TOP 15 seriale 2020 de văzut

0
31028
top seriale 2020 _

Ce seriale 2020 ne-au plăcut cel mai mult? V-am pregătit mai jos topul nostru. Am ales 15 titluri din peste 35 de seriale văzute în acest an. Să vedem dacă sunteți de acord cu alegerile noastre 🙂 Dacă sunt unele dintre serialele din 2020 din lista noastră pe care nu le-ați văzut, căutați-le pentru că merită.

1. Însoțitoarea de zbor/ The Flight Attendant (2020)

insotitoarea de bord seriale 2020_

Dacă vrei să vezi un serial antrenant și distractiv, serialul Însoțitoarea de zbor e un candidat perfect. Este ceea ce se numește pulp fun, adică nu vă așteptați la nu știu ce subtilități și probleme existențiale dezbătute în The Flight Attendant, dar e atât de bine făcut încât distracția e garantată. Noi așteptăm cu sufletul la gură apariția fiecărui episod. Serialul a debutat în a doua jumătate a lunii noiembrie pe HBO, iar ultimul episod din cele 8 va fi difuzat pe 17 decembrie 2020.

Un argument în plus? Dacă ești fan Big Bang Theory, trebuie neapărat să-l vezi, pentru că în rolul principal joacă Kaley Cuoco, care face același rol ca și în Big Bang Theory, de tipă dintr-o bucată și cam împrăștiată. Doar că aici este stewardesă și este într-o cursă contra cronometru cu un ucigaș plătit, dar și cu FBI.

2. Normal People (2020)

normal people seriale noi

Normal People a fost serialul fenomen al anului 2020. Este adaptarea romanului cu același nume, semnat de Sally Rooney. Cei doi adolescenți Marrianne și Connell dintr-un orășel din Irlanda trăiesc o poveste de dragoste super hot și sexy. Așteptați-vă la multe scene de sex între cei doi. Este ceea ce unii dintre privitori i-au reproșat. Cum că nu prea se întâmplă nimic în serial, în afară de aceste scene toride. 🙂

De fapt, este povestea de descoperire și tatonare a primii iubiri… Da, n-are urmăriri și împușcături, n-are răsturnări de situație șocante. Dar ce poate părea pentru unii o slăbiciune, pentru alții e un punct forte. Așa că încercați și vedeți vouă ce vă spune Normal People 🙂 E o producție Hulu și BBC 3. În România îl găsiți pe HBO Go.

3. Favoriții lui Midas (2020)

los-favoritos-de-midas-seriale spaniole

O miniserie spaniolă produsă de Netflix și lansată în noiembrie 2020, Favoriții lui Midas e un thriller excelent care îți va aminti de Oglinda Neagră / Black Mirror. Personajul principal este Victor, președintele unei grup de firme care include un ziar. Aproape în fiecare zi Victor e pus în fața unor alegeri aproape imposibile.

Pe de o parte este subiectul unui șantaj teribil, o persoană aleasă aleatoriu va muri o dată la 8 zile dacă nu transferă organizației Favoriții lui Midas 50 milioane EUR. Pe de altă parte, Victor trebuie să ia decizii dificile legate de ziar și dezvăluirile unui jurnalist de investigație. Totul se întâmplă într-un context aproape distopic, societatea spaniolă este pe punctul de a se destrăma, din cauza inechităților sociale. Victor pare să fie salvat doar de iubirea pentru o jurnalistă.

Inspirat dintr-o scriere a lui Jack London de la începutul secolului trecut (1901), serialul se simte extrem de actual și este foarte antrenant.

4. Ecaterina / The Great (2020)

The-Great-Hulu-Elle-Fanning-Nicholas-HoultÎn ciuda pandemiei, casele de producție au contianuat să lanseze seriale în 2020. Ecaterina e un serial demn de un top al celor mai bune seriale 2020. Elle Fanning și Nicholas Hoult sunt geniali în această comedie satirică despre Ecaterina Cea Mare și Regele Petru al Rusiei.

Serialul are o abordare foarte fresh și modernă a producțiilor istorice și de epocă. Nu e deloc înțepată și pretențioasă, din contră, ar putea fi la fel de bine un serial a cărui acțiune se petrece în zilele noastre. O să vă distreze și o să vă surprindă plăcut pentru cât de diferit se simte ca experiență. Dacă ți-a plăcut filmul The Favourite/Favorita, cu siguranță o să-ți placă și Ecaterina. Dacă, în schimb, îți plac producțiile de genul The Crown sau Downton Abbey, Ecaterina s-ar putea să nu fie pe placul tău.

