54 de carti noi de citit in februarie 2021

0
6392
painting: Venice by Edward William Cooke /https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Edward_William_Cooke_Venezia_1851.jpg

A doua lună din 2021 aduce multe noutăţi literare. În februarie vei avea de citit (cel puţin) 54 de cărţi bune. Unele au subiecte picante sau incisive, bine ancorate în realitate, altele sunt niște romane de dragoste ce amintesc de farmecul unui film de epocă.

Cărţi pentru cei îndrăgostiţi de Paris 

1. Dimineţi la Café Rostand de Ismail Kadare

Ismail Kadare li se alătură scriitorilor îndrăgostiţi de Paris, acel Paris al libertăţii. Dimineţi la Café Rostand este un volum de memorii în care amintirile curg în decoruri ce amintesc de fotografiile unor artiști iconici și de filmele Nouvelle Vague.

Poţi comanda volumul de pe LibHumanitas, Libris, Elefant.ro, Cărturești

 

2. La ce oră, din ce zi… de Frederic Vitoux 

 

O altă declaraţie de iubire pentru Paris este și cartea La ce oră, din ce zi…. Scriitorul și biograful Frederic Vitoux alege ca punct de plecare în călatoria pariziană un celebru local. Este vorba despre un restaurant frecventat de marii scriitori. Povestea restaurantului nu este decât un pretext pentru marile întâlniri cu Hemingway, Picasso, Aragon sau Dos Passos.

Poţi comanda romanul de pe Cărturești

 

3. După război la Paris. Cronica anilor regăsiţi (Serge Moscovici)

Numele lui Serge Moscovici pe coperta unei cărţi îi atrage pe toţi cei pasionaţi de psihologia socială. Volumul autobiografic După război la Paris. Cronica anilor regăsiţi reflectă perioada formării intelectuale. Alături de Serge Moscovici vei cunoaște boema Cartierului Latin. Ajungi să stai la masa cafenelelor alături de Paul Celan sau de apropiaţii lui Claude Levi-Strauss.

 

Cărţi având farmecul unui film de epocă 

4. Nepovestitele iubiri. 7 minibiografii sentimentale de Tatiana Niculescu

Nepovestitele iubiri. 7 minibiografii sentimentale va fi apreciată mai ales de cititorii depenţi de filmele de epocă. Tatiana Niculescu își invită cititorii să călătorească de la Nisa la Paris, Londra, Sulina sau Lombardia, pe urmele unor personalităţi fascinante. Vor descoperi legături pătimașe, rivalităţi, secrete.

Poţi comanda volumul de pe LibHumanitas, Libris, Elefant.ro, Cărturești

 

5. Însemnările unui aiurit de Gabriel Dumitru Culcer

Însemnările unui aiurit este o carte pentru cei ce visează la vremuri netrăite, din trecut. Ei se vor bucura de amintirile despre o copilărie petrecută la conac, marcată de prezenţa unei guvernante inteligente. Nu lipsesc nici amintirile despre un Paris de altădată sau despre iubiri secrete.

Poţi comanda volumul de pe Cărturești, Elefant.ro

 

6. Întâlnire la Bombay de Jenny Ashcroft

India colonială devine fundalul unui triunghi amoros. Întâlnire la Bombay este un roman ce are acţiunea în 1913, anul evenimentelor ce anticipează începutul unui război mondial. Este și anul în care protagonista romanului, o tânără din înalta societate, este sedusă de un bărbat charismatic și aventuros. Acesta îi arată frumuseţile Indiei. Mama ei nu vede cu ochi buni relaţia, preferând alt pretendent, considerat previzibil și respectabil.

Poţi comanda romanul de pe Libris, Elefant.ro, Cărturești

 

Cărţi despre seducătoare celebre de citit în februarie 2021

 

7. Madame Claude. O lume secretă a plăcerii, privilegiilor și puterii de William Stadiem

Madame Claude este povestea uneia dintre cele mai cunoscute patroane de bordeluri de lux din Paris. Ea pretindea că deţinea secretele sexuale ale unor bărbaţi influenţi, de la capete încoronate la președinţi carismatici și mari afaceriști. Viaţa ei a devent subiectul unui film. Şi nu e de mirare. Conform declaraţiilor sale, a trecut prin multe. A scăpat dintr-un lagăr de concentrare, a luptat în Rezistenţă, s-a iubit cu mafioţi și a fost considerată un simbol al Parisului secret.

