Seriale Netflix 2022 – TOP 15 lansări Netflix din acest an

0
14585
seriale netflix 2022

Ce seriale Netflix vedem în 2022? Sunt fie seriale nou-nouțe care vor fi lansate de Netflix în acest an, fie sezoane noi ale unor seriale preferate pe care mulți dintre noi le așteptăm cu nerăbdare. Iată așadar topul nostru cu 15 producții pe care Netflix le pregătește pentru noi. Pentru unele avem chiar și data exactă a lansării. 😉

  1. Ozark – sezonul 4 prima parte – lansare 21 ianuarie 2022

ozark seriale netflixPe 21 ianuarie 2022 apare prima parte a sezonului al 4-lea din apreciatul serial Netflix Ozark (este și printre serialele urmărite de Bill Gates :D). Va fi ultimul sezon al serialului, dar nu oricum, pentru că vom avea parte de un super-sezon, cu 14 episoade lansate în două părți.

Cum ajungi să treci de partea cealaltă a legii? Dacă te uiți la Ozark trecerea pare simplă, speli bani pentru un traficant mexican de droguri. O familie normală de americani, cu doi copii, se transformă în mafioți. Asta după ce dau chix cu o schemă de spălare de bani. Ca să supraviețuiască, trebuie să recupereze toți banii pierduți. Cum? Printr-o operațiune și mai mare de spălare de bani. Rolurile principale sunt jucate de Jason Bateman și Laura Linney.

2. The Woman in The House across the street from the girl in the window – serial nou Netflix – lansare 28 ianuarie 2022

The-Woman-in-the-House-Across-the-Street-from-the-Girl-in-the-Window-Netflix-Kristen-BellÎn primul rând, ați mai văzut un pahar de vin atât de plin? :)) Nici noi 😀 În fotografie e Kristen Bell, nefericită în dragoste și care stă mai mult în casă spionându-și vecinii și întrebându-se, printre altele: de ce ucigașii n-au bunul simț să tragă draperiile înainte de a acționa? 🙂

V-ați prins, serialul ăsta cu nume foaaarte lung, miniserie Netflix nouă cu Kristen Bell în rolul principal, parodiază thrillerele psihologice de tipul The Girl on The Train sau chiar producția Netflix The woman in the window. Suntem foarte curioși cât de simpatic este. Și vestea bună e că n-avem mult de așteptat, apare la sfârșitul lui ianuarie 2022.

3. Inventing Anna – serial nou Netflix – lansare 11 februarie 2022


Inventing anna seriale netflix 2022

O altă producție nou-nouță Netflix programată deja pentru lansare în câteva săptămâni este Inventing Anna, despre o tânără escroacă, star Instagram, născută în Rusia și care păcălește oameni din cercurile cele mai înalte ale Manhattanului, escrocându-i de sute de mii de dolari. Povestea serialului pleacă de la un caz real, documentat în ziarele americane…

De ce merită menționat în lista noastră? Pe lângă subiectul foarte ofertant, cel mai puternic argument al acestui serial e numele creatoarei lui, nimeni alta decât Shonda Rhymes, cea care este în spatele unor seriale precum Bridgerton, Grey’s Anatomy, How to get away with murder sau Scandal. Talentul Shondei de a crea seriale care-ți intră pe sub piele și te țin țintuit de canapea este evident și avem așteptări mari de la Inventing Anna.

4. Bridgerton – sezonul 2 – lansare martie 2022

bridgerton seriale de dragoste

Știm că dacă ați văzut primul sezon, de abia îl așteptați pe al doilea 🙂 Și noi, pentru că suntem cel mai probabil cu toții de acord că Bridgerton e cel mai romantic serial pe care l-am văzut în ultimii 3-4 ani. Vestea bună e că așteptarea nu va mai dura decât până în martie 2022, când Netflix a anunțat lansarea următorului sezon. Poți vedea aici teaser-trailerul noului sezon Bridgerton.

