25 Seriale de comedie bune și unde le poți vedea

0
18716
top seriale de comedie

Cauți 1-2 seriale de comedie care să merite timpul tău, cu care să te distrezi și relaxezi seara după muncă sau în weekend? Da, e greu să găsești ceva cu adevărat haios. Dar vestea bună e că există seriale de comedie bune altele decât Seinfeld și Friends. 🙂 Dacă n-ați avut noroc până acum, sperăm să găsiți inspirație în cele 25 de seriale comedie care ne-au plăcut nouă în ultimii ani, inclusiv seriale de comedie romantice.

1. Space Force (2020)

space force seriale de comedie 2020

Lansat în mai 2020, Space Force e un serial de comedie co-creat de Steve Carell pe care-l poți vedea pe Netflix. Carell joacă și rolul principal, alături de John Malkovich. Generalul Naird (Steve Carell) este primul general al Forțelor Aeriene Americane care se ocupă de cucerirea spațiului 🙂 Așa că Naird și restul echipei trebuie să trimită cum necum oameni în spațiu, eventual și cu costuri minime. Ca întotdeauna, militarii sunt absurzi și vor să vadă rezultate, în timp ce oamenii de știință încearcă să le bage mințile în cap… Space Force e simpatic prin umorul de situație și pentru jocul actorilor, așa că merită să-i oferiți o șansă. Dar nu va fi pe gustul tuturor, abundă de umor absurd. 😀

2. Gentefied – Genteficare (2020)

gentefied seriale noiÎn categoria seriale de comedie bune și noi intră și Gentefied. Gentefied atacă tema gentrificării, dar mult mai pe larg. Cartierele sărace accesibile emigranților sunt încet-încet dezvoltate imobiliar și chiriile cresc. Serialul din 2020 produs de Netflix e povestea imigranților mexicani din Los Angeles. Și poate fi și povestea imigranților români prin diverse colțuri ale Europei. E de fapt o poveste de când lumea, cea a veneticului care încearcă să-și refacă viață într-un loc nou.

Parașutați cu o întreagă cultură complet diferită într-un cartier al Los Angelesului, mexicanii noștri mănâncă niște feluri de mâncare minunate, cântă, văd viața diferit, familia e întotdeauna pe primul loc, muncesc mult, dar o duc foarte greu. Chiriile cresc din cauza gentrificării și riscă să fie aruncați din cartier din cauza noilor prețuri. Pur și simplu nu mai fac față să le plătească. Și, apropo de mâncare, serialul e și un foodie series.

Foarte bine jucat, serialul ăsta nou îți dă senzația de autenticitate. Îți transmite de multe ori energie pozitivă, în ciuda dificultăților cu care personajele se confruntă. Și te face să-ți dorești să înțelegi și să cunoști mai multe lucruri despre cultura mexicană. Așa că, având în vedere toate cele de mai sus recomandarea noastră e să-l puneți pe lista de seriale de comedie de văzut pe Netflix.

3. Derry Girls (două sezoane, în 2018 și 2019)

derry girls

E unul dintre cele mai haioase seriale din ultimii ani văzute de noi. Un sitcom britanic, cu umor negru englezesc de cea mai bună calitate. Povestea e simplă, serialul e povestea adolescenței lui Erin și a colegelor ei. Cum era oare adolescența lor în plin conflict civil din Irlanda de Nord în anii ’90? Ca a tuturor adolescenților din toată lumea, dar mai nebună, cu siguranță. Dar nu vă gândiți că e un serial pentru adolescenți neapărat, o comedie reușită e binevenită la orice vârstă. De fapt în Irlanda de Nord a fost unul dintre cele mai urmărite seriale din toate timpurile.

Lansat în 2018, are două sezoane de care să vă bucurați pe Netflix. Al treilea sezon va apărea în 2020.

4. Ecaterina / The Great (2020)


The-Great-Hulu-Elle-Fanning-Nicholas-HoultÎn ciuda pandemiei, casele de producție continuă să lanseze seriale noi în 2020. Ecaterina e o producție Hulu nou-nouță, lansată în mai 2020. Dar o poți vedea deja în întregime (10 episoade) pe HBO Go. Elle Fanning și Nicholas Hoult sunt geniali într-o comedie satirică despre Ecaterina Cea Mare și Regele Petru al Rusiei. E o abordare foarte fresh și modernă a producțiilor istorice și de epocă. Nu e deloc înțepată și pretențioasă, din contră, ar putea fi la fel de bine un serial a cărui acțiune se petrece în zilele noastre. O să vă distreze și o să vă șocheze pentru cât de diferit se simte ca experiență. Dacă ți-a plăcut filmul The Favourite/Favorita, cu siguranță o să-ți placă și Ecaterina. Dacă, în schimb, îți plac producțiile de genul The Crown sau Downton Abbey, Ecaterina s-ar putea să nu fie pe placul tău.

