TOP 50 filme din 2019 și unde poți să le vezi

0
12492
top filme 2019

Top filme 2019, pentru că în fiecare an apar sute de filme și devine dificil să le alegem pe cele pe care merită să le vedem. Așa că iată lista noastră de recomandări cu filme din 2019 pe care să nu le ratezi, multe dintre ele disponibile pe Netflix sau HBO.

  1. Top thrillere 2019
  2. Top comedii 2019
  3. Top comedii romantice 2019
  4. Top drame 2019
  5. Top filme de dragoste 2019
  6. Top filme de groaza 2019
  7. Top filme de acțiune 2019

  Top thrillere 2019

  1. Seberg – de curând inclus în grila Netflix

  Seberg filme noi netflixO producție din 2019 care ne scăpase, dar care a fost inclusă de câteva săptămâni în grila Netflix. Unul dintre cele mai bune filme 2019 psihologice care are în centru o femeie, iubirile și căutările ei, într-o lume a bărbaților. Într-o lume structurată după chipul și asemănarea lor, în care nu prea e loc pentru sensibilitățile ei tipic feminine. În care e judecată la fiecare pas pentru alegerile pe care le face.

  Seberg e un thriller despre excentrica actriță americană Jean Seberg, care a trăit mare parte din viață în Franța și cunoscută mai ales pentru rolul din filmul cult Breathless / A bout de souffle/ Cu sufletul la gură.

  Filmul funcționează mai ales datorită interpretării excelente a lui Kristen Stewart, care reușește să redea complexitatea personajului, atât forța și curajul, cât și finețea și delicatețea lui Jean Seberg.

  Apropo de ideea de thriller, Seberg are într-adevăr o componentă de suspans binevenită. Actrița americană pleacă în Statele Unite, unde ajunge să se implice în lupta pentru drepturile negrilor, prin participarea la activitățile Black Panther Party. Dar se “implică” și altfel, prin relația amoroasă cu membrul Black Panther, Hakim Jamal. FBI intră pe filieră și ajunge să o urmărească și șicaneze pentru afilierea ei cu mișcarea pentru drepturilor negrilor. De unde se dezvoltă tensiunea filmului.

  2. În umbra lunii / In Shadow of The Moon (2019) – Netflix

  In-the-Shadow-of-the-Moon-filme politiste netflixUn thriller polițist SF din 2019 pe care-l găsești pe Netflix, cu un început excelent care te prinde foarte repede. Povestea se desfășoară pe parcursul mai multor zeci de ani, într-un puzzle interesant. Un polițist aflat la începutul carierei încearcă să dezlege moartea subită și sângeroasă a mai multor locuitori ai Philadelphiei. După încă 9 ani, povestea se repetă. Există tot felul de coincidențe și ucigașul pare că îl cunoaște îndeaproape… Pentru modul original în care e structurată povestea și nu numai, În umbra lunii e un thriller care merită văzut.

  3. Dark Waters (2019)

 1. dark waters filme 2019

 2. Vrei să vezi o poveste inspirațională despre ce poate face chiar și un singur om atunci când este de partea binelui, în lupta cu o corporație gigantică? O poveste despre rezistență și loialitate? Dar și una în care vei afla multe despre substanțe chimice cu care luăm contact în fiecare zi și nu știm cât sunt de periculoase.Dark Waters e un thriller juridic produs de actorul Mark Ruffalo, care joacă și rolul principal. Filmul spune povestea reală a avocatului Robert Bilott, care aproape singur a dus o luptă juridică de proporții impresionante, de tipul David și Goliath. Robert s-a luptat și încă o face de zeci de ani cu mamutul DuPont pentru a-l trage la răspundere pentru deversarea de substanțe chimice periculoase într-un orășel din Virginia.Mark Ruffalo face un rol de zile mari. Rolul parcă e făcut pentru el, tipul cu inimă de aur din orice film în care-l vei vedea. 🙂 Alți actori care joacă în Dark Waters sunt Anne Hathaway, Tim Robbins și Bill Pullman. Îl găsești online.

  4. Uncut Gems / Diamante neșlefuite – Netflix

  uncut-gems adam sandler


  E unul din acele filme 2019 de neratat, pe care-l găsești la un click distanță pe Netflix – unul din cele mai bune thrillere ale acelui an. Adam Sandler face probabil rolul carierei lui în Diamante neșlefuite.

  Un evreu implicat în comerțul cu diamante din New York, Howard este dependent de jocuri de noroc. Așa că își asumă niște riscuri imposibile pentru mulți dintre noi. Dar anxietatea riscului de a pierde totul nu îl paralizează, ci îl catalizează într-o cursă contra cronometru. În fiecare zi plusează mai mult și mai mult. Prin acest joc de asumare a unor riscuri uriașe și a eforturilor de a face ca pariurile să i se îndeplinească, filmul dă la rândul lui dependență. Și nu poți să pleci de lângă ecran până la final. Producția a fost primită foare bine și de critici, fiind lăudate în mod special regia, scenariul și jocul actoricesc al lui Adam Sandler.

   

  Top comedii 2019

  2019 a fost un an bun pentru comedii, mai ales pentru comedii romantice. Dar filmul nostru favorit la acest capitol rămâne fără drept de apel Booksmart. Ați văzut această comedie?

  5. Late Night (2019) – Netflix

  late-night-comedii 2019Vrei să vezi o dramă-comedie deșteaptă cu minunata Emma Thompson în rol principal? Emma e șefa dură, directă, care vrea ca totul să fie perfect. Doar că totul se va schimba atunci când job-ul îi este pus sub semnul întrebării. Ea e gazda unuia dintre cele mai cunoscute talk-show-uri de comedie americane. Însă în ultimii 10 ani audiența a scăzut dramatic, glumele nu mai sunt relevante și postul de televiziune se pregătește să o înlocuiască… Îl găsești pe Netflix.

  6. 4L (2019) – road movie-ul anului 2019

  4L-cele mai bune filme netflixE unul din acele filme 2019 excelente pe care nu am fi ajuns să îl vedem dacă nu era preluat de Netflix în grila sa. Asta pentru că nu a avut parte de prea mare promovare. Cum să nu merite să vezi un film cu Jean Reno în rolul principal traversând într-o mașină de raliuri împreună cu prieteni vechi o parte din Africa? Producția spaniolă este un road movie în toată regula, despre patru prieteni și fiica unuia dintre ei, care merg până în Timbuktu cu o mașină din 1975 din raliul Paris – Dakar. Vei avea parte de nenumărate aventuri, râsete, mult deșert și vei fi emoționat de acest film despre prietenie și prieteni vechi. Cu siguranță un must see dintre filmele 2019 disponibile pe Netflix.

