TOP 16 cele mai frumoase și romantice filme de dragoste de pe Netflix

0
14057
top filme de dragoste netflix

Am încercat să alegem pentru voi în acest articol cele mai romantice filme de pe Netflix. Romantice în cel mai profund sens al cuvântului 🙂 Dacă v-ați pierdut încrederea, filmele astea o să vă facă să credeți din nou în iubirea adevărată 🙂  Așadar, iată ce filme de dragoste Netflix vă recomandăm:

1. Un+Une / Un plus une (2015)

un plus une filme de dragoste netflixE cel mai emoționant și intens dintre filmele de dragoste de pe Netflix. E, în același timp, și foarte simpatic (am râs la câteva secvențe din toată inima). Și are atâta energie și tensiune romantică între personaje cât 10 filme obișnuite de dragoste, deși e o comedie. 🙂 Asta datorită poveștii bine scrise, dar și datorită super-talentatului actor Jean Dujardin.

Dujardin este în film Antoine, un cunoscut compozitor de muzică de film, care călătorește în India. Deși destul de superficial în relațiile cu femeile, o cunoaște aici pe soția ambasadorului francez, Anna. Care îi schimbă subtil așteptările în privința relațiilor de dragoste. Anna și Antoine călătoresc împreună în India profundă, pentru a participa la câteva ritualuri hinduiste. Și tensiunea romantică dintre ei crește de la zi la zi și minut de minut.

Dacă nu te-am convins, îți mai spunem doar atât: este regizat și co-scris de unul dintre cei mai importanți regizori francezi, Claude Lelouch. Recunoscut pentru filmele de dragoste realizate, intrate deja în istoria filmului, precum Un Homme et une femme.

2. The Boss’s Daughter (2015)

the boss's daughter filme de dragoste netflix

Trebuie să recunoaștem că francezii au un talent deosebit pentru filme de dragoste, așa că și al doilea film din top e tot franțuzesc. L-am descoperit cu aceeași plăcere ca și pe Un+Une tot pe Netflix. The Boss’s Daughter e o dramă romantică puternică, cu o poveste simplă de tipul Romeo și Julieta. Ea e fiica patronului, el e un muncitor care vrea mai mult de la viață. Prin gesturi subtile, schimburi de priviri, sugestii vizuale, cei doi ajung să se îndrăgostească nebunește unul de celălalt. E un film care transmite emoții autentice și construiește frumos povestea de dragoste dintre cei doi. Inutil de adăugat că este și jucat foarte bine.

3. Someone great / O fată pe cinste (2019)

E o comedie care va fi pe placul celor care se distrează mult prin cluburi 🙂 Cam toată acțiunea se petrece în drum spre sau de la club. 🙂 Cele trei fete cucuiete și bune prietene vor să se distreze o ultimă oară înainte să facă la modul serios pasul spre responsabilitățile maturității. Comedia de dragoste Someone great e dinamică, distractivă și haioasă – dacă ești în targetul demografic 🙂 Dar e și unul dintre cele mai frumoase filme de dragoste Netflix. Are câteva scene romantice emoționante, care ne-au convins să-l includem în topul nostru cu filme de dragoste Netflix.

4. Sweet November / Idilă de noiembrie (2001)

sweet november filme de dragoste netflix
E un film de dragoste ceva mai vechi, cu Keanu Reeves și Charlize Theron. Noi l-am redescoperit pe Netflix și ne-a emoționat la fel ca la prima vizionare. 🙂 Începe ca o comedie romantică, dar se transformă spre final într-o dramă de dragoste care-ți dă prilejul să meditezi la ce înseamnă să ne trăim viața cu adevărat.
Nelson e un executiv din domeniul publicității care o întâlnește pe Sara, o tipă foarte diferită de femeile pe care le-a cunoscut până atunci. Se îmbracă și se comportă non-conformist. Și îi propune, deși de abia a cunoscut-o, să se mute cu ea pentru o lună și numai pentru o lună. Petrec câteva săptămâni exuberante, în care se bucură la maxim de viață – ceva ce Nelson nu mai făcuse până atunci, absorbit fiind total de muncă. Doar că Sara ascunde un secret…

5. Atlantique / Atlantics (2019)

atlantics filme noiAtlantics e un film de artă și unul dintre cele mai frumoase și hipnotizante filme de dragoste văzute de noi în ultimul timp. Deși acțiunea se petrece în sărăcăciosul și aridul Senegal.

