Cele mai așteptate filme din 2021 – când apar și de ce merită urmărite

0
15296

Vă întrebați ce ne pregătesc studiourile de film, plus Netflix și HBO, în materie de filme în 2021? Mai jos veți găsi cele mai așteptate de public și posibil cele mai bune filme din 2021, dacă vor confirma la lansare.

Țineți minte că datele lansării filmelor din listă s-ar putea schimba. Dar noi suntem optimiști și presupunem ca niciun film din lista noastră nu o să aibă data de lansare mutată sau, mai rău, anulată și că vom vedea toate filmele din lista de mai jos în 2021. Lista e organizată în funcție de data așteptată pentru lansarea filmului. Iată așadar Mai jos lista cu cele mai așteptate filme din 2021. Câteva dintre ele au apărut deja în primele două luni ale anului.

1. The Little Things (ianuarie 2021) – HBO MAX

the-little-things-filme noi

Un film nou de tip thriller care merită văzut cel puțin pentru rolurile celor trei actori principali, toți trei câștigători de Oscar: Denzel Washington cu 2 statuete în portofoliu :), Rami Malek (câștigător al Oscarului pentru interpretarea lui Freddie Mercury în Bohemian Rhapsody), și Jared Leto (pentru rolul din Dallas Buyers Club). Jared Leto a fost de altfel nominalizat la Globurile de Aur 2021 pentru prestația din The little things.

Vezi trailerul The Little Things.

2. I Care a Lot (februarie 2021) – Netflix

i care a lot comedii netflix noi

E un thriller comedic apărut de curând pe Netflix, cu Rosamund Pike și Diane Wiest în rolurile principale. Filmele distractive bune încep să devină o pasăre rară în pandemie, așa că nu ratați I care a lot, pentru că e printre cele mai bune comedii Netflix din ultimul an și jumătate.

Rosamund Pike o joacă pe Marla Grayson, o femeie de afaceri pe care nu poți decât s-o disprețuiești pentru modul în care se folosește de bătrâni pentru banii lor. Dar pe care, în același timp, îți place să o urmărești, pentru că e fun. E distractivă în nebunia ei de a se pune cu un mare traficant de droguri, atunci când o internează într-un azil pe mama acestuia. Puteți vedea I care a lot pe Netflix.

Vezi trailerul I care a lot.

3. The Father (dată lansare în State: februarie 2021)

the father filme 2021

Filmul îl are în rol principal pe Anthony Hopkins și Olivia Colman care joacă într-o poveste dramatică despre un bărbat care se luptă cu pierderi din ce în ce mai grave de memorie. Pentru a-l putea ajuta, fiica lui se mută în apartament cu el. Criticii care l-au văzut l-au apreciat și lăudat extensiv, în mod special pentru rolurile pe care le fac cei doi actori principali și pentru modul în care reușesc împreună cu regizorul să portretizeze cum cei care se luptă cu demența reușesc să raționalizeze ce li se întâmplă și să facă față acestei boli.

Vezi trailerul The Father.

4. The United States vs. Billie Holiday (lansare State: februarie 2021)

the united states vs billie holiday filme 2021

Dacă vrei să vezi o biografie reușită interpretată excelent de Andra Dray, atunci acesta este filmul pentru tine. Povestea o urmărește pe Billie Holiday, una dintre cele mai mari cântărețe de jazz din toate timpurile, dar discriminată de guvernul american. Andra Dray a câștigat de altfel Globul de Aur pentru cea mai bună interpretare feminină la recentele premii din 2021.

Vezi trailerul The United States vs Billie Holiday

5. Boogie (lansare State: martie 2021)

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

boogie filme 2021
Este o dramă care urmează să aibă premiera luna aceasta pe 5 martie. Personajul principal, un elev de liceu din Queens, se luptă pentru visul său, să ajungă jucător în NBA. Din păcate părinții lui stricți insistă ca el să urmeze o facultate pretențioasă după ce termină liceul. Filmul urmărește cum acest tânăr talentat își va găsi locul în lume în timp ce trece prin aventurile din liceu și trăiește o poveste frumoasă de dragoste. Din trailer pare tipul de film plin de optimism și simpatic fără să cadă în prost gust.

Vezi trailerul Boogie

6. Coming 2 America (lansare State: martie 2021)

coming 2 america filme 2021

Fanii îndrăgitei comedii Coming to America din 1988, cu spumosul Eddie Murphy în rolul principal, e bine să știe că va avea un sequel în 2021, tot o comedie cu Eddie Murphy și Shari Headley în roluri principale. Călătoria în America a Prințului jucat de Murchy pentru a-și găsi fiul pierdut va fi plină de aventuri neașteptate și mici accidente care o să te facă să râzi cu siguranță. Este unul dintre cele mai așteptate filme din 2021 la categoria comedie. Vezi trailerul Coming 2 America.

