Filme Netflix 2022 – Filme deja lansate și ce producții urmează

0
32513

Filme Netflix 2022 -- am ales 14 filme deja lansate pe care să le vezi. Nu sunt extraordinare, cu câteva excepții notabile. Dar ni se pregătesc până la sfârșitul anului alte filme Netflix care promit mai mult. Am selectat 15 dintre cele mai interesante producții la care filmările s-au încheiat deja și filmele au intrat în post-producție.

Pentru câteva avem și data lansării, comunicată de Netflix. Atât la categoria filme Netflix 2022 deja lansate, cât și la categoria filme Netflix care urmează să fie lansate, sunt multe comedii, drame, thrillere și filme de dragoste 😉

1. The Gray Man (2022)

the grey man filme netflix 2022Un film de acțiune Netflix cu super distribuție, care livrează ce promite, adică scene care te țin cu sufletul la gură. Dacă ar fi să facem un top Postmodern al celor mai bune filme lansate de Netflix în 2022, The Gray Man ar intra în top 3, după Hustle / Marea încercare și Munich: The Edge of War.

The Gray Man este agentul CIA Court Gentry (Ryan Gosling), alias Sierra Six. Scos dintr-un penitenciar federal și recrutat de mentorul său, Donald Fitzroy (Billy Bob Thornton), Gentry a fost cândva un mercenar iscusit, dar sancționat de Agenție. Acum însă situația s-a schimbat, iar ținta este chiar Six, vânat pe tot globul de Lloyd Hansen (Chris Evans), parte dint-un fost grup CIA, căruia nu-i va sta nimic în cale pentru a-l elimina. Însă agentul Dani Miranda (Ana de Armas) îi vine în ajutor. Și va avea nevoie. Vezi aici trailerul The Gray Man

2. Persuasiune (Netflix 2022)

persuasion dakota johnson filme netflix 2022După rolul din 50 de umbre ale lui Grey, ce ziceți de Dakota Johnson într-un film adaptat după Jane Austen? Ciudat, firesc?! Între timp Dakota Johnson a dovedit că poate juca roluri diverse, așa că de ce nu și rolul Annei Elliot, unul dintre cele mai mature și înțelepte personaje feminine din cărțile lui Jane Austen? Am fost avertizați să așteptăm o adaptare modernă și nu una 100% de epocă.

Și, într-adevăr, avem parte de o adaptare în stilul serialului Netflix de mare succes Bridgerton, dar nu una care să mustească de romantism. Dacă un serial de epocă precum The Great, cu Elle Fanning și Nicholas Hoult, poate fi fresh, modern și distractiv și dacă un serial de epocă precum Bridgerton poate fi fresh, modern și super romantic în același timp, Persuasiune nu reușește să fie decât cam stătut, nu foarte distractiv și spre deloc romantic. Dar, în fine, în penuria de filme de văzut în anotimpul cald, noi ne-am uitat la el de la un capăt la altul ca și cum sorbeam un Limoncello bun și rece în arșița verii. 😀 😀

3. Spiderhead (2022)

spiderhead filme netflix 2022_Când vezi că a apărut un film nou pe Netflix cu Chris Hemsworth și Miles Teller în rolurile principale, nu poți să nu dai play. Filmul începe bine, în ceva ce pare un film SF despre well-being cu acente de thriller, cu Hemsworth în rolul unui om de știință care manipulează pacienții pentru a testa diverse dozaje de medicamente. Totul se petrece într-o închisoare care seamănă cu un hotel de lux. Teller este unul dintre pacienți, aici pentru a-și ispăși pedeapsa pentru o act criminal groaznic.

Dar, deși premisele sunt minunate, la fel ca și distribuția, filmul nu livrează nici conform premiselor, nici a distribuției. La un moment simți ca Spiderhead se transformă într-o parodie la el însuși și plictiseala se instalează rapid. În final, nu prea am înțeles ce s-a vrut cu filmul ăsta: thriller, film psihologic, filosofic, parodie etc?! Probabil dacă producătorii și-ar fi clarificat de la început misiunea, producția ar fi strălucit ceva mai bine pe lista de filme din cariera lui Chris Hemsworth sau Miles Teller 🙂


