20 filme apocaliptice și postapocaliptice de neratat

0
26041
filme apocaliptice

Vreți să vedeți niște filme apocaliptice sau postapocaliptice? Și noi 🙂 Nu cred că mi-am spus vreodată: hmm, azi parcă aș vrea să văd niște filme apocaliptice. Dar uite că oamenii se schimbă și, odată cu criza coronavirusului, subit filmele hollywoodiene pe tema dispariției omenirii și filmele postapocaliptice au crescut în relevanță. Ba chiar aveam senzația că trăiesc într-un astfel de film…

Așa că pentru aceste momente când vrem să ne proiectăm într-o realitate apocaliptică și să ne uităm la un thriller despre salvarea omenirii, v-am pregătit această listă cu filme despre sfârșitul lumii.

1. Fără zgomot / A quiet place 1 & 2 (2018 și 2020) – pe Netflix și SkyShowtime

A+Quiet+Place+filme de groazăA Quiet Place e un film post apocaliptic despre un viitor în care oamenii care au scăpat încă stau ascunși precum cârtițele, de frica unei creaturi înspăimântătoare. Co-scris și regizat de cel pe care-l știți în primul rând ca un actor bun, John Krasinki face o treabă foarte bună în A quiet place. Atât de bună încât anul ăsta e așteptată o continuare: A quiet place 2. Groaza pe care ți-o produce îți intră în sânge datorită liniștei în care se petrece acțiunea, dar și datorită jocului actoricesc al soției lui John Krasinski. Nimeni alta decât Emily Blunt.

Este un film de groază SF post-apocaliptic. Un fel de Alien, dar pe Pământ. Creatura seamănă destul de bine cu extraterestrul din Alien care îi vâna pe cei de la bordul navei. Doar că aici creatura vine atunci când e atrasă de zgomote mai puternice. Groaza și frica îngrozitoare vor trebui așadar să se manifeste într-o liniște mormântală. Ceea ce face filmul și mai apăsător.

2. Don’t Look Up / Nu priviți în sus (2021) – Netflix

Un film în care omenirea este pragul apocalipsei, dar politicienii și oamenii, în general, nu pot fi deranjați. 🙂 Don’t look up aduce în centru cuplul de actori: Jennifer Lawrence și Leonardo DiCaprio, care interpretează doi astronomi în încercarea de a avertiza omenirea despre un asteroid care va distruge Pământul. Alte staruri ale Hollywoodului și nu numai care apar în acest film de top sunt Timothée Chalamet, Ariana Grande, Chris Evans, Cate Blanchett și Meryl StreepÎl poți vedea pe Netflix.

3. Perfect Sense / Ultima dragoste pe Pământ (2011)

perfect sense filme apocalipticeVrei să vezi un film apocaliptic care nu e și film de groază? Un film fără monștri, extratereștri sau oameni care s-au transformat la rândul lor în monștri în lupta pentru supraviețuire. Atunci Perfect Sense e pentru tine.

Perfect Sense  este o productie independenta. Ca gen, e un film SF romantic, cu Ewan McGregor si Eva Green (Casino Royale, The Dreamers) in rolurile principale. În centru e o poveste de dragoste de sfarsit de lume. Eva Green o interpreteaza pe Susan – epidemiolog, ce se indragosteste de bucatarul chef Michael (Ewan McGregor). Cei doi incep sa se descopere si sa se indragosteasca in timp ce o pandemie se instaleaza in Europa. Vezi trailerul Perfect Sense.

3. Melancholia (2011)

Melancholia filme apocalipticeDacă vrei să vezi un exemplu de filme apocaliptice europene, îți recomandăm Melancholia. Drama apocaliptică a regizorului Lars von Trier analizează reacția și mecanismele de a face față ale personajelor în fața sfârșitului iminent al lumii. Regizorul însuși luptându-se cu depresia, a adaptat această poveste pornind de la premisa că persoanele depresive fac față mai ușor situațiilor tensionate decât cele … „sănătoase”. Vezi trailerul Melancholia.