  7. Mă încred în familie (2019) – Netflix


  in family i trust comedii romanticeO comedie romantică spaniolă pe care o găsești pe Netflix și care te va încânta, dacă nu ai văzut-o până acum! O arhitectă se întoarce în orașul natal după ce logodnicul o înșeală. Se întoarce pentru a se regăsi în sânul familiei sale cam sărită de pe fix :). Dar va avea parte de mai mult de atât. E un film la care râzi și te distrezi, dar care are și o anumită profunzime, ca mai toate filmele europene.

  8. Booksmart – comedia anului 2019

  Booksmart-filme 2019 onlineNu e dramă-comedie, nu e comedie cu accente de dramă. E o comedie pur sânge, care inspiră și expiră umor de la un capăt la altul. În listele de specialitate apare ca unul dintre cele mai reușite filme din 2019. (Wikipedia a numărat chiar 68 de liste de top 10 filme 2019 în care a fost inclus această producție). Cu siguranță, nu am regratat nicio secundă că i-am dat o șansă. Și am râs cu poftă la multe scene și replici.

  E o comedie deșteaptă de trecere de la adolescență la vârsta adultă, care are în centru două tocilare. 🙂 Tot liceul au fost ocupate cu învățatul, ca să-și asigure un loc într-o facultate de prestigiu. Dar află că toți colegii care păreau cam idioți și puși doar pe distracții adolescentine au intrat la super universități. Așa că se hotărăsc să recupereze timpul petrecut pe învățat mergând la petrecerea petrecerilor. Ce urmează este o comedie despre care Wall Street Journal spune că e cea mai haioasă, deșteaptă, dinamică de pe marile ecrane de mult timp încoace. Și suntem total de acord cu această caracterizare.

  Așa că recomandarea noastră e s-o căutați online și să îi dați play. 🙂

  9. Knives Out / La cuțite (2019) – îl găsești pe Netflix

  knives out_
  Vrei un film polițist cu aer englezesc, la care să te și distrezi? Knives Out e o comedie detectivistică cu o distribuție impresionantă. De la Daniel Craig și Chris Evans până la Don Johnson, Toni Collette și Christopher Plummer. Și mulți alții. A fost lansat în State cu mare succes la public, dar și la critica de film, plus o nominalizare la Premiile Oscar pentru cel mai bun scenariu de film. Filmul e american, dar cu o distribuție foarte britanică și cu stil detectivistic a la Agatha Christie de whodunit (găsește criminalul), încât se simte foarte englezesc. Așadar, te prinzi cine e criminalul? 🙂 Poți să-l găsești pe Netflix, care a comandat o continuare pentru acest film din 2019, pe care e posibil să o vedem în acest an.

  10. Murder Mystery / Vacanță criminală (2019) – Netflix

  Murder_Mystery comedii 2019E o comedie ușoară, dar foarte simpatică cu Jennifer Aniston și Adam Sandler. Cele mai multe glume sunt pe seama celor doi și a relației lor de lungă durată. Audrey și Nick sunt doi americani obișnuiți care pleacă în luna de miere după 15 ani de căsătorie 🙂 Doar că vacanța se transformă dintr-un tur cu autobuzul într-una de vis pe un iaht al unor bogătași. Însă totul vine cu un preț, corect? Așa că ajung să pice ca musca în lapte într-un conflict de familie în care capul familiei e ucis. Urmează o cursă contracronometru și super haioasă pentru a identifica ucigașul. Poți vedea Vacanță criminală pe Netflix.

  11. The Hustle / Ticăloasele (2019)

  the hustle comedii 2019O comedie destul de simpatică despre două escroace. Una foarte sexy, elegantă și foarte încrezută (jucată de Anne Hathaway), cealaltă arată ca un butoi și e cam grosolană (Rebel Wilson), dar datorită ei cuplul escroacelor prinde viață și dinamism. Cele două sunt rivale și încearcă prin toate mijloacele să-și dovedească superioritatea față de cealaltă. Așa că fac un pariu: care dintre ele va reuși să îl păcălească pe un tânăr bogat pentru a-l escroca de jumătate de milion de dolari. Pe lângă glumele din The Hustle, merită să vezi comedia și datorită locurilor cool de pe Riviera Franceză unde se petrece acțiunea. Poți vedea comedia The Hustle pe Netflix.

  12. Marea spălare de bani / Laundromat (2019) – Netflix


  The-Laundromat-Netflix-filme 2019E un film cu pretenții care nu se ridică neapărat la înălțimea propriilor așteptări. Dar totuși în marea de filme 2019 de pe Netflix, Marea spălare de bani e un film de văzut.

  Ellen (Meryl Streep) își pierde soțul într-un accident. Încercând să obțină banii care i se cuveneau din asigurare, nu reușește, pentru că firma de asigurări ascundea o escrocherie. Din aproape în aproape Meryl Streep demască o întreagă schemă de firme create în paradisuri fiscale și care de fapt spală banii clienților. Cele două personaje din spatele firmei sunt jucați super haios de Antonio Banderas și Gary Oldman.

  Top comedii romantice 2019

  Am ales câteva comedii romantice bune din 2019 care nu se iau prea tare în serios. Toate oferă distracție de calitate, dar dacă ar fi să alegem una singură, atunci am alege Long Shot, cu Charlize Theron.

  13. Long shot (2019) – o comedie romantică cu Charlize Theron

  long shot filme romantice 2019
  Ce zici de o comedie în care scânteile romantice sar între Charlize Theron – superbă, înaltă, sexy, elegantă, influentă – și Fred (Seth Rogen) – grăsuț, neinteresant, neîngrijit? 🙂 Da, comedia asta s-a făcut deja și e foarte simpatică. Ea e una dintre cele mai puternice femei din lume, el e un jurnalist oarecare, pe care îl știe încă din copilărie. Se înțeleg din priviri, se cunosc perfect și uite că dragostea se înfiripă prin gesturi de multe ori ascunse. E o comedie romantică pe care o poți urmări și cu prietenul, o să-i placă :D.

  14. Plus one (2019)

  plus_one_comedii romanticeÎn Plus one e vorba despre relațiile de dragoste care apar datorită nunților frecventate 🙂 . Cei doi sunt prieteni de mult timp și hotărăsc să se ajute reciproc, fiind partener unul celuilalt în sezonul nunților. 🙂 Rotten Tomatoes îi dă o notă mare, pentru că, într-adevăr, nu cade în clișeele cu care ne-am obișnuit atunci când vine vorba despre comedii romantice.

