TOP 18 cele mai romantice filme de dragoste de pe Netflix

0
126074
top filme de dragoste netflix

Am încercat să alegem pentru voi în acest articol cele mai romantice filme de pe Netflix. Romantice în cel mai profund sens al cuvântului 🙂 Dacă v-ați pierdut încrederea, filmele astea o să vă facă să credeți din nou în iubirea adevărată 🙂  Așadar, iată ce filme de dragoste Netflix vă recomandăm:

1. The Last Paradiso (2021) – film de dragoste Netflix nou, va avea premiera pe 5 februarie 2021

E un film de dragoste Netflix produs în Italia, bazat pe fapte reale. Ciccio e un spirit liber, care se răzvrătește împotriva nedreptăților care se întâmplă în oraș din cauza primarului. Deși vrea să meargă până la capăt, Ciccio ajunge să se îndrăgostească de Bianca, fiica primarului. Rămâne de văzut cum se va rezolva această dramă intensă de dragoste și pentru dreptate în Italia anilor ’50. Pregătiți-vă pentru mult romantism dar și ca să admirați cât mai mult din frumusețea naturală a Italiei. Vezi aici trailerul The Last Paradiso.

2. The Dig  / Situl (2021) – film de dragoste Netflix original

the dig filme netflix noiȚi-e dor să-l vezi pe Ralph Fiennes într-un rol nou? Și nouă. 🙂 Este acompaniat de Carey Mulligan, Lily James și alți actori la fel de buni în drama The Dig. Când o văduvă bogată angajează un arheolog amator pentru a se ocupa de săpături la mormintele de pe proprietatea ei, cei doi fac o descoperire care schimbă istoria… Aceasta este intriga filmului, dar este dublată de două intrigi romantice în această dramă foarte englezească.

Filmul are acea sobrietate tipică politeții englezești, care face povestea și mai intensă. Dincolo de distanța autoimpusă, care pare să vină din răceală, mocnesc pasiuni și dorințe.  The Dig a primit recenzii pozitive, iar dacă ne întrebați pe noi, și nouă ne-a plăcut. E pur și simplu un film Netflix romantic și nu numai bun. De data asta le-a ieșit. 🙂

3. Anna Karenina (2012) – disponibil începând cu 16 februarie 2021

anna karenina filme de dragoste netflixDupă succesele înregistrate cu Atonement (2007) şi Pride and Prejudice (2005), regizorul Joe Wright a revenit cu un nou film de dragoste, Anna Karenina, o nouă adaptare cinematografică după romanul omonim al lui Lev Tolstoi. Filmul le are în rolurile principale pe Keira Knightley, Jude Law și Aaron Taylor-Johnson.

Plasat în atmofera Rusiei imperiale de secol 19, filmul reia povestea aristocratei Anna Karenina (Keira Knightley), prinsă între datoria de a rămâne alături de soțul ei (Jude Law) și iubirea-pasiune pe care o nutrește pentru ofițerul Vronski (Aaron Taylor-Johnson).

După premiera din Marea Britanie, pentru că trebuie subliniat că este o producție britanică, Anna Karenina s-a bucurat în general de recenzii pozitive, criticii căzând de acord cu privire la caracterul îndrăzneţ, teatral, al acestei noi versiuni. Vezi aici o secvență din Anna Karenina.

4. Against all odds / Pe urmele lui Jesse (1984)

against all odds filme de dragoste netflix crop

Un alt film de dragoste de pe Netflix care merită timpul tău deși nu e cea mai nouă producție de gen este Against all Odds. Film îi dă răgazul poveștii de iubire să crească, iar nouă spectatorilor să ne bucurăm de atmosfera de vară, de intensitatea tăcerilor, de plajele minunate, sunetul mării și de iubirea celor două personaje.

Jeff Bridges este fost sportiv de performanță, în timp ce ea (Rachel Ward) este fata fugită de acasă a celei mai puternice și bogate familii din regiune. Deși el e plătit să o caute în America Centrală pentru a o aduce înapoi, ajung amândoi îndrăgostiți unul de celălalt…

5. It could happen to you / Un bacșiș de 2 milioane de dolari (1994)
it could happen to you filme bune pe netflix_O super comedie ceva mai veche, pe care noi n-o văzusem, dar a fost o plăcere totală s-o urmărim. Netflix ne face astfel de surprize din când în când, de a ne readuce în atenție filme bune mai vechi intrate într-un con de umbră.