4. The Man from Toronto (2022)

the man from toronto filme netflix 2022O comedie de acțiune marca Netflix, adică nici prea-prea, nici foarte-foarte. 🙂 Ar putea fi mai bună, având în vedere distribuția, condusă de Woody Harrelson, Kevin Hart și Kaley Cuoco (The Big Bang Theory). Kevin Hart este un ratat haios, Woody Harrelson un criminal plătit, dar, printr-o secvență de întâmplări, ajung colegi 😀

The Man from Toronto are multe glume grosolane, dar câteodată și genul ăsta de comedie din topor poate fi distractivă. Nouă ni s-a părut improbabil să ne placă, dar, până la urmă, ne-am distrat. Dacă vă știți năzuroși, nu vă complicați cu The Man from Toronto. Dacă nu, dați-i o șansă 🙂 Merge într-o seară de vară când nu aveți alte planuri.

5. Hustle / Marea încercare (2022) 

hustle filme netflix 2022În sfârșit a apărut această comedie-dramă pe care o așteptam în grila cu filme Netflix 2022 din ianuarie. Adam Sandler descoperă talente în basket, dar perioada lui de glorie a trecut de ceva timp. Asta până când cunoaște într-o călătorie un talent promițător cu care și-ar putea face revenirea în NBA…

Așteptam Hustle mai ales după excepționalul Uncut Gems, tot cu Adam Sandler și tot pentru Netflix. La fel ca și în Diamante neșlefuite, Adam Sandler joacă rolul unei persoane căreia nu prea i s-au așezat ploile, este în burn-out, dar care încearcă o ultimă “lovitură”, care îi poate readuce bucuria și pasiunea pentru ceea ce face. Nu suntem fani basket și nici filme “sportive”, dar Hustle ne-a absorbit în poveste. O poveste de ficțiune, dar în care joacă multe foste sau actuale staruri din basketul american.

6. O alăturare perfectă (2022)


a perfect pairing filme netflix 2022E un film romantic Netflix pe care l-ai putea cataloga ușor în stilul Hallmark, dar este ceva mai mult de atât. Reușește să se ridice peste categoria Hallmark datorită celor două personaje principale, jucate cu reținere și umor de cei doi actori.

Ea este o corporatistă ambițioasă din State, care zboară în Australia la o fermă pentru a câștiga un contract de distribuție de vinuri. El pare să fie cel care conduce ferma adiacentă podgoriei, un tip misterios, concentrat pe muncă și doar atât 🙂 Dar ceea ce trebuia să fie o scurtă vizită de lucru se transformă într-o experiență de viață și nu numai.

7. The Windfall / Țintă ușoară (2022)

windfall-filme netflix 2022Un thriller psihologic cu Jason Segel, Lily Collins și Jesse Plemons în rolurile principale. Un milionar din tehnologie și soția acestuia (Lily Collins) vin la casa lor de vacanță idilică din California. Dar aici îi așteaptă o surpriză de proporții. E un thriller destul de simplu, dar care reușește să se ridice oarecum la înălțimea așteptărilor datorită celor trei actori principali. Lansat în martie pe Netflix.

8. Against the ice / Deșertul de gheață (2022)

against_the_ice_filme netflix 2022E un film despre supraviețuire într-un mediu natural extrem de ostil, bazat pe o istorie reală. Producția a fost filmată în Islanda și Groenlanda. Against the ice te transportă în povestea exploratorilor danezi care se luptă pentru fiecare zi pe care o petrec pe Pământ, dar și pentru a duce la îndeplinire scopul misiunii lor -- de a demonstra că Groenlanda este o singură insulă. Un film lung, care te pune la încercare prin dificultățile crude pe care trebuie să le depășească personajele principale, dar care merită efortul.

9. The Adam Project 

the adam project filme netflix 2022Mulți dintre noi îl îndrăgesc pe Ryan Reynolds pentru talentul de a nu se lua mai niciodată foarte în serios. După succesul de public Red Notice tot de pe Netflix, Ryan Reynolds va juca alături de Zoe Saldana și Jennifer Garner în filmul de acțiune și aventură SF The Adam Project.


Un călător în timp (Ryan Reynolds) face echipă cu versiunea lui mai tânără și tatăl său pentru a se împăca cu propriul trecut, în timp ce salvează viitorul. 🙂 Cam complicat, dar suntem siguri că Ryan Reynolds va face scenariul să pară nu doar simplu de parcurs, ci și delicios de simpatic.

