplând-o temporar cu un gigolo. Doar că Elsa se îndrăgostește de el… Dacă vrei un serial care nu se grăbește, în care dragostea se construiește încet-încet, Plan Coeur e perfect pentru tine. Poți să-l vezi pe Netflix.

7. Coisa mais linda – Cel mai frumos lucru (2019- )

coisa mais linda seriale bune netflix

Vrei să te lași transportat(ă) într-o altă lume? Ce zici de anii ’50 în romanticul și sexy-ul Rio de Janeiro? Unde e în plină vogă jazz-ul, iar Malu, o femeie super frumoasă și ambițioasă, deschide un club de muzică. Și, bineînțeles se îndrăgostește de un cântăreț și chitarist foarte sexy. O să iubești muzica din serial, dialogurile în romantica limbă portugheză, dar și culorile, costumele și multe alte detalii care construiesc atmosfera de vis din serial. Aproape că vei simți briza oceanului urmărind Coisa mais linda/Most beautiful thing. E un serial Netflix.

8. Love – Dragoste (2016-2018)

love seriale netflix de dragosteIntră în lista noastră de seriale bune de dragoste și unul american. E foarte dintr-o bucată. Dar unde pierde din romantism câștigă în autenticitate și umor. Cei doi protagoniști încearcă să construiască o relație, însă pare că o sabotează reciproc. Mai ales ea. Mickey e pragmatică. Gus e destul de delicat și nepriceput. Dar, cu răbdare, și după multe peripeții, relația lor pare că intră în linie dreaptă. Dă-i o șansă serialului Netflix Love și vezi dacă e pe gustul tău.

Citește și:

TOP 21 seriale de dragoste din ultimii ani de neratat

Cele mai bune seriale de comedie

Dacă în ultimii ani au apărut incredibil de multe seriale excelente polițiste, serialele de comedie parcă nu sunt niciodată suficient de multe. Când te întorci obosit seara acasă parcă n-ai chef mereu de crime și investigații, ai vrea un serial de comedie reușit care să te relaxeze și care să nu aibă drame și conflicte ascunse. Mai jos am adunat serialele de comedie cele mai bune pe care le-am văzut noi în ultimii ani. Așteptăm cu nerăbdare să apară și altele.

9. Derry Girls (două sezoane, în 2018 și 2019)

derry girls

E unul dintre cele mai haioase seriale din ultimii ani văzute de noi. Un sitcom britanic, cu umor negru englezesc de cea mai bună calitate. Povestea e simplă, serialul e povestea adolescenței lui Erin și a colegelor ei. Cum era oare adolescența lor în plin conflict civil din Irlanda de Nord în anii ’90? Ca a tuturor adolescenților din toată lumea, dar mai nebună, cu siguranță. Dar nu vă gândiți că e un serial pentru adolescenți neapărat, o comedie reușită e binevenită la orice vârstă. De fapt în Irlanda de Nord a fost unul dintre cele mai urmărite seriale din toate timpurile.

Lansat în 2018, are două sezoane de care să vă bucurați pe Netflix. Al treilea sezon va apărea în 2020.

10. Gentefied – Genteficare (2020)

gentefied seriale noiÎn categoria seriale bune și noi intră și Gentefied. La fel ca și în High Fidelity, și Gentefied atacă tema gentrificării, dar mult mai pe larg. Cartierele sărace accesibile emigranților sunt încet-încet dezvoltate imobiliar și chiriile cresc. Serialul din 2020 produs de Netflix e povestea imigranților mexicani din Los Angeles. Și poate fi și povestea imigranților români prin diverse colțuri ale Europei. E de fapt o poveste de când lumea, cea a veneticului care încearcă să-și refacă viață într-un loc nou.

Parașutați cu o întreagă cultură complet diferită într-un cartier al Los Angelesului, mexicanii noștri mănâncă niște feluri de mâncare minunate, cântă, văd viața diferit, familia e întotdeauna pe primul loc, muncesc mult, dar o duc foarte greu. Chiriile cresc din cauza gentrificării și riscă să fie aruncați din cartier din cauza noilor prețuri. Pur și simplu nu mai fac față să le plătească. Și, apropo de mâncare, serialul e și un foodie series.

Foarte bine jucat, serialul ăsta nou îți dă senzația de autenticitate. Îți transmite de multe ori energie pozitivă, în ciuda dificultăților cu care personajele se confruntă. Și te face să-ți dorești să înțelegi și să cunoști mai multe lucruri despre cultura mexicană. Așa că, având în vedere toate cele de mai sus recomandarea noastră e să-l puneți pe lista de seriale bune de văzut pe Netflix.

11. Fleabag (un sezon în 2016 și unul nou în 2019)

fleabag top seriale_
Vrei să vezi un serial bun complet ieșit din tipare? Fleabag e o comedie într-o ureche, cum numai britanicii pot face. The Guardian îl numește cel mai electrizant și devastator serial de mulți ani încoace. Și este, într-adevăr, și electrizant și devastator. O comedie, care ar putea fi mai bine descrisă ca o tragicomedie, Fleabag are o energie și o dinamică super antrenante, dar nu neapărat pozitive și optimiste. Lumea lui Fleabag e complicată. Se reface după o traumă. Sora ei Claire e nefericită, cumnatul ei e atras de ea, iar sexul e ceva la ordinea zilei, dar niciun bărbat nu îi place cu adevărat. Îi place un preot, care nu poate avea relații lumești…
Fleabag e un serial super original care, la fel ca multe lucruri super noi, s-ar putea să nu-ți pice cu tronc de la primul episod. Necesită un pic de adaptare din partea noastră, a privitorilor. Dar după acest mic efort, îți intră pe sub piele și devii dependent de el.
Ambele sezoane ale Fleabag sunt iubite de critică. A doua serie a luat și două Globuri de Aur, pentru cea mai bună comedie și cea mai bună actriță în rol principal. E o producție BBC și Amazon Video.

