8 seriale BBC din 2020 de văzut acum

0
16169
top seriale bbc 2020

Dacă spui BBC, spui calitate. Așa că dacă te-ai cam săturat de seriale făcute pe repede înainte pentru giganții de streaming, noi îți propunem 8 seriale BBC, cele mai multe din 2020, de care să te bucuri pe îndelete în serile ploioase de toamnă ce ne așteaptă. Avem un combo de seriale de dragoste, polițiste și de mister, drame și un serial politic.

Toate la calitatea cu care BBC-ul ne-a obișnuit de mult timp. Pe câteva dintre ele le poți urmări pe HBO Go România, pentru că HBO a preluat drepturile de distribuție în afară Marii Britanii. Iată așadar ce seriale britanice produse de BBC avem în tolbă pentru voi:

  1. Trigonometry (2020)

trigonometry seriale bbcPerfect pentru o seară neprietenoasă de toamnă. În loc de comfort food, încearcă Trigonometry. Îți transmite o stare de bine și o căldură pe care nu le primești decât din ce în ce mai rar din experiențele TV.

Trigonometry e un serial ca o poezie. Pentru că doar astfel se poate descrie starea de grație care se construiește încet între cele trei personaje din acest serial. Ea este o franțuzoaică fostă înotătoare de sincron (fetele acelea minunate care fac balet în apă), ei sunt un cuplu din Londra care încearcă să-și construiască o viață împreună. Pentru că nu reușesc să se descurce cu banii îi închiriază Ramonei, căreia i se mai zice și Ray, o cameră din apartamentul lor. Gemma și Kieran se iubesc, dar se simt în același timp atrași de farmecul franțuzoaicei.

Dar ăsta nu e un serial despre triunghiuri amoroase dubioase. Serialul BBC Trigonometry construiește cu răbdarea unui pictor sau a unui scriitor talentat personajele, tensiunile, tăcerile, frustrările dar și momentele de prietenie, apropiere și intimitate dintre cei trei. E unul din acele puține seriale noi care nu îți exacerbează anxietățile, nu e întunecat și nu are o viziune deplorabilă asupra lumii. Dar nu e nici din seria producții TV superficiale și roz.

În România îl poți vedea pe HBO Go.

2. Strike – sezonul 3 Lethal White lansat în 2020

strike seriale bbc

Dacă ești fan Harry Potter și J.K. Rowling, aveți motive serioase să vedeți această mini-serie BBC. De ce? Pentru că J.K. Rowling a scris romanele care se găsesc la baza serialului. Le-a semnat sub pseudonim, dar nu a durat mult până când a fost descoperită autoarea reală. 🙂

O miniserie de 4 episoade ajunsă la sezonul al treilea în 2020, Strike e o producție detectivistă cam în stilul Chinatown cu Jack Nickolson. El, Cormoran Strike, e un amestec de duru-duru, mister și fragilitate, de care e îndrăgostit asistenta sa în ale detectivisticii. E interesant cum intriga pe care o au de descifrat se complică din ce în ce mai tare și cum ițele se încurcă de la episod la episod. Până când zici că s-ar putea să nu se mai dezlege niciodată.

Dar apele se limpezesc încet-încet, la fel ca și atracția dintre cei doi detectivi. Tensiunea senzuală dintre cei doi adaugă un nivel în plus serialului BBC Strike, dar personajele sunt totuși destul de schematice, într-un mod în care nu reușesc să se sudeze foarte bine. Dacă ți-a plăcut Strike, încearcă și The Capture, pe care-l găsești mai jos. E cu aceeași actriță principală din Strike, Holliday Grainger.

3. Roadkill (2020)

roadkill seriale bbc 2020E unul dintre serialele lansate de BBC în această toamnă. Cu o distribuție care face fiecare scenă să fie un regal, Roadkill tinde spre statutul de House of Cards britanic. Intrigi complicate, manipulări, sabotaje, încercări de distrugere a reputației și multe altele asemenea construiesc imaginea pe care mulți dintre noi o avem despre politică și culisele politicii. Dar care, la fel ca și House of Cards, e interesant de urmărit datorită atmosferei de thriller.

Dacă ți-a plăcut Dr. House sau dacă pur și simplu îți place Hugh Laurie, ei, bine, Laurie interpretează personajul principal, al politicianului Peter Laurence. La fel ca și în House of Cards, mașinăria politică merge ca unsă, cu discursuri super bune, cu consultanți care știu tot ce mișcă, cu probleme actuale din politică și societate dezbătute. E o punere în scenă foarte autentică. Așa că dacă vrei să vezi pur și simplu un serial bun, Roadkill nu e de ratat. Mai ales că e o mini-serie în doar 4 părți, deci nu riscați să fiți prinși în mreje prea multe sezoane, precum House of Cards. 🙂


4. The Salisbury Poisonings (2020)

the salisbury poisonings seriale bbc_

E o miniserie BBC în 3 părti incredibilă. Bazată pe fapte reale, The Salisbury Poisonings a refăcut cu mare minuțiozitate întreaga serie de evenimente din jurul otrăvirii fostului agent rus Sergei Skripal cu o substanță chimică produsă de KGB ca armă chimică, numită Novichok. Mai mult decât otrăvirea lui și a fiicei acestuia, serialul urmărește reacția autorităților în încercarea de identifica sursa și a izola orice risc de sănătate publică pentru locuitorii din Salisbury, locul incidentului.

