20 Filme de Crăciun ca să simți magia Sărbătorilor

0
6195
filme de craciun top

Sărbătorile de iarnă nu ar mai fi aceleași fără filmele clasice de Crăciun. Unii ar merge atât de departe că ar spune că nu există Crăciun fără Home Alone sau Jack Frost. Anul acesta mi-am propus să fac o listă cu filme noi și vechi care probabil sunt mai puțin cunoscute decât cele date la televizor în fiecare an. Am strâns filme de Crăciun care o să-ți încălzească sufletul alături de familia ta, dar și filme cu o acțiune nebună sau glume hilare care să te introducă în atmosfera sărbătorilor. Vei găsi în ele personaje de Crăciun familiare 😉, dar și personaje nemaipomenite până acum într-o poveste de Crăciun. De la un Moș nu tocmai bun, care este un pic cam periculos, până la un elf care pleacă în aventura vieții lui.

Chiar dacă ai avut o perioadă aglomerată sau stresantă înainte de sărbători, meriți să te relaxezi pentru câteva ore în fața ecranului. Așa că relaxează-te cu cei dragi și alege un film de Crăciun din lista noastră. Lasă-te purtat de personaje într-o poveste frumoasă de Crăciun și seara ta va deveni magică. Uitați mai jos 20 din filmele pentru sărbătorile de iarnă pe care le puteți vedea alături de copii/familia voastră sau cu prietenii.

 

Cele mai simpatice filme de Crăciun

 

Holidate (2020)

Cauți un film de Crăciun cu o poveste dragoste bună? Holidate este o comedie romantică de sărbători în care joacă celebrii actori Luke Bracey și Emma Roberts. Interpretarea lor și chimia dintre cei doi actori o să te facă să râzi și să-ți amintești că dragostea se poate ivi în cele mai neașteptate momente. Filmul urmărește povestea a doi străini, care cad de comun acord să se pune împreună, dar să excludă aspectul romantic și să rămână platonici. Vezi cum cei doi prind sentimente reale pe parcursul filmului.

Filmul are toate elementele unei comedii romantice, dar oferă o perspectivă noua asupra relațiilor. Dacă vrei să vezi această perspectivă amuzanta atunci uită-te la Holidate pe Netflix .

 

Last Christmas (2019)

O altă comedie romantică de Crăciun care o are în rol principal pe cunoscuta actrița din „Game of Thrones ” Emilia Clarke. Filmul spune povestea ei, o poveste interesantă despre o persoană depresivă care reușește să se vindece. Ea lucrează într-un magazin cu tematică de Crăciun care funcționează pe tot parcursul anului. Lucrurile par să meargă din ce în ce mai prost, până când ea îl întâlnește pe Tom. Vezi cum Kate (Emilia Clarke) se va descurca și unde o vor aduce noile ei sentimente.

Last Christmas este un film de Crăciun care merită văzut pentru . Vezi trailerul comediei de Crăciun, Last Christmas pe Youtube .

Holiday in the Wild (2019)

Holiday in the Wild este o comedie romantică americană de Crăciun din 2019. Exact cum descrie și titlul filmul spune povestea unui Crăciun mai neobișnuit, plin cu descoperiri și experiențe noi. După ce divorțează de bărbatul ei, Kate, o mamă de vârstă mijlocie pleacă în Africa pentru a se regăsi. Aici descoperă o pasiune pentru locul în care se află și pentru îngrijirea unui elefant. Filmul este mai mult decât povestea sa romantică pe care o spune. El transmite un mesaj important despre o cauză. Ca să aflați despre ce vorbesc va sfătuiesc să priviți acest film😉 Îl poți vedea pe Netflix: Holiday in the Wild .
The Night Before (2015)

În preajma sărbătorilor este de așteptat să fii bucuros și să râzi. Dacă ai nevoie de un motiv în plus în afară de presiunea socială din preajma sărbătorilor atunci The Night Before te poate face să râzi la masa de Crăciun când îți amintești de câte o glume din film. Nu vorbesc serios acum, dar dacă ai în plan să te uiți la o comedie de Crăciun atunci trebuie să ai acest film în vedere. Povestea este despre trei prieteni din copilărie care se întâlnesc în ajunul Crăciunului pentru a-l sărbători mai diferit anul acesta. Ei plănuiesc o noapte hilară de neuitat. Dacă vrei să vezi trailerul acestui film de Crăciun îl poți vedea pe Youtube: The Night Before . https://www.youtube.com/watch?v=kOBdxkhJvHQ

