70 Cele mai frumoase citate despre mama

0
89799
top citate despre mama

Dacă ești în căutare de citate despre mama și ce înseamnă ea pentru tine, iată mai jos colecția noastră de citate despre mama, citate pentru mama, citate despre mamă și copii, citate despre bucuria de a fi mamă, dar și citate despre mamă și fiică. 🙂 Le vei găsi împărțite pe categorii. Mama este neprețuită. Simțim asta ca și copii, dar și ca adulți, în mod special când devenim la rândul nostru părinți.

Citate despre mama

Iubirea de mamă e unică. Grija, atenția ei, sacrificiul ei – toate sunt surprinse în citatele și vorbele despre mamă de mai jos. Citiți-le și alegeți-le pe cele care surprind cel mai bine ce simțiți voi pentru mama voastră sau ca mamă, dacă aveți deja copii. 🙂

  1. Dumnezeu nu putea fi pretutindeni, așa că a creat mamele. 🙂 – Rudyard Kipling

2. Fiecare dintre noi suntem păziți de cel mai puternic dintre îngeri – mama noastră – Autor necunoscut

3. Brațele mamei sunt mai liniștitoare ca orice altă îmbrățișare. – Prințesa Diana

4. Viața nu vine cu un manual, vine cu o mamă. / Life doesn’t come with a manual, it comes with a mother.

5. Când îți privești mama privești cea mai pură iubire pe care o vei cunoaște vreodată. – Charley Benetto

6. Atunci când un copil se naște, mama se naște și ea din nou. – Gilbert Parker

7. Mama mea m-a privit și a văzut în mine ceva în care să creadă cu toată inima, cu mult timp înainte să cred eu în mine însumi. – Keion Jackson

8. O mamă bună face cât o sută de profesori. – Proverb italian

9. Sunt locuri în inima ta despre care nici nu știi că există până când nu iubești un copil. – Anne Lamott

10. Cele mai prețioase bijuterii pe care le vei avea vreodată în jurul gâtului sunt brațele copilului tău.

11. Mama este cea care poate înlocui pe oricine dar al cărui loc nu poate fi luat de nimeni altcineva. – Cardinalul Mermillod

12. Mamele sunt precum nasturii 🙂 țin totul împreună. / Moms are like buttons – they hold everything together. – anonim

13. Cea mai frumoasă capodoperă a inimii lui Dumnezeu este inima mamei. – Sfânta Tereza de Lisieux / The loveliest masterpiece of the heart of God is the heart of a mother.

14. Dintre toate darurile pe care viața ți le poate oferi o mamă iubitoare este cel mai mare dintre toate. – anonim

citate despre mama

15. Pentru lumea din jur este o mamă, dar pentru familia ei ea este întreaga lume.

16. Mami, îți mulțumesc că-mi ești ancoră în această mare învolburată a vieții!

17. Faptul că am devenit mamă mi-a arătat dragostea așa cum îmi doream cu disperare să știu că există. O dragoste inocentă, pură, necondiționată.

18. Să fii mamă înseamnă să afli despre puteri pe care nu știai că le ai și să te lupți cu frici care nu știai că există.

19. Maternitatea reprezintă un milion de momente mici pe care Dumnezeu le împletește cu grație, râsete, lacrimi dar mai ales cu dragoste!

20. Tot ce sunt sau sper să devin vreodată îi datorez îngerului care a fost mama mea. – Abraham Lincoln / All that I am or every hope to be, I owe to my angel mother.

21. Maternitatea este ceva unic. Îți dă puterea de a te îndrăgosti de cineva înainte de a-l vedea. Îți dă instincte extraordinare pentru a avea grijă de cel mic. Îți dă energie să mergi mai departe oricât de obosită ai fi. Și îți crește inima și o umple cu mai multă dragoste decât ai simțit vreodată.