Ea, super neexperimentată, cu idei naive despre dragoste și căsnicie. El, din topor și fără substanță. Singura soluție pe care o găsește Ecaterina pentru a putea supraviețui acestei relații: să-l ucidă…

5. Brooklyn Nine-Nine (2013-, sezon nou în 2020)

Brooklyn Nine Nine seriale bune de comedieE un super serial în care comedia deține 100% din timp. Nu are nici măcar o umbră de dramă în el. Totul se întâmplă într-o secție de poliție din Brooklyn. Fiecare polițist are o personalitate foarte specială, un mod de a vorbi și a pune problema, care mai de care mai haios. Singurul “serios” e șeful secției, care trebuie să strunească gașca de “nebuni”. Are deja 9 sezoane, bucurându-se de succes deja din 2013. Brooklyn Nine-Nine are la activ 2 premii Globuri de Aur, printre care pentru cel mai bun serial de comedie. Îl poți vedea pe Netflix.

6. Catch-22 (miniserie din 2019)

Catch-22 top serialeE o miniserie de 6 episoade care te va ține cu sufletul la gură. Adaptare a celebrului roman american cu același nume, Catch-22 e o comedie satirică despre război co-produsă și co-regizată de George Clooney. În plus, Clooney joacă în serial rolul unui general răzbunător. Toată distribuția e stelară și datorită ei Catch-22 e super convingător.

John Yossarian e mobilizat în Al Doilea Război Mondial. Alege să zboare pe un avion de tip bombardier, în speranța că perioada de antrenament va dura suficient de mult cât să nu apuce să zboare efectiv până la terminarea războiului.

Planurile lui nu se adeveresc. Ajunge să trăiască într-un Purgatoriu. Toți îl vor mort. Când zboară, nemții îi mitraliază avionul. Iar când e la sol generali nebuni și o birocrație dementă îi cresc încontinuu numărul de zboruri necesare pentru a fi lăsat la vatră. Trăiește într-un absurd perfect, care pare fără ieșire.

Catch-22 e o producție Hulu excelentă. Merită văzută, dar nu te aștepta la o vizionare ușoară, ci la una destul de apăsătoare. Perfectă însă pentru vremurile apocaliptice pe care le trăim… Îl poți vedea pe HBO în România.

7. Curb your enthusiasm – Larry David, inamicul public nr. 1 (2000-, sezon nou în 2020 )

curb your enthusiasm seriale haioaseCum să fii nesuferit în orice situație și în același timp haios? Nu poți afla decât dacă te uiți la Curb your enthusiasm – Larry David, inamicul public nr. 1. Dacă nu-ți sună cunoscut, trebuie să știi că Larry David este creatorul unuia dintre cele mai de succes seriale de comedie din toate timpurile, Seinfeld. Multe din glumele memorabile din Seinfeld au fost gândite și scrise de Larry David. Larry a creat ulterior Curb Your Enthusiasm care ruleaza pe HBO Go deja de 10 sezoane. Are un Glob de Aur pentru cel mai bun serial de comedie. Personajul principal este chiar Larry David, dar o versiune fictivă a lui. Poveștile nu sunt fragmente biografice, dar nu credem că-s departe de realitate. 🙂

Larry David e un tip non-carismatic, care-și permite să fie autentic în viața de zi cu zi într-un mod în care nu mulți ne permitem. De exemplu să spunem verde în față că nu ne place ceva fără să ne pese de ce vor simți cei din jurul nostru. Ca să înțelegi mai bine despre ce e vorba, încearcă un episod din serial. O să te distreze, pentru că sunt situații cu care fiecare dintre noi putem relaționa.

8. Rake (2010-2018)


rake seriale de comedie

Ca și Curb your enthusiasm, e tot un serial în jurul unui singur personaj care duce tot show-ul. De data asta e vorba de un avocat australian mega-fustangiu, neserios, dar super deștept. Diferența față de Curb your enthusiasm e faptul că avocatul Cleaver are o super carismă. N-am văzut prea multe seriale australiene, ceea ce cred că e valabil și pentru voi. E timpul să le dați o șansă. Așa că începeți cu Rake, o să vă distreze și veți râde cu gura până la urechi. Îl poți vedea pe Netflix.

