TOP 10 cele mai bune filme 2020

0
16492
top filme 2020

Anul 2020 a fost unul special, cu foarte multe filme anunțate pentru 2020 dar amânate pentru lansare în 2021 din cauza pandemiei (noul James Bond, Dune, BIOS, The French Dispatch etc). Cu siguranță pandemia a fost foarte perturbatoare pentru industria de divertisment și asta se vede pregnant în lista cu top filme 2020 pe care v-am pregătit-o. Pentru comparație, vei găsi la sfârșitul articolului ce filme vă spuneam că așteptăm cu nerăbdare la începutul anului pentru 2020. E o mare diferență când ne uităm ce filme au ajuns cu adevărat în cinematografe sau pe Netflix/HBO/Disney/alte servicii de streaming.

Iată așadar topul nostru cu filmele preferate din 2020:

1. Let them all talk! / Lasă-i să vorbească (2020)

Let-Them-Talk-HBO-Max-top filme 2020

Let them all talk! e un film care te bucură prin înțelepciunea și naturalețea lui. Și îți dă energie și o stare de bine, atât de dorite la finalul unei zile epuizante sau într-un weekend cu vreme mohorâtă. Are acea magie care-ți transformă în bine starea de spirit fără efecte speciale sau nu știu ce cascadorii și scene de acțiune.

E un film lansat pe finalul anului 2020, pe 10 decembrie mai exact, pe HBO. O producție cu buget mic, dar cu distribuție mare și cu un regizor la fel – Steven Soderbergh. Așa că așteaptă-te la un film care radiază acel coolness pe care îl au filmele din seria Ocean’s Eleven, regizate in mare parte tot de Soderbergh, dar și la aerul de film european pe care-l degajă filmele lui precum Sex, lies and videotape (pe care-l poți vedea pe Netflix, apropo).

Distribuția e pur și simplu fenomenală, în frunte cu Meryl Streep și completată de alte două actrițe de primă clasă din generația ei: Candice Bergen și Diane Wiest și care improvizează mare parte din dialogurile din film. Cele trei sunt prietene din tinerețe care acum merg într-o călătorie de reconectare și regăsire cu un vapor de croazieră transatlantic.

2. Hamilton (2020)hamilton filme optimiste

Dacă ai nevoie de o doză de energie, cât să te țină o lună întreagă, ba chiar până la sfârșitul pandemiei :D, Hamilton e perfect. Hamilton e o producție Disney care filmează spectacolul Broadway Hamilton, care a devenit un fenomen cultural în Statele Unite în ultimii ani. La fel ca și spectacolul în sine, și filmul a primit numeroase laude din partea criticii și este cel mai vizionat film din 2020 pe platformele de streaming.

Melodiile, interpretările și întreaga mișcare scenică sunt absolut molipsitoare. Este atâta talent pe cm pătrat pe scenă încât e foarte probabil că vei începe și tu să cânți și să dansezi în timpul filmului. 🙂 Noi așa am făcut. De la muzică pop, hip-hop, rap și R&B, musicalul Hamilton va rămâne probabil musicalul cel mai influent al generației noastre.

Care e ideea din spatele Hamilton? Este povestea fondatorilor Statelor Unite, de la George Washington la Thomas Jefferson, dar care are în centru o figură mai puțin cunoscută a acestora, Alexander Hamilton. Nu are tematică de Crăciun, dar pentru energia lui pozitivă și optimismul molipsitor, e perfect și pentru perioada Sărbătorilor.

3. Tenet (2020) 

tenet top filme 2020Tenet e unul dintre cele mai ambițioase filme ale anului 2020. Așa că dacă vreți să vedeți ceva inovativ în materie de cinema și provocator pentru spectator, Tenet e una dintre cele mai bune alegeri.

Veți fi atrași într-un univers care-ți va pune imaginația la încercare. Regizorul practic a încercat să filmeze ceva de negândit și neimaginat: cum ar fi viața în marșarier, întoarcerea în timp cu adevărat, viața în universuri paralele și multe altele. Este punerea în scenă a unui experiment de gândire, burdușit cu multe idei filosofice și cu scene de acțiune cum n-ați mai văzut.