  15. Isn’t it romantic / Cât romantism!  (2019) – Netflix

  isnt it romantic comedii romantice netflixE ceea ce Netflix numește “un Netflix original”. O comedie romantică din 2019 ce satirizează comediile romantice 🙂 Deși sceptică la început, trebuie să recunosc că distribuția foarte bine aleasă (Rebel Wilson, Liam Hemsworth, Priyanka Chopra), dar și scenariul plin de umor de situație se întâlnesc fericit în această comedie. Ea e o tipă foarte grăsuță și neîncrezătoare în ea, de asta nici nu iubește comediile de dragoste. Doar că într-o zi se trezește într-o lume perfectă, în care toate clișeele romantice se împlinesc unul după altul: cine romantice cu lumânări, buchete mari de flori, un bărbat super sexy înnebunit după ea etc.

  Total neîncrezătoare în realitatea a ceea ce se întâmplă în jurul ei, Natalie încearcă să se trezească din acest vis. Visul include și o relație de dragoste cu personajul lui Liam Hemsworth 🙂, clientul firmei la care lucrează Natalie. E o comedie bine scrisă, cu glume dintr-o bucată, așa că sunt șanse mari să placă și bărbaților.

  16. Poate pentru totdeauna (2019) – dragoste fără vrăjeală 🙂 – Netflix

  always-be-my-maybeIată încă o comedie produsă de Netflix. Filmul Poate pentru totdeauna/Always be my maybe, lansat în 2019, a fost creat de doi comici de tip stand-up din Statele Unite. Cele două personaje au fost prieteni foarte apropiați în copilărie și adolescență, dar relațiile dintre ei s-au răcit. La revenirea după mulți ani în San Francisco a Sashei (interpretată de Ali Wong), cei doi se reconectează.

  E un film cu glume foarte dintr-o bucată și directe, așa cum se pricep atât de bine stand-up comediants să născocească. Așa că puteți să-l vedeți liniștiți în cuplu, sunt șanse foarte mari să placă și iubiților/prietenilor/soților voștri. 🙂


  17. A rainy day in New York (2019) – comedie romantică marca Woody Allen

  a rainy day in new york filme de dragoste 2019Regizorul Woody Allen e creatorul unora dintre cele mai frumoase și poetice filme de dragoste realizate vreodată. Să ne gândim numai la Annie, Manhattan, Vicky, Cristina, Barcelona sau Midnight in Paris. Comedia lui romantică din 2019 nu e cea mai bună creație a sa, dar tot e plăcut să urmărești o comedie marca Woody Allen. O poveste simpatică, dialoguri bune, actori minunați, un oraș ca niciun altul, New Yorkul, sunt ingredientele din A rainy day in New York.

  Personajele principale sunt interpretate de noul star sexy de la Hollywood, Timothée Chalamet, și de Elle Fanning. Lista de super actori din distribuție este completată de Jude Law și Liev Schreiber, amândoi interesați de tânăra, naiva și atrăgătoarea Ashleigh (Elle Fanning). Ashleigh a venit la New York pentru un interviu pentru revista școlii, cu regizorul de film interpretat de Liev Schreiber. Doar că lucrurile se complică, interesele amoroase se schimbă și iubitul ei, Timothee Chalamet, descoperă că nu poate trăi fără frumusețea aparte a New Yorkului.

  18. Perfect Date (2019) – Netflix

  theperfectdate-filme 2019 netflixE o comedie romantică pentru adolescenți, dar poți să-l vezi și dacă ai trecut de 20 de ani. 🙂 Noi am trecut bine de vârsta asta și ne-a plăcut. Are glume bune și sare bine de superficialitatea pe care o găsești în unele filme pentru copii de 16 ani. În plus, actorii joacă bine. Așa că e un film din 2019 potrivit pentru o seară relaxată, pe care să-l vezi pe Netflix.

  Brooks e un adolescent care vrea neapărat să intre la Universitatea Yale. În ciuda notelor super bune care îi va asigura o oarecare bursă dacă va intra, va avea nevoie și de o finanțare substanțială ca să poată face față cheltuielilor. Așa că împreună cu un prieten lansează o aplicație de întâlniri amoroase.

  E un fel fel de gigolo, dar cât se poate de platonic. Se întâlnește cu diverse fete care au nevoie de o escortă pentru a face față unui bal, unei întâlniri cu părinții, pentru a face o figură frumoasă în fața prietenilor etc. Doar că își găsește nașul în una dintre cele mai cinice și smart tipe cu care își dă întâlnire.

  Filme 2019 – cele mai bune drame, cel mai bun SF, cea mai bună producție biografică:

  Top drame 2019

  Anul 2019 a fost unul excelent la capitolul drame. Am adunat foarte multe filme bune din 2019 de tip dramă care merită văzute. Și am inclus aici filmele care nu poate fi incluse în categorii de genul thriller, film de dragoste, film de acțiune etc.

  19. Midway (2019) – disponibil pe Netflix

  Midway filme istoriceMidway e unul din acele filme istorice care se încadrează în sub-genul filme de război epice. Ce înseamnă asta? Înseamnă desfășurări de forțe impresionante, iar în mod special pentru Midway, sute de soldați, zeci de avioane, crucișătoare, submarine, portavioane și multe-multe bombe și gloanțe trase. În ciuda desfășurărilor de forțe implicate, deci a bugetului foarte mare (100 milioane USD), Midway e un film independent, unul dintre cele mai scumpe filme independente făcute vreodată. Poate tocmai de asta s-ar putea să nu fi aflat de el.

  Dacă cumva ți-a scăpat, îți spunem că merită văzut pentru prezentarea unei secvențe din Al Doilea Război Mondial poate mai puțin cunoscută de noi, pentru că a avut mai puține implicații în zona noastră geografică. E vorba despre luptele din Oceanul Pacific dintre americani și japonezi. Povestea începe cu atacul de la Pearl Harbor, dar acesta e doar începutul. Pentru că filmul urmărește pe parcursul mai multor ani personaje și evenimente centrale din teatrul de operațiuni din Pacific.


  Midway nu e o capodoperă cinematografică, concentrându-se parcă mai mult pe corectitudinea evenimentelor prezentate, decât pe dramatizarea lor, dar e un film bun de pe Netflix care merită văzut. Cu siguranță vei urmări cu sufletul la gură plonjeurile avioanelor americane în plin atac al portavioanelor japoneze, urmăririle în aer, rafalele de mitraliere și loviturile artileriei anti-aeriane.

  Și Midway e unul din acele filme fără succes extraordinar la box-office, de aceea e bine că există Netflix, ca să ni-l aducă în prim plan.