Filmul începe extraordinar, cu o imagine foarte puternica: actrița Kirsten Dunst cu o faţă descompunsa si suferinda filmata fara menajamente in toata “splendoarea”. In jurul ei cad pasari moarte. Lars von Trier e regizorul unor filme care te lovesc in moalele capului: Dogville, Breaking The Waves, Dancer in The Dark si  Antichrist. Și același lucru se va întâmpla și aici. Filmul te bântuie după ce l-ai văzut și reușește să-ți transmită o stare de anxietate de sfârșit de lume așa cum filmele hollywoodiene dedicate subiectului nu reușesc neapărat s-o facă. Deși au mii de efecte speciale și se folosesc de tot arsenalul cinematografic posibil pentru a te înfricoșa.

Melancholia nu mai este un studiu despre morala si slabiciunile cele mai profunde ale firii umane, asa cum sunt cele mai bune din filmele lui Lars Von Trier. Ci e un studiu strict psihologic: care sunt reactiile unui depresiv atunci cand se apropie sfarsitul lumii. Ideea filmarii sfarsitului vietii nu e noua, sunt o mie si una de filme hollywoodiene in care Pamantul asteapta impactul cu un meteorit. Ca sa nu mai zic de multe filme apocaliptice in care personajul principal e o epidemie misterioasa care decimeaza omenirea. Dar ideea de a studia reactiile oamenilor in incercarea de a accepta ideea, si nu focusarea pe salvarea situatiei, este profund nehollywoodiană.

5. Oblivion (2013) – pe SkyShowtime


Tom Cruise nu putea să nu joace în filme apocaliptice. 🙂 E genul eroului care reușește să scoată din dificultate pe oricine și orice. Pământul nu face excepție 🙂 Așa că avem în lista noastră cu filme apocaliptice două cu Tom Cruise.

Oblivion e un film post apocaliptic conceput ca un omagiu adus filmelor science-fiction din anii ’70, Oblivion. Alături de Tom Cruise, joacă Olga Kurylenko și Morgan Freeman.

Scenariul distopic se centrează în jurul misiunii comandantului Jack Harper (Tom Cruise) în anul 2077: în spaţiul dezolant al Terrei distruse de o invazie extraterestră, acesta încearcă să recupereze cât mai mult din resursele vitale rămase.

Dar incursiunea sa pe planeta acum periculoasă şi ostilă vieţii îi va prilejui întâlnirea cu Julia (Olga Kurylenko), cea pe care Harper o salvează dintr-o navă prăbuşită. Apariţia acesteia va da peste cap misiunea comandantului împreună cu toate lucurile pe care acesta credea că le ştie despre planetă, dar şi despre el însuşi. Vezi trailerul Oblivion.

6. Edge of Tomorrow (2014)

edge of tomorrow filme apocalipticeCe zici de o Ziua Cârtiței apocaliptică? 🙂 Al doilea film din categoria filme apocaliptice cu Tom Cruise în rol principal e spectaculosul Edge of Tomorrow.

Este un film science-fiction cu acțiunea plasată în viitorul apropiat, în care o specie extraterestră denumită Mimics atacă Pământul. Pământenii nu pot face față asaltului violent al acestora. Iar personajul neexperimentat al Lt. Col. Bill Cage (Tom Cruise) este ucis în doar câteva minute.

În mod surprinzător însă, acesta se trezește aflându-se din nou la începutul zilei în care extratereștrii invadaseră Pământul. Contactul direct cu aceștia l-a aruncat într-o buclă temporală, fiindu-i sortit să trăiască aceeași bătălie din nou și din nou… Cu fiecare moarte însă, Bill Cage devine din ce în ce mai dur și mai experimentat, făcându-le mult mai ușor față extratereștrilor. I se alătură combatanta Forțelor Speciale Rita Vrataski (Emily Blunt). Cei doi se angajează în lupte violente, în care miza este, nici mai mult, nici mai puțin, decât salvarea Pământului. Vezi trailerul Edge of Tomorrow.

7. The Road / Drumul (2009)

theroad filme apocaliptice

E unul dintre cele mai puternice și viscerale filme apocaliptice. Poate și pentru că are în spate un roman foarte bun, pentru care autorul, Cormac McCarthy, a primit premiul Pulitzer. America a fost devastată, civilizația umană a dispărut, iar vegetația e pe cale de dispariție.

Una dintre ideile cele mai explorate în filmele apocaliptice este în ce fel va supraviețui contractul social într-o lume postapocaliptică. În The Road, oamenii care au supraviețuit ar revenit la stadiul de canibali, în lupta pentru a trăi o nouă zi, atunci când nu reușesc să găsească conserve pentru a le consuma. Cum trăiești într-o asemenea lume? Suspectezi pe oricine că ți-ar putea vrea răul și fugi cât te țin picioarele spre o destinație ceva mai sigură.

