TOP 35 filme din 2019 și unde poți să le vezi

0
10984

În fiecare an apar sute de filme și devine dificil să le alegem pe cele mai bune pe care să le vedem. Până la urmă timpul nostru e limitat și nu vrem să-l pierdem uitându-ne la filme care nu merită. Așa că iată lista noastră de recomandări cu filme din 2019 pe care să nu le ratezi.

Top thrillere 2019

  1. Dark Waters 

dark waters filme 2019Vrei să vezi o poveste inspirațională despre ce poate face chiar și un singur om atunci când este de partea binelui, în lupta cu o corporație gigantică? O poveste despre rezistență, motivație și loialitate? Dar și una în care vei afla multe despre substanțe chimice cu care luăm contact în fiecare zi și nu știm cât sunt de periculoase?

Dark Waters e un thriller juridic produs de actorul Mark Ruffalo, care joacă și rolul principal. Filmul spune povestea reală a avocatului Robert Bilott, care aproape singur a dus o luptă juridică de proporții impresionante, de tipul David și Goliath. Robert s-a luptat și încă o face de zeci de ani cu mamutul DuPont pentru a-l trage la răspundere pentru deversarea de substanțe chimice periculoase într-un orășel din Virginia.

Mark Ruffalo face un rol de zile mari. Rolul parcă e făcut pentru el, tipul cu inimă de aur din orice film în care-l vei vedea. 🙂 Alți actori care joacă în Dark Waters sunt Anne Hathaway, Tim Robbins și Bill Pullman. Îl găsești online.

2. Uncut Gems / Diamante neșlefuite

uncut-gems adam sandler O producție Netflix, Uncut Gems e un thriller reușit cu Adam Sandler în rol principal. Adam Sandler face probabil rolul carierei lui în Diamante neșlefuite. Un evreu implicat în comerțul cu diamante din New York, Howard este dependent de jocuri de noroc. Așa că își asumă niște riscuri imposibile pentru mulți dintre noi. Dar anxietatea riscului de a pierde totul nu îl paralizează, ci îl catalizează într-o cursă contra cronometru. În fiecare zi plusează mai mult și mai mult. Prin acest joc de asumare a unor riscuri uriașe și a eforturilor de a face ca pariurile să i se îndeplinească, filmul dă la rândul lui dependență. Și nu poți să pleci de lângă ecran până la final.

Producția, pe care o poți vedea pe Netflix, a fost primită foare bine de critici, fiind lăudate în mod special regia, scenariul și jocul actoricesc al lui Adam Sandler.

 

Top comedii 2019

2019 a fost un an bun pentru comedii, mai ales pentru comedii romantice. Dar filmul nostru favorit la acest capitol rămâne fără drept de apel Booksmart. Ați văzut această comedie?

3. Late Night (2019)

late-night-comedii 2019Vrei să vezi o dramă-comedie deșteaptă și foarte puternică cu minunata Emma Thompson în rol princiapl? Emma e șefa dură, directă, care vrea ca totul să fie perfect. Doar că totul se va schimba atunci când job-ul îi este pus sub semnul întrebării. Ea e gazda unuia dintre cele mai cunoscute talk-show-uri de comedie americane. Însă în ultimii 10 ani audiența a scăzut dramatic, glumele nu mai sunt relevante și postul de televiziune se pregătește să o înlocuiască… Îl găsești online.

4. Booksmart – comedia anului 2019

Booksmart-filme 2019 onlineNu e dramă-comedie, nu e comedie cu accente de dramă. Nu are dramă nicăieri în ADN-ul ei. E o comedie pur sânge, care inspiră și expiră umor de la un capăt la altul.

Filmul Booksmart/Examen de (i)maturitate nu e foarte cunoscut la noi. Am dat de el căutând (și noi) în listele publicațiilor de specialitate din afară inspirație de filme bune de văzut. Și sunt multe astfel de liste unde apare ca unul dintre cele mai reușite ale anului 2019. (Wikipedia a numărat chiar 68 de liste de top 10 filme 2019 în care a fost inclus această producție). Cu siguranță, nu am regratat nicio secundă că i-am dat o șansă. Ba, mai mult, am râs cu poftă la multe scene și replici.

E o comedie deșteaptă de trecere de la adolescență la vârsta adultă, care are în centru două tocilare. 🙂 Tot liceul au fost ocupate cu învățatul, ca să-și asigure un loc într-o facultate de prestigiu. Dar află că toți colegii care păreau cam idioți și puși doar pe distracții adolescentine au intrat la super universități. Așa că se hotărăsc să recupereze timpul petrecut pe învățat mergând la petrecerea petrecerilor. Ce urmează este o comedie despre care Wall Street Journal spune că e cea mai haioasă, deșteaptă, dinamică de pe marile ecrane de mult timp încoace. Și suntem total de acord cu această caracterizare.