  20. Georgetown (2019) – îl găsești pe Netflix

  georgetown filme bune pe netflixGeorgetown merită văzut pentru spectacolul actoricesc pe care doi mari actori ni-l oferă: Christoph Waltz și Vanessa Redgrave. Când Hollywood-ul ajunge să facă numai superproducții de zeci și sute de milioane de dolari, ajungem să vedem mici bijuterii de film în genul Georgetown pe Netflix.

  Georgetown, un cartier select al Washington-ului, dă numele acestui film, despre parvenire socială și escrocherie. Christoph Waltz, aflat în acest film în rolul principal, dar și pentru prima dată în postura de regizor, joacă rolul unui intern trecut de prima tinerețe ajuns în lumea politică a Washington-ului. Fără să aibă prea mare succes, în ciuda pasiunii și energiei de care dă dovadă, Ulrich ajunge să parvină prin soția lui.

  Elsa (Vanessa Redgrave) are foarte multe conexiuni în lumea politică și reușește să îl lanseze pe Ulrich într-o încrengătură în care nu mai știi dacă el chiar are o contribuție efectivă sau e un mare escroc. Dacă-ți plac poveștile de genul Talentatul Domn Ripley, dar mai la senectute :D, încearcă Georgetown, e un film pe care-l găsești pe Netflix (nu știm pentru cât timp, dar deocamdată e în grila lor).

  21. O fată ușoară / Une fille facile (2019) – Netflix

  une fille facile filme de dragoste noiVei sorbi pe nerăsuflate acest cocktail exploziv de frumusețe pură, senzualitate, tinerețe și vară din Une fille facile. Corpurile încălzite de soare, Riviera Franceză mereu însorită, plajele, apa azurie, mesele pe terasă lângă mare o să-ți ofere o doză de frumusețe și hedonism de care avem cu toții nevoie din când în când.

  Dar filmul nu e superficial, nu e doar o poveste de vară. Naima e o adolescentă care locuiește la Cannes, făcând parte dintr-o familie foarte modestă. Peste noapte se trezește atrasă în lumea senzuală, dar foarte materialistă a verișoarei ei Sofia, care sosește de la Paris. Cele două încep să petreacă din ce în ce mai mult timp împreună, pe iahturi, în restaurante luxoase, în compania unor bărbați atrăgători atrași de nurii tinereții.

  Une fille facile e un film despre auto-descoperire și maturizare, dar senzualitatea joacă un rol aproape palpabil în film, așa că îl face să se apropie de un film despre atracții și legături amoroase de vară. Une fille facile îți amintește în același timp de filmele lui Brigitte Bardot și de senzualitatea ei debordantă, dar și de filmele lui Rohmer, în care dialogul joacă un rol central. În care discuțiile conceptuale și filosofice despre viață și sensul ei fac deliciul minutelor petrecute în fața televizorului. Disponibil pe Netflix.

  22.  1917: Speranță și moarte (2019) – filmul de război al anului 2019 – Netflix

  1917-speranta-si-moarte-filme de razboi

  Considerat unul dintre cele mai bune filme ale anului 2019, drama de război 1917: Speranță și moarte a primit nu mai puțin de 10 nominalizări la premiile Oscar. Doi soldați britanici trebuie să transmită în timp record și traversând liniile inamice un ordin de anulare a unui atac sortit eșecului, în care ar fi murit 1600 de soldați. Îl găsești pe Netflix.

  23. Ford vs. Ferrari – drama sportivă a anului 2019

  ford v ferrariO dramă care urmărește o poveste reală din lumea sportului: este vorba despre echipa de mașini de curse Ford care încearcă să o învingă pe etern câștigătoarea echipă Ferrari. Nu sunt fan curse, nu sunt nici măcar fan mașini 🙂 dar filmul mi-a plăcut. Are o poveste bine spusă, cu personaje cu conflicte reale și actori buni. O să te țină conectat cu siguranță și o să-i vezi în două roluri bune pe Christian Bale și Matt Damon.

  Ford v. Ferrari a fost nominalizat la Oscaruri 2019 pentru cel mai bun film.

  24. Little Women / Fiicele doctorului March (2019) – intrat de curând în grila Netflix

  little women film de epoca de dragoste 2019E unul din acele drame de dragoste pozitive, așa cum nu a mai produs Hollywoodul de mult timp. Dacă în ultimii ani suflul filmelor drama a fost din ce în ce mai grav, iată că regizoarea și actrița Greta Gerwig ne scoate din această stare cu Little Women.

  E ecranizarea unui roman clasic american, despre maturizarea a patru surori, surorile March. Little Women adună laolaltă o distribuție incredibilă: de la Meryl Streep, Emma Watson, Saoirse Ronan, Laura Dern, până la unii dintre cei mai interesanți și sexy actori din ultimii ani: Timothée Chalamet și francezul Louis Garrel. Îl găsești pe Netflix.


  25. The two popes / Cei doi papi – cel mai bun film biografic din 2019 – Netflix

  The-Two-Popes - filme 2019 onlineAmbii giganți TV HBO și Netflix au produs seriale și filme bune care au în centru Vaticanul. Dacă HBO a ales o abordare mai neobișnuită și poetică, cu The Young Pope și The New Pope, Netflix a ales o cale mai clasică. Dar rezultatul nu e mai puțin demn de a fi urmărit. E un film despre doi bătrânei 🙂 Papa Benedict și Papa Francisc. Fiecare are idei foarte diferite despre ce înseamnă o viață merituoasă, trăită conform virtuților creștine. Benedict e foarte conservator, Francisc e foarte uman și săritor. În ciuda diferențelor de viziune cei doi ajung să fie prieteni.

  E o dramă biografică, dar care te va prinde chiar și dacă nu ești interesat de catolicism. Pentru că dincolo de cele două figuri, filmul vorbește despre alegerile pe care le face fiecare dintre noi în viață și încărcătura morală pe care o are fiecare opțiune. O să-ți placă pentru că e un film umanist și pe alocuri super haios. În plus, jocul celor doi actori în rolurile principale este excepțional. Anthony Hopkins face unul dintre cele mai bune roluri ale lui din ultimii 20 de ani. Bineînțeles, îl poți vedea oricând pe Netflix.

  26. Marriage Story / Poveste despre căsnicie (2019) – Netflix

  marriage story cele mai bune filme netflixNetflix investește sume foarte mari și adună talente din industria cinematografică pentru a produce filme de Oscar. Nu îi iese de fiecare dată, dar pariul pe Marriage Story a fost unul câștigător. Este unul dintre cele mai apreciate filme produse vreodată de Netflix. Și va intra probabil în istoria filmului, lângă un alt film pe aceeași temă: Kramer vs Kramer. Tema: ce drame declanșează un divorț, mai ales atunci când la mijloc există un copil.

