12 Filme la TV de văzut în acest weekend

0
6509
filme la tv ianuarie 2021

Ne-am uitat cu atenție la programul TV pentru weekend și ți-am pregătit următoarea listă cu recomandări de filme TV pentru azi dar și următoarele două zile de huzurit acasă. 🙂 Am ales filme noi, din ultimii 2-3 ani, dar am adăugat și 2-3 filme clasice, pentru nostalgici 😀

Filme la TV – vineri 29 ianuarie 2020

Unhinged (2020) – ora 21:00, Film Now

unhinged filme tvUn thriller de acțiune din 2020 cu Russell Crowe în rolul principal e de văzut, mai ales după seceta de filme noi din ultimele luni din cauza amânărilor repetate ale datelor de lansare din cauza pandemiei. Un film de categorie B care livrează ce promite, Unhinged urmărește un Russell Crowe bolnav și nebun în escaladarea unui conflict cu o necunoscută.

Confesiunile unei minți periculoase (2002) – ora 22:00, TV1000

confessions-of-a-dangerous-mind filme tv ianuarie 2021

Filmul de debut regizoral al lui George Clooney nu putea fi decât o nebunie de film. Dacă nu l-ați văzut încă, aveți ocazia în acest weekend, pe TV1000. Confesiunile unei minți periculoase este un film biografic, care încearcă să își imagineze viața unui producător și prezentator TV celebru din State, care a susținut că ducea o viață dublă. Nici mai mult nici mai puțin Chuck Barris susținea că a lucra în paralel ca ucigaș plătit de CIA. Pe lângă George Clooney, joacă Julia Roberts, Sam Rockwell și Drew Barrymore.

Joker (2019) – ora 22:30, HBO 3

joker filme tv ianuarie 2021_V1_Probabil cel mai discutat și cunoscut film al anului 2019, Joker poate fi văzut pe HBO 3 în această seară, dacă aveți dispoziție pentru o astfel experiență cinematografică deloc comodă. Joker e un thriller psihologic despre un fost clovn și standup comedian care alunecă încet-încet în nebunie și nihilism.

Game night / Jocul de-a detectivii (2018) – ora 23:25, Film Now

game-night-jason-bateman filme 2018E un film 3 în 1 🙂 comedie, film de acțiune și thriller. Max (Jason Bateman) și Annie (Rachel McAdams) formează o familie dar și o echipă în serile de jocuri de societate cu prietenii. Sunt obsedați să le câștige de fiecare dată. Doar că, în una dintre seri, jocul devine cât se poate de real dar ei nu știu asta. De unde foarte multe scene comice în care Max, Anne și prietenii lor sunt puși în situații periculoase de tot felul de răufăcători dar ei sunt convinși că totul e în joacă… 🙂

Filme de văzut la TV – sâmbătă 30 ianuarie 2020

Charade / Șarada – 19:10, FilmBox Arthouse

Cine s-ar fi gândit că delicata și eleganta Audrey Hepburn a jucat și într-un film vechi cu spioni? Da, se numește Charade. Cu o intrigă demnă de James Bond, Charade este o poveste de dragoste palpitantă în care identitatea protagonistului, Cary Grant, se schimbă de la o clipă la alta. Regina Lampert (Audrey Hepburn) e o tânără văduvă urmărită de presupuşii ucigaşi ai soţului ei, trei foşti spioni militari.

Aceștia sunt gata de orice pentru a recupera averea furată de domnul Lampert. Reggie nu duce lipsă de apărători. Primul e Peter Joshua (Cary Grant), un străin prietenos apărut la momentul potrivit și care încearcă să o protejeze de asasini. În timp ce Mr. Bartholemew (Walter Matthau), pe care Regina îl întâlneşte în ambasada americană, îi oferă informaţii despre aceştia şi planul lor. Totuşi, după cum o sugerează şi titlul, în Charade nimic sau, mai bine spus, nimeni nu este ceea ce pare, de-abia deznodământul dezvăluind ce interese se ascundeau în spatele faţadei lor prietenoase.

