12 Seriale spaniole Netflix de văzut

0
8327
seriale spaniole netflix

Am ales pentru tine 12 seriale spaniole Netflix pe care ți le recomandăm. De la seriale romantice și drame, la thrillere și seriale polițiste, toate merită timpul tău.

1. Timpul recâștigat (2021)

the time it takes seriale spaniole netflixUnul dintre cele mai bine construite și romantice seriale pe care le-am văzut în ultimii ani. Timpul recâștigat e un serial spaniol Netflix despre dragoste și, mai ales, prima dragoste 🙂 O miniserie de 10 episoade scurte dar intense. În fiecare episod un minut este despre starea actuală a relației dintre doi foști îndrăgostiți, în timp ce celelalte 10 minute îi arată pe cei doi cât de fericiți și îndrăgostiți erau înainte de despărțire… Timpul recâștigat e un serial în care nicio replică sau scenă nu sunt în plus, oferind o imagine intimă asupra relațiilor actuale de dragoste. Merită văzut 😉

2. Haosul din urma ta (2020)

haosul din urma ta seriale spaniole netflix

Un serial spaniol de tip thriller peste media serialelor spaniole Netflix, realizat după romanul cu același nume. Da, se simte că este făcut după o carte, pentru că misterul și povestea se încheagă foarte bine, grație și actorilor principali.

Haosul din urma ta nu e doar un thriller investigativ despre moartea unei profesoare din Galicia, ci oferă un context bogat despre viețile personajelor, cu dileme și slăbiciuni morale și psihologice. Povestea are în centru o profesoară de liceu. Aceasta se mută cu soțul într-un orășel nou. Clasa la care începe să predea este foarte dificilă, dar serialul nu e unul clasic despre cum profesorul se apropie de adolescenți, ci e construit prin flash-back-uri și comparații cu vechea profesoară de literatură spaniolă, căreia noua venită i-a luat locul și care se pare că s-a sinucis…

3. Brigada Costa del Sol (2019)

brigada costa del sol seriale spaniole netflix
Ce zici de un serial polițist Netflix în care să simți atmosfera anilor ’70 din Spania? Mai corect din Andaluzia, în sudul Spaniei. În 1977, patru polițiști își unesc forțele împotriva unor traficanți violenți de hașiș. Dacă ești fan al serialelor istorice cu iz de perioadă istorică, nu doar al serialelor polițiste, vei aprecia Brigada Costa del Sol. E foarte bine realizat din ambele puncte de vedere.

4. Minciuni amenințătoare (2020)

mentiras seriale spaniole netflixUn remake al serialului britanic Liar, Minciuni amenințătoare este un serial spaniol Netflix de tip thriller, a cărui acțiune se desfășoară în Mallorca. O profesoară își dă întâlnire cu un chirurg renumit, dar a doua zi se trezește mahmură, suspectând că a fost drogată și apoi violată… Serialul este construit cu multă atenție la detalii, personajele conturându-se tușă cu tușă, nu e grăbit, ceea ce face să merite să fie urmărit.

5. Vizavi (2020)

vizavi seriale spaniole netflixCe zici de un serial care are în prim plan viața de încarcerat? Vizavi e un serial realizat de celebrul Alex Pina, scenaristul din spatele La Casa de Papel. Și cu asta am spus deja de ce să-l vezi. E unul dintre cele mai bune seriale spaniole Netflix, din punctul de vedere al construirii personajelor și cât de bine este interpretat de colectivul de actori.

Și când zic colectiv, n-am ales la întâmplare cuvântul, pentru că, deși are un personaj principal, Vizavi este un serial cu foarte multe personaje, construite toate cu atenție la detaliu. În prim plan este Macarena, o tipă care ajunge în închisoare printr-o greșeală, ea neștiind că este manipulată. Dar, odată ajunsă în închisoare – ea trebuie să se adapteze noii situații extrem de dificile.