9. Master of None (2015- )

master of none seriale de comedie bune

Master of None e un serial cum nu prea se mai fac. E o artă din ce în ce mai uitată cea în care faci filme sau seriale bune despre nimic. 🙂 Vorba vine, “despre nimic”. Este de fapt despre cele mai importante “nimicuri”: o mâncare bună, o conversație bună cu prietenii, o plimbare bună, o călătorie de plăcere etc. Personajul principal e un comedian american de origine indiană, pe care e posibil să-l știi. Este Aziz Ansari. Îl poți vedea pe Netflix.

10. Dix pour cent / Zece la sută / Call my agent (2015 – )

seriale de comedie netflix dix pour centZece la sută e un serial franțuzesc de comedie despre lumea impresarilor de actori. În fiecare episod apare un actor foarte cunoscut care se joacă pe el însuși și care îi bagă în tot felul de încurcături pe impresarii de la compania de talente care îl reprezintă. Frivolitatea pretențiilor actorilor este depășită doar de frivolitatea ambițiilor din firma de impresari. Unde toată lumea se luptă cu toată lumea pentru întâietate… Sau toată lumea face sex cu toată lumea… Îl poți vedea pe Netflix. A patra serie e așteptată să apară în 2020.

11. The Big Bang Theory (2007 – 2019)

the big band theory cele mai bune seriale de comedieDacă nu l-ai văzut încă, și vrei să începi un serial de comedie care să te țină cu adevărat ocupat, The Big Bang Theory e o idee minunată. Are 281 de episoade, lansate între 2007-2019. Personajele principale sunt 4 prieteni tocilari. Oameni de știință sclipitori sau ingineri, cei patru trebuie să se adapteze lumii reale, dincolo de calculele matematice care le țin mințile ocupate, benzile desenate și filmele SF și cu supereroi și pasiuni și idei ciudate de tocilari. 🙂 Dacă te regăsești în descriere, cu siguranță ai auzit de The Big Bang Theory. 🙂 Dacă nu, dă-i o șansă. Nu sunt prea multe seriale de comedie reușite realizate pe lumea asta. 🙂 Așa că nu îl ocoli, pentru că e unul dintre cele puține. Și mai mișto, poți să-l vezi și pe Netflix, și pe HBO.

12. Breeders – Părinți și copii (2020)

the breeders producții tv noiDacă ai copil/copii mici și ai terminat de văzut Workin’ moms pe Netflix :), poți începe noul serial Breeders de pe HBO. E un serial inspirat parțial din experiența de părinte a actorului Martin Freeman (Sherlock, Fargo), care joacă și rolul personajului principal. Paul și Ally au doi copii și toate problemele cu care vine meseria de părinte. Adică lipsa cronică de somn, zgomotul infernal și nevoia constantă de atenție a copiilor din cauza cărora nu reușești să duci un gând până la capăt, dileme fără sfârșit legate de cea mai bună educație pentru progenituri etc. Toate sunt dezbătute în această comedie britanico-americană.

Serialul de comedie Breeders a început să fie difuzat în martie în State pe Fox și în Marea Britanie pe Sky. La noi poți să-l vezi pe HBO. Nu e o mare capodoperă, dar e mult mai autentic față de multe alte seriale care portretizează familii cu copii în mod idealist.

13. Sex education (2019- )


Un serial britanic ușor, la care să te relaxezi, dar care pune pe tapet probleme reale. Personajele principale sunt câțiva adolescenți cu probleme tipice: prima iubire, sudarea celor mai bune prietenii, primele relații intime. Dar ce faci când ești adolescent și mama ta este sexolog și are obiceiul să vorbească foarte pe șleau despre intimitatea ta? Te vei simți stingherit, dar poate toate cunoștințele aflate astfel te vor ajuta să ajungi chiar tu sexologul școlii… Mama sexolog e jucată exemplar de Gillian Anderson (o știi sigur din X-Files). Sex Education are deja 2 sezoane, în 2019 și 2020. Îl poți vedea pe Netflix.

14. Bored to Death (2009-2011)

bored to death serii comedie

Bored to Death e cel mai vechi serial din listă, ultima serie fiind lansată în 2011. L-am inclus în recomandări pentru că e pur și simplu prea bun să fie lăsat deoparte. Este, de fapt, serialul nostru preferat de comedie din ultimul deceniu. E deștept, fără accente de aroganță, și e pur și simplu plăcut, fără umor cinic și fără răutăți. Are câteva referințe de literatura universală. De ce? Pentru că personajul principal e un scriitoraș fără mare succes care încearcă să-și câștige existența făcând pe detectivul și aplicând metode detectivistice din romanele citite… Îl poți vedea pe HBO Go.

