Bored To Death, un serial prea bun

0
1557

Bored To Death este cel mai bun serial pe care l-am vazut de foarte mult timp. A rulat la HBO intre 2009-2011, fiind anulat de compania producatoare dupa cea de a treia serie (dar poate fi vazut online sau downloadat). Si nu e de mirare. Era prea inteligent si original ca sa aiba succes comercial.

Daca nu te-am convins, uite ce spun despre Bored To Death revista Variety: You need to watch "Bored To Death", New York Magazine: Killer ensemble, NBC Washington: TV's best comic trio, New York Times: No other comedy like "Bored To Death".

Un serial ca acesta e, fara exagerare, rara avis. Incearca sa-ti amintesti care a fost ultimul serial in care apar glume originale legate de scriitori (printre care Proust, Henry Miller, Charles Bukowski), actori germani (Klaus Kinski) sau regizori ca Jim Jarmusch? Si care a fost ultimul serial in care ai vazut mentionate aproape in fiecare episod publicatii ca The New Yorker si New York Times? Eu nu-mi amintesc. Dincolo de livrescul referintelor, toate glumele sunt inscrise absolut firesc in substanta scenelor, fara sa rezulte ceva pretentios si fara viata. Chiar din contra. Cele trei personaje principale si dialogurile sunt delicioase si hilare. Nu e nimic de neiubit la Bored To Death.

Actiunea se petrece in Brooklyn, New York City si urmareste anti-aventurile lui Jonathan Ames (jucat de Jason Schwartzman), un scriitor inca in proces de definire care se hotaraste sa traiasca o viata dubla ca detectiv particular. Dincolo de escapadele detectivistice, Ames isi petrece timpul cu cei doi prieteni, George, un tip trecut de 60 de ani, inca un Don Juan (interpretat exceptional de Ted Danson) si Ray, un desenator de benzi desenate (jucat de Zach Galifianakis). Benzile desenate au ca supererou un personaj a carui arma si superputere este penisul. 

Toti cei trei actori joaca extraordinar, Schwartzman e sensibil si are un aer de licean care il face irezistibil, in timp ce sofisticarea de om de lume a lui Ted Danson si ironia lui fura toata atentia in scenele in care apare. Galifianakis face si el un rol foarte bun. 

Schwartzman face parte din clanul Coppola, fiind var cu Sofia Coppola si Nicholas Cage. Daca tot am pomenit-o, Sofia l-a distribuit in rolul delicatului rege consort al Mariei Antoanetei in filmul omonim, Marie Antoinette. De asemenea, regizorul Wes Anderson l-a distribuit in Darjeeling Limited si Rashomon.

Pe Ted Danson il stii cu siguranta din serialul Cheers, sau poate din serialele Becker sau Curb Your Enthusiasm. Simt ca niciun adjectiv nu i-ar face dreptate.

Pe Galifianakis l-ai vazut poate in The Hangover, dar si in Up in the Air (unde joaca impreuna cu George Clooney).

Galerie video

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here