10 comedii franțuzești din ultimii ani de văzut

0
13385
top comedii frantuzesti

Comediile nu mai sunt ce au fost, mai ales cele realizate la marile studiouri. Așa că noi ne-am “refugiat” de câțiva ani într-un alt cinematograf, și anume în comedii franțuzești. Sunt mult mai umane, mai optimiste și pline de energie pozitivă.

Și, am adăuga, mai autentice, cu personaje în care te poți regăsi ușor ca motivații și acțiuni. N-o să găsești în comediile franțuzești mari brokeri la bursă, oameni numai în căutarea unor plăceri superficiale ca un weekend la Las Vegas etc.

Așa că ți-am pregătit mai jos 10 comedii franțuzești din ultimii ani pe care să nu le ratezi. Cele mai multe dintre ele, mai precis șapte din aceste filme, sunt acum în grila Netflix, așa că te poți bucura de ele oricând.

1. La daronne / Mama Weed (2020)

la-daronne comedii franțuzeștiDacă te întrebai ce “vrăji” a mai făcut una dintre cele mai prolifice actrițe ale cinematografului francez, Isabelle Huppert, atunci trebuie să cauți Mama Weed. E o comedie franțuzească din 2020, cu accente de thriller. 🙂 Isabelle Huppert joacă rolul unui interpret angajat de poliție full-time pentru a le traduce interceptările discuțiilor dintre traficanții arabi de droguri.

Cu câștiguri insuficiente, presată de azil, unde este mama ei cazată, să plătească sumele restante, i se ivește ocazia de a face mulți-mulți bani din traficul cu hașiș. Situațiile sunt foarte amuzante și plină de suspans. Iar Isabelle Huppert îmbrăcată ca femeie arabă aproape în haine complete burka e o apariție pe care trebuie neapărat s-o vezi. Unde mai pui că jocul ei actoricesc dead pan e de nota 10.

2. Le mystère Henri Pick / Misterul Henri Pick (2019)

Le mystère Henri Pick comedii franțuzeștiSuper comedia franțuzească Misterul Henri Pick realizată după cartea cu același nume e atât de spumoasă și are atâția actori buni francezi pe cm pătrat încât nu merită ratată cu niciun preț. Iar dacă mai ești și iubitor de lectură, atunci Misterul Henri Pick va fi o surpriză excelentă.

Un prezentator celebru de la TV care are o emisiune despre cărți îi are ca invitați pe soția unui scriitor descoperit după moarte și pe editorul romanului acestuia, devenit bestseller. Curios să afle cum cineva care nu fusese văzut citind niciodată o carte în viața lui putea să scrie o carte atât de bună, Jean-Michel sugerează că s-ar putea totuși să fie ceva putred în Danemarca. Soția se ridică și pleacă, conducerea și producătorul TV sunt scandalizați de abordarea brutală a lui Jean-Michel, așa că rămâne fără job. Acasă îl așteaptă o nouă lovitură, lovitura de grație: soția îl anunță că divorțează, după revelația pe care i-a oferit-o bestsellerul cu bucluc.

Așa că, rămas fără loc de muncă și fără nevastă, tot ce îi rămâne de făcut este să descopere printr-o “anchetă” dacă a avut sau nu dreptate, și anume dacă totul e o înscenare și autorul este cu totul altcineva. Plin de scene care mai de care mai absurde și simpatice, Misterul Henri Pick o să-ți ofere multă energie pozitivă și bună dispoziție. 🙂


3. Doctorul african (2016)

doctorul african comedii franțuzești

E o comedie franțuzească super simpatică, descoperită pe Netflix de curând. Tot filmul e simpatic, dar sunt câteva scene de umor de situație în care am râs cu gura până la urechi. Dacă ai nevoie de puțină destindere, Doctorul african e perfect.

Inspirată din fapte reale, acest film amuzant, cald și uman are în centru o familie de zairezi care încearcă să își facă o viață în Franța în anii ’70. El devine medic de țară într-un orășel uitat de lume, în care culoarea pielii lui e atât de excentrică încât locuitorilor le este foarte greu să îl accepte. Situația devine și mai complicată când se reunește cu familia – soția și cei doi copii – care crede că se va muta la Paris. Spre mirarea lor îi așteaptă o comunitate ostilă, dar care încet-încet va învăța nu doar să îi accepte, ci să țină la ei.

4. Nuntă neplanificată (2017)

nuntă neplanificată comedii franțuzești_8O comedie franțuzească romantică, are în centru un menage a trois mai special. Mai precis iubita este angajată de viitoarea nevastă să organizeze nunta celor doi miri. Complicat și, mai ales, neplăcut pentru amantă. Dar foarte distractiv pentru noi. 🙂 În plus, Nuntă neplanificată o să-ți ofere niște peisaje și o atmosferă de vară și vacanță așa cum, sunt sigură, mulți dintre noi tânjim. Așa că nu îți refuza această vizionare tot de pe Netflix.

5. Nu sunt un ușuratic / I am not an easy man (2018)

i am not an easy man filme 2018Je ne suis pas un homme facile e o comedie pur sânge lansată în 2018. Câteodată avem impresia că francezii sunt singurii care știu cum să producă o comedie adevărată, care să nu fie plină de glume de prost gust ca de exemplu cum să torni bere în fundul unui bărbat…Asta e o glumă din altă comedie din 2018, Blockers.