12. Brooklyn Nine-Nine (2013- )

Brooklyn Nine Nine seriale bune de comedieE un super serial în care comedia deține 100% din timp. Nu are nici măcar o umbră de dramă în el. Totul se întâmplă într-o secție de poliție din Brooklyn. Fiecare polițist are o personalitate foarte specială, un mod de a vorbi și a pune problema, care mai de care mai haios. Singurul “serios” e șeful secției, care trebuie să strunească gașca de “nebuni”. Are deja 9 sezoane, bucurându-se de succes deja din 2013. Brooklyn Nine-Nine are la activ 2 premii Globuri de Aur, printre care pentru cel mai bun serial de comedie. Îl poți vedea pe Netflix.

13. Curb your enthusiasm – Larry David, inamicul public nr. 1 (2000- )

curb your enthusiasm seriale haioaseCum să fii nesuferit în orice situație și în același timp haios? Nu poți afla decât dacă te uiți la Curb your enthusiasm – Larry David, inamicul public nr. 1. Dacă nu-ți sună cunoscut, trebuie să știi că Larry David este creatorul unuia dintre cele mai de succes seriale de comedie din toate timpurile, Seinfeld. Multe din glumele memorabile din Seinfeld au fost gândite și scrise de Larry David. Larry a creat ulterior Curb Your Enthusiasm care ruleaza pe HBO Go deja de 10 sezoane. Are un Glob de Aur pentru cel mai bun serial de comedie. Personajul principal este chiar Larry David, dar o versiune fictivă a lui. Poveștile nu sunt fragmente biografice, dar nu credem că-s departe de realitate. 🙂

Larry David e un tip non-carismatic, care-și permite să fie autentic în viața de zi cu zi într-un mod în care nu mulți ne permitem. De exemplu să spunem verde în față că nu ne place ceva fără să ne pese de ce vor simți cei din jurul nostru. Ca să înțelegi mai bine despre ce e vorba, încearcă un episod din serial. O să te distreze, pentru că sunt situații cu care fiecare dintre noi putem relaționa.

14. Rake (2010-2018)

rake seriale de comedie

Ca și Curb your enthusiasm, e tot un serial în jurul unui singur personaj care duce tot show-ul. De data asta e vorba de un avocat australian mega-fustangiu, neserios, dar super deștept. Diferența față de Curb your enthusiasm e faptul că avocatul Cleaver are o super carismă. N-am văzut prea multe seriale australiene, ceea ce cred că e valabil și pentru voi. E timpul să le dați o șansă. Așa că începeți cu Rake, o să vă distreze și veți râde cu gura până la urechi. Îl poți vedea pe Netflix.

15. Master of None (2015- )

master of none seriale de comedie bune
Master of None e un serial cum nu prea se mai fac. E o artă din ce în ce mai uitată cea în care faci filme sau seriale bune despre nimic. 🙂 Vorba vine, “despre nimic”. Este de fapt despre cele mai importante “nimicuri”: o mâncare bună, o conversație bună cu prietenii, o plimbare bună, o călătorie de plăcere etc. Personajul principal e un comedian american de origine indiană, pe care e posibil să-l știi. Este Aziz Ansari. Îl poți vedea pe Netflix.

16. Grace and Frankie (2015- )

grace and frankie seriale netflix de comedieUn serial de comedie despre viața după 70 de ani? Era și timpul. Secretul fericirii la o asemenea vârstă pare să fie același ca și la 20 de ani: să nu te iei prea tare în serios. Cele două prietene, Grace și Frankie, fac fix acest lucru. Doar că nu se iau în serios una pe cealaltă. Printr-o conjunctură mai puțin fericită, ajung să fie colege de apartament, deși au gusturi și idei foarte diferite despre viață. Prin urmare întotdeauna apar frecușuri haioase între ele. Grace este interpretată de Jane Fonda. Grace and Frankie are deja 6 sezoane lansate pe Netflix.

17. Workin’ Moms (2017- )

workin moms seriale comedie reusiteCum echilibrezi în lumea nebună și vitezomană de azi viața de familie și creșterea copiilor cu munca și profesia? Vei afla urmărind acrobațiile a 4 femei din Toronto care tocmai au devenit mame. E o comedie bună, fără îndoială, și vei relaționa cel mai bine cu acest serial dacă ești proaspătă mămică. 🙂 E perfect pentru serile în care vrei puțin timp pentru tine după ce a adormit bebelu’. Îl poți vedea pe Netflix. Tocmai ce a apărut o nouă serie, a patra, în mai 2020.

18. Dix pour cent / Zece la sută / Call my agent (2015 – )

seriale de comedie netflix dix pour centZece la sută e un serial franțuzesc despre lumea impresarilor de actori. În fiecare episod apare un actor foarte cunoscut care se joacă pe el însuși și care îi bagă în tot felul de încurcături pe impresarii de la compania de talente care îl reprezintă. Frivolitatea pretențiilor actorilor este depășită doar de frivolitatea ambițiilor din firma de impresari. Unde toată lumea se luptă cu toată lumea pentru întâietate… Sau toată lumea face sex cu toată lumea… Îl poți vedea pe Netflix. A patra serie e așteptată să apară în 2020.

19. Doamna Fletcher / Mrs. Fletcher (2019-)

mrs. fletcher serii comedieO comedie HBO despre probleme existențiale. V-ați întrebat vreodată ce se întâmplă cu părinții când copiii se fac mari și pleacă de acasă? Cum, peste noapte, se trezesc singuri și oarecum fără ocupație? Cam ăsta e subiectul serialului HBO Doamna Fletcher. Care, despărțită și de soț, rămâne chiar singură cuc. De unde îi vin tot felul de idei de eliberare sexuală și experimentare de lucruri noi în general… Dacă vreți un serial bun, dar nu extraordinar, cu care să vă umpleți timpul; sau dacă puteți relaționa cu intriga serialului, vă recomandăm să încercați Mrs. Fletcher.
20. Bored to Death (2009-2011)

bored to death serii comedie

Bored to Death e cel mai vechi serial din listă, ultima serie fiind lansată în 2011. L-am inclus în recomandări pentru că e pur și simplu prea bun să fie lăsat deoparte. Este, de fapt, serialul nostru preferat de comedie din ultimul deceniu. E deștept, fără accente de aroganță, și e pur și simplu plăcut, fără umor cinic și fără răutăți. Are câteva referințe de literatura universală. De ce? Pentru că personajul principal e un scriitoraș fără mare succes care încearcă să-și câștige existența făcând pe detectivul și aplicând metode detectivistice din romanele citite… Îl poți vedea pe HBO Go.

