10 Locuri de vizitat in Constanța prin care să descoperi farmecul orașului

0
4745
top locuri de vizitat in constanta

Știm că vara este momentul în care abia aștepți să mergi la plajă la un Beach bar sau să te bălăcești în mare. Unii ar zice ca fără aqua magic și fără sa stai întins la soare nu ai ce face în Constanța. Dar, noi ți-am pregătit o listă cu 10 locuri de vizitat in Constanta pe tot parcursul anului, indiferent că ai parte de o zi cu soare sau o zi ploioasă. Sunt locuri mai puțin știute de turiști și locuri cunoscute în toată România.

Nu uita totuși să faci și o plimbare pe plajă. Cred ca plaja are farmecul ei aparte când nu mai este așa de multa lume. Așa ca dacă vii în Constanța pe timpul iernii sau toamna, trebuie să-ți faci timp să admiri valurile mării și plaja pustie. Mai ales că jumatate din locurile pe care le prezint mai jos sunt foarte aproape de mare. Iată câteva locuri care merită vizitate dacă vii în Constanța.

1. Piața Ovidiu

Sursa foto: urbanizehub.ro

Orașul Constanța este unul plin de istorie și ar fi păcat să nu explorezi muzeele și obiectivele noastre istorice. Parcul Arheologic, Muzeul de Istorie Națională și Arheologie, Moscheea și Cazinoul sunt doar câteva din ele. Ba chiar poți să le vezi în această ordine. Sau poți începe chiar din Piața Ovidiu, cu o plimbare prin Centrul Vechi. Aici se află statuia poetului roman Ovidiu, chiar în fața Muzeului de Istorie. Ovidiu a fost un poet roman și un clasic al literaturii latine, alături de Horațiu.

2. Strada Vântului și Catedrala Sfinții Petru și Pavel

Sursa foto: imagesoundexpert.blogspot.com

Ca în orice oraș, Constanța ascunde locuri de care numai localnicii știu. Uneori chiar și ei le trec cu vederea. Strada Vântului este unul dintre acele locuri frumoase care parcă te scoate din atmosfera urbană. O stradă îngustă care iese din peisaj. Ea este în apropierea Pieței Ovidiu. Dacă ați ajuns aici nu uitați să vizitați și Catedrala Sfinții Petru și Pavel pentru câteva momente de liniște și pentru a admira arhitectura în stil bizantin ( Strada Arhiepiscopiei 25, Constanța 900742)

3. Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța

Sursa foto: traveleuropa.ro

Înființat în anul 1878, Muzeul de Istorie rămâne o clădire impresionantă din Centrul Vechi. Fostă primărie a orașului Constanța și actual muzeu, ea are una din cele mai bogate expoziții din țară. Cea mai interesantă piesă din acest muzeu este o statuie unică în lume, șarpele Glykon. Deși muzeul pune accent pe istoria Dobrogei, aici sunt expuse obiecte de diferite origini cu tematică națională. Sigur vei găsi informații interesante și pe placul tău în acest muzeu 😊 Este chiar în Piața Ovidiu.

 

4. Marea Moschee

moscheea carol I locuri de vizitat constantaSursa foto: https://finesociety.ro/

Un pic mai jos de Piața Ovidiu vei găsi Marea Moschee, numită și Moscheea Carol. Extrem de frumoasă pe afară, dar și pe înăuntru. Ascunde o istorie destul de interesantă. Carol I a înființat această Moschee ca un semn de omagiu pentru comunitatea musulmană din Constanța. Ce ziceți de o priveliște de ansamblu? Dacă urci pe scările Moscheei până sus vei fi întâmpinat de o priveliște minunată a Constanței.

 

5. O plimbare pe faleză

Centrul Vechi al Constanței și faleza au fost recent renovate. Seara, când străzile nu sunt la fel de pline, faleza este locul perfect pentru o plimbare. Dar dacă vii pe timpul zilei îți recomand să stai pe o bancă și să te bucuri de briza și mirosul mării.


Cazinoul  

Sursa foto: www.ordinea.ro

La mijlocul plimbării de pe faleză veți da de cel mai cunoscut loc din Constața. Nu cred că este cineva care să nu fi auzit de el. Este una dintre cele mai impresionante clădiri din Constanța și emblema orașului. Cazinoul este un monument arhitectural unic și merită văzut măcar o dată în viață. Singurul minus este că nu se poate vizita înăuntru. Dar puteți face niște poze frumoase și de pe faleză.

Farul Genovez

Sursa foto: https://discoverdobrogea.ro

Un pic mai departe de cazinou se află cea mai veche clădire din Constanța. Un monument istoric amplasat aproape de bustul lui Mihai Eminescu. Temelia farului datează din anii 1300 și călăuzea corăbii pe distanțe mici. Poate prima dată nici nu o să vedeți acest far. Nu vă învinovățesc. Marea este mult prea frumoasă.