10. Ne vedem data viitoare (2022)

ne vedem data viitoare filme netflix noiCe zici de o comedie romantică spaniolă, cu peisaje incredibile din Peru și care să te ducă cu gândul la o vacanță luuungă și exotică? 🙂

Personajul principal e interpretat de un tip trăznet, Maxi Iglesias, pe care probabil l-ai văzut deja pe Netflix în seriale precum Valeria sau Toy Boy -- sezonul al 2lea. Maxi Iglesias e in film un arhitect foarte competitiv care trăiește strict pentru carieră. Maxi pleacă în Peru pentru a dezvolta un nou proiect de arhitectură, dar planurile de acasă, ca întotdeauna, nu se potrivesc în practică. În Peru o cunoaște o tipă cu spirit liber (ați observat că în ultimul timp fetele din filme sunt super înțelepte?), care nu dă doi bani pe bani :D. Din această întâlnire cu scântei, amândoi ajung să se transforme în bine, cum altfel?

E unul din acele filme noi Netflix care merită văzute pentru relaxare, nu neapărat pentru valoarea lor cinematografică.

11. The 355 (2022) 

the 355 filme de actiuneDupă o primă scenă slăbuță de început, 355 își revine spectaculos după ce intră în scenă distribuția feminină a filmului de la Jessica Chastain și Diane Kruger la Penelope Cruz și Lupita Nyong’o. Un thriller și film de actiune cu spioni care se vrea în stilul Misiune: Imposibilă sau James Bond, adică mai puține subtilități și mai multe scene de acțiune. Actrițele joacă convingător scenele de urmărire și luptă în rolurile unor spioni internaționali care trebuie să recupereze o armă top secretă. În concluzie, dacă vrei să te relaxezi urmărind un film cu femei în rolurile principale, The 355 este o alegere bună.

12. Dansatoarele de cristal (2022)


las-ninas-de-cristal-filme noi _2022Unul dintre cele mai noi filme Netflix este un thriller, unul spaniol de o frumusețe care te lasă fără cuvinte câteodată. Și aici ne referim la scenele de dans și balet. Două balerine care participă la o nouă punere în scenă a unui balet celebru ajung să se apropie din ce în ce mai mult una de cealaltă.

Una dintre ele, care va interpreta rolul principal în spectacol, simte o presiune uriașă pe umerii săi și nu știe dacă va reuși să îi facă față. Prietena ei are o sensibilitate ieșită din comun și ajunge să comunice cu prima mai bine decât familia ei, din ce în ce mai îndepărtată. Pe măsură ce data premierei se apropie tensiunea filmului crește, culminând în seara respectivă. Nu e un thriller de nota 10, dar merge văzut seara după birou, pentru relaxare.

13. Munich: The Edge of War / Munchenul în fața războiului (2022) Munich-the-edge-of-war-filme netflix noi

Dacă nu ați văzut-o încă, producția The Edge of War preluată în grila Netflix, merită văzută. Filmul, din păcate, e mai actual ca oricând, după începerea războiului de lângă noi.

Munich: The Edge of War este în primul rând un film despre dilemele morale pe care le-ar naște războiul în fiecare dintre noi. Cum ar fi cel mai bine să facem față acestei traume, cât de departe sau nu putem merge cu compromisurile morale pentru a ne “salva” pielea. E, în același timp, un film despre cum negociezi cu un autocrat adulat de propriul popor. În acest caz e vorba despre Al Doilea Război Mondial și negocierile dintre Hitler și prim-ministrul britanic Neville Chamberlain, interpretat cum altfel decât exemplar de Jeremy Irons.

14. Bigbug (2022) 


LYTE video

E unul dintre acele filme SF Netflix cu pretenții 😀 Bigbug vine de la regizorul Jean-Pierre Jeunet, cel datorită căruia avem minunatul Amelie și diferitul Delicatessen. Filmul este o comedie neagră SF cu acțiunea în anul 2050, când roboții casnici ai câtorva locuitori îi sechestrează pentru a-i apăra de revolta androizilor care are loc în oraș. Filmul e haios pe alocuri în modul în care exploatează anxietățile personajelor -- la fel ca și în Amelie, de fapt. Dar nu e la fel de plăcut de urmărit precum acesta din urmă.

