10 filme de dragoste noi pe care să le vezi

0
41677
filme de dragoste noi

Vrei să vezi unul sau mai multe filme de dragoste noi și nu știi ce să vezi? Nu ești singura sau singurul. Am avut aceeași dilemă și am scanat ce filme de dragoste au apărut în ultimul timp și pe care nu le văzusem deja. Așa că iată cele 10 titluri de filme noi de dragoste pe care ți le recomandăm. Sunt câteva despre descoperiri senzuale, câteva despre iubiri mature sau prima iubire, două filme franțuzești cu farmecul lor aparte, dar și două comedii romantice noi.

1. Chemical Hearts (2020)

chemical hearts filme de dragoste noi

Lansat în August 2020 de Amazon Studios, Chemical Hearts e o poveste de dragoste care se întâmplă pe fondul confuziilor și căutărilor adolescenței, dar și a unei traume pe care ea a suferit-o de curând. Cei doi sunt liceeni în ultimul an, se cunosc de curând și încep să se apropie încet-încet, descoperind unul celuilalt sensibilități, emoții, zone din suflet foarte delicate sau unele deja calcificate, din cauza durerii resimțite de pierderea unei ființe iubite.

Într-un univers nu prea bogat cu filme de dragoste noi în 2020, Chemical Hearts e binevenit. Nu e o capodoperă, dar nu e niciun film de duzină. Așa că te va face să te gândești la dragoste, la prima ta dragoste, te va emoționa și te va face să visezi la noi emoții romantice.

2. Palm Springs (2020)

palm-springs filme de dragoste noiPalm Springs e prima din cele două comedii romantice din lista noastră cu filme de dragoste lansate de curând. Lansat în iulie 2020, pe Hulu, a fost bine primit de critică, pentru jocul actoricesc dar și pentru modul în care exploatează premisa SF a unei bucle a timpului. Mai simplu spus, Palm Springs este o Ziua Cârtiței, dar în care acțiunea nu se petrece în anii 90, ca în clasicul film de dragoste cu Bill Murray și Andie MacDowell, ci chiar în 2020. Mai e o diferență, de data asta și el, și ea rămân blocați în timp, condamnați să își petreacă mereu și mereu aceeași zi, la infinit. În Ziua Cârtiței cu Bill Murray doar el era blocat în timp.

Diferența de abordare venită din modul în care relațiile de dragoste au evoluat din anii 90 până azi e destul de pregnantă. Râsetele, ca și emoțiile, ne sunt provocate de alte situații, mai pragmatice, mai lipsite de iluzii și mai concentrate pe dictonul trăiește clipa. Sexul e mult mai tranzacțional, dar într-un final comedia atinge un grad de profunzime al relației dintre cei doi.

3. O fată ușoară / Une fille facile (2019)


une fille facile filme de dragoste noiȚi-e dor de un film recent franțuzesc romantic? Da, și nouă, de asta am sorbit pe nerăsuflate acest cocktail exploziv de senzualitate, tinerețe, vară și dialoguri deștepte din Une fille facile.

Lansat pe Netflix în august 2020, Une fille facile/An easy girl e un film de neratat. E o poveste de vară, la care poți să te uiți de mai multe ori fără să te plictisești. Imaginile cu Riviera Franceză, Cannes, plaje, corpuri bronzate și senzualitatea care plutește în aer te fac să simți în nări mirosul mării, al verii și al pielii încălzite de soare.

Naima e o adolescentă care locuiește la Cannes, făcând parte dintr-o familie foarte modestă. Peste noapte se trezește atrasă în lumea senzuală, dar foarte materialistă a verișoarei ei Sofia, care sosește de la Paris. Cele două încep să petreacă din ce în ce mai mult timp împreună, pe iahturi, în restaurante luxoase, în compania unor bărbați atrăgători atrași de nurii tinereții.

Nu se încadrează neapărat în categoria filme de dragoste noi, ci mai degrabă filme de descoperire și maturizare, dar senzualitatea joacă un rol aproape palpabil în film, așa că îl face să se apropie de un film nu despre iubire, ci despre atracții sexuale și legături amoroase de vară. Une fille facile îți amintește în același timp de filmele lui Brigitte Bardot și de senzualitatea ei debordantă, dar și de filmele lui Rohmer, în care dialogul joacă un rol central. În care discuțiile conceptuale și filosofice despre viață și sensul ei fac deliciul minutelor petrecute în fața televizorului.