Extraordinarul Viggo Mortensen, unul dintre actorii noștri preferați, recunoaștem, joacă rolul principal, alături de fiul lui. Amândoi se află într-o cursă pentru supraviețuire care te implică și pe tine. După pandemia cu Coronavirus, mulți am gândit măcar astfel de scenarii apocaliptice, în care oamenii ar fi în stare să se lupte între ei pentru mâncare și mijloace de supraviețuire.

8. 12 Monkeys (1995) – pe SkyShowtime


12 monkeys filme apocalipticeCă tot am amintit de Coronavirus, în 12 Monkeys un virus eliberat în 1996 a ucis aproape întreaga umanitate. Puținii supraviețuitori trăiesc sub pământ. În 2035, personajul James Cole este trimis înapoi în timp pentru a împiedica eliberarea virusului în populație.

Urmează o nebunie de film, cu nenumărate răsturnări de situație, care te va ține în suspans, dar care îți va da și o senzație de lipsă de control. Ultima senzație este ceea ce simți cam în toate filmele semnate de regizorul Terry Gilliam. Care nu taie filmele în modul eficient și pragmatic în stilul binecunoscut al Hollywoodului. Filmele lui au o anumită libertate, ca și cum au o viață a lor, pe care o explorează ele însele.

12 Monkeys a fost la momentul lansării un succes și de casă și de critică, iar Brad Pitt care joacă unul dintre rolurile principale a fost nominalizat pentru Oscar. Ceilalți actori care i-au fost alături în distribuția 12 Monkeys au fost Bruce Willis, Madeleine Stowe și Christopher Plummer.

9. Contagion / Epidemia: Pericol nevăzut (2011) – Netflix

Contagion a avut premiera în aceeași zi cu alt film apocaliptic, Melancholia. Vezi mai sus detalii despre Melancholia. Și asemănările nu se termină aici. Filmul spune povestea oamenilor confruntati cu posibilitatea extinctiei rasei, la fel ca si Melancholia, de data asta provocata de o epidemie. Filmul este regizat de Steven Soderbergh, care are la activ un amestec de filme comerciale si filme de autor (Ocean’s Eleven, Traffic, Eros, Che, Solaris, Erin Brockovich, Kafka).

Action-thriller-ul Contagion, are un line-up impresionant de actori. Și e motivul cel mai important pentru care apare si in selectia noastră: Gwyneth Paltrow, Matt Damon, Laurence Fishburne, Jude Law, Marion Cotillard, Kate Winslet.

10. The Bad Batch (2016) – Netflix

the bad batch filme psihologice netflixDacă ți-a plăcut The Platform sau Midsommar, sunt șanse mari să-ți placă și The Bad Batch. Este un thriller distopic ca și The Platform, cu multe scene grotești care te atrag și mai mult în poveste.

În Texas, într-o zonă încercuită, în afara oricăror legi, sunt aruncați cei care nu mai sunt doriți de societate. Se creează mai multe comunități, fiecare guvernată de o idee nebunească. Tânăra Arlen este aruncată într-o comunitate de canibali, de unde reușește să scape cu viață și să se refugieze într-o altă zonă a deșertului. Filmul se lungește cam mult, dar dacă vrei să vezi un Mad Max sărit de pe fix, atunci The Bad Batch e pentru tine.

11. Snowpiercer / Expresul zăpezii (2013) – Netflix

filme aventură sf SnowpiercerDacă vrei să vezi un thriller post apocaliptic mai deștept decât media, atunci îți recomandăm Snowpiercer. Acțiunea filmului este plasată în viitor, când după un experiment ratat în care s-a încercat stoparea încălzirii globale, toate viețuitoarele dispar, cu excepția pasagerilor din trenul Snow Piercer care străbate Pământul. Toată acțiunea se petrece în acest tren care merge și merge fără întrerupere, ca într-un coșmar care se repetă la nesfârșit. În lupta pentru supraviețuire, în tren se creează grupuri de interese și revolte.