22. O dragoste atât de puternică precum cea a mamei își lasă amprenta asupra vieții tale. Să fi fost iubit atât de profund ne va proteja pentru totdeauna. – J.K. Rowling

Și iată și varianta în limba engleză a citatului din J.K. Rowling despre mame, care parcă sună și mai bine: Love as powerful as your mother’s leaves its own mark. To have been loved so deeply will give us some protection forever.

23. Nimic nu se compară cu sentimentul că ții întreaga lume în brațe. 🙂 / There’s no feeling like the feeling of holding your world in your arms.

24. Să fii mamă este inconveniența splendidă de a fi totul pentru cineva. / Motherhood is the exquisite inconvenience of being another person’s everything.

25. Știi că ești mamă atunci când în loc să o judeci pe mama bebelușului căruia i se îndoaie șiroaiele de lacrimi în barbă te bucuri că nu e copilul tău cel care plânge.

26. Sunt o tipă prinsă sub un copil care doarme, cu vezica plină și cu un telefon fără baterie. 🙂 / I’m just a girl stuck under a sleeping baby, with a full bladder and a dying phone.

27. O generație de părinți care își iubesc profund copiii ar schimba structura creierului următoarei generații și întreaga lume! – Charles Raison / One generation full of deeply loving parents would change the brain of the next generation, and with that, the world.

28. Să-mi cresc copiii este o alegere. Câteodată renunț la unele lucruri sau mă descurc fără ele. Dar nu regret asta. Viața mea va fi întotdeauna pentru copiii mei oricât de mari ar crește. Nu mi-au stricat viața, ci mi-au oferit o perspectivă cu totul nou asupra semnificației vieții și îi iubesc cu tot sufletul.

29. Ești obosită, ești în colanți, bei cafea rece – deci ești mamă 🙂

30. E greu să fii mamă. E greu să te trezești în fiecare dimineață știind că copilul tău se bazează pe tine. E greu când simți câteodată că lumea ta s-a micșorat. Dar vreau să-ți amintesc că tu ești întreaga lume pentru micuțul tău. Tu ești casa lui, hrana lui și siguranța lui. Tu ești totul pentru el și sper ca și în zilele cele mai grele să îți amintești cât de specială ești. În mod special pentru micuțul tău copilaș.

31. Copiii zic că țip când ridic vocea. Eu o numesc discurs motivațional pentru cei care au urechi să audă.

32. Învață-ți copiii că să fii cel mai deștept sau cel mai cool nu îi va duce prea departe. Dar bunătatea și generozitatea vor conta în fiecare aspect al vieții lor pentru întreaga lor viață…

33. Dorința mea cea mai mare este ca puii mei să știe cât de mult îi iubesc și să treacă prin viață știind că se pot întotdeauna baza pe mine.

34. Nu am înțeles cu adevărat ce înseamnă dorul până când nu am întins mână după mâna mamei mele și nu era acolo.


35. Să-ți iubești întotdeauna mama pentru că e singura pe care o vei avea.

36. În creșterea copiilor mei mi-am pierdut mințile dar mi-am găsit sufletul. – Lisa T Shepherd

 

Citate pentru mama

Când vrem să îi spunem mamei noastre cât e de importantă pentru noi, parcă nu sunt suficiente cuvintele care ne trec prin minte. Pentru această situație v-am pregătit mai jos câteva citate despre mama și texte despre mamă, care să vă ajute și inspire.

37. Mami, tu ești supereroul meu!

38. Mama este primul prieten, cel mai bun prieten, prietenul pentru totdeauna. – Autor necunoscut

39. Mamă, ești mai mult decât o femeie curajoasă. Ești mai mult decât un supererou. Mai mult decât cea mai bună prietenă. Mamă, tu ești viața mea.

