TOP 10 seriale Netflix din 2022

0
36819
top seriale netflix 2022

Care sunt acele seriale Netflix din 2022 pe care merită să le vezi? Am ales pentru tine 10 cele mai bune seriale lansate de Netflix în acest an. Totuși, dacă ar fi să comparăm cu serialele lansate de alte servicii de streaming, “recolta” Netflix nu e cea mai bună din branșa video-on-demand…

1. The Lørenskog Disappearance / Dispariția din Lørenskog (2022)The Lørenskog Disappearance seriale 2022

Dispariția din Lorenskog este răspunsul Netflix la serialul Scara / The Staircase al HBO Max, cel cu Colin Firth. Și e un răspuns bun. Nu e cu actori vedete, nu e american, dar e un serial bine jucat, care reușește să pună în perspectivă cât de ușor modelele noastre mentale sunt influențate de media, de prejudecăți și propriile experiențe. Serialul Netflix se bazează de asemenea pe un caz real, la fel ca și Staircase, dar cu o diferență majoră.

În serialul norvegian, cadavrul soției nu este găsit într-o baltă de sânge, ci soția pur și simplu dispare. Din acest punct de vedere, serialul norvegian este superior The Staircase, pentru că nu apasă deloc pe pedala senzațiilor viscerale pe care tuturor ni le trezesc imaginile explicite cu crime. Ce îi putem reproșa Dispariției din Lorenskog este slăbiciunea primului episod, în care poliția bâjbâie într-un mod greu de crezut. De exemplu, de abia în a șasea săptămână polițista care conduce investigația își pune problema dacă soțul miliardar avea neînțelegeri cu soția… Pentru că până atunci s-au bazat pe ipoteza că aceasta a fost răpită pentru răscumpărare.

Un mini-serial polițist nordic, catalogat de Netflix pe bună dreptate ca “intelectual” 🙂 Serialul se bazează pe un caz real întâmplat în Norvegia, în care soția unui miliardar dispare, iar poliția intră într-o cursă contra-cronometru pentru a o găsi. Dar, mai ales, pentru a afla adevărul.

S-a lansat pe Netflix pe 14 septembrie 2022.

2. Eu, acuzatul / You don’t know me (2022)

you dont know me seriale Netflix

E un serial thriller BBC în patru părți pe care îl poți vedea pe Netflix. Povestea este spusă din perspectiva unui acuzat de crimă, care pare că ar fi fost în stare de orice pentru marea lui dragoste. You don’t know me reușește să creeaze suspansul într-un mod original, așa că te prinde foarte repede în încercarea de a înțelege unde a dispărut iubita lui și ce se întâmplă mai exact în această poveste. Dar miniserialul pierde un pic din tensiune pe la jumătate. Merită însă văzut, este mult peste media serialelor Netflix lansate în acest an de gigantul american.

3. Viitura / High Water (2022)

high water seriale noi netflix__Cel mai bun serial polonez pe care l-am văzut pe Netflix, Viitura / High Water este un serial despre un dezastru natural, o inundație de proporții care a rămas în memoria colectivă a Poloniei. În 2022 se împlinesc 25 de ani de la această inundație, astfel că Netflix s-a hotărât să realizeze acest serial, oarecum în stilul serialului HBO Cernobîl: despre cum lipsa de comunicare, colaborare, înțelegere și respect, dar și incompetența, pot conduce la dezastre păstorite de politicieni și așa-ziși specialiști…

4. Derry Girls – sezonul 3 

derry girls sezon 3 seriale netflix 2022


E unul dintre cele mai haioase seriale din ultimii ani! Un serial britanic, cu umor negru englezesc de cea mai bună calitate. Povestea e simplă, serialul e povestea adolescenței lui Erin și a colegelor ei. Cum era oare să fii adolescent în plin conflict civil din Irlanda de Nord în anii ’90? Ca a tuturor adolescenților din toată lumea, dar mai nebună, cu siguranță. Dar nu vă gândiți că e un serial pentru adolescenți, e o comedie reușită binevenită la orice vârstă. De fapt, în Irlanda de Nord, Derry Girls este unul dintre cele mai urmărite seriale din toate timpurile.