Citește și Cele mai bune 30 filme de comedie de văzut în 2020.

 

Cele mai bune seriale de tip dramă (istorice, politice, etc)

21. Ecaterina / The Great (2020)

The-Great-Hulu-Elle-Fanning-Nicholas-HoultÎn ciuda pandemiei, casele de producție continuă să lanseze seriale bune în 2020. De la ultima actualizare a articolului, am descoperit alte patru seriale bune și noi care merită văzute.

Ecaterina e o producție Hulu nou-nouță, lansată în mai 2020. Dar o poți vedea deja în întregime (10 episoade) pe HBO Go. Elle Fanning și Nicholas Hoult sunt geniali într-o dramă-comedie satirică despre Ecaterina Cea Mare și Regele Petru al Rusiei. E o abordare foarte fresh și modernă a producțiilor istorice și de epocă. Nu e deloc înțepată și pretențioasă, din contră, ar putea fi la fel de bine un serial a cărui acțiune se petrece în zilele noastre. O să vă distreze și o să vă șocheze în cel mai bun sens pentru cât de fresh se simte ca experiență de serial de epocă. Dacă ți-a plăcut filmul The Favourite/Favorita, cu siguranță o să-ți placă și Ecaterina. Dacă, în schimb, îți plac producțiile de genul The Crown sau Downton Abbey, Ecaterina s-ar putea să nu fie pe placul tău.

Ea, super neexperimentată, cu idei naive despre dragoste și căsnicie. El, mega superficial și fără substanță. Singura soluție pe care o găsește Ecaterina pentru a putea supraviețui acestei relații: să-l ucidă…

22. O parte de adevăr / I know this much is true (2020)

i know this much is true seriale noiUn serial dramatic super bun și nou, cum numai lui HBO poate să-i iasă. E incredibil de bine jucat și super captivant, deși nu e vorba de droguri, crime, mistere etc. E atât de bine spusă povestea, încât aproape că-ți ții respirația. I know this much is true e o dramă de familie, în care Mark Ruffalo joacă un dublu rol: doi gemeni identici. Pentru rol, Mark Ruffalo s-a îngrășat cel puțin 10kg și scenele au fost filmate la momente diferite, pre- și post- kilogramele adăugate :). Nu vă așteptați la o experiență ușoară, nu e un serial ușurel, din contră, e apăsător. Dar e una care te va absorbi în lumea celor doi gemeni.

23. On becoming a God in Central Florida – serial lansat în 2019

on becoming a god in central florida seriale 2019E un serial bun produs de Showtime și mai puțin cunoscut în România. O are în rolul principal pe Kirsten Dunst  și e co-produs de George Clooney. Lansat în 2019, deja se așteaptă un al doilea sezon. On becoming a God in Central Florida e o dramă-comedie neagră care te prinde și nu te mai lasă din universul nebun în care te atrage. O familie tânără și săracă alcătuită din Kirsten Dunst, soțul ei, jucat de Alexander Skarsgard, și micul lor bebeluș încearcă să parvină spre o viață mai bună… Travis (Alexander Skarsgard) vrea să renunțe la jobul din asigurări pentru a se dedica total vânzărilor din platforma FAM.

FAM e o firmă de comerț piramidal, care pune o presiune foarte mare pe membri de jos pentru a crește veniturile pentru cei aflați în topul piramidei. Kirsten Dunst vede asta și, deși ajunge ca FAM să îi distrugă familia, ea se hotărăște să urce piramida cu orice preț… Serialul e foarte bine făcut și merită văzut inclusiv pentru rolul extraordinar pe care îl face Kirsten Dunst, nominalizată de altfel la Globurile de Aur pentru performanța ei.

24. Cernobîl (2019)

cernobil mini seriale dramaMiniseria HBO Cernobîl e considerată unul dintre cele mai bune seriale din 2020. A fost extrem de comentată la momentul lansării și a fost de asemenea și multi-premiată. A primit două premii Globul de Aur și zece premii Emmy. Dar dincolo de premii, este un serial pe care nu-l vei putea uita. Dramatismul lui este atât de autentic încât te va marca cu siguranță. Subiectul este bineînțeles dezastrul nuclear de la Cernobîl din 1986 și modul în care minciuna și lipsa de responsabilitate a regimului comunist au făcut ca efectele lui să nu fie mult timp cunoscute. Ceea ce a condus la iradierea multor oameni în necunoștință de cauză.

Dar este și despre eroii acelor zile și despre cum oameni simpli și-au riscat viața ca să minimizeze efectele accidentului. Este vorba despre oameni de știință care au colaborat pentru a veni cu o soluție tehnică pentru neutralizarea zonei afectate.

Tot ce putem spune mai mult decât atât este că nu e un serial ușor de văzut. Dar cele mai multe filme și seriale bune nu sunt cele mai confortabile experiențe pentru că îți trezesc emoții puternice. Dar din momentul în care îi vei da drumul îți va fi greu să nu îl vezi până la capăt. Este o producție HBO Go.

25. Mrs. America (2020)

mrs america_CATE-BLANCHET_02_0052_06

Tot o producție Hulu și Fox este și Mrs America. Doar că pe acesta îl poți vedea și pe HBO Go. HBO a preluat drepturile de difuzare pe piețele internaționale pentru acest serial. Mrs. America nu e de ratat. Sunt doar 3 episoade disponibile din 9 în total, la momentul scrierii articolului, dar face deja furori. Merită savurat pe îndelete, la fel ca și High Fidelity.

