21 filme polițiste bune de neratat

0
13084
filme politiste top

Când zici filme polițiste te poți gândi la multe lucruri. Fie filme polițiste în care personajele principale sunt polițiști, dar de fapt filmele respective sunt mai degrabă de acțiune decât detectivistice. Fie te gândești la filme în care subiectul principal este poliția, seriozitatea sau corupția polițiștilor și, eventual, legăturile neortodoxe ale acesteia cu mafia sau politica. Noi am ales pentru acest articol mai ales filme polițiste în sensul detectivistice. În care personajele principale sunt fie polițiști sau detectivi particulari aflați în căutarea vinovaților unor crime.

Genul mai larg cărora pot aparține aceste filme polițiste sunt fie thrillere, filme de acțiune sau chiar comedii foarte reușite.

1. Knives Out / La cuțite (2019)

knives out_Vrei un film polițist cu aer englezesc? Knives Out e o comedie detectivistică cu o distribuție impresionantă. De la Daniel Craig și Chris Evans până la Don Johnson, Toni Collette și Christopher Plummer. Și mulți alții. A fost lansat în State la sfârșitul anului trecut, cu mare succes la public, dar și la critica de film, plus o nominalizare la Premiile Oscar pentru cel mai bun scenariu de film. Filmul e american, dar cu o distribuție foarte britanică și cu stil detectivistic a la Agatha Christie de whodunit (găsește criminalul), încât se simte foarte englezesc. Așadar, te prinzi cine e criminalul? 🙂

2. Murder on the Orient Express (2017)

Noua ecranizare a romanului Murder on the Orient Express ne ademeneşte cu o distribuţie de zile mari, ce include nume cu mare succes la public (dar şi la critici). Judi DenchPenelope CruzJohnny DeppWillem DafoeMichelle Pfeiffer sunt actorii pe care mizează regizorul Kenneth Branagh pentru a readuce pe marele ecran intrigile detectiviste inventate de Agatha Christie.

Filmul urmăreşte ancheta unuia dintre cei mai populari detectivi din literatură – Hercule Poirot. Acesta va pune cap la cap detaliile şi indiciile pentru a descoperi cine l-a ucis pe milionarul american urcat în luxosul Orient Express. În rolul celebrului Poirot îl vei putea vedea pe însuşi regizorul filmului, Kenneth Branagh.

3. Prizonieri / Prisoners (2013)

prisoners filme politisteCu un an înainte de apariția serialului True Detective, care a devenit între timp standardul de aur în materie de producții polițiste, era lansat filmul polițist Prizonieri. Considerat unul dintre cele mai bune filme ale anului. La fel ca și True Detective, acțiunea se petrece în America profundă. Acolo unde sărăcia merge mână în mână cu misterele unor crime, cu răpiri și minți bolnave.


Două fetițe sunt răpite în statul Pennsylvannia, iar căutările par că nu duc nicăieri. Din contră, deși apar mai mulți suspecți, misterul parcă ne adâncește într-un nisip mișcător. Răpirea este dublu investigată. Pe de o parte polițistul Loki, pe de cealaltă parte tatăl Annei, una dintre fetițele răpite, încearcă să găsească fetițele. Toată lumea suspectează pe toată lumea. Iar viziunea întunecată a regizorului Denis Villeneuve reușește să te facă să te implici emoțional în căutări, de acasă din confortul propriului fotoliu. Jake Gyllenhall e magistral în rolul polițistului, în timp ce Hugh Jackman în rolul tatăului devine un pic plictisitor. 🙂

În concluzie însă, privind Prizonieri și True Detective în paralel, aș zice că serialele polițiste sunt niște producții mai relevante pe zona polițistă. Reușesc să construiască mai bine personajele, fără să piardă din vedere intriga detectivistică. Altfel, în două ore de film, e destul de dificil să reușești să dai profunzime personajelor și în același timp să creezi un mister polițist suficient de puternic. Asta dacă nu lucrezi cu un actor precum Jack Nicholson, care pur și simplu sparge ecranul.  Și care te convinge de la prima scenă. Vezi filmul polițist Chinatown de mai jos.

