15 filme noi pe care le poți vedea acum

1
50210
top filme noi

Ai vrea să vezi un film dar nu știi ce să alegi? Noi ți-am pregătit 15 filme noi, cele mai multe din 2022, pe care le găsești online, de exemplu pe Netflix sau HBO. Sunt câteva comedii, câteva drame, mai multe thrillere și filme de crimă și mister. Iată ce filme noi care merită timpul tău am găsit răscolind internetul în ultimele zile.

  1. Deep water (2022) 

deep-water-filme noi 2022Un thriller erotic din 2022 cu Ana de Armas (ai văzut-o ultima dată în James Bond) și Ben Affleck în rolurile principale. Ea, o tipă liberă, mai tânără decât el, care vrea să-și trăiască viața și pasiunile, inclusiv când vine vorba despre alți bărbați. El, un tip retras, introvert, îl amenință pe noul prieten al nevestei… O să tot auzim de Ana de Armas, acum filmează o producție despre Marilyn Monroe în care o interpretează chiar pe Monroe. Are sex-appeal cât cuprinde, dar și inteligență și naturalețe în modul în care-și joacă rolurile. De urmărit 🙂

Îl găsești pe Amazon Prime Videos, și în România.

2. Kimi (2022) -- HBO Max

kimi filme noi 2022Tot un thriller lansat în acest an, de data asta cu Zoe Kravitz în rolul principal -- fiica lui Lenny Kravitz, care și-a făcut deja un nume în actorie independent de eticheta “fiica lu’ tata”.  Post-pandemie, Angela, o agorafobică din Seattle, încearcă să găsească puterea de a face câțiva pași în afara apartamentului. Independent de această intrigă, își dă seama că a descoperit ceva grav la serviciu. De notat că filmul are printre puținele personaje și un personaj descurcăreț român 🙂

E regizat de Steven Soderbergh (seria Ocean’s, Magic Mike, No Suddden Move).

Îl găsești pe HBO Max.

3. Dansatoarele de cristal (2022) -- Netflix

las-ninas-de-cristal-filme noi _2022Cel mai nou film Netflix este tot un thriller, unul spaniol de o frumusețe care te lasă fără cuvinte câteodată. Și aici ne referim la scenele de dans și balet. Două balerine care participă la o nouă punere în scenă a unui balet celebru ajung să se apropie din ce în ce mai mult una de cealaltă.

Una dintre ele, care va interpreta rolul principal în spectacol, simte o presiune uriașă pe umerii săi și nu știe dacă va reuși să îi facă față. Prietena ei are o sensibilitate ieșită din comun și ajunge să comunice cu prima mai bine decât familia ei, din ce în ce mai îndepărtată. Pe măsură ce data premierei se apropie tensiunea filmului crește, culminând în seara respectivă. Nu e un thriller de nota 10, dar merge văzut seara după birou, pentru relaxare.

4. The 355 (2022) -- îl găsești pe Netflix

the 355 filme de actiuneDupă o primă scenă slăbuță de început, 355 își revine spectaculos după ce intră în scenă distribuția feminină a filmului de la Jessica Chastain și Diane Kruger la Penelope Cruz și Lupita Nyong’o. Un thriller și film de actiune cu spioni care se vrea în stilul Misiune: Imposibilă sau James Bond, adică mai puține subtilități și mai multe scene de acțiune. Actrițele joacă convingător scenele de urmărire și luptă în rolurile unor spioni internaționali care trebuie să recupereze o armă top secretă. În concluzie, dacă vrei să te relaxezi la un film de spionaj cu femei în rolurile principale, The 355 este o alegere bună.

Disponibil pe Netflix.


5. All the old knives (2022) 

All-the-Old-Knives-filme de spionajAll The Old Knives este un film de dragoste camuflat într-un film de spionaj. Doi foști iubiți spioni CIA se revăd cu ocazia unei anchete despre un eșec din activitatea lor. Chris Pine este Henry, încă activ în CIA. Iar Thandiwe Newton, pe care o știi probabil din serialul Westworld, este Celia Harrison.

Henry și Celia au lucrat împreună ca spioni în Austria, unde au făcut parte din echipa care a gestionat cazul unui avion deturnat de teroriști. Henry este trimis în California pentru a o interoga pe Celia, suspectată că a divulgat secretele operațiunii către grupările teroriste active în Viena la acel moment.

All the old knives combină destul de bine cele două genuri, de dragoste și spionaj, rezultând un film introvertit, mai mult despre ce se întâmplă sub epidermă și despre loialitate și mai puțin despre împușcături, urmăriri, intrigi de stat.

Aici poți urmări trailerul All The Old Knives. Îl poți vedea începând cu 8 aprilie 2022 pe Amazon Prime Video.