15. BoJack Horseman

bojack horseman

Serialul BoJack Horseman: A Tale of Fear, Loathing and Animals  e primul serial de animație produs de Netflix care vizează un public matur. Este unul dintre cele mai apreciate seriale Netflix de către critici. Mai ales partea a doua a primei serii și celelalte serii. În total, BoJack are 6 sezoane, încheindu-se în ianuarie 2020.

Calul BoJack, un fost simbol al anilor ’90 și star de serial a trecut de la faimă la anonimat, printre sticle de whiskey și relații eșuate. Cu ajutorul lui Todd – om – și al felinei Princess Caroline – agentul său – BoJack decide să revină în atenția publicului…

Vocile celor trei personaje sunt asigurate de Will Arnett (Arrested Development30 Rock), Aaron Paul (Breaking BadA Long Way Down) și Amy Sedaris (Chef).

Seriale de comedie în special pentru publicul feminin

Fie că au în centru un grup de fete care-și caută drumul în carieră și în dragoste, fie că sunt mame de copii mici sau sunt deja niște doamne venerabile, serialele de comedie despre personaje feminine pe care ți le-am pregătit mai jos sunt super haioase. Dar, cu siguranță, cu cât te afli într-o situație mai apropiată de cea prezentată, cu atât te vei putea găsi mai ușor în situațiile din aceste seriale de comedie și te vor distra mai tare.

16. Workin’ Moms (2017- )

workin moms seriale comedie reusiteCum echilibrezi în lumea nebună și vitezomană de azi viața de familie și creșterea copiilor cu munca și profesia? Vei afla urmărind acrobațiile a 4 femei din Toronto care tocmai au devenit mame. E o comedie bună, fără îndoială, și vei relaționa cel mai bine cu acest serial dacă ești proaspătă mămică. 🙂 E perfect pentru serile în care vrei puțin timp pentru tine după ce a adormit bebelu’. Îl poți vedea pe Netflix. Tocmai ce a apărut o nouă serie, a patra, în mai 2020.

17. Lady Dynamite (2016-2017)

lady dynamite seriale de comedieE un serial foarte iubit de critici și foarte curajos, în modul în care spune în cel mai haios mod povestea unei femei bipolare. Mai rar un serial de comedie care să vorbească despre probleme mentale. Dar Lady Dymanite încearcă și reușește să facă o treabă super bună. Serialul o să-ți dea senzația că mergi într-un carusel, te ține prins într-o avalanșă de glume și într-o explozie de energie. E ca și cum vei fi băut 3 cafele, dar de fapt tot efectul e grație energiei Mariei Bamford.

Serialul e oarecum autobiografic, având-o în scenă pe Maria Bamford, comediant stand-up și în viața reală. Maria se întoarce în Los Angeles după o perioadă de 6 luni de pauză, în care și-a tratat problemele de sănătate, și încearcă să-și refacă de la zero viața… Aceasta e premisa serialului, destul de simplă, dar, ce nebunie de serial vă așteaptă, nici n-aveți idee. 🙂 Serialul e distribuit de Netflix.

18. Crazy Ex-Girlfriend (2015-2019)

crazy-ex-girlfriend seriale de comedieE un serial de comedie romantic și musical, în același timp. Crazy Ex-Girlfriend are aceeași energie nebună ca și Lady Dynamite. Rebecca, o tipă foarte deșteaptă și drăguță, avocat de succes în New York, intră în panică atunci când este promovată. Renunță la tot pentru a-și căuta fericirea și starea de bine, și se mută într-un orășel de provincie. 🙂 Aici se angajează la o firmă oarecare și cam neprofesionistă de avocatură și, în paralel, încearcă să-și găsească jumătatea. Doar că toate anxietățile și fricile ei îi stau de cele mai multe ori în cale.  E un serial foarte simpatic, dar trebuie să ai o anumită compatibilitate cu stilul umorului din Crazy Ex-Girlfriend. Încercați-l și vedeți dacă vi se potrivește. Ca și Lady Dynamite, este foarte apreciat de critici. În România a fost distribuit de Netflix.