4. The Nice Guys / Super băieți (2016)

nice guys filme buneVrei să vezi o comedie polițistă? Atunci asta e. Iar dacă ai văzut-o deja, nicio problemă, o să fie la fel de faină și a doua oară. În mod special datorită celor doi actori principali.
Doi tipi cât se poate de diferiți, jucați de Ryan Gosling și Russell Crowe, ajung să formeze un cuplu detectivistic care se afundă într-o conspiraţie. Politicieni, industriaşi lacomi din Detroit şi femei ușuratice se joacă de-a şoarecele şi pisica în goana după mize mari. Nimic nou sub soare, doar că regizorul The Nice Guys e foarte inventiv. O să vă distreze în mod special ezitările şi mimica amuzantă ale personajului interpretat de Ryan Gosling. Plus intervenţiile salvatoare ale durului său coleg de investigaţie, un Russell Crowe uns cu toate alifiile, cinic şi bătăuş.
Îl poți vedea pe Netflix.5. Cartierul chinezesc / Chinatown

chinatown filme politisteUnul dintre cele mai bune mystery films făcute vreodată, Chinatown te ține strâns de haine (mai precis de pijama, dacă-l vezi acasă) și nu te lasă din strânsoare până la final. Lansat în 1974, e un exemplu bun de film neo-noir. Jack Nicholson face un rol extraordinar de bun, iar povestea parcă îți oferă un vertij continuu. Nu știi pe cine să mai crezi, nu știi cine e cine spune că e, cine minte de îngheață apele, cine e ucigașul adevărat. Datorită acestor două elemente cu adevărat remarcabile, jocul lui Jack Nicholson și scenariul excelent, e unul din acele filme polițiste care și-au păstrat prospețimea și intensitatea peste ani. Așa că îți recomandăm să-l vezi, e minunat.

În acest film detectivistic, Jack Nicholson e un detectiv particular și încearcă să dezlege ițele misterului din jurul morții inginerului șef de la Departamentul de Ape al orașului Los Angeles. Suspectează un tun imobiliar dat de unul dintre cei mai bogați și malefici oameni de afaceri din zonă. Partenerul lui în aceste căutări sau suspectul numărul unul pentru crimă este o tip super sexy și misterioasă, jucată de Faye Dunaway.

 

6. Gone Girl (2014) – un love story terifiant

gone girlCu un buget de 50 de milioane de dolari şi cu o distribuţie din care fac parte Ben Affleck (Good Will HuntingPearl HarborArgo) şi Rosamund Pike (Pride & PrejudiceDie Another Day), filmul Gone Girl s-a numărat printre cele mai aşteptate filme ale anului 2014. Și nu a dezamăgit. Ba din contră, a câștigat atât admirația publicului, cât și a criticilor. Pentru că reușește să te țină în suspans cu succes până în ultimul minut.

Bazat pe romanul omonim al lui Gillian Flynn, filmul Gone Girl prezintă povestea unui cuplu aparent fericit (Ben Affleck şi Rosamund Pike), care, în realitate, ascunde o mulţime de secrete. Totul începe chiar în dimineaţa aniversării celui de-al cincilea an de căsătorie, când Amy, soţia lui Nick Dunne, dispare din locuinţa lor.

Vezi trailerul Gone Girl și citește recenzia. Îl poți vedea pe Netflix.

7. Girl with the dragon tattoo


The Girl with The Dragon Tattoo este un film polițist și thriller reusit, incomparabil mai bun decat ecranizarea mai veche a primului volum din Trilogia Millenium (devenita best-seller dupa moartea autorului, Stieg Larsson).

Noul film a incaput pe mainile pricepute ale lui David Fincher (Fight Club, Se7ven, Zodiac, The Game, The Social Network, The Curious Case of Benjamin Button). Rezultatul este un film din categoria blockbuster”politist” (termenul englezesc descrie mai bine tipologia: “crime & mystery”).  Unul care nu merge intr-o viteza dementa incat sa nu mai poti urmari actiunea, dar nici nu treneaza. Și iti acorda timpul sa observi un gand-doua trecand peste fetele actorilor. E de apreciat cum Fincher construieste atmosfera si semnele de intrebare, fara sa aglomereze privitorul cu detalii stufoase din carte. The Girl with the Dragon Tattoo este o opera de sine statatoare, care a reusit sa nu se lase inecata in literatura din care se extrage.

Actorii sunt superbi, incepand cu Rooney Mara – in rolul lui Lisbeth Salander, eroina punk-hackerita-detectiva-Robin Hood modern-obiect de fantasmare. Daniel Craig care joacă rolul jurnalistului de investigatie Mikael Blomkvist. Christopher Plummer, Robin Wright si Stellan Skarsgard – care merita toți o mentiune speciala.