6. Ne vedem data viitoare (2022) -- îl găsești pe Netflix

ne vedem data viitoare filme netflix noiCe zici de un film de dragoste spaniol în primăvara asta, cu peisaje incredibile din Peru și care să te ducă cu gândul la o vacanță luuungă și exotică? 🙂

Personajul principal e interpretat de un tip trăznet, Maxi Iglesias, pe care probabil l-ai văzut deja pe Netflix în seriale precum Valeria sau Toy Boy -- sezonul al 2lea. Maxi Iglesias joacă un arhitect foarte competitiv care trăiește pentru carieră. Pleacă în Peru pentru a dezvolta un nou proiect de arhitectură, dar planurile de acasă, ca întotdeauna, nu se potrivesc în practică. În Peru cunoaște un spirit liber (ați observat că în ultimul timp fetele din filme sunt super înțelepte?), care nu dă doi bani pe bani :D. Din această întâlnire cu scântei, amândoi ajung să se transforme în bine, cum altfel?

E unul din acele filme romantice Netflix de văzut pentru relaxare, nu neapărat pentru valoarea lor cinematografică.

7. The Tender Bar (2021)


the tender bar filme biograficeThe Tender Bar e unul din acele filme biografice care sunt o plăcere totală să le vezi. Un film din 2021, realizat după memoriile lui J.R. Moehringer, Tender Bar spune povestea acestuia despre creșterea în Long Island din anii 70 și trecerea la viața adultă. Filmul este realizat de nimeni altul decât George Clooney și asta se simte prin toți porii filmului. Are un umor inerent, un mod de a vedea viața fără să o ia 100% în serios.

Personajul principal e J.R. Moehringer, care visează să devină scriitor, plecat dintr-o familie destrămată fără posibilități financiare.  Celălalt personaj cu aproape la fel de multă greutate în poveste este acest bar, care dă numele filmului, cu bărbații care îl frecventează și Unchiul Charlie -- proprietarul barului. Unchiul Charlie (un Ben Affleck de zile mari) și cei care-și fac veacul aici sunt figurile paterne care îl sfătuiesc pe JR despre pașii pe care să-i facă în viață, sunt cei care îl susțin și îl încurajează atunci când are nevoie sau care îl felicită atunci când are o reușită oricât de mică.

The Tender Bar e un film care-ți încălzește inima și te emoționează, un film care te face să zâmbești și să iubești viața, în ciuda tuturor defectelor ei. 😀

Disponibil pe Amazon Prime Video.

8. The Adam Project (2022) -- disponibil pe Netflix

the adam project filme netflix 2022Mulți dintre noi îl îndrăgesc pe Ryan Reynolds pentru talentul de a nu se lua mai niciodată în serios. După succesul de public Red Notice tot de pe Netflix, Ryan Reynolds joacă alături de Zoe Saldana și Jennifer Garner în filmul de acțiune și aventură SF The Adam Project.


Un călător în timp (Ryan Reynolds) face echipă cu versiunea lui mai tânără și tatăl său pentru a se împăca cu propriul trecut, în timp ce salvează viitorul. 🙂 Cam complicat, dar Ryan Reynolds face scenariul să pară nu doar simplu de parcurs, ci și delicios de simpatic. Nouă ni s-a părut chiar mai amuzant decât în Red Notice. 😉

Îl găsești pe Netflix.

9. King Richard (2021) pe HBO Max

king richard filme 2021

E un film inspirațional în care King Richard este Richard Williams, tatăl surorilor Williams, marile tenismene americance. Un film biografic, King Richard reușește să ne arate provocările depășite de familia Williams, ca americani de culoare, fără posibilități financiare, în drumul spre performanța sportivă a celor două tenismene. E o poveste despre rezistență, determinare, planificare și despre cum să mergi întotdeauna înainte indiferent de cât de mari sunt provocările sau, din contră, oportunitățile care ți se arată.

Filmul a primit șase nominalizări la Oscar, iar Will Smith a câștigat Oscarul pentru interpretarea rolului principal, Richard Williams. Îl găsești pe HBO Max.

10. Being The Ricardos (2021) 

Being-the-Ricardos filme 2021La fel ca și King Richard, Being The Ricardos este un film biografic, acesta din urmă despre legendara actriță americană Lucille Ball (interpretată de Nicole Kidman), serialul ei TV de mare succes I love Lucy și relația cu soțul Desi Arnaz, un american cuceritor de origine cubaneză -- interpretat fenomenal de Javier Bardem.

Filmul a fost produs de Amazon Studios, așadar îl poți vedea și în România pe Prime Video.


11. Fiica ascunsă / The Lost Daughter (2021) -- film Netflix

The-Lost-Daughter-filme 2021Lansat fără tam-tam pe ultima sută de metri din 2021, filmul de debut regizoral al actriței Maggie Gyllenhaal are în centru frustrările și regretele noilor generații. Personajul principal este un profesor respectat aflat în vacanță, care nu regretă tinerețea netrăită la maxim, ci chiar invers. Într-o societate în care carpe diem e principiul după care trăim, datoria față de copii e cea care are de suferit.

