11 filme de Crăciun Netflix pe care să le vezi

0
10135
filme netflix de craciun

Avem pentru tine 11 filme de Crăciun Netflix pe care să le vezi în preajma Sărbătorilor. Am ales 11 producții, cele mai multe noi sau nou adăugate în grila Netflix. Pentru că, nu-i așa, în preajma Sărbătorilor, simțim nevoia să vedem filme mai ușoare, feel good: comedii, filme luminoase și vesele, cu atmosferă festivă și neapărat cu happy end 🙂

  1. The Noel Diary / Jurnalul lui Noel (2022)

the noel diary_filme netflix de craciunO comedie romantică de Crăciun nouă, produsă de Netflix, un pic peste media filmelor de sezon obișnuite. Așa că poate fi urmărit cu interes până după jumătatea lui, când lucrurile se precipită și soluțiile alese de scenariști vin brusc și clișeic.

El, un scriitor de succes, cu probleme de atașament emoțional, întâlnește o tânără interesantă în preajma Crăciunului. În ciuda atracției reciproce, relația lor este sub semnul întrebării.

2. Falling for Christmas / Crăciunul cade la fix (2022) – nou-nouț, lansat ieri

Falling for Christmas filme de craciun netflix 2Filmul de Crăciun Netflix despre care se vorbește deja de un an a fost lansat în sfârșit ieri 🙂 Scenariul e simplu, o “influensăriță” moștenitoare a unei mari averi (Lindsay Lohan) descoperă valorile adevărate ale Crăciunului, obligată fiind de o amnezie care o chinuie în urma unui accident 😀 E o comedie romantică demnă de un film Hallmark, dar e Netflix original. Are suficient spirit al Crăciunului cât să fie plăcut de urmărit, dar nu prea mult cât să fie prea dulceag.

3. Apropiați de Crăciun – nou pe Netflix

too-close-for-christmas_comedii romantice NetflixNetflix deja a început să introducă în grilă comedii romantice pentru Crăciunul 2022. 🙂 Prima intrare din acest an a fost o comedie canadiană cu un tip și o tipă care nu se suportă. Scenariul clasic 😀 Dar Crăciunul are căile lui de a apropia oamenii și de a-i face să-i aprecieze într-o nouă lumină pe cei de lângă ei. Apropiați de Crăciun nu e o capodoperă, dar e un film cald și potrivit pentru o seară după serviciu în așteptarea Sărbătorilor. 🙂

4. Happiest Season / Cel mai fericit anotimp – nou pe Netflix

happiest season filme de craciun netflixCu Kristen Stewart în rolul principal, această comedie de Crăciun este mult peste nivelul unui film de Crăciun ca interpretare, doar că nu e pe cât de haioasă ne-am fi dorit. Un alt punct mare în plus al Happiest Season este faptul că are suficiente decorațiuni, haine și mâncare de Crăciun, dar fără să pice în kitsch și dulcegării exagerate.

5. Totul va fi bine Crăciunul care vine / Just another Christmas (2020)

just another christmas filme de crăciun netlfix_2Vrei să vezi o comedie peste comediile cu care ne-au obișnuit televiziunile și platformele în preajma Crăciunului? Una care aduce în prim plan Crăciunul cu tot ce are mai frumos, dar și haosul și certurile familiale aferente? Atunci încearcă Totul va fi bine Crăciunul care vine.

E o comedie de Crăciun Netflix super simpatică, perfectă pentru această perioadă. Povestea e frumoasă și poți să te conectezi ușor cu ea, actorii joacă bine și e o comedie care iese din tiparele de Crăciun măcar prin prisma faptului că este braziliană 🙂

Jorge se pregătește de Crăciun, aleargă după cadouri, are tot felul de discuții cu soția “de sezon” :D, primește invitații etc. Doar că a doua zi se trezește din nou în ziua de Crăciun. Nu este ca în ziua Cârtiței, ci își pierde amintirile ultimului an doar în ziua de Crăciun. Așa că pentru o zi are impresia că trăiește la infinit un nou Crăciun la un an distanță: cu aceleași drame, aceleași râsete și îmbrățișari. Dar, cu timpul, lucrurile se schimbă destul de mult… Vă spun doar atât, ca să nu vă stric surpriza.

Rolul principal e jucat de un star brazilian de comedie Leandro Hassum de care te vei îndrăgosti, la fel ca de întreaga distribuție. Nu e singura comedie braziliană de pe Netflix care merită văzută. Dacă îți va plăcea Just Another Christmas, caută și altele.

6. Aroma iubirii / Love hard (2021)

love-hard-filme netflix de CrăciunUn film de Crăciun Netflix nou, gândit special pentru Crăciun. Nu e o capodoperă, dar e o comedie romantică feel good, cu interpretări bune și glume destul de acide și cinice, un pic peste media unor astfel de producții de sezon. Așa că încercați să-l vedeți, s-ar putea să-mi dați dreptate 🙂 Bineînțeles, însă, fiind o comedie romantică, nu poate avea altfel decât un happy-end și vibe-uri pozitive 😀 😀

O tipă de 30 și ceva de ani din Los Angeles, cu un istoric de întâlniri romantice dezastruoase, se hotărăște să întâlnească prin intermediul unei aplicații de dating și bărbați din alte orașe. Așa încep conversațiile lungi cu un băiat care arată foarte bine și cu care pare să se înțeleagă perfect. Tocmai pentru că Natalie se înțelege atât de bine cu Josh, zboară în preajma Crăciunului la New York să îl întâlnească în carne și oase 🙂 Doar că descoperă că nu era chiar ce-și imagina ea. Nu vă spun mai multe ca să nu vă stric surpriza.