Așa că recomandarea noastră e s-o căutați online și să îi dați play. 🙂 Îl poți vedea de exemplu și pe HBO Go!


5. Knives Out / La cuțite (2019)

knives out_
Vrei un film polițist cu aer englezesc, la care să te și distrezi? Knives Out e o comedie detectivistică cu o distribuție impresionantă. De la Daniel Craig și Chris Evans până la Don Johnson, Toni Collette și Christopher Plummer. Și mulți alții. A fost lansat în State la sfârșitul anului trecut, cu mare succes la public, dar și la critica de film, plus o nominalizare la Premiile Oscar pentru cel mai bun scenariu de film. Filmul e american, dar cu o distribuție foarte britanică și cu stil detectivistic a la Agatha Christie de whodunit (găsește criminalul), încât se simte foarte englezesc. Așadar, te prinzi cine e criminalul? 🙂 Poți să-l găsești online.

6. Murder Mystery / Vacanță criminală (2019)

Murder_Mystery comedii 2019E o comedie ușoară, dar foarte simpatică cu Jennifer Aniston și Adam Sandler. Cele mai multe glume sunt pe seama celor doi și a relației lor de lungă durată. Audrey și Nick sunt doi americani obișnuiți care pleacă în luna de miere după 15 ani de căsătorie 🙂 Doar că vacanța se transformă dintr-un tur cu autobuzul într-una de vis pe un iaht al unor bogătași. Însă totul vine cu un preț, corect? Așa că ajung să pice ca musca în lapte într-un conflict de familie și capul familiei e ucis. Urmează o cursă contracronometru și super haioasă pentru a identifica ucigașul. Poți vedea Vacanță criminală pe Netflix.

7. Someone great / O fată pe cinste (2019)

O comedie din 2019 care va fi pe placul celor care se distrează mult prin cluburi 🙂 Cam toată acțiunea se petrece în drum spre sau de la club. 🙂 Cele trei fete cucuiete și bune prietene vor să se distreze o ultimă oară înainte să facă la modul serios pasul spre responsabilitățile maturității. Comedia Someone great e dinamică, distractivă și haioasă – dacă ești în targetul demografic 🙂 Filmul e disponibil pe Netflix.

8. The Hustle / Ticăloasele (2019)

the hustle comedii 2019O comedie destul de simpatică despre două escroace. Una foarte sexy, elegantă și foarte încrezută (jucată de Anne Hathaway), cealaltă arată ca un butoi și e cam grosolană (Rebel Wilson), dar datorită ei cuplul escroacelor prinde viață și dinamism. Cele două sunt rivale și încearcă prin toate mijloacele să-și dovedească superioritatea față de cealaltă. Așa că fac un pariu: care dintre ele va reuși să îl păcălească pe un tânăr bogat pentru a-l escroca de jumătate de milion de dolari. Pe lângă glumele din The Hustle, merită să vezi comedia și datorită locurilor cool de pe Riviera Franceză unde se petrece acțiunea. Poți vedea comedia The Hustle pe Amazon Prime.

Top comedii romantice 2019

Am ales câteva comedii romantice bune din 2019 care nu se iau prea tare în serios. Toate oferă distracție de calitate, dar dacă ar fi să alegem una singură, atunci am alege Long Shot, cu Charlize Theron.

9. Long shot (2019) – o comedie romantică bună cu Charlize Theron

long shot filme romantice 2019
Ce zici de o comedie în care scânteile romantice sar între Charlize Theron – superbă, înaltă, sexy, elegantă, influentă – și Fred (Seth Rogen) – grăsuț, neinteresant, neîngrijit? 🙂 Da, comedia asta s-a făcut deja și e foarte simpatică. Ea e una dintre cele mai puternice femei din lume, el e un jurnalist oarecare, pe care îl știe încă din copilărie. Se înțeleg din priviri, se cunosc perfect și uite că dragostea se înfiripă încet și prin gesturi de multe ori ascunse. E o comedie romantică pe care o poți urmări și cu prietenul, o să-i placă și lui :D. Poți să vezi Long shot online pe site-urile românești cu filme bune.


10. Plus one (2019)

plus_one_comedii romanticeÎn Plus one e vorba despre relațiile de dragoste care apar datorită nunților frecventate 🙂 . Cei doi sunt prieteni de mult timp și hotărăsc să se ajute reciproc, fiind unul celuilalt partener în sezonul nunților. 🙂 Site-ul de specialitate Rotten Tomatoes îi dă o notă mare, pentru că, într-adevăr, nu cade în clișeele cu care ne-am obișnuit atunci când vine vorba despre comedii romantice. Îl găsești online.