Deși, printre altele, e un film de acțiune, pare mai degrabă o ironie la adresa filmelor de acțiune hollywoodiene, un fel de James Bond luat în derâdere. Se pot spune multe despre Tenet, interpretările sunt nelimitate, ca pentru orice operă artistică de calitate, dar înarmați-vă cu multă răbdare dacă vreți să îl înțelegeți sau priviți-l ca o experiență misterioasă, pentru că va fi la fel de revelatoare și cathartică.

Noua producție a originalului Christopher Nolan e una dintre puține producții majore care nu a fost amânată pentru 2021. Cunoscut pentru drame întunecate și deștepte precum Memento, The Prestige, Inception, Interstellar sau Dunkirk, Nolan a scris și regizat pentru 2020 un nou film care are în centru, la fel ca și alte filme ale sale, călătoria în timp. Astfel, un agent secret trebuie să se întoarcă în timp pentru a împiedica izbucnirea unui al Treilea Război Mondial.

E un film exploziv, cu multe răsturnări de situație, care te va pune cu siguranță pe gânduri. Înarmează-te cu răbdare și, eventual, mergi să-l vezi de două ori sau chiar de trei ori 🙂 It’s that complicated. 🙂

4. The Invisible Man / Omul invizibil (2020)


the invisible man filme noiNu suntem cei mai mari fani ai filmelor de groază, pentru că de cele mai multe ori sunt ridicole și pline de clișee. Dar acest film din 2020 e altceva, o să vă surprindă într-un mod plăcut. Adică o să vă bage în sperieți, exact ce trebuie să facă un film horror bun. O să se joace cu așteptările voastre, fără nu știu ce strigoi, fără zombie, fantome și altele asemenea. Este oarecum în stilul filmelor de groază ale lui Hitchcock.

Filmul pleacă de la premisa romanului clasic de groază al lui H.G. Wells, Omul invizibil, din 1897. Dar acțiunea se petrece în zilele noastre. Ar mai fi de adăugat că filmul n-ar fi funcționat atât de bine fără o actriță de primă mână, precum Elisabeth Moss, în rolul principal.

The Invisible Man a fost foarte bine primit atât de public (este al cincilea film după încasări în State până acum, în 2020) și, de asemenea, foarte lăudat de critica de film. Așa că nu ratați Omul invizibil și adăugați-l pe lista cu filme bune de văzut din 2020.

5. Bacurau (action thriller lansat în State în 2020)

bacurau filme western noiVrei să vezi un film western cu totul și cu totul original? 🙂 Atunci Bacurau e pentru tine. Dar pregătește-te pentru o experiență cinematografică diferită. Un thriller de acțiune în care personajele sunt construite cu atenție și care te va surprinde prin abordare. Cu siguranță toți am alege să vedem astfel de filme surprinzătoare dacă s-ar face mai multe. Nimeni nu vrea să vadă filme noi în care ne prindem din primele 5 minute cam încotro se duce povestea și cam care sunt opțiunile finalului.

Bacurau e un western modern nou, în care acțiunea se petrece în zilele noastre, nu în secolul al 19-lea ca mai în toate filmele de gen. Mai mult, deși acțiunea are loc în America, nu se desfășoară în Statele Unite, ci în deșertul brazilian… După moartea uneia dintre cele mai importante membre ale comunității unui mic sat din Brazilia, Bacurau, încep să se întâmple tot felul de fenomene ciudate. Urmează o vânătoare de oameni cum numai în cele mai tari filme ai văzut.

Două dintre personajele principale sunt interpretate de Sonia Braga și Udo Kier.

 

6. The Assistant

assistant_filme noi 2020Vrei să vezi cam cât de mult se muncește într-o firmă competitivă? Aruncă-ți un ochi la The Assistant. Dar dincolo de aspectul ăsta secundar, The Assistant merită văzut pentru că e extraordinar de bine scris, jucat, regizat și editat. The Assistant e primul film care abordează din interior atmosfera de hărțuire și abuz sexual din cadrul companiei producătorului Harvey Weinstein.