7. Nobody (lansare State: martie 2021)

Un alt film care promite din 2021 este thrillerul de acțiune Nobody, cu actorul principal din Better Call Saul, Bob Odenkirk în rolul principal. O poveste plină de acțiune despre un personaj complex care salvează victime din mâinile mafiei, ceea ce îl va pune pe lista neagră a unui om foarte periculos. Un bărbat de casă și tată de familie se dezlănțuie după ani de represiune a propriilor porniri de a face dreptate. Filmul promite să aibă același stil de umor ca și Better Call Saul.

Vezi trailerul Nobody.

8. Black Widow (lansare State: 7 mai 2021)

black widow filme 2021

Un film din 2021 a cărui lansare a fost amânată de anul trecut, pe care abia îl aștept, și nu doar pentru că Scarlett Johansson joacă rolul Natashei Romanoff / Black Widow. Black Widow este film cu supereroi produs de Marvel care urmărește povestea Natashei care se confruntă cu o conspirație periculoasă din trecutul ei. Black Widow va trebui să-și înfrunte acțiunile și legăturile cu spionajul din trecut pentru a trece peste acest impas. Black Widow e unul dintre cele mai așteptate filme din 2021 cu supereroi, mai ales după amânarea de un an. Vezi trailerul Black Widow.

9. Free Guy (lansare State 21 mai 2021)

Te-ai gândit vreodată cum ar fi să te trezești într-un joc video? Ai crede că totul va deveni de două ori mai mișto ca în realitate, dar Free Guy, o comedie care o să apară curând, ne spune altfel. Personajul principal, jucat de Ryan Reynolds, descoperă că este un caracter dintr-o lume virtuală brutală…

Vezi trailerul comediei Free Guy

10. The French Dispatch (nu a fost anunțată data exactă a lansării)

the french dispatch filme wes anderson

E unul dintre cele mai așteptate filme din 2021 la capitolul filme de artă. Nu-i așa că vă era dor de un nou film semnat de Wes Anderson? 🙂 Nouă cu siguranță, da. Dacă nu-ți sună cunoscut Wes Anderson, cu siguranță ai văzut una dintre capodoperele sale: The Grand Budapest Hotel, Moonrise Kingdom sau Rushmore.

Filmul a fost descris ca o scrisoare de dragoste pentru jurnalism 🙂 și are la bază trei povești paralele, inspirate din articole apărute în revista The New Yorker. 

Distribuția e pur și simplu incredibilă, de la actorii principali, la cei secundari, toți sunt recunoscuți ca talente: Benicio del Toro, Adrien Brody, Tilda Swinton, Lea Seydoux, Frances McDormand, Timothee Chalamet, Jeffrey Wright, Mathieu Amalric, Bill Murray, Owen Wilson, Edward Norton, Willem Dafoe, Saoirse Ronan etc… 🙂

Vezi trailerul The French Dispatch

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

11. Cruella (28 mai 2021)

De când a apărut filmul Joker am început să apreciez noi perspective asupra răufăcătorilor. Poveștile lor te fac să vezi cu noi ochi adevăratele forțe malefice dintr-o societate și cum ajung ei să comită aceste fapte. Așa este și această comedie-crimă care urmărește povestea personajului Cruella de Vil, jucată de Emma Stone. Cruella este un designer din anii 70′ care ajunge să fie obsedată de pielea dalmațienilor…

Vezi trailerul Cruella.

12. In the Heights (18 iunie 2021) – HBO Max

In the heights este un muzical romantic inspirat din piesa de teatru cu același nume, a cărui muzică (și versuri) este semnată de nimeni altul decât Lin-Manuel Miranda, cel datorită căruia avem fenomenul cultura denumit Hamilton, cel mai cool, fresh și electrizant musical din ultimul deceniu. Povestea începe cu drama personajului principal: moștenește averea bunicii sale, dar nu este sigur ce să facă. Să închidă magazinul de haine din State și să plece din oraș în Republica Dominicană sau să rămână aici?

Vezi trailerul In The Heights.

13. Venom: Let There Be Carnage (25 iunie 2021)

Cu toate că nu știm foarte multe despre povestea din continuarea primului film Venom, de un lucru suntem siguri: Venom a fost un film plin de umor și acțiune. Așa că ne așteptăm ca acest film să fie la fel de bun sau chiar mai bun decât primul și să ne țină lipiți de ecranele de la laptop/ cinema.