E un fel de House of Cards dar nu e atât de clar ce e alb și ce e negru. Și nu e thriller. Clar serial istoric, pentru că pune în scenă o bucată importantă din istoria Americii, lupta pentru emancipare a femeii americane din anii ’70. Personajele principale sunt, pe de o parte, feministele cu jurnalista Gloria Steinem în frunte. Pe de cealaltă parte sunt femeile conservatoare republicane, în frunte cu Phyllis Schlafly. Ultima e jucată cum altfel decât extraordinar de Cate Blanchett.

Primele se luptă pentru dreptul femeilor de a alege pentru ele însele, inclusiv dreptul la avort. Conservatoarele se luptă pentru a sta acasă și a avea grijă de copii. Unul dintre argumentele celor din urmă e unul pe care probabil multe dintre femeile de azi îl simt pe propria piele. Dacă femeile vor munci, vor avea de fapt două joburi: munca plus job-ul de acasă de a spăla, călca, făcut mâncare și avut grijă de copii.

Deci, de partea cui sunteți? 🙂 Eu zic să n-alegem tabere, dar să ne bucurăm de un serial de calitate.

26. Catch-22 (2019)

Catch-22 top serialeE o miniserie de 6 episoade care te va ține cu sufletul la gură. Adaptare a celebrului roman american cu același nume, Catch-22 e o comedie satirică despre război co-produsă și co-regizată de George Clooney. În plus, Clooney joacă în serial rolul unui general răzbunător. Toată distribuția e stelară și datorită ei Catch-22 e super convingător.

John Yossarian e mobilizat în Al Doilea Război Mondial. Alege să zboare pe un avion de tip bombardier, în speranța că perioada de antrenament va dura suficient de mult cât să nu apuce să zboare efectiv până la terminarea războiului.

Planurile lui nu se adeveresc. Ajunge să trăiască într-un Purgatoriu. Toți îl vor mort. Când zboară, nemții îi mitraliază avionul. Iar când e la sol generali nebuni și o birocrație dementă îi cresc încontinuu numărul de zboruri necesare pentru a fi lăsat la vatră. Trăiește într-un absurd perfect, care pare fără ieșire.

Catch-22 e o producție Hulu excelentă. Merită văzută, dar nu te aștepta la o vizionare ușoară, ci la una destul de apăsătoare. Perfectă însă pentru vremurile apocaliptice pe care le trăim…

27. Unorthodox – Neortodox (2020)

Știai că în cel mai liberal și cosmopolit oraș în lume, New York, există comunități ultra-conservatoare, cu femei care nu au acces la educație? Genul cu basma pe cap și fuste până la pâmânt, cu o droaie de copii după ele? Nici noi nu știam, până la Unorthodox.

Mini-serie Netflix cu 4 episoade, lansată în 2020, Unorthodox e un serial dramatic despre o astfel de comunitate ultra-conservatoare. În care rolul principal al femeii e cel de reproducție a speciei… Inspirat din fapte reale, după o carte a unei femei-membră a unei comunități de evrei care a evadat din Brooklyn pentru a fugi în Germania. Soțul o urmărește la Berlin, după ce află că e însărcinată, încercând să o readucă “acasă”. O fire artistică și sensibilă, Esty vrea să își refacă viață pornind la drum singură.

E unul dintre cele mai calde seriale noi pe care le puteți vedea. Așa că dacă vreți să vedeți o poveste emoționantă, căutați Unorthodox pe Netflix.

28. The Crown (2016- )

the crown seriale bune tip dramaSerialul Netflix The Crown pare făcut de BBC, nu de Netflix. Are stilul, interpretarea impecabilă, costumele, povestea și dialogurile excelente cu care ne-a obișnuit BBC-ul în producțiile sale. The Crown va ajunge în 2020 deja la a patra serie, urmărind viața reginei Elisabeta a II-a și intrigile din culisele monarhiei britanice din ultimii 50 de ani. Intrigi politice, amoroase, familiale, problemele de adaptare la rolul de regină ale tinerei Elisabeta și viața ei de familie… Toate fac obiectul acestui serial, unul dintre cele mai bune producții ale Netflix de până acum. Dacă vreți să vedeți o dramă istorică cu ștaif, lux și maniere britanice, la care se adaugă câteva povești de dragoste, nu stați departe de The Crown.


 

29. House of Cards (2013-2018)

house of cards seriale dramaDacă serialul The Crown dramatizează viața politică din Marea Britanie, House of Cards face același lucru dar cu politica din State. Intrigile sunt mult mai palpitante aici și mai imorale. Frank Underwood, personajul interpretat de Kevin Spacey, nu se dă în lături nici de la crimă pentru a-și atinge scopul cel mai înalt: să ajungă la Casa Albă. Cinismul fără seamăn al familiei Underwood se întrece pe sine de la episod la episod și de la sezon la sezon. Încât trece cu ușurintă în genul thriller politic.

La fel ca și The Crown, House of Cards este de departe unul dintre cele mai apreciate seriale din ultimii ani și unul dintre cele mai bune seriale Netflix. Dincolo de intrigile dezvoltate în cele 6 sezoane (ultimul lansat în 2018), serialul prezintă relația complicată de susținere și rivalitate între cei doi soți Underwood, amândoi cu ambiții politice. Una din replicile filmului o descrie poate cel mai bine relația celor doi. Frank spune despre Claire, soția lui: O iubesc. O iubesc mai mult decât rechinii iubesc sângele

 

30. The Loudest Voice (2019)the loudest voice miniseriale drama hbo

E o miniserie de 7 episoade produsă de rețeaua de televiziune Showtime, dar pe care poți să o vezi pe HBO Go. Este o dramă despre personalitatea lui Roger Ailes, cel care a ridicat Fox News la rangul de cel mai puternic post de televiziune pro-republican din State. Chiar dacă nu vă interesează politica americană sau ce se întâmplă în media de acolo, merită văzut cel puțin din două motive. Vei avea ocazia să îl vezi pe minunatul Russell Crowe într-un rol foarte bun. Și vei putea să vezi cum politicul influențează mass media. Dacă ți-a plăcut House of Cards, cu atât mai mult The Loudest Voice este un serial bun pentru tine.

