10 filme noi bune pe care la găsești online

0
27561
filme noi

Ai vrea să vezi un film dar nu știi ce să alegi? Noi ți-am pregătit 10 filme noi, cele mai multe din 2020, pe care le găsești online și le poți vedea acasă oricând. Sunt câteva comedii, câteva drame, un horror SF super bun și un film de animație. Iată ce filme noi bune am găsit noi răscolind internetul în ultimele zile.

Vă spunem drept, am răscolit foarte mult ca să venim cu 10 producții noi de film. Se pare că 2020 e destul de sărăcăcios în materie de filme mișto. Probabil și din cauza crizei coronavirus care a condus la amânarea lansării multor filme noi. Așa că am fost obligați de circumstanțe să includem și câteva titluri din2019, în lipsă de filme de anul ăsta care să merite timpul vostru și care să fie și disponibile online.

  1. The Invisible Man / Omul invizibil (2020)

the invisible man filme noiDacă ar fi să alegem un singur film din lista asta cu filme noi pe care să îl revedem, atunci acesta ar fi. Nu suntem fani filme horror, pentru că de cele mai multe ori sunt ridicole și pline de clișee. Dar acesta e altceva, o să vă surprindă într-un mod plăcut. Adică o să vă bage în sperieți, exact ce trebuie să facă un film horror bun. O să se joace cu așteptările voastre, fără nu știu ce strigoi, fără zombie, fantome și altele asemenea. Este oarecum în stilul filmelor de groază ale lui Hitchcock.

Filmul pleacă de la premisa romanului clasic de groază al lui H.G. Wells, Omul invizibil, din 1897. Dar acțiunea se petrece în zilele noastre. Ar mai fi de adăugat că filmul n-ar fi funcționat atât de bine fără o actriță de primă mână, precum Elisabeth Moss, în rolul principal.

The Invisible Man a fost foarte bine primit atât de public (este al cincilea film după încasări în State până acum, în 2020) și, de asemenea, foarte lăudat de critica de film. Așa că nu ratați Omul invizibil și adăugați-l pe lista cu filme noi de văzut.

2. Blow The Man Down

blow-the-man-down-filme noiE un film Amazon Original, lansat pe Amazon în martie 2020. Dar îl poți vedea și online pe diverse site-uri cu filme subtitrate în română. Un thriller cu accente de comedie neagră, e unul dintre cele două filme din lista noastră în care acțiunea se petrece într-un port. Oceanul joacă și el un rol bine definit, imaginile cu apa învolburată adăugând dramatismului poveștii.

Blow The Man Down e o poveste detectivistică mai degrabă în stilul Agatha Christie sau Angela Lansbury și mai puțin în stilul Hitchcock. Suspansul nu te face să sari din canapea, dar povestea e bine spusă. E genul acela de film care nu-ți spune totul și îți pune logica și imaginația să umple detaliile nerostite. Practic, după ce se termină filmul completezi singur puzzle-ul din piesele deja arătate în film, dar nemontate. Pentru că regizorul îți lasă ție, ca privitor, această plăcere.

3. Knives Out / La cuțite

knives out_Avem și două filme noi (oarecum) englezești în listă. Knives Out e o comedie detectivistică cu o distribuție impresionantă. De la Daniel Craig și Chris Evans până la Don Johnson, Toni Collette și Christopher Plummer. Și mulți alții. A fost lansat în State la sfârșitul anului trecut, cu mare succes la public, dar și la critica de film, plus o nominalizare la Premiile Oscar pentru cel mai bun scenariu de film. Filmul e american, dar cu o distribuție foarte britanică și cu stil detectivistic a la Agatha Christie de whodunit (găsește criminalul), încât se simte foarte englezesc. Așadar, te prinzi cine e criminalul? 🙂

