10 filme noi pe care să le vezi

0
43316
top filme noi

Ai vrea să vezi un film dar nu știi ce să alegi? Noi ți-am pregătit 10 filme noi, cele mai multe din 2021, pe care le găsești online, de exemplu pe Netflix. Sunt câteva comedii, câteva drame, mai multe thrillere și filme de crimă și mister. Iată ce filme noi care merită timpul tău am găsit răscolind internetul în ultimele zile.

Vă spunem drept, am răscolit foarte mult ca să venim cu 10 producții noi de film. Se pare că 2021 se va resimți și mai mult ca 2020 în materie de filme mișto. Dacă în 2020 s-au lansat totuși câteva filme produse cu un an în urmă, lockdown-ul din 2021 a amânat filmarea și producția de filme spre al treilea și al patrulea trimestru din 2021. Ceea ce înseamnă că multe filme noi programate pentru prima jumătate a lui 2020 pentru a fi lansate vor vedea “lumina zilei” de abia spre finalul lui 2021.

1. Promising Young Woman (2021)

promising young woman filme noi 2021Filmul Promising Young Woman e unul dintre cele mai bune filme de la începutul acestui an. De ce? Pentru că reușește să combine cu succes ce au mai bun două genuri clasice cinematografice: suspansul din thrillere cu umorul din comedii. Iar super talentata Carey Mulligan face un rol de zile mari, ca de vârf de carieră.

Un thriller combinat cu comedie neagră care o urmărește pe o tânără de 30 de ani în încercarea de a procesa pierderea celei mai bune prietene, pedepsindu-i pe toți cei implicați activ sau prin nepăsare în suferința prietenei ei.

E un film nou fresh și bine scris de tânăra britanică Emerald Fennell, recunoscută până acum pentru serialul BBC Killing Eve. Ba chiar s-au folosit adjective la adresa filmului precum provocator și curajos… Dacă știi abordarea subversivă din Killing Eve în care oarecum vezi și un thriller dar de fapt nici senariștii și nici actorii nu se iau prea în serios, cam aceasta e abordarea și în Promising Young Woman.

Filmul trebuia să intre în cinematografe în primăvara anului trecut, dar a fost amânat, fiind lansat de abia acum, în 2021.

2. The little things (2021)

the-little-things-filme noi

Un film nou de tip thriller care merită văzut cel puțin pentru rolurile celor trei actori principali, toți trei câștigători de Oscar: Denzel Washington cu 2 statuete în portofoliu :), Rami Malek (câștigător al Oscarului pentru interpretarea lui Freddie Mercury în Bohemian Rhapsody), și Jared Leto (pentru rolul din Dallas Buyers Club). Jared Leto e de altfel nominalizat la Globurile de Aur 2021 pentru prestația din The little things.

Un thriller în genul Se7en (dar care nu îi ajunge nici până la genunchi ca suspans și calitate a scenariului), în care doi polițiști, unul cu multă experiență și unul foarte tânăr, fac echipă pentru a identifica un criminal în serie. Deke (Denzel Washington) se întoarce în L.A. unde se apropie de Baxter (Rami Malek), amândoi începând să fie obsedați de niște crime îngrozitoare. Deke vede în aceste crime modul de operare al unui alt criminal neprins, în timp ce Baxter e un polițist tânăr și ambițios care nu poate accepta ideea unui eșec. Lucrurile însă i-au o turnură complet neașteptată, așa că vă lăsăm să descoperiți singuri pe mai departe The Little Things.


Pentru noi cel mai interesant aspect al filmului a fost interpretarea lui Rami Malek, pe care îl știam în mod special din Dr. Robot. Interpretarea lui e atât de strong încât te bagă mai tare în sperieți decât presupusul ucigaș în serie. 😉 Uitați-vă și voi și spuneți-ne dacă nu-i adevărat 🙂

3. Another round (2020)

Mads Mikkelsen - Another Round
Mads Mikkelsen – Another Round

O comedie-dramă nouă cu Mads Mikkelsen în rolul principal. Așa că dacă nu l-ați mai văzut în ultimul timp decât în reclamele la bere să știți că tot pe lângă băutură își face veacul și în Another Round.

Filmul aruncă o privire în crizele de vârstă mijlocie, în care cei mai mulți dintre oameni simt că nu se mai pot bucura de viață la intensitatea pe care o făceau la 20 sau 30 de ani. Simt că viața lor a trecut de jumătate, relația cu partenerul de viață nu mai e ca la început, copiii sunt destul de mari și nu părinții pierd din relevanță și din conexiunea cu ei. La serviciu apare plictiseala și plafonarea etc. Pe toate acestea de mai sus le experimentează patru colegi și prieteni – profesori la o școală din Copenhaga.