Totul se întâmplă într-o singură zi, noi urmărind-o pe o secretară foarte tânără de abia intrată în echipa lui Weinstein de câteva săptămâni. Obosită și muncită, dar atentă la toate nevoile colegilor de birou, ea ajunge să observe tot felul de mici semne care par să ducă la ideea că șeful ei întreține relații sexuale cu actrițe și femei foarte tinere chiar în birou. Atmosfera e minuțios construită de regizoarea Kitty Green încât efectiv ai impresia că muncești și tu în aceeași corporație toxică.

Dincolo de faptul că subiectul e foarte la modă, filmul The Assistant e o realizare remarcabilă cinematografică. Un film care te pune pe gânduri și te face pe alocuri chiar să-ți revezi anumite alegeri…

 

7. The Trial of the Chicago 7 / Procesul celor șapte din Chicago – producție Netflix apărută pe 16 octombrie 2020


Trial-of-the-Chicago-7-filme noi netflixE o dramă juridică și istorică antrenantă cu o distribuție excepțională: Sacha Baron Cohen, Joseph Gordon-Levitt, Michael Keaton, Eddie Redmayne, Frank Langella și Yahya Abdul-Mateen (Aquaman). Da, cam mulți bărbați, dar asta pentru că filmul urmărește povestea a șapte protestatari împotriva Războiului din Vietnam, din 1968.

Scenariul a fost scris în 2007 și trebuia să fie regizat de Steven Spielberg, dar din cauza unei greve a scenariștilor, planul a picat. Și ghinionul nu a părăsit complet proiectul, pentru că în 2020, când trebuia să fie lansat în cinematografe de Paramount, a venit pandemia. Dar cum ghinionul cuiva e norocul altuia, Netflix a cumpărat drepturile de distribuție, așa că putem să-l vedem pe Netflix începând cu 16 octombrie. A fost bine primit de critici și a intrat și în topul nostru de 10 cele mai bune filme din 2020. Vezi aici trailer-ul The Trial of the Chicago 7.

 

8. The Lovebirds / Porumbeii (2020)

lovebirds comedii 2019Dacă vrei să vezi o comedie simpatică din 2020, aceasta e recomandarea noastră, o producție Netflix din acest an. Nu are glume de prost gust și e destul de fresh ca abordare, în universul în general destul de plictisitor al comediilor.

Vrei să vezi o comedie care e și romantică și de acțiune? Atunci Lovebirds e perfectă pentru tine. Jibran și Leilani sunt împreună de ceva timp, așa că viața sexuală nu mai e chiar la fel de intensă. Și micile certuri din tot felul de motive hilare apar la tot pasul. Dar fix când sunt hotărâți să se despartă, cuplul ajunge în centrul unei intrigi criminale. 🙂 În ciuda micilor neînțelegeri super simpatice, vor reuși să supraviețuiască și să dea de cap răufăcătorilor? 🙂

9. Never. Rarely. Sometimes. Always (2020)

never. rarely. sometimes. always filme noi

E un film american cât se poate de european. 🙂 Cu un ritm lent, multe lucruri lăsate nespuse, dar cu atât mai intens și mai apăsător. Simplist spus, este vorba despre drama unei adolescente care rămâne însărcinată. Dar povestea e spusă cu atâta delicatețe, discreție și sensibilitate, încât e mai convingătoare decât dacă ar fi fost mult mai directă și ar fi arătat abuzuri fizice sau psihologice. Din lista noastră cu filme noi din 2020, Never Rarely Sometimes Always e o recomandare fără nicio ezitare. Dar depinde foarte mult ce vrei să vezi, pentru că nu e un film confortabil, la care să te relaxezi seara după o zi de muncă.