Poţi comanda volumul de pe LibrisCărturești, Elefant.ro
8. Matilda. Prim-balerina Teatrului Imperial și amanta ţarului Nicolae al II-lea 

Fastul Rusiei imperiale devine un decor ideal pentru iubirile interzise ale unei mari balerine. Matilda. Prim-balerina Teatrului Imperial și amanta ţarului Nicolae al II-lea are intensitatea unei povești despre legături pătimașe, rivalităţi, intrigi, secrete și trepidaţii politice.

Poţi comanda volumul de pe LibrisCărturești, Elefant.ro

 

Trei voci importante din literatura română contemporană

 

9. Să ne fie la toţi la fel de rău de Adrian Schiop

Datorită romanului ecranizat Soldaţii. Poveste din Ferentari, scriitorul Adrian Schiop a devenit o voce a noii generaţii subversive. Anul 2021 aduce un nou și mult așteptat roman scris de Adrian Schiop. În romanul Să ne fie la toţi la fel de rău sunt abordate subiectele tabu, oscilându-se între sensibilitate și brutalitate. Vei citi un roman despre o legătură ascunsă, despre frica de asumare a identităţii și despre nevoia de prietenie.

Poţi comanda romanul de pe Cărturești, Elefant.ro

 

10. Ioșca de Cristian Fulaș

Ioșca este un roman care ajunge să cuprindă o viaţă de om. Iar viaţa personajului din romanul lui Cristian Fulaș este plină de tot ce are existenţa umană mai frumos, dar și trist. Cunoaște iubirea, pierderea, speranţa, dezamăgirea, viciul și profunzimea.

Poţi comanda romanul de pe Libris, Elefant.ro, Cărturești

 

11. Cântecul păsării de plajă de Tudor Ganea

Cântecul păsării de plajă îmbină suspansul unui crime thriller, evenimentele stranii și amintirile din copilăria și adolescenţa unui interlop. Tudor Ganea face din personajul său pe nume Ainur un detonator al secretelor care înteţesc ritmul unei naraţiuni acaparante.

Poţi comanda romanul de pe Cărturești, Elefant.ro

Pentru fanii lui Stephen King

12. Anotimpuri diferite 
Fanii lui Stephen King îl vor descoperi și în calitate de autor de proză scurtă. Volumul Anotimpuri diferite include și povestirea ce a stat la baza filmului Shawshank Redemption. Stephen King a scris patru povestiri acaparante și tulburătoare, fiecare având acţiunea în alt anotimp.

Poţi comanda volumul de pe Libris, Elefant.ro, Cărturești

 

Distopii, mistere și povești de la curtea sultanului

 

13. Trădarea tronului de Alwyn Hamilton

Atmosfera dintr-un basm oriental cu trădări, lupte pentru putere, prinţi și prinţese îi va convinge pe mulţi cititori să aleagă a doua carte din trilogia Rebelul. Romanul Trădarea tronului reia subiectul luptei împotriva unui sultan însetat de sânge.

Poţi comanda romanul de pe Libris, Cărturești, Elefant.ro

 

14. Tărâmul verii de Hannu Rajaniemi

Istoria rescrisă în registru SF, distopia și thrillerul se îmbină în romanul Tărâmul verii. Acţiunea se petrece în 1938, într-un imperiu britanic extins până la Tărâmul verii. Aici ajung cei decedaţi. Britanicii se vor lupta cu sovieticii pentru a obţine tehnologia necesară construirii unui zeu nou.