Ajungând la o aniversare să își împărtășească anxietățile, unul dintre ei le povestește despre ideea unui filosof, și anume că alcoolul băut într-o anumită măsură te face mai creativ și inspirațional. Te relaxează și te ajută să-ți trăiești mai intens viața. Nu departe de acest moment Martin începe să bea înainte să vină la școală. Cursurile devin mai interesante, elevii sunt mult mai implicați, totul pare să meargă mult mai bine ca înainte. Ceea ce îi motivează și pe ceilalți să se apuce de același exercițiu. Toți beau dar își măsoară cu strictețe nivelul de alcool în sânge și nu beau niciodată după ora 8 seara. Dar lucrurile încep încet-încet să devieze…

Dacă mai vrei un motiv în plus pentru a urmări acest film, trebuie să știi că vei avea ocazia să-l vezi pe Mads Mikkelsen dansând. Poate nu știai, dar el s-a format la începutul carierei ca dansator profesionist. 🙂

Another round e cel mai nou film al lui Thomas Vinterberg, dar totuși parcă nu la fel de bun precum The Hunt, tot un film semnat de Vinterberg cu Mads Mikkelsen în rolul principal. La fel de filosofic însă în modul în care problematizează problema pe care o tratează: lipsa de vitalitate și inspirație.
4. Below Zero (2021) – disponibil pe Netflix

Below-Zero-filme noi 2021Dacă ți-era dor de un film nou de acțiune bun, combinat cu thriller, Below Zero e singura propunere pe care am găsit-o pentru tine. Un film spaniol pe care îl găsești pe Netflix și care pe noi ne-a ținut cu succes în suspans. Unde mai pui că e vorba și despre români în poveste (nu știu dacă ați observat dar mafioții români sunt la ordinea zilei în filmele și serialele spaniole din ultimii ani).

Un polițist (jucat excelent de Javier Gutierrez, pe care probabil l-ai mai văzut pe Netflix și în thrillerul The Motive) însoțește un transport de deținuți periculoși în mijlocul nopții către o nouă închisoare. Transportul este deturnat violent de cineva care îl vrea pe unul dintre deținuți. Răsturnările de situație se țin lanț, așa că îți recomandăm să îl vezi. Nu e o capodoperă, dar e un film bun de văzut la sfârșitul zilei, când vrei o experiență escapistă. 🙂

5. Let them all talk! / Lasă-i să vorbească (2020)pe HBO

let-them-all-talk-meryl-streep-filme noiLet them all talk! e un film care te bucură prin înțelepciunea și naturalețea lui. Și îți dă energie și o stare de bine, atât de dorite la finalul unei zile epuizante sau într-un weekend cu vreme mohorâtă. Are acea magie care-ți transformă starea de spirit, dar fără efecte speciale sau nu știu ce cascadorii și scene de acțiune.

E un film lansat pe finalul anului 2020, pe 10 decembrie mai exact, pe HBO. O producție cu buget mic, dar cu distribuție mare și cu un regizor la fel – Steven Soderbergh. Așa că așteaptă-te la un film care radiază acel coolness pe care îl au filmele din seria Ocean’s Eleven, regizate in mare parte tot de Soderbergh, dar și la aerul de film european pe care-l degajă filmele lui precum Sex, lies and videotape (pe care-l poți vedea pe Netflix, apropo).

Distribuția e pur și simplu fenomenală, în frunte cu Meryl Streep și completată de alte două actrițe de primă clasă din generația ei: Candice Bergen și Diane Wiest și care improvizează mare parte din dialogurile din film. Cele trei sunt prietene din tinerețe și se revăd după mulți ani într-o călătorie de reconectare și regăsire pe un vapor de croazieră transatlantic.

6. Malcolm & Marie (2021) – disponibil pe Netflix

malcolm and marie filme noi 2021

Vrei să vezi un cuplu în genul celui din Who’s Afraid of Virginia Woolf?, la fel de vehement în a-și arunca invective, în a se răni emoțional cu tot felul de acuzații și interpretări ale comportamentului celuilalt, dar care e mai apropiat de zilele noastre?

Malcolm & Marie e un film nou nouț lansat de Netflix cu dialog deștept, cu priză între cei doi actori, dar care s-ar putea să îți placă numai dacă te regăsești în situație 🙂 Adică un cuplu de ceva ani împreună, care a trecut prin tot felul de situații, bune și mai puțin bune, împreună. Din acest punct de vedere, Malcolm & Marie este un studiu de cuplu matur, care o să-ți amintească faptul că de multe ori greșim cel mai mult față de cele mai apropiate ființe, rănindu-le gratuit.

7. La daronne / Mama Weed (2020)

la-daronne comedii franțuzeștiDacă te întrebai ce “vrăji” a mai făcut una dintre cele mai prolifice actrițe ale cinematografului francez, Isabelle Huppert, atunci trebuie să cauți Mama Weed. E o comedie franțuzească din 2020, cu accente de thriller. Isabelle Huppert joacă rolul unui interpret angajat de poliție full-time pentru a le traduce interceptările discuțiilor dintre traficanții arabi de droguri.