10. Shirley (2020)

shirley-filme noi 2020Vrei să vezi un film misterios, despre complicitățile intimității de cuplu și despre trădare? Atunci Shirley e filmul din 2020 pe care ți-l recomandăm cu toată convingerea.  Personajele sunt atât de alunecoase și complexe încât, deși scenariul nu e complicat, atmosfera, schimburile de cuvinte și priviri te fac să stai lipit de canapea până la final. Dacă ești femeie, o să te regăsești și mai mult în filmul Shirley, așa că am zice că e un must-see pentru doamne și domnișoare.

O dramă biografică, coprodusă de Martin Scorsese, Shirley urmărește interacțiunile dintre scriitoarea Shirley Jackson, soțul acesteia și un cuplu tânăr pe care cuplul îl “adoptă” în casa lor. Shirley e o tipă a cărei stare emoțională și fizică se schimbă foarte ușor. Concentrată 100% asupra nuvelelor pe care le scrie, ajunge să îi fie frică să iasă din casă. Nu coboară la masă, iar dacă e totuși convinsă oarecum cu forța, devine foarte acidă cu cei doi tineri găzduiți în casa cuplului. Oare filmul se va transforma într-un film de crimă și mister, în unul de groază sau va rămâne o dramă profundă despre implicațiile vieții de cuplu și ale vieții de femeie?

Dacă vă hotărâți să-l vedeți, e bine de știut că Shirley e de fapt Shirley Jackson, o scriitoare cunoscută de literatură de groază și suspans, care a influențat mulți scriitori actuali ai genului, printre care chiar și pe Stephen King. O mențiune specială merită și actrița care o interpretează în film, nimeni alta decât super talentata Elisabeth Moss, pe care ați regăsit-o și într-un alt film din 2020, mai sus, The Invisible Man.

Care erau cele mai așteptate 20 de filme ale anului de Postmodern, în martie 2020 🙂

Ce filme interesante vor fi lansate în 2020? Ți-am pregătit mai jos filmele 2020 care se anunță a fi cele mai pline de suspans sau cele mai haioase, cu cele mai bune povești sau cele mai bune adaptări, jucate de distribuțiile impresionante. Iată cele mai așteptate filme din 2020:

  1. The Gentlemen (lansare începutul lui 2020)

the gentlemen filme 2020_

Nu l-ați mai văzut de mult timp pe Matthew McConaughey într-un film? Ei bine, în 2020 joacă într-o comedie, care e și film de acțiune, marca Guy Ritchie. Guy Ritchie e fostul soț al Madonnei, dar, mai important, a făcut câteva filme foarte reușite. Adică pline de umor englezesc și suspans. Dacă ați văzut Lock, Stock and Two Smoking Barrels sau Snatch, știți despre ce vorbesc. Nu avem motive să credem că The Gentlemen nu ar urma aceeași rețetă de succes. McConaughey joacă rolul unui traficant de marijuana. Ce și-a construit un adevărat imperiu în Anglia, dar care vrea să iasă din business…

De fapt, The Gentlemen nu s-a ridicat la înălțimea așteptărilor create de filmele anterioare ale lui Guy Ritchie, așa că nu a intrat în top 10 filme 2020.

Filme 2020: Cele mai așteptate filme ale primăverii lui 2020

Nu sta departe de cinematografe în lunile de primăvară 2020 pentru că ne așteaptă câteva thrillere foooarte bune, o producție Marvel, un film animat Pixar și alte câteva filme care se anunță bune.

2. Promising Young Woman (anunțat pentru lansare în primăvara lui 2020, dar amânat)

Promising-Young-Woman-filme 2020

Filmul Promising Young Woman va fi cel mai probabil unul dintre cele mai bune thrillere ale anului 2020. Așadar, merită să fiți pe fază când se lansează și să mergeți să-l vedeți. Din recenziile deja apărute reiese că talentata Carey Mulligan face un rol de zile mari, care vârf de carieră. În timp ce filmul în sine e foarte fresh și bine scris de tânăra britanică Emerald Fennell, recunoscută până acum pentru serialul BBC Killing Eve. Ba chiar s-au folosit adjective la adresa filmului precum provocator și curajos…

Din cauza pandemiei, a fost de fapt amânat pentru lansare pe 25 decembrie 2020 în State, așa că nu l-am văzut încă.