 

Rare Exports: A Christmas Tale (2010)

Este un film fantastic finlandez din 2010. Filmul se bazează pe scurtmetrajele din 2003 și 2005. Ambele implică o companie care capturează Moși Crăciun, îi antrenează și îi trimite în diferite locații. Povestea este una nemaivăzută. Doi băieți curioși cred că mormântul lui Moș Crăciun a fost descoperit într-un  proiect secret de săpat. Moș Crăciun se dovedește a fi unul monstruos. Cine a mai pomenit ca personajul îndrăgit de întrega lume în perioada sărbătorilor se transformă într-o creatură malefică? Cu siguranță este un film de Crăciun care o să te facă să râzi și să te sperii în timp ce te bucuri de atmosfera festivă. Vezi povestea sinistră a lui Moș Crăciun într-o comedie de Crăciun cu umor negru.

The Holiday (2006)

O altă comedie romantică? Probabil o să ma credeți o romantică incurabilă, dar de fapt am ales povești romantice care chiar mi-au stârnit interesul. Nu am fost o fană a comediilor romantice, până de curând când am descoperit că uneori ai nevoie de o poveste de speranță și iubire ca să te simți bine. Așa mă face să maă simt și această comedie romantică care descrie povestea a două fete care fac schimb de țară pentru a evada din relațiile lor nereușite. La ce nu se așteaptă ele de fapt este că își vor schimba viața când se vor îndrăgosti de doi băieți din acele orașe. Vezi trailerul filmului de Crăciun The Holiday pe Youtube .

 

Bad Santa (2003)


O comedie clasică de Crăciun în care Moșul se va pune singur pe lista de obraznici. Filmul îl prezintă pe Willie, un hoț care se îmbracă în Moș Crăciun pentru a jefiu un mall alături de partenerul său elf. Vezi dacă el va reuși să ducă planul până la capăt sau va fi oprit de un băiețel  de opt ani. Este o poveste simplă plină de înjurături și glume proaste și bune. Este un film care trebuie să-l aveți în vedere pentru lista voastră de Crăciun. Vezi trailerul filmului de Crăciun Bad Santa pe Youtube .

 

Die Hard (1988)

Normal că nu uităm de fanii care iubesc acțiunea din filme. Die Hard este un film mai vechi, dar este un film perfect dacă ai nevoie de puțin mai multă acțiune în seara de Crăciun. Povestea filmului: personajul principal, John speră să petreacă Crăciunul alături de soția să. Totul se va schimba când află că soția sa este ținută ostatică. Povestea plină de acțiune o să te țină lipit de ecran în seara de Crăciun. În plus, filmul are o distribuție genială de actori: cu Bruce Willis  care joacă impecabil rolul lui John McClane și Alan Rickman care îl interpretează fantastic pe Hans Gruber.

Die Hard este un film plin de suspans, grație talentului de regizor a lui McTiernan, care reușește să te țină într-o constantă tensiune pe parcursul filmului. Fiecare scenă devine din ce în ce mai interesantă pe măsură ce avansează povestea filmului. Vezi filmul de acțiune Die Hard pe Youtube .

 

Miracle on 34th Street (1947)

Un alt film clasic peste care nu am putut sări. Miracle on 34th Street  este un film de comedie și dramă americană care a fost lansat în 1947. Povestea filmului are loc între ziua Recunoștinței și ziua de Crăciun. În acest clasic, vei vedea ce urmări vor avea acțiunile unui bătrân pe nume Kris. El apare regulat la un magazin din centrul orașului Manhattan și pretinde că este cu adevărat Moș Crăciun.  Dacă nu ai văzut încă acest clasic și îți plac poveștile emoționante de Crăciun, îți recomand să-l pui în capul listei. Îl poți vedea alături de persoanele dragi😊

 

Filme de Crăciun pentru toată familia

 

Klaus (2019)

Gândiți-vă la toate desenele animate de la care nu vă puteați lua ochii în ziua de Crăciun. Poveștile bune și animația te țineau lipit de scaun cu o ciocolată caldă în mână. Același sentiment îl am și cu acest film. O poveste care-ți oferă speranță, dar care este destul de complexă ca să te pună pe gânduri când filmul se apropie de final. Animația și design-ul caracterelor sunt extrem de bine gândite dau o nuanță amuzantă filmului. Obrăjori roșii și construcțiile hilar de anormale ale personajelor, dar și atenția la detalii sunt elemente care fac filmul de Crăciun complet.