Charade e filmul lui Hitchcock pe care de fapt nu l-a făcut Hitchcock. 🙂 Se simte foarte hitchcockian, dar a fost semnat de Stanley Donen. Și, da, Donen reușește printr-o minune să facă în același timp o comedie romantică și o producție demnă de genul filmelor de spionaj 🙂

Nuntă în străinătate (2018) – ora 20:00, Prima TV


destination weddingLansat în 2018, Nuntă în străinătate e o comedie romantică diferită de ce vedem de obicei, cu Keanu Reeves și Winona Ryder. Frank și Lindsay sunt doi ciudați care nu prea iubesc oamenii în general și care bineînțeles nu se suportă reciproc. Ajung însă să se cunoască la o nuntă la care sunt amândoi invitați. Dar neplăcerea de a sta cu restul participanților e mai mare decât neplăcerea de a petrece timpul împreună. Așa că cei doi stau din ce în ce mai mult unul în compania celuilalt. Cu mult umor negru și glume destul de anti-romantice, cei doi vor ajunge oare să dezvolte sentimente? 🙂 Îl poți vedea și pe Netflix, sub titlul Destination Wedding.

Maestrul minciunilor / The Good Liar (2019) – ora 21:50, HBO

the good liar filme de misterE un thriller cu Ian McKellen și Helen Mirren în rolurile principale. Aflați la vârsta a treia, cei doi se întâlnesc printr-o aplicație online pentru întâlniri amoroase. El încearcă să îi câștige încrederea ei și nepotului acesteia, doar că acesta din urmă nu e deloc încântat de relația dintre cei doi… Poate pentru că tipul e un escroc, iar ea e o văduvă bogată. Dar asta nu e totul…Piesele filmului se așează ca un puzzle din care vei vedea doar la sfârșit care este miza. Filmul merită văzut mai ales pentru jocul celor doi.

A rough night / O noapte nebună nebună (2017) – ora 22:45, AXN

rough night filme tv ianuarie 2021_AL_

O comedioară neagră cu Scarlett Johansson și Zoe Kravitz în rolurile principale, bună de văzut într-o seară târzie de sămbătă mai ales dacă n-ai somn 🙂 Câteva prietene vechi se revăd după 10 ani pentru un weekend de petreceri în Miami. Numai că planurile lor sunt complet date peste cap, când distracția ia o turnură foarte nefericită pentru un stripper… 😀

 

Filme de văzut la TV – duminică 31 ianuarie 2020

Late Night / Talk Show de seară (2019) – ora 19:15, CineMAX

late-night-comedii 2019


Ce zici de un film la TV optimist și deștept cu minunata Emma Thompson în rolul principal? Unde mai pui că e destul de nou, doar că e mai puțin cunoscut.

Emma e șefa dură, directă, care vrea ca totul să fie perfect. Doar că totul se va schimba atunci când job-ul îi este pus sub semnul întrebării. Ea e gazda unuia dintre cele mai cunoscute talk-show-uri de comedie americane. Însă în ultimii 10 ani audiența a scăzut dramatic, glumele nu mai sunt relevante și postul de televiziune se pregătește să o înlocuiască… Doar că personajul Emmei nu se lasă cu una cu două.

Frida (2002) – ora 19:25, Cinemax 2

frida filme biografice

Un film mai vechi, dar care merită văzut dacă nu ai făcut-o încă, sau revăzut. Cine e reprezentativă pentru selfie-uri dinainte să fie mainstream? Frida Kahlo. Ei bine, nu chiar selfie-uri, ci autoportrete pictate, dar a dus arta la un alt nivel și operele ei sunt cunoscute în întreaga lume. 

Frida Kahlo (interpretată de Salma Hayek), născută dintr-un tată evreu german și o mamă mexicană, a crescut în Mexico City într-o vreme în care era un focar de exiluri și intrigi. Ca studentă, ea merge să-l cunoască pe marele muralist Diego Rivera, să-l observe lucrând, pe care îl numește cu îndrăzneală „gras” dar știe că el este bărbatul vieții sale.

La 18 ani este rănită aproape mortal într-un accident de troleibuz. Nu va mai fi niciodată scutită de durere fizică și nu va mai putea avea copii niciodată, lucru care o va afecta enorm. După acest eveniment s-a izolat-o oarecum de restul lumii, iar asta se reflectă în pictura sa. 