3. Black Widow (anunțat pentru primăvara lui 2020) – amânat pentru 2021

black-widow-filme 2020Vă plac filmele cu super eroi? Sau/ și vă place Scarlett Johansson? Atunci nu ratați Black Widow. E o producție Marvel Studios care are în centru personajul cu același nume, Văduva Neagră, interpretată de starul american Scarlett Johansson. După o naștere complicată, având în vedere că această producție e în discuții încă din 2004, și după filmări în numeroase locații: Budapesta, Norvegia, Maroc, Anglia și Statele Unite, se pare că al 24-lea film Marvel va fi lansat în primăvara lui 2020. Natasha Romanoff, adică Văduva Neagră, va fi pusă față în față cu greșelile din trecutul ei, fiind nevoită să își revizuiască trecutul pentru a merge mai departe.

 

5. Onward / Tot înainte (primăvara lui 2020) – film animat

onward-filme din 2020E una dintre cele două producții Pixar anunțate pentru 2020. Onward s-a lansat în acest weekend la nivel mondial, cu recenzii pozitive din partea criticilor. Povestea este aventura a doi frați elfi în încercarea de a-și găsi propria identitate, după ce copilăria le-a fost marcată de pierderea tatălui și de căderea în uitare a calităților de magicieni ale elfilor din comunitate. Așa cum ne-a obișnuit studioul Pixar, pregătiți-vă pentru o animație distractivă, care vă emoționa în cel mai plăcut mod.  Vocile personajelor sunt asigurate de Tom Holland, Chriss Pratt, Julia Louis-Dreyfus și Octavia Spencer.

Nu l-am văzut încă 🙂 Voi l-ați văzut?

6. The Rhythm Section (primăvara lui 2020)

The Rhythm SectionNu băgăm mâna în foc că va fi cel mai reușit film al anului 2020, dar e bazat pe o carte, deci ar trebui ca scenariul să fie mai complex și mai plin de suspans decât cele obișnuite. În plus, rolurile principale sunt jucat de Blake Lively și Jude Law. Blake Lively și-a pierdut familia într-un accident aviatic ce pare să nu fi fost totuși un accident. Personajul lui Blake pornește în căutarea vinovaților și răzbunarea dispariției membrilor familiei…

Verdictul nostru: e un film destul de slab, de aceea nu l-am inclus în top filme 2020.

7. The Woman in The Window / Femeia de la fereastră (primăvara lui 2020)

The Woman in The Window filme din 2020Al doilea thriller din această primăvară care promite, Femeia de la fereastră pleacă de la premisa clasicului hitchcockian Rear Window. O psiholoagă care suferă de agorafobie (jucată de Amy Adams) se împrietenește cu vecina din clădirea de vizavi (interpretată de Julianne Moore), doar ca să fie martora morții ei suspecte. În această producție joacă și un alt actor de mare clasă, Gary Oldman.

Nu a fost lansat încă, după amânări repetate. Se pare că Netflix se află în discuții pentru a-i achiziționa drepturile de distribuție.

8. Scoob! (primăvara lui 2020) – film de animație

scoob filme animate 2020Al doilea film animat pe care îl așteptăm în 2020 urmărește aventurile câinelui Scooby, un mare danez, împreună cu cel mai bun prieten al său, Shaggy. Cei doi, ajutați de tinerii detectivi Fred, Velma și Daphne, trebuie să dezlege cel mai mare mister de până acum, pentru a împiedica o câine-apocalipsă :), adică lansarea câinelui fantomă Cerberus asupra umanității. Scoob! e o producție Warner Bros. Vocile vor fi interpretate de Zac Efron, Amanda Seyfred, Gina Rodriguez și Mark Wahlberg.

Nu l-am văzut încă 🙂

Filme 2020: cele mai așteptate producții ale verii 2020

Am ajuns la filmele ce vor fi lansate în vara lui 2020. Surprinzător, sunt filme cu greutate, nu producțiile ușurele cu care ne-a obișnuit Hollywood-ul în perioada lunilor călduroase.