Este o poveste de dragoste în stilul Romeo și Julieta, dar și o poveste în care realismul social și elementele magice fac casă bună împreună. Cum spuneam, acţiunea se petrece în Senegal, într-o comunitate săracă de pe malul oceanului. Aici locuiește personajul central-tânăra care își pierde iubitul. Acesta dispare în mare, încercând să ajungă în Spania, pentru a-și câștiga existența. Chiar în perioada în care ea este obligată să devină soţia altui bărbat, fostul iubit înecat se întoarce sub forma unei fantome.

Atlantique este un debut regizoral, dar a luat unul dintre cele mai râvnite premii ale filmului, Grand Prix la Festivalul de Film de la Cannes în 2019. În mod neașteptat poate, acest film bun se găsește pe Netflix🙂 Așa că îl poți vedea oricând dacă ai abonament sau online pe alte site-uri.

6. Toate acele locuri minunate (2020) 

all the bright places filme de dragoste netflixAll the bright places e cel mai nou film de dragoste produs de Netflix, lansat în februarie 2020. E un film delicat și poetic despre dragostea dintre doi adolescenți. Ea, interpretată de talentata Elle Fanning, încearcă să depășească pierderea surorii. În timp ce el, colegul de liceu, Theodore, încearcă să o ajute. Chiar dacă e un film cu adolescenți, îi va emoționa și atinge pe romanticii de orice vârstă. Filmul este adaptarea romanului succes cu același nume.

Dacă vrei să vezi comedii romantice pe Netflix, citește:

Comedii romantice – TOP 40 filme de dragoste vesele și luminoase

7. Cele două fețe ale dragostei (1996)

the mirror has two facesThe mirror has two faces e un film de dragoste ceva mai vechi, cu Barbara Streisand și Jeff Bridges. Dar merită cu siguranță văzut. 🙂 E o poveste simpatică, emoționantă și cât se poate de romantică. Rose, o profesoară de literatură, e trecută de prima tinerețe și s-a împăcat cu gândul că va rămâne fată bătrână. El e profesor de matematică la aceeași universitate. Cei doi ajung să ia în considerare o relație mai atipică, de natură strict platonică…:) Oare e posibil?

8. Jane Eyre (2011)

jane eyre 2011 filme de dragoste de epoca britanice

Tot pe Netflix puteți vedea și o ecranizare superbă a unui alt roman de dragoste britanic. E vorba de clasicul Jane Eyre. Tensiunea romantică dintre cei doi actori este aproape palpabilă prin ecranul televizorului. Ea, dintr-o clasă socială inferioară, dar cu o gândire independentă. El, Domnul Rochester, atât de misterios și minunat în hainele elegante de secol al XVIII-lea. Cei doi îndrăgostiți sunt interpretați impecabil de Michael Fassbender și Mia Wasikowska. Dacă mai ai nevoie de un argument în plus, vezi aici trailerul Jane Eyre. E cu siguranță unul dintre cele mai frumoase filme de epocă de dragoste…  Tot din categoria filme de dragoste Netflix de epocă am inclus mai jos o altă producție reușită. E vorba de Rațiune și Simțire din 1995.