Unul dintre cele mai simpatice, optimiste și calde filme de pe Netflix pe care le-am văzut în ultima perioadă. Poate și pentru că e făcut în anii ’90 și are vibe-ul acelor ani. Nicolas Cage și Bridget Fonda joacă rolurile principale în această comedie romantică. El este polițist, ea ospătăriță. El câștigă 4 milioane la loto, ea e falită. 🙂 Dar amândoi au o inimă de aur. 🙂

Dacă vreți să vi se înmoaie inima, să râdeți cu poftă și să începeți să credeți din nou în bunătatea lumii care vă înconjoară, căutați It could happen to you. Noi suntem recunoscători Netflix că ne-a oferit ocazia să vedem această mică bijuterie. Unde mai pui că New York-ul arată atât de prietenos de zici că-i cartierul din spatele blocului, cu un farmec foarte familiar, în timp ce atât Cage, dar mai ales Bridget Fonda, ca și restul distribuției, fac niște roluri minunate.

6. Un+Une / Un plus une (2015)

un plus une filme de dragoste netflixE cel mai emoționant și intens dintre filmele de dragoste de pe Netflix. E, în același timp, și foarte simpatic (am râs la câteva secvențe din toată inima). Și are atâta energie și tensiune romantică între personaje cât 10 filme obișnuite de dragoste, deși e o comedie. 🙂 Asta datorită poveștii bine scrise, dar și datorită super-talentatului actor Jean Dujardin.

Dujardin este în film Antoine, un cunoscut compozitor de muzică de film, care călătorește în India. Deși destul de superficial în relațiile cu femeile, o cunoaște aici pe soția ambasadorului francez, Anna. Care îi schimbă subtil așteptările în privința relațiilor de dragoste. Anna și Antoine călătoresc împreună în India profundă, pentru a participa la câteva ritualuri hinduiste. Și tensiunea romantică dintre ei crește de la zi la zi și minut de minut.

Dacă nu te-am convins, îți mai spunem doar atât: este regizat și co-scris de unul dintre cei mai importanți regizori francezi, Claude Lelouch. Recunoscut pentru filmele de dragoste realizate, intrate deja în istoria filmului, precum Un Homme et une femme.

7. Five feet apart (2019)

Five_Feet_Apart_filme de dragoste noiVrei să vezi un film de dragoste nou care să te facă să te simți de-a dreptul norocos în pandemie? Five feet apart te va emoționa cu povestea celor doi adolescenți care suferă de o boală complicată, care nu îi lasă să se apropie de alți oameni, din cauza sistemului imunitar scăzut care îi face susceptibili de a lua orice boală sau bacterie. Deși sunt tineri și sunt la vârsta explorărilor, Stella și Will stau la aproape 2m distanță, trec prin proceduri medicale complicate și se aud și se văd mai mult în convorbirile telefonice.

Toate astea însă nu îi descurajează și dragostea începe să se înfiripe… Dar suferințele fizice le pun la încercare atât pe ei, cât și mica lor iubire… Un film nou de dragoste, dar nu o capodoperă, Five feet apart strălucește mai ales prin jocul actriței care o interpretează pe Stella, pe care sperăm să o vedem și în alte filme după acesta. E atât de fresh și simpatică, încât reușește să se apropie foarte mult de privitor și să depășească ecranul.
8. Someone great / O fată pe cinste (2019)

E o comedie care va fi pe placul celor care se distrează mult prin cluburi 🙂 Cam toată acțiunea se petrece în drum spre sau de la club. 🙂 Cele trei fete cucuiete și bune prietene vor să se distreze o ultimă oară înainte să facă la modul serios pasul spre responsabilitățile maturității. Comedia de dragoste Someone great e dinamică, distractivă și haioasă – dacă ești în targetul demografic 🙂 Dar e și unul dintre cele mai frumoase filme de dragoste Netflix. Are câteva scene romantice emoționante, care ne-au convins să-l includem în topul nostru cu filme de dragoste Netflix.

9. Perfect Date (2019)

theperfectdate-filme 2019 netflixE un film romantic de comedie cu adolescenți. Un film gândit pentru publicul tânăr, dar poți să-l vezi și dacă ai trecut de 20 de ani. 🙂 Noi am trecut bine de vârsta asta și ne-a plăcut. Are glume bune și sare bine de superficialitatea pe care o găsești în unele filme pentru tinerii de 16 ani. În plus, actorii joacă foarte bine. Așa că e un film de dragoste nou numai bun pentru o seară relaxată, pe care să-l vezi pe Netflix.