Intriga? Ea, super neexperimentată, cu idei naive despre dragoste și căsnicie. El, mega superficial. Singura soluție pe care o găsește Ecaterina pentru a putea supraviețui acestei relații: să-l ucidă…

Poți vedea acest serial din 2020  (10 episoade) pe HBO Go.


5. Into the night / În negura nopții (2020)

Into-the-Night-seriale sf noiCum ai funcționa ca persoană dacă ai supraviețui unui eveniment apocaliptic? Ai reuși să te capacitezi știind că ești singurul în viață din familia ta? Cum ai face față noilor circumstanțe? Ai călca peste cadavre ca să reușești să trăiești mai departe? Sau ai respecta în continuare regulile morale?

Primul serial belgian produs pentru Netflix este unul apocaliptic în care aproape că uiți că urmărești un SF și ești transpus total într-un thriller într-o cursă contra-cronometru cu Soarele. Da, cu Soarele, a cărui lumină a devenit ucigașă și a exterminat deja mare parte din omenire. Printr-un concurs de împrejurări, mai mulți pasageri într-o cursă aeriană ajung să fugă de Soare, zburând în jurul Pământului pentru a se păstra mereu în întuneric.

Conflictul este la ordinea zilei între supraviețuitori și lipsa de încredere unul în altul îi conduce la erori care îi costă viața pe unii dintre ei. Vor reuși să găsească o soluție pentru a se opri din această cursă care pare fără sfârșit?

6. Păcatul / The Sinner – (2017 – sezon nou în 2020)

the sinner seriale polițiste

Un serial ajuns la al treilea sezon, dar care a reușit să-și păstreze calitatea. Serialul psihologic și polițist The Sinner este ceea ce se poate descrie nu ca un who-dunnit, ci un why-dunnit. Misterul pe care detectivul Harry îl are de descifrat nu este identificarea criminalului, ci înțelegerea motivației criminalului. Și aici încape multă psihologie fină, multă cunoaștere a vieții și empatie pentru suspecți. De toate dă dovadă detectivul interpretat de Bill Pullman, hârșâit prin viață și dispus să descifreze și să înțeleagă motivațiile oricui.

În fiecare din cele 3 sezoane din The Sinner, criminalul este persoana la care te-ai aștepta cel mai puțin. Dar atunci, de ce oare a făcut-o? În primul sezon Jessica Biel îl omoară pe un aparent străin, îl al doilea un copil de 11 ani își otrăvește prietenii, iar în a treia explicații de-a dreptul filosofice intră în scenă pentru justificarea unor crime.

Toate cele trei sezoane sunt bune și toate sunt legate între ele prin structura poveștii, dar și prin detectivul Harry, jucat în toate sezoanele de nimeni altul decât Bill Pullman. Cu un psihic tulburat el însuși, are o aplecare specială spre a căuta explicații și a-i înțelege pe ucigași.

Îl poți vedea pe Netflix.

7. Coisa mais linda  / Most Beautiful Thing (2019-2020)

COISA-MAIS-LINDA- seriale netflix


Cu siguranță brazilienii nu împart cu sângele latin doar originea limbii pe care o vorbesc, ci și pornirile pasionale. Coisa mais linda este pe atât de pasional pe cât de romantic. De la limba vorbită, până la muzica bună, bossa nova. Personajul principal, Malu, o femeie frumoasă și independentă, deschide un bar în Rio de Janeiro. Asta chiar în anii când jazz-ul brazilian prindea aripi.

În paralel, se îndrăgostește de un cântăreț, pe care nu prea te poți baza. Dar tocmai asta e frumusețea relației lor. Serialul apărut în 2019 este original Netflix. În 2020, a fost lansat un nou sezon, la fel de plin de energie și de bucurie de a trăi, cu tipe dichisite și rafinate în tolurile principale. Coisa mais linda îți dă energie și e, în plus, o experiență vizuală de nota 10.

8. Gentefied – Genteficare (2020)

gentefied seriale noiGentefied atacă tema gentrificării, dar mult mai pe larg față de High Fidelity, un alt serial din 2020 pe care îl veți găsi recomandat mai jos. Cartierele sărace accesibile emigranților sunt încet-încet dezvoltate imobiliar și chiriile cresc. Această producție Netflix e povestea imigranților mexicani din Los Angeles. Și poate fi și povestea imigranților români prin diverse colțuri ale Europei. E de fapt o poveste de când lumea, cea a veneticului care încearcă să-și refacă viață într-un loc nou.