9. Mănâncă, roagă-te, iubește (2010)

eat pray love filme de dragoste netflixCa toate filmele în care joacă Julia Roberts, zâmbetul, energia și exuberanța ei sunt molipsitoare. Vei plânge, vei râde cu ea, vei călători în jurul lumii, din Italia până în Indonezia. Și vei mânca cele mai bune și gustoase mâncăruri. Vei gândi cele mai profunde și înțelepte idei despre viață. Și, nu în ultimul rând, vei descoperi dragostea. Celălalt personaj principal al filmului e interpretat de Javier Bardem.

10. Nuntă la distanță (2018)

destination weddingLansat în 2018, e o comedie romantică diferită de ce vedem de obicei, cu Keanu Reeves și Winona Ryder. Frank și Lindsay sunt doi ciudați care nu prea iubesc oamenii în general și care bineînțeles nu se suportă reciproc. Ajung însă să se cunoască la o nuntă la care sunt amândoi invitați. Dar neplăcerea de a sta cu restul participanților e mai mare decât neplăcerea de a petrece timpul împreună. Așa că cei doi stau din ce în ce mai mult unul în compania celuilalt. Cu mult umor negru și glume destul de anti-romantice, cei doi vor ajunge oare să dezvolte sentimente? 🙂 Îl poți vedea pe Netflix, sub titlul Destination Wedding.

11. Rațiune și simțire (1995)

Filme englezesti - Sense and Sensibility

Sense and Sensibility este povestea surorilor Dashwood, două femei a căror existenţă pendulează constant între raţiune şi simţire.

Sora cea mare (Emma Thompson) preferă să îşi păstreze sentimentele pentru ea. Dar astfel riscă să îl piardă pe bărbatul pe care îl iubeşte. Pe de altă parte, Marianne (Kate Winslet), sora sa mai mică, se aruncă în braţele unui tânăr nobil. Dar înainte de a-l cunoaşte cu adevărat.

Aceasta a doua ecranizare a romanului Sense and Sensibility reuşeşte cel mai bine să stabilească un echilibru între poveste şi satira societăţii aristocrate de secol 19. Satiră pentru care scriitoarea Jane Austen este atât de cunoscută. Poți să o urmărești pe Netflix sau online pe site-urile cu filme subtitrate.

12. Dirty dancing (1987) – apropiere și atracție prin dans

Un film intrat în rândul referințelor clasice atunci când ne gândim la povești de dragoste la care te poți uita mereu și mereu, fără să te emoționeze mai puțin. Dirty Dancing este despre cum iubirea poate depăși diferențe de clasă socială și educație. Dar, mai mult de atât, este despre puterea dansului. El (jucat de Patrick Swayze) e dansator profesionist într-o tabără de vară, ea provine dintr-o pătură socială bogată. Cei doi, în ciuda diferențelor, ajung să se apropie prin dans. Atracția dintre ei se exprimă atât de intens prin mișcări și muzică, încât e imposibil să nu te convingă… Și să nu te îndrăgostești de Patrick Swayze, la rându-ți 🙂 Asta și pentru că, dacă nu știați, Patrick a fost dansator profesionist și în viața reală, până la o accidentare la genunchi.

13. The Notebook (2004) – Romeo și Julieta în secolul XX

the notebookJurnalul e unul dintre acele filme de dragoste Netflix care te va face să te gândești la primele iubiri. E o poveste veche de când lumea. Noah e un tânăr de condiție modestă. Allie provine dintr-o familie bogată, care nu acceptă iubirea celor doi. Dragostea lor trăiește peste timp și încearcă să se reînnoade mereu și mereu. Dar pare sortită eșecului de fiecare dată.

Un film mai romantic ca Jurnalul/The Notebook e greu de găsit. Vei plânge, vei râde, dar povestea e atât de puternică încât dacă ți-ai pierdut cumva încrederea în dragoste, The Notebook te va ajuta să ți-o regăsești. Cei doi îndrăgostiți sunt interpretați de Ryan Gosling și Rachel McAdams. Vezi aici scena sărutului.