19. Fleabag (un sezon în 2016 și unul nou în 2019)

fleabag top seriale_
Vrei să vezi un serial bun de comedie complet ieșit din tipare? Fleabag e o comedie într-o ureche, cum numai britanicii pot face. The Guardian îl numește cel mai electrizant și devastator serial de mulți ani încoace. Și este, într-adevăr, și electrizant și devastator. O comedie, care ar putea fi mai bine descrisă ca o tragicomedie, Fleabag are o energie și o dinamică super antrenante, dar nu neapărat pozitive și optimiste. Lumea lui Fleabag e complicată. Se reface după o traumă. Sora ei Claire e nefericită, cumnatul ei e atras de ea, iar sexul e ceva la ordinea zilei, dar niciun bărbat nu îi place cu adevărat. Îi place un preot, care nu poate avea relații lumești…
Fleabag e un serial super original care, la fel ca multe lucruri super noi, s-ar putea să nu-ți pice cu tronc de la primul episod. Necesită un pic de adaptare din partea noastră, a privitorilor. Dar după acest mic efort, îți intră pe sub piele și devii dependent de el.
Ambele sezoane ale Fleabag sunt iubite de critică. A doua serie a luat și două Globuri de Aur, pentru cea mai bună comedie și cea mai bună actriță în rol principal. E o producție BBC și Amazon Video.

20. Grace and Frankie (2015- )

grace and frankie seriale netflix de comedieUn serial de comedie despre viața după 70 de ani? Era și timpul. Secretul fericirii la o asemenea vârstă pare să fie același ca și la 20 de ani: să nu te iei prea tare în serios. Cele două prietene, Grace și Frankie, fac fix acest lucru. Doar că nu se iau în serios una pe cealaltă. Printr-o conjunctură mai puțin fericită, ajung să fie colege de apartament, deși au gusturi și idei foarte diferite despre viață. Prin urmare întotdeauna apar frecușuri haioase între ele. Grace este interpretată de Jane Fonda. Grace and Frankie are deja 6 sezoane lansate pe Netflix.

21. Doamna Fletcher / Mrs. Fletcher (2019-)


mrs. fletcher serii comedieO comedie HBO despre probleme existențiale. V-ați întrebat vreodată ce se întâmplă cu părinții când copiii se fac mari și pleacă de acasă? Cum, peste noapte, se trezesc singuri și oarecum fără ocupație? Cam ăsta e subiectul serialului HBO Doamna Fletcher. Care, despărțită și de soț, rămâne chiar singură cuc. De unde îi vin tot felul de idei de eliberare sexuală și experimentare de lucruri noi în general… Dacă vreți un serial bun, dar nu extraordinar, cu care să vă umpleți timpul; sau dacă puteți relaționa cu intriga serialului, vă recomandăm să încercați Mrs. Fletcher.

22. Girls / Fetele (2012-2017)

Dacă nu l-ați văzut deja, e musai de încercat. E unul dintre serialele care au influențat multe alte seriale de comedie și de dramă din 2012 încoace.

Sex. Femei. Prietenie. Feminism. Talent. Idealuri. Dorințe. Într-un cuvând: Girls, replica realistă a anului 2012 pentru serialul Sex and the City. Plecând de la același clișeu al poveștilor unor tinere care vin într-o oraș mare pentru a-și găsi drumul în viață, Girls urmărește patru femei fără succes în viața profesională care sunt mai mereu împlicate în relații sexuale nefericite.

Acțiunea se concentrează în jurul personajului principal Hannah, interpretat de Lena Dunham, scenarista și una dintre producătoarele serialului – câștigătoare pentru acest rol a Globului de Aur pentru cea mai bună actriță într-o comedie de televiziune. Alături de Hannah sunt cele trei prietene: frumoasa Marnie (Allison Williams), virgina Shoshanna (Zosia Mamet) și boema Jessa (Jemima Kirke). Serialul prezintă aventurile profesionalo-amoroase ale celor patru femei care încearcă să supraviețuiască într-o Americă departe de sloganul „țara tuturor posibilităților”.

Girls, câștigător al unui Glob de Aur pentru cea mai bună comedie de televiziune, excelează prin realism, naturalețe și un scenariu cu o scriitură amuzantă, inteligentă și cu povești credibile. E ceva revoltător și în același timp convingător în acest serial. Dacă la Sex and the City te uitai pentru că visai ca într-o bună zi să ajungi ca una dintre cele patru femei personaje principale, la Girls te uiți pentru că te regăsești în ceea ce trăiesc personajele scrise cu inteligență și umor de Lena Dunham. Îl poți vedea pe HBO.