6. Favoriții lui Midas (2020)


los-favoritos-de-midas-seriale spaniole

O miniserie spaniolă produsă de Netflix și lansată în noiembrie 2020, Favoriții lui Midas e un thriller excelent care îți va aminti de Oglinda Neagră / Black Mirror. Personajul principal este Victor, președintele unei grup de firme care include un ziar. Aproape în fiecare zi Victor e pus în fața unor alegeri aproape imposibile.

Pe de o parte este subiectul unui șantaj teribil, o persoană aleasă aleatoriu va muri o dată la 8 zile dacă nu transferă organizației Favoriții lui Midas 50 milioane EUR. Pe de altă parte, Victor trebuie să ia decizii dificile legate de ziar și dezvăluirile unui jurnalist de investigație. Totul se întâmplă într-un context aproape distopic, societatea spaniolă este pe punctul de a se destrăma, din cauza inechităților sociale. Victor pare să fie salvat doar de iubirea pentru o jurnalistă.

Inspirat dintr-o scriere a lui Jack London de la începutul secolului trecut (1901), serialul se simte extrem de actual și este foarte antrenant.

7. Cineva trebuie să moară (2020)

cineva trebuie sa moara seriale spanioleE o miniserie spaniolă Netflix de tip dramă-thriller, de 3 episoade, lansată în octombrie 2020. Într-o societate extrem de conservatoare, în care familia este pe primul loc, dar și modul în care te raportezi la regimul politic, un tânăr se întoarce acasă după 10 ani în Mexic.

Acțiunea se petrece în anii ’50, în vremea regimului Franco. Presiunea politică a statului polițienesc sufocă libertatea de exprimare a personajelor tinere, care încearcă să scape din strânsoarea familiei, dar și a prejudecăților societății. Ultimele chiar te pot costa libertatea și chiar viața.

Serialul e foarte frumos vizual și foarte senzual, bine jucat, cu conflicte bine închegate și sunt șanse mari să vă țină lipiți de fotoliu până la sfârșit. Avantajul e că durează doar aproximativ 3 ore, cât un film mai lung.

Poți urmări acest serial spaniol pe Netflix.
8. Valeria (2020)

valeria seriale spanioleE un serial intim și prietenos de tip dramă-comedie despre Valeria, o tânără scriitoare care se află în impas atât cu scrisul, cât și în căsnicie. Cele 3 prietene încearcă s-o ajute să găsească cea mai bună soluție pentru ea.

La fel ca și Cineva trebuie să moară, Valeria e un serial spaniol cu accente senzuale și este la fel de frumos din punctul de vedere al interioarelor, vieții de noapte, culorilor calde care te inundă și parcă te încălzesc și pe tine, privitor, mai ales acum iarna. Nu mai zicem de limba spaniolă care sună minunat și te duce cu gândul la o vacanță în Spania la vara viitoare. 🙂

Serialul, creat după cărțile lui Elisabet Benavent, este un mix între Sex and The City, Girls și Bridget Jones, la care se adaugă un triunghi amoros.

Valeria a fost deja reînnoit pentru un al doilea sezon. Și îl poți vedea pe Netflix.

9. Farina (2018)

farina seriale spaniole
Te-ai întrebat vreodată cum ar fi să duci o viață la limită? Te-a tentat vreodată ideea unui câștig ușor? Cum ar fi să te transformi dintr-un om care pune capul liniștit pe pernă în fiecare seară într-un traficant de droguri cu legături cu traficanții super periculoși din America de Sud? 🙂 Farina explorează chiar o astfel de poveste inspirată din fapte reale: pescarii din regiunea spaniolă Galicia i-au ajutat în anii ’80 pe traficanții din America de Sud să introducă cocaină pe piața europeană.