Pe ambele le găsești pe Netflix, dar dacă am avea să alegem între ele două, am alege de fiecare dată să vedem Nu sunt un ușuratic. E o comedie franțuzească romantică, în care Damien se trezește că trăiește într-un univers paralel, după ce se lovește la cap. Rolurile de gen sunt inversate și acum femeile sunt la putere 🙂 Ele controlează lumea, sunt șefele,  sunt sexiste cu bărbații și se folosesc de ei. Cum se va descurca Damien în această lume dominată de femei și cum va decurge povestea lui de dragoste cu șefa lui? 🙂 Foarte haios, vă zicem noi.


6. The world is yours (2018)

the-world-is-yours comedii de acțiuneVreți să vedeți un super film de acțiune, dar și să râdeți pe săturate? Atunci încercați The World is Yours (Le monde e a toi). E un film de acțiune și comedie franțuzească super distractivă din 2018, cu Vincent Cassel, Isabelle Adjani și un actor nou, Karim Leklou, în rolurile principale. Un mic dealer de droguri iese din închisoare cu planuri mari, doar ca să afle că maică-sa (Isabelle Adjani) i-a făcut praf economiile cu care voia să își extindă afacerea. Așa că plănuiește o lovitură pentru a face rost de bani. Doar că niciodată planurile de acasă nu se potrivesc cu cele din târg… Reiese așadar un haos absurd și haios nu în mică parte datorat oamenilor apropiați personajului principal. Îl poți vedea pe Netflix.

7. Gusturi și culori (2018)

les-gouts-et-les-couleurs-comedii franțuzești

O comedie-dramă romantică, despre un triunghi amoros ieșit din comun. Un film personal, ca mai toate comediile franțuzești și filmele franțuzești în general, te va prinde prin jocul natural al actorilor, situațiile amuzante și problemele de identitate și de viață ale personajelor. Ea este evreică nepracticantă, dar cu părinți foarte tradiționali. Deși îi plac femeile, nu le-a spus încă alor ei. Colac peste pupăză, ajunge să fie atrasă de un francez de origine senegaleză…Complicat, nu? Dar cu atât mai interesant. Nu e un film de Cannes, dar e cu siguranță un film simpatic de văzut când ai dispoziție pe Netflix.

8. Un+Une / Un plus une (2015)

un plus une filme de dragoste netflixE cel mai emoționant și intens dintre filmele Netflix de dragoste. E, în același timp, și foarte simpatic (am râs la câteva secvențe din toată inima). Și are atâta energie și tensiune romantică între personaje cât 10 filme obișnuite de dragoste, deși e o comedie. 🙂 Asta datorită poveștii bine scrise, dar și datorită super-talentatului actor Jean Dujardin.

Dujardin este în film Antoine, un cunoscut compozitor de muzică de film, care călătorește în India. Deși destul de superficial în relațiile cu femeile, o cunoaște aici pe soția ambasadorului francez, Anna. Care îi schimbă subtil așteptările în privința relațiilor de dragoste. Anna și Antoine călătoresc împreună în India profundă, pentru a participa la câteva ritualuri hinduiste. Și tensiunea romantică dintre ei crește de la zi la zi și minut de minut.

Dacă nu te-am convins, îți mai spunem doar atât: este regizat și co-scris de unul dintre cei mai importanți regizori francezi, Claude Lelouch. Recunoscut pentru filmele de dragoste realizate, intrate deja în istoria filmului, precum Un Homme et une femme.

9. Up for love (2016)


up for love filme de comedie

Up for Love / Un homme a la hauteur (2016) este ceea ce ne dorim de obicei de la o comedie pentru o seară de vineri. Pentru că e ușor de urmărit și nu-și propune să rezolve mari probleme.

Ea începe o relație cu un bărbat care e tot ce-și poate dori o femeie. Doar că este foooarte scund… Iubitul e jucat de unul dintre cei mai haioși actori francezi, Jean Dujardin. Chimia dintre ei e perfectă, iar râsetele vin de la sine, pentru că e una dintre cele mai spumoase comedii franțuzești lansate în ultimii 5 ani.

10. Ascensiunea (2017)

ascensiunea comedii franțuzești

O comedie franțuzească ușoară și plăcută, emoționantă, ce să mai, un feel-good movie prin excelență inspirat și acesta din fapte reale. Un tânăr francez de origine senegaleză, Samy, cu puține resurse financiare, vrea să escaladeze Everestul pentru a-și demonstra dragostea pentru iubită. Doar că nu prea are experiență și nici condiție fizică pentru o astfel de aventură și, în același timp, întreaga Franță ajunge să îl urmărească la TV în această expediție ambițioasă…

Găsești și această comedie franțuzească pe Netflix.

Acestea sunt câteva comedii franțuzești apărute în ultimii ani pe care ți le recomandăm. Cu siguranță sunt mult mai multe, dar nu prea avem acces la ele în România. Să sperăm că vor fi din ce în ce mai mulți cei care le vor descoperi și vor aprecia, astfel încât să avem ocazia să urmărim cât mai multe comedii produse în Franța la TV-ul și la cinematografele din România.

Citește și

TOP 8 comedii romantice din 2020: filme și seriale

TOP 10 spectacole standup Netflix pe care să le vezi

SHARE
Articolul precedent50 Cele mai frumoase citate despre tata
Următorul articol12 Recomandări de filme la TV weekendul acesta
mm
Esti liber sa alegi. Dar optiunile sunt aproape infinite si timpul este cea mai valoroasa resursa. De aceea, noi te ajutam sa faci rapid alegeri inspirate, inteligente, personalizate. Ce filme sau seriale noi ti se potrivesc, ce locuri interesante poti sa vizitezi, ce carti noi bune merita citite, ce citate si statusuri inspirationale, cum sa economisesti pentru experientele noi si multe altele.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here