Povestea nu este centrată pe legenda lui Moș Crăciun. Filmul arată un personaj în care ne putem regăsi, un personaj leneș, iresponsabil și oportunist. Urmărește-l pe Jesper în aventura vieții sale. El este un fiu al unei familii înstărite care își trimit fiul ăntr-un oraș înghețat din nord pentru a-l învăța o lecție.  Jesper va descoperi cu adevărat ce înseamnă spiritul Crăciunului când va trebui să se scoată din încurcătura. Aroganța și indiferența de la început vor deveni treptat empatie și altruism.

Vezi animația de Crăciun Klaus pe Netflix .

 

The Christmas Chronicles (2018)

De câte ori ai încercat să-l prinzi pe Moș Crăciun când îți strecura cadouri sub brad? Păcat că magia se termină când chiar îl prinzi în acțiune. Sau poate că nu.. Retrăiește suspansul unei aventuri de Crăciun cu filmul The Christmas Chronicles. Filmul este unul emoționant, de familie și aventură care urmărește povestea a doi copii care încearcă să-l prindă pe Moș Crăciun în seara în care livrează cadourile. Planul lor nu funcționează. Ba chiar, ei vor fi nevoiți să salveze Crăciunul de încurcătura pe care au creat-o. Cu toate ca este un film cu o poveste simplă, personajele salvează acest lips. Am văzut multe interpretări a lui Moș Crăciun în filme, dar aproape niciunul ca aceasta. Kurt Russell îl joacă pe Moș cu emoție și credibilitate, în același timp aducând povestea într-o eră actuală.

La fel ca filmul anterior, aceast film de Crăciun și aventură ne aduce aminte de adevărata valoare a Crăciunului: importanța actelor de bunătate.
Ai îndrăgit acest film de Crăciun? Urmărește și continuare filmului de aventură care va apărea pe 25 Noiembrie. Poți vedea prima parte a filmului de Crăciun The Christmas Chronicles pe Netflix .

 

The Man Who Invented Christmas (2017)

Un film inspirațional de Crăciun, care îl urmărește pe Charles Dickens (Stevens) în timp ce scrie cartea sa faimoasă „Colind de Crăciun” (în engleză A Christmas Carol). Filmul oferă o perspectivă nouă asupra procesului de creație al autorului. Reușeste să facă acest lucru printr-o poveste cu adevărat emoționantă. Drama și umorul se îmbină perfect pentru a crea o poveste cât se poate de adevărată, dar și magică. Ce face și mai fascinant filmul este interpretarea impecabilă a lui Christopher Plummer în rolul Scrooge. Am iubit dintotdeauna acest personaj apatic care este vedeta principală în cartea „A Christmas Carol”). Jocul actoricesc plin de umor aduce un plus când interacționează cu Dickens, creatorul său.

Dacă ești un fan Charles Dickens și vrei să vezi cum creațiile lui prind viață și aduc magie în realitatea lui atunci uită-te neapărat la acest film. Vezi trailerul The Man Who Invented Christmas (2017) pe Youtube.

 

Crown for Christmas (2015)

Este un film de Crăciun la care poți să te uiți și cu prietenii, dar și cu familia dacă vreți să aveți parte de o seara mai relaxată. Un film de dragoste care surprinde o poveste familiară despre o fată tânără și frumoasă care își pierde slujba. Ea este acceptată temporar în postul de guvernantă pentru o familie puternică. Ea se lovește în aventura ei un bărbat, care se întâmplă sa fie și rege, dar indisponibil. Sau poate că nu..

Poate că pare ca unul dintre toate celelalte filme de Crăciun care spun o poveste de dragoste. Dar, acest film nu spune doar o poveste clișeică și fericită. Chiar dacă vedeți multe lucruri tipice, acest film este mai complex și mai bine gândit decât alte filme de tip Hallmark(un canal de televiziune care difuzează multe filme de acest gen, în general filme de familie).
Arthur Christmas (2011)

Personal, anul acesta de Crăciun cred că o să văd numai animații. Sunt pline de învățături și de personaje de Crăciun de care nu poți să te desparți. Așa este și Arthur din desenul animat Arthur Christmas. Te-ai întrebat vreodată cum ar arăta fiul lui Moș Crăciun. Acum o să afli că el este total opus personalității tatălui său. Neatent, dar la fel de iubitor ca Moș Crăciun, Arthur pleacă să livreze un cadou pierdut înainte să fie prea târziu. O poveste al cărui sfârșit îl poți anticipa, desigur. Totuși, în final, Arthur Christmas (2011) rămâne o animație de Crăciun plină de haz și căldură, care este atrăgătoare atât pentru copii, cât și pentru adulți.