 

Seriale de comedie romantice

Sunt mult mai multe seriale de comedie care sunt și romantice sau seriale romantice care sunt și comedie. Dar aici ne-am concentrat pe cele care sunt în primul rând comedii și în al doilea rând sunt de dragoste. 🙂

23. Un iubit de sezon / Home for Christmas (2019-)

un iubit de sezon seriale romantice

Vrei un serial romantic de comedie la care să râzi și să te emoționezi? Cu ale cărui situații să te poți identifica, mai ales dacă ești singur și toată lumea te bate la cap să te așezi la casa ta? 🙂 Atunci o să-ți placă Un iubit de sezon. E atât de bine făcut încât personajele par desprinse din viața reală.

E un mini-program TV norvegian cu 6 episoade foarte simpatic, de văzut oricând, dar mai ales în preajma Crăciunului. Se apropie acea perioadă a anului, dar asistenta medicală Johanne nu mai are chef să fie din nou subiectul glumelor și apropourilor pentru că nu are un iubit. E singură la 30 de ani. Dar nu pentru mult timp. Pentru că s-a hotărât să-și facă prieten până la seara de Crăciun și masa cu familia. E o producție originală Netflix.


24. Jane The Virgin (2014-2019)

jane the virgin telenovele netflix

Jane The Virgin este uman și cald, cum numai o comedie romantică care e și telenovelă poate fi 🙂 De fapt satirizează formatul de telenovelă. Oricât ai rezista, te vei îndrăgosti iremediabil de el, pentru că te va face să te simți atât de bine, încât vei da play la încă un episod și încă un episod… Nu sunt multe seriale care să transmită atât de multă energie pozitivă! Serialul are 100 de episoade filmate în 5 serii, ultima produsă în 2019. A fost nominalizat și premiat la Globurile de Aur. Deci nici măcar nu vei avea de ce să te simți vinovat(ă) că te uiți la o telenovelă. 🙂 Dacă te încearcă cumva astfel de vinovății. 🙂

Printr-o eroare medicală, Jane, o americancă de origine venezueleană, ajunge să fie inseminată artificial. Și să nască astfel copilul bărbatului pentru care a avut o pasiune în adolescență. Acțiunea se petrece în Miami.

25. Goo Hae Ryung, ucenică la istorie (2019) – comedie romantică de epocă

Rookie Historian Goo Hae-ryungO comedie romantică de epocă, cu doi protagoniști super simpatici și cu lipici. Goo Hae Ryung nu e o comedie romantică oarecare, e un serial istoric. Bifează cu brio și la categoria serial de dragoste, și la serial de comedie, dar și serial istoric. Ceea ce, trebuie să recunoști, nu e puțin lucru. Ca multe alte povești de dragoste din serialele de tip telenovelă și acesta pleacă de la premisa a două personaje din medii sociale foarte diferite. Care se intersectează și ajung prin voia sorții să se îndrăgostească și să-și lege destinele pentru totdeauna.

Ea este un personaj foarte dintr-o bucată, o femeie foarte puternică. Acestei eroine veritabile îi face contrapondere prințul, de o frumusețe care pare pur și simplu imposibilă. Frumusețea îi este completată de o candoare și căldură înduiășătoare. Nu este deloc the bad boy. 🙂 Ceea ce e reconfortant de văzut și urmărit.

Povestea din Goo Hae Ryung, ucenică la istorie


Acțiunea se petrece în perioada dinastiei Joseon, cea care a definit în mare parte Coreea de astăzi. Ca orice serial de epocă care se respectă, vei vedea interioare superbe, vestimentații luxuriante și obiceiuri și cutume ale vremii multe dintre ele foarte interesante. De exemplu, ea este cronicar, adică istoric la curte. Ceea ce înseamnă că face parte din tagma celor nu foarte iubiți de cei care fac jocurile aici. De ce? Pentru că acești cărturari au dreptul să intre la orice reuniune oficială pentru a nota pentru posteritate discuția și hotărârile luate. Și mai important, oamenii puterii nu au voie să afle ce anume au notat cronicarii. De aici se nasc tot felul de conflicte între putere și cronicari, în care e atrasă și Hae-ryung, eroina seriei. Îl poți vedea pe Netflix.

Acestea sunt câteva dintre preferatele noastre la capitolul seriale de comedie simpatice. Vouă ce seriale de comedie ați descoperit în ultimul timp?

Citește și Cele mai bune 30 filme de comedie de văzut în 2020.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here