8. Se7en (1995) – din acele filme polițiste de neratat pe Netflix

Seven, thriller-ul din categoria filme polițiste regizat de David Fincher, nu e pentru cei care se sperie când aud podeaua scârţâind. Filmul e de fapt undeva la graniţa dintre un thriller şi un horror.

Criminalul urmărit de cei doi detectivi Somerset (Morgan Freeman) şi Mills (Brad Pitt) este un psihopat care îşi alege victimele în funcție de cele 7 păcate capitale. Modul grotesc în care ucide ne face să ne gândim la un film de groază, iar impactul scenelor violente este amplificat de alternarea normalităţii vieţii de familie a lui Mills cu crimele sadice, până când cele două lumi ajung să se ciocnească.

Mills este tânărul impulsiv, iar Sommerset vulpoiul bătrân, care trebuie să privească la rece crimele care macină un oraş în care ploaia nu se termină niciodată. Freeman reuşeşte să-şi păstreze calmul chiar şi atunci când Mills înnebuneşte de furie, lăsând să se vadă întregul efort de a nu-l ucide pe criminalul jucat de un Kevin Spacey de zile mari. Urmărește trailerul Se7en.

 

9. Fargo – o super comedie polițistă

fargo filme politiste

Vreți o comedie neagră polițistă? Nu credem că există una care să depășească reușita Fraților Coen, Fargo. Mai mult, v-ați cam plictisit de imaginea dură și cinică a polițiștilor bărbați? Și vrei o femeie polițist în rolul principal al detectivului? 🙂 S-a făcut. Unde mai pui că polițista jucată de Frances McDormand e și însărcinată… Frances McDormand joacă așa bine, încât a luat și Oscarul pentru cel mai bun rol feminin în anul lansării filmului. Un succes de public și de critică de film, în același timp Fargo te ține strâns în suspans, reușește să creeze cu mare atenție personajele filmului și să te și distreze. Toate în același timp și toate în doar o oră și jumătate. Nu trebuie să te uiți la o miniserie de 6-8 ore sau un serial polițist cu peste 12-13 episoade.

Povestea super comediei polițiste Fargo


Polițista Marge investighează trei crime. Trei bărbați găsiți pe marginea drumului într-un câmp înzăpezit. Bocancii lui Marge calcă apăsat pe zăpada înghețata nu atât de parcă de la propria greutate, ci a sarcinii. Cei trei au legătură se pare cu niște criminali de doi lei și cu un soț care-și folosește soția ca momeală pentru o răscumpărare grasă. Filmul nu e neapărat de mister, știm ce și cum s-a întâmplat. Dar e un thriller reușit, plus o comedie neagră. Va reuși polișista Marge să dea de cap crimelor fără ca ea sau copilul care stă să nască să pățească ceva? Marg oricum nu pare să ia în calcul că s-ar putea întâmpla altfel decât să iasă amândoi teferi și nevătămați. Și găsește chiar și energie psihologică să își susțină ea emoțional soțul. Nu, invers, având în vedere dublele circumstanțe: crimele, plus sarcina. 🙂

Dacă vrei totuși să vezi și un serial, încearcă și versiunea cu același nume și produsă tot de aceeiași Frați Coen pentru FX, în 2014. Serialul e la fel de bun.

 

10. L.A. Confidential

Kevin Spacey nu mai are nevoie de nicio prezentare. Împreună cu Kim Basinger, Russell Crowe și Guy Pearce, pune umărul la nașterea unui thriller în care oricine poate fi personajul negativ, deși toți ar trebui să fie personaje pozitive, pentru că lucrează în poliție…

In LA Confidential, Spacey joacă un personaj complex, care se ghidează după un cod moral ambiguu ce-i permite să-şi construiască o carieră în televiziune pornind de la isprăvile brigăzii de narcotice pentru care lucrează. Jack Vincennes este departe de imaginea justiţiarului care caută dreptatea cu orice preţ, fiind mai degrabă un poliţist uns cu toate alifiile, obişnuit cu mici atenţii, preocupat de căutarea celebrităţii sub lumina reflectoarelor. Mai ales că amestecul său de sfidare, viclenie şi inteligenţă îl face foarte alunecos și suspect.