4. Five feet apart (2019)

Five_Feet_Apart_filme de dragoste noiVrei să vezi un film de dragoste nou care să te facă să te simți de-a dreptul norocos în pandemie? Five feet apart te va emoționa cu povestea celor doi adolescenți care suferă de o boală complicată, care nu îi lasă să se apropie de alți oameni, din cauza sistemului imunitar scăzut care îi face susceptibili de a lua orice boală sau bacterie. Deși sunt tineri și sunt la vârsta explorărilor, Stella și Will stau la aproape 2m distanță, trec prin proceduri medicale complicate și se aud și se văd mai mult în convorbirile telefonice.

Toate astea însă nu îi descurajează și dragostea începe să se înfiripe… Dar suferințele fizice le pun la încercare atât pe ei, cât și mica lor iubire… Un film nou de dragoste, dar nu o capodoperă, Five feet apart strălucește mai ales prin jocul actriței care o interpretează pe Stella, pe care sperăm să o vedem și în alte filme după acesta. E atât de fresh și simpatică, încât reușește să se apropie foarte mult de privitor și să depășească ecranul.


5. Toate acele locuri minunate (2020) 

all the bright places filme de dragoste netflixAll the bright places e cel mai nou film de dragoste produs de Netflix, lansat în februarie 2020. E un film delicat și poetic despre dragostea dintre doi adolescenți. Și urmează cam aceeași linie cu Chemical Hearts. Ea, interpretată de talentata Elle Fanning, încearcă să depășească pierderea surorii. În timp ce el, colegul de liceu, Theodore, încearcă să o ajute. Chiar dacă e un film cu adolescenți, îi va emoționa și atinge pe romanticii de orice vârstă. Filmul este adaptarea romanului succes cu același nume.

6. The Lovebirds / Porumbeii (2020)

lovebirds comedii 2019 Avem și o a doua comedie în lista noastră cu filme noi de dragoste din 2020. Vrei să vezi o comedie care e și romantică și de acțiune? Atunci Lovebirds e perfectă pentru tine. Jibran și Leilani sunt împreună de deva timp, așa că viața sexuală nu mai e chiar la fel de intensă. Și micile certuri din tot felul de motive hilare apar la tot pasul. Dar fix când sunt hotărâți să se despartă, cuplul ajunge în centrul unei intrigi criminale. 🙂 În ciuda micilor neînțelegeri super simpatice, vor reuși să supraviețuiască și să dea de cap răufăcătorilor? 🙂


Lovebirds e o comedie care merită văzută. E jucată bine și nu are glume de prost gust, atât de des întâlnite în comediile de azi. Comedia The Lovebirds trebuia să fie lansată în cinematografe în această primăvară. Dar din cauza pandemiei, Paramount a vândut drepturile de difuzare către Netflix. Așa că puteți să-l vedeți chiar în această seară pe Netflix.

7. Portrait of a Lady on Fire

Acest film premiat la Cannes în 2019 este un răsfăţ vizual. Scenele de interior și peisajele marine te invită să-ţi imaginezi atmosfera din secolul al XVIII-lea. Acţiunea se petrece în anii ce anunţau Revoluţia Franceză, când mentalităţile se schimbau într-un ritm ameţitor.

Nu și într-un castel de pe malul mării, unde o pictoriţă nonconformistă este chemată să realizeze portretul unei tinere. Portretul urma să-i fie trimis viitorului soţ al acesteia, ca dovadă a frumuseţii ei. Însă aceasta inventează tot felul de tertipuri pentru a întârzia finalizarea tabloului.

Filmul lui Celline Sciamma este asemenea unei picturi cu mesaje ascunse. La suprafaţă vezi o poveste interzisă, despre artă și emancipare feminină. Dar în spatele cadrelor picturale se ascunde invitaţia de a reinterpreta modul în care sunt reprezentate femeile în peliculele de epocă. Poţi vedea trailerul și citi recenzia. Îl găsești online.