11. Isn’t it romantic / Cât romantism!  (2019)

isnt it romantic comedii romantice netflixO comedie lansată prima dată pe Netflix. E ceea ce Netflix numește “un Netflix original”. E o comedie romantică din 2019 ce satirizează comediile romantice 🙂 Deși sceptică la început, trebuie să recunosc că distribuția foarte bine aleasă (Rebel Wilson, Liam Hemsworth, Priyanka Chopra), dar și scenariul plin de umor de situație se întâlnesc fericit în această comedie. Ea e o tipă foarte grăsuță și neîncrezătoare în ea, de asta nici nu iubește comediile de dragoste. Doar că într-o zi se trezește într-o lume perfectă, în care toate clișeele romantice se împlinesc unul după altul: cine romantice cu lumânări, buchete mari de flori, un bărbat super sexy înnebunit după ea etc.

Total neîncrezătoare în realitatea a ceea ce se întâmplă în jurul ei, Natalie încearcă să se trezească din acest vis. Visul include și o relație de dragoste cu personajul lui Liam Hemsworth 🙂, clientul firmei la care lucrează Natalie. E o comedie bine scrisă, cu glume dintr-o bucată, așa că sunt șanse mari să placă și bărbaților. A fost lansat internațional de rețeaua de streaming Netflix.

12. Poate pentru totdeauna (2019) – dragoste fără vrăjeală 🙂

always-be-my-maybeIată încă o comedie produsă de Netflix. Filmul Poate pentru totdeauna/Always be my maybe, lansat în 2019, a fost creat de doi comedianți de tip stand-up din Statele Unite. Cele două personaje au fost prieteni foarte apropiați în copilărie și în adolescență, dar relațiile dintre ei s-au răcit. La revenirea după mulți ani în San Francisco a Sashei (interpretată de Ali Wong), cei doi se reconectează.

E un film cu glume foarte dintr-o bucată și directe, așa cum se pricep atât de bine stand-up comedianții să născocească. Așa că puteți să-l vedeți liniștiți în cuplu, sunt șanse foarte mari să placă și iubiților/prietenilor/soților voștri. 🙂

Acestea sunt câteva din filmele bune de comedie pe care le găsești pe Netflix în acest moment. Nu uita, însă, Netflix schimbă grila cu conținut în fiecare zi și unele filme pot dispărea fără o atenționare prealabilă din partea gigantului american. Încercăm să actualizăm cât mai des articolele noastre, dar vă rugăm să țineți cont de această limitare.


13. A rainy day in New York (2019) – comedie romantică marca Woody Allen

a rainy day in new york filme de dragoste 2019Regizorul Woody Allen e creatorul unora dintre cele mai frumoase și poetice filme de dragoste realizate vreodată. Să ne gândim numai la Annie, Manhattan, Vicky, Cristina, Barcelona sau Midnight in Paris. Comedia lui romantică din 2019 nu e cea mai bună creație a sa, dar tot e plăcut să urmărești o comedie marca Woody Allen. O poveste simpatică, dialoguri bune, actori minunați, un oraș ca niciun altul, New Yorkul, sunt ingredientele din A rainy day in New York.

Personajele principale sunt interpretate de noul star sexy de la Hollywood, Timothée Chalamet, și de Elle Fanning. Lista de super actori din distribuție este completată de Jude Law și Liev Schreiber, amândoi interesați de tânăra, naiva și atrăgătoarea Ashleigh (Elle Fanning). Ashleigh a venit în New York să realizeze un interviu pentru revista școlii, cu regizorul de film interpretat de Liev Schreiber. Doar că lucrurile se complică, interesele amoroase se schimbă și iubitul ei, Timothee Chalamet, descoperă că nu poate trăi fără frumusețea aparte a New Yorkului. E online.

Filme 2019 online – cele mai bune drame, cel mai bun SF, cea mai bună producție biografică:

Top drame 2019

Anul 2019 a fost unul excelent la capitolul drame. Am adunat foarte multe filme bune din 2019 care merită văzute. Și am inclus aici cam orice film care nu poate fi inclus în alte categorii, de genul thriller, film de dragoste, film de acțiune etc.

14.  1917: Speranță și moarte (2019) – filmul de război al anului 2019

1917-speranta-si-moarte-filme de razboi

Considerat unul dintre cele mai bune filme ale anului 2019, drama de război 1917: Speranță și moarte a primit nu mai puțin de 10 nominalizări la premiile Oscar. Doi soldați britanici trebuie să transmită în timp record și traversând liniile inamice un ordin de anulare a unui atac sortit eșecului, în care ar fi murit 1600 de soldați. Îl găsești online.

 

15. Ford vs. Ferrari – drama sportivă a anului

ford v ferrariE ceea ce se numește o dramă sportivă. Mai clar, urmărește o poveste reală din lumea sportului, încercând să . În cazul Ford v Ferrari este vorba despre echipa de mașini de curse Ford care încearcă să o învingă pe etern câștigătoarea echipă Ferrari. Nu sunt fan curse, nu sunt nici măcar fan mașini 🙂 dar filmul mi-a plăcut. Are o poveste bine spusă, cu personaje cu conflicte reale și actori buni. O să te țină conectat cu siguranță și o să-i vezi în două roluri bune pe Christian Bale și Matt Damon.