Poţi comanda romanul de pe Libris, Cărturești, Elefant.ro

 

15. Vin de păpădie de Ray Bradbury

Şi fanii lui Ray Bradbury vor avea motive de bucurie. Pe raftul librariei îi așteaptă romanul Vin de păpădie. Vor citi un roman care deviază teme precum solidaritatea și maturizarea spre suspans. Acest suspans este alimentat de secretele unui orășel aparent liniștit. Aici își petrec verile doi fraţi (personajele principale). Magia verilor din copilărie și pericolele nevăzute se îmbină într-o naraţiune originală.

Poţi comanda romanul de pe Libris, Cărturești, Elefant.ro

 

Cărţi iubite, reeditate

 

16. Parfum de femeie de Giovanni Arpino

Parfum de femeie este un roman la care se vor întoarce mereu cei dornici de a citi despre niște întâlniri salvotoare și despre povești de viaţă pline de tâlc. Romanul lui Giovanni Arpino a stat la baza unor ecranizari de succes, în regia lui Dino Risi, apoi a lui Vittorio Gassman.

Poţi comanda romanul de pe LibHumanitas, Libris, Elefant.ro, Cărturești

 

17. Cărţi sau ţigări de George Orwell
Fanii lui George Orwell vor alege și volumul Cărţi sau ţigări. Este un volum ce include eseuri, impresii, amintiri. Scrierile din acest volum îţi reamintesc încă o dată cât de bune sunt și cărţile de non-ficţiune scrise de Orwell. Datorită lor a devenit unul dintre cei mai buni observatori ai secolului XX.

Poţi comanda volumul de pe Libris, Cărturești, Elefant.ro

Cărţi despre lupta împotriva naziștilor

 

18. Auschwitz, ultima staţie de Eddy de Wind

Auschwitz, ultima staţie are importanţa unui document istoric. Eddy de Wind a cunoscut infernul creat de semenii lui. Paginile sale devin mărturia cruzimii fără margini, dar și a dorinţei de a supravieţui prin apărarea umanităţii.

Poţi comanda volumul de pe LibHumanitas, Libris, Cărturești

 

19. Iubita comandantului de Pam Jenoff

Iubita comandantului prezintă aventurile unei eroine înrolate în rezistenţa împotriva naziștilor. Salvată din ghetoul polonez, ea primește o noua identitate. Va trebui să pretindă că este o tânără fidelă naziștilor. Primește astfel misiunea de a-l spiona pe un important comandant nazist. Noua misiune îi va complica viaţa personală, mai ales după ce soţul ei dispare.

Poţi comanda romanul de pe Libris, Elefant.ro, Cărturești

 

Reîntoarcerea la Platon

 

20. Platon. Opera integrală (volumul I)

Revenim la ideile lui Platon când vrem să înţelegem civilizaţia europeană. Volumul I al operei integrale include: Apărarea lui Socrate, Criton, Eutyphron, Charmides, Alcibiade I, Ion, Hippias I, Hippias II, Protagoras, Laches, Theages, Lysis.

Poţi comanda volumul de pe LibHumanitas, Libris, Cărturești, Elefant.ro

Cărţi despre iubirea din sânul familiei

 

21. Jurnalul unei iubiri pierdute de Eric-Emmanuel Schmitt

Eric-Emmanuel Schmitt scrie despre mama lui. Jurnalul unei iubiri pierdute este un izvor de amintiri și de mărturisiri. Datorită lor, Eric-Emmanuel Schmitt încearcă să-și ducă doliul până la capăt.

Poţi comanda volumul de pe LibHumanitas, Libris, Cărturești, Elefant.ro

22. Căderea din timp. O poveste pe mai multe voci de David Grossman

O altă carte despre pierdere și amintiri este Căderea din timp. Paginile ei vorbesc despre dragostea paternă și despre încercarea de a trăi după dispariţia unui fiu. Cei ce apreciază romanele lui David Grossman o vor parcurge reflectând.

Poţi comanda volumul de pe Elefant.ro, Cărturești
23. Îndoiala de Ahley Audrain

Îndoiala este un roman psihologic având intensitatea unui thriller. Evenimentele din roman gravitează un jurul unei mame și a tentativelor ei de a stabili o legătură de atașament mai bună decât cea avută cu părinţii ei. Încercările de a deveni o mamă perfectă par să fie sabotate de un soţ plin de secrete.

