50 Cele mai frumoase citate despre tata

0
69106
citate despre tata

Tata e cea mai importantă ființă din viața noastră, împreună cu celălalt părinte. De aceea ți-am pregătit mai jos 60 de citate despre tata, citate despre tata și fiică, citate despre tata și fiu și citate despre iubirea de tată. Le poți descoperi pe toate mai jos.

Te vor ajuta să îi spui tatălui tău cât de mult îl iubești, cât de mult susținerea și iubirea lui te ajută și te-au ajutat sau te vor face să devii nostagic(ă), dacă această ființă atât de importantă din viețile noastre nu mai este alături de tine.

Citate despre tata

Tati e acea persoană care e alături de noi când suntem cei mai fragili, în primele luni de viață, e cel care ne ajută să facem primii pași împreună cu mama, ne învață să ne hrănim singuri, se joacă cu noi și ne arată dragostea lui cu fiecare ocazie pe care o are. Atunci când nu muncește din greu pentru ca noi să ducem o viață mai ușoară ca a lui. E cel care mai apoi ne susține să învățăm și să devenim persoane independente. Pentru toate astea, merită iubirea noastră. Iată câteva citate despre tata care exprimă cine este tatăl nostru pentru fiecare dintre noi și cât de important e el în creșterea și devenirea noastră.

  1. Tații sunt bărbați obișnuiți transformați din dragoste în eroi, exploratori, povestitori. 🙂 – Pam Brown.

2. Un tată e mai valoros ca 100 de învățători.

3. Cât de bun este un tată se vede în obiectivele, visele și aspirațiile pe care le alege nu doar pentru el, ci și pentru familia lui. – Reed Markham

4. Tatăl meu mi-a oferit cel mai frumos dar pe care cine îl poate oferi: a crezut în mine. – Jim Valvano    /   My father gave the greatest gift anyone could give another person: he believed in me.

5. Tata e cel care vrea să te prindă înainte ca tu să cazi, dar în loc de asta te ridică, te scutură și te lasă să încerci din nou.

6. Tata e cel care vrea să te oprească să faci greșeli, dar de fapt te lasă să-ți găsești propria cale, chiar dacă inima lui se frânge când vede cât de mult suferi.

7. Un tată e cel care te ține în brațe când plângi, strălucește de mândrie când ai succes și are încredere în tine și atunci când ai un eșec.

8. Tata – primul erou al fiului, prima dragoste a fiicei. 🙂

9. Iubirea tatei călătorește și după ce el nu mai este. O comoară ascunsă în inimile copiilor lui. – John Mark Green

10. Tatăl meu mi-a oferit un vis. Datorită lui am putut avea un viitor.

11. Inima unui tată este o capodoperă a naturii. – Antoine Francois Prevost


12. Dumnezeu a luat puterea muntelui, majestatea copacului, căldura soarelui, calmul mării liniștite, sufletul generos al naturii, înțelepciunea anilor, bucuria dimineților de primăvară, răbdarea eternității, apoi Dumnezeu a combinat toate aceste calități și a știut că este gata capodopera lui, pe care a numit-o Tata.

13. Niciodată un bărbat nu e mai mult un bărbat ca atunci când devine tată. 🙂

14. Cei mai buni tați au cea mai blândă și dulce dintre inimi. Cu alte cuvinte, tații minunați sunt cu adevărat niște bezele foarte mari. 🙂 – Richelle Goodrich

15. Nu există loc mai sus pe lumea asta decât pe umerii tatălui meu.

16. Să fii un tată bun începe cu a o respecta pe mama copilului tău.

17. Când tata nu mă ținea de mână, îmi apăra spatele. 🙂 / When my father didn’t have my hand, he had my back. – Linda Poindexter

18. Tata nu mi-a spus cum să trăiesc. A trăit și m-a lăsat să văd cum trăiește el. – Clarence Budington Kelland / My father didn’t tell me how to live, he lived and let me watch him do it.

19. Cred că ceea ce devenim în viață depinde de ce ne învață tații noștri în momente disparate, când nu încearcă să ne învețe nimic de fapt. Suntem formați de mici bucățele de înțelepciune. – Umberto Eco   /   I believe that what we become depends on what our fathers teach us at odd moments, when they aren’t trying to teach us. We are formed by the little scraps of wisdom.

20. Un tată nu e o ancoră care să ne țină pe loc, dar nici un vas care să ne conducă la destinație, ci o lumină călăuzitoare a cărui iubire ne arată calea.