 

11. Zodiac – criminal în serie+dublă personalitate+teroare

Criminalul în serie? Avem în Se7en. Paranoia? În The Game. Dubla personalitate? Fight Club. Teroarea care se strecoară pe la marginile ecranului, niciodată în prim-plan? Panic Room. Zodiac? Criminal în serie, paranoia, dublă personalitate, teroare.

Însă calitatea acestui film polițist nu stă în idee, ci în modul în care regizorul o tratează. Având ca punct de plecare romanul omonim al lui Robert Graysmith, despre criminalul care a activat în anii ’60-’70, în zona San Francisco Bay, regizorul David Fincher nu realizează doar ecranizarea unei cărți, ne prezintă un caz inclus deja în cultura pop.

Riscul unui astfel de film este familiaritatea poveștii: criminalul în serie a mai fost adus o dată pe marile ecrane sub pseudonimul Scorpio, în filmul lui Clint EastwoodDirty Harry. În același timp, Zodiac este unul dintre cele mai cunoscute cazuri de crimă în care vinovatul nu a fost prins. Soluția lui Fincher a fost demararea unei investigații pe cont propriu. Regizorul a vorbit cu Graysmith, cu inspectorul care s-a ocupat de caz – David Toschi, interpretat de Mark Ruffalo, a consultat specialiști în lingvistică, în încercarea de a elucida misterul scrisorilor Zodiacului. În final l-a distribuit pe Jake Gyllenhaal în rolul lui Graysmith, ilustratorul transformat în detectiv, impresionat de capacitatea lui de a interpreta o personalitate duală în Donnie Darko.

Pornind de la aceste elemente, filmul funcționează la nivelul ritmului, acesta fiind și punctul în care Zodiac se diferențiază de Panic RoomThe Game, Fight Club și Se7en. Toate aceste filme pot fi plasate sub umbrela termenului thriller; această încadrare generică i se poate aplica și lui, doar că Zodiac nu are scene de acțiune și dialogul este din belșug.

Citește toată recenzia Zodiac și vezi trailerul Zodiac. Îl poți vedea pe Netflix.

12. Șoimul maltez/ The Maltese Falcon


E filmul detectivistic prin excelență. E practic calapodul urmat apoi de zeci de alte filme cu detectivi. Știi, biroul detectivului cu ușă de sticlă pe care scrie numele lui, hainele lungi cu revere, pălăria cu boruri așezată într-o parte. Bărbatul misterios și de neclintit în rolul polițistului.

Rolul detectivului Sam Spade e jucat de Humphrey Bogart, care l-a ajutat astfel pe regizorul John Huston să-și facă debutul cu Șoimul maltez. Între timp cei doi au devenit buni prieteni, iar filmul un film clasic de neratat.

Sam Spade, un detectiv din San Francisco, și partenerul lui se întâlnesc cu un potențial client. A doua zi, Sam Spade află că atât partenerul său, cât și unul dintre personajele cu care e conectat clientul lor sunt morți…

13. Harper

Harper filme politistePaul Newman în rolul de detectiv privat super relaxat și miserupist este de un șarm rar, probabil egalat doar de Humphrey Bogart. De fapt filmul e un omagiu adus rolurilor lui Bogart de detectiv privat, din Șoimul maltez și din The Big Sleep. E unul din acele filme polițiste care aduce pe lângă misterul unor crime, ci și mult stil. Are imagini incredibil de polisate, cu palmieri, piscine inundate de soare, lux, femei frumoase. 🙂 Dacă nu ne credeți, încercați trailerul Harper. Filmul va fi de altfel “citat” cu admirație în alt film polițist super bun, The Big Lebowski: scene similare cu piscină, soare, palmieri și un personaj care e definiția cool-ului, la fel ca și Paul Newman, cunoscut și ca The Dude.

14. The Usual Suspects

E un film polițist în care detectivul nu prea contează, mai mult răufăcătorii. Ei sunt personajele memorabile și, în mod special, rolul făcut de Kevin Spacey. Spacey este un actor care te ţine cu sufletul la gură până în ultimul moment, trecând uşor de la zâmbet la grimasă diabolică. Și fiind capabil să redea cu aceeaşi naturaleţe candoarea sau vulnerabilitatea, dar şi răul absolut.