  Ea, jucată de Scarlett Johansson, este o actriță de teatru din New York. El, jucat de Adam Driver, este soțul regizorul de teatru. Deși își propun să ajungă la o despărțire amiabilă, inevitabil apar certuri, neînțelegeri, vorbe dureroase aruncate de o parte și de cealaltă. E un film pe alocuri simpatic, pe alocuri trist, jucat foarte bine de întreaga distribuție, cu dialoguri și situații credibile. Ce se va întâmpla cu toată tandrețea pe care o au unul pentru celălalt personajele, cu dragostea trăită între cei doi, cu copilul lor? Veți afla urmărind filmul pe Netflix, bineînțeles. 🙂 Îl găsești aici.

  27. Joker (2019) – HBO

  joker filme tv ianuarie 2021_V1_

  Probabil cel mai discutat și cunoscut film al anului 2019, thrillerul Joker poate fi văzut pe HBO și HBO Max, dacă aveți dispoziție pentru o astfel experiență cinematografică deloc comodă. Joker e un thriller psihologic despre un fost clovn și standup comedian care alunecă încet-încet în nebunie și nihilism.

  28. Radioactive (2019) – îl găsești pe Netflix

  radioactive marie curie filme biograficeMarie Curie a fost prima femeie care a câștigat premiul Nobel (în ciuda unei nominalizări care inițial îl numea doar pe soțul ei, Pierre Curie) și singura femeie care l-a câștigat de două ori. Expunerea prelungită la radiații pe parcursul carierei i-a adus în cele din urmă moartea din cauza anemiei aplastice, o boală care se manifestă ca o producție insuficientă de celule sanguine de către organism.

  Acest film biografic e doar un instantaneu al numeroaselor obstacole științifice sau care țineau de societate, cu care s-a confruntat Marie Curie. I-a fost refuzată recunoașterea contribuțiilor sale la cercetarea științifică și nu i s-a făcut loc în spațiul profesional în care, ca femeie, Curie nici măcar nu și-a putut prezenta propria lucrare.


  Și pe plan personal a avut parte de tragedii. Soțul ei, Pierre a murit în 1906, după ce craniul său a fost zdrobit sub o căruță trasă de cai, iar Marie a rămas văduvă cu două fiice. Atitudinea predominantă față de Curie în rândul francezilor era și ea una nefavorabilă: născută la Varșovia, o suspectau a fi evreică și astfel își justificau atitudinea discriminatorie. 

  Regizoarea (și a Persepolis din 2007) spunea despre acest film biografic că  „vrem să dăm sens acestei femei geniale care a refuzat să trăiască în umbra unui bărbat – știa că este mai inteligentă decât soțul ei și a spus-o. Vrem să aflăm mai multe despre această femeie care oscilează între excentricitate arogantă și depresie completă, care refuză să fie redusă la maternitate, având în același timp mare grijă de propriile fiice, până la urmă dorindu-și a-și folosi mereu mintea”. Disponibil pe Netflix.

  29. Once upon a time in … Hollywood (2019)

  once upon a time in hollywood filme 2019 onlineE ultima producție a regizorului Quentin Tarantino (Pulp Fiction, Django Unchained, Kill Bill). Am avut de așteptat patru ani pentru un nou film semnat de el, după The Hateful Eight, din 2015. Și are în pregătire acum Kill Bill 3.

  În ultimii ani ne-a obișnuit cu abordarea unui subiect foarte serios, ca de exemplu exterminarea evreilor de naziști sau sclavia din SUA, dar tratat cinematografic ca un fel de răzbunare împotriva vinovaților. Once upon a time in Hollywood nu face excepție, deși subiectul din viața reală nu e la fel de evident. E vorba despre cultele din State care au condus la sinucideri și omoruri în numele credinței. Așa cum îi spune și numele, Once upon a time in Hollywood e o mare reverență adusă Hollywoodului, dar spune în paralel povestea cultului Familiei Manson. Actul de violență cel mai cunoscut al acestuia este uciderea actriței Sharon Tate, soția regizorului Roman Polanski.

  Ca și celelalte filme bune ale lui Tarantino, și acesta e foarte distractiv și folosește violența ca un gest de “fun”. Violența din filmele lui nu are nimic real, e stilizată și exagerată fiind strict folosită pentru a distra audiența. Și, cu siguranță, modul în care personajele livrează răzbunarea asupra ucigașilor din cultul Manson este foarte satisfăcător și distractiv pentru noi, privitorii.

  Filmul a primit 10 nominalizări la Oscaruri, iar Brad Pitt, cel care joacă unul dintre cele mai importante roluri, alături de Leonardo DiCaprio, a câștigat Oscarul pentru rol secundar.

  30. Ad Astra – SF-ul anului 2019 – disponibil pe Netflix

  Ad-Astra-filme 2019 onlineTot Brad Pitt joacă și în Ad Astra. Dacă ți-au plăcut Interstellar, Solaris sau 2001: A Space Odyssey, sunt mari șanse să apreciezi și Ad Astra. E o aventură în spațiul intergalactic care de fapt analizează subtilitățile relației copil-părinte. Brad Pitt este astronautul aflat pe urmele tatălui său, care amenință Sistemul Solar prin experimentul științific pe care îl dezvoltă. Dacă mai ai nevoie de un argument în plus, vă spunem că producția Ad Astra este și foarte frumoasă vizual. Îl găsești pe Netflix.

  31. Downton Abbey (2019)

  downton abbey film de epoca 2019E un film drama de epocă realizat ca și continuare după serialul britanic cu același nume. Așa cum Sex and The City a avut filmul lui, de ce nu l-ar avea și serialul despre aristocrația britanică? Începe cu multe conversații, fiind gândit în special pentru cei care deja au văzut serialul. Dar, stați fără grijă, o să vă intre repede pe sub piele chiar dacă nu sunteți familiarizați cu acesta. Este povestea familiei aristocratice Crawley și a servitorilor familiei, la începutul secolului al XX-lea, în era post-edwardiană.

  Serialul de epocă Downton Abbey a fost unul dintre cele mai premiate seriale britanice din ultimii 10 ani. La fel ca și serialul, filmul vă va transporta într-o lume luxoasă și elegantă, dar nu lipsită de intrigi și dileme de viață.

  32. Bad Education 

  bad education filme noi onlineTrecem la două filme bune din 2019 inspirate din povești reale. Practic sunt mici bucățele din istoria recentă americană. Un scandal monstruos din State, de data asta din educație, își are ițele desfăcute în Bad Education. Cu Hugh Jackman în rolul principal. Este povestea delapidării de fonduri din sistemul public de educație, printr-o schemă pusă la punct de un inspector școlar foarte atent cu nevoile elevilor și părinților, dar mai mult cu ale lui… Filmul e o dramă-comedie bună, dar n-o să-ți dea universul peste cap. 🙂 Merită urmărit mai ales pentru rolul lui Hugh Jackman.