14. Strigă-mă pe numele tău (2017) – iubirea pe care o trăiești o singură dată în viață

call-me-by-your-nameDrama romantică Call me by your name a fost revelația anului 2017. Vestea bună este că din 28 aprilie 2020 va fi disponibilă și pe Netflix. Să o vedeți sau să o revedeți după pofta inimii oricând aveți chef și timp.

Unul dintre cele mai frumoase și romantice filme din ultimii ani, Strigă-mă pe numele tău te va face să-ți amintești de prima dragoste. Și să visezi la o vacanță de vară în însorita Italie. Într-o vară de neuitat, tânărul Elio, jucat de noul star masculin de la Hollywood, Timothee Chalamet, se îndrăgostește de cercetătorul asistent al tatălui său… Ca orice primă iubire e unică, specială, intensă.

Un singur lucru trebuie să ai în vedere pentru a te lăsa vrăjit de sensibilitatea poveştii şi de calităţile ei vizuale: toleranţa faţă de iubirea dintre două personaje de sex masculin. Vei descoperi un film de dragoste senzual și empatic, care va rămâne în topurile celor mai bune filme de gen. Citește aici recenzia noastră.

15. The eternal sunshine of the spotless mind (2004)

eternal-sunshine-of-the-spotless-mind cele mai bune filme de dragoste netflixStrălucirea eternă a minții neprihănite îi aduce impreună pe Kate Winslet și Jim Carrey, într-un film de dragoste sensibil, emoționant și creativ.  Rezultă un puzzle despre relaţii, monotonia în cuplu, iubire, suferinţă şi uitare.

Filmul urmăreşte doi foşti iubiţi care iau pe rând decizia de a-şi sterge orice amintire a relaţiei care tocmai s-a încheiat. Și ne pune faţă în faţă cu un cuplu atipic, format dintr-un Jim Carrey extrem de sensibil şi o Kate Winslet haotică, nesigură. Și care ne face să uităm că actriţa britanică părea sortită să-şi joace cele mai bune roluri alături de Leonardo DiCaprio. 🙂 Citește mai multe în recenzia The Eternal Sunshine of The Spotless Mind.

16. Scrisori către Julieta (2010) – iubirea regăsită în Italia

letters to juliet filme de dragoste netflixLetters to Juliet urmărește o poveste originală și proaspătă, cum nu prea mai găsești în general în filmele de dragoste, inclusiv pe Netflix. În plus, acțiunea se petrece în însorita și romantica Italie, ceea ce adaugă și mai mult farmecului producției.

Filmul are în centru două iubiri. Sophie (Amanda Seyfried) e o tânără americancă ce călătorește în Italia cu logodnicul ei (Gael Garcia Bernal). Sophie descoperă că îndrăgostiții îi scriu Julietei, acea Julietă, din piesa lui Shakespeare. Îi scriu scrisori despre iubirile lor, iar aceste mesaje primesc răspuns de la “secretarele Julietei” din Verona. Sophie se împrietenește cu acestea și descoperă o scrisoare veche ce nu a primit răspuns niciodată… De aici pornește căutarea iubirii adevărate în acest film de dragoste Netflix.

Ție ce filme de dragoste Netflix ți-au plăcut cel mai mult?

Citește și

TOP 30 filme de dragoste de care să te îndrăgostești

Filme de dragoste 2019 – TOP 10 pe care să le vezi online

TOP 30 cele mai bune filme din 2018

SHARE
Articolul precedentTop 14 cele mai bune comedii din 2019
Următorul articolTOP 30 cele mai bune filme din 2018
mm
Esti liber sa alegi. Dar optiunile sunt aproape infinite si timpul este cea mai valoroasa resursa. De aceea, noi te ajutam sa faci rapid alegeri inspirate, inteligente, personalizate. Ce filme sau seriale noi ti se potrivesc, ce locuri interesante poti sa vizitezi, ce carti noi bune merita citite, ce citate si statusuri inspirationale, cum sa economisesti pentru experientele noi si multe altele.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here