Parașutați într-un cartier al Los Angelesului cu o întreagă cultură complet diferită de a lor, mexicanii noștri mănâncă niște feluri minunate de mâncare, cântă, familia e întotdeauna pe primul loc, muncesc mult, dar o duc foarte greu. Chiriile cresc din cauza gentrificării și riscă să fie aruncați din cartier din cauza noilor prețuri la chirii. Pur și simplu nu mai fac față să le plătească. Și, apropo de mâncare, serialul e și un foodie series.

Foarte bine jucat, Genteficare îți dă senzația de autenticitate. Îți transmite de multe ori energie pozitivă, în ciuda dificultăților cu care personajele se confruntă. Și te face să-ți dorești să înțelegi și să cunoști mai multe lucruri despre cultura mexicană. Așa că, având în vedere toate cele de mai sus recomandarea noastră e să-l puneți pe lista de seriale 2020.

9. Hunters (2020)

hunters seriale noiE un super serial din 2020 de tip thriller conspiraționist în care Al Pacino strălucește. Super actorul american joacă unul dintre rolurile principale, care i se potrivește mănușă. Așa cum nu s-a întâmplat prea des în ultimii ani. Ți-l recomandăm dacă vrei un serial cu suspans de calitate, cu scene de acțiune bune și cu distracție în stilul oferit de filmele lui Quentin Tarantino.

Hunters exploatează premisa pe care am văzut-o deja în multe filme, cea a vânătorii de naziști fugiți ca potârnichiile prin toată lumea după Cel De-Al Doilea Război Mondial. Dar nu doar evreii vânează, ci și invers, naziștii, în încercarea de a institui un al Patrulea Reich îi urmăresc pe supraviețuitorii lagărelor care le-ar putea sta în cale.


Lăudat pentru scenele de acțiune și pentru suspans, Hunters a fost criticat pentru lipsa de realism a poveștilor evreilor pe care a ales să le spună. Dar creatorul serialului, nepotul unui supraviețuitor al Holocaustului, chiar asta a evitat să facă: să spună povești adevărate. Pentru că serialul e atât de entertaining, te ține în suspans și te face să uiți că privești episod după episod, ca orice thriller de calitate, încât ar fi fost deplasat să fie bazat pe povești reale. Îl poți vedea pe Amazon.

10. Mrs. America (2020)

mrs america_CATE-BLANCHET_02_0052_06

Mrs. America e un fel de House of Cards dar nu e realizat în tușe atât de groase și nu e thriller. E un serial istoric și o dramă ce pune în scenă o bucată importantă din istoria Americii, lupta pentru emancipare a femeii americane din anii ’70. Personajele principale sunt, pe de o parte, feministele cu jurnalista Gloria Steinem în frunte. Pe de cealaltă parte sunt femeile conservatoare republicane, în frunte cu Phyllis Schlafly. Ultima e jucată cum altfel decât extraordinar de Cate Blanchett.

Primele se luptă pentru dreptul femeilor de a alege pentru ele însele, inclusiv dreptul la avort. Conservatoarele se luptă pentru a sta acasă și a avea grijă de copii. Unul dintre argumentele celor din urmă e unul pe care probabil multe dintre femeile de azi îl simt pe propria piele. Dacă femeile vor munci, vor avea de fapt două joburi: munca plus job-ul de acasă de a spăla, călca, făcut mâncare și avut grijă de copii.

Deci, de partea cui sunteți? 🙂 Eu zic să n-alegem tabere, dar să ne bucurăm de un serial de calitate. O producție Hulu și Fox, dar îl poți vedea în România pe HBO Go, pentru că a preluat drepturile de difuzare pe piețele internaționale.

11. The new pope – Noul papă (2020)

the new pope seriale excelente
John Malkovich, Jude Law

Este continuarea serialului HBO Tânărul Papă, cu Jude Law. Viziunea extravagantă și extrem de senzuală a regizorului și realizatorului Paolo Sorrentino te va surprinde. Așteaptă-te la un serial greu de inclus într-un tipar. Viața la Vatican este mai senzuală și mai cinică decât te-ai aștepta vreodată. Iar muzica e mai ceva ca-n club. Intră în atmosferă și bucură-te de ritmul secret al Vaticanului. Doar ca să știți, “Noul papă” este nimeni altul decât John Malkovich. Poți să-l vezi oricând pe HBO Go.