  33. Bombshell / Bombshell: Scandalul – disponibil pe Netflix

  bombshell

  Bombshell e povestea magnatului de presă Roger Ailes, cel care a creat Fox News. El e acuzat de jurnaliste și prezentatoare de la Fox News de agresiuni sexuale greu de cuprins cu mintea în secolul nostru. Filmul e interesant și bine jucat, dar cam haotic. Trei super actrițe interpretează rolurile principale. Margot Robbie, Nicole Kidman și Charlize Theron – ultima aproape de nerecunoscut prin transformarea facială, astfel încât să semene cu news anchor-ul Megyn Kelly. Îl poți vedea pe Netflix.

  Top filme de dragoste 2019

  Hmm, deși ne-am distrat la câteva comedii romantice în 2019, nu putem spune că în 2019 am văzut filme de dragoste excelente, în afară de cele trei de mai jos.

  34. Portrait of a Lady on Fire

  Acest film premiat la Cannes în 2019 este un răsfăţ vizual. Scenele de interior și peisajele marine te invită să-ţi imaginezi atmosfera din secolul al XVIII-lea. Acţiunea se petrece în anii ce anunţau Revoluţia Franceză, când mentalităţile se schimbau într-un ritm ameţitor.

  Nu și într-un castel de pe malul mării, unde o pictoriţă nonconformistă este chemată pentru a realiza portretul unei tinere. Portretul urma să-i fie trimis viitorului soţ al tinerei, ca dovadă a frumuseţii ei. Însă aceasta inventează tot felul de tertipuri pentru a întârzia finalizarea tabloului.

  Filmul lui Celline Sciamma este asemenea unei picturi cu mesaje ascunse. La suprafaţă vezi o poveste interzisă, despre artă și emancipare feminină. Dar în spatele cadrelor picturale se ascunde invitaţia de a reinterpreta modul în care sunt reprezentate femeile în peliculele de epocă. Poţi vedea trailerul și citi recenzia.

  35. Atlantique / Atlantics (2019) – Netflix

  atlantics filme noiEste unul dintre cele mai frumoase și hipnotizante vizual filme văzute de noi, deși acțiunea se petrece în sărăcăciosul și aridul Senegal.

  Vei vedea o poveste de dragoste în stilul Romeo și Julieta, dar și o poveste în care realismul social și elementele magice fac casă bună împreună. Cum spuneam, acţiunea se petrece în Senegal, într-o comunitate săracă de pe malul oceanului. Aici locuiește personajul central- o tânără care își pierde iubitul. Acesta dispare în mare, încercând să ajungă în Spania, pentru a-și câștiga existența. Chiar în perioada în care ea este obligată să devină soţia altui bărbat, fostul iubit înecat se întoarce sub forma unei fantome.

  Atlantique este un debut regizoral, dar a luat unul dintre cele mai râvnite premii ale filmului, Grand Prix la Festivalul de Film de la Cannes în 2019. În mod neașteptat poate, acest film bun se găsește pe Netflix🙂

  36. The Aftermath – când dragostea te ajută să depășești o pierdere tragică

  the-aftermath-filme romantice 2019Mai poți iubi după ce ce ai iubit mai mult pe lume a dispărut? Răspunsul dramei The Aftermath – da, poate tocmai pentru că ai pierdut ceva drag. Iubirea poate face parte din procesul de vindecare.

  După încheierea celui de Al Doilea Război Mondial, Rachael (Keira Knigtley) i se alătură soțului în Hamburgul ruinat. Aici el ajută la reconstrucția Germaniei ocupată de aliați. Locuiesc într-o casă rechiziționată, fosta casă a arhitectului Stephen Lubert, jucat de Alexander Skarsgard. Acesta, împreună cu fiica lui, rămân să locuiască în vilă. Rachael îl tratează cu multă răceală, de-a dreptul cu antipatie. Dar amândoi au pierdut pe cineva drag în acest război. Și pierderea îi aduce oarecum mai aproape pe acești doi dușmani. Atracția dintre ei ajunge într-un final să îi pună în pericol.

   

  Top filme de groază 2019

  2019 a fost un an bun pentru filmele horror. Așa că v-am ales câteva filme de groază care să vă dea o sperietură bună. 🙂 Nu stați departe de ele 🙂

  37. The Platform (2019) – Netflix

  The Platform e o parabolă pentru natura umană și cum ne schimbăm într-o criză. Înțesat cu scene violente, grotești, cu mult sadism, dar și cu dovezi ale altruismului uman, acest thriller psihologic și distopic spaniol este disponibil pe Netflix din martie 2020.

  Un film SF-horror care se vrea în esență un film de critică socială și care spune povestea unor rezidenți intr-un fel de bloc. Aici, cei care au norocul să stea la etajele superioare mănâncă pe săturate. În timp ce restul rezidenților, în mod special cei de la nivelele cele mai de jos, mor de foame. Pentru că singurul sistem prin care primesc hrană este “platforma”. Aceasta e înțesată cu mâncare, dar pe măsură ce coboară de la etaj la etaj mâncarea se transformă în resturi. Până când nu mai rămâne deloc…

  38. Scapă cine poate / Ready or not (2019)

  ready or not filme de groazăE unul din acele filme de groază cu castele întunecate oarecum bântuite, cu monștri cu chip uman pus pe ucis, cu fetița inocentă urmărită de cei care-i vor răul, cu mult sânge etc. Cât se poate de clasic, cât se poate de horror. Pe cât de obișnuit și clasic, totuși Ready or not reușește să livreze toate acele tresăriri de groază, fiori și piele de găină. 🙂 Pentru că e mai mult decât un film ușurel de groază și are o abordare mai subversivă de atât. Și uite așa ajungem să vedem critică socială făcută prin filme horror 🙂 Cine-ar fi crezut 🙂

  Filmul e un fel de răzbunare pe clasa socială bogată. E o luptă pe viața și pe moarte între cei de jos și cei îmbogățiți de generații, cu toate ritualurile și ideile lor fixe, dar și o comedie neagră.