Poţi comanda romanul de pe Libris, Cărturești, Elefant.ro

Cărţi despre feminitate și depășirea traumelor

 

24. O vară fără bărbaţi de Siri Hustvedt

Siri Hustvedt este una dintre cele mai bune scriitoare contemporane, iar O vară fără bărbaţi este una dintre cărţile reprezentative pentru opera ei. Subiectul abordat este regăsirea de sine la feminin. Protagonista romanului este o profesoară și poetă apreciată. Ea simte că viaţa i se clatină după treizeci de ani de căsnicie. Soţul ei și-a găsit o parteneră mai tânără. Pentru a-și vindeca rana despărţirii, ea se reîntoarce în ţinutul natal. Aici se lasă inspirată de femeile întâlnite, simbolizând vârste diferite.

Poţi comanda romanul de pe Libris, Cărturești, Elefant.ro

 

25. Acesta e numele meu de Chanel Miller

Chanel Miller scrie în numele victmelor unei agresiuni sexuale. Acesta e numele meu este și o carte despre importanţa cuvintelor în procesul de vindecare după o traumă greu de dus. Cartea amintește și de un judecător aspru criticat după ce a decis că violatorul merită doar șase luni de închisoare. Oamenii revoltaţi au reușit să schimbe legislaţia din California, iar judecătorul a fost înlăturat din funcţie.

Poţi comanda romanul de pe Libris, Cărturești, Elefant.ro

 

26. Cele două vieţi ale Lydiei Bird de Josie Silver

După succesul avut cu povestea de dragoste din romanul O zi de Decembrie, Josie Silver a revenit. În romanul Cele două vieţi ale Lydiei Bird abordează subiectul doliului urmat de reîndrăgostire. Lydia, personajul central, îl pierde pe cel considerat marea ei iubire. Acesta moare în urma unui accident. Ea va încerca să își reia viaţa. Caută o nouă iubire, cum și-ar fi dorit și iubitul ei. La un moment dat, Lydia ajunge să ducă o existenţă paralelă. Va crede astfel că-l va putea readuce în viaţa ei pe iubitul dispărut.

Poţi comanda romanul de pe Libris, Elefant.ro, Cărturești

Romane despre artiști

 

27. Hamnet de Maggie O’Farrell
Viaţa personală a lui William Shakespeare este învăluită în mister. Acest mister a hrănit imaginaţia multor scriitori contemporani, dornici de a-l transforma într-un personaj. Hamnet este un roman în care lumea lui Shakespeare este imaginată din perspectiva soţiei și a fiului său. Romanul captivează și datorită modului în care ești introdus în Londra artiștilor vizionari din secolul XVI.

Poţi comanda romanul de pe LibrisCărturești, Elefant.ro

 

28. Daisy Jones & The Six de Taylor Jenkins Reid

Daisy Jones & The Six readuce în prezent atmosfera vibrantă din anii ’70. Personajele fac parte dintr-o formaţie ce a cunoscut faima, dar și viciile asociate unui succes vulgerător în anii revoluţiei sexuale.

Poţi comanda romanul de pe Cărturești, Elefant.ro

Descoperirea unei scriitoare incisive

 

29. Crudo de Olivia Laing

Crudo este un roman care oglindește o viaţă decadentă și încercarea de a găsi un echilibru. Este un roman scris într-un stil curajos, incisiv, plin de francheţe. A fost distins cu James Tait Black Memorial Prize în 2018.

Poţi comanda romanul de pe Cărturești, Elefant.ro

 

Romane prin care descoperi literatura flamandă

 

30. Cântăreţul de carillon (Georges Rodenbach)

Cântăreţul de carillon îmbină povestea unui triunghi amoros cu declaraţia de iubire pentru orașul Bruges. În romanul clasicului Georges Rodenbach, Bruges este un paradis. Vezi peste tot imagini picturale, cu lebede plutind pe canale, printre ceţuri.