Ford v. Ferrari a fost nominalizat la Oscaruri 2019 pentru cel mai bun film. Îl poți vedea pe online.

16. Little Women / Fiicele doctorului March (2019)

little women film de epoca de dragoste 2019E unul din acele drame de dragoste pozitive, așa cum nu a mai produs Hollywoodul de mult timp. Dacă în ultimii ani suflul filmelor drama a fost din ce în ce mai grav, iată că regizoarea și actrița Greta Gerwig ne scoate din această stare cu Little Women.

E ecranizarea unui roman clasic american, despre maturizarea a patru surori, surorile March. Little Women adună laolaltă o distribuție incredibilă: de la Meryl Streep, Emma Watson, Saoirse Ronan, Laura Dern, până la unii dintre cei mai interesanți și sexy actori din ultimii ani: Timothée Chalamet și francezul Louis Garrel. Îl poți urmări online subtitrat în română pe site-urile cu filme. Îl găsești online.

17. The two popes / Cei doi papi – cel mai bun film biografic din 2019

The-Two-Popes - filme 2019 onlineAmbii giganți TV HBO și Netflix au produs seriale și filme bune care au în centru Vaticanul. Dacă HBO a ales o abordare mai neobișnuită și poetică, cu The Young Pope și The New Pope, Netflix a ales o cale mai clasică. Dar rezultatul nu e mai puțin demn de a fi urmărit. E un film despre doi bătrânei 🙂 Papa Benedict și Papa Francisc. Fiecare are idei foarte diferite despre ce înseamnă o viață merituoasă, trăită conform virtuților creștine. Benedict e foarte conservator, Francisc e foarte uman și săritor. În ciuda diferențelor de viziune cei doi ajung să fie prieteni.

E o dramă biografică, dar care te va prinde chiar și dacă nu ești interesat de catolicism. Pentru că dincolo de cele două figuri, filmul vorbește despre alegerile pe care le face fiecare dintre noi în viață și încărcătura morală pe care o are fiecare opțiune. O să-ți placă pentru că e un film umanist și pe alocuri super haios. În plus, jocul celor doi actori în rolurile principale este excepțional. Anthony Hopkins face unul dintre cele mai bune roluri ale lui din ultimii 20 de ani.

Bineînțeles, îl poți vedea oricând pe Netflix.
18. Marriage Story / Poveste despre căsnicie (2019)

marriage story cele mai bune filme netflixNetflix investește sume foarte mari și adună multe talente din industria cinematografică pentru a produce filme de Oscar. Nu îi iese de fiecare dată, dar pariul pe Marriage Story a fost unul câștigător. Este unul dintre cele mai apreciate filme produse de Netflix. Și va intra probabil în istoria filmului, lângă un alt film pe aceeași temă Kramer vs Kramer. Tema: ce înseamnă un divorț, mai ales atunci când la mijloc există un copil.

Ea, jucată de Scarlett Johansson, este o actriță de teatru din New York. El, jucat de Adam Driver, este regizorul de teatru cu care e căsătorită. Deși își propun să ajungă la o despărțire amiabilă, inevitabil apar certuri, neînțelegeri, vorbe dureroase aruncate de o parte și de cealaltă. E un film pe alocuri simpatic, pe alocuri trist, jucat foarte bine de întreaga distribuție, cu dialoguri și situații credibile. Ce se va întâmpla cu toată tandrețea pe care o au unul pentru celălalt personajele, cu dragostea trăită între cei doi, cu copilul lor? Veți afla urmărind filmul pe Netflix, bineînțeles. 🙂

Îl poți vedea pe Netflix, aici.

19. Once upon a time in … Hollywood

once upon a time in hollywood filme 2019 onlineE ultima producție a regizorului Quentin Tarantino (Pulp Fiction, Django Unchained, Kill Bill). Am avut de așteptat patru ani pentru un nou film semnat de el, după The Hateful Eight, din 2015.

În ultimii ani ne-a obișnuit cu abordarea unui subiect foarte serios, ca de exemplu exterminarea evreilor de naziști sau sclavia din SUA, dar tratat cinematografic ca un fel de răzbunare împotriva vinovaților. Once upon a time in Hollywood nu face excepție, deși subiectul din viața reală nu e la fel de evident. E vorba despre cultele din State care au condus la sinucideri și omoruri în numele credinței. Așa cum îi spune și numele, Once upon a time in Hollywood e o mare reverență adusă Hollywoodului, dar spune în paralel povestea cultului Familia Manson. Actul de violență cel mai cunoscut al acestuia este uciderea actriței Sharon Tate, soția regizorului Roman Polanski.