Artiștii vorbesc despre „flow”, despre „zonă”, acea stare mentală când mintea, ochiul, mâna și imaginația sunt toate în același loc și curgerea timpului și a gândirii liniare se pierde. Frida Kahlo pare să fi pictat pentru a căuta zona și a scăpa de durere. Trebuie să picteze, nu pur și simplu să „se exprime”, ci să trăiască.

Tulburare / Unsane (2018) – ora 21:00, FilmBox Premium

unsane filme psihologice

Vrei să vezi un film psihologic clasic, dar făcut în anul 2018? Unsane e o opțiune bună pentru asta. E un thriller psihologic regizat de Steven Soderbergh (seria Ocean, Magic Mike, Contagion), în care vei fi luat pe sus de nebunia și violența din viața lui Sawyer. Ca în toate filmele psihologice care explorează tulburările mentale, e greu de spus ce e real și ce nu și fix asta e cea mai bună parte din Unsane. În rolul principal joacă Claire Foy , pe care o știți din serialul The Crown, dacă l-ați văzut. Datorită lui Soderbergh și a talentului ei extraordinar, Unsane funcționează, deși rețeta nu e cea mai originală.
Once upon a time in … Hollywood / A fost odată la …Hollywood (2019) – ora 21:45, HBO 3

once upon a time in hollywood filme 2019 onlineE ultima producție a regizorului Quentin Tarantino (Pulp Fiction, Django Unchained, Kill Bill). Am avut de așteptat patru ani pentru un nou film semnat de el, după The Hateful Eight, din 2015.

În ultimii ani ne-a obișnuit cu abordarea unui subiect foarte serios, ca de exemplu exterminarea evreilor de naziști sau sclavia din SUA, dar tratat cinematografic ca un fel de răzbunare împotriva vinovaților. Once upon a time in Hollywood nu face excepție, deși subiectul din viața reală nu e la fel de evident. E vorba despre cultele din State care au condus la sinucideri și omoruri în numele credinței. Așa cum îi spune și numele, Once upon a time in Hollywood e o mare reverență adusă Hollywoodului, dar spune în paralel povestea cultului Familia Manson. Actul de violență cel mai cunoscut al acestuia este uciderea actriței Sharon Tate, soția regizorului Roman Polanski.


Ca și celelalte filme bune ale lui Tarantino, și acesta e foarte distractiv și folosește violența ca un gest de “fun”. Violența din filmele lui nu are nimic real, e stilizată și exagerată fiind strict folosită pentru a distra audiența. Și, cu siguranță, modul în care personajele livrează răzbunarea asupra ucigașilor din cultul Manson este foarte satisfăcător și distractiv pentru noi, provitorii.

Filmul a primit 10 nominalizări la Oscarurile de anul ăsta, iar Brad Pitt, cel care joacă unul dintre cele mai importante roluri, alături de Leonardo DiCaprio, a câștigat Oscarul pentru rol secundar.

Mad Max: Fury Road (2015) – ora 22:00, Film +

mad-max-fury-road filme noi netflixCu siguranță ți-l amintești pe Mel Gibson pe la 20 și ceva de ani, interpretând unul dintre rolurile care l-au propulsat în carieră. E vorba de rolul bărbatului care face orice pentru a-și răzbuna familia ucisă de o bandă de motocicliști, într-unul dintre cele mai reușite setting-uri distopice ale anilor ’79 – ’80. Ei bine, Tom Hardy (îl știi din Lawless, Dark Knight Rises, Bronson) a fost noua alegere a producătorilor pentru a-l readuce la viață pe Mad Max.

Alături de Charlize Theron și Nicholas Hoult (Warm Bodies, Jack the Giant Slayer), Tom Hardy spune continuarea poveștii anti-eroului australian, aflat în mijlocul unui război de data asta, The Road War.


George Miller, regizorul întregii trilogii Mad Max, e cel care s-a ocupat și de Mad Max: Fury Road. Pe lângă regie, Miller a revenit și în postura de co-scenarist. Vezi trailerul Mad Max Fury Road.

Acestea sunt câteva dintre cele mai faine filme la TV în acest weekend. În general am încercat să alegem filme cât mai noi, dar am inclus în lista noastră de recomandări de filme TV și câteva filme clasice. Sperăm să găsiți câteva filme pe placul vostru. 🙂

Citește și

22 Filme vechi de dragoste bune, pe care e posibil să nu le fi văzut

TOP 10 cele mai bune filme 2020

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here