Personajul central vrea să apare acest paradis de ispitele aduse de progresul tehnologic. Se teme că arta meșteșugarilor se va pierde. Însă el se mai teme și de pierderea iubirii pure simbolizate de o dantelareasă flamandă, fiind ademenit de farmecele unei femei cu sânge fierbinte și origini spaniole.

Poţi comanda romanul de pe LibHumanitas, Cărturești

 

31. Cașcaval de Willem Elsschot

Cașcaval este unul dintre cele mai cunoscute romane din literatura flamandă. Romanul spune povestea unui funcţionar căruia i se propune un post important în lumea comerţului cu delicatese. Noul job alungă monotonia din viaţa lui, obligându-l să-și descopere noi calităţi, pe măsură ce întâlnește oameni excentrici.

Poţi comanda romanul de pe Cărturești

 

Romane intense precum un thriller, de citit în februarie 2021

 

32. Confesiunea de Jessie Burton
Jessie Burton
a intrat în lumea celor dependenţi de povești trepidante, prin romanul Muza. Ştie să contureze personaje misterioase, pline de secrete. Astfel de personaje apar și în noul roman, Confesiunea. Vei călători alături de ele din Londra anilor ’80 până la Hollywood.

În centrul romanului se află o scriitoare de succes a cărei viaţă este dată peste cap de apariţia unei tinere. Scriitoarea s-a retras din viaţa publică tocmai când era în plină glorie. Peste mai bine de trei decenii, secretele ce au determinat-o să intre în anonimat încep să fie devoalate de către o femeie care vrea să afle ce s-a întâmplat cu mama ei, intrată în cercul scriitoarei.

Poţi comanda romanul de pe Libris, Cărturești, Elefant.ro

 

33. Sora favorită de Jessica Knoll

Preferi suspansul și povestile despre legătura dintre secrete și rivalitate? Atunci poţi miza și pe romanul Sora favorită. Personajele principale sunt două surori aflate în competiţie încă din anii copilăriei. Una era oaia neagră a familiei. Cealaltă era sora perfectă. Sora cu probleme ajunge o femeie de succes în lumea televiziunii. Sora perfectă are o viaţă de familie reușită. Conflictele se reaprind când sora cea bună vrea să participe la emisiunea în care este implicată sora considerată rebelă. Una dintre ele știe un secret ce poate distruge viaţa celeilalte.

Poţi comanda romanul de pe Libris, Cărturești, Elefant.ro

Pentru cei dependenţi de poezie

 

34. Sînt alta de Svetlana Cârstean

Poezia contemporană îţi stârnește curiozitatea? Atunci nu trebuie să ratezi nici volumul Sînt alta, semnat de Svetlana Cârstean. Versurile curajoase explorează universul psihologic, oglindit în amintiri și fantezii.

Poţi comanda romanul de pe Libris, Cărturești, Elefant.ro

 

35. Poeta X de Elizabeth Acevedo

Poeta X amintește de roul artei în explorarea identităţii feminine. Personajul central este obligat de familia habotnică să se conformeze unui anumit model. Frumuseţea ei atrage priviri flămânde. Va oscila astfel între două tipare ale feminităţii ideale. Totuși, abia când ajunge la un club de poezie, protagonista începe să descopere cine este cu adevărat, dincolo de clișee.

Poţi comanda romanul de pe Elefant.ro, Cărturești

 

Pe urmele civilizaţiilor precolumbiene

 

36. Jungla de piatră de William Carlsen

Jungla de piatră este o carte dedicată celor fascinaţi de culturile precolumbiene. Vei merge pe urmele primilor exploratori care au descoperit ruinele civilizaţiilor din America Centrală. Aceste ruine au fost acoperite de junglă. În secolul al XIX-lea, poveștile celor ce au locuit în preajma lor ajung în Europa.

Poţi comanda volumul de pe Libris, Cărturești, Elefant.ro

Romane pentru fanii lui John le Carre

 

37. Pe serviciul adversarului de John le Carre

Istoria și thrillerele cu spioni se îmbină în cartea Pe serviciul adversarului. Cititorul va urmări aventurile celor din serviciile secrete britanice, din Londra până-n Moscova. Riscurile asumate, misiunile dificile, suspansul și personajele din toate păturile sociale se intersectează într-o naraţiune ameţitoare.