 

Cele mai bune seriale thriller și crimă

Avem o listă foarte bogată de seriale bune de tip thriller și crime, pentru că HBO, Netflix și canalele de televiziune excelează în ultimii ani în astfel de povești. Sunt foarte bine scrise și reușesc să te fascineze foarte rapid și să te țină în suspans până la ultimul episod. Iată câteva dintre aceste seriale excelente de tip thriller / crime.

31. Hunters (2020)

hunters seriale noiE un serial bun nou de tip thriller conspiraționist, în care Al Pacino strălucește. Super actorul american joacă unul dintre rolurile principale, care i se potrivește mănușă. Așa cum nu s-a întâmplat prea des în ultimele apariții. Ți-l recomandăm dacă vrei un serial nou, din 2020, cu suspans de calitate, cu scene de acțiune bune și cu distracție în stilul oferit de filmele lui Quentin Tarantino.

Hunters exploatează premisa pe care am văzut-o deja în multe filme, cea a vânătorii de naziști fugiți ca potârnichiile prin toată lumea după Cel De-Al Doilea Război Mondial. Dar nu doar evreii îi vânează, ci și invers, naziștii, în încercarea de a institui un al Patrulea Reich îi vânează pe supraviețuitorii lagărelor care le-ar putea sta în cale.

Lăudat pentru scenele de acțiune și pentru tensiunea construită, Hunters a fost criticat pentru lipsa de realitate a poveștilor evreilor pe care a ales să le spună. Dar creatorul serialului, nepotul unui supraviețuitor al Holocaustului, chiar asta a evitat să facă: să spună povești adevărate. Pentru că serialul e atât de entertaining, te ține în suspans și te face să uiți că privești episod după episod, ca orice thriller de calitate, încât ar fi fost deplasat să fie bazat pe povești reale. Îl poți vedea pe Amazon.

32. Mindhunter (2 sezoane, unul în 2017, unul în 2019)

mindhunterFilmele Tăcerea mieilor, Hannibal, Se7en plus toată suita de seriale pe urma criminalilor în serie pleacă de la premisa unor polițiști, detectivi și agenți care pentru a-l prinde, încearcă să înțeleagă psihologia criminalului. Mindhunter e un serial foarte reușit despre perioada în care nu exista ideea de criminal în serie și profilarea criminalului. În care nu exista noțiunea că psihologia te poate ajuta să prinzi ucigașul. Serialul urmărește cum mai mulți agenți FBI încep să pună cap la cap la sfârșitul anilor ’70 și începutul anilor ’80 piese din puzzle-ul psihologiei criminalilor în serie și să o transforme într-un corp de cunoaștere.

O producție foarte bună Netflix, te va captiva prin poveste, vizualuri și prin atenția cu care-și construiește personajele. Și nu doar cu primul sezon, ci ambele. Primul a apărut în 2017 și al doilea în 2019, ambele fiind lăudate de critică.

A avut o a doua serie în 2019 după cea din 2017, chiar mai apreciată de critici față de prima.

33. The Outsider (2020- )

the-outsider-hbo seriale drama bune
E un serial nou-nouț, din 2020, făcut după un roman al celebrului Stephen King. Până la momentul articolului au apărut 3 episoade dar putem să spunem că e foarte bun. Mult suspans, mult mister în ceea ce pare o crimă ușor de rezolvat, la prima vedere. Dar care se complică spre aproape imposibil de explicat. Vă provocăm să-l încercați. Este o producție HBO.

34. Sharp Objects (2018)

sharp-objects-miniseriale dramaE o mini-serie din 2018 peste care noi am dat de abia de curând. E extrem de bine realizat. Vrea să fie un fel de True Detective dar în care personajele principale sunt femei. Într-o zonă săracă din State, o jurnalistă se întoarce acasă pentru a scrie un reportaj despre dispariția unor fete. Minuțiozitatea cu care camera acumulează imagini vechi și noi din viața jurnalistei și a orășelului în care se întâmplă acțiunea este cu adevărat remarcabilă. Aproape îți dă senzația că ai fost teleportat acolo. Dacă îți plac thrillerele psihologice, ți-l recomandăm. Jurnalista e interpretată impecabil de Amy Adams. Îl poți vedea pe HBO.

35. True Detective (2014- )

true detective seriale buneCă tot l-am pomenit mai sus, dacă nu l-ai văzut, e musai. True Detective este noul standard în materie de seriale thrillere. Este ceea ce se numește o antologie. Adică fiecare dintre cele 3 serii (prima din 2014 și ultima din 2019), urmărește o poveste diferită, dar toate au ca fir comun investigarea unor crime. Primul sezon, cel din 2014, a devenit un subiect de discuție între prieteni, colegi de serviciu, membri de familie – oriunde în lume te-ai fi aflat. Nebunia cu serialul în care juca Matthew Mcconaughey a fost atât de mare încât au apărut apoi numeroase seriale care încearcă să îl copieze. Dar niciunul nu a reușit până acum să se apropie de nivelul din prima serie True Detective, nici măcar sezoanele care au urmat. Și seriile 2 și 3 sunt bune, dar nu la fel ca primul sezon. E o producție HBO.

36. Don’t F**k with cats: Hunting an internet killer (2019)

don't f k with cats documentare bune

E neobișnuit să recomanzi un documentar într-o listă de seriale, mai ales la capitolul thrillere… Dar Don’t F**k with cats este prea bun ca să fie lăsat în afara listei. Te ține cu sufletul la gură și dacă nu știi povestea din ziare, întorsăturile îți dau fiori de groază. Nu spunem mai mult ca să nu facem spoiler. Dar vă spunem că nu e vorba nici pe departe doar despre pisici… Nu e ușor de urmărit dar e un mini serial foarte, foarte bun. O să-ți placă și mai mult dacă îți plac filmele bune, pentru că are multe referințe cinematografice. De neratat, pe Netflix.