Brooks e un adolescent care vrea neapărat să intre la Universitatea Yale. În ciuda notelor super bune care îi va asigura o oarecare bursă dacă va intra, va avea nevoie și de o finanțare substanțială ca să poată face față cheltuielilor. Așa că împreună cu un prieten lansează o aplicație de întâlniri amoroase. E un fel fel de gigolo, dar cât se poate de platonic. Se întâlnește cu diverse fete care au nevoie de o escortă pentru a face față unui bal, unei întâlniri cu părinții, pentru a face o figură frumoasă în fața prietenilor etc. Doar că își găsește nașul în una dintre cele mai cinice și smart tipe cu care își dă întâlnire.

10. Atlantique / Atlantics (2019)

atlantics filme noiAtlantics e un film de artă și unul dintre cele mai frumoase și hipnotizante filme de dragoste văzute de noi în ultimul timp. Deși acțiunea se petrece în sărăcăciosul și aridul Senegal.

Este o poveste de dragoste în stilul Romeo și Julieta, dar și o poveste în care realismul social și elementele magice fac casă bună împreună. Cum spuneam, acţiunea se petrece în Senegal, într-o comunitate săracă de pe malul oceanului. Aici locuiește personajul central-tânăra care își pierde iubitul. Acesta dispare în mare, încercând să ajungă în Spania, pentru a-și câștiga existența. Chiar în perioada în care ea este obligată să devină soţia altui bărbat, fostul iubit înecat se întoarce sub forma unei fantome.

Atlantique este un debut regizoral, dar a luat unul dintre cele mai râvnite premii ale filmului, Grand Prix la Festivalul de Film de la Cannes în 2019. În mod neașteptat poate, acest film bun se găsește pe Netflix🙂 Așa că îl poți vedea oricând dacă ai abonament sau online pe alte site-uri.


11. Toate acele locuri minunate (2020) 

all the bright places filme de dragoste netflixAll the bright places e cel mai nou film de dragoste produs de Netflix, lansat în februarie 2020. E un film delicat și poetic despre dragostea dintre doi adolescenți. Ea, interpretată de talentata Elle Fanning, încearcă să depășească pierderea surorii. În timp ce el, colegul de liceu, Theodore, încearcă să o ajute. Chiar dacă e un film cu adolescenți, îi va emoționa și atinge pe romanticii de orice vârstă. Filmul este adaptarea romanului succes cu același nume.

Dacă vrei să vezi comedii romantice pe Netflix, citește:

Comedii romantice – TOP 40 filme de dragoste vesele și luminoase

12. Cele două fețe ale dragostei (1996)

the mirror has two facesThe mirror has two faces e un film de dragoste ceva mai vechi, cu Barbara Streisand și Jeff Bridges. Dar merită cu siguranță văzut. 🙂 E o poveste simpatică, emoționantă și cât se poate de romantică. Rose, o profesoară de literatură, e trecută de prima tinerețe și s-a împăcat cu gândul că va rămâne fată bătrână. El e profesor de matematică la aceeași universitate. Cei doi ajung să ia în considerare o relație mai atipică, de natură strict platonică…:) Oare e posibil?

13. Mănâncă, roagă-te, iubește (2010)

eat pray love filme de dragoste netflixCa toate filmele în care joacă Julia Roberts, zâmbetul, energia și exuberanța ei sunt molipsitoare. Vei plânge, vei râde cu ea, vei călători în jurul lumii, din Italia până în Indonezia. Și vei mânca cele mai bune și gustoase mâncăruri. Vei gândi cele mai profunde și înțelepte idei despre viață. Și, nu în ultimul rând, vei descoperi dragostea. Celălalt personaj principal al filmului e interpretat de Javier Bardem.

14. Nuntă la distanță (2018)


destination weddingLansat în 2018, e o comedie romantică diferită de ce vedem de obicei, cu Keanu Reeves și Winona Ryder. Frank și Lindsay sunt doi ciudați care nu prea iubesc oamenii în general și care bineînțeles nu se suportă reciproc. Ajung însă să se cunoască la o nuntă la care sunt amândoi invitați. Dar neplăcerea de a sta cu restul participanților e mai mare decât neplăcerea de a petrece timpul împreună. Așa că cei doi stau din ce în ce mai mult unul în compania celuilalt. Cu mult umor negru și glume destul de anti-romantice, cei doi vor ajunge oare să dezvolte sentimente? 🙂 Îl poți vedea pe Netflix, sub titlul Destination Wedding.