Poţi comanda romanul de pe Libris, Elefant.ro, Cărturești
38. Omul nostru din Panama John le Carre

Omul nostru din Panama este o carte plină de suspans, având intrigi suculente. Personajul principal este un bărbat șarmant. El devine croitorul preferat al celor mai importanţi oameni din Panama. Îţi va povesti despre legăturile picante și despre marile lor secrete ale acestora. Ignorând graniţa dintre născocire și realitate, se va trezi implicat într-un conflict politic internaţional.

Poţi comanda romanul de pe Libris, Cărturești, Elefant.ro

Cărţi pentru cei pasionaţi de istorie

 

39. În umbra lui Kissinger de Greg Grandin

Kissinger a fost considerat unul dintre cei mai influenţi oameni din cercurile puterii. A fost consilierul de politică externă al lui Nixon. Unii l-a considerat un geniu și un model de urmat. Alţii l-au criticat intens. În umbra lui Kissinger este mai degrabă o demitizare, sprijinită de interpretarea unor documente secrete recent declasificate.

Poţi comanda volumul de pe Libris, LibHumanitas, Cărturești, Elefant.ro

 

40. Butoiul cu pulbere al Asiei de Robert D. Kaplan

Butoiul cu pulbere al Asiei este o carte mult așteptată de cititorii lui Robert Kaplan. Ei vor analiza ascensiunea ţărilor din zona Mării Chinei de Sud. Lupta pentru teritorii, pentru supremaţie și resurse, alianţele mai mult sau mai puţin secrete, și planurile economice sunt analizate astfel încât să te invite să pui întrebări despre noua dinamică mondială.

Poţi comanda volumul de pe Elefant.ro

 

41. Monarhia Habsburgică. Popoarele Imperiului 

Pasionaţii de istorie vor citi și Monarhia Habsburgică. Popoarele Imperiului. Cartea analizează schimbările aduse de ideile pașoptiștilor. De asemenea, volumul include și informaţii despre mozaicul etnic din cadul Imperiului Habsburgic.

Poţi comanda volumul de pe Cărturești, Elefant.ro

42. 365 de zile care au marcat istoria omenirii de William B. Marsh & Bruce R. Carrick

Marile personalităţi care au influenţat lumea se întâlnesc în volumul 365 de zile care au marcat istoria omenirii. Cei pasionaţi de istorie sunt invitaţi să pună întrebări despre urmările unor decizii controversate.

Poţi comanda volumul de pe LibHumanitas, Cărturești

 

Cărţi pentru admiratorii lui Albert Camus

 

43. Căderea 

Pierderea paradisului devine tema unuia dintre cele mai importante romane scrise de Albert Camus. Plasat în Amsterdam, romanul Căderea aduce în discuţie teme precum ameninţarea inocenţei, alienarea, libertatea, memoria.

 

44. Discursurile din Suedia 

Discursurile din Suedia este un volum esenţial pentru cititorii lui Albert Camus. Volumul include, pe lângă discursul rostit în ziua decernarii Premiului Nobel, și conferinţa susţinută în faţa studenţilor de la Universitatea din Uppsala, din decembrie 1957.

 

Explorarea naturii umane

 

45. Din dragoste de viaţă de Erich Fromm


Erich Fromm este considerat unul dintre cei mai mari psihanaliști. Ideile sale umaniste au alinat și au invitat generaţii întregi la reflecţie. Ultimele sale texte au fost incluse în volumul Din dragoste de viaţă. Preocupările lui Fromm au fost legate de explorarea iubirii, de ideile politice ale secolului XX, de agresivitate și de interpretarea viselor.

Poţi comanda volumul de pe Libris, LibHumanitas, Cărturești, Elefant.ro

 

46. 10 lecţii pentru o lume postpandemică de Fareed Zakaria

Pandemia îi face pe cititori să își pună întrebări, să reflecteze la schimbările din jur. Așadar, cartea 10 lecţii pentru o lume postpandemică le va stârni curiozitatea. Schimbările provocate de pandemie sunt abordate din perspectiva globalizării, educaţiei, inechităţii sociale, tehnologiei, raportarii la autoritate și la noua economie.