În rolurile principale îi veți regăsi pe Tom Hardy, Michelle Williams și Woody Harrelson. Vezi trailerul Venom: Let there be carnage

14. Top Gun: Maverick (2 iulie 2021)

continuare top gun maverick

Ce ziceți de sequel-ul Top Gun din 1986, Top Gun: Maverick?  E cu siguranță unul dintre cele mai așteptate filme din 2021 la categoria filme de acțiune. 🙂 Filmul îi are în rolurile principale pe Tom Cruise, Miles Teller, Jennifer Connelly, Val Kilmer și multe alte starturi. Cruise și Kilmer au aceleași roluri ca în primul film Top Gun.

La o distanță de 30 de ani de acțiunea primului film, Pete “Maverick” Mitchell (Tom Cruise) duce aceeași viață periculoasă ca pilot de test și instructor de zbor pentru misiuni speciale. Într-o astfel de instrucție îl cunoaște pe Bradley (interpretat de Miles Teller și pe care îl știi din Whiplash). Cei doi vor trece prin multe încercări împreună, în timp ce unul se pregătește pentru o misiune extrem de periculoasă, iar celălalt trebuie să se lupte cu cele mai profunde frici și să tranșeze un viitor incert.

Vezi trailerul Top Gun Maverick

15. Space Jam: A New Legacy (16 iulie 2021)

Sau cunoscut sub numele de Space Jam 2 este un film de comedie, sport și acțiune. Filmul apare ca o continuare a filmului original Space Jam /  (1996) și să nu uităm că în acest film va fi prezent și jucătorul de baschet LeBron James. Filmul îmbină perfect o animație cu personajele noastre favorite din Looney Tunes (precum Bugs Bunny, Daffy Duck, Marvin the Martian și Tweety) cu acțiunea live.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

16. Old (23 iulie 2021)

E un thriller psihologic și supranatural și horror 🙂 (complex, nu?), cu Gael Garcia Bernal în rolul principal. O familie aflată într-o călătorie exotică își vede viața concentrată într-o singură zi, din cauza capacității plajei pe care se relaxează de a-i îmbătrâni rapid…

Vezi trailerul Old.

17. Jungle Cruise (30 iulie 2021)

Vrei să pleci într-o aventură alături de Dwayne Johnson, Emily Blunt și mulți alți actori cunoscuți? Atunci trebuie să ai acest film din 2021 în vedere. Povestea este bazată pe parcul tematic din Disneyland cu același nume ca titlul. Personajele vor pleca într-o misiune periculoasă la începutul secolului al XX-lea într-o junglă pentru a găsi Arborele Vieții. Ce se va întâmpla până ajung acolo este povestea filmului….

Vezi trailerul Jungle Cruise

18. The Green Knight (30 iulie 2021)

Un film de fantezie medievală cu Alicia Vikander și Dev Patel în rolurile principale. Nepotul regelui Arthur, Sir Gawayan (Dev Patel) pornește în aventura care va culmina cu confruntarea cu un monstru de temut, The Green Knight.

Vezi trailerul The Green Knight

19. Nine Days (vara 2021)

Nine Days este unul din filmele de artă ale lui 2021, coprodus de Spike Jonze (Adaptation, Being John Malkovich). Drama fantezie cu accente puternice filosofice despre sensul vieții îl are ca personaj principal pe Will, un bărbat ce intervievează sufletele înainte de a primi viață pe Pământ. În film cinci suflete care nu au fost născute încă află care dintre ele va prinde viață…

Filmul a fost primit excepțional de critică. Rotten Tomatoes îl descrie ca “A knockout feature directorial debut from Edson Oda, Nine Days is an ethereal and evocative film about the meaning of life – elevated by a phenomenal performance from Winston Duke”.

Vezi trailerul Nine Days.

20. Respect (13 august 2021)

O biografie a excepțional talentatei Aretha Franklin. Vezi aici trailerul Respect.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

21. BIOS (13 august 2021)

bios filme tom hanks

Știm câteva lucruri esențiale despre acest film: vor juca în el Tom Hanks, Caleb Landry Jones și Samira Wiley,  acțiunea se întâmplă într-o lume post-apocaliptică și are o poveste interesantă. Scenariul filmului îl are ca personaj principal pe un inventator bolnav, presupus a fi ultimul om de de pe Pământ, ce construiește un android care îl va proteja pe câinele lui.