The Usual Suspects îi oferă lui Spacey ocazia de a juca un rol cu adevărat provocator, Roger ”Verbal ” Kint, un escroc mărunt care ascunde un mare secret.  Verbal nu se teme de poliţie, nici de Dumnezeu, doar de un misterios gangster Kaiser Soze. Al cărui nume ajunge să-i intrige şi pe ceilalţi escroci. Aceștia sunt aleşi de Soze pentru a duce la bun sfârşit un plan extrem de elaborat. Care va sfârşi prin a-i aduce pe toţi pe o navă în flăcări. După incendiu, Verbal este grav rănit și e interogat de poliție. Practic întregul film e un flashback în dialogul cu polițistul.

15. Blade Runner – Vânătorul de recompense


Blade Runner e unul dintre puținele filme polițiste și de acțiune de o frumusețe vizuală incredibilă, care arată și azi, la mulți ani de la lansare, impresionant. Atât planeta noastră, un talmeș-balmeș întunecat și plin de neon, cât și planetele colonizate de oameni, neprietenoase, înecate în praf, dar cu peisaje deșertice copleșitoare. În acest context vizual, povestea este una de film SF noir, cu o femeie fatală despre care nu știm dacă este sau nu un androgin. Și un polițist, jucat de Harrison Ford, blazat, dar atins de drama pe care o trăiesc ființele umanoide create de om. Deși ale omului, nu au voie pe Pământ. Dacă riscă totuși evadarea pe planeta noastră, sunt vânate cu sânge rece.

Îl poți vedea pe Netflix.

16. Mulholland Drive – monstrul de la care nu-ți poți lua ochii

Recunoscut ca unele dintre cele mai bune thrillere realizate vreodată, Mulholland Drive e o experiență cinematografică ezoterică. Indicii legate de cheia filmului sunt presărate în primele două ore de film, însă nu le recunoaștem ca atare decât la sfârșit. Ultimele 20 de minute sunt viscerale și grotești. Finalul te va bântui, cu siguranță.

Betty (Naomi Watts), o blondă aspirantă la titlul de star de cinema, cu un cardigan încheiat corect și ochi căscați mereu în semn de uimire, încearcă să o ajute pe Rita (Laura Harring), noua ei prietenă amnezică, să-și redescopere viața. Cum altfel decât dând telefoane anonime, strecurându-se pe fereastră în casele oamenilor și punându-i o perucă blondă, copie aproape perfectă a propriei coafuri? Adăugăm în combinația filmului un regizor (Justin Theroux) care pierde controlul asupra propriului film pe care-l realizează și se trezește înșelat de nevastă, plus detectivi și membri ai mafiei cinematografice. Vezi trailerul Mulholland Drive

Filme polițiste față în față cu corupția

17. Broken City

Broken City este stilizat, perfect luminat, sclipitor, cu un montaj rapid şi o distribuţie parcă luată de pe lista Oscar. Russel Crowe e în rolul primarului și Catherine ZetaJones în rolul soţiei potenţial infidelă. Iar Mark Wahlberg e în rolul care l-a consacrat: Mark Wahlberg. 🙂

Billy Taggart (Mark Wahlberg) este un poliţist temperamental, cu un simţ al moralităţii îndoielnic, dar o inimă de aur (cum altfel?). A fost forţat să demisioneze din poliţie după un incident armat. Și acum îşi câştigă existenţa ca detectiv particular. Afacerea nu-i merge foarte bine, în pofida eforturilor depuse de asistenta sa.

Astfel că atunci când primarul New York-ului îi oferă un job e mai mult decât dornic să se apuce de treabă. Nicholas Hostetler (Russel Crowe), îi oferă 50.000$ pentru a afla dacă soţia sa, Cathleen (Catherine Zeta Jones), îl înşeală. Cazul trebuie rezolvat cât mai repede pentru că primarul se află în cursa pentru realegere. Și, precum ne spune chiar el: “Alegătorii din New York au ales beţivi, hoţi, italieni, homosexuali, evrei şi negri dar nu-l vor alege pe unu’ a cărui soţie îl înşeală”.

18. Serpico

serpico filme al pacino

 

Serpico e mai mult decât un film polițist, un film despre polițiști. 🙂 Al Pacino s-a aflat, prin rolurile sale, de ambele părți ale legii și nu de o singură dată. Cronologic, după Michael Corleone și mai jos-menționatul Scarecrow, actorul îl joacă pe Frank Serpico. Adică singurul polițist corect (la un moment dat) cu curajul de a se opune practicilor corupte. Practici care au fost îmbrățișate de mai marii instituției polițienești. Și practicate la scară largă printre colegii lui.

