Frida Kahlo

0
1950

Pictorita Frida Kahlo s-a nascut azi, pe 6 iulie. In anul 1907. Kahlo este artista mexicana cunoscuta mai ales pentru autoportretele sale suprarealisto-naive. O femeie cu o imagine extrem de puternica, cu trasaturi fizice androgine (inclusiv mustata), Kahlo este reprezentarea sublimarii opozitiilor: feminin-masculin, pasiv-activ, frumos-urat etc.

Imaginatia ei a fost modelata de doua incercari medicale: la 6 ani s-a imbolnavit de poliomielita, in urma bolii ramanand cu un picior subdezvoltat, iar in adolescenta a trait un accident de masina in urma caruia a ramas cu sechele dureroase tot restul vietii. Picturile ei vorbesc despre aceste suferinte fizice, ca si despre cele emotionale. Andre Breton, scriitorul fondator al suprarealismului, ii descria pictura ca pe o funda in jurul unei bombe. Picturile ei, ca si fotografiile in care apare, sunt expresive si intense, un amestec de duritate si delicatete, pasiune si durere.

Casatorita cu pictorul Diego Rivera, a trait o casnicie tensionata de relatiile extraconjugale de ambele parti.

In 2002 a aparut filmul autobiografic Frida, in care aceasta este interpretata de Salma Hayek. Vezi trailer-ul mai jos, ca si o galerie cu picturi si fotografii ale Fridei.

Galerie video

SHARE
Articolul precedentFrida (2002) HQ trailer
Următorul articolMaurice Ravel: Ma mère l’Oye (suite)
mm
Esti liber sa alegi. Dar optiunile sunt aproape infinite si timpul este cea mai valoroasa resursa. De aceea, noi te ajutam sa faci rapid alegeri inspirate, inteligente, personalizate. Ce filme sau seriale noi ti se potrivesc, ce locuri interesante poti sa vizitezi, ce carti noi bune merita citite, ce citate si statusuri inspirationale, cum sa economisesti pentru experientele noi si multe altele.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here