Pentru cei care nu au văzut încă primul sezon, ce vă oferă Bridgerton? E un serial romantic de epocă în stilul adaptărilor după Jane Austen, despre lumea aristocrată din Anglia secolului al XVIII-lea, cu haine superbe, baluri, lorzi și duci galanți și ducese elegante. Dar, cu un twist. Pentru că serialul nu e o producție BBC, ci o producție Shonda Rhymes, creatoarea Grey’s Anatomy. Așa că așteaptă-te la o interpretare fresh a ideii de serial romantic de epocă.

Toate cele 8 episoade ale serialului creat pentru Netflix, se prizează unul după altul fără întrerupere :).  Singurul minus: e un pic cam soapy. Dar, dincolo de asta, tensiunea romantică și senzuală dintre cele două personaje principale, interioarele impresionante, distribuția excelentă, dar mai ales scenariul foarte bine închegat te vor transporta într-o lume a intrigilor de dragoste și a aranjamentelor pentru căsătorii mai mult sau mai puțin inspirate. O notă în plus este dată de faptul că Bridgerton este adaptarea seriei de romane de mare succes a Juliei Quinn, ceea ce dă mai multă adâncime personajelor și tensiunilor portretizate.


Daphne este fiica familiei Bridgerton, ce trebuie să își facă ieșirea în lume pentru a-și aranja căsătoria în noul sezon de baluri de la Londra. Simon este un lord anti-social venit cu treburi în lumea superficială a Londrei, de care și-ar dori să scape cât mai repede. Cu cine va reuși să se căsătorească Daphne, pe când Simon va reuși oare să scape de urzelile mamelor de fete singure? 🙂

5. Lupin – sezonul 3

lupin seriale netflix 2021

Da, știm, n-a trecut mult de la lansarea celei de a doua părți din Lupin. Dar anul trecut începuse deja producția la următoarele episoade, mai exact în noiembrie. Iar creatorii serialului se așteaptă să lanseze noul sezon până la sfârșitul lui 2022.

Dacă n-ați văzut încă Lupin, vă facem o scurtă introducere 🙂 Francezii s-au ambiționat să calce pe urma spaniolilor, după ce aceștia din urmă au creat fenomenul La casa de papel și după ce sume uriașe au început să fie pompate în producții spaniole de Netflix și nu numai. Așa că au dat lovitura cu serialul Lupin, lansat la începutul lui 2021 pe Netflix, urmat de partea a doua mai târziu anul trecut.

Lupin este un thriller care îl urmărește pe Assane Diop, un hoț de bijuterii, care ajunge să fure pentru a expune o înscenare din urmă cu mulți ani, care a dus la moartea tatălui lui. Lupin e super antrenant și nu te lasă să pleci de lângă ecran, plus are o naturalețe care îl face ușor de plăcut și urmărit (în comparație cu ritmul aproape stresant de rapid din thrillerele americane). Să vă mai spunem că l-a depășit pe Queen’s Gambit ca audiență. 🙂

6. Firefly Lane / Aleea cu licurici – sezonul 2

Firefly-Lane-seriale noi

Cu siguranță vom avea și un nou sezon din Firefly Lane în acest an. La fel ca și Lupin, filmările au început deja din toamna lui 2021. În noiembrie, Katherine Heigl – actrița din rolul principal -, scria pe Instagram “So I am in the wonderful city of Vancouver busy filming the second season of #FireflyLane Yay! Look out for it coming your way on @netflix in 2022!”

Firefly Lane este, ca și serialul Bridgerton (vezi mai sus), făcut după o carte. Ceea ce ajută mult la credibilitatea personajelor și la cât de mult ajung să te prindă situațiile în care se găsesc cele două personaje principale. Prietene din copilărie, Tully (jucată de Katherine Heigl) și Kate, sunt ca surorile una pentru cealaltă. Cu personalități complet diferite, Tully este ambițioasă și extrovertă, dar incapabilă de atașament emoțional, iar Kate este fata bună, mereu în umbra lui Tully, cu o personalitate numai bună de pus pe rană.


