Filme 2022 – 10 filme lansate deja pe care să nu le ratezi

0
15508
filme 2022 de vazut

Am ales 10 filme din 2022 pe care ți le recomandăm. Din tot ce am văzut până acum au fost cele mai bune sau cele mai distractive filme lansate în acest an. Sperăm să găsești cât mai multe titluri care să-ți facă cu ochiul 🙂 Pe 5 dintre ele le găsești pe platformele de streaming din România: Netflix, HBO sau Amazon Prime Video.

1. Minamata 

minamata filme 2022Un film care te lasă fără cuvinte. Deși înainte de a-l vedea ne-a căzut privirea pe o frază de avertizare, că e un film nici prea-prea, nici foarte-foarte 🙂 , la final putem să spunem cu toată responsabilitatea că e unul dintre cele mai inspiraționale, profunde și wow filme pe care le-am văzut în 2022. Asta pentru că are trei ingrediente excepționale.

În primul rând Johnny Depp în rolul principal, care ne-a amintit ce actor incredibil este, și care te transportă fără drept de apel în poveste. În al doilea rând, e o poveste cât se poate de reală despre dedicare și integritate cum rar mai vezi în filme. Eugene Smith, un reporter fotograf lipsit de motivație, pleacă în Japonia pentru a documenta poluarea industrială cu mercur a comunităților de coastă. Iar în al treilea rând, deloc de neglijat, Minamata are un ansamblu de actori secundari japonezi și americani care îi țin isonul cu succes lui Johnny Depp. De multe ori în astfel de filme sunt câțiva actori buni, iar ceilalți sunt oarecum de umplutură.

În concluzie totul funcționează extraordinar de bine în Minamata, la final simțind că ai văzut un film intens, care te-a marcat și motivat. Noi îi dăm nota 10 lui Minamata și deschidem cu el lista de filme 2022 de văzut. Minamata a fost lansat în SUA în februarie 2022.

2. The lost city / Orașul pierdut (2022)

the-lost-city filme 2022O combinație de comedie romantică și film de aventură care merge ca uns în primul rând datorită celor doi actori din rolurile principale, Sandra Bullock și Channing Tatum. Să nu uităm și de Brad Pitt într-un rol secundar care e cât pe ce să fure show-ul.

Sandra Bullock, o scriitoare de cărți romantice, ca să nu zicem de-a dreptul erotice, e cam debusolată. Ecranizările cărților ei îl au în rolul de erou pe Alan, adică Channing Tatum, un actor superficial, dar cu sex-appeal cât carul. Lui îi place de ea, ea refuză ideea, dar după ce ajunge în junglă printr-un concurs de împrejurări, Alan pleacă în căutarea ei…

Orașul pierdut e neașteptat de simpatic și haios, de neratat dintre filmele din 2022 de comedie lansate până acum.

3. The Outfit (2022)

the outfit filme 2022De asemenea unul dintre cele mai bune filme din 2022 lansate până acum – apărut în martie 2022 în SUA. Un thriller cu gangsteri neobișnuit prin faptul că totul se joacă destul de static, fără multe împușcături, urmăriri etc. Totul se joacă din scenariu, care este foarte bun prin modul în care leagă ițele poveștii, și din chimia și măiestria actorilor, excepționali toți. Că tot am pomenit de scenariu, este co-scris de Graham Moore, cel responsabil de scenariul The Imitation Game, care a luat de fapt și Oscarul pentru cel mai bun scenariu adaptat. Actorul principal este Mark Rylance, căruia i se alătură Zoey Deutsch, Dylan O’Brien și Johnny Flynn.

Mark Rylance este un croitor în Chicago-ul anilor ’50, a cărui clientelă este alcătuită în special din membrii mafiei irlandeze care controlează cartierul. Dar pacea și liniștea boutique-ului de croitorie stau să facă implozie, atunci când intră pe fir FBI-ul, dar și o bandă rivală. Filmul e destul de stilizat și elegant, cam la fel ca hainele perfect croite ale lui Leonard Burling (Mark Rylance), dar asta nu îl face mai puțin plăcut de urmărit, din contră. Câteodată vrei să admiri o bijuterie și să iei o pauză de la filmele prea realiste, dar și de la realitatea în sine, de multe ori brutală, în ultimul timp în special.

