Ce filme să vezi la TV azi și în mini-vacanța de 1 decembrie

0
14074
filme tv azi si minivacanta

Vine mini-vacanța de 1 decembrie și te întrebi ce filme să vezi la TV? Ne-am uitat cu atenție în programul TV începând de azi și până pe 1 decembrie și ți-am pregătit următoarea listă cu recomandări de filme TV pentru azi dar și următoarele zile de huzurit acasă. 🙂

JOI 26 noiembrie 2020

21:00 – Născuți asasini / Natural Born Killers la TNT

natural born killers filme tv aziNăscuți asasini e în primul rând o experiență viscerală, dar are și multe niveluri de conținut pe care le vei putea accesa privindu-l. Povestea îi urmărește pe doi iubiți cu traume serioase din copilărie ce devin ucigași în serie. Filmul lui Oliver Stone bazat pe un scenariu de Quentin Tarantino este o satiră și o critică la adresa glorificării violenței în media și viața modernă, așa că pregătește-te să fii îngrozit de experiențele violente pregătite de Oliver Stone, dar să și râzi pe înfundate. În distribuție vei avea ocazia să-i admiri pe Woody Harrelson, Juliette Lewis și Robert Downey Jr.

VINERI 27 noiembrie 2020

20:30 – Forrest Gump la Paramount Channel

forrest gump filme noi netflix Comedia-dramă a regizorului Robert Zemeckis din 1994, câștigătoare a 6 premii Oscar, nu mai are nevoie de nicio prezentare. Dacă vrei să (re)vezi un film bun care să-ți readucă încrederea în umanitate, atunci Forrest Gump e pentru tine. Cu Tom Hanks în rolul principal. Îl poți vedea și pe Netflix.

SAMBATA 28 noiembrie 2020

15:50 – Whiplash la HBO

whiplash filme tv azi
Photo by Daniel McFadden, Courtesy of Sony Pictures Classics

Terrence Fletcher, personajul pentru care actorul J.K. Simmons a luat cam toate premiile pentru rol secundar in 2015, este acel profesor al cărui orgoliu ajunge să strivească talentele pe care el ar trebui să le ajute să se dezvolte. Pentru Fletcher un instrument dezacordat sau un ritm cu o masura prea alertă sunt crime capitale. Care se pedepsesc cu scaune aruncate spre nefericitul muzician şi un şir nesfârşit de umilinţe. Fletcher este atât de exigent încât în căutarea următorului Charlie Parker e capabil să sacrifice generaţii întregi de muzicieni sub pretextul : There are no two words in the English Language more harmful than good job. Îl poți vedea și pe HBO Go. Citește aici mai mult despre Whiplash și vezi trailerul Whiplash.

 

20:30 – The Revenant (2015) la Paramount – un film western și de acțiune fără compromisuri

the revenant cele mai bune filme netflixEpic, feroce, intens, implicat total pentru a spune povestea eroului principal, fără compromisuri. Sunt doar câteva adjective care pot descrie acest film, dar și jocul actoricesc al lui Leonardo DiCaprio. The Revenant este ultimul film regizat de Alejandro González Iñárittu, pentru care a și luat Oscarul pentru regie. De asemenea, Leonardo DiCaprio a câștigat mult așteptatul Oscar pentru interpretare masculină.

Acțiunea are loc în anul 1823 în America de Nord, iar în centrul ei se afla Hugh Glass, interpretat de Leonardo DiCaprio. Hugh Glass este membru al unei expediții în Munții Stâncoși, unde este atacat de un urs grizzly și rănit grav. Căpitanul grupului lasă în urmă trei oameni (personaje interpretate de Tom Hardy, Will Poulter și Domhnall Gleeson), pentru a-i ține companie în ultimele clipe de viață și pentru a-i săpa mormântul.

Dar, de frica să nu fie prinși de indieni, cei trei îi iau lui Glass armele și echipamentul și îl abandonează. Eroul, însă, reușește să supraviețuiască și se târăște, deși mutilat, mai bine de 300 de kilometri prin sălbăticie, motivat fiind de planurile sumbre de răzbunare pe cei care l-au părăsit. Urmărește și trailerul The Revenant. Îl poți vedea pe Netflix.
DUMINICA 29 noiembrie 2020

13:30 – Prestigiul (2006) la HBO3 – super thriller psihologic

Hugh Jackman și Christian Bale joacă doi rivali în filmul psihologic The Prestige.  Cei doi sunt magicieni londonezi aflați în competiție pentru faimă și recunoaștere. Personajul lui Bale (Borden) pune în scenă un truc care-l declasează pe Angier (Jackman). Însă pe care reușește să-l demaște și însușească cu ajutorul Oliviei (Scarlett Johanson).