Desigur după ce ai admirat destul cazinoul și ai mers atât trebuie să te relaxezi. Treci pe lângă statuia lui Eminescu și tonetele de înghețată londoneză și dacă vei merge mai jos vei vedea cafenelele din port. Ia-ți o cafea sau ceva de mâncat și admiră priveliștea.
6. Acvariul din Constanța

Sursa foto: www.litoralulromanesc.ro

Tot în zona falezei vei găsi Acvariul din Constanta. Am atâtea amintiri frumoase în acest loc. Când eram copil, indiferent de câte ori vedeam acvariul, insistam să intru cu familia mea. Chiar dacă nu este foarte mare. Poate că este o opinie mai personală, dar pentru mine magia a rămas tot acolo și sper că și voi o să o găsiți. Acvariul are peste 100 de specii de pești care se întâlnesc atât în Marea Neagă cât și din Marea Mediterană. Secția mea preferată din acest acvariu este cea cu specii de pești de apă dulce și cea de Pești Exotici.

7. Parcul Arheologic

Sursa foto: www.litoralulromanesc.ro

Sau Parcul de la Hartă, cum mai spun constănțenii (cum veniți dinspre gară se poate vedea o hartă cu așezările antice din Dobrogea). Amenajat recent, parcul de la hartă este populat acum de râsete de copii și tineri. Învață puțină istorie și bucură-te de o plimbare prin natură. Parcul este la 10 minute de Piața Ovidiu și la doar câteva stații de gară.

8. Muzeul de Artă din Constanța


Sursa foto: www.litoralulromanesc.ro

Constanța nu este un oraș foarte agitat. Are și zilele lui mai aglomerate, dar cred că adevărata liniște o găsești savurând o operă de artă. Fie ea o piesă de teatru sau câteva opere de artă ale pictorului Tonitza sau Nicolae Grigorescu. La doar câteva străzi distanță de Centrul Vechi te așteaptă Muzeul de Artă. Dacă ai mai multe zile pentru a explora Constanța și ești interesat de artă atunci plimbă-te printre operele marilor artiști români

9. Parcul Tăbăcăriei

Sursa foto: mapio.net

Un parc care este frumos indiferent de anotimp. Toamna te bucuri de potecile pe care verdeața le ascunde, iar primăvara de verdeața din împrejurul lacului. În caz că ajungi prin mall-ul CityPark și ai mai mult timp, trebuie să încerci să închiriezi o bicicletă și să faci înconjurul parcului. Admiră biserica Sfantul Mina și plimbă-te până la capăt unde vei putea intra în satul de vacanță. De la relaxare la distracție într-o clipă. 😊

10. Delfinariu

Sursa foto: www.litoralulromanesc.ro

Poți lua autobuzul 102 până la delfinariu sau poți chiar să mergi pe jos. Delfinariul este cel mai frumos vara, când poți vedea niște spectacole minunate cu delfini și toate locurile din parc sunt deschise publicului: inclusiv planetariu și expoziția de păsări. Este unul dintre cele mai văzute atracții din Constanța. Dar toamna și primăvara, când parcul nu mai are foarte mulți turiști, poți să admiri lebedele în liniște.


Unde să mănânci?

După ce ai explorat Constanța și ai facut o baie în mare ai nevoie să îți recapeți energia. Și ce mod mai bun de a face acest lucru decât să mănânci câteva specialități locale la Bonfish sau Bacaro. Poate ai chef de o mâncare mai apropiată de cele cu care ești obișnuit, un fel de „soul food”. The American Cafe și Burger Factory au niște meniuri delicioase. Sau ești în căutare de ceva mai exotic, o mâncare pe care nu ai mai încercat-o până acum și vrei să-ți faci de cap în vacanță? Atunci încearcă restaurantul japonez Tokyo Rikiya sau restaurantele turcești: Sali’s și Byblos.

 

Unde să bei ceva bun?

După cum am zis în primele paragrafe, cafenelele din portul Tomis sunt un loc perfect pentru a bea ceva și pentru a te relaxa. Dacă mergi pe valea portului ai o varietate de cafenele din care poți să alegi. Botanica este o altă cafenea frumos decorată și cu băuturi foarte bune. Locul acesta te face să te simți că poți să fii lovit de creativitate în orice moment la un ceai de bună calitate.😉 Beta este o cafenea mai sus de parcul de la hartă. Dacă ai nevoie de o cafea bună în timp ce te odihnești, Beta este locul perfect.

Alte cafenele care servesc băuturi reci și bune, perfecte după o zi de plajă în Constanța: Crazy, Madam Margo și Irish pub.

Unde să faci cumpărături

Pentru niște cumpărături de sezon te așteaptă mall-urile CityPark și Vivo, care sunt destul de mari. Dacă vrei niște suveniruri drăguțe sau dacă te-ai gândit că trebuie să te întorci cu haine frumoase din vacanță atunci vizitează câteva magazine din mall și relaxează-te la un Starbucks.

Aceasta este lista noastră cu locuri pe care trebuie neapărat să le vezi în Constanța. În ciuda situației de acum, sperăm sa ajungeți în siguranță la noi în Constanța și să vă bucurați de plimbări și vizite în siguranță.

Vezi și:

Locuri de vizitat in Bucuresti – 20 de obiective turistice unde sa te simti bine

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here