40. Mă bucur că ești mama mea: blândă, grijulie și puternică. Pentru că nimeni altcineva nu ar fi acceptat atâtea de la mine așa cum faci tu! 🙂 – Holly Giffers

41. Zâmbesc pentru că sunt fiica ta. Râd pentru că nu poți să faci nimic în privința asta. :))

42. Fericirea e să-ți vezi mama râzând.

43. Ceea ce am iubit cu adevărat nu putem pierde, pentru că ceea ce iubim devine o parte din noi. – Helen Keller

 

Citate despre bucuria de a fi mama

Nimic nu se compară cu bucuria de a fi mamă. Viața noastră se schimbă definitiv atunci când devenim părinți. Această schimbare vine la pachet cu multă oboseală și cu mai puțin timp liber pentru noi, mame și tați, dar și infinită bucurie. Viețile noastre capătă un sens și mai profund și ne îmbogățim spiritual prin această călătorie de a ne crește copilul sau copiii. Parcă și noi ne naștem din nou cu copiii noștri și vedem viața cu alți ochi, cu mai multă recunoștință, dragoste și bucurie.

44. Să fii mamă nu e ușor dar e sigur cel mai bun job pe care l-ai putea dori vreodată.

45. Nu vei mai trăi această zi cu copiii tăi din nou. Mâine ei vor fi crescut un pic mai mult decât azi. Ziua de azi este un dar minunat. Respiră aer adânc, observă-le fețele și piciorușele. Fii atentă. Bucură-te de bucuria prezentului. Bucură-te de ziua de azi. Ziua va trece mai repede decât îți dai seama.

46. Rețetă pentru cafea rece:
1. Faci copii
2. Faci cafea
3. Uiți că ai făcut cafea
4. Bei cafeaua rece 🙂

47. Cea mai rapidă cale pentru un părinte de a atrage atenția copilului este să pară că stă liniștit și comod fără să facă nimic. 🙂

48. Nu sunt mama perfectă. Greșesc. Uit lucruri pe care nu ar trebui să le uit. Câteodată îmi pierd cumpătul. Câteodată o iau de-a dreptul razna. Dar e ok, pentru că până la urmă nimeni nu ar putea să-mi iubească copilul mai mult ca mine.

49. O mamă adevărată este emoțională, dar tare ca o piatră. Obosită, dar întotdeauna mergând înainte. Îngrijorată, dar mereu plină de speranță. Fără răbdare dar în același timp răbdătoare. Depășită de situație dar niciodată cedând. Extraordinară, deși mereu în dubiu. Minunată, chiar dacă e mereu un haos. Cea care făurește vieți în fiecare zi. – Rachel Martin

 

Citate despre mama și fiica


Relația dintre mamă și fiică este unică, de aceea v-am pregătit mai jos mai multe citate despre mamă și fiică din care să vă inspirați pentru a-i spune mamei voastre ce înseamnă pentru voi această legătură unică.

50. Sunt o femeie puternică pentru că am fost crescută de o femeie puternică.

51. Mama care radiază iubire de sine și acceptare de sine își vaccinează fiica împotriva lipsei de stimă de sine. – Naomi Wolf

Și iată și varianta în limba engleză a acestui citat A mother who radiates self-love and self-acceptance actually vaccinates her daughter against low self esteem.

52. Draga mea mamă, acum te înțeleg perfect…

53. În spatele tuturor poveștilor tale se află întotdeauna povestea mamei tale, pentru că povestea ta începe cu povestea ei. – Mitch Albom / But behind all your stories is always your mother’s story, because hers is where yours begins.

54. Mama mea este coloana mea vertebrală, care mă menține autentică și puternică. Este sângele meu, care mă menține vie. Este bătaia inimii mele. Nu-mi pot imagina viața fără ea.

 

Citate despre mamă și copii

Găsiți mai jos citatele noastre preferate despre mamă și copii, despre conexiunea cea mai puternică din lume, dintre mamă și copilul ei. Sperăm să vă placă și vouă la fel de mult ca și nouă și să găsiți gândurile care surprind legătura specială pe care o aveți cu mamele voastre, în aceste citate.