4. The Gentlemen / Gangsteri cu stil 

the-gentlemenAl doilea film nou britanic e ultima producție a regizorului englez Guy Ritchie. Cunoscut pentru alte două filme super simpatice și antrenante Snatch și Lock, Stock and Two Smoking Barrels, pe care sperăm că le-ai văzut deja, altfel ai pierdut o distracție pe cinste. Acțiunea din Gangsteri cu stil se petrece în Londra, unde un lord al marijuanei vrea să iasă din afacere, dar nu prea e lăsat. Unii vor să-i ia afacerea cu forța, alții vor să-l șantajeze ca să tacă. Britanic-britanic, dar filmul îl are ca protagonist pe un american 🙂 Nimeni altul decât Matthew McConaughey, în formă ca întotdeauna. La fel și Hugh Grant și Colin Farrell. Alți actori din distribuție nu livrează însă dialogul spumos în ritmul și cu șmecheria cerute de rol…

Verdictul nostru pentru The Gentlemen: nu e cel mai bun film pe care l-ai putea vedea, nici al lui Guy Ritchie, nici în general, dar merge de o distracție de seară. Are un dialog haios și foarte jucăuș, mai ales dacă înțelegi engleză, e jucat în general bine, dar e prea static și vrea să pară mai deștept decât este.

5. Atlantique / Atlantics

atlantics filme noiEste unul dintre cele mai frumoase și hipnotizante vizual filme văzute de noi în ultimul timp, deși acțiunea se petrece în sărăcăciosul și aridul Senegal. Dacă simți că te urci pe pereți de la atâta stat în casă, dă drumul la Atlantics și-ți trece. 🙂

Este o poveste de dragoste în stilul Romeo și Julieta, dar și o poveste în care realismul social și elementele magice fac casă bună împreună. Cum spuneam, acţiunea se petrece în Senegal, într-o comunitate săracă de pe malul oceanului. Aici locuiește personajul central-tânăra care își pierde iubitul. Acesta dispare în mare, încercând să ajungă în Spania, pentru a-și câștiga existența. Chiar în perioada în care ea este obligată să devină soţia altui bărbat, fostul iubit înecat se întoarce sub forma unei fantome.

Acest film nou este un debut regizoral, dar a luat unul dintre cele mai râvnite premii ale filmului, Grand Prix la Festivalul de Film de la Cannes în 2019. În mod neașteptat poate, acest film nou se găsește pe Netflix! 🙂 Așa că îl poți vedea aici oricând dacă ai abonament sau online pe alte site-uri.

6. Booksmart – comedia anului 2019

Booksmart-filme 2019 online

E un film relativ nou, din 2019, pe care vi l-am mai recomandat în articolul TOP 10 filme online din 2019 și unde poți să le vezi.

Nu e dramă-comedie, nu e comedie cu accente de dramă. Nu are dramă nicăieri în ADN-ul ei. E o comedie pur sânge, care inspiră și expiră umor de la un capăt la altul.

Filmul Booksmart/Examen de (i)maturitate nu e foarte cunoscut la noi. Am dat de el căutând (și noi) în listele publicațiilor de specialitate din afară inspirație de filme noi bune de văzut. Și sunt multe astfel de liste unde apare ca unul dintre cele mai reușite ale anului 2019. (Wikipedia a numărat chiar 68 de liste de top 10 filme 2019 în care a fost inclus această producție). Cu siguranță, nu am regratat nicio secundă că i-am dat o șansă. Ba, mai mult, am râs cu poftă la multe scene și replici.

E o comedie deșteaptă de trecere de la adolescență la vârsta adultă, care are în centru două tocilare. 🙂 Tot liceul au fost ocupate cu învățatul, ca să-și asigure un loc într-o facultate de prestigiu. Dar află că toți colegii care păreau cam idioți și puși doar pe distracții adolescentine au intrat la super universități. Așa că se hotărăsc să recupereze timpul petrecut pe învățat mergând la petrecerea petrecerilor. Ce urmează este o comedie despre care Wall Street Journal spune că e cea mai haioasă, deșteaptă, dinamică de pe marile ecrane de mult timp încoace. Și suntem total de acord cu această caracterizare.