21. Nu crești doar pe fiul tău. Crești soțul cuiva și tatăl cuiva. Crește-l așa cum trebuie.

Citate despre iubirea de tată

citate despre tata si fiicaIubirea de tată e unică în felul ei și merită celebrată cu fiecare ocazie pe care o avem. Dacă nu ți-ai mai sunat de ceva timp tatăl, pune mâna pe telefon și transmite-i un gând de iubire sau pur și simplu sună-l. Se va bucura să știe că te gândești la el. Dacă în schimb, tatăl tău nu mai e alături de tine, amintește-ți cu drag de el citind aceste citate despre iubirea de tată. Sunt emoționante și atât de expresive.

22. Nimeni nu poate iubi o fată pe lumea asta mai mult ca tatăl ei.

23. Un tată nu-ți spune că te iubește, îți arată că te iubește.

24. Tata e cel care orice vârstă ai avea te va prinde atunci când cazi.

25. Oricine poate fi tată, dar trebuie să fie cineva cu adevărat special ca să fie tati.

Citate despre tată și fiică


Relația dintre tată și fiică e mai mult decât specială. El este primul bărbat din viața noastră și el va modela relația pe care o vom avea mai departe cu partenerul nostru, prin comportamentele pe care le-ai văzut în familie între el și mama ta. Așa cum spun multe statusuri și citate despre relația dintre tată și fiică, în spatele fiecărei femei extraordinare s-a aflat un tată extraordinar care a învățat-o să se respecte pe ea însăși și pe ceilalți din jurul ei, care a învățat-o să se iubească pe ea însăși și să facă alegeri corecte pe mai departe. V-am pregătit mai jos mai multe citate despre tată și fiică care exprimă aceste idei și nu numai. Descoperă-le mai jos și inspiră-te. Și lasă-te emoționată de ele. 🙂

26. În spatele fiecărui fete extraordinare se află un tată extraordinar.

27. Misiunea tatălui nu este să o învețe pe fiica lui cum să fie femeie, ci cum o femeie merită tratată. 🙂

28. Nu era singură, ce o susținea era cea mai puternică forță morală a vieții ei, iubirea tatălui ei. – Harper Lee     /    She did not stand alone, but what stood behind her, the most potent moral force in her life, was the love of her father.

29. Un tată nu își ține pe loc fata și nici nu urmează calea ei în locul acesteia, ci trebuie să îi lumineze calea astfel încât ea să-și găsească drumul întotdeauna.

30. Tati, ai fost atâtea pentru mine, ai fost șoferul meu, ascultătorul meu atunci când am avut nevoie, mentorul, prietenul meu, protectorul meu, eroul meu… Dar lucrul pentru care îți sunt cel mai mult recunoscător este că ai fost întotdeauna alături de mine atunci când am avut nevoie de tine.

31. Dragă tată, oriunde m-aș afla, vei fi întotdeauna bărbatul meu numărul unu. / Dear daddy, no matter where I go in life, you’ll always be my number one man.

32. Tati – prima mea dragoste, eroul meu pentru totdeauna.

33. O să-mi găsesc prințul cândva, dar tati va rămâne mereu regele meu.

34. “Pentru tati – mulțumesc că mi-ai fost mereu alături. Vei fi pentru totdeauna primul bărbat pe care l-am iubit, prima mână care mi-a ținut mâna, și minunatul meu tată! Știu că n-o spun des, dar ești extraordinar și sunt foarte norocos că ești tatăl meu. Te iubesc,
Fetița ta :)”

35. Tati, deși nu te mai am lângă tine, vreau să știi cât te mult te-am iubit când am fost destul de norocoasă să te am în viața mea. Încă mă gândesc la tine și îmi este foarte dor de tine.

36. Nu sunt mica prințesă a lui tata, ci sunt mica fată capabilă a lui tata. 🙂   /   I’m not daddy’s “little princess”, I’m daddy’s tough, capable little girl.

37. Nimic nu e mai rău ca bărbatul care poate fi orice pentru oricine, dar nu și tată pentru fiica lui.

38. Cel mai minunat lucru pe care un tată îl poate face pentru fiica lui este să o iubească pe mama ei. – Elaine S. Dalton


39. Nimeni pe lumea asta nu poate iubi o fată mai mult ca tatăl ei.

40. Sunt cea mai norocoasă fată din lume, pentru că tatăl cel mai bun din lume este al meu. / I’m as lucky as can be, for the world’s best dad belongs to me.