Ca și celelalte filme bune ale lui Tarantino, și acesta e foarte distractiv și folosește violența ca un gest de “fun”. Violența din filmele lui nu are nimic real, e stilizată și exagerată fiind strict folosită pentru a distra audiența. Și, cu siguranță, modul în care personajele livrează răzbunarea asupra ucigașilor din cultul Manson este foarte satisfăcător și distractiv pentru noi, provitorii.

Filmul a primit 10 nominalizări la Oscarurile de anul ăsta, iar Brad Pitt, cel care joacă unul dintre cele mai importante roluri, alături de Leonardo DiCaprio, a câștigat Oscarul pentru rol secundar.

Caută-l pe net ca să-l vezi online.

20. Ad Astra – SF-ul anului 2019

Ad-Astra-filme 2019 onlineTot Brad Pitt joacă și în Ad Astra. Dacă ți-au plăcut Interstellar, Solaris sau 2001: A Space Odyssey, sunt mari șanse să apreciezi și Ad Astra. E o aventură în spațiul intergalactic care de fapt analizează subtilitățile relației copil-părinte. Brad Pitt este astronautul aflat pe urmele tatălui său, care amenință Sistemul Solar prin experimentul științific pe care îl dezvoltă. Dacă mai ai nevoie de un argument în plus, vă spunem că producția Ad Astra este și foarte frumoasă vizual.

Caută-l pe net ca să-l vezi online.

21. Downton Abbey (2019)

downton abbey film de epoca 2019E un film drama de epocă realizat ca și continuare după serialul britanic cu același nume. Așa cum Sex and The City a avut filmul lui, de ce nu l-ar avea și serialul despre aristocrația britanică? Începe cu multe conversații, fiind gândit în special pentru cei care deja au văzut serialul. Dar, stați fără grijă, o să vă intre repede pe sub piele chiar dacă nu sunteți familiarizați cu acesta. Este povestea familiei aristocratice Crawley și a servitorilor familiei, la începutul secolului al XX-lea, în era post-edwardiană.

Serialul de epocă Downton Abbey a fost unul dintre cele mai premiate seriale britanice din ultimii 10 ani. La fel ca și serialul, filmul vă va transporta într-o lume luxoasă și elegantă, dar nu lipsită de intrigi și dileme de viață.

22. Bad Education 

bad education filme noi onlineTrecem la două filme bune din 2019 inspirate din povești reale. Practic sunt mici bucățele din istoria recentă americană. Un scandal monstruos din State, de data asta din educație, își are ițele desfăcute în Bad Education. Cu Hugh Jackman în rolul principal. Este povestea delapidării de fonduri din sistemul public de educație, printr-o schemă pusă la punct de un inspector școlar foarte atent cu nevoile elevilor și părinților, dar mai mult cu ale lui… Filmul e o dramă-comedie bună, dar n-o să-ți dea universul peste cap. 🙂 Merită urmărit mai ales pentru rolul lui Hugh Jackman. Îl poți vedea pe HBO Go.


23. Bombshell / Bombshell: Scandalul 

bombshell Bombshell e povestea magnatului de presă Roger Ailes, cel care a creat Fox News. El e acuzat de jurnaliste și prezentatoare de la Fox News de agresiuni sexuale greu de cuprins cu mintea în secolul nostru. Filmul e interesant și bine jucat, dar cam haotic. Trei super actrițe interpretează rolurile principale. Margot Robbie, Nicole Kidman și Charlize Theron – ultima aproape de nerecunoscut prin transformarea facială, astfel încât să semene cu news anchor-ul Megyn Kelly. Îl poți vedea online.

O altă opțiune pentru aceeași poveste din Bombshell este mini-seria The Loudest Voice de pe HBO, cu Russell Crowe în rolul lui Roger Ailes. Noi o preferăm pe aceasta din urmă. Citește despre ea în articolul:

TOP 20 seriale din ultimul an care merită văzute

Top filme de dragoste 2019

Hmm, deși ne-am distrat la câteva comedii romantice în 2019, nu putem spune că anul trecut am văzut filme de dragoste excelente, în afară de cele două de mai jos.

24. Portrait of a Lady on Fire

Acest film premiat la Cannes în 2019 este un răsfăţ vizual. Scenele de interior și peisajele marine te invită să-ţi imaginezi atmosfera din secolul al XVIII-lea. Acţiunea se petrece în anii ce anunţau Revoluţia Franceză, când mentalităţile se schimbau într-un ritm ameţitor.

Nu și într-un castel de pe malul mării, unde o pictoriţă nonconformistă este chemată pentru a realiza portretul unei tinere. Portretul urma să-i fie trimis viitorului soţ al tinerei, ca dovadă a frumuseţii ei. Însă aceasta inventează tot felul de tertipuri pentru a întârzia finalizarea tabloului.

Filmul lui Celline Sciamma este asemenea unei picturi cu mesaje ascunse. La suprafaţă vezi o poveste interzisă, despre artă și emancipare feminină. Dar în spatele cadrelor picturale se ascunde invitaţia de a reinterpreta modul în care sunt reprezentate femeile în peliculele de epocă. Poţi vedea trailerul și citi recenzia. Îl găsești online.