9. Greyhound (vara lui 2020) – este distribuit de Apple pe platforma lor

greyhound film tom hanksUn film cu acțiunea în Al Doilea Război Mondial? Da, vă rugăm. 🙂 Cu Tom Hanks în rolul principal? Da, vă rugăm. 🙂 Tom Hanks reușește să dea viață oricărui film în care joacă. Are un talent atât de natural, încât orice poveste prinde viață atunci când e interpretată de el. Suntem convinși că Greyhound nu va face excepție. Mai mult, Hanks este și scenaristul acestei noi producții hollywoodiene. Comandantul Ernest Krause conduce un convoi de nave în traversarea Atlanticului, în prima sa misiune de acest gen.

Acțiunea filmului se petrece în ceea ce poartă denumirea Lupta pentru Atlantic, cea mai lungă campanie militară din cel de Al Doilea Război Mondial. Imediat după declararea războiului, aliații au lansat o blocadă navală împotriva Germaniei naziste, urmată de o contra-blocadă a armatei germane. Astfel, convoaie militare sau comerciale deplasându-se spre Marea Britanie sau Rusia erau păzite și escortate de nave și avioane ale aliaților, pentru a nu deveni victimele submarinelor sau navelor nemțești.

Nu l-am văzut încă. Voi?

10. Wonder Woman 1984 (lansare la începutul verii lui 2020, amânat pentru 25 decembrie 2020)

WONDER-WOMAN-1984_GAL-GADOT_Lucrurile se pare că se schimbă la Hollywood dacă deja în 2020 avem două filme cu supereroi în care personajul principal este o femeie. Mai mult, povestea și regia sunt semnate tot de o femeie, Patty Jenkins.  De data asta este vorba de Wonder Woman, din universul DC Comics. Gal Gadot revine în rolul Wonder Woman, în acest sequel după primul film din serie, care nouă ne-a plăcut foarte mult. Celelalte personaje vor fi interpretate de aceeași distribuție ca și în primul film: Chris Pine – iubitul lui Wonder Woman și Robin Wright, mătușa acesteia.

Amânat pentru 25 decembrie 2020 în State.

11. Soul (lansare în vara lui 2020, amânat pentru 25 decembrie 2020)

soul filme animate 2020Al doilea film de animație de la Studiourile Pixar pe care îl așteptăm cu nerăbdare în anul 2020 este o comedie în care vei auzi vocile lui Jamie Foxx și Tina Fey, printre altele. Joe Gardner, un profesor de muzică de gimnaziu primește o șansă nesperată de a cânta pe scenă într-un ansamblu de jazz. Printr-un accident, sufletul lui Joe se desprinde de corp și planurile de a debuta muzical par să îi fie complet date peste cap…

Amânat pentru 25 decembrie 2020 în State.

12. Top Gun: Maverick (anunțat pentru vara lui 2020, amânat pentru 2021)

continuare top gun maverickȘtiai că anul acesta se lansează o continuare la filmul Top Gun? Iar Tom Cruise va juca din nou rolul principal. La o distanță de 30 de ani de acțiunea primului film, Pete “Maverick” Mitchell (Tom Cruise) duce aceeași viață periculoasă ca pilot de test și instructor de zbor pentru misiuni speciale. Într-o astfel de instrucție îl cunoaște pe Bradley (interpretat de Miles Teller și pe care îl știi din Whiplash). Cei doi vor trece prin multe încercări împreună, în timp ce unul se pregătește pentru o misiune extrem de periculoasă, iar celălalt trebuie să se lupte cu cele mai profunde frici și să tranșeze un viitor incert. În film joacă și Jennifer Connelly, iubita lui Maverick, Jon Hamm, Ed Harris și Val Kilmer.