 

Filme Neflix 2022 -- Ce ne pregătește Netflix pentru restul acestui an


 

1. Havoc

havoc tom hardy filme netflix 2022

Nu-i așa că vă e dor de un rol făcut de Tom Hardy? În 2021 nu a jucat decât în sequelul Venom. Dar în 2022 ne luăm revanșa, pentru că Netflix ne pregătește un film cu Tom Hardy în rolul principal. Havoc e un thriller de acțiune în care un polițist trebuie să se lupte cu corupția din oraș, conspirații și lumea criminală pentru a salva un copil. Filmul se află deja în post-producție din octombrie anul trecut.

2. Knives Out 2 / La cuțite 2

knives out 2 filme netflix 2022Sequelul Knives Out nu mai are nevoie de nicio prezentare. Daniel Craig îl va juca din nou pe detectivul misterios și foarte atent la detalii Benoit Blanc, dar de data aceasta va rezolva un alt caz de crimă. Îi vor fi colegi de platou Edward Norton, Janelle Monae, Kate Hudson și Ethan Hawke, printre alții. Sperăm ca rezultatul să fie la fel de relaxant și distractiv ca primul Knives Out, pe care îl puteți (re)vedea pe Netflix aici.

3. Blonde -- va fi lansat în septembrie 2022

blonde filme netflix 2022Dacă tot am vorbit de Knives Out 2, Blonde este un film biografic despre Marilyn Monroe, jucată de nimeni alta decât Ana de Armas. O știi pe Ana din Knives Out, unde este tânăra pe care se bazează personajul lui Christopher Palmer pentru îngrijire. După colaborarea din Knives Out, Daniel Craig a recomandat-o ca Bond girl, așa că ați văzut-o și în ultimul film James Bond. Îmbracată în rochie lungă neagră super decoltată, înarmată până în dinți cu umor, nu doar cu arme letale, Ana de Armas reușește să dea un aer fresh unui Bond cam șters. Din distribuția Blonde fac parte și Adrien Brody și Bobby Cannavale.
4. The Good Nurse (2022 Netflix)

the good nurse Jessica-Chastain-Eddie-Redmayne-mainJessica Chastain și Eddie Redmayne sunt actorii principali din thrillerul The Good Nurse, probabil unul dintre cele mai bune exemple ale genului care ne așteaptă în acest an. Un asistent fără scrupule, interpretat de Redmayne, ucide în decursul mai multor ani peste 300 de pacienți. O altă asistentă medicală, jucată de Jessica Chastain ajută la prinderea ucigașului… Thrillerul se bazează pe fapte reale și pe documentarea best-sellerului din 2013 cu același nume, semnat de Charles Graeber, despre criminalul în serie Charles Cullen.

5. Lady Chatterley’s Lover

lady chatterleys lover filme netflix 2022Clasicul roman de dragoste al lui D.H. Lawrence va primi o nouă adaptare în 2022, de data aceasta din partea Netflix, în care Lady Chatterley va fi interpretată de actrița britanică de 25 de ani Emma Corrin, pe care ați văzut-o jucând-o pe Lady Diana în sezonul al 4-lea din The Crown. Povestea toridă de dragoste dintre Lady Chatterley și paznicul terenului de vânătoare de pe domeniul său o fac pe prima să rupă orice convenții sociale pentru a-și putea trăi viața alături de iubitul ei…


6. White Noise

white noise filme netflix 2022De la regizorul și scenaristul Noah Baumbach, de la care avem Marriage Story, unul dintre cele mai bune și nominalizate la Oscar filme produse de Netflix, vom putea vedea în 2022 acest film, în care Adam Driver va avea rolul principal, alături de Greta Gerwig. Jack (Adam Driver) îl studiază pe Hitler, iar viața lui și a familiei sale este complet dată peste cap de un accident catastrofal.