4. The Tender Bar – pe Amazon Prime Video


the tender bar filme biograficeThe Tender Bar e unul din acele filme biografice care sunt o plăcere totală să le vezi. Un film realizat după memoriile lui J.R. Moehringer, Tender Bar spune povestea acestuia despre creșterea în Long Island-ul anilo ’70 și trecerea la viața adultă. Filmul este realizat de nimeni altul decât George Clooney și asta se simte prin toți porii filmului. Are un umor specific și un mod jucăuș de a vedea viața.

Personajul principal e J.R. Moehringer, care visează să devină scriitor, plecat dintr-o familie destrămată fără posibilități financiare.  Celălalt personaj cu aproape la fel de multă greutate în poveste este barul care dă numele filmului, cu bărbații care îl frecventează și Unchiul Charlie – proprietarul barului. Unchiul Charlie (un Ben Affleck de zile mari) și cei care-și fac veacul aici sunt figurile paterne care îl sfătuiesc pe JR despre pașii pe care să-i facă în viață, sunt cei care îl susțin și îl încurajează atunci când are nevoie sau care îl felicită atunci când are o reușită oricât de mică.

The Tender Bar e un film care-ți încălzește inima și te emoționează, un film care te face să zâmbești și să iubești viața, în ciuda a orice. 😀

Disponibil pe Amazon Prime Video.

5. Munich: The Edge of War / Munchenul în fața războiului (2021) – îl găsești pe Netflix

Munich-the-edge-of-war-filme netflix noi

Dacă nu ați văzut-o încă, producția The Edge of War preluată în grila Netflix, merită văzută. Filmul, din păcate, e mai actual ca oricând, după începerea războiului de lângă noi.

Munich: The Edge of War este în primul rând un film despre dilemele morale pe care le-ar naște războiul în fiecare dintre noi. Cum ar fi cel mai bine să facem față acestei traume, cât de departe sau nu putem merge cu compromisurile morale pentru a ne “salva” pielea. E, în același timp, un film despre cum negociezi cu un autocrat adulat de propriul popor. În acest caz e vorba despre Al Doilea Război Mondial și negocierile dintre Hitler și prim-ministrul britanic Neville Chamberlain, interpretat cum altfel decât exemplar de Jeremy Irons.

6. Death on The Nile (2022)


death-on-the-nile-filme 2022Un film polițist, al doilea din seria de ecranizări realizate de Kenneth Branagh după Agatha Christie. Nouă ne-a plăcut mai mult față de prima producție din 2017, Murder on The Orient Express. Kenneth Branagh revine în rolul detectivului Hercule Poirot care investighează crimă după crimă la bordul unui vas de croazieră de pe Nil. În film joacă și Annette Bening, dar și două dintre starurile momentului de la Hollywood, Gal Gadot și Armie Hammer, dar și Emma Mackey pe care o știi din Sex Education, Russell Brand și Rose Leslie din Downton Abbey și Game of Thrones.

Dacă vrei să vezi un film cu patină vintage și aer exotic, cu mister cât cuprinde, atunci Death on The Nile este pentru tine. E unul din filmele din 2022 cele mai distractive de urmărit, un film care te atrage în poveste și te duce departe-departe, în alte timpuri și pe alte meleaguri.

7. Bull

bull filme 2022Un thriller feroce despre răzbunare, care nu e de văzut dacă nu ai starea necesară. E dur și sângeros, la fel de neîndurător ca violența răzbunătoare din filmele lui Tarantino. Bull se întoarce ca prin minune după 10 ani de absență pentru a se răzbuna pe șeful lui din mafie. Norm nu e doar șeful lui, ci și socrul lui, care ia măsuri excepționale pentru a-l separa pe Bull de fiul lui, Aiden. Acum Bull se întoarce pentru a-i plăti polițele lui Norm, dar și tuturor celor care l-au ajutat în a-și pune în aplicare planul.