37. Big little lies – Marile minciuni nevinovate (2017- )

big-little-lies seriale bune hboUn serial TV cu unul dintre cele mai faine actrițe de la Hollywood? Da, există, și îl poți vedea pe HBO. Nicole Kidman, Meryl Streep, Reese Witherspoon, Laura Dern, dar și sexy-ul Alexander Skarsgard, joacă în serial. Crima se petrece într-un mic orăsel. Doar că aici e vorba despre o comunitate model și numai de oameni bogați. Dar care ascund secrete și lupte de putere care pot conduce chiar și la crimă. Mai mult decât orice serialul este despre relații de prietenie între femei, iubiri și modul în care copiii și ambițiile părinților pentru copii pot degenera și le pot face rău și părinților, nu doar copiilor. Dacă mai aveați nevoie de un argument să-l adaugi în lista serialelor reușite la care merită să te uiți, această mini-serie a câștigat 4 Globuri de Aur, inclusiv pentru cea mai bună mini-serie TV. E un serial HBO.

38. Sub acoperire (The Sleepers) (2019)

the sleepers seriale hbo buneUn serial din lumea spionilor realizat de HBO în Cehia? Da, iar povestea e incredibil de bine scrisă, cu foarte multe planuri și răsturnări de situație. Acțiunea se petrece la finalul anilor ’80 când începuseră să cadă regimurile comuniste din Europa de Est. Și se pregăteau deja să intre în scene actorii care trebuiau să tragă sforile în politică după căderea comunismului. Și acest serial e o reverență la True Detective. Așa că dacă ți-a plăcut acel serial, trebuie să încerci și Sub acoperire. Suspansul e de nota 10.

39. Fargo (2014 – )

fargo seriale dramaE un serial nu bun, foarte bun. Și care, mai rar pentru seriale, își păstrează calitatea de la un sezon la altul. Al patrulea este așteptat în aprilie 2020. La fel ca și alte seriale de succes de tip thriller, și acesta are în prim plan crime care s-au întâmplat în mici comunități din America. Apropo, toate sezoanele sunt inspirate din fapte reale.

Iar primul are la bază recreerea într-un serial a filmului Fargo, al Fraților Coen. Sunt unii dintre cei mai de succes și creativi regizori și producători americani. Au un istoric impecabil, aproape toate filmele lor au peste nota 7 pe IMDB. Și sunt, alături de Tarantino, unii dintre cei mai originali realizatori de film din State. În plus, au un umor special. 🙂 Așa că dacă vreți să simțiți gustul filmelor Fraților Coen, luați de vedeți cu încredere sezoanele Fargo, produse de ei. Îl poți vedea pe HBO.

40. Ozark (2017 – )

ozark

Trăiești o viață liniștită, mergi la birou în fiecare zi, ai o familie și prieteni la fel ca tine, oameni liniștiți. Dar cum ar fi dacă mâine ai începe o viață de răufăcator? Cât de palpitant, dar și de stresant ar fi pentru tine, dar și pentru familia ta? Aceasta e premisa serialului Ozark, în care personajul principal e interpretat de Jason Bateman, cunoscut mai mult pentru roluri de comedie. Doar că producția Netflix Ozark e thriller, și unul chiar reușit. A treia serie va apărea în martie 2020, dar până atunci poți vedea celelalte două sezoane.

41. Bodyguard (2018 – )

bodyguard seriale drama

Britanicii sunt specialiști în seriale și n-aveau cum să dea greș cu acest thriller. Acțiunea se petrece în cercurile politicii înalte din Regatul Unit. Te va ține în suspans și dezvoltă, în plus față de povestea principală, o intrigă amoroasă. Poți vedea pe Netflix cele două sezoane filmate până acum. Actorul principal a primit pentru acest rol Globul de Aur pentru cel mai bun actor într-un serial de tip dramă. Așadar, un motiv în plus să-i acorzi o șansă.

42. The new pope – Noul papă (2020)

the new pope seriale excelente
John Malkovich, Jude Law

Este continuarea serialului HBO Tânărul Papă, cu Jude Law. Viziunea extravagantă și extrem de senzuală a regizorului și realizatorului Paolo Sorrentino te va surprinde. Așteaptă-te la un serial greu de inclus într-un tipar. Viața la Vatican este mai senzuală și mai cinică decât te-ai aștepta vreodată. Iar muzica e mai ceva ca-n club. Intră în atmosferă și bucură-te de ritmul secret al Vaticanului. Doar ca să știți, “Noul papă” este nimeni altul decât John Malkovich. Poți să-l vezi așadar oricând pe HBO Go.

 

Seriale bune polițiste

În lista de mai sus cu seriale bune de tip thriller sunt câteva de tip polițist. În mod special True Detective și The Outsider. Sau sunt seriale cu elemente de seriale polițiste, precum Fargo, Sharp Objects, Bodyguard și Sub acoperire. Mai jos am inclus alte seriale bune polițiste care ies din tiparul clasic.

43. Unbelievable (2019)

unbelievable super seriale politiste
UNBELIEVABLE

E o mini-serie polițistă foarte reușită. Nouă ni s-a părut unul dintre cele mai fresh seriale polițiste văzute în ultimul timp. Pentru că încearcă o abordare nouă față de clasicele seriale polițiste în care inevitabil polițiștii sunt bărbați dintr-o bucată. De multe ori au o problemă cu băutura sau nu excelează la capitolul empatie cu victimele femei. Sunt concentrați pe rezolvarea cazului și cam atât. În Unbelievable polițiștii care anchetează cazul sunt două femei care n-ar puta să fie mai diferite una de cealaltă. Una foarte introvertită și feminină. Cealaltă băiețoasă și super populară printre colegii ei. Un argument în plus, vei vedea puse în scenă foarte viu proceduri ale poliției din State pe care nu le vezi arătate în general în filme. Unbelievable e disponibil pe Netflix.