Relația dintre cei doi magicieni este deteriorată de obsesie, gelozie, amăgiri și secrete. Duelul fatal dintre cei doi este în permanență alimentat de ambițiile și orgoliile proprii. Ceea ce duce la rezultate dezastruoase pentru ambii.

Dualitatea este o temă principală a filmului, laolaltă cu obsesia și știința ca magie. Regizorul Christopher Nolan nu înclină spre portretizarea niciunuia dintre magicieni ca fiind cel rău sau cel bun. Fiecare e o combinație periculoasă de tonuri luminoase și întunecate. Vezi trailerul The Prestige.

15:40 – Fiecare se crede normal/ Little Miss Sunshine la HBO3

Little Miss Sunshine este povestea lui Olive o fetiţă care nu are nimic în comun cu longilinul personaj de desene animate, dar care are puteri supraomeneşti mai ceva ca Popeye. Olive are un vis mare să câstige un concurs de frunuseţe regional: Little Miss Sunshine, iar faptul că din cauza ochelarilor seamănă mai degrabă cu o albinuţă decât cu o viitoare Miss America nu o descurajează câtuşi de puţin. Olive se antrenează cu tenacitate alături de bunicul ei narcoman, astfel încât până la urmă familia ce părea pe cale să se destrame se uneşte pentru a o ajuta să-şi îndeplinească visul.

 

16:25 – Booksmart la Cinemax 2 – comedia anului 2019

Booksmart-filme 2019 onlineNu e dramă-comedie, nu e comedie cu accente de dramă. Nu are dramă nicăieri în ADN-ul ei. E o comedie pur sânge, care inspiră și expiră umor de la un capăt la altul.

Filmul Booksmart/Examen de (i)maturitate nu e foarte cunoscut la noi. Am dat de el căutând (și noi) în listele publicațiilor de specialitate din afară inspirație de filme bune de văzut. Și sunt multe astfel de liste unde apare ca unul dintre cele mai reușite ale anului 2019. (Wikipedia a numărat chiar 68 de liste de top 10 filme 2019 în care a fost inclus această producție). Cu siguranță, nu am regratat nicio secundă că i-am dat o șansă. Ba, mai mult, am râs cu poftă la multe scene și replici.

E o comedie deșteaptă de trecere de la adolescență la vârsta adultă, care are în centru două tocilare. 🙂 Tot liceul au fost ocupate cu învățatul, ca să-și asigure un loc într-o facultate de prestigiu. Dar află că toți colegii care păreau cam idioți și puși doar pe distracții adolescentine au intrat la super universități. Așa că se hotărăsc să recupereze timpul petrecut pe învățat mergând la petrecerea petrecerilor. Ce urmează este o comedie despre care Wall Street Journal spune că e cea mai haioasă, deșteaptă, dinamică de pe marile ecrane de mult timp încoace. Și suntem total de acord cu această caracterizare. Îl poți vedea  și pe HBO Go!
22:00 – Eyes Wide Shut la FilmCafe

Filmele lui Stanley Kubrick nu mai au nevoie de nicio prezentare. E unul dintre acei regizori ale căror filme sunt unul mai diferit de celălalt dar toate sunt niște capodopere, de la filmul cu care s-a lansat în branșă, până la ultimul Eyes Wide Shut / Cu ochii larg închiși (1999), lansat chiar în anul în care a dispărut dintre noi. Dacă nu l-ai văzut încă, ți-l recomandăm fără rețineri. Nicole Kidman și Tom Cruise sunt cei care joacă rolurile principale.

LUNI 30 noiembrie 2020

14:40 – Bandits (2001) la AMC

bandits 2001 filme comedieE genul de film de actiune și comedie care o să placă cu siguranță și doamnelor, pentru că include o intrigă romantică. De tipa foarte feminină se îndrăgostesc ambele personaje masculine principale. Mai exact, personajul lui Bruce Willis și partenerul lui de răutăți se-ndrăgostesc de tipa pe care au răpit-o (interpretată de Cate Blanchett). Pentru că nimeni nu știe exact ce-și dorește, din acest triunghi al dragostei se nasc multe răsturnări haioase de situație.

20:30 – Underwater la HBO2 – singurul film de groază din listă

Underwater-filme horror noiDacă îți plac filmele horror cu creaturi înfricoșătoare, atunci îți recomandăm un film de groază nou, lansat în 2020 fără mare succes în State. Dar comparativ cu marea masă de filme de groază noi, Underwater e o capodoperă 🙂

Dacă ți-a plăcut Alien, sunt șanse mari să-ți placă și Underwater. Doar că acțiunea nu se petrece în spațiu, ci în adâncurile Gropii Marianelor. Cam așa începe acest film de groază de acțiune în care senzația de claustrofobie te apasă. Cine va scăpa din această cursă contra cronometru pentru supraviețuire din cei 6 membri ai echipajului? Într-un centru de forare în adâncul oceanului, un cutremur aproape distruge întreaga baza de cercetare. Kristen Stewart și Vincent Cassel sunt doi dintre supraviețuitori, care se luptă să găsească o soluție pentru a ieși la suprafață înainte de colapsul întregului centru. Doar că supraviețuitorii nu știu că se mai confruntă cu cineva: un monstru hidos care se pare că trăia nederanjat în adâncuri până la acest cutremur…