Toate cele trei sezoane sunt disponibile pe Netflix, cu al treilea sezon lansat în prima parte a lui octombrie 2022 și care e la fel de bun ca primele două.

5. Ghid astrologic pentru inimi frânte – al doilea sezon lansat pe Netflix în 2022

un ghid astrologic pentru inimi frante_seriale noi 2022Al doilea sezon al simpaticului serial de comedie romantică Ghid astrologic pentru inimi frânte a fost lansat în martie 2022 de Netflix. Dacă nu știai de această comedie romantică îți recomandăm să-l încerci când vrei o seară relaxantă.

În centrul poveștii este Alice Bassi, o femeie singură de 30 și ceva de ani, care lucrează ca asistentă de producție TV. Alice e foarte creativă, dar va reuși să-l câștige de partea ei pe noul ei șef, șarmantul și discretul Davide Sardi?

O comedie romantică bazată pe romanul cu același nume de succes în Italia care te va distra. Mai mult, te vei atașa de personajele principale, pentru că sunt bine scrise, emoționante și chiar credibile.

6. The Playlist (2022)


Ai nevoi de puțină inspirație sau motivație? Atunci trebuie să vezi mini-serialul nou Netflix The Playlist, creat de Netflix Suedia, despre povestea succesului aplicației Spotify. Da, sunt la modă filmele biografice din lumea tehnologiei, după The Social Network și producțiile despre Steve Jobs, dar vizionarul antreprenor din spatele Spotify nu este nici Zuckerberg, nici Steve Jobs. E mult mai uman, te poți identifica mai ușor cu el, și tocmai de aceea este cu atât mai inspirațional și motivațional pentru privitori.

La fel ca în celălalt serial suedez lansat de curând pe Netflix, Dispariția din Lorenskog, și în The Playlist fiecare episod spune povestea din perspectiva diferită a unul alt personaj. Artificiul aduce profunzime și nuanțe scenariului, chiar dacă știm deja finalul: impunerea startup-ului suedez Spotify la nivel global.

7. Fideli (2022) – cel mai bun serial Netflix de tip dramă din 2022

fidelity carolina-sala-interpreta-sofia-in-fedelta-seriale-netflix 2022E unul dintre cele mai bune seriale italiene pe care le-am văzut. La fel ca și Anatomia unui scandal, acest serial Netflix este tot adaptarea unei cărți. Un roman care a făcut furori în Italia, un best-seller care a generat o întreagă dezbatere în societatea italiană despre ce înseamnă fidelitatea în cuplu. Serialul nu e neapărat o producție romantică, dar este un serial care analizează până în cele mai mici gesturi relația de cuplu, atracția fizică dintre cei doi dar nu numai și flirtează cu trădarea. Serialul analizează, dar deloc teoretic așa cum ar putea suna din alegerea cuvântului “analiză”. Din contră, e o producție cât se poate de vie și senzuală.

Carlo este scriitor și profesor de scriere la o universitate, în timp ce ea, Margherita, este agent imobiliar. El pare că și-a epuizat puterea de creație, dar una dintre studente începe să se apropie de el. De aici apare încet-încet ideea de trădare din partea Margheritei. Nu vă spunem mai multe ca să nu vă stricăm plăcerea de a-l urmări.

8. Inventing Anna – cel mai bun miniserial Netflix 2022

Inventing anna seriale netflix 2022Escrocii și poveștile lor ne fascinează. Vă mai amintiți de Leonardo di Caprio în Catch me if you can? Ne fascinează tabu-ul unui astfel de comportament, în care oameni fără competențe, cu un trecut dubios, ajung să pozeze cu succes în ceva ce nu sunt. Dar mai mult, ne fascinează cum oameni de bună credință ajung să îi creadă și să le încredințeze banii, ba chiar și viața.