25. Atlantique / Atlantics (2019)

atlantics filme noiEste unul dintre cele mai frumoase și hipnotizante vizual filme drama văzute de noi în ultimul timp, deși acțiunea se petrece în sărăcăciosul și aridul Senegal.

Vei vedea o poveste de dragoste în stilul Romeo și Julieta, dar și o poveste în care realismul social și elementele magice fac casă bună împreună. Cum spuneam, acţiunea se petrece în Senegal, într-o comunitate săracă de pe malul oceanului. Aici locuiește personajul central-tânăra care își pierde iubitul. Acesta dispare în mare, încercând să ajungă în Spania, pentru a-și câștiga existența. Chiar în perioada în care ea este obligată să devină soţia altui bărbat, fostul iubit înecat se întoarce sub forma unei fantome.

Atlantique este un debut regizoral, dar a luat unul dintre cele mai râvnite premii ale filmului, Grand Prix la Festivalul de Film de la Cannes în 2019. În mod neașteptat poate, acest film bun se găsește pe Netflix🙂 Așa că îl poți vedea oricând dacă ai abonament sau online pe alte site-uri.

26. The Aftermath – când dragostea te ajută să depășești o pierdere tragică

the-aftermath-filme romantice 2019Mai poți iubi după ce ce ai iubit mai mult pe lume a dispărut? Răspunsul dramei The Aftermath – da, poate tocmai pentru că ai pierdut ceva drag. Iubirea poate face parte din procesul de vindecare.

După încheierea celui de Al Doilea Război Mondial, Rachael (Keira Knigtley) i se alătură soțului în Hamburgul ruinat. Aici el ajută la reconstrucția Germaniei ocupată de aliați. Locuiesc într-o casă rechiziționată, fosta casă a arhitectului Stephen Lubert, jucat de Alexander Skarsgard. Acesta, împreună cu fiica lui, rămân să locuiască în vilă. Rachael îl tratează cu multă răceală, de-a dreptul cu antipatie. Dar amândoi au pierdut pe cineva drag în acest război. Și pierderea îi aduce oarecum mai aproape pe acești doi dușmani. Atracția dintre ei ajunge într-un final să îi pună în pericol.

Poți să vezi drama The Aftermath/După război pe HBO Go sau pe site-urile specializate.

Top filme de groază 2019

2019 a fost un an bun pentru filmele horror. Așa că v-am ales 2 filme de groază bune care să vă dea o sperietură bună. 🙂 Nu stați departe de ele 🙂

27. Scapă cine poate / Ready or not (2019)

ready or not filme de groazăE unul din acele filme de groază cu castele întunecate oarecum bântuite, cu monștri cu chip uman pus pe ucis, cu fetița inocentă urmărită de cei care-i vor răul, cu mult sânge etc. Cât se poate de clasic, cât se poate de horror. Pe cât de obișnuit și clasic, totuși Ready or not reușește să livreze toate acele tresăriri de groază, fiori și piele de găină. 🙂 Pentru că e mai mult decât un film ușurel de groază. Are o abordare mai subversivă de atât. Și uite așa ajungem să vedem critică socială făcută prin filme horror 🙂 Cine-ar fi crezut 🙂

Filmul e un fel de răzbunare pe clasa socială bogată. E o luptă pe viața și pe moarte între cei de jos și cei îmbogățiți de generații, cu toate ritualurile și ideile lor fixe. E în același timp o comedie neagră. Îl poți vedea online.


28. Midsommar (2019)

midsommar filme de groazaFace parte din categoria filme de groază folk 🙂 Asta am citit înainte să-l vedem și ne-a făcut curioși. Cum adică folk? Ei bine are legătură cu ritualurile păgâne ale unor popoare. Nu vă lăsați înșelați de început. Pe cât de terifiant e începutul, groaza adevărată va veni de abia după plecarea personajelor principale într-o călătorie în Europa. Pregătiți-vă pentru câteva scene oribile, pline de sânge, de încălcare a tabuurilor, de nebunie totală.

Omenirea în cea mai proastă zi a ei, spălată pe creier cu idei despre ritualuri purificatoare și aducătoare de liniște. De obicei străinii sunt văzuți ca aducători de pericole, ca figura înspăimântătoare. Ceea ce am văzut de multe ori în filme, pentru că de cele mai multe ori veneticul e cel care aduce răul într-o comunitate. Ei bine, aici e invers. Veneticii sunt aduși ca sânge proaspăt… Îl poți vedea online.