8. Deep water (2022) – pe Amazon Prime Video


deep-water-filme noi 2022Un thriller psihologico-erotic din 2022 cu Ana de Armas (ai văzut-o ultima dată în James Bond) și Ben Affleck în rolurile principale. Ea, o tipă liberă, mai tânără decât el, care vrea să-și trăiască viața și pasiunile, inclusiv când vine vorba despre alți bărbați. El, un tip retras, introvert, îl amenință pe noul prieten al nevestei… O să tot auzim de Ana de Armas, acum filmează o producție despre Marilyn Monroe în care o interpretează chiar pe Monroe. Are sex-appeal cât cuprinde, dar și inteligență și naturalețe în modul în care-și joacă rolurile. De urmărit 🙂

Îl găsești pe Amazon Prime Videos, și în România.

9. All the old knives (2022) – Amazon Prime Video

All-the-Old-Knives-filme de spionajAll The Old Knives este un thriller de spionaj. Doi foști iubiți spioni CIA se revăd cu ocazia unei anchete despre un eșec din activitatea lor. Chris Pine este Henry, încă activ în CIA. Iar Thandiwe Newton, pe care o știi probabil din serialul Westworld, este Celia Harrison.

Henry și Celia au lucrat împreună ca spioni în Austria, unde au făcut parte din echipa care a gestionat cazul unui avion deturnat de teroriști. Henry este trimis în California pentru a o interoga pe Celia, suspectată că a divulgat secretele operațiunii către grupările teroriste active în Viena la acel moment.

All the old knives combină destul de bine cele două genuri, de dragoste și spionaj, rezultând un film introvertit, mai mult despre ce se întâmplă sub epidermă și despre loialitate și mai puțin despre împușcături, urmăriri, intrigi de stat.

Aici poți urmări trailerul All The Old Knives. Îl poți vedea începând cu 8 aprilie 2022 pe Amazon Prime Video.


10. Kimi (2022) – HBO Max

kimi filme noi 2022Un thriller psihologic lansat în 2022, cu Zoe Kravitz în rolul principal – fiica lui Lenny Kravitz, care și-a făcut deja un nume în actorie independent de eticheta “fiica lu’ tata”.  Post-pandemie, Angela, o agorafobică din Seattle, încearcă să găsească puterea de a face câțiva pași în afara apartamentului. Independent de această intrigă, își dă seama că a descoperit ceva grav la serviciu. De notat că filmul are printre puținele personaje și un român descurcăreț 🙂 Dacă îți place clasicul thriller psihologic al lui Hitchcock Rear Window, Kimi este cu atât mai mult pentru tine.

E regizat de Steven Soderbergh (seria Ocean’s, Magic Mike, No Suddden Move). Îl găsești pe HBO Max.

Acestea sunt 10 filme din 2022 pe care ți le recomandăm. Nu sunt neapărat filme care vor intra în istoria artei, dar cele mai bune sunt filme de entertainment de nota 10. Voi ce filme 2022 ați văzut și v-au plăcut?

Filme 2022 – Mențiune specială

The 355 (2022) – îl găsești pe Netflix

the 355 filme de actiuneDupă o primă scenă slăbuță de început, 355 își revine spectaculos după ce intră în scenă distribuția feminină a filmului de la Jessica Chastain și Diane Kruger la Penelope Cruz și Lupita Nyong’o. Un thriller și film de actiune cu spioni care se vrea în stilul Misiune: Imposibilă sau James Bond, adică mai puține subtilități și mai multe scene de acțiune. Actrițele joacă convingător scenele de urmărire și luptă în rolurile unor spioni internaționali care trebuie să recupereze o armă top secretă. În concluzie, dacă vrei să te relaxezi urmărind un film cu femei în rolurile principale, The 355 este o alegere bună.

Disponibil pe Netflix.

Vezi și

10 Filme noi Netflix pe care merită să le vezi

10 filme de dragoste noi pe care să le vezi

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here