Leda (Olivia Colman) e în vacanță solo în Grecia, unde observă relațiile din familia personajului lui Dakota Johnson. Între cele două femei se creează o intimitate bazată pe înțelegerea a ce înseamnă să fii mamă. În timp, Olivia Colman are din ce în ce mai multe flash-back-uri cu ea tânără, când, încercând să-și creeze o carieră și să-și trăiască viața, și-a neglijat într-o oarecare măsură fetele. Filmul se transformă încet într-un thriller psihologic, dar cel mai intens conflict are loc în inima Ledei (Olivia Colman).

Îl poți vedea pe Netflix.

12. No Sudden Move (2021) -- film HBO Max

No Sudden Move

Ce ziceți de un film cu gangsteri care e mai mult de atât? E un thriller de acțiune care te va provoca să pui cap la cap toate ițele poveștii și care în mod constant reușește să schimbe raportul de putere între personaje și să le pună în situații limită. Da, No Sudden Move reușește aceste lucruri, în mod special datorită regizorului Steven Soderbergh (Ocean’s Eleven), care spune povestea atât de concentrat (plus prin originalitatea imaginii), încât te ține și pe tine bine prins în ițele filmului.

Nu intru în detalii legate de subiect, pentru a nu face spoiler. Dar puteți descoperi singuri povestea pe HBO Max.

13. Bigbug (2022) -- film Netflix


LYTE video

E unul dintre acele filme noi Netflix de artă, nu doar de distracție 😀 Bigbug vine de la regizorul Jean-Pierre Jeunet, cel datorită căruia avem minunatul Amelie și diferitul Delicatessen. Filmul este o comedie neagră SF cu acțiunea în anul 2050, când roboții casnici ai câtorva locuitori îi sechestrează pentru a-i apăra de revolta androizilor care are loc în oraș. Filmul e haios pe alocuri în modul în care exploatează anxietățile personajelor -- la fel ca și în Amelie, de fapt. Dar nu e la fel de plăcut de urmărit precum acesta din urmă.

14. The Hand of God / Mâna lui Dumnezeu (2021) -- producție Netflix


THE HAND OF GOD cele mai bune filme netflix
Credit: Photo by Gianni Fiorito/Netflix

Dacă ar fi să alegem o producție din cele 15 filme noi recomandate, probabil am alege-o pe aceasta. 🙂

Unele filme sunt un univers în sine. Sau reușesc să oglindească o lume întreagă. Așa este Mâna lui Dumnezeu. Da, este despre adolescența unui tânăr din Napoli-ul anilor ’80. De fapt, este un film inspirat chiar din viața regizorului, dar e mai mult de atât. Vei trăi pentru două ore, prin mici scene, gesturi, schimburi de replici, chiar în Italia acelor ani. Mâna lui Dumnezeu are această putere extraordinară de a te absorbi în universul cinematografic, așa cum o fac filmele lui Fellini dar în Italia altei perioade.

The Hand of God e un film frumos și de multe ori cu note umoristice despre familie, maturizare, pierdere, atracție fizică, realizat de câștigătorul Oscarului pentru cel mai bun film străin, Paolo Sorrentino.

După două seriale pentru HBO The Young Pope și The New Pope, regizorul Paolo Sorrentino a fost cooptat pentru acest film incredibil, cel mai personal film al său de până acum. Cine e Sorrentino? Posibil să-i fi văzut unul dintre filmele cele mai recente: La Grande Bellezza sau Tinerețe.

Îl găsești pe Netflix.

15. Munich: The Edge of War / Munchenul în fața războiului (2021) -- NetflixMunich-the-edge-of-war-filme netflix noi

Dacă nu ați văzut-o încă, producția The Edge of War preluată în grila Netflix, merită văzută. Filmul, din păcate, e mai actual ca oricând, după începerea războiului din Ucraina.

Deși îmbrăcat în hainele unui film de spionaj, Munich: The Edge of War este în primul rând un film despre dilemele morale pe care le-ar naște războiul în fiecare dintre noi. Cum ar fi cel mai bine să facem față acestei traume, cât de departe sau nu putem merge cu compromisurile morale pentru a ne “salva” pielea. E, în același timp, un film despre cum negociezi cu un autocrat adulat de propriul popor. În acest caz e vorba despre Al Doilea Război Mondial și negocierile dintre Hitler și prim-ministrul britanic Neville Chamberlain, interpretat cum altfel decât exemplar de Jeremy Irons.

Acestea sunt recomandările de filme noi pe care le poți vedea zilele acestea. Am văzut sau am încercat să vedem multe din care s-au cernut puține, pentru că doar acestea ne-au convins. Nu avem pretenția că le-am văzut chiar pe toate, așa că suntem deschiși la recomandări. Voi ce descoperiri ați făcut în materie de filme noi care merită văzute?

Citește și

Filme 2021 – 50 filme din 2021 de văzut și unde le găsești

Filme de comedie – 40 comedii pe care să nu le ratezi

1 COMENTARIU

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here