  39. Furie / Get In / E casa mea! (2019) – Netflix

  furie-filme 2019 netflixUn thriller de groază nebun cum numai filmele franțuzești pot fi. O familie cu un copil se întoarce din vacanță doar pentru a afla că aceia pe care i-au lăsat să aibă grijă de casă nu îi mai lasă să intre în propria locuință…Semnaseră un contract prin care ocupanții se angajau să plătească facturile de utilități… Și atâta timp cât aceștia sunt niște “chiriași” model, nu pot fi dați afară… Și, uite așa, familia liniștită rămâne pe drumuri și se refugiază într-un parc de rulote…Dar ăsta e doar începutul nebuniei… Disponibil pe Netflix.

  40. Midsommar (2019)

  midsommar filme de groazaFace parte din categoria filme de groază folk 🙂 Asta am citit înainte să-l vedem și ne-a făcut curioși. Cum adică folk? Ei bine are legătură cu ritualurile păgâne ale unor popoare. Nu vă lăsați înșelați de început. Pe cât de terifiant e începutul, groaza adevărată va veni de abia după plecarea personajelor principale într-o călătorie în Europa. Pregătiți-vă pentru câteva scene oribile, pline de sânge, de încălcare a tabuurilor, de nebunie totală.

  Omenirea în cea mai proastă zi a ei, spălată pe creier cu idei despre ritualuri purificatoare și aducătoare de liniște. De obicei străinii sunt văzuți ca aducători de pericole, ca figura înspăimântătoare. Ceea ce am văzut de multe ori în filme, pentru că de cele mai multe ori veneticul e cel care aduce răul într-o comunitate. Ei bine, aici e invers. Veneticii sunt văzuți ca sânge proaspăt…

  41. I am mother (2019) – super thriller SF – Netflix

  I Am Mother - filme 2019 netflixOare cum ne-am dezvolta ca oameni dacă am fi crescuți de roboți?

  I am mother e unul dintre filmele de mister din 2019 pe care le găsești pe Netflix și ar fi bine să nu îl ratezi 🙂 E genul de producție deșteaptă și bine jucată care se leagă frumos, chiar dacă nu e o capodoperă cinematografică. Un film SF post-apocaliptic în care suspansul se construiește lent dar autentic. Cine e personajul negativ? Este sau nu mediul exterior toxic? Mai există și alți oameni supraviețuitori sau Daughter e primul om al unei noi generații umane post-Apocalipsă? Răspunsurile nu vin foarte greu și nu pot fi prea complexe, având în vedere că e un film în 3 personaje, dar reușește să te țină în suspans și acordat la atmosfera filmului.

  După un eveniment post-apocaliptic un bunker se autoactivează pentru salvarea speciei umane. Un robot denumit Mama “crește” embrioni umani și apoi copii în adulți… Fiica ei care nu are efectiv un nume, ci e doar Daughter (Fiica), e învățată cu răbdare de robotul mamă care e diferența între bine și rău… Dar e din ce în ce mai greu de spus dacă nu cumva ea reprezintă Răul. Îl găsești pe Netflix.

  Top filme 2019 de acțiune

  42. The Operative (2019) – Netflix

  the operative filme bune pe netflixEste un thriller din 2019 cu spioni, cu Diane Kruger în rolul principal. Puțin cunoscut, pentru că nu a fost foarte promovat la momentul lansării, The Operative e un film pentru cei care-și doresc thrillere care nu sunt trase la indigo cu alte zeci de asemenea filme făcute pe bandă rulantă. Veți vedea viața de spion portretizată într-un mod mult mai autentic decât în James Bond sau Misiune Imposibilă. Cu atât mai mult cu cât filmul este realizat după cartea unui fost spion. Suspansul e acolo, doar finalul pe noi ne-a lăsat un pic în aer.

  Cât despre sinopsis, Diane Kruger joacă rolul unui spion Mossad infiltrat în lumea arabă. E atât de bine infiltrată încât începe o relație cu bărbatul pe care îl urmărește, doar că lucrurile iau pe lângă o turnură periculoasă, și una tensionată la nivel de alegeri de viață și etică. Îl găsești pe Netflix.

  43. Triple frontier / Tripla frontieră (2019) – Netflix

  triple frontier filme de acțiuneUn film de acțiune bine dozat și realist. În rolurile principale joacă Ben Affleck, Oscar Isaac și Garrett Hedlund. Cu o poveste închegată și personaje bine conturate, Triple frontier este încercarea unor foști luptători din Armata Americană de a-și reface bugetul personal. 🙂 Cum? Prin pedepsirea unui șef de cartel columbian și prăduirea acestuia. În general nu prea îți pasă de soarta celor care împușcă și descind în forță în filmele de acțiune. Aici, tocmai pentru că ai văzut mizele personale din viețile acestor personaje, filmul câștigă în suspans. Îl poți vedea pe Netflix.


  44. The Gentlemen / Gangsteri cu stil  – disponibil pe Netflix

  the-gentlemenE ultima producție a regizorului englez Guy Ritchie – cunoscut pentru alte două filme super simpatice și antrenante Snatch și Lock, Stock and Two Smoking Barrels, pe care sperăm că le-ai văzut deja, altfel ai pierdut o distracție pe cinste. Acțiunea din Gangsteri cu stil se petrece în Londra, unde un lord al marijuanei vrea să iasă din afacere, dar nu prea e lăsat. Unii vor să-i ia afacerea cu forța, alții vor să-l șantajeze ca să tacă. Britanic-britanic, dar filmul îl are ca protagonist pe un american 🙂 Nimeni altul decât Matthew McConaughey, în formă ca întotdeauna. La fel și Hugh Grant și Colin Farrell. Alți actori din distribuție nu livrează însă dialogul spumos în ritmul și cu șmecheria cerute de rol…

  Verdictul nostru pentru The Gentlemen: nu e cel mai bun film pe care l-ai putea vedea, nici al lui Guy Ritchie, nici în general, dar merge de o distracție de seară. Are un dialog haios și foarte jucăuș, mai ales dacă înțelegi engleză, e jucat în general bine, dar e prea static și vrea să pară mai deștept decât este. Îl poți vedea pe Netflix.

  45. Close / Tot mai aproape (2019) – Netflix

  close filme de acțiune

  E un film de acțiune distribuit de Netflix, cu o femeie în rolul principal. Ceea ce poate fi interesant de văzut, după atâtea filme de acțiune cu bărbați în rolurile principale. Iar actrița Noomi Rapace (The Girl with the dragon tatoo, Prometheus) face o treabă foarte bună. Rolul ei este construit după personajul Jacquie Davis, o femeie bodyguard care i-a avut ca și clienți pe Nicole Kidman și familia regală britanică, printre alții.

  Ea e angajată de o familie foarte bogată să o apere pe fiica rebelă. Ajung în Maroc, unde toată lumea pare să își dorească să o răpească sau ucidă pe aceasta. Doar bodyguard-ul ei poate să o salveze din situațiile super periculoase în care ajunge. Close nu e o capodoperă, dar e un film de acțiune potrivit pentru vineri seara. Poate fi văzut pe Netflix.

