Whiplash


Premiera: 06 February 2015

Cand: 06 Feb 2015
1
648

Nimic nu se compară cu solo-ul toboşarului inspirat într-un concert. Poate asta crede şi puştiul din filmul Whiplash, ajuns la un Conservator sever, unde nemilosul profesor interpretat de J. K. Simmons (The Closer, Juno) vrea să scoată ce e mai bun din studenţii săi. Acest profesor devine şi mentorul toboşarului pasionat de jazz Andrew Neiman (Miles Teller), care la vârsta de 19 ani cunoaşte deja multe dintre secretele instrumentelor muzicale preferate.

Dar Andrew nu are de gestionat doar aptitudinile muzicale în timpul orelor de repetiţii, ci şi relaţiile afective, mai ales cele date peste cap de anumiţi mentori cu tulburări de personalitate. În procesul de transformare de la studentul aspirant la toboşarul celei mai bune orchestre de jazz din Statele Unite, Andrew trebuie să reziste unor presiuni venite din partea excentricului său profesor, al cărui mare talent este acela de a distruge încrederea în sine a elevilor săi prin răbufnirile imprevizibile şi prin gesturile umilitoare.

Pornind de la titlul unei compoziţii abordate de personajul central, filmul regizat de Damien Chazelle (Grand Piano) se bazează pe interpretarea unor actori precum: Paul Reiser (Mad About You, Aliens, My Two Dads), Melissa Benoist (Glee, Tennessee), Austin Stowell (Behind the Candelabra, Love and Honor), Jayson Blair (The Hard Times of RJ Berger, Detention of the Dead) sau Kavita Patil (The Unit, Transit).

În România, filmul va putea fi văzut începând cu data de 6 februarie 2015.

Galerie video

SHARE
Articolul precedentI’m not there (Trailer)
Următorul articolAnt-Man
mm
Pragmatica la ora 9, visatoare dupa 6. Ma infrupt cu lacomie din carti si ador sa vad un film la cinemateca. Imi place sa calatoresc prin ochii mintii, in timpul unui festival de film sau bucurandu-ma de o carte. Nu as putea trai fara arta, ceai sau filme. O zi in care sa nu povestesc despre o carte sau despre un film bun e una pierduta.

1 COMENTARIU

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here