15. Rațiune și simțire (1995)

Filme englezesti - Sense and Sensibility

Sense and Sensibility este povestea surorilor Dashwood, două femei a căror existenţă pendulează constant între raţiune şi simţire.

Sora cea mare (Emma Thompson) preferă să îşi păstreze sentimentele pentru ea. Dar astfel riscă să îl piardă pe bărbatul pe care îl iubeşte. Pe de altă parte, Marianne (Kate Winslet), sora sa mai mică, se aruncă în braţele unui tânăr nobil. Dar înainte de a-l cunoaşte cu adevărat.

Aceasta a doua ecranizare a romanului Sense and Sensibility reuşeşte cel mai bine să stabilească un echilibru între poveste şi satira societăţii aristocrate de secol 19. Satiră pentru care scriitoarea Jane Austen este atât de cunoscută. Poți să o urmărești pe Netflix sau online pe site-urile cu filme subtitrate.

16. Dirty dancing (1987) – apropiere și atracție prin dans


Un film intrat în rândul referințelor clasice atunci când ne gândim la povești de dragoste la care te poți uita mereu și mereu, fără să te emoționeze mai puțin. Dirty Dancing este despre cum iubirea poate depăși diferențe de clasă socială și educație. Dar, mai mult de atât, este despre puterea dansului. El (jucat de Patrick Swayze) e dansator profesionist într-o tabără de vară, ea provine dintr-o pătură socială bogată. Cei doi, în ciuda diferențelor, ajung să se apropie prin dans. Atracția dintre ei se exprimă atât de intens prin mișcări și muzică, încât e imposibil să nu te convingă… Și să nu te îndrăgostești de Patrick Swayze, la rându-ți 🙂 Asta și pentru că, dacă nu știați, Patrick a fost dansator profesionist și în viața reală, până la o accidentare la genunchi.

17. The Notebook (2004) – Romeo și Julieta în secolul XX

the notebookJurnalul e unul dintre acele filme de dragoste Netflix care te va face să te gândești la primele iubiri. E o poveste veche de când lumea. Noah e un tânăr de condiție modestă. Allie provine dintr-o familie bogată, care nu acceptă iubirea celor doi. Dragostea lor trăiește peste timp și încearcă să se reînnoade mereu și mereu. Dar pare sortită eșecului de fiecare dată.

Un film mai romantic ca Jurnalul/The Notebook e greu de găsit. Vei plânge, vei râde, dar povestea e atât de puternică încât dacă ți-ai pierdut cumva încrederea în dragoste, The Notebook te va ajuta să ți-o regăsești. Cei doi îndrăgostiți sunt interpretați de Ryan Gosling și Rachel McAdams. Vezi aici scena sărutului.

18. Strigă-mă pe numele tău (2017) – iubirea pe care o trăiești o singură dată în viață

call-me-by-your-nameDrama romantică Call me by your name a fost revelația anului 2017. Vestea bună este că a revenit pe Netflix, după o scurtă absență. Și vă așteaptă să o vedeți sau să o revedeți după pofta inimii oricând aveți chef și timp.

Unul dintre cele mai frumoase și romantice filme din ultimii ani, Strigă-mă pe numele tău te va face să-ți amintești de prima dragoste. Și să visezi la o vacanță de vară în însorita Italie. Într-o vară de neuitat, tânărul Elio, jucat de noul star masculin de la Hollywood, Timothee Chalamet, se îndrăgostește de cercetătorul asistent al tatălui său… Ca orice primă iubire e unică, specială, intensă.

Un singur lucru trebuie să ai în vedere pentru a te lăsa vrăjit de sensibilitatea poveştii şi de calităţile ei vizuale: toleranţa faţă de iubirea dintre două personaje de sex masculin. Vei descoperi un film de dragoste senzual și empatic, care va rămâne în topurile celor mai bune filme de gen. Citește aici recenzia noastră.

Ție ce filme de dragoste Netflix ți-au plăcut cel mai mult?

Citește și

TOP 30 filme de dragoste de care să te îndrăgostești

Filme de dragoste 2019 – TOP 10 pe care să le vezi online

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here