13. Tenet (vara lui 2020) – inclus în top filme 2020

tenet filmNoua producție a originalului Christopher Nolan este programată pentru lansare în iulie 2020. Cunoscut pentru drame întunecate și deștepte precum Memento, The Prestige, Inception, Interstellar sau Dunkirk, Nolan a scris și regizat pentru 2020 un nou film care are în centru, la fel ca și alte filme ale sale, călătoria în timp. Astfel, un agent secret trebuie să se întoarcă în timp pentru a împiedica izbucnirea unui al Treilea Război Mondial.

Ne așteptăm la un film exploziv, cu multe răsturnări de situație, care ne va pune cu siguranță pe gânduri. Mai ales că unul dintre actori, Robert Pattinson a fost lăsat să citească scenariul doar închis într-o cameră. 🙂 Totul e un mare secret până acum. Cel mai probabil pentru că Nolan nu vrea spoilere care să strice surprizele poveștii.

14. The French Dispatch (anunțat pentru vara lui 2020, amânat pentru 2021)

the french dispatch filme wes andersonNeobișnuit pentru vară, se pare că anul acesta se lansează filme cu greutate în sezonul estival. După Tenet, a doua producție interesantă a lunii iulie va fi cu siguranță The French Dispatch. Nu-i așa că vă era dor de un nou film semnat de Wes Anderson? 🙂 Nouă cu siguranță, da. Așa că The French Dispatch e unul dintre cele mai așteptate filme de către noi.  Nu doar ale verii 2020, ci ale întregului an 2020. Dacă nu-ți sună cunoscut Wes Anderson, cu siguranță ai văzut una dintre capodoperele sale: The Grand Budapest Hotel, Moonrise Kingdom sau Rushmore.

Filmul a fost descris ca o scrisoare de dragoste pentru jurnalism 🙂 și are la bază trei povești paralele, inspirate din articole apărute în revista The New YorkerDistribuția e pur și simplu incredibilă, de la actorii principali, la cei secundari, toți sunt recunoscuți ca talente. Benicio del Toro, Adrien Brody, Tilda Swinton, Lea Seydoux, Frances McDormand, Timothee Chalamet, Jeffrey Wright, Mathieu Amalric, Bill Murray, Owen Wilson, Edward Norton, Willem Dafoe, Saoirse Ronan etc… 🙂

 

Filme 2020: Producții ce vor fi lansate în toamna anului 2020

Toamna se numără bobocii, dar și filmele bune. Haideți să vedem ce producții interesante ne-au fost rezervate pentru toamna 2020 și care au fost anunțate până acum. Pe măsură ce vor apărea și altele, lista cu filme 2020 va fi și ea actualizată.

15. BIOS (toamna lui 2020, amânat pentru 2021)

bios filme tom hanksTom Hanks joacă într-un al doilea film ce va avea lansarea în 2020. De data aceasta e un film SF postapocaliptic în care Hanks e ultimul om de pe planeta Pământ. Pentru a avea grijă de cățelul lui după moartea sa, inventatorul Finch (Tom Hanks) creează un robot. Misiunea lui este să reușească “umanizarea” robotului, în așa fel încât acesta să poată avea grija cățelului. În timp ce cățelul trebuie să învețe să-l accepte pe acesta ca pe noul lui stăpân…

16. James Bond: No time to die (lansare în toamna lui 2020, amânat pentru 2021)

Daniel-Craig-James-Bond-No-Time-To-Die-filme din 2020

După ce am așteptat ani buni lansarea noului film James Bond se pare că mai avem ceva de așteptat. Anunțat pentru primăvara lui 2020, noul film din seria James Bond – Agentul 007, denumit No time to die, va fi lansat în noiembrie 2020 de abia, din cauza coronavirusului… Bond nu mai lucrează ca agent și îl găsim bucurându-se de o viață liniștită în Jamaica. În încercarea de a-l ajuta pe un vechi prieten din CIA, Bond intră într-o conflict major. Astfel, e nevoit să dezlege ițele unei misiuni foarte complexe. E ultima ocazie să îl vedem pe Daniel Craig în rolul lui 007, așa că nu trebuie s-o ratăm.