Regizorul Joon-ho Bong preia ideea trenului cu supraviețuitori călătorind în jurul unei planete înghețate dintr-un roman grafic francez. Și într-adevăr trenul este singurul element preluat din Le Transperceneige. Regizorul a eliminat amenințarea virusurilor, viteza în scădere a trenului și existența unui alt tren. Și a înlocuit aceste elemente cu o locomotivă infailibilă, un tren care înconjoară Pământul în exact un an. Rezultatul este un film cu o idee bine închegată. Trenul se vrea o alegorie a capitalismului și, cum se întâmplă în general cu categoria filme apocaliptice și postapocaliptice ( The Hunger GamesDivergentThe Giver…), proiectează problema în viitor. Parcă ți se spune: „Acum suntem bine, dar dacă nu avem grijă o să ajungem AȘA”.

Snowpiercer e o producție coreeano-cehă în limba engleză, creată și regizată de Bong Joon-ho pe vremea când nu devenise o senzație la Hollywood. Între timp regizorul coreean a luat Oscarul anul acesta pentru cel mai bun film.

Filmul îi are în distribuție pe Tilda SwintonChris Evans (Not Another Teen Movie, seria Captain America), Octavia Spencer și Ed Harris (A Beautiful Mind, The Hours, Game Change). Vezi trailerul Snowpiercer. Sau citește recenzia.

12. Underwater (2020) – pe Disney+

Underwater-filme horror noi


Dacă ai o slăbiciune pentru categoria filme apocaliptice cu creaturi înfricoșătoare :D, atunci îți recomandăm Underwater, iar dacă ți-a plăcut Alien, sunt șanse mari să-ți placă și Underwater. Doar că acțiunea nu se petrece în spațiu, ci în adâncurile Gropii Marianelor. Cam așa începe acest film în care senzația de claustrofobie te apasă. Cine va scăpa din această cursă contra cronometru pentru supraviețuire din cei 6 membri ai echipajului? Într-un centru de forare în adâncul oceanului, un cutremur aproape distruge întreaga baza de cercetare. Kristen Stewart și Vincent Cassel sunt doi dintre supraviețuitori, care se luptă să găsească o soluție pentru a ieși la suprafață înainte de colapsul centrului. Doar că supraviețuitorii nu știu că se mai confruntă cu ceva: un monstru hidos care se pare că trăia nederanjat în adâncuri până la acest cutremur…

Underwater e un film care, poate paradoxal, nu vine cu ceva nou. 🙂 Sună de multe ori destul de familiar, mai ales cu Alien și atmosfera de acolo. Actorii joacă foarte bine și îl fac destul de credibil, dar asta nu reușește să insufle filmului originalitate. Dar, așa cum spuneam, merită văzut ținând cont de penuria de filme reușite din ultimii ani.

13. White Noise (2022) – Netflix


white noise comedii 2022_De la regizorul și scenaristul Noah Baumbach, de la care avem Marriage Story, unul dintre cele mai bune și nominalizate la Oscar filme produse de Netflix, avem și White Noise. Tot o comedie neagră, cu Adam Driver în rolul principal, alături de Greta Gerwig, dar o comedie care pare că se desfășoară în pragul apocalipsei, la fel ca și clasica Dr. Strangelove (vezi mai jos).

Jack (Adam Driver) îl studiază pe Hitler, iar viața lui și a familiei sale este complet dată peste cap de un accident catastrofal… White Noise e o comedie foarte diferită de o comedie obișnuită. Deși acțiunea se petrece în anii ’80, e greu să nu te identifici cu temele filmului. Pentru că White Noise ne amintește de anxietățile pe care le trăim de câțiva ani încoace din cauza crizelor recente (pandemie, război). Deși nu e haioasă în modul în care te aștepți de la o comedie obișnuită, White Noise ne amintește cu fiecare cadru cât de relevant este să nu ne luăm prea tare în serios.

14. Mad Max: Fury Road (2015) – HBO Max 

Cu siguranță ți-l amintești pe Mel Gibson pe la 20 și ceva de ani, interpretând unul dintre rolurile care l-au propulsat în carieră. E vorba de rolul bărbatului care face orice pentru a-și răzbuna familia ucisă de o bandă de motocicliști, într-unul dintre cele mai reușite setting-uri distopice ale anilor ’79 – ’80. Ei bine, Tom Hardy (îl știi din Lawless, Dark Knight Rises, Bronson) e noua alegere a producătorilor pentru a-l readuce la viață pe Mad Max.