Serialul urmărește prietenia lor încă de la început până pe la 40 și ceva de ani, cu o tehnică de flashback. Firefly Lane este despre viață, despre compromisuri, prietenie, iubire și spune poveștile celor două cu atâta empatie încât te va emoționa cu siguranță. Unde mai pui că ambele actrițe dar și restul echipei de actori joacă impecabil.

7. Peaky Blinders – sezonul 6

peaky-blinders-season-6-seriale netflix 2022Nici pentru ultimul sezon din Peaky Blinders nu s-a anunțat o dată exactă de lansare, dar cu siguranță va fi undeva în prima parte a anului 2022, pentru că producătorii au încheiat deja montajul ultimului sezon al serialului. Acest sezon final va fi lansat de BBC la începutul lui 2022 și de Netflix probabil la foarte puține luni distanță. În același timp, producătorii ne-au asigurat că povestea va continua și după 2022, dar într-o altă formă, într-un serial spin-off.

Vezi trailerul Peaky Blinders sezonul 6

8. Anatomy of a scandal – serial nou Netflix 2022

Anatomy-of-a-Scandal-Netflix-series-Rupert-Friend serial netflix 2022
Rupert Friend

Bazat pe romanul cu același nume, Anatomia unui scandal spune povestea unei investigații care îl are în centru pe James Whitehouse (Rupert Friend), politician britanic acuzat de viol. Soția lui, jucată de Sienna Miller este convinsă în primă fază de inocența lui. Dar lucrurile se vor schimba repede. Serialul este gândit ca o antologie – fiecare sezon va documenta cazuri diferite în care membri ai societății britanice înalte se sustrag regulilor doar pentru că sunt privilegiați.

Dacă mai aveți nevoie de un argument în plus pentru a urmări data lansării acestui noi serial – este co-creat de nimeni altul decât David E. Kelley, care și-a pus semnătura de la Ally McBeal până la Big Little Lies (cu Nicole Kidman și Reese Witherspoon în rolurile principale) și The Undoing (serialul cu Hugh Grant și Nicole Kidman) – ambele seriale de succes de pe HBO.

9. The Crown – sezonul 5 – lansare noiembrie 2022

the crown sezonul 5 seriale netflix 2022Noul sezon din super producția istorică Netflix The Crown este programat pentru lansare în noiembrie 2022. Și ne așteptăm să fie la fel de bună, dacă nu chiar mai bună, față de celelalte sezoane. Dacă Peaky Blinders, Ozark și Stranger Things se vor încheia anul acesta, pentru The Crown sezonul al 5-lea nu va fi ultimul, așa cum poate ne așteptam.

Câteva schimbări de distribuție, așa cum ne-au obișnuit producătorii la trecerea de la un sezon la altul pentru a reflecta trecerea timpului, sunt: Imelda Staunton care o va interpreta pe Regina Elisabeta, în timp ce Dominic West îl va juca pe Prințul Charles, iar Elizabeth Debicki pe Diana.


Probabil una dintre cele mai cunoscute producții Netflix, „Coroana”, redă, într-o manieră care se vrea obiectivă, viața familiei regale britanice, în timpul domniei reginei Elisabeta a II-a. Costumele, decorul, portretizarea detaliată a personajelor, evenimentele importante din istoria Marii Britanii privite „din spatele cortinei” te îmbarcă într-o călătorie mentală de neuitat și te fac să te simți un membru în toată regula al casei regale.

Vezi și trailer-ul „The Crown”.

10. Stranger Things – sezonul 4

stranger things seriale horror de groaza netflixSezonul final, cel de al patrulea, al serialului horror Netflix va fi lansat la jumătatea anului 2022.

Dacă nu ești încă fan, iată câteva cuvinte despre acest serial-fenomen. Dacă ți-a plăcut E.T. când erai copil, trebuie neapărat să vezi Stranger Things. Pentru că acțiunea se petrece în anii ’80 și se inspiră din sensibilitatea și elementele vizuale ale filmelor lui Steven Spielberg. Iar dacă ești adolescent cu siguranță nu trebuie ratat. Pentru că e unul dintre cele mai bune seriale horror din ultimii ani.