44. Collateral (2018)

collateral seriale bune politiste

Dacă tot am început cu polițiste femei, continuăm cu Collateral. Și el, ca și Bodyguard, are calitatea de a fi un serial britanic. Bine scris și bine jucat, în mod special de actrița Carey Mulligan. Detectivul crimei nu e doar polițistă, e chiar o polițistă însărcinată 🙂 Cu mult tact și dedicare, detectiva Kip reușește în această miniserie să dea de cap crimei fără explozii, urmăriri contra-cronometru și scene incendiare. De văzut dacă vrei să încerci un serial polițist diferit de normă.

45. River (2015)

river miniserii buneLa fel de diferit e și River. Tot britanic, River urmărește un detectiv super bun, dar care e urmărit de cazurile de crimă de care s-a ocupat de-a lungul timpului. E o mini-serie în care rolul principal e jucat de extraordinarul Stellan Skarsgard. Atmosfera e foarte apăsătoare, dar merită dacă vrei să vezi un serial foarte bun și vrei să evadezi pentru câteva seri din cotidian.

46. Sherlock (2010 – )

sherlock miniseriale super bune

Se pare că ne plac serialele polițiste britanice. 🙂 Ultima recomandare e tot britanică. Deși nu efectiv cu polițiști, ci cu detectivi. Sherlock e standardul în materie de anchetare de mistere și crime. Extrem de antrenant, încontinuu se fac și se desfac ipoteze despre crimele cărora trebuie să le dea de cap. Sclipitorul și insensibilul Sherlock face echipă cu singurul lui prieten care îi acceptă ciudățeniile personalității lui, Watson. Benedict Cumberbatch și-a făcut un nume în industrie cu acest rol. Poți să vezi Sherlock pe Netflix.

 

Seriale bune SF și fantasy

Avem pentru voi și câteva seriale bune SF și fantasy. Sunt inteligente și sunt gândite în cele mai mici detalii. Așteaptă să intrați în lumea lor, unde să vă uimească, dar și să vă îngrozească… Iată recomandările noastre de seriale bune SF și fantasy:

47. Snowpiercer (2020)

snowpiercer seriale noiVrei să vezi un serial nou bun, din 2020 care te transportă într-o cu totul altă lume? Serial SF post-apocaliptic, Snowpiercer recreează atmosfera și universul din filmul de limbă engleză cu același nume, din 2013, al regizorului coreean Joon-ho Bong, noua senzație de la Hollywood. Dacă ați văzut filmul și v-a plăcut, sunt șanse mari să vă placă și serialul. Noua producție TV nu spune povestea filmului într-un serial, ci doar creează universul apocaliptic din film și îl leagă apoi de un mister detectivistic. La câțiva ani după ce Pământul a devenit o planetă înghețată, supraviețuitorii din toate clasele sociale trăiesc într-un tren care înconjoară la nesfârșit planeta.

Pe lângă problema resurselor limitate, cei care conduc trenul se confruntă și cu găsirea unui criminal. Pentru identificarea lui este adus din rândul călătorilor clandestini un fost detectiv de poliție. Atmosfera este construită cu mare grijă la detalii, practic Snowpiercer e o lume în sine, ceea ce este cu adevărat fascinant.  Rolurile principale sunt jucate de Jennifer Connelly și Daveed Diggs. E o producție TNT deja reînnoită cu o a doua serie, dar îl poți vedea în România pe Netflix.

48. Westworld (2016-)

westworld seriale SF buneE un serial SF, în care știința recrează ființe aproape perfect umane care să-ți fie partenere într-un joc de western. Practic mergi ca într-un fel de parc tematic în care totul este ca în Vestul Sălbatic, doar că personajele nu sunt actori, ci cyborgi. Cum ar fi să poți merge într-un astfel de loc și să îți pui în aplicare toate fanteziile? Află urmărind Westworld. Are o super distribuție. Povestea e foarte bine pusă la punct. Iar următorul sezon, al treilea, va apărea în martie 2020.

49. Star Trek: Picard (2020)

star trek picard sfPentru fani dar nu numai, Star Trek Picard e unul dintre acele seriale noi de urmărit. Pentru fani, pentru că e o nouă serie Star Trek. Iar pentru ceilalți, pentru că e un serial fain. Nu pare Star Trekul cu care ne-am obișnuit, e un film în toată regula. Dar cu aceleași probleme și dileme umane și filosofice. Acțiunea se desfășoară la 20 de ani după acțiunea din Star Trek: Nemesis, în care Picard trebuie să depășească sentimente foarte apăsătoare de vină și responsabilitate pentru cele întâmplate sub comanda sa în trecut. Picard e jucat de minunatul Patrick Stewart. Iar serialul își ia răgazul de a construi cu atenție personajele, ceea ce e un mare plus. Îl poți vedea pe Amazon.

50. Stranger Things (2016- )

stranger things seriale bune SFE un serial horror cu adolescenți care te bagă în sperieți 🙂 Deci dacă vrei să vezi un serial bun horror, Stranger Things e o alegere bună. Într-un mic orășel din statul Indiana, Statele Unite, se întâmplă fenomene paranormale. Un băiețel dispare într-o dimensiune paralelă. Prietenii lui îl caută, cu ajutorul unei fete cu puteri supranaturale. În plus, serialul e o reverență adâncă la anii ’80 și la filmele lui Steven Spielberg. De la costume, tunsori, scenografie, te simți ca în E.T. Deci dacă te-au încântat filmele lui Steven Spielberg pe vremea când erai copil sau adolescent, o să-ți placă să te întorci un pic în atmosfera lor. În 2021 e așteptat al patrulea sezon. Până atunci poți vedea primele 3 sezoane cu Netflix.