Misiunea lui Tom Hanks este să reușească “umanizarea” robotului, în așa fel încât acesta să poată avea grija cățelului. În timp ce cățelul trebuie să învețe să-l accepte pe robot ca pe noul lui stăpân…

22. Don’t Look Up (2021) – Netflix

Unul dintre cele mai așteptate filme din 2021, în special pentru distribuția extraordinară este Don’t Look Up, un film de satiră politică. În film joacă un cuplu interesant de actori: Jennifer Lawrence și Leonardo DiCaprio, care interpretează doi astronomi care încearcă să avertizeze omenirea despre un asteroid care va distruge Pământul. Alte staruri ale Hollywoodului și nu numai care o să apară în acest film sunt Timothée Chalamet, Ariana Grande, Chris Evans, Cate Blanchett și Meryl Streep, dar nu numai.

Îl vei putea vedea pe Netflix, care și-a adjudecat drepturile de distribuție.

Așteptăm trailerul Don’t Look Up pentru a-l împărtăși cu voi.

23. A Quiet Place: Part II (17 septembrie 2021)

Primul film A Quiet Place a fost plin de suspans și horror, dar ne-a lăsat cu o întrebare: Ce se va întâmpla oare cu această familie? Acum o să înfrunte și mai mulți monștri… În aventura lor o să-și dea seama că nu numai monștrii reprezintă o amenințare pentru familia lor… O să vedem ce altceva se mai ascunde în spatele necunoscutului alături de Emily Blunt și John Krasinki.

Vezi trailerul A Quiet Place II

24. The Harder They Fall (2021)

The harder they fall este unul din puținele filme din 2021 cu tematică western, care va avea premiera pe Netflix. Personajul principal al acestui film plin de acțiune caută răzbunare pentru părinții lui. Unul dintre personajele principale este interpretat de Idris Elba.

25. Dune (1 octombrie 2021) – HBO Max

Alături de filmul din seria James Bond,SF-ul Dune era probabil cel mai așteptat film de anul trecut de către fani. Ambele filme au fost amânate pentru lansare în 2021. Sperăm ca extraordinarul regizor Dennis Villeneuve (Incendies, Sicario, Blade Runner 2049) să nu îi dezamăgească pe aceștia într-o nouă încercare de adaptare a creației lui Frank Herbert, la peste 30 de ani de la încercarea lui David Lynch care nu i-a mulțumit pe mulți fani. A început bine deocamdată, cu o distribuție impresionantă:  Timothée Chalamet, Josh Brolin, Rebecca Ferguson, Oscar Isaac, Javier Bardem, Jason Momoa, Dave Bautista, Zendaya.

Dune va fi lansat și pe HBO Max în aceeași zi în care va avea premiera în cinematografe.

26. No Time to Die (8 octombrie 2021)

James-Bond-film-No-Time-To-Die-filme 2021

După ce am așteptat ani buni lansarea noului film James Bond se pare că mai avem ceva de așteptat. Anunțat inițial pentru primăvara anului trecut, noul film din seria James Bond – Agentul 007, denumit No time to die, va fi lansat de abia în octombrie 2021, din cauza coronavirusului… Bond nu mai lucrează ca agent și îl găsim bucurându-se de o viață liniștită în Jamaica. În încercarea de a-l ajuta pe un vechi prieten din CIA, Bond intră într-o conflict major. Astfel, e nevoit să dezlege ițele unei misiuni foarte complexe. E ultima ocazie să îl vedem pe Daniel Craig în rolul lui 007, așa că nu trebuie s-o ratăm.

Contraponderea negativă a lui Bond va fi interpretată de Rami Malek pe care îl știți din serialul Mr. Robot, pentru care a luat un premiu Emmy și din interpretarea lui Freddie Mercury din filmul Bohemian Rapsody, pentru care a luat Oscarul. Celelalte roluri importante sunt reluate de actorii din seria precedentă: Lea Seydoux – iubita lui Bond, Naomie Harris, Jeffrey Wright, Christoph Waltz și Ralph Fiennes.

Vezi trailerul No time to die

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

27. The Last Duel (15 octombrie 2021)

Este un film din 2021 de istorie care urmărește o poveste palpitantă. O femeie susține că a fost violată de cel mai bun prieten al soțului ei, Jean de Carrouges. Dar când nimeni nu crede acuzația ei, soțul ei îl provoacă pe prietenul său la un duel, ultimul duel sancționat legal din istoria țării. Matt Damon joacă rolul principal alături de Adam Driver și Jodie Comer, cu Ben Affleck într-un rol secundar. Filmul este regizat de nimeni altul decât Ridley Scott.