Underwater e un film de groază nou care, poate paradoxal, nu vine cu ceva nou. 🙂 Sună de multe ori destul de familiar, mai ales cu Alien și atmosfera de acolo. Actorii joacă foarte bine și îl fac destul de credibil, dar asta nu reușește să insufle filmului originalitate. Dar, așa cum spuneam, merită văzut ținând cont de penuria de filme reușite în 2020.

21:30 – Fargo la Cinemax 2 – o super comedie polițistă

fargo filme politiste

Vreți o comedie neagră polițistă? Nu credem că există una care să depășească reușita Fraților Coen, Fargo. Mai mult, v-ați cam plictisit de imaginea dură și cinică a polițiștilor bărbați? Și vrei o femeie polițist în rolul principal al detectivului? 🙂 S-a făcut. Unde mai pui că polițista jucată de Frances McDormand e și însărcinată… Frances McDormand joacă așa bine, încât a luat și Oscarul pentru cel mai bun rol feminin în anul lansării filmului. Un succes de public și de critică de film, în același timp Fargo te ține strâns în suspans, reușește să creeze cu mare atenție personajele filmului și să te și distreze. Toate în același timp și toate în doar o oră și jumătate. Nu trebuie să te uiți la o miniserie de 6-8 ore sau un serial polițist cu peste 12-13 episoade.

Povestea super comediei polițiste Fargo

Polițista Marge investighează trei crime. Trei bărbați găsiți pe marginea drumului într-un câmp înzăpezit. Bocancii lui Marge calcă apăsat pe zăpada înghețata nu atât de parcă de la propria greutate, ci a sarcinii. Cei trei au legătură se pare cu niște criminali de doi lei și cu un soț care-și folosește soția ca momeală pentru o răscumpărare grasă. Filmul nu e neapărat de mister, știm ce și cum s-a întâmplat. Dar e un thriller reușit, plus o comedie neagră. Va reuși polișista Marge să dea de cap crimelor fără ca ea sau copilul care stă să nască să pățească ceva? Marg oricum nu pare să ia în calcul că s-ar putea întâmpla altfel decât să iasă amândoi teferi și nevătămați. Și găsește chiar și energie psihologică să își susțină ea emoțional soțul. Nu, invers, având în vedere dublele circumstanțe: crimele, plus sarcina. 🙂


Dacă vrei totuși să vezi și un serial, încearcă și versiunea cu același nume și produsă tot de aceiași Frați Coen pentru FX, în 2014. Serialul e la fel de bun.

 

MARȚI – 1 Decembrie 2020

13:30 Moromeții 2 (2018) la ProTV

morometii 2 filme romanesti

Nostalgia după Moromeții 1 (1987) stârnește la început curiozitatea față de această continuare. Mai apoi șansele ca pretențiile față de această adaptare să fie satisfăcute sunt mari, but don`t believe me, watch it instead!

Filmul redă perioadă de tranziţie de la democraţie la dictatura comunistă, inclusiv momentul colectivizării, din prisma familiei Moromete (sau ce a mai rămas din ea – îmbătrânitul Ilie, soția lui, Catrina, și fiul Nicolae).

Regizorul spune că „e un film care se petrece într-o perioadă mai dură, mai agitată, se instaurează un nou sistem politic, e multă îngrijorare și teamă. Iar lumea aceea pe care o știam dispare, de fapt. Asta m-a și atras la ideea unei continuări, am vrut să duc până la capăt epopeea acestor personaje care au supraviețuit până în anii ‘50 colectivizării. E un omagiu adus acestei lumi”.

 

22:50 Larry Crowne la Paramount Chanel

larrycrowne filme tv aziNu e o capodoperă, dar merge ca o comedie pentru seara care încheie mini-vacanța de 1 decembrie.

Dupa ce e concediat din cauza lipsei studiilor, Larry (Tom Hanks) se inscrie la facultate, unde Mercedes (Julia Roberts) preda retorica. In acelasi timp, Larry se imprieteneste cu Talia, o tipa cool, care il ajuta sa se reinventeze si il introduce si in gasca ei de motociclisti. Pe de alta parte, Mercedes (Julia Roberts) trece prin momente dificile in casnicie. Si idila-i gata. 🙂

Acestea sunt filmele de la TV de azi și din următoarele zile care ne-au atras nouă atenția. Bucurați-vă de zilele libere, vacanță frumoasă!

Vezi și

14 seriale istorice perfecte pentru serile de iarnă

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here