Și un mic sinopsis: Într-un mic orășel din statul Indiana, Statele Unite, se întâmplă fenomene paranormale. Un băiețel dispare într-o dimensiune paralelă. Prietenii lui îl caută, cu ajutorul unei fete cu puteri supranaturale.

11. Sex Education – sezonul 4

sex-education-season-3-seriale 2021Al patrulea sezon din Sex Education va fi lansat în toamnă sau chiar în iarna lui 2022.

E un serial britanic ușor, la care să te relaxezi, dar care pune pe tapet probleme reale. Personajele principale sunt câțiva adolescenți cu probleme tipice: prima iubire, sudarea celor mai bune prietenii, primele relații intime.

Dar ce faci când ești adolescent și mama ta este sexolog și are obiceiul să vorbească foarte pe șleau despre intimitatea ta? Te vei simți stingherit, dar poate toate cunoștințele aflate de la mama ta te vor ajuta să ajungi chiar tu sexologul școlii… E un serial pentru adolescenți, dar o să-ți placă și dacă ești adult. 🙂 Mama sexolog e jucată super bine (cum altfel 🙂 ) de Gillian Anderson (o știi sigur din X-Files).

12. Grace and Frankie – a doua parte a sezonului 7 va fi lansată în 2022


grace and frankie seriale netflix 2022Filmările s-au încheiat deja. Primele patru episoade ale sezonului final al Grace and Frankie au fost lansate în august anul trecut, iar celelalte 8 episoade vor fi lansate în 2022, probabil cât de curând.

Dacă nu l-ai încercat încă, îți spunem că Grace and Frankie e un serial Netflix de comedie, cu două actrițe de primă mărime ce interpretează cele două personaje principale, Jane Fonda și Lily Tomlin. Serialul urmărește întâmplările hazlii prin care trec la 70 de ani cele două. Jane Fonda e foarte clasică și fostă femeie de afaceri. Lily Tomlin e o hipiotă cu pasiuni naturiste. Dintre diferențele dintre ele apar tot felul de conflicte și ironii. Pentru că de fapt au ajuns prietene nu pentru că au vrut, ci printr-o întorsătură ciudată a sorții. Partenerii lor de o viață sunt îndrăgostiți de mulți ani unul de celălalt…

13. The Sandman – serial nou Netflix

The-Sandman-seriale Netflix 2022Cu Tom Sturridge în rolul principal și bazat pe cartea de benzi desenate a celebrului autor de SF și fantasy Neil Gaiman, The Sandman îl are în centru pe Morpheus, după ce scapă din detenție și încearcă să-și recapete puterile.

14. Vikings: Valhalla – serial nou Netflix cu lansare pe 25 februarie 2022

Vikings-Valhalla seriale netflix 2022Vikings: Valhalla e un serial istoric ficțional și de acțiune ce marchează un spin-off al celebrului serial History Vikings. Poveștile din acest nou serial au loc la 100 de ani distanță față de acțiunea din The Vikings.

15. The Witcher: Blood Origin – serial Netflix 2022, prequel The Witcher
The-Witcher-Blood-Origin-seriale netflix 2022
Așteptăm prequel-ul la The Witcher spre sfârșitul anului 2022, cel mai târziu la începutul lui 2023. Dar nu vă așteptați să-l vedeți și pe Henry Cavill jucând în acest nou serial, pentru că acțiunea se petrece cu 1200 de ani înaintea acțiunii din The Witcher 😀

The Witcher este o fantezie cu elemente de dramă și umor negru, perfectă dacă ai rămas în aer după terminarea serialului Game of Thrones. Serialul este potrivit și pentru fanii care apreciază o producție fantastică cu elemente horror.

Acestea sunt câteva seriale Netflix din 2022 pe care ți le recomandăm. Voi ce seriale Netflix așteptați cu nerăbdare în acest an?

Vezi și

10 Filme noi Netflix pe care merită să le vezi

Cele mai bune filme Netflix – 25 filme de top pe Netflix

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here