Așteptăm cu nerăbdare apariția trailerului.

28. Last Night in Soho (22 octombrie 2021)

Last Night in Soho este un film din 2021 de groază și psihologic care urmărește povestea unei tinere. Aceasta este pasionată de designul vestimentar și ajunge să fie în mod misterios capabilă să călătorească în timp. Ea călătorește în anii 1960, unde își întâlnește idolul, o cântăreață minunată. Dar, nu totul este la fel de roz pe cât își imaginează ea…

Filmul îi are în rolurile principale pe Anya Taylor-Joy din Queen’s Gambit și Matt Smith din The Crown.

Așteptăm trailerul.

29. The Power of the Dog (2021) – Netflix

„Puterea câinelui” este un film din 2021 dramatic, care este bazat pe romanul cu același nume de Thomas Savage. Nu se prea știu foarte multe detalii despre plot, în afară de povestea cărții. Un bărbat va porni un „război” cu noua soție a fratelui său. În rolurile principale joacă Benedict Cumberbatch, Kirsten Dunst și Jesse Plemons și este regizat de Jane Campion (The Piano).

Filmul va fi lansat pe Netflix.

30. The Eternals (5 noiembrie 2021)

Eternals este film din 2021 de supereroi bazat pe benzille Marvel Comics cu același nume. Produs de Marvel Studios și distribuit de Walt Disney Studios Motion Pictures, este destinat să fie cel de-al 26-lea film din Marvel Cinematic Universe (MCU). În rolurile principale se numără Angelina Jolie, Richard Madden, Salma Hayek și mulți alți actori cunoscuți.

În film, Eternii, care s-au ascuns de mii de ani, trebuie să se reunească pentru a proteja Pământul de dușmanii lor, Devianții. Eternals este programat să fie lansat în Statele Unite pe 5 noiembrie 2021.

31. Mission: Impossible 7 (19 noiembrie)

Cu siguranță unul dintre cele mai așteptate filme din 2021, Mission: Impossible 7 îl are din nou pe Tom Cruise în rolul principal, Ethan Hunt. Va fi cea de-a șaptea versiune a seriei de filme Mission Impossible și al treilea film din serie care va fi regizat de McQuarrie, după Rogue Nation și Fallout. Mission: Impossible 7 este programată să fie lansată în Statele Unite pe 19 noiembrie 2021, de către Paramount Pictures.

32. The Tragedy of Macbeth (2021)

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

The Tragedy of Macbeth este un viitor film alb-negru, bazat pe tragedia cu același nume de William Shakespeare. Tot ce știm despre plotul filmului este din povestea originală. Dar atâta timp cât știm că este realizat de Frații Coen (The Big Lebowski, Fargo, Barton Fink) suntem siguri că va fi un film care merită cu vârf și îndesat să fie văzut.

33. Nightmare Alley (3 decembrie)

nightmare alley filme din 2021

Un thriller regizat de Guillermo del Toro cu Cate Blanchett, Bradley Cooper și Rooney Mara nu poate fi așteptat decât cu sufletul la gură, sper că sunteți de aceeași părere 🙂

34. The Matrix 4 (21 decembrie)

matrix 4 filme 2021

Noul film din seria Matrix va fi lansat în 2021. Stați aproape pentru detalii.

Desene animate

35. Tom & Jerry ( 26 februarie, 2021)

Deja lansat cu mare succes, Tom & Jerry urmează filmului din 1992 (clasicul din 1992 e disponibil pe Netflix) cu cele două personaje, de această dată animația este suprapusă peste film. Iată trailerul Tom & Jerry din 2021

36. Raya and the Last Dragon ( 5 martie 2021) – Disney

Disney a lansat deja această animație pe calculator cu poveste magică, așa cum ne-au obișnuit studiourile Disney. Vezi trailerul Raya and the Last Dragon

37. Luca (18 iunie) – Pixar

Iar Pixar ne pregătește pentru această vară o poveste despre un băiețel de pe riviera italienească ce se împrietenește cu nu monstru al mării deghizat în om. Iată trailerul Luca.

Sper că v-ați făcut o idee despre filmele pe care vreți să le vedeți în acest an. Sunt filme care o să apară în 2021 destul de bune și promițătoare. Desigur, o să mai aflați de restul filmelor din 2021 pe parcursul anului din partea noastră așa că nu uitați să ne urmăriți pe Facebook sau Instagram pentru a nu pierde nimic 😊.

Citește și despre

10 filme noi pe care să le vezi

Top Filme de dragoste 

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here