8. Atlantique / Atlantics (2019)

atlantics filme noiEste unul dintre cele mai frumoase și hipnotizante vizual filme de dragoste văzute de noi în ultimul timp, deși acțiunea se petrece în sărăcăciosul și aridul Senegal.

Vei vedea o poveste de dragoste în stilul Romeo și Julieta, dar și o poveste în care realismul social și elementele magice fac casă bună împreună. Cum spuneam, acţiunea se petrece în Senegal, într-o comunitate săracă de pe malul oceanului. Aici locuiește personajul central-tânăra care își pierde iubitul. Acesta dispare în mare, încercând să ajungă în Spania, pentru a-și câștiga existența. Chiar în perioada în care ea este obligată să devină soţia altui bărbat, fostul iubit înecat se întoarce sub forma unei fantome.

Atlantique este un debut regizoral, care a luat unul dintre cele mai râvnite premii ale filmului, Grand Prix la Festivalul de Film de la Cannes în 2019. În mod neașteptat poate, această producție se găsește pe Netflix! 🙂 Așa că îl poți vedea oricând dacă ai abonament sau online pe alte site-uri.

Sunt multe filme de dragoste pe Netflix, dar acesta e cel mai original. Încercați-l dacă vreți ceva nou 🙂


9. Perfect Date (2019)

theperfectdate-filme 2019 netflixE un film romantic de comedie cu adolescenți. Un film gândit pentru publicul tânăr, dar poți să-l vezi și dacă ai trecut de 20 de ani. 🙂 Noi am trecut bine de vârsta asta și ne-a plăcut. Are glume bune și sare bine de superficialitatea pe care o găsești în unele filme pentru tinerii de 16 ani. În plus, actorii joacă foarte bine. Așa că e un film de dragoste nou numai bun pentru o seară relaxată, pe care să-l vezi pe Netflix.

Brooks e un adolescent care vrea neapărat să intre la Universitatea Yale. În ciuda notelor super bune care îi va asigura o oarecare bursă dacă va intra, va avea nevoie și de o finanțare substanțială ca să poată face față cheltuielilor. Așa că împreună cu un prieten lansează o aplicație de întâlniri amoroase. E un fel fel de gigolo, dar cât se poate de platonic. Se întâlnește cu diverse fete care au nevoie de o escortă pentru a face față unui bal, unei întâlniri cu părinții, pentru a face o figură frumoasă în fața prietenilor etc. Doar că își găsește nașul în una dintre cele mai cinice și smart tipe cu care își dă întâlnire.


10. Curiosa (2019)

curiosa-filme de dragoste noiCea mai bună replică din Curiosa și cea care rezumă cel mai bine filmul este: Dacă nu am putut să-ți fiu soț, îți voi fi amant. 🙂

Curiosa e un film de dragoste nou pe HBO, deși el oficial a fost lansat în 2019, în Franța. Și, poate mai mult ca filme de dragoste, e și un film istoric. Acțiunea se petrece la sfârșitul secolului al XIX-lea în Franța. Unde tânăra Marie, deși îndrăgostită de Pierre, ajunge să se căsătorească cu poetul Henri. Doar că Marie și Pierre tot vor ajunge să se descopere erotic, dincolo de limitările vieții casnice a unei femei din secolul 19.

Acestea sunt 10 din cele mai reușite filme noi de dragoste, lansate în ultimul an. Pe cele mai multe le poți vedea pe Netflix, dar și pe HBO. Vizionare plăcute și așteptăm să ne spui cum ți s-au părut titlurile pe care le vei vedea din listă sau pe care le-ai văzut deja, poate.

Citește și

TOP 16 cele mai frumoase și romantice filme de dragoste de pe Netflix

SHARE
Articolul precedent30 de carti noi de citit in septembrie 2020
Următorul articol15 filme bune HBO Go pe care să nu le ratezi
mm
Esti liber sa alegi. Dar optiunile sunt aproape infinite si timpul este cea mai valoroasa resursa. De aceea, noi te ajutam sa faci rapid alegeri inspirate, inteligente, personalizate. Ce filme sau seriale noi ti se potrivesc, ce locuri interesante poti sa vizitezi, ce carti noi bune merita citite, ce citate si statusuri inspirationale, cum sa economisesti pentru experientele noi si multe altele.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here