Alături de Charlize Theron și Nicholas Hoult (Warm Bodies, Jack the Giant Slayer), Tom Hardy spune continuarea poveștii anti-eroului australian, aflat în mijlocul unui război de data asta, The Road War.

George Miller, regizorul întregii trilogii Mad Max, e cel care s-a ocupat și de Mad Max: Fury Road. Pe lângă regie, Miller a revenit și în postura de co-scenarist. Vezi trailerul Mad Max Fury Road.

15. I am mother (2019) – Netflix


I Am Mother - filme 2019 netflix
Hilary Swank in I Am Mother

Oare cum ne-am dezvolta ca oameni dacă am fi crescuți de roboți?

I am mother e unul dintre cele câteva filme apocaliptice pe care le găsești pe Netflix și ar fi bine să nu îl ratezi 🙂 Unul dintre cele mai mișto thrillere psihologice pe care le-am văzut în ultimul timp, e genul de producție deșteaptă și bine jucată care se leagă frumos, chiar dacă nu e o capodoperă cinematografică. Un film SF post-apocaliptic în care suspansul se construiește lent dar autentic. Cine e personajul negativ? Este sau nu mediul exterior toxic? Mai există și alți oameni supraviețuitori sau Daughter e primul om al unei noi generații umane post-Apocalipsă? Răspunsurile nu vin foarte greu și nu pot fi prea complexe, având în vedere că e un film în 3 personaje, dar reușește să te țină în suspans și acordat la atmosfera filmului.

După un eveniment post-apocaliptic un bunker se autoactivează pentru salvarea speciei umane. Un robot denumit Mama “crește” embrioni umani și apoi copii în adulți… Fiica ei care nu are efectiv un nume, ci e doar Daughter (Fiica), e învățată cu răbdare de robotul mamă care e diferența între bine și rău… Dar e din ce în ce mai greu de spus dacă nu cumva ea reprezintă Răul.

16. Interstellar (2014) – Netflix

In Interstellar umanitatea este în pragul extincţiei din cauza unui dezastru ecologic, iar scenariul dezastrului este cu atât mai plauzibil cu cât este vorba de o dispariţie lentă, nu de un cataclism absurd.

Lumea prezentată la început nu este prea diferită de a noastră cu excepţia furtunilor de nisip, a plantelor care dispar şi a semnelor bizare care-l conving pe Cooper (Matthew McConaughey) să-şi asume o misiune care de fapt îi era destinată fiicei sale. Filmul urmăreşte călătoria lui spre planete îndepărtate a căror gravitaţie dilată timpul, astfel încât câteva ore ajung să însemne zeci de ani.

SF-ul acesta apocaliptic este fascinant nu doar ca scenariu, ci și pentru cunoștințele științifice incluse foarte deștept în poveste. De exemplu, poate fi chiar mai eficient decât un documentar în explicarea teoriei relativităţii, mergând chiar mai departe. Pentru că folosește teorii mai recente despre particule încă nedescoperite, care ar fi responsabile pentru forţa gravitaţională. Existenţa gravotonilor şi a celei de-a cincea dimensiuni sunt esenţiale în rezolvarea intrigii întortocheate a filmului.  Citește aici recenzia Interstellar și vezi trailerul.

Partea bună este că poți vedea acest clasic deja al genului filme apocaliptice SF pe Netflix, la fel ca și Inception, un alt film SF reușit al regizorului Christopher Nolan.

17. Dr. Strangelove or How I Learned To Stop Worrying And Love the Bomb

Poți să faci mișto de sfârșitul lumii și de război? Da, și chiar într-un mare fel. Regizorul Stanley Kubrick a găsit o rețetă genială în comedia lui neagră Dr. Strangelove. Dr. Strangelove nu este un film la care se râde cu lacrimi, ci mai discret, cu un pic de neîncredere, în fond râdem de apocalipsa nucleară. Umorul lui Kubrick este la fel de devastator ca mai-sus-menţionata apocalipsă, însă mult mai subtil: Please, please, gentlemen ! No fighting, this is the war room!  Vezi o scenă din Camera de război aici.

Nu ocoliți acest film clasic, chiar dacă e alb-negru și nu e atât de tentant vizual din acest punct de vedere. Modul în care e jucat, dialogul, scenele absurde merită tot timpul tău. E o comedie cu greutate, realizată în anii în care omenirea trăia sub amenințarea apocalipsei nucleare din timpul Războiului Rece, când rușii păreau gata de orice în lupta pentru supremația politică mondială.