O producție Netflix, Inventing Anna este despre o tânără escroacă, star Instagram, care a păcălit oameni din cercurile cele mai bogate ale Manhattanului, escrocându-i de sute de mii de dolari. Povestea serialului pleacă de la un caz real, documentat în ziarele americane, și care continuă încă în justiția americană…

Creatoarea miniserialului e nimeni alta decât Shonda Rhymes, cea care se află în spatele unor seriale precum Bridgerton, Grey’s Anatomy, How to get away with murder sau Scandal. Talentul Shondei de a crea seriale care-ți intră pe sub piele și te țin țintuit de canapea este evident. La fel s-a întâmplat și cu Inventing Anna, lucrat la filigran și jucat impecabil.

9. Păcatul / The Sinner – al patrulea sezon
the-sinner-sezonul 4 seriale politisteA apărut pe Netflix al patrulea sezon din serialul de antologie The Sinner. De abia l-am așteptat, pentru că este unul dintre cele mai originale seriale de tip crimă și mister din ultimii 3-4 ani.

O producție care a reușit să-și păstreze calitatea de la sezon la sezon, serialul psihologic și polițist The Sinner este ceea ce se poate descrie nu ca un who-dunnit, ci un why-dunnit. Misterul pe care detectivul Harry îl are de descifrat nu este identificarea criminalului, ci înțelegerea motivației criminalului. Și aici încape multă psihologie fină, multă cunoaștere a vieții și empatie pentru suspecți. De toate dă dovadă detectivul interpretat de Bill Pullman, hârșâit prin viață și dispus să descifreze și să înțeleagă motivațiile oricui.

În fiecare sezon din The Sinner, criminalul este persoana la care te-ai aștepta cel mai puțin. Dar atunci, de ce oare a făcut-o? În primul sezon Jessica Biel îl omoară pe un aparent străin, îl al doilea un copil pare că și-a otrăvit prietenii, iar în a treia explicații de-a dreptul filosofice intră în scenă pentru justificarea unor crime.

Toate sezoanele sunt bune și toate sunt legate între ele prin structura poveștii, dar și prin detectivul Harry, jucat în toate sezoanele de nimeni altul decât Bill Pullman. Cu un psihic tulburat el însuși, are o aplecare specială spre a căuta explicații și a-i înțelege pe ucigași.

10. Ozark – sezonul final al serialului, lansat în 2022

ozark seriale netflix

Ultimul sezon al Ozark, unul dintre cele mai apreciate și urmărite seriale Netflix, a fost primit atât cu laude, cât și cu critici, de către fani. Un lucru este sigur, Julia Garner, din rolul lui Ruth Langmore, a reușit să facă o treabă la fel de bună ca și în celelalte sezoane. Pentru că și-a adjudecat de curând al treilea premiu Emmy pentru cea mai bună actriță într-un rol secundar dintr-un serial de tip dramă. 🙂

Cum ajungi să treci de partea cealaltă a legii? Dacă te uiți la Ozark trecerea pare simplă, speli bani pentru un traficant mexican de droguri. O familie normală de americani, cu doi copii, se transformă în mafioți. Asta după ce dau chix cu o schemă de spălare de bani. Ca să supraviețuiască, trebuie să recupereze toți banii pierduți. Cum? Printr-o operațiune și mai mare de spălare de bani. Rolurile principale sunt jucate de Jason Bateman și Laura Linney.

Acestea sunt cele mai bune seriale Netflix din 2022 din punctul nostru de vedere. Vouă ce seriale Netflix v-au plăcut în acest an?

Vezi și

10 Filme noi Netflix pe care merită să le vezi

Cele mai bune filme Netflix – 25 filme de top pe Netflix

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here