Contraponderea negativă a lui Bond va fi interpretată de Rami Malek pe care îl știți din serialul Mr. Robot, pentru care a luat un premiu Emmy și din interpretarea lui Freddie Mercury din filmul Bohemian Rapsody, pentru care a luat Oscarul. Celelalte roluri importante sunt reluate de actorii din seria precedentă: Lea Seydoux – iubita lui Bond, Naomie Harris, Jeffrey Wright, Christoph Waltz și Ralph Fiennes.

17. The Witches / Vrăjitoarele (lansare toamna 2020)

E a doua adaptare a romanului lui Roald Dahl, după filmul din 1990 Vrăjitoarele (cu Anjelica Houston și Rowan Atkinson). Astfel, e rândul lui Robert Zemeckis (Forrest Gump, Flight) să își încerce norocul cu povestea din carte. Veți vedea o comedie fantezistă, în care o copil ajunge fix în mijlocul unei convenții de vrăjitoare. Iar Marea Vrăjitoare 🙂 îl transfromă într-un șoricel. Marea Vrăjitoare e interpretată de energica Anne Hathaway. În timp ce celelalte personaje sunt jucate de Octavia Spencer, Stanley Tucci și Chris Rock.

Nu l-am văzut, a fost lansat în octombrie pe HBO Max, dar pe platforma din România nu este disponibil.

18. The Eternals (toamna lui 2020, amânat pentru 2021)

Ați văzut deja, Hollywoodul excelează în filme cu supereroi în ultimii ai. Eternals este un alt film din seria Marvel lansat în 2020, după Văduva Neagră. În distribuție îți vei vedea pe Richard Madden (Game of Thrones, Bodyguard), dar și pe Salma Hayek și Angelina Jolie. Acțiunea se petrece după cea din Avengers: Endgame. Eternals sunt un tip de extratereștri ce au trăit pe Pământ dintotdeauna în secret. Acum se reunesc pentru a proteja umanitatea de cei care reprezintă răul, pe nume Deviants.

19. Happiest Season (toamna lui 2020)

Este singura comedie romantică din lista de filme pentru 2020. 🙂 E de altfel singurul film de dragoste din listă 🙂 Mai mult, e vorba despre dragostea dintre două fete, jucate de Kristen Stewart și MacKenzie Davis. O tânără vrea să o ceară în căsătorie pe iubita ei, dar își dă seama că există un impediment major. Familia conservatoare. Din nou ar fi de remarcat faptul că e încă un film scris și regizat de femei. Iar rolurile principale sunt interpretate de femei.

Nu l-am văzut, în State a fost lansat pe platforma HULU.

Filme 2020: producții ce vor fi lansate în iarna lui 2020

Doar un film din decembrie 2020 a intrat în lista noastră, dar așteptăm și alte producții faine să fie anunțate, pentru a o actualiza corespunzător.

20. Dune (luna lansării: decembrie 2020, dar amânat pentru 2021)

dune 2020Alături de filmul din seria James Bond, Dune este probabil cel mai așteptat film din 2020 de fanii lui. Sperăm ca extraordinarul regizor Dennis Villeneuve (Incendies, Sicario, Blade Runner 2049) să nu îi dezamăgească pe aceștia într-o nouă încercare de adaptare a creației lui Frank Herbert, la peste 30 de ani de la încercarea lui David Lynch care nu i-a mulțumit pe mulți fani. A început bine deocamdată, cu o distribuție impresionantă:  Timothée Chalamet, Josh Brolin, Rebecca Ferguson, Oscar Isaac, Javier Bardem, Jason Momoa, Dave Bautista, Zendaya.

Acesta e topul nostru cu cele mai bune filme din 2020, urmat de cele mai așteptate filme din 2020, ca să vedeți cât de multe au fost amânate pentru 2021. Vouă ce filme din 2020 v-au plăcut cel mai mult?

Citește și

30 filme de epocă frumoase, de care să te bucuri pe îndelete

TOP 10 filme online din 2019 și unde poți să le vezi

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here