  46. Polar – Viforul morții (2019) – Netflix

  Polar-filme de acțiuneE un thriller de acțiune cu super actorul Mads Mikkelsen. Mikkelsen e un asasin plătit care vrea să se retragă într-un sătuc uitat de lume… Doar că fix angajatorul lui îl vrea mort înainte de pensionare… Mads emană mister, cum altfel? Dar filmul nu e chiar la înălțimea talentului lui. Dar e o distracție bună pentru o seară acasă. Mai ales dacă ești fan Mads Mikkelsen. 🙂 Îl poți vedea pe Netflix.

  47. Scufundări la Marea Roșie / Red Sea Diving Resort (2019) – Netflix

  scufundari la marea rosie filme bune pe netflixPentru că rareori avem ocazia să vedem thrillere de acțiune extraordinare, precum No country for old men sau Se7en, se fac 1-2 pe decadă, ne mulțumim și cu thrillere mai călduțe, dar care sunt suficient de bune pentru o seară distractivă.

  Scufundări la Marea Roșie, cu Chris Evans în rolul principal, intră cu brio în această ultimă categorie. Pe noi ne-a ținut în suspans, în timp ce am aflat noi moduri de operare reale ale serviciului de spionaj israelian, Mossad, în încercarea de a salva evrei etiopieni – așa cum din România îi scoteau pe românii evrei prin răscumpărarea de la regimul comunist.

  Filme 2019 – producțiile fanion ale anului

  48. Parasite – filmul hit al anului 2019


  parasite_film 2019

  Se poate vorbi despre Parasite ca despre hitul anului 2019. Nu numai datorită mult-râvnitului trofeu Palme d’Or de la Cannes — un fel de Oscar pentru filmele de artă independente —  dar și a Oscarului pentru cel mai bun film. Mai mult decât atât, cel mai râvnit premiu Oscar dintre Oscaruri fiind luat de o producție sud-coreeană. 🙂 Parasite e un cocktail irezistibil de comedie neagră, satiră şi răsturnări de situaţie în stilul unui thriller. Regizorul sud-coreean Bong Joon-ho ştie că un astfel de amestec are mare priză la public.

  Parasite e un film amuzant și dinamic. Dar care reușește să vorbească în aceleaşi timp serios, lucid şi convingător despre inegalităţile sociale. Familia săraca din film locuieşte într-un apartament improvizat la subsolul unei clădiri. Părinţii au joburi mărunte (când le au) şi trăiesc de pe o zi pe alta. Au totuşi smartphone, dar tot sunt nevoiţi să fure din conexiunea la internet a vecinilor. Această familie are totuşi o resursă deloc de neglijat. Exploatată cu perseverenţă, resursa o poate ajuta să urce pe scara socială, să ajungă din subsol până în sufrageria elegantă şi apoi în grădina perfectă a familiei bogate… Ea este inventivitatea celor doi copii… Citește recenzia Postmodern a filmului din 2019 Catchy.

  49. American Factory – documentarul anului 2019

  american factory

  Dacă ar fi să vezi un singur documentar din anul 2019, atunci acesta vă recomandăm să fie. Seamănă destul de mult cu un film artistic, pentru că dramatizează destul de mult subiectul. Dar rămâne un documentar în carne și oase. Fabrica americană e prima producție a companiei lui Barack și Michelle Obama și a luat Oscarul pentru cel mai bun documentar în anul 2019.

  Povestea și atmosfera se construiesc cu răbdare, ceea ce necesită o mică investiție de timp din partea ta. Dar încet-încet povestea prinde contur și te va prinde și pe tine în mreje.

  Documentarul are în centru o investiție chineză în Statele Unite. Un mare producător de parbrize pentru autoturisme din China redeschide o fabrică General Motors. Și angajează în mare parte foștii muncitori ai fabricii. Vei înțelege mai bine atât cultura și societatea americană, cât și pe cea chineză. Diferențele sunt șocante și greu de acceptat de ambele părți, dar umanitatea muncitorilor din ambele țări te va emoționa. American Factory deschide o ușă către realități sociale atât din China, cât și din SUA. Îl poți vedea pe Netflix.

  50. Dolor y gloria – filmul de artă al anului 2019

  Dolor y Gloria - Penelope Cruz_filme 2019

  Filmul regizorului spaniol Pedro Almodovar poate însemna multe, în funcție de spectatorul care îl urmărește. Este, printre altele, o voluptoasă întâlnire cu trecutul a unui om aflat deja la vârsta a treia. E amintirea copilăriei. E strigătul de regret după o iubire pierdută. Dar e, mai ales, filmul unui mare creator aflat la o vârstă când spectrul morții începe să dea târcoale depresiv și amenințător.

  De ce o poză cu Penelope Cruz? Pentru că o vei vedea aici în scene rurale picturale, spălând rufele pe malul râului, arătând apetisant precum o Sophia Loren. Ea va deveni aici simbolul forţei feminine din Spania săracă a deceniilor trecute, în care mamele ţineau casa, erau adevăratul stâlp al familiei şi luau deciziile vitale pentru viitorul copiilor. Citește întreaga recenzie la Dolor y gloria.

  Filme 2019 – concluzie

  În concluzie, 2019 a fost un an bun pentru filme, față de anul care urma, unul dintre cei mai slabi ani pentru filme, din cauza pandemiei.

  Acestea sunt filmele 2019 pe care vi le recomandăm, multe disponibile pe Netflix sau HBO. Nu uita, însă, grilele cu conținut ale giganților americani se pot schimba în fiecare zi și unele filme pot dispărea fără o atenționare prealabilă. Încercăm să actualizăm cât mai des articolele noastre, dar vă rugăm să țineți cont de această limitare.

  Citește și

  Filme de dragoste 2019 – TOP 10 pe care să le vezi

  Top Filme 2020

  10 filme coreene super bune, de văzut când vrei să încerci ceva nou

SHARE
Articolul precedent194 Proverbe despre munca care sa te motiveze
Următorul articolFilme 2020 – TOP 45 filme din 2020 de văzut
mm
Esti liber sa alegi. Dar optiunile sunt aproape infinite si timpul este cea mai valoroasa resursa. De aceea, noi te ajutam sa faci rapid alegeri inspirate, inteligente, personalizate. Ce filme sau seriale noi ti se potrivesc, ce locuri interesante poti sa vizitezi, ce carti noi bune merita citite, ce citate si statusuri inspirationale, cum sa economisesti pentru experientele noi si multe altele.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here