Faptele s-au întâmplat în 2018, dar, acum, datorită sau din cauza pandemiei, putem să ne conectăm mai bine la o luptă cu un dușman nevăzut. După ce se descoperă cauza, toți poartă mănuși, locurile contaminate sunt izolate, totul într-o încercare disperată a DSP-ului lor de a nu răspândi fără intenție și mai mult în populație acest compus chimici organofosforic cu efect neurotoxic.

Povestea e cu atât mai actuală cu cât opozantul lui Putin, Alexei Navalnîi, a fost și el otrăvit de curând cu același Novichok.

5. I may destroy you (2020)

i may destroy you seriale bbc 2020Considerat de multe publicații ca unul dintre cele mai bune seriale lansate în 2020, producția BBC I may destroy you, e o dramă cu mult umor, dialoguri strălucitoare și o poveste despre reconstruirea propriului sine după drama violului.

Personajul principal e o scriitoare / artistă alternativă, care trăiește o viață boemă împreună cu prietenii ei londonezi. Petrecerile până dimineața, momentele de lenevire și discuții faine sunt întrerupte de realizarea Arabellei că a fost violată după ce a fost drogată de unii dintre prieteni.

De ce să vezi un serial care pare foarte dur și traumatizant la prima vedere? Pentru că e bine scris, bine jucat și nu te încarcă cu întuneric și negativitate. Chiar din contră 🙂

6. Normal People (2020)

normal people seriale noi


Dintre toate serialele de dramă și dragoste din 2020, Normal People e cel mai discutat și analizat în presă. E serialul momentului în Occident. Toată lumea vorbește despre el. Este, cum s-ar spune, serialul unei generații. Generația Millennialilor, fie că s-au născut în anii ’80 sau ’90. Cei mai tineri din generație se vor regăsi în povestea de dragoste dintre Marrianne și Connell. Cei mai mari din generație îl vor vedea cu nostalgie. 🙂 Noi, autorii articolului, suntem din ultima categorie 🙂

Normal People e adaptarea romanului cu același nume, semnat de Sally Rooney. Cei doi adolescenți dintr-un orășel din Irlanda trăiesc o poveste de dragoste super hot și sexy. Așteptați-vă la multe scene toride între cei doi. Este ceea ce unii dintre privitori i-au reproșat. Cum că nu prea se întâmplă nimic în serial, în afară de aceste scene. 🙂 De fapt, este povestea de descoperire și tatonare a primei iubiri… Da, n-are urmăriri și împușcături, n-are nu stiu ce răsturnări de situație. Dar ce poate fi pentru unii o slăbiciune, pentru alții e un punct forte. Așa că încercați și vedeți ce vă spune vouă Normal People 🙂 E o producție Hulu și BBC 3.

7. The Capture 

The_Capture_-_BBC_seriale 2020

Am ales pentru voi acest serial BBC,  The Capture, pentru că e cu adevărat captivant. Povestea se învârte în jurul CCTV-ului din Londra, rețeaua de camere de luat vederi londoneză. Așa cum știți, Londra e împânzită de camere de luat vederi. Un ofițer de la centrul de control CCTV vede în direct ceva ce pare o crimă. Urmează o anchetă complicată, în care imaginile surprinse de camere de luat vederi din Londra joacă unul dintre cele mai importante roluri. Dar nu neapărat pentru a clarifica situația, ci mai degrabă pentru a o complica.

8. The Pale Horse (2020)

The-Pale-Horse-filme agatha christie

E o miniserie dupa Agatha Christie lansată de BBC in 2020. The Pale Horse, tradus în română Calul Bălan, urmărește povestea lui Mark Easterbrook care tocmai s-a mutat în Chelsea. Totul decurge normal până când, într-o zi, istoricul este chemat la secția de poliție. O listă de nume a fost descoperită în posesia unui cadavru. Care este legătura bărbatului cu persoana decedată? De ce apare pe acea listă plină numai de victime? Ce legătură are cultul vrăjitoarelor cu tot ceea ce urmează să i se întâmple? Privit dintr-o perspectivă contemporană, filmul ne poartă printre frământările lui Mark în încercarea de a dezlega misterul.


De ce ți-l recomandăm? Pentru că e mai mult decât un film detectivistic, de tip whodunit. Este și un film psihologic, datorită conflictului psihologic pe care îl trăiește Mark Easterbrook. Deși om de știință, el se găsește în situația în care îi este greu să mai distingă între vis și realitate, între vrăjitorie și știință. Conflictul e accentuat de conștiința că el poate fi următoarea victimă, fiind constant contra cronometru.

Această adaptare după Agatha Christie e o producție BBC în parteneriat cu Amazon Prime. BBC deține, de altfel, o parte din drepturile de autor pentru ecranizarea cărților Agathei Christie. Filmul The Pale Horse, sau mai bine spus mini-seria, este alcătuit din două părți, a câte 60 de minute fiecare. Găsești aici trailerul The Pale Horse.

Acestea sunt serialele BBC care ne-au plăcut cel mai mult în acest an. Am încercat să includem câte ceva potrivit pentru toate gusturile. Așa că dacă-ți place Marea Britanie, stilul BBC și actorii și actrițele britanice, nu le ocoli.

Vezi și

Cele mai bune 18 seriale politiste aparute in 2020 si ultimii ani

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here