Mita și negocierile ce au loc între infractori și polițiști nu sunt sub nici o formă derizorii sau rușinoase. E vorba de un parteneriat bine pus la punct, întreținut prin amenințări și violențe. De care Serpico nu a vrut să știe în timpul Academiei de Poliție. Dar de care e nevoit să se lovească frontal după aceea.


Un om naiv, încăpățânat și un personaj colorat printre cei care poartă uniformă, Serpico reușește să devină persona non grata în poliție. Nu într-o singură secție și nu într-un singur oraș. Pentru că refuză să-și primească partea din profiturile obținute de pe urma “taxelor” impuse de polițiști.

Structura David vs. Goliat, în care Serpico încearcă să se pună cu ceea ce descoperă că este o rețea de corupție cu vârfuri foarte înalte are un sfârșit realist și, deci, previzibil. Serpico este bazat îndeaproape pe întâmplările reale prin care a trecut adevăratul Frank Serpico.

Filme polițiste în care detectivii nu sunt polițiști

19. The Big Lebowski

Un pierde-vară în rolul de detectiv de conjuctură? Personajul principal, The Dude, e cel mai relaxat om din lume. De aceea nu are niciun obiectiv în viață în afară de conservarea stării de relaxare. Însă, fără voie, the Dude e antrenat într-un carusel de răpiri, atacuri și răzbunări. Pe care trebuie să le descurce. The Big Lebowski e unul dintre cele mai bune comedii ale anilor ’90. Dar intră și în topul nostru cu filme polițiste la categoria filme detectiviste în care detectivii nu sunt polițiști 🙂

20. Michael Clayton

E un film thriller în care polițistul nu e polițist și nici detectiv. E un fixer. Adică acel om bun la toate dintr-o firmă care e chemat să facă “curat”. Atunci când nimeni nu vrea să se murdărească pe mâini. În acest caz, Clayton este fixerul unei firme de avocatură. El e chemat după ce unul dintre avocați are o cădere nervoasă în mijlocul unui caz.

Filmul se deschide cu un mesaj cu tente mesianice pe care Arthur Edens i-l lasă lui Clayton. Suntem introduși astfel direct în miezul unei acțiuni neclare. Îl urmărim pe fixer-ul Michael Clayton în vizită la un posibil client. Dar și la o partidă de poker pe care clar nu și-o permite. De asemenea, în discuțiile cu fiul pe care-l vede numai sâmbăta. Și, mai ales, pe un câmp, la răsărit, privind fascinat trei cai sălbatici. Pe fundalul acestei imagini, mașina îi ia foc. Din acest punct suntem duși în urmă cu patru zile, pentru a primi, cel mai probabil, o explicație. Citește toată recenzia noastră.

21. Memento 


E unul din acele filme polițiste care spun povestea unei investigații pe cont propriu de către victimă. Și e, în același timp, unul dintre cele mai inovative thrillere psihologice făcute vreodată, recunoscut ca atare de la critici, până la Asociația scenariștilor din America. Povestea e spusă printr-o structură foarte originală, dar nu vă spunem mai mult ca să nu vă stricăm plăcerea vizionării. Personajul principal și-a pierdut capacitatea de a forma noi amintiri, dar este hotărât să îl găsească pe ucigașul soției. Așa că se folosește de tot felul de trucuri, având în probleme imposibilitatea de a-și aminti ce i se întâmplă. Inclusiv își tatuează informații importante.

Memento (2000) își păstrează relevanța și rămâne unul dintre cele mai bune filme ale lui Christopher Nolan. Ale cărui filme cu siguranță le știi: Interstellar, Inception, The Prestige, Dunkirk, The Dark Knight.

Nu e doar un thriller super bun, Memento e și un film despre memorie. Și sunt oameni de știință specializați în acest subiect și în amnezia anterogradă care spun că e unul dintre filmele cele mai precise în modul în care prezintă pe marele ecran cum funcționează memoria și acest timp de amnezie. Vezi trailerul Memento.

Acestea sunt câteva filme polițiste care ne-au plăcut și, unele, chiar ne-au impresionat. Vouă ce filme detectiviste v-au plăcut?

Citește și

TOP 25 thrillere care te țin cu adevărat în suspans

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here