7. Un tată de Crăciun / Father Christmas is back (2021)

father-christmas-is-back-filme de crăciun netflixUn film de Crăciun Netflix nou, cu castele și aristocrați, atmosferă și umor britanic, cu interioare și aranjamente de Crăciun de bun gust și mai decente față de filmele americane. Doar că e ceva mai slab ca interpretare, poveste și umor față de primele două comedii recomandate. Dar dacă vrei puțină atmosferă britanică de Crăciun, Father Christmas is back e o alegere potrivită.

Patru surori care mai de care mai diferite una de cealaltă se reîntâlnesc de Crăciun împreună cu familiile lor, inclusiv cu tatăl de mult timp dispărut din viețile lor. Cele patru vor trebui să se reacomodeze nu doar una cu cealaltă, dar și cu ideea că vor trebui să petreacă acest Crăciun împreună cu tatăl lor și logodnica acestuia. Printre actori îi veți recunoaște pe Elizabeth Hurley, John Cleese și Kelsey Grammer.


8. Un castel de Crăciun / A castle for Christmas (2021)

a castle for christmas filme netflix de craciunUn film de Crăciun Netflix nou-nouț, produs special pentru aceste Sărbători de platforma de streaming americană cu Brooke Shields. Când a fost ultima oară când ați văzut-o pe Brooke într-un film? Nu vă mai amintiți? Am avut aceeași problemă. 🙂

Aveți ocazia să o vedeți acum în rolul unei scriitoare americane sofisticate care se hotărăște să fugă de atenția media post-divorț în Scoția, într-un sat de care este legată istoria familiei ei.  Dar ducele care administrează castelul lângă care stă e pe cât de atrăgător, pe atât de dificil. 🙂 Așadar, avem Crăciun în Brazilia în primul film de Crăciun Netflix din listă, un Crăciun în State în al doilea film, Crăciun în Marea Britanie și, acum, Crăciun în Scoția. 🙂

9. Jurnalul unei studente în străinătate / Secret diary of an Exchange Student (2021)

SECRET-DIARY-OF-AN-EXCHANGE-STUDENT-filme de craciun netflixE o comedie despre tineri care își caută drumul în viață, cu multă zăpadă și mult frig, și cu ceva Sărbători. Dar mai ales cu foarte multă voie bună, veselie, energie pozitivă de la cele două personaje principale: Barbara și Taila. Cele două pleacă din Brazilia ca studente ce stau în casele a două familii americane pentru a studia și a avea grijă de copiii familiilor.

Nu e o capodoperă cinematografică, dar e o comedie bună dacă ești în căutare de voie bună, zâmbete și interpretări decente.

10. The Holiday (2006)

E o comedie clasică de Crăciun, dar dacă au trecut câțiva ani de când ați văzut-o, e timpul să o revedeți. Dar nu numai, Holiday e genul de film pe care să-l vezi cu aceeași plăcere în fiecare an în preajma Crăciunului. E o comedie romantică despre două tipe – interpretate de Kate Winslet și Cameron Diaz – care fac schimb de casă pentru a evada din relațiile lor nereușite. Dar această evadare le va schimba în mod neașteptat viețile. Vezi trailerul filmului de Crăciun Netflix The Holiday pe Youtube . Da, The Holiday este încă pe Netflix, deci nu rata să-l (re)vezi.

11. Fiicele doctorului March

Little-Women-1994 filme netflix buneUnele dintre cele mai frumoase și de bun gust imagini de Crăciun, cu zăpadă, brazi și mese frumos împodobite, dar și unul dintre filmele în care spiritul Crăciunului trăiește cu adevărat este Little Women/Fiicele doctorului March.

Netflix a înlocuit ecranizarea romanului Little Women / Fiicele doctorului March a regizoarei-actrițe Greta Gerwig din 2019, cu ecranizarea clasică, din 1994.

Ecranizarea unui roman (semi)autobiografic american, despre maturizarea a patru surori, Little Women a adunat laolaltă o distribuție incredibilă și în 1994: de la Winona Ryder, Kirsten Dunst și Christian Bale până la Susan Sarandon și Claire Danes.

Fiicele doctorului March e unul din acele drame pozitive despre familie, despre dragoste și găsirea drumului în viață, așa cum Hollywoodul nu prea mai produce de ceva timp.

Acestea sunt 11 filme Netflix de Crăciun pe care ți le recomandăm la acest moment, dar Netflix ne pregătește pentru săptămânile următoare noi lansări de sezon: Christmas with You (lansare pe 17 noiembrie), The Noel Diary (lansare pe 24 noiembrie) și Scrooge: A Christmas Carol (lansare pe 2 decembrie).

Vezi și

TOP 27 Filme de Crăciun perfecte pentru aceste zile

10 Filme noi Netflix pe care merită să le vezi

SHARE
Articolul precedent8 Filme noi de văzut
Următorul articolCele mai bune 12 filme Netflix din 2022
mm
Esti liber sa alegi. Dar optiunile sunt aproape infinite si timpul este cea mai valoroasa resursa. De aceea, noi te ajutam sa faci rapid alegeri inspirate, inteligente, personalizate. Ce filme sau seriale noi ti se potrivesc, ce locuri interesante poti sa vizitezi, ce carti noi bune merita citite, ce citate si statusuri inspirationale, cum sa economisesti pentru experientele noi si multe altele.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here