Cu câștiguri insuficiente, presată de azil, unde este mama ei cazată, să plătească sumele restante, i se ivește ocazia de a face mulți-mulți bani din traficul cu hașiș. Situațiile sunt foarte amuzante și plină de suspans. Iar Isabelle Huppert îmbrăcată ca femeie arabă aproape în haine complete burka e o apariție pe care trebuie neapărat s-o vezi. Unde mai pui că jocul ei actoricesc dead pan e de nota 10.

8. The Dig / Situl (2021) – din ianuarie 2021 pe Netflix

the dig filme netflix noiE un film în care face ideea de a “săpa” în căutarea unor descoperiri istorice să pară de-a dreptul romantică și aventuroasă. După succesul pe care l-a avut Queen’s Gambit în a inspira noile generații să joace șah, ne așteptăm să apară noi pasionați de arheologie după The Dig. 🙂

Ți-era dor să-l vezi pe Ralph Fiennes într-un rol nou? Și nouă. 🙂 Dar așteptarea a luat sfârșit. 😀 Este acompaniat în distribuția The Dig de Carey Mulligan (deja la a doua apariție în lista noastră cu filme noi), Lily James și alți actori la fel de buni în drama The Dig.

Când o văduvă bogată angajează un arheolog amator pentru a se ocupa de săpături la mormintele de pe proprietatea ei, cei doi fac o descoperire care schimbă istoria… La propriu, pentru că The Dig este inspirat din fapte reale!


Aceasta este intriga filmului, dar este dublată de două intrigi romantice în această dramă foarte englezească. Filmul a fost deja văzut de criticii de film și a primit recenzii pozitive în străinătate.

9. News of The World (2020) – disponibil din februarie 2021 pe Netflix

news of the world filme netflix noi 2021Lansat în ziua de Crăciun a anului trecut în cinematografele din State, News of The World a intrat deja în grila Netflix în februarie 2021. Un film western cu Tom Hanks în rolul principal, News of The World urmărește un veteran al Războiului Civil care conduce o fetiță înapoi la familia ei, după ce fusese răpită și crescută de indieni. Critica s-a exprimat favorabil pe subiectul acestui film, lăudând jocul actoricesc al lui Tom Hanks și al actriței care o interpretează pe fetiță, plus regia și coloana sonoră. Și adevărul este că un film cu Tom Hanks în rolul principal nu poate nicicum unul prost 🙂

10. Wonder Woman 1984 (2020) – disponibil pe HBO

Încheiem lista cu un film 100% hollywoodian și 100% distracție. Lucrurile par că se schimbă la Hollywood dacă deja în 2020 avem două filme cu supereroi în care personajul principal este o femeie. Mai mult, povestea și regia sunt semnate tot de o femeie, Patty Jenkins.  De data asta este vorba de Wonder Woman, din universul DC Comics. Gal Gadot revine în rolul Wonder Woman, în acest sequel după primul film din serie. Celelalte personaje sunt interpretate de aceeași distribuție ca și în primul film: Chris Pine – iubitul lui Wonder Woman și Robin Wright, mătușa acesteia.

Primul film din serie nouă ne-a plăcut foarte mult. La fel ca și acest sequel bine jucat, cu umor și autoironie și fără prea multă violență. În paranteză fie spus, și acest film a fost amânat la lansare din cauza pandemiei, din vara lui 2020, pentru finalul anului.

Acestea sunt recomandările de filme noi pe care le poți vedea zilele acestea. Am văzut sau am încercat să vedem multe din care s-au cernut puține, printre care de exemplu Falling, cu Viggo Mortensen în rolul principal, sau În izolare, apărut în 2021 pe HBO, cu Anne Hathaway, dar nu ne-au convins. Nu avem pretenția că le-am văzut chiar pe toate, așa că suntem deschiși la recomandări. Voi ce descoperiri ați făcut în materie de filme noi care merită văzute?

Citește și

TOP 18 cele mai romantice filme de dragoste de pe Netflix

Cele mai bune filme Netflix – 25 filme de top pe Netflix

SHARE
Articolul precedent40 filme de dragoste de care să te îndrăgostești
Următorul articolFilme de văzut la TV în acest weekend
mm
Esti liber sa alegi. Dar optiunile sunt aproape infinite si timpul este cea mai valoroasa resursa. De aceea, noi te ajutam sa faci rapid alegeri inspirate, inteligente, personalizate. Ce filme sau seriale noi ti se potrivesc, ce locuri interesante poti sa vizitezi, ce carti noi bune merita citite, ce citate si statusuri inspirationale, cum sa economisesti pentru experientele noi si multe altele.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here