Farina e un serial spaniol Netflix super reușit și captivant, urmărind cum se schimbă viețile a câțiva pescari obișnuiți care ajung traficanți de tutun și, apoi, folosindu-se de infrastructura dezvoltată pentru țigări, încep să traficheze droguri de mare risc…

10. Toy Boy (2019)

toy boy seriale spanioleLa fel ca și în alte seriale spaniole din listă, Toy Boy urmărește luptele de putere dintre familii care controlează o regiune economică. Poate pentru că și la noi e oarecum la fel, ne putem regăsi în această poveste despre corupție, influențe politice și dorința celor care nu au în spate o familie puternică de a răzbate într-o astfel de societate.

În centrul acțiunii este un stripper implicat în moartea unui personaj important. Încearcă să îl salveze din hățișul justiției o avocată cam tocilară, dar cu bune intenții și foarte smart. Pregătiți-vă atât pentru dezlegarea misterului crimei, cât și pentru multe scene hot, în Toy Boy.
11. White Lines (2020) – serial spaniol de la producătorii Casa del Papel

white lines seriale spaniole

Avându-i în spate pe aceiași producători și creatori ca și Casa Del Papel, White Lines e un thriller la fel de antrenant. Acțiunea se petrece în Ibiza, unde o familie puternică s-a amestecat cu traficanții de droguri. Pe lângă peisajele minunate, soare, mare și o intrigă bine construită, așteaptă-te să dai nas în nas și cu niște traficanți români. 🙂

Îl poți vedea, bineînțeles, pe Netflix.

12. Criminal (2019)

criminal-spain-netflix-seriale spanioleEste un serial Netflix lansat în toamna lui 2019. Are 12 episoade, dar e interesant că fiecare 3 episoade sunt produse în altă limbă. Trei sunt filmate și produse în Marea Britanie, 3 în Spania, 3 în Franța și alte 3 în Germania. Dacă Netflix își permite un astfel de experiment, de ce nu? Toate se joacă cu genul filmului polițist încercând o abordare nouă. Aflarea adevărului despre suspect strict prin tehnica interogatoriului. Practic fiecare poveste se întâmplă doar în secția de poliție. Și în general polițiștii au un timp foarte limitat pentru a descurca ițele cazului.

La casa de papel / Money Heist

money heistÎn afara recomandărilor noastre, am inclus în articolul nostru dedicat serialelor spaniole Netflix și Casa del Papel, dar doar pentru eventualitatea în care nu ai aflat deja de el.

E un fenomen în lumea întreagă, cu cea mai mare audiență globală a unui serial care nu e vorbit în limba engleză. Ceea ce e un lucru extraordinar, având în vedere că e o producție spaniolă. Fără audiența mondială oferită de Netflix, probabil nu ar fi ajuns nici pe departe la acest statut. În 2017, când a apărut primul sezon, Netflix nu era implicat. Gigantul american i-a văzut însă potențialul, l-a cumpărat și l-a împărțit în două sezoane, difuzate în 2017 și 2018. Cu un buget mult mărit, a produs încă o serie în 2019, iar în 2020 tocmai ce a lansat-o pe a patra în aprilie.

Primul sezon se concentrează pe povestea tunului dat asupra monetăriei din Spania. “Echipa” de spărgători este complexă, fiecare membru având un talent personal. Toți sunt aduși împreună de mintea din spatele loviturii, Profesorul. De ce monetăria? Pentru că nu e un jaf obișnuit. Miza nu sunt banii existenți, ci tipărirea a 2 miliarde de EUR… Serialul are multe întorsături de situație, nuanțe și perspective din care se spune povestea. Rezultă o producție captivantă.

Acestea sunt cele mai bune seriale spaniole Netflix pe care le-am întâlnit noi pe platforma americană. Am încercat mult mai multe seriale spaniole pe Netflix, dar doar pe acestea le-am ales pentru a vi le recomanda. Selecția noastră nu e neapărat exhaustivă, având în vedere cantitatea generoasă de conținut spaniol original sau licențiat de pe Netflix. Așa că, dacă ați identificat și alte seriale spaniole pe Netflix, vă rugăm să ne lăsați recomandările voastre în comentarii. Mulțumim 🙂

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here