Poţi comanda volumul de pe Libris, Cărturești, Elefant.ro

47. Morţi suspecte de Dr. Richard Sheperd

Morţi suspecte este o carte precum o incursiune în memoria unui faimos patolog criminalist. Vei citi despre investigarea unor crime perfecte sau ale celor comise de ucigașii în serie. Nu lipsesc nici amintirile despre tragediile care l-au bântuit până și pe cel ce pare să le fi văzut pe toate.

Poţi comanda volumul de pe Libris, Cărturești, Elefant.ro

Cărţi despre mintea și corpul nostru

 

48. Corpul de Bill Bryson

Bill Bryson te poartă într-o călătorie stranie în universul corpului uman. Ghizii din Corpul îţi vor fi niște oameni de stiinţă controversaţi. Vei descoperi niște lucruri nebănuite despre universul infinit care se ascunde în interiorul nostru.

 

49. Cum să ne bucurăm mai mult de exerciţiile fizice (Damon Young)

Cum să ne bucurăm mai mult de exerciţiile fizice nu-ţi dă sfaturi despre cum să-ţi tonifiezi corpul. Este mai degrabă o carte despre modul în care sportul îţi susţine mintea. Vei citi despre legătura dintre exerciţiile fizice și optimism.

Poţi comanda volumul de pe Libris, Cărturești, Elefant.ro

 

50. Călăuzele tăcute de Prof. Steve Peters

Călăuzele tăcute este o carte prin care ești invitat să faci diferenţa dintre obiceiurile contraproductive și cele utile. Sunt analizate teama de eșec, autocritica exagerată, stima de sine scăzută și reacţiile disproporţionate.

Poţi comanda volumul de pe Libris, Elefant.ro, Cărturești

Surpriza pentru cei pasionaţi de astronomie
51. Vieţile secrete ale planetelor de Paul Murdin

Vrei să călătorești pe alte planete. Până vei putea, astronomul Paul Murdin aduce planetele mai aproape de tine. Vieţile secrete ale planetelor îţi dezvăluie peisajele stranii de pe Marte sau curiozităţi legate de satelitul Titan, al planetei Saturn.

Poţi comanda volumul de pe Libris, LibHumanitas, Cărturești, Elefant.ro

 

Cărţi despre muzică, natură și relaxare

 

52. Un an magic. Muzică clasică pentru fiecare zi de Clemency Burton-Hill

Un an magic este o încercare de a-i face pe oameni să se reapropie de muzica clasică. Marile creaţii vor fi prezentate alături de poveștile despre creatorii lor. De asemenea, vei descoperi noi legături între muzică, trăiri, amintiri.

Poţi comanda volumul de pe Libris, Cărturești, Elefant.ro

53. Cum să te conectezi cu natura de Tristan Gooley

Cum să te conectezi cu natura îţi va atrage atenţia asupra semnalelor pe care ţi le transmite mediul înconjurător în fiecare zi. Te va face mai receptiv la nuanţele florilor, la sunetele unei ape sau ale unei insecte.

Poţi comanda volumul de pe Libris, Cărturești, Elefant.ro

 

54. Niksen. Arta olandeză de a nu face nimic de Olga Mecking

În ciuda titlului, această carte nu încurajează lenea. Pledează mai degrabă pentru un echilibru între cotidianul previzibil și creativitate. Mai bine zis, Niksen. Arta olandeză de a nu face nimic este o pledoarie pentru relaxarea prin creativitate. A face o pauză de la sarcinile de zi cu zi înseamnă și o reorientare către activităţile menite să-ţi stimuleze imaginaţia.

Poţi comanda volumul de pe LibrisCărturești, Elefant.ro

Te invitam să citești și:

9 romane coreene surprinzătoare

10 cărţi despre artiste interbelice fascinante

Cărţi de citit in 2021 – Cele mai așteptate cărţi ale noului an

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here