18. Avengers / Răzbunătorii – Disney+

The Avengers (Razbunatorii) este un blockbuster Marvel cu super eroi.  Captain America conduce “echipa” de superpersonaje din benzile desenate Marvel ecranizate în ultimii ani. Supereroii sunt Robert Downey Jr. (Iron Man), Chris Evans (Captain America). Mark Ruffalo (Hulk), Chris Hemsworth (Thor), Scarlett Johansson (Black Widow) si Jeremy Renner (Hawkeye).

In The Avengers, Nick Futy interpretat de Samuel L. Jackson, seful organizatiei de pace S.H.I.E.L.D., ii recruteaza pe Iron Man, the Hulk, Thor si Captain America pentru a-si uni puterile speciale in lupta cu fratele lui Thor, Loki (interpretat de Tom Hiddleston), hotarat sa distruga Planeta.

Filmul este scris (povestea si scenariul, plecand bineinteles de la personajele Marvel) si regizat de Joss Whedon, cunoscut pentru serialul cu vampiri Buffy.

The Avengers a primit din partea criticilor recenzii in general favorabile, oferind un entertainment de calitate si un escapism sofisticat. Printre altii, criticul The Hollywood Reporter spune: Whedon and his cohorts have managed to stir all the personalities and ingredients together so that the resulting dish, however familiar, is irresistibly tasty again.

Până acum are deja trei sequel-uri Avengers: Age of Ultron din 2015, Avengers: Infinity War din 2018 și Avengers: Endgame din 2019.

Vezi trailerul Avengers. Poți să-l urmărești în întregime pe Disney+, împreună cu alte filme din seria Avengers.


19. Children of Men – SkyShowtime

Intr-o lume tot mai ameninţată de suprapopulare, Children Of Men propune un univers de coşmar în care umanitatea este pe cale de dispariţie din cauza infertilităţii. Societatea umană este construită pe ideea de progres, de mai mult şi mai bine pentru cei ce vor veni. Atunci când această idee e pusă sub semnul întrebării încep să apară probleme sociale. Astfel, certitudinea că cei încă în viaţă sunt ultima generaţie de oameni care va vedea lumina zilei antrenează dispariţia vechilor structuri sociale care vor fi înlocuite de anarhie, terorişti şi un ultim regim totalitar rămas în picioare în Marea Britanie. 

Children of Men nu este o poveste lipsită de speranţă, așa cum e cazul altor filme apocaliptice. În centrul ei se află o femeie însărcinată pe care Theo Faron (Clive Owen), un funcţionar anonin, va încerca să o scoată dintr-o ţară în care toţi imigranţii sunt vânaţi şi trimişi în lagăre de exterminare sub privirile impasibile ale britanicilor. Dacă te-am făcut curioși, vezi trailerul Children of men. Disponibil pe SkyShowtime.

20. Matrix – HBO Max

Îmbinând critica societăţii capitaliste cu concepte din filosofia budistă, The Matrix este unul dintre acele filme apocaliptice pe care poţi să le vezi iar şi iar. Mult timp după ce efectele speciale care i-au adus faima au devenit clişee.

Dincolo de costumele negre, ochelarii de soare şi oamenii care se mişcă mai rapid decât gloanţele, se află o întreagă filosofie. The Matrix contestă însăşi realitatea pe care ne-am obişnuit să o considerăm palpabilă, exterioară nouă, amintindu-ne că realitatea înseamnă înainte de toate percepţie.

În The Matrix realitatea nu mai e cea pe care o știm noi. Iar apocalipsa omenirii constă în transformarea noastră în baterii pentru mașini. De aceea realitatea trăită de oameni e o poveste ţesută în mintea noastră de maşinile care s-au revoltat împotriva creatorilor lor. Și pe care acum îi cultivă pe post de baterii. Iar în spatele iluziei ultimii oameni îşi pun toate speranţele într-o profeţie. Dar realitatea este o înşiruire de iluzii, personajele trăind în burta unui peşte care a fost înghiţit de alt peşte şi apoi de altul…

Acestea sunt câteva dintre preferatele noastre din genul filme apocaliptice și filme postapocaliptice. Sperăm că ai găsit câteva și pe placul tău sau care te-au făcut curios.

Citește și

50 Filme drama super bune pe Netflix, HBO și alte platforme

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here