Top filme 2019 de acțiune

29. Triple frontier / Tripla frontieră (2019)

triple frontier filme de acțiuneUn film de acțiune bine dozat și realist. În rolurile principale joacă Ben Affleck, Oscar Isaac și Garrett Hedlund. Cu o poveste închegată și personaje bine conturate, Triple frontier este încercarea unor foști luptători din Armata Americană de a-și reface bugetul personal. 🙂 Cum? Prin pedepsirea unui șef de cartel columbian și prăduirea acestuia. În general nu prea îți pasă de soarta celor care împușcă și descind în forță în filmele de acțiune. Aici, tocmai pentru că ai văzut mizele personale din viețile personajelor principale, filmul câștigă în suspans. Îl poți vedea pe Netflix.

30. The Gentlemen / Gangsteri cu stil 

the-gentlemenE ultima producție a regizorului englez Guy Ritchie. Cunoscut pentru alte două filme super simpatice și antrenante Snatch și Lock, Stock and Two Smoking Barrels, pe care sperăm că le-ai văzut deja, altfel ai pierdut o distracție pe cinste. Acțiunea din Gangsteri cu stil se petrece în Londra, unde un lord al marijuanei vrea să iasă din afacere, dar nu prea e lăsat. Unii vor să-i ia afacerea cu forța, alții vor să-l șantajeze ca să tacă. Britanic-britanic, dar filmul îl are ca protagonist pe un american 🙂 Nimeni altul decât Matthew McConaughey, în formă ca întotdeauna. La fel și Hugh Grant și Colin Farrell. Alți actori din distribuție nu livrează însă dialogul spumos în ritmul și cu șmecheria cerute de rol…

Verdictul nostru pentru The Gentlemen: nu e cel mai bun film pe care l-ai putea vedea, nici al lui Guy Ritchie, nici în general, dar merge de o distracție de seară. Are un dialog haios și foarte jucăuș, mai ales dacă înțelegi engleză, e jucat în general bine, dar e prea static și vrea să pară mai deștept decât este. Îl poți vedea online.

31. Close / Tot mai aproape (2019)

close filme de acțiune

E un film de acțiune distribuit de Netflix, cu o femeie în rolul principal. Ceea ce poate fi interesant de văzut, după atâtea filme de acțiune cu bărbați în rolurile principale. Iar actrița Noomi Rapace (The Girl with the dragon tatoo, Prometheus) face o treabă foarte bună. Rolul ei este construit după personajul Jacquie Davis, o femeie bodyguard care i-a avut ca și clienți pe Nicole Kidman și familia regală britanică, printre alții.

Ea e angajată de o familie foarte bogată să o apere pe fiica rebelă. Ajung în Maroc, unde toată lumea pare să își dorească să o răpească sau ucidă pe aceasta. Doar bodyguard-ul ei poate să o salveze din situațiile super periculoase în care ajunge. Close nu e o capodoperă, dar e un film de acțiune foarte bun pentru vineri seara. Poate fi văzut pe Netflix.

32. Polar (2019)

Polar-filme de acțiuneE un thriller de acțiune cu super cool-ul Mads Mikkelsen în rolul principal. Mikkelsen e un asasin plătit care vrea să se retragă într-un sătuc uitat de lume… Doar că fix angajatorul lui îl vrea mort înainte de pensionare… Mads emană mister, cum altfel? Dar filmul nu e chiar la înălțimea talentului lui. Dar e o distracție bună pentru o seară acasă. Mai ales dacă ești fan Mads Mikkelsen. 🙂 Îl poți vedea pe Netflix.

 

Filme 2019 – producțiile fanion ale anului

33. Parasite – filmul hit al anului 2019

parasite_film 2019

Se poate vorbi despre Parasite ca despre hitul anului 2019. Nu numai datorită mult-râvnitului trofeu Palme d’Or de la Cannes — un fel de Oscar pentru filmele de artă independente —  dar și a Oscarului pentru cel mai bun film. Mai mult decât atât, cel mai râvnit premiu Oscar dintre Oscaruri fiind luat de o producție sud-coreeană. 🙂 Parasite e un cocktail irezistibil de comedie neagră, satiră şi răsturnări de situaţie în stilul unui thriller. Regizorul sud-coreean Bong Joon-ho ştie că un astfel de amestec are mare priză la public.

Parasite e un film amuzant și dinamic. Dar care reușește să vorbească în aceleaşi timp serios, lucid şi convingător despre inegalităţile sociale. Familia săraca din film locuieşte într-un apartament improvizat la subsolul unei clădiri. Părinţii au joburi mărunte (când le au) şi trăiesc de pe o zi pe alta. Au totuşi smartphone, dar tot sunt nevoiţi să fure din conexiunea la internet a vecinilor. Această familie are totuşi o resursă deloc de neglijat. Exploatată cu perseverenţă, resursa o poate ajuta să urce pe scara socială, să ajungă din subsol până în sufrageria elegantă şi apoi în grădina perfectă a familiei bogate… Ea este inventivitatea celor doi copii… Citește recenzia Postmodern a filmului din 2019 Catchy. Îl poți vedea online.