7. Love in the villa -- așteptat pe 1 septembrie 2022

love-in-the-villa-top filme netflix 2022O comedie romantică în care doi străini ajung să împartă o vilă din Verona pe care fiecare credea că e rezervată doar pentru ea/el. Așa că tânăra venită în Italia pentru o vacanță post-despărțire va fi nevoită să trăiască sub același acoperiș cu un tânăr britanic cinic…

8. Luckiest Girl Alive

Luckiest-Girl-Alive filme netflix 2022

Luckiest Girl Alive se dorește filmul de revenire în prim plan a Milei Kunis. Bazat pe best-sellerul cu același nume, Luckiest Girl Alive o are în centru pe femeia de afaceri Ani FaNelli -- caustică, workaholică -- care e obligată să retrăiască o experiență traumatică din trecut ce amenință să îi pună sub semnul întrebării viața pe care și-a construită cu atâta grijă. În fotografii, Mila Kunis apare alături de personajul masculin principal, pe platourile de filmare.

9. Me Time


me-time-mark-wahlberg filme netflix 2022Se simțea nevoia în listă și de o comedie dinamică. Aceasta îi are ca protagoniști pe Mark Wahlberg și Kevin Hart. Un tată are în sfârșit un weekend doar pentru el, când soția și copilul sunt plecați. Așa că se reconectează nu doar cu el, ci și cu un vechi amic, pentru un weekend de pomină…

10. The Mother / Mama

the mother jennifer lopez filme netflix 2022Ce ziceți de Jennifer Lopez în rolul unui asasin plătit? 🙂 Jennifer Lopez e o super-femeie, așa că nu vedem de ce n-ar putea interpreta cu brio a badass killer. 😀 În The Mother, Jennifer Lopez se ascunde de urmăritori dar în același timp își apără fata de alți asasini puși pe urmele ei. În alte roluri importante joacă Gael Garcia Bernal și Joseph Fiennes.

11. All Quiet on the Western Front / Nimic nou pe frontul de vest (film Netflix 2022)

all quiet on the western front filme netflix 2022E un film anti-război adaptat după romanul cu același nume semnat de Erich Maria Remarque, cu Daniel Bruhl în rolul principal. Povestea urmărește un soldat pe măsură ce experimentează ororile Primului Război Mondial. Filmările au avut loc în Praga anul trecut și așteptăm lansarea filmului în a doua parte a anului 2022, bineînțeles, pe Netflix.
12. The Out-Law

the out laws Pierce Brosnan filme netflix 2022

Era cu siguranță loc în lista noastră și pentru o comedie de acțiune 🙂 Un manager de bancă se pregătește de căsătorie. Când banca îi este însă atacată chiar în săptămâna în care ar trebui să aibă loc nunta, tipul ajunge să creadă că atacatorii sunt viitorii socrii 😀 😀 Iar Pierce Brosnan joacă unul dintre rolurile principale. 😉

13. Pinocchio -- așteptat în septembrie 2022

cate-blanchett-ewan-mcgregor-pinocchio filme netflix 2022O coincidență ciudată face ca în acest an să se pregătească două adaptari ale poveștii clasice a lui Pinocchio. Doar că una e semnată de Disney, în timp ce a doua, pe care o vom vedea pe Netflix, e una mai întunecată, fiind semnată de nimeni altul decât de Guillermo del Toro (Hellboy, Crimson Peak, The Shape of Water). Animația va împrumuta vocile unui grup extraordinar de actori, de la Cate Blanchett și Tilda Swinton la Christoph Waltz și Ewan McGregor.

14. Spaceman

the spaceman filme netflix 2022Un film de aventură SF cu Adam Sandler și Carey Mulligan, Spaceman spune povestea lui Jakub, un orfan crescut la țară de bunici, care, în ciuda circumstanțelor, ajunge primul astronaut al Cehiei.
15. Your Place or Mine

your place or mine filme netflix 2022O comedie romantică cu Reese Witherspoon, Ashton Kutcher și Steve Zahn în rolurile principale, despre cum viața ți se poate complet schimba plecând de la o singură decizie, aceea de a-ți urma un vis mai vechi 🙂

Acestea sunt 10 filme Netflix din 2022 deja lansate pe care să le vezi pe platformă, plu alte 17 filme Netflix pe care așteptăm să se lanseze tot în acest an. Vor mai fi și altele, cu siguranță, cu care Netflix ne va surprinde în 2022.

Vezi și

23 Filme de Oscar Netflix, multe cu Oscar pentru cel mai bun film

Seriale Netflix 2022 – TOP 15 lansări Netflix din acest an

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here