Așa că recomandarea noastră e s-o căutați online și să îi dați play. 🙂 Îl poți vedea de exemplu pe filmeonline. Dar și pe HBO Go!

7. Bombshell / Bombshell: Scandalul 

bombshellTrecem la două filme noi inspirate din povești reale. Practic sunt mici bucățele din istoria recentă americană. Bombshell e povestea magnatului de presă Roger Ailes, cel care a creat Fox News. El e acuzat de jurnaliste și prezentatoare de la Fox News de agresiuni sexuale greu de cuprins cu mintea în secolul nostru. Filmul e interesant și bine jucat, dar cam haotic. Trei super actrițe interpretează rolurile principale. Margot Robbie, Nicole Kidman și Charlize Theron – ultima aproape de nerecunoscut prin transformarea facială, astfel încât să semene cu news anchor-ul Megyn Kelly.

O altă opțiune pentru aceeași poveste din Bombshell este mini-seria The Loudest Voice de pe HBO, cu Russell Crowe în rolul lui Roger Ailes. Noi o preferăm pe aceasta din urmă. Citește despre ea în articolul:

TOP 20 seriale din ultimul an care merită văzute

8. Bad Education 

bad education filme noi onlineUn alt scandal monstruos din State, de data asta din educație, își are ițele desfăcute în Bad Education. Cu Hugh Jackman în rolul principal. Este povestea delapidării de fonduri din sistemul public de educație, printr-o schemă pusă la punct de un inspector școlar foarte atent cu nevoile elevilor și părinților, dar mai mult cu ale lui… Filmul e o dramă-comedie bună, dar n-o să-ți dea universul peste cap. 🙂 Merită urmărit mai ales pentru rolul lui Hugh Jackman. Îl poți vedea pe HBO Go.

9. Never. Rarely. Sometimes. Always (2020)

never. rarely. sometimes. always filme noi

E un film american cât se poate de european. 🙂 Cu un ritm lent, multe lucruri lăsate nespuse, dar cu atât mai intens și mai apăsător. Simplist spus, este vorba despre drama unei adolescente care rămâne însărcinată. Dar povestea e spusă cu atâta delicatețe, discreție și sensibilitate, încât e mai convingătoare decât dacă ar fi fost mult mai directă și ar fi arătat abuzuri fizice sau psihologice. Din lista noastră cu filme noi pe care le poți vedea online, după The Invisible Man și Booksmart, acesta ar fi a treia noastră recomandare. Dar depinde foarte mult ce vrei să vezi, pentru că nu e un film confortabil, la care să te relaxezi seara după o zi de muncă.
10. The Willoughbys (2020)

the willoughbysÎncheiem lista noastră cu filme noi cu un film de animație. E o comedie recomandată tuturor copiilor peste 7 ani, inclusiv adulți 🙂 Frumos desenat și haios, The Willoughbys a fost lansat în aprilie 2020 pe Netflix. Este povestea a patru copii roșcați și a aventurilor lor. Ricky Gervais, mare iubitor de animale și stăpân de pisică, interpretează vocea unei pisici albastre superbe și a naratorului animației. E o sugestie de văzut cu familia, mai ales dacă ai copii. Îl poți vedea aici, pe Netflix.

Dacă ar fi să tragem o concluzie legate de anul apariției, acestea sunt filme noi din 2020 incluse în lista noastră: Omul invizibil, Never. Rarely. Sometimes. Always și The Willoughbys. Celelalte au avut o primă vizionare la festivalurile de filme în 2019 sau au fost deja lansate în cinematografe anul trecut. Unele din ultima categorie au fost lansate la noi în cinematografe în 2020 (ca de exemplu The Gentlemen).

Acestea sunt recomandările de filme noi pe care le poți vedea online zilele acestea. Voi ce descoperiri ați făcut în materie de filme care merită văzute?

Citește și

Filme de dragoste 2019 – TOP 10 pe care să le vezi online

TOP 10 filme online din 2019 și unde poți să le vezi

15 filme de aventură super palpitante și distractive

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here