34. American Factory – documentarul anului 2019

american factory

Dacă ar fi să vezi un singur documentar din anul 2019, atunci acesta vă recomandăm să fie. Seamănă destul de mult cu un film artistic, pentru că dramatizează destul de mult subiectul. Dar rămâne un documentar în carne și oase. Fabrica americană e prima producție a companiei lui Barack și Michelle Obama și a luat Oscarul pentru cel mai bun documentar în anul 2019.

Povestea și atmosfera se construiesc cu răbdare, ceea ce necesită o mică investiție de timp din partea ta. Dar încet-încet povestea prinde contur și te va prinde și pe tine în mreje.

Documentarul are în centru o investiție chineză în Statele Unite. Un mare producător de parbrize pentru autoturisme din China redeschide o fabrică General Motors. Și angajează în mare parte foștii muncitori ai fabricii. Vei înțelege mai bine atât cultura și societatea americană, cât și pe cea chineză. Diferențele sunt șocante și greu de acceptat de ambele părți, dar umanitatea muncitorilor din ambele țări te va emoționa. American Factory deschide o ușă către realități sociale atât din China, cât și din SUA.

Îl poți vedea pe Netflix.

35. Dolor y gloria – filmul de artă al anului 2019

Dolor y Gloria - Penelope Cruz_filme 2019

 

Ultimul film al regizorului spaniol Pedro Almodovar poate însemna multe, în funcție de spectatorul care îl urmărește. Este, printre altele, o voluptoasă întâlnire cu trecutul a unui om aflat deja la vârsta a treia. E amintirea copilăriei. E strigătul de regret după o iubire pierdută. Dar e, mai ales, filmul unui mare creator aflat la o vârstă când spectrul morții începe să dea târcoale depresiv și amenințător.

De ce o poză cu Penelope Cruz? Pentru că o vei vedea aici în scene rurale picturale, spălând rufele pe malul râului, arătând apetisant precum o Sophia Loren. Ea va deveni aici simbolul forţei feminine din Spania săracă a deceniilor trecute, în care mamele ţineau casa, erau adevăratul stâlp al familiei şi luau deciziile vitale pentru viitorul copiilor. Citește întreaga recenzie la Dolor y gloria.

Poți vedea filmul pe HBO Go.

BONUS: Cernobîl  – producția de film a anului 2019

cernobil mini seriale drama

A fost probabil cea mai discutată producție a anului 2019. Și nu e hazardat să spunem că dacă va rămâne un film peste ani din acest an, care să fie văzut și revăzut de alți și alți iubitori de filme și seriale, atunci acesta va fi. Nu e film, nu e nici serial, e o miniserie. 🙂 În total cele 5 părți ale seriei durează cât două filme mai lungi.

Miniseria HBO Cernobîl e considerată unul dintre cele mai bune seriale din 2019. A fost extrem de comentată la momentul lansării și a fost de asemenea și multi-premiată. A primit două premii Globul de Aur și zece premii Emmy. Dar dincolo de premii, este un serial pe care nu-l vei putea uita. Dramatismul lui este atât de autentic încât te va marca cu siguranță. Subiectul este bineînțeles dezastrul nuclear de la Cernobîl din 1986 și modul în care minciuna și lipsa de responsabilitate a regimului comunist au făcut ca efectele lui să nu fie mult timp cunoscute. Ceea ce a condus la iradierea multor oameni în necunoștință de cauză.

Dar este și despre eroii acelor zile și despre cum oameni simpli și-au riscat viața ca să minimizeze efectele accidentului. Este vorba despre oameni de știință care au colaborat pentru a veni cu o soluție tehnică pentru neutralizarea zonei afectate.

Tot ce putem spune mai mult decât atât este că nu e un serial ușor de văzut. Dar cele mai multe seriale și filme bune nu sunt cele mai confortabile experiențe pentru că îți trezesc emoții puternice. Dar din momentul în care îi vei da drumul îți va fi greu să nu îl vezi până la capăt.

Îl poți vedea oricând pe HBO Go.

Filme 2019 – concluzie

În concluzie, dacă nu ai avea timp și ai putea să vezi o singură producție online din 2019, atunci noi am alege oricând Cernobîl. 🙂 Dacă am vrea însă să evadăm din cotidian nu printr-o dramă, comedia Booksmart e cu siguranță una dintre cele mai fresh comedii din ultimii ani. Așa că am alege-o pe aceasta pentru a ne binedispune. 🙂

Acestea sunt filmele 2019 pe care vi le recomandăm. Sunt filme bune care livrează entertainment cinematografic de calitate. Fără să fie lipsite însă de substanță. Tu ce descoperiri de producții din 2019 pe care le poți vedea online ai recomanda?

Citește și

Filme de dragoste 2019 – TOP 10 pe care să le vezi online

Filme 2020 – Cele mai așteptate 20 de filme ale anului

10 filme coreene super bune, de văzut când vrei să încerci ceva nou

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here