12. The Outsider – Străinul (serial 2020)

the-outsider-hbo seriale drama bune


Vrei un serial care să-ți facă pielea de găină? Atunci The Outsider este pentru tine. E un serial din 2020, realizat după un roman al celebrului Stephen King. Mult suspans, mult mister în ceea ce pare o crimă ușor de rezolvat, la prima vedere. Dar care se complică spre aproape imposibil de explicat. Vă provocăm să-l încercați. Este o producție HBO.

13. High Fidelity (2020)

high fidelity seriale noiE unul dintre cele mai cool seriale din ultimii ani. Dacă ai văzut deja filmul High Fidelity, atunci știi cam despre ce e vorba. Dacă nu l-ai văzut, cu atât mai bine pentru că nu te vei uita la el comparându-l constant cu filmul. High Fidelity s-ar putea spune că e un serial de dragoste. Dar mai degrabă e un serial despre iubiri pierdute, despre New York (mai precis Brooklyn) și despre un grup super faini de oameni. Oameni îndrăgostiți de muzica bună și cu o cultură muzicală pop-rock care te lasă mască. 🙂

Ea e Rob, se apropie de 30 de ani și are un magazin de discuri în Brooklyn. Tocmai ce s-a despărțit de ultimul iubit și încearcă să treacă peste acest eveniment. Nu reușește prea bine, face playlisturi cu mesaje ascunse pentru fostul, stă închisă în casă și întoarce pe toate părțile ce s-a-ntâmplat. În general, își plânge de milă.

Tipa asta nu e tocmai ceea ce ai putea numi personajul feminin ideal al unui serial romantic. Și dacă zicem New York probabil că filmul romantic la care ne gândim imediat e Breakfast la Tiffany’s. Nu, Zoe Kravitz (pentru că ea o interpretează pe Rob) nu e chiar Audrey Hepburn. Bea whiskey (neat), se îmbracă la fel ca un băiat, are gesturi băiețești, dar e foarte sensibilă și nesigură pe ea, dincolo de această imagine.

High Fidelity e o producție Hulu. Apropo, încep să ne placă din ce în ce mai mult serialele Hulu. Cât despre High Fidelity, dacă n-aș avea timp și ar fi să aleg o singură producție din aceste seriale 2020, atunci aș alege High Fidelity. Dar depinde mult de ce vreți să vedeți.

14. Unorthodox – Neortodox (2020)

Știai că în cel mai liberal și cosmopolit oraș în lume, New York, există comunități ultra-conservatoare, cu femei care nu au acces la educație? Genul cu basma pe cap și fuste până la pâmânt, cu o droaie de copii după ele? Nici noi nu știam, până la Unorthodox.

Mini-serie Netflix cu 4 episoade, lansată în 2020, Unorthodox e un serial dramatic despre o astfel de comunitate ultra-conservatoare. În care rolul principal al femeii e cel de reproducție a speciei… Inspirat din fapte reale, după o carte a unei femei-membră a unei comunități de evrei care a evadat din Brooklyn pentru a fugi în Germania. Soțul o urmărește la Berlin, după ce află că e însărcinată, încercând să o readucă “acasă”. O fire artistică și sensibilă, Esty vrea să își refacă viață pornind la drum singură.

E unul dintre cele mai calde seriale noi pe care le puteți vedea. Așa că dacă vreți să vedeți o poveste emoționantă, căutați Unorthodox pe Netflix.


15. The Crown (2016 – prezent)

TheCrown_seriale istoriceDacă nu știai, noua serie din super producția istorică The Crown a apărut deja pe Netflix și e la fel de bună, dacă nu chiar mai bună față de alte sezoane ale acestui serial deja consacrat.

Probabil una dintre cele mai cunoscute producții Netflix, „Coroana”, în română, redă, într-o manieră care se vrea obiectivă, viața familiei regale britanice, în timpul domniei reginei Elisabeta a II-a. Costumele, decorul, portretizarea detaliată a personajelor, evenimentele importante din istoria Marii Britanii privite „din spatele cortinei” te îmbarcă într-o călătorie mentală de neuitat și te fac să te simți un membru în toată regula al casei regale.

Poate fi vizionat pe Netflix. Vezi și trailer-ul „The Crown”.

N-a fost o alegere ușoară, dar acestea au fost serialele din 2020 care ne-au plăcut foarte mult. Probabil unii dintre voi se întreabă de ce nu se găsește în listă senzația momentului Queen’s Gambit. Deși palpitant și intens, e un exercițiu care pe noi nu ne-a convins până la final. Dar, bineînțeles, orice alegere este personală 🙂

Vezi și

Cele mai bune 10 seriale psihologice din 2020

8 seriale BBC din 2020 de văzut acum

Cele mai bune 15 seriale dramă din 2020

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here