55. Mamele îi țin de mână pe copiii lor pentru puțin timp, dar le susțin cu grijă inimile pentru totdeauna.

56. Influența ta ca mamă este extraordinar de puternică. Nu o irosi. O pereche de ochi mici te urmărește pretutindeni.

57. Până la urmă eu sunt singura care poate fi pentru copiii mei o mamă fericită care iubește viața. – Janene Wolsey Baadsgaard

58. Singurul obiectiv ca mamă este să nu crești copii care au nevoie să-și revină după copilărie.

59. Orice vârstă ai avea, câteodată ai nevoie de o îmbrățișare a mamei pentru a reveni la linia de plutire. / No matter how old you get, sometimes you still just need a hug from mom to make everything better.

60. Frumusețea care mă înconjoară îmi taie respirația. Este frumusețea fețelor copiilor mei. 🙂 – Anabela Loureiro


61. Sunt mândră de multe lucruri pe care le-am realizat în viață dar de nimic atât de mult ca faptul că sunt mamă.

62. Nimeni nu își ascunde atât de bine durerea ca o mamă care trebuie să rămână puternică în fața copiilor ei.

63. Să fii mamă înseamnă să pui în fiecare zi fericirea și bunăstarea altcuiva înaintea fericirii tale, să îi înveți pe copiii tăi lecțiile grele ale vieții, să faci ceea ce trebuie să faci, chiar și când nu ești sigură ce este acel lucru, și să te ierți mereu și mereu pentru că faci lucrurile imperfect. – parafrazare Donna Ball

64. Nu-i spune mamei tale că arată obosită. Poate să vadă și singură. Simte asta singură. Știe că este extenuată.
Spune-i mai degrabă că face o treabă minunată. Pentru că s-ar putea să nu-și dea seama, s-ar putea să nu simtă asta în fiecare zi și s-ar putea să n-o știe încă.  – anonim

65. Faptul că le spun copiilor mei că-i iubesc nu e o obișnuință. Este reamintirea constantă pentru ei că sunt cel mai bun lucru din viața lor. 😀

66. Fericirea mamei tale nu este responsabilitatea ta și nu a fost niciodată.

67. Pierderea mamei, indiferent de vârsta la care te-ai afla, îți schimbă viața pentru totdeauna. Mama ta este primul prieten, este prietenul tău pentru totdeauna. Nu poți depăși niciodată această pierdere, dar te înveți să trăiești cu ea. Nu va fi niciodată departe de gândurile tale și va fi întotdeauna în inima ta.

68. I-am spus mamei că îmi invadează spațiul personal, la care ea mi-a răspuns că vin din spațiul ei personal 🙂

69. Să crești copii este ca o plimbare prin parc… Jurassic Park 🙂

70. Am avut un copil în pântecul meu. Am dormit cu el pe pieptul meu. Am sărutat la infinit degetele de la picioare și am petrecut nopți fără somn legănându-l. Dar nu m-aș lipsi de nimic din toate astea. Nu există onoare, iubire sau binecuvântare mai mare.

71. Job-ul unei mame este să-și învețe copiii să se descurce singuri și să nu mai aibă nevoie de ea. Și cea mai dificilă parte a acestui job este când are succes, ei devin independenți și pleacă de acasă. 🙁

72. Dragostea de mamă e necondiționată.
Cât despre temperamentul ei – asta este altă poveste… 😀

Sperăm că ați identificat în colecția de citate despre mama de mai sus cel puțin câteva care v-au plăcut și v-au bucurat. Dacă da, lasă-ne în comentarii feedback-ul tău. Mulțumim 🙂

Citește și

Mesaje de 8 martie 2022 – cele mai frumoase urari de Ziua Femeii

Urări de la multi ani pentru mama

TOP Citate despre bucuria de a fi mama și frumusețea maternității

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here