51. Black Mirror (2011- )

black mirror seriale SF super buneDacă ți-a plăcut The Twilight Zone, Black Mirror e pentru tine. Iar dacă vrei să vezi un serial de referință, despre care se va vorbi și peste ani, Black Mirror de asemenea este o alegere bună. Un serial britanic pe care îl poți vedea pe Netflix, Oglindă neagră pune în scenă posibile consecințe horror ale noilor tehnologii în viețile noastre.

Fiecare episod explorează o poveste și ipoteză nouă, așa că poți să-l vezi pe bucățele fără să-ți faci griji că nu-ți mai amintești ce s-a întâmplat în sezoanele sau episoadele anterioare. Serialul e în același timp un thriller, SF și satiră a societății devorate de obsesia noastră pentru telefoane mobile, social media, roboți etc. A ajuns deja la 6 sezoane și a câștigat 6 premii Emmy, printre care pentru cel mai bun film de televiziune.

 

Unele dintre cele mai iubite și apreciate seriale din toate timpurile

Dacă nu le-ai văzut încă, e musai. În fiecare an apar zeci de seriale, dar nu sunt multe cele care sunt reînnoite de la an la an. Și mai puține sunt cele care ajung să aibă 5-6 sau chiar mai multe serii. Acestea sunt seriale bune care au trecut testul timpului și au rămas în topurile privitorilor sezon după sezon. Au devenit legende ale televiziunii, iar actorii protagoniști au devenit adevărate staruri.

52. The Big Bang Theory (2007 – 2019)

the big band theory cele mai bune seriale de comedieDacă nu l-ai văzut încă, și vrei să începi un serial tip comedie care să te țină cu adevărat ocupat, The Big Bang Theory e o idee minunată. Are 281 de episoade, lansate între 2007-2019. Personajele principale sunt 4 prieteni tocilari. Oameni de știință sclipitori sau ingineri, cei patru trebuie să se adapteze lumii reale, dincolo de calculele matematice care le țin mințile ocupate, benzile desenate și filmele SF și cu supereroi și pasiuni și idei ciudate de tocilari. 🙂 Dacă te regăsești în descriere, cu siguranță ai auzit de The Big Bang Theory. 🙂 Dacă nu, dă-i o șansă. Nu sunt prea multe seriale de comedie reușite realizate pe lumea asta. 🙂 Așa că nu îl ocoli, pentru că e unul dintre cele puține. Și mai mișto, poți să-l vezi și pe Netflix, și pe HBO.

53. The Good Wife (2009-2016)

the good wife seriale celebre pe netflixÎnșelată de soțul politician, Alicia va trebui să joace o viață dublă susținându-și în public soțul, dar în privat încercând să-și refacă viața aproape de la zero. Se întoarce la serviciu după ce lăsase cariera deoparte pentru a-și face mari copiii, așa că pornește ca junior într-o firmă de avocatură. Dar dovedește repede că e bună atât profesional, cât și abilă în a naviga tot felul de intrigi. Atât acasă, cât și la serviciu. Puteai vedea cele peste 150 de episoade din The Good Wife pe Netflix. Din păcate nu îl mai au disponibil.

54. Mad Men (2007 – 2015)

mad men cele mai bune seriale din toate timpurileUn serial care te va prinde în mrejele lui timp de 7 sezoane. Bărbați sexy și bine îmbrăcați, New Yorkul în vremurile de aur ale publicității, anii ’60 cu tot ce au însemnat ei, dar în primul rând cu emanciparea femeilor. E o evadare perfectă din cotidian. În plus e considerat unul dintre cele mai bune seriale realizate vreodată, deci vei bifa un serial valoros. A câștigat de-a lungul timpului 5 Globuri de Aur. Poți să vezi Mad Men pe Netflix.

55. Breaking Bad (2008 – 2013)

breaking bad cele mai bune serialeAu trecut ceva ani de când s-a terminat Breaking Bad dar pare că încă se filmează… E încă foarte comentat și iubit de cinefili, și încă e recomandat în majoritatea topurilor cu seriale bune. Poate și pentru că explorează o fantezie pe care mulți dintre noi o avem sau am avut-o la un moment dat. Cum ar fi să ne transformăm 180 grade viața din una cuminte și așezată în una cool în afara legii? Walter White, profesor de chimie, ajunge traficant de droguri. Prin natura noii meserii, ajunge în tensiuni inclusiv cu cartelurile mexicane. Ceea ce îl transformă într-un tip din ce în ce mai dur. Poți să vezi Breaking Bad pe Netflix.

Bonus – Ugly Delicious (2018- )

ugly delicious-documentare buneÎncheiem cu recomandarea unei documentar despre mâncare… Nu e, într-adevăr, un serial tipic, dar este foarte distractiv să urmărești atâtea povești despre mâncare, atâta bucurie și plăcere în a pregăti și a mânca preparatele.. Și, oarecum, mult mai autentic și cu zero bullshit ca în serialele obișnuite despre mâncare. Cu bonetele scrobite de bucătar, cu farfurii aranjate perfect, timpi de pregătire și servire mai stricți ca la raliuri și multe pretenții din partea bucătarului șef când începe să povestească și să descrie mâncarea pe care o pregătește.

În Ugly Delicious, cum îi spune și numele, important e ca mâncarea să fii delicioasă și mai puțin prezentabilă. Iar bucătarii-șefi la fel. 🙂 O să-ți placă franchețea serialului. Iar dacă îți va plăcea, trebuie să știi că Netflix-ul e plin de documentare misto despre mâncare. Savurează-le pe îndelete, cele mai multe sunt extrem de bune. Începem să credem că serialele documentar despre mâncare este specialitatea numărul 1 a Netflix.

Citește și:

Seriale Netflix – 40 de seriale bune pe care le poti vedea pe Netflix

Top 10 filme de epoca pe care trebuie sa le vezi

34 seriale turcesti de văzut în 2020: emoționante, cu pasiuni și iubiri intense

TOP 15 seriale coreene emoționante care te vor captiva în 2020

TOP 20 seriale din ultimul an care merită văzute

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here