41. Dragostea dintre tată și fiică nu cunoaște distanța.

42. Când sunt cea mai bună versiune a mea sunt fiica tatălui meu. 🙂 / When I’m at my best, I am my father’s daughter.

Citate despre tată și fiu

Cei mai buni parteneri, tatăl și fiul. Fac împreună grătarul, bat mingea împreună, tata îl învață pe fiu tot ce are nevoie pe mai departe în viață. El este cel care îl învață importanța iubirii, a seriozității și respectului de sine și pentru ceilalți. Dar și să nu se ia prea tare în serios și să se distreze și să se bucure de viață. Tata va avea întotdeauna un loc special în inima tuturor bărbaților de pretutindeni. Va rămâne prietenul cel mai bun al multora dintre ei. Pentru toți acești tați de pretutindeni se potrivesc de minune citatele despre tată și fiu de mai jos, pe care le-am pregătit gândindu-ne la relația deosebită dintre tați și fiii lor.

43. Nu sângele ne fac tată și fiu, ci inimile noastre.

44. Când înveți un fiu, îl înveți de fapt pe fiul fiului tău. – Talmud

45. Iubirea de tată va fi întotdeauna imprimată în inima fiului.

46. Toți tații ar trebui să-și amintească că fiii lor vor urma cândva nu sfatul lor, ci exemplul dat de ei…

47. Tată și fiu – cei mai buni prieteni pentru totdeauna.

48. Băieții devin bărbați prin influența bărbaților care au grijă de băieți. 🙂 / Small boys become big men through the influence of big men who care about small boys.

49. Atunci când fiul ajunge să înțeleagă că tatăl lui avea dreptate va fi ajuns deja la rândul lui tatăl unui fiu care crede că greșește. – Charles Wadsworth

Tata e cea mai importantă ființă din viața ta? Atunci îți sugerăm să îi trimiți în fiecare dimineață timp de mai multe zile câte un mesaj inspirat din aceste citate despre tata. Adaptează-le sau trimite-le pur și simplu ca atare. Vă veți impresiona tatăl, îl veți emoționa și vă veți apropia de el și mai mult. Relația voastră poate să capete astfel și mai multă profunzime. Ce ziceți de propunerea noastră?

Tot aceste citate despre tată le puteți folosi în fiecare dimineață de duminică. Când vă treziți, sunteți departe de familie și primul vostru gând e la părinți. Trimiteți-le gândul vostru printr-un astfel de citat despre tată de exemplu. Le veți bucura dimineața și ziua pentru că vor ști că vă gândiți la ei. Și nimic nu îi bucură mai mult pe lumea asta pe părinți, în mod special când au rămas singuri pentru că fiii și fiicele și-au luat zborul din cuibul părintesc ca un semn din partea copiilor: un mesaj, un telefon, o vizită. Arătați-le dragostea voastră cu fiecare ocazie pe care o aveți, pentru că nu se știe cât vor mai fi alături de voi.

Acestea sunt câteva dintre cele mai frumoase citate despre tată pe care le-am colecționat de-a lungul timpului. Citate despre iubirea de tată, citate despre tată și fiică, citate despre tată și fiu. Sperăm că v-au plăcut și dacă aveți altele și mai expresive și emoționante și vreți să le împărtășiți cu noi, le așteptăm în comentarii. Le vom adăuga cu mare plăcere și recunoștință colecției noastre de citate despre tata. Oricând ai timp, așteptăm feedback-ul și gândurile tale despre postările noastre și colecția noastră de citate și citate despre tată în comentarii. Vă mulțumim anticipat!

Citește și

70 Cele mai frumoase citate despre mama

Cele mai frumoase citate despre copilărie și magia ei

Urari de la multi ani pentru tata – mesaje la multi ani

SHARE
Articolul precedent54 de carti noi de citit in februarie 2021
Următorul articol10 comedii franțuzești din ultimii ani de văzut
mm
Esti liber sa alegi. Dar optiunile sunt aproape infinite si timpul este cea mai valoroasa resursa. De aceea, noi te ajutam sa faci rapid alegeri inspirate, inteligente, personalizate. Ce filme sau seriale noi ti se potrivesc, ce locuri interesante poti sa vizitezi, ce carti noi bune merita citite, ce citate si statusuri inspirationale, cum sa economisesti pentru experientele noi si multe altele.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here