Poți vedea Arthur Christmas (2011) pe Netflix .

 

A Christmas Carol (2009)

Dacă tot am vorbit mai sus de poveștile lui Charles Dickens, nu am putut omite această film de Crăciun care mi-a marcat copilăria. De când l-am văzut am jurat că o să fiu o persoană bună ca să evit toată aventura prin care a trecut Scrooge. A Christmas Carol este o animație de Crăciun care spune povestea unui om avar și rău, care întâlnește în ajunul Crăciunului trei spirite. Acestea încearcă cu orice putință să-l facă să realizeze cât de important este să fii o persoană bună. Vor reuși oare să-l convingă la timp?

Cu acesta nu o să ai nevoie de o ciocolată caldă ca să te să-ți încălzești sufletul de Crăciun. O să îndrăgiți această poveste de Crăciun despre o descoperire a magiei și valorii adevărate a acestei sărbători. Poți vedea trailerul filmului „A Christmas Carol” .
The Polar Express (2004)  

Aveți chef de aventură în seara de Crăciun. Urcați-vă alături de băiatul erou, personajul principal al acestei povești. El pleacă într-o aventura nemaivăzută către Polul Nord pentru a-l întâlni pe Moș Crăciun. Ce nu știe el este că va întâlni personaje memorabile care o să-i schimbe viața… Filmul este perfect pentru orice perioadă din an. Ai grijă totuși, s-ar putea să-ți dorești să existe un al doilea Crăciun în mijlocul verii😊. Acest film este cu adevărat magic și este foarte bine animat, având în vedere vremea la care a fost lansat.

  1. Cântecul de la sfârșit este extraordinar de frumos. Dacă vrei să asculți uite aici linkul pentru cântecul Believe de Josh Groban.

Elf (2003)

Elf este un film de Crăciun aproape clasic. Aproape.  Elf este o comedie care o să te facă să râzi și care o să te facă să intri în atmosfera sărbătorilor. Povestea este una unică în lumea filmelor de Crăciun. La prima vede Buddy, personajul principal, pare o persoană normală. Dar, când ești crescut de elfi și ești de 3 ori mai mare ca ei, ce este defapt normal pentru tine? Când el descoperă că nu este un elf, Buddy pleacă la New York pentru a-și căuta adevăratul tată. Actorul Will Ferrrel este cu adevărat hilar în rolul lui Buddy.

Elf este genul de film la care te uiți când parcă nu ai chef de un clasic, dar nici nu vrei ceva foarte nou apărut. Poți vedea trailerul filmului Elf.

 

How the Grinch Stole Christmas (2000)

Un dezgust nemărginit pentru Crăciun. E nevoie să spun mai mult? Am inclus acest clasic pentru că, sincer, m-am regăsit la un moment dat în mulțimea care urăște aceste sărbători de iarnă. Poate că am avut un motiv întemeiat. Am fost bombardată în fiecare an de mesaje de Crăciun fără sentiment și sens. În ultimii ani am descoperit că adevărata valoare a acestor sărbători este să te bucuri de cei dragi și să petreci timp cu ei, chit că asta înseamnă să pui decorațiuni sau să gătești. Dacă încă urăști Crăciunul sau vrei să vezi cum un suflet rece este mișcat de adevărata natură a acestei sărbători, atunci trebuie să vezi acest film de Crăciun. Povestea filmului: Grinch, un personaj neobișnuit, locuiește în singurătate în afara orașului. El urăște oamenii din oraș. Dar, o ură și mai mare poartă pentru Crăciun. Va reuși oare o fetiță inocentă să- schimbe opinia acestui personaj încăpățânat și să-l facă să creadă în spiritul Crăciunului?
 Sperăm că lista vă va fi de folos pe parcursul sărbătorilor actuale și viitoare, în caz că nu aveți timp să vedeți tpate filmele din listă.😊 Nu uitați că de Crăciun nu trebuie să vedeți doar filmele clasice. Aventurați-vă în categoriile voastre de filme preferate care au tematică de Crăciun, fie ele de acțiune, comedie, iubire sau horror.

Vezi și

Idei de cadouri de Craciun inspirate pentru cei dragi, iubit, prietena

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here